Huvud
Skäl

Alfa-blockerare: läkemedel vid behandling av prostatit

Alfa adrenoblockers kallas droger som kan sakta ner nervimpulserna som passerar genom adrenerg synaps. Kärnan i deras verkan är en tillfällig blockering av adrenerge receptorer (alfa-1 och alfa-2). Denna egenskap används i kardiologi (för att sänka blodtrycket i blodkärlen) och urologi.

Användning av läkemedel som alfa-blockerare, med prostatit kan återställa urinering, vilket är nedsatt på grund av inflammation i prostata.

Vad används alfa blockerare för?

Nervsystemet är direkt relaterat till mänskliga organers arbete och kontroll av muskler. När en person är frisk misslyckas den här mekanismen. Emellertid med inflammation av prostatit har negativa effekter på nervsystemet. Först och främst framgår detta av receptorns arbete, vilket framkallar urinrörets spasmer och blåsans smidiga muskler. På grund av detta kan en man vanligtvis inte gå på toaletten, och överträdelsen av urinprocessen, detta är en av huvudskyltarna för inflammation i prostata.

Alfa-adrenoblocker används som läkemedel vid behandling av prostata-inflammation. De fungerar som riktat och hjälper till att slappna av den glatta muskelvävnaden, både prostata och blåsans hals med ökande utflöde av delar av urinen. I detta fall finns det en signifikant minskning av de uttalade symtomen på prostataförstoring.

I läkemedelsregimen administreras alfa-blockerare i behandlingen för att öka effektiviteten hos de huvudsakliga läkemedlen som används. Därför hänvisas i medicinsk terapi till den andra raden av läkemedel när det är nödvändigt:

 • minska internt tryck i urinröret;
 • minska tonen i mjuk muskler i prostata och blåsans hals
 • Öka tonen i den försvagade blåsan.

Alfa-blockerare i prostatakörtelns patologi är utformade för att lindra sjukdomsförloppet, men inte bota det. Detta är enbart symptomatisk behandling. Efter appliceringen observeras följande effekter:

 • normalisering av urinutflödet;
 • Släckning av smala muskler med minskad smärta.
 • återkomsten av sexuell lust;
 • eliminering av blodstasis i bäckenet;
 • minskade manifestationer av godartad organdreplasi.

Klassificering av alfa-blockerare

Dessa läkemedel är indelade i:

 • icke-selektiva läkemedel som blockerar både alfa-1 och alfa-2 adrenerga receptorer (fentolamin, fenoxibensamin);
 • selektiva kortverkande medel som endast blockerar alfa-1-receptorer (prazosin);
 • selektiva långverkande medel som kan blockera endast alfa-1-receptorer (terazosin, doxazosin, alfuzosin);
 • uroleptiska läkemedel (tamsulosin).

Selektiva medel kräver inte förberedande preparat och ger endast i sällsynta fall svaga biverkningar. Trots betydande fördelar har denna art en egenskap som måste beaktas för män av reproduktiv ålder.

Det har fastställts att retrograd ejakulation utvecklas under verkan av aktiva komponenter i läkemedlet, där emissionen av seminalvätska uppträder inte i urinröret utan i urinblåsan. Låt oss i större detalj överväga alla preparat som används för behandling av prostatakörteln.

De flesta experter är dock överens om att selektiva droger är något bättre än icke-selektiva, eftersom de senare har en starkare effekt på blåsan och nervsystemet.

tamsulosin

En av de vanligaste drogerna. Har en selektiv effekt på receptorer i hankörteln, blåsans hals och den prostatiska delen av urinröret. Förutom de viktigaste egenskaperna hos alla blockerare kan den minska inflammatorisk respons och fenomenet obstruktion i orgeln.

Finns i form av kapslar om 30 st. Förpackning, belagd med en dos av huvudämnet - 0,4 mg. För behandling av prostatit ska ta 1 kapsel 1 gång per dag under frukost, tvätta med 150 ml vatten eller mjölk.

Behandlingsförloppet är 2-3 månader beroende på receptet hos den behandlande läkaren. Den första effekten inträffar efter 2 veckor av att använda medicinen.

 • yrsel;
 • takykardi, ortostatiska reaktioner;
 • aptitlöshet, illamående, kräkningar, förstoppning;
 • för tidig eller retrograd utlösning;
 • klåda, utslag över huden.
 • överkänslighet mot agensens komponenter;
 • benägenhet att hypotoni med förlust av medvetande
 • svårt nedsatt leverfunktion.

För närvarande är Tamsulosin den mest populära representanten för sin grupp bland läkare.

doxazosin

En annan selektiv antagonist av alfa-1-receptorer. Har en liknande effekt som föregående läkemedel. Huvudskillnaden och orsaken till det mycket mindre populära användandet av detta verktyg är behovet av titrering under applikationen.

Framställd i tabletter 1, 2, 4, 8 mg 30 stycken per förpackning. Den genomsnittliga dagliga dosen är 4 mg. Du måste använda 1 tablett 1 gång per dag med måltider. Den första veckan utser en dos på 1 mg, efter 7 dagar - 2 mg och så till i medeltal 4 mg. Behandlingsförloppet är 3 månader.

 • sömnighet, huvudvärk, asteni (svaghet);
 • rinit, bildning av perifer ödem;
 • illamående, kräkningar, diarré
 • extremt sällan - urininkontinens.

Kontraindikationer - allergier mot komponenterna i läkemedlet.

Det är värt att säga att alfa-adrenoblocker i den akuta sjukdomen visar ett dåligt resultat. Detta beror på varaktigheten av början av de första effekterna. När du använder Doxazosin, uppträder deras effekt först efter 14 dagar, vilket är oförklarligt långt under akuta manifestationer.

alfuzosin

Den enda populära och allmänt använda icke-selektiva a-receptor blockeraren. Den har alla samma egenskaper som dess analoger, men har ett antal nackdelar, för vilka det är mindre vanligt förekommande i urologi.

Detta är främst en effekt på alla alfa-receptorer i kroppen. Som ett resultat - avslappningen av kärlens smidiga muskler (hypotoni), tarmarna (förstoppning) och andningsorganen.

Producerad i form av tabletter med 5 mg. Den dagliga dosen på 7,5-10 mg, beroende på sjukdomen och doktorns recept. Ta 1/2 tablett (2,5 mg) 3 gånger om dagen med måltider, efter att ha druckit 200 ml vatten. Behandlingsförloppet - 2-3 månader. Du kan inte kombinera detta läkemedel med andra droger från samma grupp. I detta fall jämnas effekten från båda.

