Huvud
Behandling

Alfa-blockerare: läkemedel vid behandling av prostatit

Alfa adrenoblockers kallas droger som kan sakta ner nervimpulserna som passerar genom adrenerg synaps. Kärnan i deras verkan är en tillfällig blockering av adrenerge receptorer (alfa-1 och alfa-2). Denna egenskap används i kardiologi (för att sänka blodtrycket i blodkärlen) och urologi.

Användning av läkemedel som alfa-blockerare, med prostatit kan återställa urinering, vilket är nedsatt på grund av inflammation i prostata.

Vad används alfa blockerare för?

Nervsystemet är direkt relaterat till mänskliga organers arbete och kontroll av muskler. När en person är frisk misslyckas den här mekanismen. Emellertid med inflammation av prostatit har negativa effekter på nervsystemet. Först och främst framgår detta av receptorns arbete, vilket framkallar urinrörets spasmer och blåsans smidiga muskler. På grund av detta kan en man vanligtvis inte gå på toaletten, och överträdelsen av urinprocessen, detta är en av huvudskyltarna för inflammation i prostata.

Alfa-adrenoblocker används som läkemedel vid behandling av prostata-inflammation. De fungerar som riktat och hjälper till att slappna av den glatta muskelvävnaden, både prostata och blåsans hals med ökande utflöde av delar av urinen. I detta fall finns det en signifikant minskning av de uttalade symtomen på prostataförstoring.

I läkemedelsregimen administreras alfa-blockerare i behandlingen för att öka effektiviteten hos de huvudsakliga läkemedlen som används. Därför hänvisas i medicinsk terapi till den andra raden av läkemedel när det är nödvändigt:

 • minska internt tryck i urinröret;
 • minska tonen i mjuk muskler i prostata och blåsans hals
 • Öka tonen i den försvagade blåsan.

Alfa-blockerare i prostatakörtelns patologi är utformade för att lindra sjukdomsförloppet, men inte bota det. Detta är enbart symptomatisk behandling. Efter appliceringen observeras följande effekter:

 • normalisering av urinutflödet;
 • Släckning av smala muskler med minskad smärta.
 • återkomsten av sexuell lust;
 • eliminering av blodstasis i bäckenet;
 • minskade manifestationer av godartad organdreplasi.

Klassificering av alfa-blockerare

Dessa läkemedel är indelade i:

 • icke-selektiva läkemedel som blockerar både alfa-1 och alfa-2 adrenerga receptorer (fentolamin, fenoxibensamin);
 • selektiva kortverkande medel som endast blockerar alfa-1-receptorer (prazosin);
 • selektiva långverkande medel som kan blockera endast alfa-1-receptorer (terazosin, doxazosin, alfuzosin);
 • uroleptiska läkemedel (tamsulosin).

Selektiva medel kräver inte förberedande preparat och ger endast i sällsynta fall svaga biverkningar. Trots betydande fördelar har denna art en egenskap som måste beaktas för män av reproduktiv ålder.

Det har fastställts att retrograd ejakulation utvecklas under verkan av aktiva komponenter i läkemedlet, där emissionen av seminalvätska uppträder inte i urinröret utan i urinblåsan. Låt oss i större detalj överväga alla preparat som används för behandling av prostatakörteln.

De flesta experter är dock överens om att selektiva droger är något bättre än icke-selektiva, eftersom de senare har en starkare effekt på blåsan och nervsystemet.

tamsulosin

En av de vanligaste drogerna. Har en selektiv effekt på receptorer i hankörteln, blåsans hals och den prostatiska delen av urinröret. Förutom de viktigaste egenskaperna hos alla blockerare kan den minska inflammatorisk respons och fenomenet obstruktion i orgeln.

Finns i form av kapslar om 30 st. Förpackning, belagd med en dos av huvudämnet - 0,4 mg. För behandling av prostatit ska ta 1 kapsel 1 gång per dag under frukost, tvätta med 150 ml vatten eller mjölk.

Behandlingsförloppet är 2-3 månader beroende på receptet hos den behandlande läkaren. Den första effekten inträffar efter 2 veckor av att använda medicinen.

 • yrsel;
 • takykardi, ortostatiska reaktioner;
 • aptitlöshet, illamående, kräkningar, förstoppning;
 • för tidig eller retrograd utlösning;
 • klåda, utslag över huden.
 • överkänslighet mot agensens komponenter;
 • benägenhet att hypotoni med förlust av medvetande
 • svårt nedsatt leverfunktion.

För närvarande är Tamsulosin den mest populära representanten för sin grupp bland läkare.

doxazosin

En annan selektiv antagonist av alfa-1-receptorer. Har en liknande effekt som föregående läkemedel. Huvudskillnaden och orsaken till det mycket mindre populära användandet av detta verktyg är behovet av titrering under applikationen.

Framställd i tabletter 1, 2, 4, 8 mg 30 stycken per förpackning. Den genomsnittliga dagliga dosen är 4 mg. Du måste använda 1 tablett 1 gång per dag med måltider. Den första veckan utser en dos på 1 mg, efter 7 dagar - 2 mg och så till i medeltal 4 mg. Behandlingsförloppet är 3 månader.

 • sömnighet, huvudvärk, asteni (svaghet);
 • rinit, bildning av perifer ödem;
 • illamående, kräkningar, diarré
 • extremt sällan - urininkontinens.

Kontraindikationer - allergier mot komponenterna i läkemedlet.

Det är värt att säga att alfa-adrenoblocker i den akuta sjukdomen visar ett dåligt resultat. Detta beror på varaktigheten av början av de första effekterna. När du använder Doxazosin, uppträder deras effekt först efter 14 dagar, vilket är oförklarligt långt under akuta manifestationer.

alfuzosin

Den enda populära och allmänt använda icke-selektiva a-receptor blockeraren. Den har alla samma egenskaper som dess analoger, men har ett antal nackdelar, för vilka det är mindre vanligt förekommande i urologi.

