Huvud
Symptom

Amicacin: ett antibiotikum är inte för alla

Antibakteriella läkemedel, eller helt enkelt antibiotika - läkemedel som är rädda och för vilka skakar. Samtidigt har de flesta konsumenterna ingen aning om hur de arbetar och när de borde tas. Och allt skulle fortfarande vara inget om det inte fanns några perfekta möjligheter för alla som vill köpa antibiotika utan recept, och Amikatsin inklusive. Med tanke på dessa nyanser bör information om antibiotika - enkelt och förståeligt för personer som inte har medicinsk utbildning - fördelas till massorna och vara tillgängliga. Och i denna artikel kommer vi att prata om ett mycket specifikt antibakteriellt läkemedel, Amikacine.

Innan du fortsätter läsa: Om du letar efter en effektiv metod att bli av med förkylning, faryngit, tonsillit, bronkit eller förkylning, var noga med att kontrollera denna del av webbplatsen efter att ha läst den här artikeln. Denna information har hjälpt många människor, vi hoppas också hjälpa dig! Så, nu återvänder vi till artikeln.

Vad är dess specificitet? Först av allt tillhör gruppen aminoglykosider. Alla antibiotika på grundval av åtgärdspektrum och kemisk struktur är indelade i flera grupper. De mest populära av dem är kända för många: penicillin antibiotika, tetracykliner, makrolider. Men det finns grupper som har ett ganska smalt intervall av antibakteriell aktivitet och används inte så ofta. Aminoglykosider hör till denna kategori.

Aminoglykosider hör till en av de första grupperna av antibakteriella läkemedel. Dess första representant användes hittills för behandling av hud och infektioner streptomycin tuberkulos. Den erhölls från en svamp av släktet Streptomycetes. Sedan kompletterades raderna av aminoglykosider med Neomycin och Kanamycin. Snart kom svängningen av den andra generationen aminoglykosider, som hade ett bredare handlingsspektrum. Deras enda representant var den sensationella Gentamicin. Den tredje generationen av aminoglykosidantibiotika tobramycin presenterade inkluderas, till exempel, i den mycket populära och ögondroppar Tobrex Torbradeks och amikacin, som är föremål för denna artikel.

Typ av problem

Amikacinsulfat är ett vitt pulver som löser sig väl i vatten. Det är anmärkningsvärt att färgen på medicinen kan variera något, för att få gulliga nyanser.

Läkemedlet kan framställas i två grundläggande doseringsformer:

 • pulver från vilket en injektionsvätska, lösning (intramuskulär eller intravenös) framställs omedelbart före användning
 • färdig injektionsvätska, som också administreras intravenöst eller intramuskulärt.

Amicacindoser kan också variera: i torrt pulver, 250, 500 och 1000 mg, och i lösningen är dosen 250 mg per 1 ml av preparatet.

Besökare till apotek som vill köpa Amikacin bör överväga ett stort antal frisättningsformer och glöm inte läkarens recept med angivande av dosering.

Förresten, ibland ombesörjs patienter i förskrivna formulär på latin eller helt enkelt glömt, att sälja Amikacin-tabletter. Denna form av frisättning existerar inte - läkemedlet används endast parenteralt (injektivt).

Egenskaper hos Amikacin

Farmakologiska egenskaper hos antibiotikumet baserat på dess förmåga att penetrera den bakteriella cellmembranet och binder till specifika proteiner, varigenom proteinsyntesen störs, och mikrobiell cell dör.

Spektrumet av läkemedelsaktivitet är ganska brett. Liksom de flesta aminoglykosider verkar Amikacin huvudsakligen på gramnegativa mikroorganismer, och mycket mindre starkt på gram-positiva mikroorganismer. Det är därför läkemedlet inte används för att behandla "klassisk" angina, lunginflammation, som vanligtvis är förknippad med Gram-positiv infektion.

Amikacin administreras med en Pseudomonas aeruginosa-infektion (eller pseudomonads, inklusive resistenta mot andra aminoglykosider, såsom tobramycin och gentamicin), Escherichia coli, Klebsiella, Enterobacteriaceae, Salmonella, Shigella (dysenteri patogener).

Vidare är det läkemedel effektivt för infektion med Mycobacterium tuberculosis, inklusive stammar som är resistenta mot många anti TB läkemedel, såsom streptomycin, PÅSK, isoniazid och andra.

Indikationer för användning: Vi demonterar instruktionerna till Amikatsin

Enligt instruktionerna för användning av Amikacin är läkemedlet ordinerat för infektiösa och inflammatoriska sjukdomar hos vuxna och barn, som orsakas av känsliga mikroorganismer. Bland de vanligaste vittnesbörd:

 • infektioner i luftvägarna i samband med blandad flora;
 • sepsis, det vill säga blodinfektionen, inklusive den provocerade Pseudomonas aeruginosa;
 • infektionssjukdomar i centrala nervsystemet (t.ex. meningit);
 • infektion i bukhålan, till exempel peritonit;
 • infektionssjukdomar i urinvägarna, inklusive cystit (inflammation i urinblåsan), pyelonefrit, uretrit (inflammation i urinröret);
 • akut och kronisk prostatit;
 • gonorré;
 • infektioner i huden och / eller mjuka vävnader (till exempel som resultat av brännskador, sängar);
 • infektiösa och inflammatoriska sjukdomar i gallvägarna;
 • infektion av benvävnad (osteomyelit);
 • Otit, inklusive den yttre ("simmarens öra", som i de flesta fall är associerad med infektion med Pseudomonas aeruginosa).

Det bör noteras att Amikacin är ett reservdrog för behandling av tuberkulos. I regel föreskrivs det i kombination med andra beredningar av reserven.

OBS: biverkningar!

Biverkningarna av antibiotika säger mycket. Dysbacteriosis, lever i lever och njurar beskrivs på sidorna på Internet och i kö till distriktsläkare. I verkligheten är den hysteriska situationen som har utvecklats bland många av våra landsmän i hanteringen av antibakteriella läkemedel i stor utsträckning förflutet. Vid efterlevnad av de rekommenderade doserna av läkaren och - det viktigaste! - Vid användning av antibiotika enbart för doktorens syfte är biverkningar i de flesta fall minimala. Men med aminoglykosider är allting lite mer komplicerat.

Nästan alla representanter för aminoglykosidgruppen är ganska giftiga. De kan påverka njurarna (nefrotoxicitet) och hörapparaten (ototoxicitet) negativt. Amicacin har en mer märkbar ototoxisk effekt: Intramuskulär eller intravenös administrering av läkemedlet i höga doser är fylld med skador på den hörande delen av kranialnerven. I instruktionerna för användning av Amikacin betonas att när hela den dagliga dosen av läkemedlet administreras minskar oddsen för att utveckla den ototoxiska effekten en gång, medan den kliniska effekten förblir på samma nivå.

