Huvud
Symptom

Kompatibilitet av droger mot prostatit och alkohol

Tabellen visar möjligheten att dela alkohol och Prostamol Uno - efter vilken tid och när, ta drogen

• 24 timmar innan man dricker alkohol till kvinnor.

• 8 timmar efter att ha druckit alkohol till män.

• 14 timmar efter att ha druckit alkohol till kvinnor.

[! ] För att undvika risker för hälsan, ge upp alkohol under hela behandlingsperioden.

Om kompatibiliteten inte är kompatibel, ökar prostomolen uno biverkningar på levern, eventuellt utveckling av sår. Mindre vanlig huvudvärk, tinnitus, letargi. I uppkörningstillståndet leder till sårbildning i magslemhinnan och förekomst av blödning.

• Sluta dricka alkohol igen.

• De närmaste 4 timmarna dricker mer vatten.

• Läs anteckningen - kontraindikationer och följ dem i anteckningen till läkemedlet.

• Om läkemedlet togs under behandling, är alkohol kontraindicerad för användning från 3 dagar till 1 månad (beroende på behandlingsläkarens anvisningar).

• Det spelar ingen roll vilken form av prostagomo uno som tas med alkohol, effekten kommer att ha både en tablett och salva.

• Om detta händer för första gången är risken för hälsorisk minimal.

• Se din läkare för mer hjälp och råd.

- I beräkningarna av tabellen beräknas den genomsnittliga indikatorn för den berusade (genomsnittliga graden av berusning) beräknad i proportion till kroppsvikt 60 kg.

- Alkoholen, som kan påverka drogen, innefattar: öl, vin, champagne, vodka och annan stark dryck.

- Även 1 dos alkohol kan påverka läkemedlet i kroppen.

För 1 dos berusad för olika drycker, det anses vara:

Prostamol Uno och alkohol: kompatibilitet

Baserat på verkningsmekanismen för alkohol på människokroppen är Prostamol Uno och alkohol inte kompatibla med varandra.

I sig är behandlingen av prostatit baserad på en rad åtgärder som vidtagits samtidigt. Detta: tar mediciner, fysioterapi och en specialdiet. Och det viktigaste kravet på kosten är att vägra alkohol, röka och undvika stressiga situationer.

Funktioner av drogen

Prostamol Uno finns i form av kapslar, 320 mg aktiv substans i vardera. Preparatet är tillverkat på basis av växtkomponenter. Aktiva ämnen är:

 • extrakt uppsamlade från krypande palmfrukter;
 • cellulosa;
 • sackaros.

Detta läkemedel används för att behandla icke-infektiös prostatit och för att lindra symptomen på inflammation i prostata. Den kan kombineras i kombination med antibiotika eller andra droger.

Att ta emot Prostamol Uno stannar inflammation, som påverkar processen för att producera prostaglandiner som kontrollerar den inflammatoriska processen. Sålunda lindras smärtan, permeabiliteten i urinröret förbättras något, men klyftens storlek minskar inte. Därför är syftet med läkemedlet rent symptomatiskt.

Biverkningar

Med tanke på läkemedlets naturlighet finns det nästan inga biverkningar vid upptagandet. I vissa fall kan ökade känsligheter för en eller flera av komponenterna uppstå:

 • vattning;
 • urladdning från näshålan;
 • utslag, nässelfeber.

Hos patienter som har en historia av matsmältningssjukdom, om dosen som föreskrivs av läkaren överskrids, kan det finnas en exacerbation. I övrigt, med korrekt tillträde och iakttagande av läkarens rekommendationer (dagbehandling, kost, motion) utför läkemedlet effektivt sina funktioner.

Kombination med etanol

På grund av sammansättningen av anläggningen, inte komma i kontakt med etanol i reaktionen, verkar det möjligt att använda alkohol under behandlingen Prostamol Uno. Emellertid skärningen av dessa ämnen i levern minskar symptomatisk effekt Prostamol till noll så aggressivt som etanol hämmar metabolismen av läkemedlet och dess leverans till prostatan.

I detta fall är uteslutande av alkohol från kosten under behandling av prostatit ett viktigt villkor för framgångsrik bortskaffande av sjukdomen. Dessutom kommer alkohol, försvagad av sjukdomen, att skada:

 • På grund av spasmen i urinröret behålls urinen i kroppen, förgiftar den med toxiner, alkohol förvärrar förgiftning;
 • medan kroppen är upptagen med behandling av alkohol, upptas inte absorptionen av den aktiva substansen Prostamol Uno;
 • Etanol kan öka vävnadsinflammation, vilket kommer att förvärra sjukdomen.

Dessutom kan användningen av alkohol leder till lägre immunitet, vilket är fallet med en diagnos av "infektiös prostatit" kan leda till farlig oslozhneniyam.Aalkogol strängt förbjudet även i händelse av att som en medicinsk behandling för att en patient som behandlas med antibiotika, vars förenlighet är noll.