 • svaghet, dåsighet, tinnitus, yrsel
 • takykardi, ortostatisk hypotension, exakerbation av angina pectoris;
 • torr mun, illamående, kräkningar, förstoppning
 • klåda och hudutslag på huden.
 • allergi mot läkemedlets komponenter;
 • njur- eller leverinsufficiens
 • attacker av hypotension i anamnesen.

terazosin

Läkemedlet avser icke-selektiva medel och kräver en gradvis ökning av daglig dosering. Mängden aktiv substans under första intaget bör inte överstiga 1 mg. Gradvis ökas dosen till 10 mg med underhållsbehandling och upp till 20 mg - under behandling av inflammation i prostata. De första resultaten känns 14 dagar efter kursens start. För att uppnå en stabil klinisk effekt tar det 1-1,5 månader.

Terazozin finns i form av tabletter. Dricka dem rekommenderas på kvällen innan du lägger dig. Detta minskar sannolikheten för biverkningar.

 • asteni;
 • försämring av synen;
 • svullnad i slemhinnorna i andningsorganen;
 • Brott mot sexuell funktion.
 • allergi mot läkemedlets komponenter;
 • njur- eller leverinsufficiens
 • patologi i det kardiovaskulära systemet.

slutsats

Läkemedel i denna grupp är mycket effektiva för avlägsnandet av de huvudsakliga symtomen på inflammation i prostatakörteln. Ändå är det nödvändigt att förstå att de bara kan tjäna som ett tillägg till huvudrätten av behandlingen.

På grund av deras långsiktiga effekt är sådana läkemedel med kronisk prostatit mycket effektivare än i den akuta fasen av sjukdomen. Mottagandet av dessa medel, för att undvika utveckling av allvarliga biverkningar, bör endast utses av den behandlande läkaren.

Alfa-blockerare med prostatit

Prostatit är en inflammatorisk sjukdom som påverkar prostatakörteln. Patologi kan inträffa av flera orsaker, i synnerhet på grund av att komma in i prostatainfektionen eller på grund av stillastående processer i det lilla bäckenet. Den senare är typisk för patienter i den äldre åldersgruppen.

Symtom på prostatit är ganska specifik, det här är kränkningar av urinering, smärta i ljummen. Om sjukdomen inte behandlas leder det till urininkontinens och förlust av reproduktiv funktion.

Därför är det vid de första tecknen på inflammation i prostata rekommenderat att konsultera en läkare. Specialisten ska genomföra undersökningen och förbereda nödvändiga förberedelser. Ofta med prostatit och prostata adenom, är alfa-adrenoblockatotrans förskrivna.

Alfa-blockerare: verkningsmekanism

Med prostatit, speciellt med kronisk form, finns det ett brott mot urineringsprocessen. Normalt, under urinproduktionen minskar trycket i urinröret, då musklerna i blåsans kontrakt och den yttre sfinkteren slappnar av. Således regleras den vanliga processen för urinering.

Med prostatit finns det olika överträdelser av denna process, i synnerhet blåsan är inte tillräckligt reducerad och sphincten slappnar inte av, trycket i urinröret minskar inte. Till följd av detta blir tömningen av blåsan svår, patienten kommer att trycka. Ju mer försummade situationen, desto svårare är det för en man att bli av med urinbildning.

Tidigare studier kopplar samman störningen av bäckensgolvsmusklerna med utseende av prostatit. Som ett resultat av funktionsfel i urinvägarna finns det ett blockering av urinröret och ett brott mot urinering, och slänger sedan urin i prostata och inflammationskanalerna.

Att normalisera processen med muskelvävnadens arbete och förskriva alfa-blockerare. Dessa läkemedel binder till alfa-adrenoreceptorer i celler och har en spasmodisk och vasokonstrictiv effekt.

Alfa-adrenoblocker med prostatit agerar olika beroende på typ av läkemedel. Det finns selektiva och icke-selektiva alfa-blockerare. Valfri lindra överdriven spasm i urinröret, vilket leder till ett normalt utflöde av urin. Icke-selektiv kan orsaka överdriven avslappning av blåsan, vilket är deras nackdel.

Förteckning över preparat av alfa-blockerare med prostatit

För närvarande finns en ganska stor lista över alfa-adrenoblocker som används för prostatit. Du ska inte själv välja dessa typer av droger eftersom de har allvarliga biverkningar. Tilldela alfa-blockerare om läkaren andrologist ska följa resultaten av patientens undersökning.

Det är också värt att notera att sådana droger endast används i komplex terapi. Till exempel, om en infektion har gått ihop med den inflammatoriska processen, kommer alfa-adrenoblockers endast att ha en symtomatisk effekt, de kommer inte att hjälpa till att bli av med patogenen. I detta fall kommer läkaren också att föreskriva ett antibiotikum.

Läkemedel av alfa-adrenoblocker med prostatit:

 • Tamsulosin (Omnik, Fokusin, Proflosin);
 • Doxazosin (Cardura, Artesin, Kamiren);
 • alfuzosin;
 • Prazosin.

Oftast föreskrivna läkemedel med de två första aktiva substanserna.

Tamsulosin tillhör selektiva alfa-blockerare. Läkemedlet hjälper till att bli av med obstruktionen och normalisera processen med urinutsöndring, men effekten av att ta är inte tidigare än 2 veckor.

Doxazosin är inte mindre effektivt. Ett sådant läkemedel är föreskrivet för prostatit och prostata adenom som symptomatisk behandling. Doxazosin hjälper till att eliminera alla manifestationer av godartad prostatahyperplasi.

Användningen av alfa-blockerare i prostatit

Doseringen av läkemedlet ordineras av läkaren individuellt beroende på försummelsen av fallet och typen av läkemedel. Vanligen med prostataadenom, en tablett tamsulosin eller doxazosin anges beroende på syftet. Att dricka medicinen är nödvändigt på morgonen samtidigt med tillräckligt med vatten. Kapsel eller tablett rekommenderas inte att tugga, eftersom detta kan leda till störningar i läkemedlets absorptionsprocess.

Alfa-blockerare tolereras vanligtvis av patienterna väl. Men i speciella fall kan det finnas biverkningar, oftast tecken på arteriell hypotension, det vill säga en minskning av trycket. Som ett resultat klagar patienten på svaghet och yrsel, ökad trötthet.