Detta är främst en effekt på alla alfa-receptorer i kroppen. Som ett resultat - avslappningen av kärlens smidiga muskler (hypotoni), tarmarna (förstoppning) och andningsorganen.

Producerad i form av tabletter med 5 mg. Den dagliga dosen på 7,5-10 mg, beroende på sjukdomen och doktorns recept. Ta 1/2 tablett (2,5 mg) 3 gånger om dagen med måltider, efter att ha druckit 200 ml vatten. Behandlingsförloppet - 2-3 månader. Du kan inte kombinera detta läkemedel med andra droger från samma grupp. I detta fall jämnas effekten från båda.

 • svaghet, dåsighet, tinnitus, yrsel
 • takykardi, ortostatisk hypotension, exakerbation av angina pectoris;
 • torr mun, illamående, kräkningar, förstoppning
 • klåda och hudutslag på huden.
 • allergi mot läkemedlets komponenter;
 • njur- eller leverinsufficiens
 • attacker av hypotension i anamnesen.

terazosin

Läkemedlet avser icke-selektiva medel och kräver en gradvis ökning av daglig dosering. Mängden aktiv substans under första intaget bör inte överstiga 1 mg. Gradvis ökas dosen till 10 mg med underhållsbehandling och upp till 20 mg - under behandling av inflammation i prostata. De första resultaten känns 14 dagar efter kursens start. För att uppnå en stabil klinisk effekt tar det 1-1,5 månader.

Terazozin finns i form av tabletter. Dricka dem rekommenderas på kvällen innan du lägger dig. Detta minskar sannolikheten för biverkningar.

 • asteni;
 • försämring av synen;
 • svullnad i slemhinnorna i andningsorganen;
 • Brott mot sexuell funktion.
 • allergi mot läkemedlets komponenter;
 • njur- eller leverinsufficiens
 • patologi i det kardiovaskulära systemet.

slutsats

Läkemedel i denna grupp är mycket effektiva för avlägsnandet av de huvudsakliga symtomen på inflammation i prostatakörteln. Ändå är det nödvändigt att förstå att de bara kan tjäna som ett tillägg till huvudrätten av behandlingen.

På grund av deras långsiktiga effekt är sådana läkemedel med kronisk prostatit mycket effektivare än i den akuta fasen av sjukdomen. Mottagandet av dessa medel, för att undvika utveckling av allvarliga biverkningar, bör endast utses av den behandlande läkaren.

Alfa-blockerare med prostatit

Prostatit är en inflammatorisk sjukdom som påverkar prostatakörteln. Patologi kan inträffa av flera orsaker, i synnerhet på grund av att komma in i prostatainfektionen eller på grund av stillastående processer i det lilla bäckenet. Den senare är typisk för patienter i den äldre åldersgruppen.

Symtom på prostatit är ganska specifik, det här är kränkningar av urinering, smärta i ljummen. Om sjukdomen inte behandlas leder det till urininkontinens och förlust av reproduktiv funktion.

Därför är det vid de första tecknen på inflammation i prostata rekommenderat att konsultera en läkare. Specialisten ska genomföra undersökningen och förbereda nödvändiga förberedelser. Ofta med prostatit och prostata adenom, är alfa-adrenoblockatotrans förskrivna.

Alfa-blockerare: verkningsmekanism

Med prostatit, speciellt med kronisk form, finns det ett brott mot urineringsprocessen. Normalt, under urinproduktionen minskar trycket i urinröret, då musklerna i blåsans kontrakt och den yttre sfinkteren slappnar av. Således regleras den vanliga processen för urinering.

Med prostatit finns det olika överträdelser av denna process, i synnerhet blåsan är inte tillräckligt reducerad och sphincten slappnar inte av, trycket i urinröret minskar inte. Till följd av detta blir tömningen av blåsan svår, patienten kommer att trycka. Ju mer försummade situationen, desto svårare är det för en man att bli av med urinbildning.

Tidigare studier kopplar samman störningen av bäckensgolvsmusklerna med utseende av prostatit. Som ett resultat av funktionsfel i urinvägarna finns det ett blockering av urinröret och ett brott mot urinering, och slänger sedan urin i prostata och inflammationskanalerna.

Att normalisera processen med muskelvävnadens arbete och förskriva alfa-blockerare. Dessa läkemedel binder till alfa-adrenoreceptorer i celler och har en spasmodisk och vasokonstrictiv effekt.

Alfa-adrenoblocker med prostatit agerar olika beroende på typ av läkemedel. Det finns selektiva och icke-selektiva alfa-blockerare. Valfri lindra överdriven spasm i urinröret, vilket leder till ett normalt utflöde av urin. Icke-selektiv kan orsaka överdriven avslappning av blåsan, vilket är deras nackdel.

Förteckning över preparat av alfa-blockerare med prostatit

För närvarande finns en ganska stor lista över alfa-adrenoblocker som används för prostatit. Du ska inte själv välja dessa typer av droger eftersom de har allvarliga biverkningar. Tilldela alfa-blockerare om läkaren andrologist ska följa resultaten av patientens undersökning.

Det är också värt att notera att sådana droger endast används i komplex terapi. Till exempel, om en infektion har gått ihop med den inflammatoriska processen, kommer alfa-adrenoblockers endast att ha en symtomatisk effekt, de kommer inte att hjälpa till att bli av med patogenen. I detta fall kommer läkaren också att föreskriva ett antibiotikum.

Läkemedel av alfa-adrenoblocker med prostatit:

 • Tamsulosin (Omnik, Fokusin, Proflosin);
 • Doxazosin (Cardura, Artesin, Kamiren);
 • alfuzosin;
 • Prazosin.

Oftast föreskrivna läkemedel med de två första aktiva substanserna.

Tamsulosin tillhör selektiva alfa-blockerare. Läkemedlet hjälper till att bli av med obstruktionen och normalisera processen med urinutsöndring, men effekten av att ta är inte tidigare än 2 veckor.