Upptagbar dosering

Eftersom läkemedlet inte har beroendeframkallande effekt kan det ordineras under lång tid för regelbunden administrering. Eftersom det inte alltid är möjligt att helt sluta använda alkohol är det bättre att omedelbart diskutera med den behandlande läkare-urologen den tillåtna dosen av alkohol. Som regel beror den mängd binge som inte skadar kroppen och behandlingen beror på patientens allmänna tillstånd och strikt individuellt.

Att dricka alkohol är möjligt via 18 timmar efter den konsumerade tabletten och i 8 timmar före mottagandet.

Trots den vegetativa sammansättningen av Prostamol Uno och alkohol är inte kompatibla när det gäller kvalitet och effektiv behandling. Detta är särskilt viktigt om, förutom de kapslar som diskuteras, andra läkemedel förskrivs till patienten.

Prostamol DNA och alkohol är kompatibla eller inte?

Prostatit är en sjukdom i prostatakörteln, som endast behandlas på ett komplicerat sätt. Endast med sådan terapi kan prostatit botas definitivt. Den behandlande läkaren ska ordinera speciella mediciner och justera kosten. Läkemedel, en uppsättning fysiska övningar och en diet bör ordineras uteslutande av en kvalificerad urolog.

Användning av läkemedlet

Prostamol Uno har följande åtgärder:

 1. minskar inflammation
 2. lindrar svullnad genom att minska blodkärlets permeabilitet i prostatakörteln;
 3. även drogen har androgena egenskaper: prostatakörteln förändras inte i storlek.

Med kronisk prostatit ingår Prostamol Uno i den komplexa behandlingen. Sammantagna medicinska egenskaper hjälper till att normalisera urinering hos män, särskilt på natten.

Ett annat plus av läkemedel: det är tillverkat på basis av naturliga växter. Dessutom påverkar de substanser som utgör läkemedlet inte hormons bakgrund hos en man. Dessutom minskar intaget inte libido, och prostatens antigen fortsätter inom normala gränser.

Prostamol Uno tillverkas i form av kapslar. Ta läkemedlet ska vara en kapsel per dag efter att ha ätit, med ett glas vatten.

För effektiv behandling rekommenderas att ta läkemedlet strikt vid den angivna timmen varje dag.

Självbehandling av prostatit kan allvarligt skada hela kroppen. Prostamol Uno kan ordineras uteslutande av en kvalificerad urolog.

Han kan noggrant bestämma behovet och doseringen av detta läkemedel för prostata sjukdomar. Resten av behandlingen ska anpassas av en specialist. Det finns vissa funktioner som hör samman med användningen av läkemedlet.

Prostamol Uno kan endast tas av vuxna mogna män. Det är värt att veta att med detta läkemedel inte kan bota sjukdomen helt, men du kan avsevärt minska symtomen.

Under behandlingen är det därför mycket viktigt att regelbundet genomgå förebyggande undersökningar. Självmedicinering i detta fall är katastrofalt, men läkemedlet har inte lugnande egenskaper, därför är förmågan att driva fordon i patienten bevarad.

Alkohol och Prostamol Uno

Prostamol Uno och alkohol orsakar en annan reaktion beroende på människans individuella egenskaper.

Kompatibiliteten hos detta läkemedel och alkohol kan leda till följande negativa konsekvenser:

 1. kardiovaskulära sjukdomar (hypertoni, hjärtsvikt);
 2. diabetes;
 3. ischemi och stroke.

Förutom alkohol måste du avstå från att röka även vid behandlingstillfället. För att få det mest effektiva resultatet under behandlingen - ska partnern också ge upp alkohol.

Dessutom kommer vägran av alkohol att återställa en hälsosam erektion och markant ökar libido. Men om alkohol och Prostamol Uno blandas, sedan återställa erektioner och öka spermiernas rörlighet kan ta mamma eller havtorn juice.

Studier har visat att alkohol och styrka är inbördes relaterade. Alkohol har en destruktiv effekt på produktionen av könshormoner, så det rekommenderas att bli av med inte bara missbruk, men också att inte utöva starka påfrestningar på kroppen.

Kontraindikationer och ytterligare information

Prostamol Uno, som ett antal andra droger av samma syfte, har kontraindikationer:

 • Det kan inte tas av män som är allergiska mot någon av ingredienserna i formuleringen. Om den allergiska reaktionen förvärras, avbryta behandlingen och byt ut läkemedlet.
 • Läkemedlet är inte tilldelat pojkar i början av ungdomar.

Vid denna tidpunkt har inga fall av överdos av läkemedel rapporterats, men följande biverkningar har identifierats:

 • obehag lokaliserat i mag-tarmkanalen;
 • illamående, kräkningar;
 • halsbränna;
 • utslag och klåda (allergisk reaktion).