Om komponenterna i läkemedlet är intoleranta är allergiska reaktioner möjliga, särskilt hudutslag, blödning från näsan och torrhet i munnen. Om biverkningar uttalas, kontakta en läkare.

slutsats

Alfa-adrenoblocker är en ganska effektiv grupp droger som används i prostatit och prostata adenom. Men sådan behandling har en symtomatisk effekt och kommer inte att hjälpa till att bli av med prostatit för evigt om patienten försummar läkarbesök och är engagerad i självmedicinering.

Vilka alpha-adrenoblockers behandlas för prostatainflammation?

Det svåraste problemet i urologin är behandling av prostata sjukdomar. Från prostatit och andra sjukdomar i prostata lider enligt olika källor upp till en tredjedel av den vuxna manliga befolkningen. Förutom den utbredda prevalensen är dessa patologier också svåra att behandla konservativt. Ändå finns effektiva droger. Ett exempel kan fungera som en grupp alfa-blockerare, vilket kommer att vara användbart för att lära sig mer.

Norm och patologi

Normalt utför prostatakörteln bara två funktioner i den manliga kroppen: det utvecklar en hemlighet som spädmer spermien och förhindrar urinflödet i urinröret under en erektion. Orgeln själv ligger under blåsan och omsluter urinröret med ringen.

Prostata är ett exklusivt manligt organ och är frånvarande i honkroppen.

Prostatit i prostatavävnad inflammatoriska förändringar utvecklas. Incitament för utveckling av denna sjukdom kan bli infekterade prostata mikroorganismer (för sexuellt överförbara sjukdomar eller efter analsex), stagnation av blod i bäckenet (för stillasittande arbete, stillasittande livsstil, oregelbunden samlag), ofta stressituationer eller tungt fysiskt arbete. På grund av denna obalans mellan det sympatiska och parasympatiska nervsystemet, vilket leder till ökad tonus i prostata, blodkärl och urinblåsa.

De manifestationer av prostatit kan skilja sig i intensitet, men de flesta är likartade och representerar:

 • smärta i perineum och anala området
 • ökad kroppstemperatur;
 • frekvent urinering i små portioner av urin;
 • natturinering i toaletten;
 • problem med erektion.

Akut prostatit kännetecknas vanligtvis av uttalade symtom på inflammation, medan den kroniska formen av denna sjukdom kan flöda ganska obemärkt, vilket ger mannen bara ett litet obehag. Ändå är det viktigt att konsultera en läkare i tid, eftersom den lanserade inflammatoriska processen i prostatakörteln är mycket svårare att behandla.

Funktioner vid användning av alfa-blockerare

De viktigaste hjälpmedlen för behandling av prostatit är antimikrobiella medel och antiinflammatoriska läkemedel, och alfa-adrenoblocker tillhör den andra behandlingslinjen. Den största effekten vid behandling av kronisk prostatit kan emellertid uppnås genom att samtidigt tillämpa alla tre läkemedelsgrupperna.

Alfa-blockerare vid behandling av prostatit normaliserar det sympatiska nervsystemet genom att blockera receptorer som är känsliga för adrenalin.

Det finns selektiva och icke-selektiva alfa-adrenoblockerare. De första selektivt blockerade alfa-1-adrenerge receptorerna, som är placerade i prostata och genitourinära systemet, och den andra - påverkar känsligheten för adrenalin av alla typer av alfa-receptorer.

Genom användning av alfablockerare i en minskning i prostata glattmuskeltonus av prostata och fartyg som ger näring åt den, vilket orsakar ökad penetration av antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel i prostatavävnaden. Detta leder till en snabbare tillbakagång av symptom av sjukdomen och förbättra patientens allmänna hälsa.

Preparat från en undergrupp av icke-selektiva alfa-blockerare används inte bara i urologisk praxis utan också för behandling av andra sjukdomar.

tamsulosin

Alpha-blockerare av selektiv åtgärd. Det påverkar selektivt adrenoreceptorerna i det genitourinära systemet, vilket reducerar tonen i de släta musklerna i urinröret, urinblåsan och prostata.

Det tas en gång om dagen i en dos av 0,4 mg, varaktigheten av behandlingen bestäms av den behandlande läkaren. Bland biverkningarna är sannolikt yrsel, hypotoni, hjärtklappning, mindre ofta - illamående, allergiska reaktioner, förstoppning. Tamsulosin påverkar praktiskt taget inte antihypertensiva, antiarytmiska, hemorragiska läkemedel.

Denna alfa-blockerare med prostatit kan avsevärt minska smärta och andra manifestationer av prostatit inom två veckor.

doxazosin

Läkemedlet kan användas inte bara för att behandla prostatit och prostatahyperplasi, men också för att korrigera arteriellt blodtryck vid högt blodtryck.

Dessutom har doxazosin en måttlig antiaggregant effekt och kan sänka blodkolesterolnivån. Detta gör det valbart läkemedel i ålderspatienter med samtidiga sjukdomar i hjärtat och blodkärlen.

Vid behandling med doxazosin bör den optimala dosen väljas genom titrering, samt genom att övervaka blodtrycket (BP).

Läkemedlet tas en gång om dagen i en dos av 1 till 8 mg av den aktiva ingrediensen. Kontraindikerad med befintliga stenar i urinblåsan. Biverkningar inträffar sällan, i allmänhet kan patienten vara orolig för minskad blodtryck, yrsel, buksmärta, hosta, allergiska reaktioner. Det fanns också atoni av iris vid operationer på grå starr.

terazosin

Detta icke-selektiva läkemedel, som doxazosin, kan användas inte bara vid behandling av prostatit, men också för behandling av hypertoni.

Terazosin har en uttalad hypotensiv effekt, så med den första dosen kan det orsaka en kraftig minskning av blodtrycket. Det är nödvändigt att gradvis öka dosen från 1 mg till 10 mg, och i vissa fall upp till 20 mg per dag. Förloppet från prostatit varar minst 1 månad, patienter märkbar effekt inom 10-14 dagar från början av behandlingen.

Bland biverkningarna uppstår oftast yrsel och en kraftig minskning av blodtrycket, noterade allergiska reaktioner, perifert ödem, takykardi, nässäppa, bronkit och dubbelsyn. Det används med försiktighet till patienter med hjärt-kärlsjukdom, insulinberoende diabetes eller strokehistoria. Vid användning parallellt med andra antihypertensiva medel eller etanol ökar sannolikheten för att utveckla hypotension.

alfuzosin

Det ordineras av läkare mindre ofta på grund av en stark hypotensiv effekt.

Appliceras 1-2 gånger per dag, daglig dos - 10 mg. Alfuzosin rekommenderas inte att kombinera med anestesi och blodtryckssänkande läkemedel, samt vissa svampmedel (ketokonazol, itrakonazol och andra.) Och nitroglycerin. Dessutom är det kontraindicerat vid svår njursvikt och kronisk njursjukdom med en minskning av deras funktioner.