Doxazosin är inte mindre effektivt. Ett sådant läkemedel är föreskrivet för prostatit och prostata adenom som symptomatisk behandling. Doxazosin hjälper till att eliminera alla manifestationer av godartad prostatahyperplasi.

Användningen av alfa-blockerare i prostatit

Doseringen av läkemedlet ordineras av läkaren individuellt beroende på försummelsen av fallet och typen av läkemedel. Vanligen med prostataadenom, en tablett tamsulosin eller doxazosin anges beroende på syftet. Att dricka medicinen är nödvändigt på morgonen samtidigt med tillräckligt med vatten. Kapsel eller tablett rekommenderas inte att tugga, eftersom detta kan leda till störningar i läkemedlets absorptionsprocess.

Alfa-blockerare tolereras vanligtvis av patienterna väl. Men i speciella fall kan det finnas biverkningar, oftast tecken på arteriell hypotension, det vill säga en minskning av trycket. Som ett resultat klagar patienten på svaghet och yrsel, ökad trötthet.

Om komponenterna i läkemedlet är intoleranta är allergiska reaktioner möjliga, särskilt hudutslag, blödning från näsan och torrhet i munnen. Om biverkningar uttalas, kontakta en läkare.

slutsats

Alfa-adrenoblocker är en ganska effektiv grupp droger som används i prostatit och prostata adenom. Men sådan behandling har en symtomatisk effekt och kommer inte att hjälpa till att bli av med prostatit för evigt om patienten försummar läkarbesök och är engagerad i självmedicinering.

Förteckning över Alpha-blockerare i prostatit

Idag är diagnosen prostatit en plåga bland män efter 45 års ålder. Det här är statistiska data, men läkare säger att i verkligheten är situationen ännu värre. - Halva befolkningen i det starkare könet lider av prostatit. Sjukdomen orsakar stora besvär för män och förvärrar livskvaliteten: regelbunden och komplicerad urinering, smärta hos dragande karaktär i underlivet, problem med erektil funktion och minskad libido.

För att utesluta alla dessa problem, rekommenderar läkare sina patienter att ta alfa-blockerande läkemedel med prostatit.

Vad är drogerna?

Människokroppen är byggd från en kolossal uppsättning nervreceptorer och slutar, som vart och ett utövar denna eller den här funktionen:

 1. Ala receptorer finns i blåsans nacke, prostata och urinröret. I processen att stimulera dessa punkter är det en minskning i bäckens organers muskulatur.
 2. A1B-receptorer lokaliseras i arteriolernas ytor, och deras stimulering leder till förminskning av kärlen. Som ett resultat ökar blodtrycket.
 3. A2-receptorer är placerade i neuromuskulära synapser, bidrar effekten på dessa punkter till utseendet av en antihypertensiv effekt och deras blockering till hypertoni.

Vad är drogerna för?

Alfa-blockerare med själva prostatit är mycket effektiva. Fonderna i denna grupp är avsedda att öka effektiviteten av behandlingen. Endast läkaren kan ordinera dig dessa medel.

Vanligtvis görs detta för att:

 1. Minska musklerna i blåsan.
 2. Minska tonen i glattmuskel.
 3. Lägre blodtryck.

En positiv effekt efter användningen av dessa läkemedel noteras i femtio procent av fallen.

klassificering

Det finns två sorter av dessa droger. De kan vara selektiva och icke-selektiva. Den första gruppen droger innehåller ett läkemedel som kallas tamusolosin. Vid behandling av sjukdom kännetecknas de av ett antal positiva egenskaper:

 1. Anta inte fördjupning.
 2. Har inte nästan några biverkningar.

Men det finns en mycket specifik nyans: dessa fonder provar retrograd ejakulation.

Därför, för det mesta, är läkare överens om att dessa medel är mycket bättre än icke-selektiva. Sådana läkemedel har en starkare effekt på det genitourära systemet och i centrala nervsystemet.

Förteckning över läkemedel som används för prostatit

Alfa adrenoblocker med prostatit är föreskrivna beroende på typ av patologi. Det finns bara fyra typer av läkemedel som används vid behandling av en sjukdom som prostatit. Behovet av att använda en viss grupp droger bestäms av läkaren individuellt. Vidare kommer de alfa-adrenoblocker som används för prostatit att presenteras.

prazosin

Medikerat kortverkande läkemedel som heter prazosin absorberas snabbt från mag-tarmkanalen. Dess agerande är att expandera kärlen och underlätta processen med urinproduktion. Starkt oacceptabel försiktig användning utan tillstånd av en läkare.

Den första användningen av läkemedlet kan orsaka blodtrycksfall. På hjärtats rytm har ingen effekt.

Vilka konsekvenser kan uppstå:

 1. Huvudvärk.
 2. Depletion.
 3. Yrsel.
 4. Svullnad av fötterna.
 5. Illamående och torrhet i munnen.

Det rekommenderas att dricka läkemedel två gånger om dagen. Behandlingstiden och dosen bestäms av urologen i sträng ordning. Huvudindikationen är godartad prostatahyperplasi.

Läkemedlet alfuzozin

Icke-selektiva alfa-blockerare vid behandling av prostatit är utformade för att återställa trycket i urinen. Som ett resultat återvinns urinprocessen, spasmer elimineras och smärta avlägsnas.

Vid behandling av droger kan följande biverkningar inträffa:

 1. Illamående och ömhet i buken, avföringstörningar.
 2. Utmattning, förvirring, sömnighet.
 3. Intolerans av beståndsdelarna.
 4. Tumescence, buller i öronen, tryck på smärta i hjärtat.

Det är nödvändigt att börja ta detta läkemedel på kvällstid. Dosen, upptagningstiden bestäms av läkaren.

doxazosin

doxazosin tillverkas i tablettform. Designad för att fylla urodynamiken påverkar det det totala kolesterolet, ökar det.