En man som tar mediciner för att upprätthålla manlig styrka bör akta sig för hjärt-kärlsjukdomar av annan art. Du bör också undvika brist på sömn: det leder till en minskning av aktiviteten av testosteronproduktion och kronisk trötthet, vilket negativt påverkar prestationen hos en person i allmänhet.

Om en erektion har störts när du tar drogen kan du göra en liten uppsättning övningar för att stärka musklerna i bäckenområdet. Det rekommenderas också att använda mer persilja, selleri, för att öka nivån på vitaminer som stöder människors hälsa.

Det bör emellertid förstås att det inte kan bota prostata hyperplasi. Före användning kan du rådfråga en specialist och ta reda på om du behöver ta detta läkemedel.

Självmedicinering kan inte göras, eftersom det sannolikt bara kommer att skada och minska risken för en fullständig återhämtning och även lägga till komplikationer.

Därför är det viktigt att du besöker en kvalificerad läkare i tid.

Nuans av behandling med läkemedlet Prostamol Uno: om det är möjligt att dricka alkohol och vad är fylld med en sådan "mix"

Alla vet att de flesta medicinerna är kategoriskt oförenliga med alkoholhaltiga drycker.

Etylalkohol kan inte bara stärka eller tvärtom försvaga läkemedlets verkan, utan också allvarligt skada den sjuka organismen.

Män som genomgår behandling för prostatit undrar ofta om det är möjligt att samtidigt använda drogen Prostamol och alkohol.

För att kunna svara på denna viktiga fråga är det nödvändigt att förstå vad som ingår i denna medicinering och att förstå hur terapeutiska kapslar påverkar den inflammerade prostatakörteln.

Sammansättning och handlingsprincip

Prostamol är ett naturligt inkapslat läkemedel, vars huvudsakliga beståndsdel är extraktet av frukten av den krypande palm sabalen (320 milligram i varje kapsel). Detta läkemedel ordineras vanligtvis till representanter för det starkare könet för behandling av prostatit (akut och kronisk) och godartad prostatahyperplasi i första eller andra etappen.

Läkemedlet påverkar positivt ett människans genitourinary system och hjälper till:

 • ta bort inflammation, eliminera puffiness och minska volymen av förstorad prostata;
 • förhindra ytterligare proliferation av prostatavävnad;
 • normalisera processen med urinering
 • förbättra blodflödet i det lilla bäckenet;
 • påskynda metaboliska processer i vävnader;
 • stärka blodkärlens väggar;
 • öka immuniteten.

Tack vare mottagandet av kapslar av naturligt ursprung kommer en man att sluta att uppleva smärta när han går på toaletten, vilket är ett av huvudsymptomen på prostatit och prostatahyperplasi.

Prostamol Uno och alkohol: kompatibilitet

I de instruktioner som åtföljer Prostamol Uno finns det två huvudkontraindikationer där du inte kan använda denna medicinering: individuell intolerans mot läkemedlets komponenter och ålder till 18 år.

Kapslar Prostamol Uno

I allmänhet är drogbaserade vegetabiliska komponent tolereras väl av kroppen och endast i sällsynta fall orsaka sådana bireaktioner såsom klåda, utslag, illamående, matsmältningsbesvär och så vidare. Men det betyder inte att man kan ta Prostamol och tillsammans med honom att dricka alkohol.

Den negativa effekten av alkohol vid behandling av inflammation i prostata är som följer:

 • etylalkohol saktar absorptionen i blodet av den aktiva substansen (växtextrakt), som ingår i Prostamol;
 • starka drycker minskar produktionen av testosteron - det huvudsakliga manliga hormonet som är ansvarigt för sexuella funktioner hos det starkare könet.
 • alkohol stärker den inflammatoriska processen, irriterar urinhinnan slemhinna, stimulerar tillväxten av patogena mikroorganismer och negativt påverkar prostatakörteln.
 • alkoholhaltiga drycker minskar immuniteten och förhindrar att kroppen fullständigt bekämpar sjukdomen.
 • När man dricker alkohol hos män, blir problem med urinering ökad, kraften försämras, spermierotiliteten minskas, fertiliteten minskas, libido går förlorad.

Prostamol sig inte in i kemisk kontakt med alkohol, men när man tar drogen, män brukar potenta antibiotika, som verkar på patogena bakterier, som är den främsta orsaken till prostatit.

Kombinationen av etylalkohol och antibakteriella droger leder nästan alltid till katastrofala konsekvenser för kroppen.

Alkoholhaltiga drycker ökar antibiotikornas toxicitet, vilket leder till att gastrointestinala kanaler, lever, njurar och andra organ av den sjuka drabbas.

Dessutom påverkas hjärt- och nervsystemen negativt. Män som tar alkohol och olika läkemedel är mottagliga för utveckling av stroke, hjärtinfarkt, hypertoni, diabetes etc.

Användbara rekommendationer

Det perfekta valet för en man är att helt sluta ta alkoholhaltiga drycker under hela behandlingsperioden.