Allmän information

Alfablockerare vid behandling av prostatit kan inte kallas ett botemedel, men deras användning vid behandling av sjukdomar som krävs. Avslappning av glatta vaskulära muskler i prostatan och blåshalsen ökar effektiviteten av antiinflammatoriska läkemedel och antimikrobiella medel, vilket möjliggör en snabbare lindring av symptom och bota patienten.

Samtidigt har dessa läkemedel också negativa egenskaper. Icke-selektiva alfa-blockerare i prostatit hos män som är benägna att hypotoni används inte för att undvika utveckling av ortostatisk kollaps.

Många representanter för denna klass kombinerar inte med användning av andra droger och kräver ett långt urval av lämplig dosering.

Den mest moderna representanten för klassen av adrenoreceptorblockerare kan kallas Tamsulosin, som har ett minimum av kontraindikationer, kräver inte individuellt urval av en terapeutisk dos och praktiserar praktiskt taget inte med andra läkemedel. Samtidigt är användningen av icke-selektiva alfa-blockerare helt berättigad vid behandling av patienter med samtidig hypertensiv sjukdom.

Trots alla fördelar och nackdelar med adrenoblockers, bör beslutet om behovet av användning endast göras av urologen. Efter självmedicinering med dessa läkemedel kan det leda till allvarliga följder, upp till förlust av medvetande, stroke eller död.

Ur videoklippet lär du urologens mening om användningen av alfa-adrenoblocker vid behandling av prostatit:

Alfa adrenoblocker med prostatit. Funktioner av användningen av alfa-blockerare hos patienter med prostatit

Alfa-blockerare med prostatit visar sig ofta vara nödvändiga för att behandlingen skall vara mycket effektiv. Dessa läkemedel kan referera till den andra raden av medicinsk terapi.

Alfa-blockerare ska ordineras i tre fall:

 • intrauretralt tryck minskar
 • Tonen i blåsans nacke samt smala muskler i prostata blir avslappnad.
 • blåsans ton sväller.

En positiv effekt uppnås hos 48-80% av patienterna.

Typer av alfa-adrenoblockerare

Selektiva alfa-adrenoblocker, som det är vanligt att hänvisa till tamsulosin (den mest populära), har viktiga fördelar. Dessa läkemedel kräver inte titrering; orsakar ett minimum av biverkningar, som är mycket sällsynta. Det borde vara moraliskt förberedt för det faktum att medel ofta kan orsaka retrograd ejakulation. I detta avseende är selektiva alfa-adrenoblocker bättre än icke-selektiva (terazosin, doxazosin, alfuzosin). Experter föreslår att icke-selektiva medel har en mer markerad effekt på blåsan och även på centrala nervsystemet.

Tamsulosin är en av de bästa alfa-blockerarna

Tamsulosin - ett läkemedel som selektivt kan verka på de postsynaptiska - adrenerga receptorer av den glatta muskulaturen i prostatan, prostatiska uretra och blåshalsen. Detta leder till att tonen i de släta musklerna i formationerna kan minska och urinflödet normaliseras. Dessutom blir symtomen på obstruktion och inflammation mindre märkbara. Den terapeutiska effekten kan märkas två veckor efter starten av Tamsulosin. Trots det faktum att den terapeutiska effekten är märkbar inte omedelbart, hänvisas Tamsulosin vanligtvis till de bästa alfa-blockerarna i prostatit. Detta leder till att läkemedlet ofta föreskriver detta läkemedel.

Det är viktigt att notera att Tamsulosin inte rekommenderas för män som är överkänsliga för detta läkemedel, en tendens till arteriell hypotension och allvarliga kränkningar av leverfunktionen.

Tamsulosin ska tas en gång om dagen för fyra hundra mikrogram efter frukost.

Hur effektivt är Terazosin?

Terazosin avser icke-selektiva alfaadrenoblocker, men det kan inte orsaka en uttalad takykardi, som de flesta droger i gruppen som den tillhör. Terazosin kan orsaka en minskning av tonen i venösa kärl och en minskning av förspänning i hjärtat.

Terazozin gör det möjligt att normalisera urinering, vilket gör det mycket effektivt för prostatit. Detta läkemedel kan blockera postsynaptiska adrenoreceptorer av släta muskler, varefter urinflödet blir mer ledigt och motståndet elimineras.

Alfa adrenoblocker med prostatit kan endast ordineras av läkare, eftersom det är mycket viktigt att välja rätt dosering. Det bör beaktas att rätt dosering gör det möjligt att undvika risker för biverkningar och till och med öka chanserna för att uppnå det mest positiva resultatet. Terazozin bör startas med en minsta dos av en mg och sedan gradvis öka den. En ökning av dosen är möjlig en gång i veckan. Underhållsdosen ska vara från en till tio mg per dag och den maximala dosen ska vara 20 mg. Det bör komma ihåg att Terazozin ska användas omedelbart före sänggåendet, eftersom läkemedlet ska ligga i sängen i flera timmar efter det att det tagits.

Doxazosin är ett effektivt läkemedel för prostatit

Doxazosin - detta är en av de bästa alfablockerare, eftersom det gör att återställa flödet av urin och förbättra urodynamik, minska eventuella symptom på godartad prostataförstoring. Allt detta bekräftar läkemedlets höga effektivitet.

Den initiala dosen ska vara en mg per dag. Genom en -
två veckor kan ökas upp till två mg per dag, följt av en ytterligare ökning. I genomsnitt bör den dagliga dosen vara från två till fyra mg. Läkarna noterar att i detta fall kan den terapeutiska effekten vara optimal. Den maximala dagliga dosen är 16 mg per dag.

Behandlingsperioden bör bestämmas av läkaren, eftersom det är viktigt att ta hänsyn till egenskaperna hos patientens tillstånd och för att säkerställa att biverkningar inte stör.

Är det värt att använda Alfuzosin?

Alfuzosin är en välkänd icke-selektiv alfa-blockerare, som ofta föreskrivs för män som har prostatit. Detta läkemedel kännetecknas av en hög effektivitet, på grund av vilken den kan ta en värdig position bland alla moderna medel.

Alfuzozin gör att du kan sänka trycket i urinröret, bli av med något motstånd mot urinflödet, se till att du får lätt urinering, eliminera dysuri. Möjligheten att uppnå dessa resultat är en direkt bekräftelse på den höga effektiviteten.