Tillsammans med ototoxicitet har Amikacin även andra negativa effekter, särskilt:

 • huvudvärk, konvulsioner, hörselskador (t ex hörselnedsättning, känslan av "höjning", buller i öronen), störning av den vestibulära apparaten (yrsel);
 • takykardi (ökad hjärtfrekvens), minskat blodtryck, förändringar i blodbilden;
 • illamående, buksmärta, diarré, kräkningar;
 • nedsatt njurfunktion, inklusive utveckling av njursvikt
 • allergiska reaktioner, till exempel utslag, Quinckes ödem, mycket sällan - anafylaktisk chock.

Dessutom varnar instruktionen att när injektioner av Amikacin kan observeras ömhet och lokala reaktioner, till exempel rodnad.

Dosering i siffror och fakta

Amicacin är i de flesta fall ordinerat på sjukhus, och patienten behöver inte förstå sina standarddoser. I vissa fall är emellertid läkemedlet fortfarande förskrivet för öppenvård.

I regel ges intramuskulära injektioner i en dos av 5 mg per kg kroppsvikt var 8: e timme. Drogen måste administreras mycket långsamt - den här tekniken kallas en bläckstråle. Varaktigheten av administrering av en enstaka dos är ca 2 minuter.

Hur man odlar amicacin

Och nu låt oss vända oss till den praktiska delen av artikeln. Konsumenternas svårigheter kan bero på att Amikacinsulfat oftast säljs som ett torrt pulver och kräver utspädning före användning. Låt oss titta på denna process i detalj.

Amikacin kan, liksom andra antibiotika i form av ett pulver, spädas med tre lösningsmedel: vatten för injektion och anestetika med novokain 0,5% eller lidokain i form av 2%.

Det är viktigt att uppmärksamma koncentrationen av anestetika - apotek säljer också mer koncentrerade former av dessa läkemedel som inte kan användas för spädning av antibiotika!

Användningen av anestetika som lösningsmedel kan kraftigt minska injektions ömhet. Det finns emellertid bevis på att anestetika - både novokain och lidokain - bidrar till en minskning av effektiviteten hos det antibakteriella läkemedlet. Därför föredrar många läkare att späda antibiotika med en blandning av vatten för injektion och bedövning i en volym av 1: 1.

För att upplösa 1 g Amikacin behöver du således 2 ml vatten för injektion och 2 ml lidokainhydroklorid 2% eller novokain 0,5%.

Om dosen av Amikacin är lägre kan volymen av lösningsmedlet minskas i enlighet därmed.

Förädlingsprocessen fortsätter enligt följande:

 1. Öppning av injektionsflaskan med Amikacin. Observera att det inte är nödvändigt att öppna flaskan helt: Avlägsna alltid aluminiumringen i lockets mitt. Under det visas ett gummipropp.
 2. Behandling av korken med ett antiseptiskt medel. Gummipluggen ska torkas med en lösning av etylalkohol (optimal koncentration 70%).
 3. Öppning av ampuller med vatten och anestesi.
 4. Staket av lösningsmedel. Med en 5 ml spruta är det nödvändigt att i sin tur ta vatten för injektion och bedövning (ordningsföljden är inte viktig, preparaten blandas i en spruta).
 5. Införande av en del av lösningsmedlet i en flaska med antibiotika. Ungefär hälften av sprutans innehåll införs i flaskan och försök att blanda antibiotikapulvret med lösningsmedlet noggrant utan att ta bort sprutan.
 6. Introduktion av den andra delen av lösningsmedlet.

När allt lösningsmedel har införts i flaskan, måste det skakas en gång till och utan att ta bort nålarna från injektionsflaskan, ring det upplösta antibiotikumet i sprutan.

Det bör noteras att ett färdigt, upplöst antibiotikum inte kan lagras - i denna form förstörs det snabbt. Omedelbart efter beredningen måste preparatet användas.

Kontraindikationer för användning av Amikacin

Naturligtvis har ett sådant allvarligt antibiotikum, som Amikatsin, en lista över kontraindikationer, som måste behandlas noggrant.

Läkemedlet är strängt förbjudet när:

 • överkänslighetsreaktioner (det vill säga med allergier) till ett annat antibiotikum, och särskilt för aminoglykosider. Så om patienten är allergisk mot Gentamicin, ska Amikacin inte heller användas - det är nödvändigt att välja ett antibiotikum från en annan grupp.
 • skador på hörapparaten samt nedsatt vestibulär funktion (inte relaterad till tuberkulos)
 • njurskador, till exempel njursvikt
 • hjärtsjukdomar.

Dessutom utser Amikatsin med försiktighet nyfödda barn, äldre människor och patienter med Parkinsonism.

Under graviditeten används Amikacin uteslutande för livsbeteckningar. På effekten på fostret hör läkemedlet till kategori D, vilket innebär att det finns bevis som stöder den negativa (inklusive teratogena) effekten på fostret. Sjuksköterskor rekommenderar också starkt att man inte använder Amikacin.

Analyser av Amikacin

Och slutligen, låt oss se vilka analoger av Amikacin som finns på den moderna läkemedelsmarknaden. Låt oss börja med det faktum att läkemedel som kallas "Amikacin", som regel, genom ryska företag, och därmed billigare motsvarighet svårt att hitta. Samtidigt kan du köpa på apotek importera generiska läkemedel som är dyrare och enligt vissa experter, desto högre kvalitet. Dessa inkluderar Selemitsin (tillgänglig som en lösning för intramuskulär administrering, intravenös administrering och infusion) som tillverkas av Medokemi, Cypern och injektion Amikacin tjeckiska företaget Galenika.

Artikeln ovan och kommentarer skrivna av läsare är rent informativa och kräver inte självhantering. Kontakta en specialist om dina egna symtom och sjukdomar. När du behandlar med något läkemedel som riktlinje, använd alltid instruktionerna som medföljer det i paketet, såväl som din läkares rekommendationer.

För att inte missa nya publikationer på webbplatsen är det möjligt att ta emot dem via e-post. Prenumerera.

Vill du bli av med dina sjukdomar i näsan, halsen, lungorna och förkylningarna? Var noga med att kolla här.

Det är också värt att uppmärksamma andra droger från bronkit och hosta:

Amikacin för barn: bruksanvisning

Om ett barn har en allvarlig infektion, kan antibakteriella läkemedel inte undvikas. En av de mest effektiva är Amikacin. Är det möjligt att behandla barn med sådana antibiotika, hur man spädar medicinen korrekt och hur kan administrationen skada barnets kropp?