Men om du inte kan neka alkohol av någon anledning, är det nödvändigt att en representant för det starkare könet följer följande regler:

 • Om en man planerar att dricka en stark dryck, ska den sista kapseln Prostamol förbrukas 18 timmar före denna händelse.
 • återuppta användningen av Prostamol efter att ha druckit alkohol kan vara tidigast 8 timmar senare;
 • Om en man redan har tagit Prostamol och drack en liten mängd alkohol, ska han sluta och inte öka dosen av alkohol.
 • Efter samtidig intag av läkemedel och alkoholhaltiga drycker ska en person dricka så mycket som möjligt rent vatten inom tre till fyra timmar för att förhindra eventuell berusning av organismen.
 • Om några biverkningar (huvudvärk, kräkningar, diarré, vanliga hjärtslag, etc.) uppstår på grund av en kombination av alkohol och prostamol, behöver en man en läkare.
 • behandlings Prostamol urologer rekommenderas att inte bara sluta ta alkohol, men också för att sluta röka, nikotin också negativt påverkar prostatakörteln och fördröjer läkningsprocessen.

Representanter för det starkare könet måste förstå att även en minimal dos alkohol (ett glas vin eller ett glas öl) kan vara hälsofarligt. Endast en fullständig vägran av alkohol kommer att tillåta oss att klara oss snabbare med prostatit och andra patologier i prostatakörteln.

Help-Alco.ru

Kan jag dricka alkohol medan jag tar Prostamol Uno?

Prostamol Uno är ett preparat baserat på växtbaserade komponenter, förskrivna för inflammatoriska sjukdomar i prostata. Läkemedlet anses vara säkert och orsakar sällan oförenlighet eller biverkningar, varför många är felaktigt övertygade om att det inte finns några risker och kontraindikationer för drogen.

Det är viktigt att: Singel användning av Prostamol Uno med alkohol, troligtvis,
kommer inte att orsaka allvarliga negativa konsekvenser. Regelbunden misshandel av alkohol sänker libido,
ökar inflammation, minskar risken för framgångsrik behandling av prostata.

Innehållsförteckning:

Biverkningar och kontraindikationer


Tillverkaren säger inget i anmärkningen om läkemedlets kompatibilitet med alkoholhaltiga drycker. De enda officiella kontraindikationerna är allergiska reaktioner och individuell intolerans av några komponenter i Prostamol. Detsamma gäller interaktionen av läkemedlet med andra droger: ingen inkompatibilitet identifierades.

I vissa fall kan läkemedlet emellertid uppstå:

 • Smärta i epigastrium.
 • Klassiska manifestationer av en allergisk reaktion: klåda, nässelfeber.

Kompatibilitet Prostamol Uno med alkohol


Användning av alkohol med några mediciner och i någon sjukdom är oönskade. Chansen att biverkningar ökar ökar risken för komplikationer av sjukdomen. Prostatit innebär förekomst av en inflammatorisk process i prostatakörteln, som nästan alltid främjas av dålig blodtillförsel till kroppen, stagnerande processer och andra symtom.

Alkohol stärker alla negativa reaktioner, destruktivt påverkar kardiovaskulärsystemet och immunitet, stärker inflammatoriska processer och minskar effektiviteten av läkemedelsbehandling. Läkare råder att vägra att ta alkohol i några doser tills sjukdomen har botats och medicinen inte kommer att sluta.

Det är viktigt att: Man bör komma ihåg om möjlig förekomst av akut inkompatibilitet med alkohol i andra droger. Antibiotika som föreskrivs för behandling av bakteriella och infektionssjukdomar (inklusive inflammation i prostatakörteln) dricker med alkohol är farligt för liv och hälsa.

Läkemedlet "Prostamol Uno" och alkoholkompatibelt eller inte?

Mycket ofta, med utnämningen av en komplex behandling av inflammation i prostata, blir Prostamol Uno det valfria läkemedlet. Läkemedlet liknade både läkare och patienter för sin lätthet, avsaknaden av kontraindikationer och biverkningar.

Enligt recensioner, spridning på internetsidor av de patienter som använder det här verktyget kan du bedöma effektiviteten och frånvaron av några komplikationer med andra organ och kroppssystem, bland annat för att ta reda på om förenligheten Prostamol Uno med alkohol.

Prostamol Uno är en örtberedning, som bygger på en infusion av palmfruktalkohol. Sabal är finmassa. Läkemedlet är ordinerat för prostatahyperplasi, akut och kronisk prostatit. De ämnen som ingår i den, har en stärkande effekt på fortplantningsorganen hos män, lindra svullnad av prostatakörteln, samt påverkar blodcirkulationen, vilket ökar blodflödet i de minsta blodkärlen, återställa sin ton och normalisera metaboliska processer i vävnaderna av organ.

Eftersom ämnena i läkemedlet isoleras från växter, har de praktiskt taget ingen negativ effekt på kroppen.