Läkemedlet saknar effekterna av vassa droppar i blodtrycket, belastningen i hjärtat är inte lika stor som den tidigare åtgärden. Det används ofta vid behandling av prostatahyperplasi och andra typer av inflammation.

Möjliga konsekvenser:

 1. Förvirring, sömnstörningar, svimning.
 2. Pulsfel.
 3. Problem med syn.
 4. Hudpatologi.
 5. Ömhet i bröstet och ryggraden.

Om den rekommenderade dosen överskrids, kan blodtrycket sjunka. I kombination med andra droger kan det leda till en ökning eller försämring av den terapeutiska effekten.

terazosin

Läkemedlet alpha blockerare för prostatit terazosin främjar blockeringen av perifer receptorer och är ordinerad för olika former av sjukdomen. Effekten av läkemedlet börjar redan inom en kvart i timmen efter administrering.

Den maximala effekten sker inom två timmar. Speciell användning: Den första dosen ska vara minimal. När du har druckit drogen kan du inte gå ur sängen i 6-8 timmar.

Bland biverkningarna kan förekomma snabb hjärtslag, minskad synskärpa, sexuell lust, svullnad i benen.

Det är förbjudet att kombinera detta läkemedel med alkoholhaltiga drycker.

Med svåra symptom och försummad patologi ordineras alfa-reduktashämmare för prostatit. Dessa är hormonella läkemedel som påverkar prostatans tillväxt. Men att resultatet av behandlingen var högre, rekommenderas dessa läkemedel att dricka en lång kurs.

slutsats

Vi granskade listan över läkemedel adrenoblocker med prostatit. Dessa mediciner är erkända som en av de mest effektiva. De har en kraftfull terapeutisk effekt på urinröret och urinblåsan, eliminerar spänning. Som ett resultat uppnås en fullständig uttag av urin, stagnerande processer, belastade av utvecklingen av purulenta lesioner, förhindras.

Men trots den positiva sidan är dessa läkemedel inte alltid väl uppfattade av kroppen. För att undvika förekomsten av negativa biverkningar, köp inte dem själv. Endast den behandlande läkaren kan på ett adekvat sätt utvärdera den enskilda situationen och bestämma huruvida man ska föreskriva ett sådant botemedel mot patienten eller inte. Läkaren ställer den nödvändiga dosen och bestämmer behandlingsförloppet.

Alfa-adrenoblockers roll i komplex terapi för inflammation i prostata

Med hjälp av alfa-adrenoblocker elimineras urineringstörningar, smärtor stoppas och kraften ökar. Läkemedel i denna grupp är inte grunden för behandling, men är alltmer föreskrivna för kronisk prostatit och prostata adenom. Behandlingstiden är lång och varierar från 4 till 8 veckor.

Läkemedel som behandlar prostatit

Behandling av prostatit är en lång process, som beror på scenen, formen och symtomen på sjukdomen. Endast läkemedel är inte föreskriven. Den behandlande läkaren kan bestämma systemet för att bekämpa inflammation först efter diagnos och avslöja orsakerna till patologi.

Läkemedel som används för att behandla prostatit:

 1. Alfa-blockerare. Läkemedlen syftar till att förbättra urinering. Efter appliceringen avlägsnas spänningen från blåsan, vilken pressas av en förstorad prostata.
 2. Antibiotika. Om bakteriologisk prostatit diagnostiseras, föreskrivs läkemedel för att undertrycka utvecklingen av patogena mikroorganismer. Rektala suppositorier och injektioner används.
 3. NSAID. Utnämns för att förhindra utveckling av patologi och för att stoppa inflammatorisk process. Det hjälper till att lindra smärta och obehag vid urinering.
 4. Spasmolytika. Med deras hjälp tas spasmen i musklerna i prostata och urinblåsa bort. En man kan gå på toaletten utan smärta och ha sex, och utflödet av prostatajuice underlättas också.
 5. Hormonala preparat. Tilldela för att normalisera den hormonella bakgrunden, förbättra blodcirkulationen, eliminera puffiness.
 6. Fytoterapeutiska preparat. Denna grupp läkemedel är baserad på växtkomponenter. Deras åtgärd är mindre aggressiv och syftar till att eliminera puffiness och inflammation, lindra smärtsyndromet och förhindra spridningen av patologi.
 7. Vitaminkomplex. Designad för att förbättra lokal immunitet och normalisera metaboliska processer.
 8. Muskelavslappnande medel. Med hjälp av deras hjälp förbättras utflödet av prostata utsöndring, minskar stressen i blåsans väggar.

Behandling av prostatit bör vara omfattande, men det betyder inte att du måste ta alla droger samtidigt. För medicamentbehandling, fysioterapi, läggs fysioterapiprocedurer. Dessutom är det nödvändigt att utesluta skadliga produkter.

Allmän ide om alfa-blockerare

Alfa-blockerare vid behandling av prostatit är andra läkemedel. De ordineras som ett tillägg till antibiotika, antiinflammatoriska och smärtstillande medel. Medlen från denna grupp används för att eliminera ömhet under urinering och minska inflammation.

Adrenoblocker minskar eller stoppar produktionen av adrenalin och noradrenalin, vilket neutraliserar receptorerna som ansvarar för dem. Efter att ha tagit läkemedel observeras följande effekt:

 • eliminering av muskelton i prostata och urinblåsan;
 • vasodilation och förbättring av blodcirkulationen;
 • sänka blodtrycket;
 • minskning av blodsockret.

Dessutom används droger för att behandla hjärt-kärlsjukdomar. Med kronisk prostatit har mer än 50% av patienterna en positiv effekt på dag 5 under behandlingsperioden.

Med prostata adenom hjälper dessa läkemedel att undvika kirurgisk ingrepp. Minskningen i neoplasmen observeras redan vid vecka 2 i behandlingen och symptomen försvinna efter den första dosen.

Typ av droger och syftet med användningen

Det finns en viss klassificering av alfa-blockerare. Läkaren ordinerar läkemedlet, beroende på patologins form och patientens allmänna hälsa.