Typ av problem

Amikacin produceras i form av en lösning och i pulver, men läkemedlet är förpackat i ampuller och ampuller. Suspension, kapslar eller Amicacin tabletter finns inte, så du kan inte dricka detta läkemedel.

Pulverformen av Amikacin representeras av injektionsflaskor med 250, 500 eller 1000 mg aktiv substans. De kan åtföljas av ampuller med vatten för injektioner i volymen 2 eller 5 ml.

Ampuller med Amikacin lösning presenteras med en dos av 250 mg antibiotikum i 1 ml, och ampullerna innehåller i sig 2 eller 4 ml vätska. Drogen kan också köpas i ampuller om 2 ml, där den aktiva substansen innehåller 100 mg eller 500 mg.

struktur

I flaskor med pulver finns det endast aktiv substans. Lösningen för injektioner innehåller inte bara amikacin, men också natriumcitrat, vatten, svavelsyra och natriumdisulfit.

Princip för verksamheten

Amikacin är ett läkemedel som klassificeras som aminoglykosidantibiotika. Det är också ett effektivt läkemedel mot tuberkulos. Efter att ha trätt in i kroppen tränger detta antibakteriella läkemedel in i cellmembranen hos patogenerna, och binder sedan till de intracellulära komponenterna i bakterierna och bryter proteinsyntesen i de mikrobiella cellerna. Som ett resultat dämpas bakterier, så verkan av Amicacin kallas bakteriedödande.

Spektrumet av aktiviteten av Amicacin mot mikroorganismer är ganska bred.

Detta läkemedel bekämpar effektivt:

 • Pseudomonas.
 • Intestinala pinnar.
 • Klebsiella.
 • Enterobacteriaceae.
 • Shigella.
 • Streptokocker.
 • Salmonella.
 • Stafylokocker.
 • Serrat.
 • Providencia.
 • Mykobakterier.

Amicacin hjälper ganska ofta mot resistens mot andra antibakteriella medel, till exempel penicillin, gentamicin eller isoniazid. Motstånd mot sådant läkemedel utvecklas ganska sällan (mer än 70% av mikroberna är känsliga för det).

Läkemedlet absorberas nästan inte och förstöras snabbt i matsmältningssystemet, så det injiceras. Maximal koncentration av Amicacin uppnås i patientens kropp efter 30-60 minuter, då minskar den till terapeutisk och varar ca 10-12 timmar. Amikacin tränger lätt igenom vävnaderna och kan få effekter i benen, hjärnan, lungorna, hjärtmuskeln och andra organ.

vittnesbörd

Amicacins orsak kan vara olika infektionssjukdomar.

En sådan medicin är föreskriven:

 • Med lunginflammation, bronkit, abscesser i lungorna eller bakteriella lesioner i pleura.
 • Med endokardit (subakut och akut form).
 • Med tuberkulos.
 • Med gonokockinfektion.
 • Med purulent otit.
 • När det orsakas av bakterier, hjärnhinneinflammation och andra infektioner i centrala nervsystemet.
 • Med tarminfektioner.
 • Med peritonit och andra mikrobiella lesioner i bukhålan.
 • Med kolangit.
 • Med smittsamma lesioner av subkutan vävnad och hud.
 • Med bakterier, myosit, bursit eller artrit provocerad av bakterier.
 • Med osteomyelit.
 • Med infektiös inflammation i urinvägarna.
 • Med kemiska eller termiska brännskador.
 • När ögonsjukdomar (medicin används topiskt).
 • Med postoperativa infektioner.
 • Med sepsis.

Amikacin - instruktioner för användning, behörigheter, analoger och frisättningsformer (pulver för lösning för injektioner i ampuller med 250 mg och 500 mg tabletter) av läkemedlet för antibiotikabehandling av infektioner hos vuxna, barn och gravida

I den här artikeln kan du läsa instruktionerna för att använda drogen amikacin. Recensioner av besökare på webbplatsen - konsumenterna av denna medicinering samt yttranden från läkare av specialister på användningen av Amikacin i deras praktik presenteras. En stor förfrågan är att aktivt lägga till sin återkoppling om drogen: medicinen hjälpte eller hjälpte inte till att bli av med sjukdomen, som observerades komplikationer och biverkningar, eventuellt inte deklarerade av tillverkaren i anteckningen. Analyser av amicacin i närvaro av existerande strukturella analoger. Används för behandling av infektiösa och inflammatoriska sjukdomar orsakade av mikroorganismer hos vuxna, barn, samt under graviditet och amning.

amikacin - ett semisyntetiskt bredspektrum antibiotikum från aminoglykosidgruppen, verkar bakteriedödande. Koppling till 30S-subenheten av ribosomer förhindrar bildandet av ett komplex av transport- och matris-RNA, blockerar syntesen av protein och förstör också bakteriens cytoplasmatiska membran.

Mycket aktiv mot aeroba gramnegativa mikroorganismer: Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli (E. coli), Klebsiella spp. (Klebsiella), Serratia spp., Providencia spp., Enterobacter spp., Salmonella spp. (salmonella), Shigella spp. (Shigella); Några gram-positiva mikroorganismer: Staphylococcus spp. (stafylokocker) (inklusive resistent mot penicillin, vissa cephalosporiner).

Måttligt aktiv mot Streptococcus spp. (Strep).

Vid samtidig utnämning med benzilpenitsillinom uppvisas en synergieffekt avseende stammen Enterococcus faecalis.

Läkemedlet är resistent mot anaeroba mikroorganismer.

Amikacin förlorar aktivitet under inverkan av enzymer som inaktiverar andra aminoglykosid, och kan förbli aktiva mot Pseudomonas aeruginosa stammar som är resistenta mot tobramycin, gentamicin och netilmicin.

struktur

Amikacin (i form av sulfat) + hjälpämnen.

farmakokinetik

Efter intramuskulär injektion absorberas snabbt och fullständigt. Den genomsnittliga terapeutiska koncentrationen för intravenös eller intramuskulär administrering bibehålls i 10-12 timmar.

Det är väl fördelat i extracellulär vätska (innehållet i abscesser, pleural effusion, ascitisk, perikardial, synovial, lymfatisk och peritoneal vätska); i höga koncentrationer finns i urinen; i svag galla, bröstmjölk, vattenig ögonfukt, bronkial utsöndring, sputum och cerebrospinalvätska. Det tränger in i alla vävnader i kroppen, där den ackumuleras intracellulärt; höga koncentrationer noteras i organ med god blodtillförsel: lungor, lever, myokard, mjälte och särskilt i njurarna där det ackumuleras i cortex, lägre koncentrationer - i muskler, fettvävnader och ben.