Alfuzosin är inte kompatibelt med andra alfa-blockerare. I annat fall kan den hypotensiva effekten öka. Dessutom finns det risk för en allvarlig postural hypotes.
Alfuzozin ska användas på fem mg på morgonen och på kvällen inuti, inte flytande. Det rekommenderas att börja behandlingen med mottagning på kvällen. Om det behövs kan dagsdosen vara mg per dag (inte mer).

I vår tid är alfa-blockerare med prostatit en viktig plats vid behandling av sjukdomen, men självmedicinering är kontraindicerad. För att uppnå den önskade förbättringen och säkerställa att det blir möjligt att undvika allvarliga svårigheter är det nödvändigt att genomföra ett förhandssamråd med en erfaren läkare och sedan fullt ut följa sina rekommendationer. Endast i detta fall kan du notera den effektiva behandlingen av prostatit och möjligheten att återgå till det normala, välbekanta livet!

Preparat från gruppen av alfa-blockerare med prostatit: en lista över de mest effektiva agenterna och nyanserna av deras användning

För att säkerställa effektiviteten av behandling av prostatit används i vissa fall alfa-blockerare. Som regel föreskriver läkare dem för en kronisk, akut form av sjukdomen.

Tack vare tidig inträde hjälper dessa mediciner till att undvika kirurgisk ingrepp även vid betydande urineringstörningar.

Läkemedel från denna grupp har en aktiv effekt på receptorerna som är ansvariga för sammandragning av muskler och blodkärl. Gradvis börjar deras funktionalitet att återhämta sig.

Egenskaper av behandlingen

Erfaren läkare vet att prostatit påverkar män i urinering. Blåsans väggar komprimeras av den svullna prostatakörteln. Således stiger trycket inuti, för vilket det föreligger ett brott mot utflödet.

Prostatit manifesteras enligt följande:

 • hastigheten av urinering är låg;
 • Blåsans hals är inte helt öppen;
 • När urinröret är stängd stiger trycket.

Alfa-adrenoblocker med prostatit kan eliminera de ovan beskrivna störningarna.

Kort efter kursens början normaliseras utflödet av urin. Vid regelbundet intag av läkemedlet ger en utmärkt terapeutisk effekt.

Klassificering, typer av medel

I urologisk sfär är alfa-blockerare vanligtvis uppdelade i grupper. Tack vare denna lista över droger är inte för lång. Klassificering kan väsentligt underlätta valet av medel. Processen tar hänsyn till svårighetsgraden av kursen samt patientens ålder och tillstånd.

Totalt finns det fyra grupper av blockerare, nämligen:

 • icke-selektiva blockerare;
 • uroselektiska blockerare;
 • selektiva kortverkande medel;
 • selektiva långverkande läkemedel.

Medlen måste vara full ihop med andra läkemedel som ordineras av den behandlande läkaren.

Mottagningen ger en förstärkning av blåsan, liksom ökad ton.

Fördelen med dessa tabletter är att de ger ett bekvämt mottagningsschema.

Påverkan på hälsan

De flesta patienter behandlas med läkemedel i denna grupp väl. Behandlingstiden kan dock kallas förlängd.

I vissa fall är patienten oroad över biverkningar: yrsel, svaghet samt en tillfällig förlust av effektivitet.

Behandling med alfa-blockerare är i de flesta fall symptomatiska och även bedövningsmedel. Mekanismen för arbetet med dessa verktyg är baserat på den avslappnande effekt som utövas på musklerna i blåsans hals. Symtom som åtföljer prostatit (snabb och smärtsam urinering) på grund av detta underlättas.

Alfa-blockerare - droger

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Därefter beskrivs det mest populära och effektiva sättet att behandla akuta och kroniska former av sjukdomen. Ledande experter anser att de är ganska effektiva.

tamsulosin

När denna terapi är ofta ordinerad är detta läkemedel. Han hänvisas till de mest populära alternativen. Läkemedlet påverkar selektivt musklerna i prostata, blåsans hals och urinröret.

Muskelton reduceras några dagar efter inträde. På grund av detta normaliseras utflödet av urin. Efter det att detta läkemedel löper, blir inflammatoriska processer, såväl som manifestationer av obstruktion, mindre märkbara.

Som regel kommer de första förbättringarna inom några veckor efter att ha tagits. Erfaren specialister kallar Tamsulosin en av de bästa medicinerna avsedda för behandling av prostatit.

Om en man har personlig intolerans mot komponenterna, måste du vägra att ta. Ta drogen en gång om dagen för en tablett. Optimal tid - omedelbart efter att ha ätit mat på morgonen.

doxazosin

Detta är inte mindre effektivt läkemedel inkluderat i den beskrivna gruppen.

Doxazosin återställer urinutflödet och möjliggör även att minska manifestationer av godartad hyperplasi.

Först ordinerar läkaren användningen av högst 1 mg fonder per dag. Efter en vecka stiger dosen till 2 mg. Dosen är då 4 mg.

Vid denna dosering observeras den optimala terapeutiska effekten. Den största volymen är 16 mg per dag. Dock kan endast en läkare bestämma det för varje patient.

alfuzosin

Detta läkemedel hör till en icke-selektiv grupp. Sällan ordinerar läkare det för prostatit. Läkemedlet är effektivt. Därför anses det vara det mest effektiva sättet att återställa körtelens funktioner.

På grund av verkan av aktiva komponenter minskar trycket i urinröret. De tillåter också att eliminera eventuellt motstånd mot urinströmmen. Patienter som tar detta läkemedel garanterar att eliminera dysuri, lätt urinering ges.

Alfuzonin skiljer sig åt enkelheten i åtgärden. Intag av detta läkemedel hjälper till att minska risken för njursjukdom, eliminerar smärta.

Dessutom minskar den inflammatoriska processen i urinröret, urineringsprocessen återkommer normalt. Om läkemedlet är ordinerat till en äldre patient, måste man ta hand om det. Du kan trots allt inte använda alfuzonin vid njurfel.

Använd ovanstående läkemedel kan endast efter att ha råd med en läkare. Efter överskjutande doser provocerar ofta farliga konsekvenser. I detta fall minskar effektiviteten av behandlingen.

Följaktligen börjar den kroniska formen av sjukdomen att bildas. Det är känt att det är mer motståndskraftigt mot moderna läkemedel. Att bota sådan prostatit är mycket svårare.

fördelar

De fördelar som drogerna från denna grupp har är uppenbara. Dessa inkluderar den terapeutiska effekten.