 1. Icke-selektiva. De ordineras för en kronisk form av sjukdomen, när symtomatologin inte är så uttalad, och i efterlängningsperioden finns det praktiskt taget inget obehag. Dessa läkemedel påverkar starkt musklerna i blåsan och nervsystemet, vilket orsakar ett antal biverkningar.
 2. Selektiv. För att snabbt eliminera svullnad och ömhet tas denna typ av adrenoblocker. De är indelade i droger med förkortad och långvarig exponering. Med kronisk prostatit är de sistnämnda mest effektiva. Men deras användning kan orsaka retrograd ejakulation, när samlag inte slutar med utlösning.
 3. Uroslekticheskie. Drogen eliminerar muskeltonen i prostata vävnaden, normaliserar funktionen av sfinkteren. Utnämns för lång mottagning. Effekten observeras endast efter två veckors behandling.

De aktuella läkemedlen syftar till att förbättra urinering, eliminera smärta och urinretention, förhindra återflöde. För att öka styrka, minska huvudvärk och dilatera hjärnkärlen utnämns adrenolytika från en annan grupp: beta-blockerare.

Effekterna av denna grupp av läkemedel på inflammation i prostata

Alfa-blockerare påverka blåsan och urinröret, reducera ödem i prostata. Beroende på vilket enzym som blockeras skiljer sig två klasser, vilka skiljer sig åt i verkningsmekanismen:

 1. Inhibitorer av 5-alfa reduktas. Produktionen av hormon dihydrotestosteron i hankroppen minskar, vilket påverkar prostataens patologiska utvidgning. Aktiva komponenter i läkemedlet ackumuleras gradvis, så denna behandling kan vara upp till sex månader. Blockers av denna klass kan påverka styrkan och produktionen av spermier.
 2. Alfa-1-blockerare. Läkemedlet blockerar spridningen av den inflammatoriska processen i prostatakörteln och blåsans slemhinnor. Deras handling börjar redan om några dagar efter mottagandet. De är inte föreskrivna för infektiös prostatit, men också för svåra former av patologi. 90% av männen hade inga biverkningar från terapin.

I svåra former av prostatit föreskrivs hämmare. Under behandlingen ska läkemedel som ökar styrkan inte tas.

Listan över de mest använda drogerna, funktionerna i applikationen

Alfa-blockerare ordineras för prostatit, beroende på symptomatologin. Det finns många sorter som har olika kompositioner av aktiva substanser.

En viktig faktor vid val av läkemedel är möjliga allergiska reaktioner, arteriell hypotension, leversjukdom eller individuell intolerans mot ett element. Nedan är en lista över de mest effektiva och populära drogerna i denna grupp.

"Tramsulozin"

Detta läkemedel ordineras oftast för kronisk prostatit och adenom, som åtföljs av sjukdomar i urinering. "Tamsulosin" verkar selektivt på muskulaturen i prostata och eliminerar tonen. Det stannar också den inflammatoriska processen, påverkar blåsan och urinröret positivt.

Läkemedelsform - kapslar belagda med ett skal. Ett paket är utformat i 30 dagar. Behandlingsförloppet är från 4 till 6 veckor. Läkemedlet är det mest säkra och effektiva, men det rekommenderas inte att förskriva det själv.

Det tar en kapsel varje morgon, efter 7-8 timmar uppnås den högsta koncentrationen av aktiva substanser. Eliminering av smärtsamma symtom och förbättring av patientens hälsa kommer efter 7-10 dagar.

"Tamsulosin" kan orsaka följande biverkningar:

 • matsmältningsbesvär
 • brott mot avföring
 • Brott mot ejakulation: dess fullständiga frånvaro;
 • en allergisk reaktion.

Den mest populära analoga av detta läkemedel är "Omnik", de innehåller identiska komponenter. Oavsett namn och pris är effekten av ansökan densamma.

"Terazosin"

Detta läkemedel är baserat på substans terazosin, som selektivt påverkar organen i det genitourära systemet. Användningen gör det möjligt att minska ödem, utvidga blodkärlen och förbättra blodcirkulationen i prostata, vilket bidrar till en snabb återhämtning. Det föreskrivs inte bara för inflammation, men också för godartade neoplasmer.

Läkemedelsdosformen är en tablett innehållande 1, 2, 5, 10 mg terazosin. Minsta behandlingstiden är en månad, under vilken dosen gradvis ökar. Inledningsvis rekommenderas att använda 0,5-1 mg vid sänggåendet, i slutet av kursen är en ökning på upp till 20 mg möjlig.

Biverkningar av terapi:

 • sänkning av blodtrycket;
 • snabb puls;
 • vätskeretention i kroppen;
 • illamående och huvudvärk.

"Terazozin" är inte ordinerad med adrenoblokatorami grupp beta, läkemedel som ökar styrkan, hämmare. Självbestämmande och dosbestämning kan inte bara ge den önskade effekten utan också skada hälsan.

"Alfuzosin"

"Alfuzozin" avser en grupp icke-selektiva läkemedel. Det är dock inte mindre populärt än andra alfa-blockerare. Det ordineras för prostatit, adenom, andra urologiska sjukdomar, vilket leder till en överträdelse av urinfunktionen. Under appliceringen minskar trycket i prostatakörteln, dess puffiness minskar och släpper ur urinblåsan från lasten.

Doseringsformen är en tablett som är täckt med ett gult eller vitt membran, som innehåller 2 eller 5 ml alfuzosinhydroklorid. Det tas flera gånger om dagen, den maximala dagliga dosen på 10 mg. Behandlingsförloppet är från 4 till 6 veckor.

Följande biverkningar inträffar i sällsynta fall (deras utseende kan bero på överdosering):

 • lågt blodtryck;
 • tecken på förgiftning, muntorrhet;
 • svaghet, yrsel
 • takykardi.