När de administreras i doser sredneterapevticheskih betyder (normal) vuxen amikacin inte penetrera blod-hjärnbarriären (BBB), inflammation i meninges permeabilitet ökar något. Nyfödda har högre koncentrationer i cerebrospinalvätskan än hos vuxna. Det tränger in i placenta barriären: det finns i fetalt blod och fostervätska.

Det metaboliseras inte. Det utsöndras av njurarna genom glomerulär filtrering (65-94%), huvudsakligen oförändrad.

vittnesbörd

Infektionsinflammatoriska sjukdomar orsakade av gramnegativa mikroorganismer (resistenta mot gentamicin, sizomycin och kanamycin) eller föreningar av gram-positiva och gramnegativa mikroorganismer:

 • infektioner i luftvägarna (bronkit, lunginflammation, pleyem i pleura, lungabscess);
 • sepsis;
 • septisk endokardit
 • CNS-infektioner (inklusive meningit);
 • infektion i bukhålan (inklusive peritonit)
 • urinvägsinfektioner (pyelonefrit, cystit, uretrit);
 • suppurativa infektioner i huden och mjuka vävnader (inklusive smittade brännskador, smittade sår och sängar av olika ursprung);
 • gallvägar infektioner;
 • infektion av ben och leder (inklusive osteomyelit);
 • sårinfektion;
 • postoperativa infektioner.

Blanketter för frisläppande

Lösning för intravenös och intramuskulär injektion (injektioner i injicerbara ampuller) 250 mg och 500 mg.

Pulver för beredning av lösning för intravenös och intramuskulär injektion.

Andra dosformer, vare sig det är piller, kapslar eller suspension, existerar inte.

Instruktioner för användning och dosering

Läkemedlet administreras intramuskulärt, intravenöst (bolus inom 2 minuter eller dropp (dropp) för vuxna och barn över 6 år - 5 mg / kg var 8: e timme eller 7,5 mg / kg var 12: e timme för bakteriella urinvägsinfektioner (okomplicerade. ) - 250 mg var 12: e timme efter hemodialysen, en extra dos på 3-5 mg / kg kan ordineras.

Maximal dos för vuxna är 15 mg / kg per dag, men inte mer än 1,5 g per dag i 10 dagar. Varaktigheten av behandling med iv-introduktion är 3-7 dagar, med en / m - 7-10 dagar.

För prematura barn är initialdosen 10 mg / kg, därefter 7,5 mg / kg var 18-24 timmar; För nyfödda och barn under 6 år är initialdosen 10 mg / kg, därefter 7,5 mg / kg var 12: e timme i 7-10 dagar.

Vid smittade brännskador kan en dos på 5-7,5 mg / kg krävas var 4-6 timmar på grund av kortare T1 / 2 (1-1,5 h) i denna patientkategori.

Intravenöst amikacin injiceras dropp i 30-60 minuter, om nödvändigt - jet.

För intravenös administrering (dropp) späds läkemedlet tidigare med 200 ml av en 5% lösning av dextros (glukos) eller 0,9% natriumkloridlösning. Koncentrationen av amikacin i lösningen för intravenös administrering bör inte överstiga 5 mg / ml.

Bieffekt

 • illamående, kräkningar;
 • nedsatt leverfunktion (ökad aktivitet av levertransaminaser, hyperbilirubinemi);
 • anemi, leukopeni, granulocytopeni, trombocytopeni;
 • huvudvärk;
 • dåsighet;
 • neurotoxisk verkan (muskelträngning, domningar, stickningar, epileptiska anfall);
 • brott mot neuromuskulär överföring (andningsstopp);
 • ototoxicitet (hörselnedsättning, vestibulära och labyrintiska störningar, irreversibel dövhet);
 • toxisk effekt på den vestibulära apparaten (diskoordinering av rörelser, yrsel, illamående, kräkningar);
 • njurdysfunktion (oliguri, proteinuri, mikrohematuri);
 • hudutslag;
 • klåda;
 • hyperemi i huden;
 • feber;
 • angioödem;
 • ömhet vid injektionsstället
 • dermatit;
 • flebit och perifelbit (med intravenös administrering).

Kontra

 • neurit hos hörselnerven;
 • svår kronisk njursvikt med azotemi och uremi
 • graviditet;
 • överkänslighet mot läkemedlets komponenter;
 • ökad känslighet mot andra aminoglykosider i anamnesen.

Applicering under graviditet och amning

Läkemedlet är kontraindicerat under graviditet.

Om livsindikationer är tillgängliga kan läkemedlet användas till ammande kvinnor. Man bör komma ihåg att aminoglykosider utsöndras i bröstmjölk i små mängder. De absorberas dåligt från matsmältningssystemet, och relaterade komplikationer hos spädbarn dokumenteras inte.

Applicering hos äldre patienter

Var försiktig med äldre patienter.

Användning hos barn

För prematura barn är initialdosen 10 mg / kg, därefter 7,5 mg / kg var 18-24 timmar; För nyfödda och barn under 6 år är initialdosen 10 mg / kg, därefter 7,5 mg / kg var 12: e timme i 7-10 dagar.

Särskilda instruktioner

Före användning bestäms känsligheten hos de isolerade patogenerna med användning av skivor innehållande 30 | ig amikacin. Med en diameter av en tillväxtfri zon på 17 mm eller mer anses mikroorganismen vara känslig, från 15 till 16 mm - måttligt känslig, mindre än 14 mm resistent.

Koncentrationen av amikacin i plasma bör inte överstiga 25 mcg / ml (den terapeutiska koncentrationen är 15-25 mcg / ml).

Under behandlingsperioden är det nödvändigt att övervaka funktionen av njurarna, hörselnerven och vestibuläranordningen minst en gång i veckan.

Sannolikheten att utveckla nefrotoxicitet är högre hos patienter med nedsatt njurfunktion, såväl som vid administrering av höga doser eller under lång tid (denna kategori av patienter kan kräva daglig övervakning av njurfunktionen).

Vid otillfredsställande audiometriska test reduceras dosen av läkemedlet eller avbrytas.

Patienter med infektionsinflammatoriska sjukdomar i urinvägarna rekommenderas att ta en ökad mängd vätska med adekvat diurese.

I avsaknad av positiv klinisk dynamik bör man komma ihåg möjligheten att utveckla resistenta mikroorganismer. I sådana fall är det nödvändigt att avbryta behandlingen och börja lämplig behandling.

Innesluten i sammansättningen av natriumdisulfit läkemedel kan orsaka utveckling av patienter som är allergiska komplikationer (upp till anafylaktiska reaktioner), särskilt hos patienter med en historia av allergiframkallande.