De skriftliga instruktioner för användning av drogen för långvarig användning i sällsynta fall kan leda till sido gastrointestinala komplikationer såsom illamående eller gastralgia eller mindre hudutslag kan förekomma.

Längden av läkemedelsintaget är från en månad till tre, ta sedan en kort paus och fortsätt sedan ta drogen. Mycket ofta frågar män behandlingsläkaren frågan: "Prostamol Uno och alkohol. Kompatibilitet av aktiva ämnen med samtidig applicering ".

Prostamol Uno är en alkoholisk infusion av delar av en palmväxt, så en liten mängd alkohol när de tas tillsammans kommer inte att skada kroppen som helhet. Det är dock värt att komma ihåg att detta läkemedel är ordinerat i en komplex terapi med antibiotika och andra läkemedel som vid användning tillsammans med alkohol ger biverkningar.

Antag att antibiotika med alkohol orsakar störningar från mag-tarmkanalen - kräkningar, illamående. Vissa antibakteriella medel tillåter inte att alkoholen delas upp, vilket orsakar ackumulering av acetaldehyd i blodet och orsakar allvarliga konsekvenser, inklusive negativ påverkan på levern. Samma effekt vid gemensam användning av alkohol och uroantiseptikov, utsedd för behandling av prostatacancer med Prostamol Uno. Interaktion med andra läkemedel som föreskrivs i komplexet för behandling av prostatakörtlar kan också orsaka negativa konsekvenser på grund av deras reaktion med etylalkohol.

Uttalandet om alkoholens inkompatibilitet och ett komplex av läkemedel för behandling av prostatit blir det mest korrekta i denna situation.

Också, vi får inte glömma att arten av prostatit är främst smittsam, det vill säga inflammation i prostatakörteln orsakas av en patogen flora som ger tillväxt när gynnsamma förhållanden uppträder. Och alkohol skapar bara sådana förhållanden.

Om du tar Prostamol Uno för förebyggande ändamål och inga fler läkemedel förskrivs för närvarande kan du kombinera det med alkohol, eftersom ämnen som utgör läkemedlet inte reagerar med etylalkohol. Naturligtvis, för att konsumera alkoholkostnader i rimliga doser, vägt tidigare alla fördelar och nackdelar.

Konsekvenser av alkoholintag

Jag vill uppmärksamma dig på att alkoholintaget i sig har en negativ inverkan på kroppen, även om dosen är obetydlig. Alkohol skadlig effekt på styrkan, vilket leder till reproduktionsstörningar påverkar negativt det kardiovaskulära systemet, njurar, lever och så vidare alla behöver veta när du ska sluta.

Dessutom dricker alkohol med akut prostatit, när symtom på förgiftning av kroppen tydligt uttrycks, kan orsaka komplikationer från kardiovaskulärsystemet, och därmed arbeta i ett spänt läge. Lever och njurar, överbelastad med bortskaffande av förgiftningsprodukter, kan inte klara av behandlingen av etylalkohol, vilket orsakar komplikationer från andra organ.

Hur man tar Prostamol Uno från prostatit

Läkemedlet Prostamol Uno är ett av de tillgängliga läkemedlen för prostatit. Den består uteslutande av naturliga ingredienser, det påverkar inte erektilfunktionen. Indikationer för användning Prostamol är prostatit av icke-infektiös etiologi och symptomatisk behandling av inflammation i prostata. Hjälper det verkligen, har det biverkningar och hur lång tid ska det ta?

Sammansättning av Prostamol Uno

Kompositionen av beredningen innefattar följande ingredienser:

 • extrakt av palmfruktkrypning;
 • sackaros;
 • cellulosa.

Effekten av detta läkemedel är baserad på införandet i extraktet av mediatorer som hindrar produktionen av prostaglandiner, vilket utlöser inflammationen av prostatakörtelns mjukvävnader. Det betyder att tabletterna inte tillåter kroppen att utesluta de ämnen som utlöser processen med ödem. På grund av detta hämmas processen för ytterligare tillväxt av prostata. Och även om bildandet av nya foci av inflammation stannar, påverkar prostatakörteln inte dessa piller på något sätt. Därför rekommenderar läkarna själva att de används för symptomatisk behandling av prostatit, optimering av urineringens funktion, förebyggande av utseende av stenar i körteln.

De huvudsakliga formerna för prostamol frisättning

Prostamol Uno finns i form av kapslar för oral administrering. Den aktiva substansen i varje är 320 milligram. Ovan är kapslan täckt med en tunn cellulosabaserad beläggning. På grund av detta borde du dricka varje kapsel med en minimal mängd vatten.

Ett sådant frisättningsformat valdes av den enkla anledningen, eftersom läkemedlets effekt är baserad på ingreppet av extrakten av den krypande palmens frukter in i blodplasman. Det vill säga det måste absorberas genom väggarna i magen och tolvfingertarmen.