Den terapeutiska effekten av alfa-blockerare är som följer:

 • minskad frekvens av uppmaning till toaletten;
 • trycket minskar när urinröret är stängd
 • strålningens flödeshastighet ökar under urinering;
 • akuta symtom i samband med smärtsam eller störd urinering elimineras.

Trots det faktum att alfa-blockerare tolereras väl av de flesta män finns risk för biverkningar. Som regel manifesteras de endast hos 10-15% av patienterna.

I de flesta fall är yrsel, mindre frekventa tryck hopp och hjärtslagstörningar.

Relaterade videoklipp

Videon presenterar moderna idéer om funktioner och kriterier för val av en alfa-adrenoblocker vid korrigering av urinproblem:

Alfa-adrenoblocker rekommenderas för kronisk såväl som akuta former av prostatit. Mottagandet av dessa medel utförs för symptomatisk behandling. Den analgetiska effekten är trots allt mycket uttalad. Blockeringsmedel hjälper till att utesluta problemlösning.

Denna manifestation är karakteristisk för manlig sjukdom. Alfa-blockerare lindrar spänningar, sammandragning av musklerna i urinblåsan, liksom andra viktiga organ i det genitourära systemet. Självadministreringen av dessa läkemedel leder till permanenta brott mot erektilfunktionen, urinprocessen.

Inflammation av körteln kräver komplex behandling. I regel består behandlingsschemat av medicinska och icke-medicinska metoder. Vid problem med urinering ska en man konsultera en läkare, inte självmedicinering.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Valet av alfa-blockerare från prostatit

Prostatit kan kallas den vanligaste sjukdomen. På grund av patologin särdrag, börjar patienterna ofta sjukdomen och hoppas att symptomen kommer att dämpa sig utan behandling. Naturligtvis, efter en viss tid, kommer lättnad, men det visar bara att prostatit har gått till det kroniska skedet. Att bli av med det blir mycket svårare.

Som regel används vid behandling av prostatit antibakteriella läkemedel. Men bara de borde inte vara begränsade. Det är viktigt att säkerställa ett integrerat tillvägagångssätt: antibiotika, analgetika och antiinflammatoriska läkemedel. Som sistnämnda används ofta alfa-adrenoblockerare med prostatit.

Effektiviteten av läkemedlet

Läkemedel i denna grupp används för att eliminera det inflammatoriska fokuset och lindra urinering. Aktiva komponenter stimulerar receptorerna som är ansvariga för att krympa blåsans och sphincters väggar. På grund av detta stagnerar inte urinen, och omvänd gjutning, som kan orsaka intraprostatisk återflöde, elimineras.

Alfa-adrenoblocker bidrar till att avlägsna obehagliga symptom och förbättra patientens tillstånd. Eliminera samma orsak kommer bara att hjälpa antibakteriella läkemedel.

Resultatet av ansökan är följande tillstånd:

 • minskning av svårighetsgraden av symtom;
 • minskning av graden av tryck på kanalens väggar;
 • förbättrad urinproduktion;
 • fullständig eliminering av inflammation.

Klassificering av alfa-blockerare

Det finns flera grupper av alfa-AB som används vid behandling. Icke-selektiv föreskrivs speciellt ofta i en kronisk process. Selektiva former av trunkerad verkan används sällan och endast som en del av komplex terapi.

Det mest fördelaktiga är selektivt alfa-AB långverkande. De utsetts oftast av urologer i en kronisk process. Denna grupp av droger tar snabbt bort inflammation och eliminerar smärta.

Med användning av selektiva alfa-adrenoblocker återställs funktionen hos prostata och könsorganen. Detta gör det inte bara möjligt att eliminera symtomen på sjukdomen, men också för att undvika komplikationer.

Vid användning av droger i denna grupp är det viktigt att överväga att de ofta orsakar biverkningar. Av denna anledning kan du bara ta dem efter samråd med en läkare.

Nästa grupp är uroselektiva alfa-blockerare. Representanter för denna grupp används också ofta vid behandling av prostatit. Drogerna skiljer sig selektivt och påverkar endast prostata vävnad och sfinktermuskel. Som ett resultat elimineras spasmen och stagnation elimineras. Sådana medel accepteras under lång tid. Med den försummade formen av kronisk prostatit uppträder en uttalad effekt efter två veckor.

Alfa-adrenoblocker kan användas som en del av komplex terapi för både akut och kronisk prostatit. Det är viktigt att välja rätt medicin. Oftast vid behandling av inflammation i körteln användes Alfuzozin, Doxazosin, Tamsulosin och Terazozin.

Funktioner av valet av droger

Alfuzosin verkar särskilt snabbt. Det bidrar till att minska trycket i urinröret och normalisera processen med urinering. Detta minskar risken för komplikationer, nämligen cystit och pyelonefrit. Muskelvävnaderna slappnar av, vilket minskar smärtan. Det är viktigt att notera att användningen av Alfuzosin och andra droger i denna grupp samtidigt är kategoriskt förbjuden.

Doxazosin ordineras ofta samtidigt med Finasteride. På grund av detta avlägsnas spasmen från urinrörets väggar, vilket positivt påverkar utsöndringen av urin. Behandling kan vara upp till sex månader. Detta gör det möjligt att helt normalisera urinering och stoppa processen att förstora körteln. En kompetent kombination av dessa två droger minimerar sannolikheten för biverkningar.

En viktig fördel med Doxazosin är utseendet på följande tecken på förbättring i tillståndet:

 • eliminering av smärtssyndrom
 • förbättra kvaliteten på sexuell funktion
 • normalisering av blåsans slemhinnans känslighet
 • minskning i frekvensen av falska önskningar.

Med hjälp av detta läkemedel, även med kronisk prostatit, är det möjligt att avsevärt förbättra livskvaliteten hos en man och återställa förlorade funktioner.

Tamsulosin är särskilt fördelaktigt på grund av den uttalade förmågan att lindra smärta. Detta gör det möjligt att minska dosen av smärtstillande läkemedel. Aktiva komponenter fungerar på släta muskler och slappnar av. Parallellt avlägsnas inflammationen och utflödet av sekretion förbättras. Läkemedlet tas under lång tid, minst en månad. De första tecknen på förbättring observeras på dag 4-5, och fullständig eliminering av obehagliga symptom observeras två veckor efter behandlingens början.

Ett annat läkemedel som används för inflammation i prostata är Terazosin. En egenskap hos detta läkemedel är förmågan att lindra spänningen i venös vägg och minska belastningen på hjärtat. Samtidigt förekommer en smärta av släta muskler och en förbättring av urinflödet.