Droginteraktioner

Uppvisar synergistisk interaktion med Carbenicillin, bensylpenicillin, cefalosporiner (i patienter med svår kronisk njursvikt vid kombination med beta-laktamantibiotika kan minska effekten av aminoglykosider).

Nalidixinsyra, polymyxin B, cisplatin och vancomycin ökar risken för oto och nefrotoxicitet.

Diuretika (särskilt furosemid), cefalosporiner, penicilliner, sulfonamider, och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), som konkurrerar om aktiv sekretion in i tubuli av nefronet, elimineringsblocket aminoglykosider, öka deras koncentration i blodserum, förstärkande nefrotoxicitet och neurotoxicitet.

Amikacin ökar muskelavslappande effekten av curare-liknande läkemedel.

När den appliceras samtidigt med amikacin metoxifluran, polymyxiner för parenteral administration, kapreomycin och andra läkemedel som blockerar neuromuskulär transmission (halogenerade kolväten - organ för ett inhalationsanestetikum, opioid analgetika), transfusion av stora mängder blod till citrat konserveringsmedel öka risken för andningsstillestånd.

Parenteral administrering av indometacin ökar risken för att utveckla toxiska effekter av aminoglykosider.

Amikacin minskar effektiviteten av antimiastheniska läkemedel.

Farmaceutisk interaktion

Farmaceutiskt kompatibel med penicilliner, heparin, cefalosporiner, kapreomycin, amfotericin B, hydroklortiazid, erytromycin, nitrofurantoin, vitamin B och C, kaliumklorid.

Analoger av läkemedlet Amikacin

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • Amikabol;
 • Amikacin-ampull
 • Amicacin Ferein;
 • Amicacinsulfat;
 • Amikin;
 • Amikozit;
 • Likatsin;
 • Selemitsin;
 • Fartsiklin;
 • Hematsin.

Recensioner av Amikacin

Produkt: ampuller

Katerina (Neutral recension)

Mycket stark, men ingen skada från den

Injektionerna är mycket smärtsamma, när lösningen injiceras är känslan som om hela skinkan hälls med syra, och benet dör sedan i minst en halvtimme. Det försvinner dåligt, för en vecka var min skinkor som en fast kotte. Biverkningar är inte heller nöjd, tillsammans med den typiska diarré, kraftigt illamående, halsbränna, aptitlöshet, konstant huvudvärk och yrsel jag fått problem som svår hörselnedsättning, utslag på bröstet och buken, och ofta en känsla av stickningar i händer och fötter. Om effekten inte kan säga något dåligt, Amikacin exakt en vecka för att helt bota min bronkit började med en fruktansvärd hosta, temperaturen i 38, svår smärta i bröstet och andningssvårigheter. Men andra gången vill jag inte utstå sådana biverkningar.

Zinaida Sergeevna (negativ recension)

Jag låg på sjukhuset och på vårt kontor sattes Amicacin till många människor. Naturligtvis vet alla att det inte finns några helt säkra antibiotika. Ta dem alltid måste vara försiktiga och helst under överinseende av en läkare. Men jag har aldrig sett så många reaktioner på drogen. Människor och klåda uppstod och problem med musklerna. Men det värsta är att några människor har förlorat sin hörsel! En, som jag senare lärde mig, lyckades bara återställa den efter en komplicerad operation. Jag var också ordinerad Amicacin, men jag är allergisk mot många antibiotika, så jag lyckades övertyga läkare att hitta ett alternativ. Under alla omständigheter skulle jag inte godkänna detta verktyg. Tänk på om det är värt att riskera din hälsa!

Tatyana (neutral spets)

Amikacin är ett potent antibiotikum. Att tillgripa det utan speciell på den nödvändigheten är det exakt inte nödvändigt. Och även om ditt barn har blivit utsedd av en läkare rekommenderar jag fortfarande tio gånger för att tänka på om jag ska komma överens. Bland de möjliga biverkningarna (det finns en lång lista) finns det även dövhet! Är du redo att utsätta ditt barn för en sådan risk? Min son Amikatsin injicerades genom en fjärilskateter på sjukhuset och ersatte det här läkemedlet med en annan om några dagar när jag läste biverkningarna och gjorde en skandal. Naturligtvis är antibiotikumet effektivt, effektivt. Och ändå kommer jag inte att råda någon, snarare avskräcka.

Vasily (positiv feedback)

Vid denna tidpunkt kan medicin inte föreställas utan antibiotika, de räddade många liv, inklusive min egen. Det var för en månad sedan jag blev sjuk med akut tarminfektion och det fanns inget sätt att undvika antibiotika. Läkaren erbjöd mig sjukhusvistelse, men jag vägrade och köpte Amikacin. Injektionen gjordes på morgonen och på kvällen, fem dagar kände jag illamående och ofta feber, men då kunde jag äta och stiga upp fullt av sängen och flytta. Jag var rädd för att det finns många hemska biverkningar, men jag tog chansen. Men tack Gud, allt fungerade och efter en vecka var allt normaliserat och det fanns inga negativa konsekvenser.

Alisa (positiv feedback)

Höghastighet och inte dyr

Det är ett antibiotikum som man bör behandla mycket noga med. Eftersom dess långa användning kan leda till dåliga konsekvenser, vilket är extremt oönskat för oss att överväga. Jag blev tilldelad till honom med en tarminfektion, jag vill säga att om ungefär tre dagar var jag redan på smärtan, smärtan i magen lämnade nästan omedelbart och temperaturen sjönk. Jag hade inga kontraindikationer och det fanns inga biverkningar också, särskilt eftersom de administrerades till mig under medicinsk övervakning. Priset på antibiotikum är tillräckligt liten och effekten är bra. Jag kan inte rekommendera det eftersom jag inte är en läkare och jag vet inte vad du stod inför, men om du var utsedd, var säker på att du inom några dagar kommer att vara fötter. Återigen uppmanar jag alla att aldrig engagera sig i självmedicinering, eftersom det bara kan förvärras.

Antibiotikala Alvils Amicacin-ampull - recension

En berättelse om året för att rensa barn av staphylococcus aureus

Bra hälsa till dig!

Jag skriver om ont, så historien är lång.

Nu är min baby 1 år och 4 månader gammal. Slutligen är vi friska. Och vår sjukdom hänt i det nya året 2014, när vi var bara två månader gamla. Jag vet inte vad ond ande har lidit på nyårsafton in-law, men efter ett besök på hennes min son var sjuk: den fruktansvärda kolik, gasbildning, gröna avföring, då feber, hosta och obstruktiv bronkit. barnläkare besök två gånger 4 januari 6 januari amoxiclav, Enterofuril och har en hel del mediciner har gett någonting, och 10 januari vi - barnens församlings patienter. Naturligtvis har vi ordinerat antibiotikumet CEFOTAXIM. Parallellt, inandning, fysioterapi. Två veckors behandling och till synes en återhämtning.