Det är förbjudet att ta adrenoblocker från olika grupper samtidigt. Effekten från sådan behandling är frånvarande, eftersom komponenterna i olika droger nivåerar deras effekt på kroppen.

"Doxazosin"

"Doxazosin" är ordinerat vid en allergisk reaktion mot tidigare adrenoblockerare. Dess åtgärd syftar till att blockera produktionen av det manliga hormonet och kolesterolhalten i blodet. På grund av detta är smärtsyndromet löst, problemet med urinering elimineras, svullnaden i prostatakörteln avlägsnas. Läkemedlet kan användas utan ytterligare mediciner, om prostatit detekteras vid det inledande utvecklingsstadiet.

Doseringsformen är en tablett eller kapsel med ett vitt pulver, i vardera från 1 till 8 ml av den aktiva substansen. I genomsnitt är behandlingen 6 veckor, varav 7 dagar gradvis ökar dosen av läkemedlet.

Vid överdosering observeras biverkningar som liknar andra adrenoblocker: illamående, kräkningar, uppmärksamhetsbrist, svaghet. Det kan vara svullnad i ansiktet på grund av utvecklingen av rinit. I extrema fall, förlora muskelton i sfinkter och urinblåsan, vilket leder till urininkontinens.

"Doxazosin" rekommenderas att kombinera med hämmare av 5-alfa-reduktas. Behandling kommer att bli effektivare, patologiska symptom kan elimineras på tredje eller fjärde dagen.

Feedback om behandling

"Så snart jag diagnostiserades med kronisk prostatit, ordnade läkaren många mediciner, bland dem en adrenoblocker. Jag tog "Tramzulosin" under exacerbations ca 2 år. En mycket effektiv lösning, började så småningom hjälpa till efter den första behandlingsdagen. Men nu har han upphört att agera. Urologen sa att kroppen är van vid och inte reagerar på aktiva substanser, därför ordinerat "Terazozin."

"På rekommendation av en läkare accepterar jag Omnik." Jag känner mig mycket bättre: smärtan och bränningen har gått, kraften har återvänt. Däremot minskade produktionen av spermier markant. Oroa dig inte, för jag läste på Internet recensioner av andra män att detta är ett tillfälligt fenomen. För nästa kurs planerar jag att köpa "Tramzulosin", eftersom priset är hälften så mycket. "

"Jag fick höra att öka fysisk aktivitet, annars kommer effekten av läkemedelsbehandling inte att vara. Men under attackerna fick jag knappt bara gå på toaletten. Efter en två veckors applikation av Doxazosin började jag gå mer i frisk luft. Och i slutet av kursen kan jag springa på morgonen. "

"Alpha-adrenoblocker är läkemedel som sparas med prostatit. I 5 års sjukdom drackade jag alternativt "Terazozin" och "Alfuzozin". Båda de närmade sig mig: de orsakade inga biverkningar och återställde mitt sexliv. "

Alfa-adrenoblocker behandlar inte prostatit. De ingår i den obligatoriska behandlingen för kroniska former, när urineringens funktion är nedsatt. Drogerna är säkra och orsakar biverkningar endast i 10% av fallen. Det rekommenderas dock inte att föreskriva dosen ensam och kombinera dem med hjälpmedel för att öka potensen.

Användning av alfa-blockerare i prostatit

För en tid sedan var kirurgisk ingrepp det enda sättet att behandla kronisk prostatit. Idag erbjuder utvecklingen av farmakologiska företag moderna läkemedel för framgångsrik behandling av prostataadenom, vars verkan riktas direkt mot hyperplastisk vävnad.

Medicin för kronisk prostatit

Effekten av läkemedel som används vid inflammation i prostatakörteln är baserad på deras förmåga att undertrycka negativa effekter på androgenprostatan. Detta leder till minskad aktivitet hos de körtelsekret, varvid dess dimensioner är reducerade, passera smärta, miktion process förbättrar blodcirkulationen och vävnad, samt återställas till normal utflöde av kroppsutsöndringar.

Bland läkemedelsbehandling av prostatit utmärks dessa grupper av läkemedel:

 • antibiotika;
 • alfa blockerare;
 • antiinflammatoriska läkemedel.

Antibakteriella läkemedel för behandling av kronisk prostatit förskrivs endast av läkaren med sin smittsamma form. För detta utförs en bakteriologisk studie av urin och ett smet från urinröret. Vid upptäckt av infektion bestäms bakteriens känslighet för vissa antibiotika. Behandlingsregimen väljs individuellt för varje enskilt fall. De vanligaste grupperna av antibiotika är: fluorokinoloner, penicilliner, cefalosporiner och aminoglykosider.

Alfa-blockerare, stimulerande muskel cellytereceptorer prostata och urinblåsa sfinktrar återuppta normal drift vid tidpunkten för urinering. I detta fall minimeras penetrering av urin i prostatens utgående kanaler.

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (diklofenak, ibuprofen, nimisulid, movalis) signifikant minska uttryck av prostata smärta och inflammation.

Effekt av alfa-adrenoblocker på prostatainflammation

Hos män med normal urinering minskar intrauretaltrycket omedelbart före denna process. Efter detta följer en ökning av intravesiktrycket minskningen av detrusor. En elektrisk paus noteras, som kan spelas in med EMG, vilket återspeglar den fortsatta avkopplingen av den externa uretralspalten under hela urinprocessen.

Om en man har kronisk prostatit, kan han få vissa förändringar i prostata, bland annat bör det noteras:

 • signifikant ökning av uretralt tillslutnings tryck
 • minskning av den maximala urineringstiden
 • ofullständig öppning av blåsans hals.

Dessa förändringar är en konsekvens av en överträdelse av den sympatiska funktionen. Enligt modern forskning är funktionell uretrisk obstruktion den primära faktorn för inflammation i prostatakörteln. Ökningen i andrenerg stimulering predisponerar till återflöde av uretralt innehåll i prostatacancer. Överträdelse av muskelton leder till en förändring av urineringens egenskaper, som predisponerar för intra-prostatisk återflöde, vilket är en av huvudmekanismerna för prostatit.