Använd endast de listade läkemedlen efter samråd med den behandlande läkaren. Överdriven dosering kan orsaka farliga konsekvenser. Dessutom minskar effektiviteten av behandlingen, vilket innebär att sannolikheten att bilda en kronisk form som är resistent mot de använda läkemedlen ökar. Eliminera en sådan prostatit blir mycket svårare.

Vilka läkemedel ordineras för prostatit - detta kommer att beskrivas nedan:

Alfa-adrenoblockers roll i komplex terapi för inflammation i prostata

Med hjälp av alfa-adrenoblocker elimineras urineringstörningar, smärtor stoppas och kraften ökar. Läkemedel i denna grupp är inte grunden för behandling, men är alltmer föreskrivna för kronisk prostatit och prostata adenom. Behandlingstiden är lång och varierar från 4 till 8 veckor.

Läkemedel som behandlar prostatit

Behandling av prostatit är en lång process, som beror på scenen, formen och symtomen på sjukdomen. Endast läkemedel är inte föreskriven. Den behandlande läkaren kan bestämma systemet för att bekämpa inflammation först efter diagnos och avslöja orsakerna till patologi.

Läkemedel som används för att behandla prostatit:

 1. Alfa-blockerare. Läkemedlen syftar till att förbättra urinering. Efter appliceringen avlägsnas spänningen från blåsan, vilken pressas av en förstorad prostata.
 2. Antibiotika. Om bakteriologisk prostatit diagnostiseras, föreskrivs läkemedel för att undertrycka utvecklingen av patogena mikroorganismer. Rektala suppositorier och injektioner används.
 3. NSAID. Utnämns för att förhindra utveckling av patologi och för att stoppa inflammatorisk process. Det hjälper till att lindra smärta och obehag vid urinering.
 4. Spasmolytika. Med deras hjälp tas spasmen i musklerna i prostata och urinblåsa bort. En man kan gå på toaletten utan smärta och ha sex, och utflödet av prostatajuice underlättas också.
 5. Hormonala preparat. Tilldela för att normalisera den hormonella bakgrunden, förbättra blodcirkulationen, eliminera puffiness.
 6. Fytoterapeutiska preparat. Denna grupp läkemedel är baserad på växtkomponenter. Deras åtgärd är mindre aggressiv och syftar till att eliminera puffiness och inflammation, lindra smärtsyndromet och förhindra spridningen av patologi.
 7. Vitaminkomplex. Designad för att förbättra lokal immunitet och normalisera metaboliska processer.
 8. Muskelavslappnande medel. Med hjälp av deras hjälp förbättras utflödet av prostata utsöndring, minskar stressen i blåsans väggar.

Behandling av prostatit bör vara omfattande, men det betyder inte att du måste ta alla droger samtidigt. För medicamentbehandling, fysioterapi, läggs fysioterapiprocedurer. Dessutom är det nödvändigt att utesluta skadliga produkter.

Allmän ide om alfa-blockerare

Alfa-blockerare vid behandling av prostatit är andra läkemedel. De ordineras som ett tillägg till antibiotika, antiinflammatoriska och smärtstillande medel. Medlen från denna grupp används för att eliminera ömhet under urinering och minska inflammation.

Adrenoblocker minskar eller stoppar produktionen av adrenalin och noradrenalin, vilket neutraliserar receptorerna som ansvarar för dem. Efter att ha tagit läkemedel observeras följande effekt:

 • eliminering av muskelton i prostata och urinblåsan;
 • vasodilation och förbättring av blodcirkulationen;
 • sänka blodtrycket;
 • minskning av blodsockret.

Dessutom används droger för att behandla hjärt-kärlsjukdomar. Med kronisk prostatit har mer än 50% av patienterna en positiv effekt på dag 5 under behandlingsperioden.

Med prostata adenom hjälper dessa läkemedel att undvika kirurgisk ingrepp. Minskningen i neoplasmen observeras redan vid vecka 2 i behandlingen och symptomen försvinna efter den första dosen.

Typ av droger och syftet med användningen

Det finns en viss klassificering av alfa-blockerare. Läkaren ordinerar läkemedlet, beroende på patologins form och patientens allmänna hälsa.

 1. Icke-selektiva. De ordineras för en kronisk form av sjukdomen, när symtomatologin inte är så uttalad, och i efterlängningsperioden finns det praktiskt taget inget obehag. Dessa läkemedel påverkar starkt musklerna i blåsan och nervsystemet, vilket orsakar ett antal biverkningar.
 2. Selektiv. För att snabbt eliminera svullnad och ömhet tas denna typ av adrenoblocker. De är indelade i droger med förkortad och långvarig exponering. Med kronisk prostatit är de sistnämnda mest effektiva. Men deras användning kan orsaka retrograd ejakulation, när samlag inte slutar med utlösning.
 3. Uroslekticheskie. Drogen eliminerar muskeltonen i prostata vävnaden, normaliserar funktionen av sfinkteren. Utnämns för lång mottagning. Effekten observeras endast efter två veckors behandling.

De aktuella läkemedlen syftar till att förbättra urinering, eliminera smärta och urinretention, förhindra återflöde. För att öka styrka, minska huvudvärk och dilatera hjärnkärlen utnämns adrenolytika från en annan grupp: beta-blockerare.

Effekterna av denna grupp av läkemedel på inflammation i prostata

Alfa-blockerare påverka blåsan och urinröret, reducera ödem i prostata. Beroende på vilket enzym som blockeras skiljer sig två klasser, vilka skiljer sig åt i verkningsmekanismen:

 1. Inhibitorer av 5-alfa reduktas. Produktionen av hormon dihydrotestosteron i hankroppen minskar, vilket påverkar prostataens patologiska utvidgning. Aktiva komponenter i läkemedlet ackumuleras gradvis, så denna behandling kan vara upp till sex månader. Blockers av denna klass kan påverka styrkan och produktionen av spermier.
 2. Alfa-1-blockerare. Läkemedlet blockerar spridningen av den inflammatoriska processen i prostatakörteln och blåsans slemhinnor. Deras handling börjar redan om några dagar efter mottagandet. De är inte föreskrivna för infektiös prostatit, men också för svåra former av patologi. 90% av männen hade inga biverkningar från terapin.

I svåra former av prostatit föreskrivs hämmare. Under behandlingen ska läkemedel som ökar styrkan inte tas.

Listan över de mest använda drogerna, funktionerna i applikationen

Alfa-blockerare ordineras för prostatit, beroende på symptomatologin. Det finns många sorter som har olika kompositioner av aktiva substanser.