Dock störde magen fortfarande. På natten, en dålig dröm, blev avföring med jämna mellanrum grönt. Seed stafylokocker, tsitrobakter och klebiscil. Barnläkaren föreskrev allt fler nya droger. Bifiform, bifikol, bifidumbacterin, atsepol, baktisubtil, furazolidon, smektit, Narine, intestibakteriofag, stafylokocker bakteriofager, sumamed, Biseptol. Jag skriver och det är hemskt hur mycket medicin min son drack. Men som ett resultat av 31 december 2014 har vi igen barnavdelningspatienter med lunginflammation. Och om fem dagar är patienterna i den smittsamma sjukdomsavdelningen.

Men allt i ordning. Vi fick CEFOTAXIM igen. Hon berättade för doktorerna att vi stakkades för ett år sedan och resultatet är negativt. De insisterade fortfarande, och dagen vi fick detta läkemedel. Barnet slutade urinera och blev täckt med ett rött utslag. Jag gav upp detta antibiotikum. En barnläkare i tjänst kom och sa: "Tror du att ditt barn inte behöver ett antibiotikum?" "Jag behöver det," säger jag, men inte den här. " Och först då skrev jag amikacin en gång om dagen. Nästa dag har den hemska diarréen öppnat. Det hällde ut över en halv liter vätska med flingor. En annan vanlig barnläkare kom på (det var en semester) och sa att denna hirs är ojämnare matdysbakterier. Vad dysbacteriosis, barnet äter inte någonting, men pumpar fem gånger om dagen för en halv liter vätska? Nästa dag överlämnade nästa barnläkare till tjänst oss till den smittsamma avdelningen. Vi såg - enterovirus. Amikacin ökade till två gånger om dagen, droppare, smecta, regidron, viferon, acipol, maxilac och intestifag. Helgdagar slutade, den 12 januari var vi urladdade. Vår hälsa är bra nu, vi har gått upp i vikt, vi sparkar bra. Om grön skit nästan bortglömd.

Det var hur Amikacin besegrade våra oinvigade gäster, som vi inte kunde köra ut hela året. Även om alla antibiotika som vi var förskrivna var de känsliga.

Smittsamma och inflammatoriska sjukdomar orsakade av gram-negativa mikroorganismer (resistenta mot gentamicin, sisomicin och kanamycin) eller sammanslutningar av grampositiva och gramnegativa organismer - luftvägsinfektioner (bronkit, lunginflammation, empyem, lunga abscess), - sepsis, - bakteriell endokardit, - CNS-infektioner (inklusive meningit) - abdominella infektioner (inklusive peritonit) - urinvägsinfektion (pyelonefrit, cystit, uretrit), - purulent hud och mjukdelsinfektioner (inklusive infekterade brännskador, inf -skilled och dekubitalsår av olika ursprung) - biliära vägsinfektioner - ben- och ledinfektioner (inklusive osteomyelit) - sårinfektion, - postoperativ infektion.

Jag hoppas att nästa nyårssemester blir mer framgångsrik för oss.

Amikatsin - någon stuck?

eftersom du är inte behörig på webbplatsen. Logga in nu.

eftersom du är inte en betrodd användare (telefonen är inte bekräftad). Ange och bekräfta telefonen. Mer om förtroende.

eftersom temat är arkiv.

Meddelanden på NN.RU - För barn

säljer konsertskor till en flicka.35 storlek. Inifrån längd längs innersula 22,5 cm. med vackert med stenspänne.
Pris: 300 rubel.

Försäljning av skolblommor för en tjej. För elementärt betyg128 storlek (ärmlängd 46 cm, axelbredd 31 cm, längd.
Pris: 500 rubel.

Försäljning av en helt ny (med taggar) demi-säsong kostym för pojken från försäljningen t.m. Picco. Kostymen är utmärkt, mycket.
Pris: 2 800 gnid.

Modifieringen är sportig, serien är godis, färgen är blå (blå). Mycket vackert! begränsad upplaga. Tyska! Åldersgrupper.
Pris: 4 800 gnid.

Varje kvinna vill se bra ut - det låter henne känna sig.

I Kstovo kommer ägaren till trampolincentret, där den 13-årige ska dömas, att döma.

Handikappade rullstolsanvändare från Dzerzhinsk erövrade himlen. Aktivister av Dzerzhinsky.

Snart förväntas en tillströmning av utländska gäster för världscupen 2018 i Nizhny Novgorod.

Recensioner om läkemedlet Amikacin

Vi tog upp riktiga recensioner om Amikacin, som publiceras av våra användare. Svaret är oftast skrivet av mödrar till små patienter, men de beskriver också den personliga historien om användningen av läkemedlet på sig själva.

Peritonit, septikemi, meningit, osteomyelit, endokardit, pneumoni, empyem, lung abscess et al. Svåra infektiösa och inflammatoriska sjukdomar.

diskussion

Jag vet ärligt inte hur många leukocyter och röda blodkroppar som sagt nämnvärt - allt på kartan, vi brukar förskriva amikacin inuti först, barnet med det sprutas upp. Enterofuril, jag erbjöd mig själv doktorn som analog, eftersom de behandlar min senior regelbundet. hos bakterier hjälper eller hjälper super, men hos senior också på den eller honom en allergi (på ett färgämne). Kanske har din kirurg inga villkor och kvalifikationer räcker inte? i dentalet är det exakt det finns en kirurg, han för vissa sådana operationer znae.

. i vittnesbörd om ett antibiotikum det skrivet att tarminfektion botemedel, vednee de här och skär, så här är de antigestaminty inte låta mig, men kom ihåg, det är trast, långt utöver det också amikacin i munnen att dricka tillåtet, Mezin, och även det är i form av vatten, sade de det för antivirala.

. bitar. Jag vet inte vad jag ska göra. Sant, tårar. Gynekologen kommer igen att förskriva ljuset, vilket igen inte hjälper. Jag tittade bakposev - känslighet var bara att Meropinem, Imopenem och amikacin. Det är allt! allt annat rezistantna bakterie (((PS :. grund av e-coli min starkaste cystit Lyckligtvis fann en urolog som föreskrivs Uro-polish, det hjälper, men medan jag dricker bara för Guds skull, få råd:.. hur ska behandlas, vad man ska göra "Jag är verkligen redan på golvet."