Vid den tiden, tillverkaren av läkemedlet (och släpper sitt tyska läkemedelsföretaget Menarini) hade planer på att släppa Prostamol i form av suspensioner för beredning av lösningen, eftersom den ursprungliga kapseln är ganska stor, men senare denna idé övergavs.

Indikationer för recept

Tilldela Prostamol Uno vid behandling av godartad prostatahyperplasi (1: a och 2: e stadium), vilket kan kompletteras med nedsatt funktion i urinrörets arbete. Det kan användas med andra variationer av prostatit, men endast som ett symptomatiskt verktyg för att lindra patientens tillstånd.

Som regel är det med infektiös inflammation inte föreskriven, eftersom det finns behov av användning av bredspektrum antibiotika. I sådana fall kommer Vitaprost Plus till exempel att bli effektivare. Det har en liknande effekt, men kompositionen innefattar den antibakteriella komponenten. I vilket fall som helst administreras läkemedlet uteslutande av den ansvariga läkaren efter en omfattande undersökning av patienten!

Metod och varaktighet av behandlingen

Optimal daglig dosering Prostamol Uno - 320 mg. Det vill säga 1 kapsel per dag är föreskriven. Drick det ska vara 15-20 minuter efter att ha ätit, pressat med en minsta mängd vatten. Under de följande dagarna bör du försöka ta kapslar samtidigt, så att perioden mellan doserna är exakt 24 timmar. Det är i detta fall att den optimala koncentrationen av den aktiva substansen uppnås i blodplasman.

Om en man tar Prostamol i mer än 5 dagar, men inte märkt någon förbättring av hans hälsotillstånd, är det nödvändigt att komma överens om ytterligare administrering av läkemedlet med läkaren. Mest sannolikt diagnostiserades den främsta orsaken till inflammation i prostatakörteln felaktigt.

Behandlingsförloppet bestäms endast av den behandlande läkaren. Läkemedlet ger inte långvarig åtgärd, det har ingen effekt av habituation och biverkningar på hankroppen. Det är att det kan tas regelbundet även under 6-10 månader, men i de flesta fall finns det tillräckligt med kurs på 30 dagar.

Kontraindikationer för utnämningen av Prostamol Uno

Enligt den officiella instruktionen för drogen är det förbjudet att använda det endast om individuell överkänslighet detekteras på de aktiva komponenter som ingår i dess komposition. Det ska också användas med försiktighet i närvaro av ulcerösa sjukdomar i mag-tarmkanalen eller efter operation som utförs på matstrupen, magen, tarmarna.

Prostamol Uno är inte ordinerat för barn under 18 år och för kvinnor, eftersom prostatit uppstår enbart hos män. Följaktligen utfördes inte tester för att ta tabletter under graviditet och amning, eftersom de inte behövs.

Läkemedlets effektivitet med en malign ökning av prostata är noll. Därför, om prostatit har onkologisk grund - Prostamol används inte under behandling.

Eventuella biverkningar

När du tar Prostamol Uno kan biverkningar uppstå på grund av förvärring av sjukdomar i organen i den epigastriska regionen. I mycket sällsynta fall finns det tecken på en allergisk reaktion:

 • nässelfeber;
 • vattning;
 • accelererad slemproduktion i nasofarynxen.

Alla dessa biverkningar försvinner helt efter avbrytande av användningen av läkemedlet inom 3-7 dagar.

Än är det möjligt att ersätta?

Närmaste analog Prostamol är Prostaplant. Av den ursprungliga drogen skiljer han bara i införandet av den tvådelade nässlor extrakt, som har en stärkande effekt på prostatakörteln, återställer den normala blodcirkulationen.

Vad kan ersätta Prostamol Uno, om det orsakar allergier? Läkarna rekommenderar att du använder Vitaprost (Vitaprost Plus, om prostatit förvärras av en smittsam infektion). De har inte samma sammansättning, men åtgärden är helt identisk.

Är det möjligt att kombinera med alkohol?

När det gäller Prostamol Uno är kompatibilitet med alkohol verkligen tillgänglig, eftersom ett läkemedel av vegetabiliskt ursprung och inte reagerar med etylalkohol. Men läkare rekommenderar fortfarande vid behandlingen att tillfälligt avhålla sig från att ta alkoholhaltiga drycker, eftersom det här är:

 • saktar absorptionen av den aktiva substansen (speciellt om en stor mängd alkohol har druckit förut);
 • Kortsiktigt ökar symtomen på inflammation;
 • har en negativ effekt på immunitet, vilket är särskilt farligt med en infektiös prostatit.

Därför kan det sägas att alkohol är villkorligt oförenlig med Prostamol Uno, även om det inte går in i en direkt kemisk reaktion. Det är strängt förbjudet att dricka alkohol, om behandling av prostatit också föreskriver administrering av bredspektrum antibiotika.