Enligt resultaten av de genomförda studierna är användningen av alfa-adrenoblocker en bekräftelse av alfa-adrenerga receptors roll i utvecklingen av återflöde och patogenesen av prostatiska syndrom. Med deras hjälp finns det:

 • förbättring av symtom;
 • minskning av det maximala uretriska stängningstrycket;
 • en ökning i flödeshastigheten av urin;
 • minskning av frekvensen av återfall.

Klassificering av alfa-blockerare

Dessa läkemedel är indelade i:

 • icke-selektiva läkemedel (fentolamin, fenoxibensamin);
 • selektiva kortverkande medel (prazosin);
 • selektiva långverkande medel (terazosin, doxazosin, alfuzosin);
 • uroleptiska läkemedel (tamsulosin).

Därefter kommer vi att överväga de mest populära drogerna som används för att behandla kronisk prostatit.

Tamsulosin är ett läkemedel som kan selektivt påverka de postsynaptiska adrenoreceptorerna i de glatta musklerna i prostatakörteln, blåsans hals och den prostatiska delen av urinröret. Detta leder till att tonen i släta muskler kan minska, vilket leder till att urinprocessen normaliseras. Behandling med tamsulosin bidrar också till att minska inflammation i prostatit.

Den positiva effekten kan märkas redan 14 dagar efter starten av tabletterna. Tamsulosin är ett av de mest effektiva läkemedlen i kampen mot kronisk prostatit. Det är nödvändigt att veta att behandling av prostatit med tamsulosin inte rekommenderas om patienten har överkänslighet mot läkemedlet, en tendens till arteriell hypotension och där det föreligger abnormaliteter i levern.

Alfuzosin avser icke-selektiva läkemedel vid behandling av kronisk prostatit. Den har en hög effektivitet, gör att du kan minska trycket i urinröret och hjälper också till att klara av eventuellt motstånd mot urinflödet. Män som tar alfuzosin kan försäkra sig om mild urinering och eliminering av dysuri.

Med andra alfa-blockerare är alfuzosin oförenlig. Om detta inte beaktas kan du förstärka den hypotensiva effekten, vilket leder till utveckling av hypotoni.

En särskild plats i gruppen av alfa-blockerare upptas av doxazosin. Det används aktivt i komplex terapi för behandling av sjukdomar i det genitourära systemet hos män. Det används för att lindra de viktigaste symtomen på prostatit och minska perifer vaskulär resistans. Läkemedlet normaliserar urinprocessen och förbättrar bäckens organens övergripande tillstånd.

Trots dess medicinska egenskaper har doxazosin några biverkningar:

 • försämrar syn
 • gör andningen svår
 • leder till uppkomsten av allergiska reaktioner, ödem i mjukvävnader etc.

Effekten av alfa-blockerare på hälsan

Cirka 85-90% av patienterna tolererar normalt behandling med läkemedel i denna grupp. Men behandlingstiden är relativt lång.

Ta blockerare, glöm inte bort eventuella biverkningar.

Den vanligaste biverkningen är yrsel (på grund av ortostatisk hypotoni) och en tillfällig förlust av prestanda (på grund av möjliga tryckskillnader). Behandling av kronisk prostatit med alfa-adrenoblocker är symptomatisk och smärtstillande. På grund av att principen om deras verkan är baserad på avslappning av muskelfibrerna i blåsans hals hjälper det till att lindra de symtom som ofta åtföljer prostatit. Den enda nackdelen med denna behandling kan vara närvaron av biverkningar.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Granskning av de alfa-blockerare som används vid behandling av prostatit (med priser och recensioner)

Alfa adrenoblocker med akut och kronisk prostatit kan undvika kirurgisk ingrepp med uttalad nedsatt urinering, vilket beror på urinrörets spasmer och blåsans smidiga muskler. Dessa nya generationsdroger, när de appliceras, verkar aktivt på receptorerna som kontrollerar kontraktion och avkoppling av blodkärl och muskler, återställer funktionalitet och underlättar deras normala funktion. Sådana blockerare har funnit sin tillämpning i urologi, konsumentrecensioner bekräftar detta.

Funktioner av terapi

Utövare är väl medvetna om effekten av prostatit på urindysfunktion hos män. Efter inflammerade och svullna prostatakörtlar pressar blåsans väggar, vilket medför en ökning av trycket i det, liksom urinröret, vilket leder till ett brott mot utflödet. Det är kopplat till följande patologier:

 1. Ökat tryck vid stängning av urinröret.
 2. Minskad urineringshastighet.
 3. Ofullständig öppning av blåsans hals.

Alfa adrenoblocker när de används vid den allmänna behandlingen av prostatit eliminerar ovanstående brott och normaliserar urinflödet. Dessa läkemedel med regelbunden inskrivning som en del av en läkareutnämnd omfattande behandling av prostatit ger en god terapeutisk effekt.

Det skulle vara överflödigt att återigen påminna om att valet av läkemedel och längden av behandlingsförloppet förblir hos den behandlande läkaren. Okontrollerad användning av alfa-blockerare är fylld av komplikationer. Dessa läkemedel är enligt de recensioner mycket starka.

Klassificering och typer av läkemedel

I urologi delas alfoblockerare vanligtvis i grupper, så att deras lista inte är för stor. Denna klassificering underlättar avsevärt valet av läkemedel som är lämpliga för användning i prostatit, beroende på svårighetsgraden av dess kurs, symptom, ålder och allmän hälsa hos patienten. Det finns totalt fyra grupper:

 • Selektiva kortverkande blockerare.
 • Selektiva långverkande blockerare.
 • Icke-selektiva blockerare.
 • Uroselektiska blockerare.

Läkemedel förskrivs beroende på graden av sjukdomen och på symtomen.