. efalosporiny (cefazolin, Zinnatov, cefotaxim, FORTUM, ceftriaxon Maxipime et al.), makrolider (erytromycin, SUMAMED Vilprofen, MA Krop et al.), aminoglykosider (netromycin, gentamycin, amikacin) brukar inte kontraindicerat utfodring grudyu.Penitsilliny, cefalosporiner aminoglykosider tränga in mjölken i små mängder, så deras toxicitet är låg för barnet. Makrolider tränger in i mjölk, men deras användning vid amning är möjlig. Det finns en potentiell risk för komplikationer i samband med förekomsten av allergiska reaktioner, störningar i den normala tarmfloran (diarré), reproduktion av svampar (candidiasis - trast). För förebyggande av dysbiosomrekom.

. Niemi grudyuTsefalosporiny III -Så långt (cefotaxim, tsefabol Fortum, klaforan) kompatibel med matning grudyuTsefalosporiny IV -Så långt (Maxipime) kompatibel med matning grudyuAminoglikozidy (amikacin, gentamicin) C ostorozhnostyuTetratsikliny (vibramitsin, tetracyklin) C ostorozhnostyuMakrolidy:.. sumamed, vilprafen, klabaks, rulid med ostorozhnostyuMakropen, Rovamycinum inte kompatibel med matning grudyuLinkozamidy (dalatsin, klindamycin) är inte kompatibel med utfodring grudyuSulfanilamidy: sulfadimetoksin, norsulfazol kompatibel med matning grudyuBaktrin, Är Biseptol, Septrin inte kompatibel med matning grudyuFtorhinolony (norbaktin, zanotsin, tsiprolet) Ej kompatibel med matning grudyuNitrofurany (FSD.

. Jag skriver obetom: Vi var 6 månader gammal när började mycket starkt ponos.Obnaruzhili kliebsillu.stafilokok, svampar kandida.Yaobratilas sjukhus DRKB.sidela på en diet, barnet behandlades amikacin genom munnen, sedan en timme senare smektu, sedan en timme senare enterol.i så 10 dagar till tre raza.No kliebsillu inte pobedili.Lechenie fortsatt enterofurilom 3 gånger per dag plus Creon och Genferon ljus 10 dagar.Och hela tiden före varje utfodring dricka laktazar.TFU-TFA behandling pomoglo.Enterofuril mycket effektiv lek Sedan drack de efter denna behandling.

. inte upptäcks förrän 10 ^ 4-10 ^ 5) Staphylococcus aureus 2,5 * 10 ^ 5 (normalt upp till 10 ^ 4) Känslighet aureus till antibiotika linkomycin resistent Tsefataksim Cefalexin resistent amikacin känslig känslig känslig Azlotsilin Ciprofloxacin resistent Vancomycin Resistent Svampar av släktet Candida (.

. ARATS inkluderar tetracykliner (t.ex. doxycyklin), som påverkar levern och skelettsystemet, sulfonamider (sulfademitoksin), vilket resulterar i multipla defekter, aminoglykosider (amikacin), de har en toxisk effekt på hörsel, fluorokinoloner (tsiprofloksotsin, nolitsin, tsiprolet), skada lederna.men vad antibiotika kan användas under graviditet? Blivande mödrar är tillåtna penicillin grupp antibiotika (ampicillin, amoxicillin, amoxiclav).not skadliga effekter på fostret droger makrolid (erytromycin, Rovamycinum, vilprafen).K tillåten antibiotika i graviditet och inkluderar cefalosporiner (cefazolin, supraks, ceftriaxon, cefepim). Neck.

. h sade att för detta fall är han svag. Men jag skulle inte säga att hon på något sätt är särskilt sjuk, hirs är denna kram framträdd. Och så är allt som vanligt. Är det för sent att ge upp amikacin och börja en Flemoxin? En uko.

. Det finns: tetracykliner (t.ex. doxycyklin) som påverkar lever- och bensystemet. sulfonamider (sulfademitoxin), vilket leder till flera defekter; aminoglykosider (amikacin), de har en toxisk effekt på hörseln; fluorokinoloner (ciprofloxocin, nolycin, ciprolet), skador lederna. Det är uppenbart att inte alla gravida kvinnor kan klara sig utan sjukdomar alla nio månader. Det finns sådana sjukdomar när antibiotikabehandling är helt enkelt nödvändig, till exempel: med urogenitala infektioner (pyelonefrit, cystit, klamydia etc.); med andningssjukdomar orsakade av bakterier (lunginflammation, ont i halsen); vid graviditetspatologier (polyhydramnios, hypoklorism); sjukdomar.

Även i dag är resultatet en streptokockinfektion. Sann grupp D. Din grupp är allvarligare, det kan finnas komplikationer av graviditet och förlossning. Jag var ordinerad Amikatsin, furagin. Jag ska behandla. där den här mucken tas, förstår jag inte.

. -så långt yuTsefalosporiny III (cefotaxim, tsefabol Fortum, klaforan) kompatibel med matning grudyuTsefalosporiny IV -så långt (Maxipime) kompatibel med matning grudyuAminoglikozidy (amikacin, gentamicin) C ostorozhnostyuTetratsikliny (vibramitsin, tetracyklin) C ostorozhnostyuMakrolidy:.. sumamed, vilprafen, klabaks, med rulid ostorozhnostyuMakropen, Rovamycinum inte kompatibel med matning grudyuLinkozamidy (dalatsin, klindamycin) är inte kompatibel med utfodring grudyuSulfanilamidy: sulfadimetoksin, norsulfazol kompatibel med matning grudyuBaktrin, Biseptol, Septrin är inte kompatibel med utfodring grudyuFtorhinolony (norbaktin, zanotsin, tsiprolet) inte kompatibla.

. am "flemoklav salyutab", sedan "Augmentin", sedan "supraks", men att dricka genom munnen exakt hjälpte oss medan vi dricker plus en vecka efter, sedan igen för att de vita blodkropparna. och prickade ceftriaxon och amikacin (injektionerna ordinerades baserat på resultaten av att urin sår på mikrofloran och känsligheten för antibiotika)

Så mycket tid har gått - jag kommer inte ens ihåg hur jag gav amikacin. Jag vet säkert att han hjälpt oss mycket! Jag ringde sjukhuset där vi låg och berättade för mig hur man skulle ge. MEN som de gav - jag kommer inte ihåg ((((((

Klatsid vi allra första försök, även när han inte satte bronkit hjälpt efter 3 dagar och en temperatur av 39 på sjukhuset med lunginflammation, då skott ceftriaxon och amikacin, är nu hem propipili sumamed. Låt oss hoppas att barnen aldrig kommer bli så svåra att vara sjuk igen. Tack, var inte sjuk.