Totalt, för vilken användning är Prostamol Uno? För behandling av godartad inflammation i prostatakörteln, när kirurgi ännu inte är föreskriven. Främjar snabb eliminering av smärtsamma symtom och optimering av urinprocessen. Läkare brukade behandla komplex med andra droger. Det är inte effektivt som en förebyggande åtgärd, eftersom åtgärderna omedelbart slutar efter avslutad behandling.

Hälsosam prostata

Forum om diagnostik, behandling och profylax av prostatit

 • Forum om prostatakörtelsjukdom
 • Ändra teckensnittstorlek
 • Utskriftsversion
 • FAQ
 • Registreringsformulär
 • Logga in

Prostamol och alkohol är kompatibla eller inte?

Prostamol och alkohol är kompatibla eller inte?

Vintorez »26 dec 2014, 13:01

Re: Prostamol och alkohol är kompatibla eller inte?

Andrei Ojović »27 dec 2014, 12:05

Re: Prostamol och alkohol är kompatibla eller inte?

ros »29 dec 2014, 12:27

Re: Prostamol och alkohol är kompatibla eller inte?

Lev »30 dec 2014, 13:38

Re: Prostamol och alkohol är kompatibla eller inte?

JuliaC »07 jan 2015, 13:43

Re: Prostamol och alkohol är kompatibla eller inte?

Aleksandr23 »16 januari 2015, 12:03

Re: Prostamol och alkohol är kompatibla eller inte?

Slader3 »11 juni 2015, 15:49

Re: Prostamol och alkohol är kompatibla eller inte?

yur4 »12 Jun 2015, 12:35

Re: Prostamol och alkohol är kompatibla eller inte?

Anton1 »13 juni 2015, 14:58

Hur fungerar Prostamol, hjälper det med prostatit?

Kronisk prostatit - det handlar inte om dig? Så varje sekund tänker. Diagnosen "prostatit" sätts av 30% av männen i åldrarna 20-50 år. När sjukdomsstagnationen uppträder och sekretionen av prostata körs, börjar inflammationsprocessen.

För att förhindra att prostatit passerar in i kronisk form, är det nödvändigt att avlägsna stillastående vätska och ta mediciner. Du kan ta bort symtomen på sjukdomen med hjälp av läkemedlet "Prostamol" (aka "Prostamol Uno").

Åtgärd av läkemedlet. Formen av dess frisättning

Läkemedlet har antiinflammatorisk, anti-edematös effekt. Det ordineras som ett adjuvans vid behandling av prostatit, infektioner i det genitourära systemet, för förebyggande av sexuella störningar, prostata adenom.

Läkemedlet ges i form av kapslar avsedda för internt bruk. Läkemedlet är endast föreskrivet som hjälpmedel i den komplexa behandlingen, eftersom det inte kan lösa det manliga problemet självständigt. Effekten av denna åtgärd är mycket mild, eftersom den görs på grundval av växtkomponenter.

Indikationer för behandling av Prostamol

Läkemedlet "Prostamol" ordineras av urologer för behandling av sjukdomar i urinering med prostatit, vilket kännetecknas av sådana symptom som:

 • Fördröjd urinering;
 • Ofullständig tömning av blåsan;
 • Försvagning av urinflödet;
 • Förlängd eller intermittent urinering;
 • Smärtsamma förnimmelser i underlivet, ljumskare;
 • "Läckage";
 • Frekvent urinering.

struktur

Den aktiva substansen i läkemedlet är extraktet av palmsapala frukter, och ytterligare komponenter är: gelatin, glycerol, titandioxid, järnoxid etc.

Huvuddelen av läkemedlet har följande effekt:

 1. Förhindrar processen med åldersrelaterad minskning av testosteron;
 2. Förbättrar testiklarna;
 3. Främjar produktionen av testosteron;
 4. Normaliserar urinering, förhindrar urinstagnation
 5. Fördröjer processen för utveckling av prostata adenom.

Instruktioner för användning Prostamol

Den exakta dosen, varaktigheten av läkemedlet, kan du kontrollera med din läkare. Instruktionerna säger att kapseln ska tas 1 enhet en gång om dagen efter måltiden. De kan inte tuggas, du behöver bara svälja för att uppnå den snabbaste och mest effektiva terapeutiska effekten.

För effektiv verkan av läkemedlet rekommenderas det att dricka det samtidigt. För att uppnå ett synligt resultat måste du ta Prosmatol minst 3 månader.

Prostamol Uno: biverkningar

Läkemedlet tolereras väl av patienter. Men om reglerna för läkemedelsadministration, dosering och appliceringstid inte observeras kan patienter uppleva biverkningar:

 • På tarmens del: illamående, halsbränna, obehag i buken;
 • Från immunsystemets sida: en allergisk reaktion: utslag, klåda;
 • På den del av reproduktionssystemet - gynekomasti (patologisk proliferation av körtelvävnad).