En viktig faktor vid val av läkemedel är möjliga allergiska reaktioner, arteriell hypotension, leversjukdom eller individuell intolerans mot ett element. Nedan är en lista över de mest effektiva och populära drogerna i denna grupp.

"Tramsulozin"

Detta läkemedel ordineras oftast för kronisk prostatit och adenom, som åtföljs av sjukdomar i urinering. "Tamsulosin" verkar selektivt på muskulaturen i prostata och eliminerar tonen. Det stannar också den inflammatoriska processen, påverkar blåsan och urinröret positivt.

Läkemedelsform - kapslar belagda med ett skal. Ett paket är utformat i 30 dagar. Behandlingsförloppet är från 4 till 6 veckor. Läkemedlet är det mest säkra och effektiva, men det rekommenderas inte att förskriva det själv.

Det tar en kapsel varje morgon, efter 7-8 timmar uppnås den högsta koncentrationen av aktiva substanser. Eliminering av smärtsamma symtom och förbättring av patientens hälsa kommer efter 7-10 dagar.

"Tamsulosin" kan orsaka följande biverkningar:

 • matsmältningsbesvär
 • brott mot avföring
 • Brott mot ejakulation: dess fullständiga frånvaro;
 • en allergisk reaktion.

Den mest populära analoga av detta läkemedel är "Omnik", de innehåller identiska komponenter. Oavsett namn och pris är effekten av ansökan densamma.

"Terazosin"

Detta läkemedel är baserat på substans terazosin, som selektivt påverkar organen i det genitourära systemet. Användningen gör det möjligt att minska ödem, utvidga blodkärlen och förbättra blodcirkulationen i prostata, vilket bidrar till en snabb återhämtning. Det föreskrivs inte bara för inflammation, men också för godartade neoplasmer.

Läkemedelsdosformen är en tablett innehållande 1, 2, 5, 10 mg terazosin. Minsta behandlingstiden är en månad, under vilken dosen gradvis ökar. Inledningsvis rekommenderas att använda 0,5-1 mg vid sänggåendet, i slutet av kursen är en ökning på upp till 20 mg möjlig.

Biverkningar av terapi:

 • sänkning av blodtrycket;
 • snabb puls;
 • vätskeretention i kroppen;
 • illamående och huvudvärk.

"Terazozin" är inte ordinerad med adrenoblokatorami grupp beta, läkemedel som ökar styrkan, hämmare. Självbestämmande och dosbestämning kan inte bara ge den önskade effekten utan också skada hälsan.

"Alfuzosin"

"Alfuzozin" avser en grupp icke-selektiva läkemedel. Det är dock inte mindre populärt än andra alfa-blockerare. Det ordineras för prostatit, adenom, andra urologiska sjukdomar, vilket leder till en överträdelse av urinfunktionen. Under appliceringen minskar trycket i prostatakörteln, dess puffiness minskar och släpper ur urinblåsan från lasten.

Doseringsformen är en tablett som är täckt med ett gult eller vitt membran, som innehåller 2 eller 5 ml alfuzosinhydroklorid. Det tas flera gånger om dagen, den maximala dagliga dosen på 10 mg. Behandlingsförloppet är från 4 till 6 veckor.

Följande biverkningar inträffar i sällsynta fall (deras utseende kan bero på överdosering):

 • lågt blodtryck;
 • tecken på förgiftning, muntorrhet;
 • svaghet, yrsel
 • takykardi.

Det är förbjudet att ta adrenoblocker från olika grupper samtidigt. Effekten från sådan behandling är frånvarande, eftersom komponenterna i olika droger nivåerar deras effekt på kroppen.

"Doxazosin"

"Doxazosin" är ordinerat vid en allergisk reaktion mot tidigare adrenoblockerare. Dess åtgärd syftar till att blockera produktionen av det manliga hormonet och kolesterolhalten i blodet. På grund av detta är smärtsyndromet löst, problemet med urinering elimineras, svullnaden i prostatakörteln avlägsnas. Läkemedlet kan användas utan ytterligare mediciner, om prostatit detekteras vid det inledande utvecklingsstadiet.

Doseringsformen är en tablett eller kapsel med ett vitt pulver, i vardera från 1 till 8 ml av den aktiva substansen. I genomsnitt är behandlingen 6 veckor, varav 7 dagar gradvis ökar dosen av läkemedlet.

Vid överdosering observeras biverkningar som liknar andra adrenoblocker: illamående, kräkningar, uppmärksamhetsbrist, svaghet. Det kan vara svullnad i ansiktet på grund av utvecklingen av rinit. I extrema fall, förlora muskelton i sfinkter och urinblåsan, vilket leder till urininkontinens.

"Doxazosin" rekommenderas att kombinera med hämmare av 5-alfa-reduktas. Behandling kommer att bli effektivare, patologiska symptom kan elimineras på tredje eller fjärde dagen.

Feedback om behandling

"Så snart jag diagnostiserades med kronisk prostatit, ordnade läkaren många mediciner, bland dem en adrenoblocker. Jag tog "Tramzulosin" under exacerbations ca 2 år. En mycket effektiv lösning, började så småningom hjälpa till efter den första behandlingsdagen. Men nu har han upphört att agera. Urologen sa att kroppen är van vid och inte reagerar på aktiva substanser, därför ordinerat "Terazozin."

"På rekommendation av en läkare accepterar jag Omnik." Jag känner mig mycket bättre: smärtan och bränningen har gått, kraften har återvänt. Däremot minskade produktionen av spermier markant. Oroa dig inte, för jag läste på Internet recensioner av andra män att detta är ett tillfälligt fenomen. För nästa kurs planerar jag att köpa "Tramzulosin", eftersom priset är hälften så mycket. "

"Jag fick höra att öka fysisk aktivitet, annars kommer effekten av läkemedelsbehandling inte att vara. Men under attackerna fick jag knappt bara gå på toaletten. Efter en två veckors applikation av Doxazosin började jag gå mer i frisk luft. Och i slutet av kursen kan jag springa på morgonen. "

"Alpha-adrenoblocker är läkemedel som sparas med prostatit. I 5 års sjukdom drackade jag alternativt "Terazozin" och "Alfuzozin". Båda de närmade sig mig: de orsakade inga biverkningar och återställde mitt sexliv. "

Alfa-adrenoblocker behandlar inte prostatit. De ingår i den obligatoriska behandlingen för kroniska former, när urineringens funktion är nedsatt. Drogerna är säkra och orsakar biverkningar endast i 10% av fallen. Det rekommenderas dock inte att föreskriva dosen ensam och kombinera dem med hjälpmedel för att öka potensen.