. efalosporiny (cefazolin, Zinnatov, cefotaxim, FORTUM, ceftriaxon Maxipime et al.), makrolider (erytromycin, SUMAMED Vilprofen, MA Krop et al.), aminoglykosider (netromycin, gentamycin, amikacin) brukar inte kontraindicerat under amning. Samma sak sägs av den internationella kompatibilitetsguiden lek-in och GW. http://www.gvinfo.ru/?q=node/112 Risk - 0. Dura är din barnläkare! Skadan från blandningen är mer dålig än från den behandlande moderens mjölk. Jag själv 3 gånger passerade antibiotika, obehandlad GW.

. Resten är ren. I grödor från luftstrupen (som så, jag är inte säker), upptäcktes bakterier (tyvärr kan jag inte komma ihåg namnet, jag kan inte se dokumenten vid denna tidpunkt), känslig för amikacin. Det fanns en liten leukocytos, för tester urladdnings kom in Uzi normu.Po under de första dagarna efter födseln - pielaktaziya (osäker på den korrekta stavningen och storlekar nu bara inte kommer att säga) på båda sidor. Med detta släpptes vi i en månad hemma, och två veckor senare passerade vi oss och rattlade till sjukhuset. Förresten, jag är inte riktigt rätt första gången jag skrev, enligt uzi var diagnosen inte piello.

bifiform en kapsel tre gånger per dag, laktazar före varje matning en kapsel, bakteriofag till 5 ml, 2 gånger per dag, viferon en ljus 2 gånger per dag, före gav amikacin och aminokapronsyra och en annan zodak 5 droppar 1 gång per dag

Det finns antibiotika som gör 1 gång per dag, det finns 2 gånger, det finns 3-4 gånger om dagen. Amikacin är avsedd för 2 måltider per dag introduktion, om du gör en gång enda effekten är otillräcklig och förvirrande behandling är inte tillräckligt, särskilt om du behandlar Pseudomonas aeruginosa, som snabbt förlorar sin känslighet för antibiotika. Om Pseudomonas aeruginosa såddas, gör de vanligen en såg omedelbart på känslighet mot antibiotika. Kan utom för amikacin. finns det känslighet för andra antibiotika? Sannan händer ibland, den känsligheten bara för amikacin, då inget att göra, kommer.

., som de skriver i instruktionerna om förbud mot gravida kvinnor, till exempel: "Om den potentiella förmånen överstiger den potentiella risken." Ljuger du alls med något? Crop överlämnas, att bara Amikatsin erbjuder dig? I allmänhet, ja, a / b är verkligen väldigt seriöst, MEN. Om det kommer att bli lättare, min son fick sin IM mer än en gång innan sex månaders ålder, vi tyvärr var det inte fråga om "fruktansvärda / bad / lot pobochek", väl åtminstone jag inte tortyr själv skräckhistorier sedan)) Pysy: us nästan 3 år hör han vackert, pratar bättre än sina kamrater och utvecklar i allmänhet ännu snabbare än polozhe.

Amikacin för barn: bruksanvisning

Om ett barn har en allvarlig infektion, kan antibakteriella läkemedel inte undvikas. En av de mest effektiva är Amikacin. Är det möjligt att behandla barn med sådana antibiotika, hur man spädar medicinen korrekt och hur kan administrationen skada barnets kropp?

Typ av problem

Amikacin produceras i form av en lösning och i pulver, men läkemedlet är förpackat i ampuller och ampuller. Suspension, kapslar eller Amicacin tabletter finns inte, så du kan inte dricka detta läkemedel.

Pulverformen av Amikacin representeras av injektionsflaskor med 250, 500 eller 1000 mg aktiv substans. De kan åtföljas av ampuller med vatten för injektioner i volymen 2 eller 5 ml.

Ampuller med Amikacin lösning presenteras med en dos av 250 mg antibiotikum i 1 ml, och ampullerna innehåller i sig 2 eller 4 ml vätska. Drogen kan också köpas i ampuller om 2 ml, där den aktiva substansen innehåller 100 mg eller 500 mg.

struktur

I flaskor med pulver finns det endast aktiv substans. Lösningen för injektioner innehåller inte bara amikacin, men också natriumcitrat, vatten, svavelsyra och natriumdisulfit.

Princip för verksamheten

Amikacin är ett läkemedel som klassificeras som aminoglykosidantibiotika. Det är också ett effektivt läkemedel mot tuberkulos. Efter att ha trätt in i kroppen tränger detta antibakteriella läkemedel in i cellmembranen hos patogenerna, och binder sedan till de intracellulära komponenterna i bakterierna och bryter proteinsyntesen i de mikrobiella cellerna. Som ett resultat dämpas bakterier, så verkan av Amicacin kallas bakteriedödande.

Spektrumet av aktiviteten av Amicacin mot mikroorganismer är ganska bred.

Detta läkemedel bekämpar effektivt:

 • Pseudomonas.
 • Intestinala pinnar.
 • Klebsiella.
 • Enterobacteriaceae.
 • Shigella.
 • Streptokocker.
 • Salmonella.
 • Stafylokocker.
 • Serrat.
 • Providencia.
 • Mykobakterier.

Amicacin hjälper ganska ofta mot resistens mot andra antibakteriella medel, till exempel penicillin, gentamicin eller isoniazid. Motstånd mot sådant läkemedel utvecklas ganska sällan (mer än 70% av mikroberna är känsliga för det).

Läkemedlet absorberas nästan inte och förstöras snabbt i matsmältningssystemet, så det injiceras. Maximal koncentration av Amicacin uppnås i patientens kropp efter 30-60 minuter, då minskar den till terapeutisk och varar ca 10-12 timmar. Amikacin tränger lätt igenom vävnaderna och kan få effekter i benen, hjärnan, lungorna, hjärtmuskeln och andra organ.

vittnesbörd

Amicacins orsak kan vara olika infektionssjukdomar.

En sådan medicin är föreskriven:

 • Med lunginflammation, bronkit, abscesser i lungorna eller bakteriella lesioner i pleura.
 • Med endokardit (subakut och akut form).
 • Med tuberkulos.
 • Med gonokockinfektion.
 • Med purulent otit.
 • När det orsakas av bakterier, hjärnhinneinflammation och andra infektioner i centrala nervsystemet.
 • Med tarminfektioner.
 • Med peritonit och andra mikrobiella lesioner i bukhålan.
 • Med kolangit.
 • Med smittsamma lesioner av subkutan vävnad och hud.
 • Med bakterier, myosit, bursit eller artrit provocerad av bakterier.
 • Med osteomyelit.
 • Med infektiös inflammation i urinvägarna.
 • Med kemiska eller termiska brännskador.
 • När ögonsjukdomar (medicin används topiskt).
 • Med postoperativa infektioner.
 • Med sepsis.