Särskilda instruktioner

Läkemedlet "Prostamol" kan inte tas ensam, använda det som en monoterapi för prostatit. Det lindrar bara symptomen, men löser inte problemet. För att verkligen bli av med prostatit måste du genomgå en omfattande behandling.

Analoger av läkemedlet "Prostamol Uno"

Det finns många droger som ersätter Prostamol. Bland dem kan följande läkemedel särskiljas:

Den aktiva substansen i dessa läkemedel är en - ett extrakt av palmens sabala växtens frukter. För jämförelse kostar läkemedlet Prostamol Uno i genomsnitt 750 rubel per förpackning, som innehåller 30 kapslar.

Det är bättre att köpa en större mängd medicin, då kan du vinna i priset. Så, för packning av 60 kapslar är det nödvändigt att ge 1250 rubel och för 90 kapslar - 1700 rubel. Det visar sig att priset för läkemedlet kommer att bli ännu billigare än för analogerna.

Prostamol Uno: patientåterkoppling

Detta läkemedel har stor popularitet hos män som lider av kronisk prostatit. På internet kan du hitta många recensioner om drogen. Vissa människor skriver att botemedlet är en napp, har en placebo-effekt, andra noterar sin höga effektivitet. Oavsett vad det är, hjälper läkemedlet, om du tar det enligt instruktionerna, läkarens rekommendationer såväl som i den komplexa behandlingen:

"Läkemedlet är mycket annonserat, och det är därför dyrare än sina motsvarigheter. Men jag föredrog Prostamol Uno, bestämde mig för att försöka hur han skulle hjälpa mig. Jag tog det enligt anvisningarna 1 gång om dagen efter måltiden. Det fanns inga biverkningar, efter en tid av smärta och obehagsmakningar passerade. Men jag vill varna dig: ta drogen länge. Jag drack det i 3 månader. För så lång användning rekommenderar jag dig att köpa ett större paket, det visar sig mer lönsamt. "

Alexander, 40 år gammal:

"Prostamol Uno ensam kan inte klara av prostatit, så du måste ta andra droger parallellt: antibiotika, antiinflammatoriska, immunostimulerande läkemedel, vitaminer. Prostamol hjälper bara att ta bort obehagliga känslor vid urinering, det vill säga det bekämpar symtomen på den underliggande sjukdomen. Jag tog det länge, men trots allt är effekten redan där: det intima livet började förbättra, toaletten började gå utan rädsla, med tröst. "

"Drogen, men dyr, men effektiv. Jag dricker det den andra månaden, under denna tid har tillståndet förbättrats: urinering har blivit normal, smärtan har gått, uppmaningen också. Vissa människor skriver att Prostamol inte hjälper. Jag vill säga: män, men försökte du gå på en diet, dricka tillräckligt med vatten, leda en hälsosam livsstil? För allt beror alltför mycket på detta ".

Vad tycker läkare om förberedelsen av Prostamol?

Urologer uppmanar män att inte självmedicinera, inte att köpa ett läkemedel utan läkares tid. Att inte veta hur man korrekt behandlar prostatit kan förvärra sjukdomen. Prostamol Uno, enligt läkare, bör ordineras som en hjälp, snarare än huvudterapin. Först då kommer resultatet av behandlingen att ses. Detta läkemedel tar bort symptomen och eliminerar orsaken till problemet, mer kraftfulla läkemedel, inklusive antibiotika.

Prostamol Uno och alkohol

Många män frågar på forum som ägnas åt ämnet prostatit och andra sjukdomar: "Kan jag dricka alkohol om jag går igenom behandling med Prostamol?". I instruktionerna till läkemedlet sägs inget om denna poäng, men det betyder inte att alkohol är kompatibel med läkemedlet.

Läkare betonar att alkohol i sig har en negativ inverkan på hälsa, sexuellt liv, inklusive arbetet i prostatakörteln. Det bryter mot kraften, hämmar produktionen av könshormoner, minskar sexuell aktivitet, saktar testiklarna, vilket leder till stillastående processer i det lilla bäckens organ.

Afala eller Prostamol: Vad ska man välja?

Båda drogerna är fytopreparationer. Portabiliteten för dessa medel är densamma. Båda läkemedlen ska ordineras som symptomatisk behandling såväl som förebyggande syfte.

Till skillnad från drogen "Prostamol Uno", är läkemedlet "Afalah" ofta förfalskad. Därför är det bättre att köpa Prostamol från denna synvinkel.

Men "Afal" betyder är billigare - 350 rubel.

Prostamol eller Prostamol Uno är ett naturligt medel, vars verkan är inriktad på att minska och eliminera symptomen på prostatit: nedskärningar, buksmärtor, frekvent urinering och uppmaning. Trots det faktum att det inte finns några komponenter av syntetiskt ursprung i preparatet, är det emellertid nödvändigt att ta kapslar först efter undersökning och samråd med en specialist.