Det mest kända kortverkande selektiva läkemedlet är Prazosin, långverkande - Doxazosin, Alfuzosin, Terazosin. Doxazosin, som recensionerna säger, anses vara en av de mest populära läkemedel som föreskrivs för behandling av genitourinary systemets dysfunktioner hos män. Huvudåtgärden är borttagandet av akuta symptom på prostatit och normalisering av urinering. Denna alpha1 adrenoblocker reducerar aktivt perifer vaskulär resistans, vilket bidrar till normaliseringen av bäckenorganen. Biverkningar, som har läkemedel relaterade till moderna alfa-blockerare, består i att minska synskärpa och utseendet på en mängd allergiska reaktioner - från hudutslag till giftigt ödem.

Alfuzosin har en mildare effekt. Användningen av denna alfa blockerare indikeras huvudsakligen för behandling av kronisk prostatit. Effekten är ovärderlig - det minskar snabbt tryck i blåsan och säkerställer normal urinering när som helst på dagen. Terazosin har en liknande terapeutisk effekt och används också aktivt vid behandling av prostatit. Dess funktion är att dess användning, till skillnad från andra alfa-blockerare, inte orsakar takykardi och har praktiskt taget inga biverkningar.

Men det mest populära läkemedlet, som stänger listan över kända droger som är relaterade till alfa blockerare av en ny generation, är Tamsulosin. Det tillhör urolektektiska droger och garanterar en uttalad effekt vid behandling av prostatit efter 2 veckor efter användningen. Detta läkemedel pekar på nervändarna i de smidiga musklerna i prostata, urinrör och urinblåsan, vilket får dem att slappna av. Detta bidrar till att normalisera urinflödet, liksom avlägsnande av akuta symptom på obstruktion. Och användningen av denna alfa blockerare, som anses vara den bästa i sin farmakologiska grupp, hjälper till att lindra inflammation i prostata och en markant minskning av ödemet. Någon av ovanstående medel kan endast tas som föreskrivet av läkaren. Sådan behandling kommer att vara effektiv, effektiv i prostatit i vilket stadium som helst.

Läkemedlet verkar akut på nervändarna och avkopplar dem.

kostnaden för

Helt höga priser, som dessa blockerare har, är direkt proportionella mot deras effektivitet. De ska inte skrämma. När allt kommer omkring krävs dessa mediciner för fullständig och slutlig återhämtning från denna obehagliga manliga sjukdom. Priserna för samma produkt kan vara olika i vissa regioner i Ryssland. På vår skylt visas de på grundval av uppgifterna från huvudstadens apotek.

Alfa-blockerare för prostatit

Behandling av inflammation i prostatakörteln är en mycket lång och ansvarsfull process. Beroende på orsaken till sjukdomen kan valet av grundläggande terapi variera. Det är viktigt att veta att villkoret är de läkemedel som används för att behandla sjukdomen uppdelade i 2 grupper.

Medicin i första raden:

Medicin av den andra raden:

 • Immunomodulerande medel;
 • venotoniki;
 • Alfa-blockerare;

Den andra gruppen av medel är extra i naturen för patientens återhämtning och kan inte användas som underlag för behandling. De vanligaste förberedelserna för en hjälpåtgärd är alfa-blockerare med prostatit.

Alfa-blockerare i prostatit: Verkningsmekanism

Den huvudsakliga egenskapen för vilken urologer är så förtjust i denna grupp av läkemedel är möjligheten att slappna av de smidiga musklerna i prostata, urinblåsan och urinröret. Denna effekt minskar signifikant symtom i form av smärtsam och frekvent urinering.

Representanter för alfa-blockerare, beroende på möjligheten att påverka receptorer, är:

Den första verkar lika på de släta musklerna i hela kroppen. De är mindre populära på grund av ett antal biverkningar (hypotension, matsmältningsbesvär, förstoppning). Den andra gruppen kännetecknas av en punktliknande avspänning av muskelfibrer i prostatakörtelns vävnader.

Alfa adrenoblockers med prostatit är utformade för att lindra sjukdomsförloppet, men inte bota det. Detta är enbart symptomatisk behandling.

Efter appliceringen observeras följande effekter:


 1. Normalisering av urinflödet;
 2. Avkoppling av släta muskler minskar smärta;
 3. Återkomst av sexuell lust;
 4. Eliminering av blodstagnation i det lilla bäckenet;
 5. Minskade manifestationer av godartad organdreplasi.

Viktiga beredningar

Låt oss överväga de viktigaste och mest populära drogerna från gruppen av alfa-blockerare.

tamsulosin

En av de vanligaste drogerna. Har en selektiv effekt på receptorer i hankörteln, blåsans hals och den prostatiska delen av urinröret. Förutom de viktigaste egenskaperna hos alla blockerare kan den minska inflammatorisk respons och fenomenet obstruktion i orgeln.

Utfärdat i form av kapslar om 30 i en förpackning, belagd med en beläggning med en dos av huvudämnet - 0,4 mg. För behandling av prostatit är det nödvändigt att ta 1 kapsel 1 gång per dag under frukost, tvätta med 150 ml vatten eller mjölk.

Behandlingsförloppet är 2-3 månader beroende på receptet hos den behandlande läkaren. Den första effekten inträffar efter 2 veckor av att använda medicinen.

Biverkningar:

 • yrsel;
 • Takykardi, ortostatiska reaktioner;
 • Förlust av aptit, illamående, kräkningar, förstoppning;
 • För tidig eller retrograd utlösning;
 • Klåda, hudutslag.

Kontraindikationer:

 • Överkänslighet mot agensens komponenter;
 • Förmåga till hypotoni med förlust av medvetande;
 • Svår leverinsufficiens.

För närvarande är Tamsulosin den mest populära representanten för sin grupp bland läkare.

doxazosin

En annan selektiv antagonist av alfa-1-receptorer. Har en liknande effekt som föregående läkemedel. Huvudskillnaden och orsaken till det mycket mindre populära användandet av detta verktyg är behovet av titrering under applikationen.

Framställd i tabletter 1, 2, 4, 8 mg 30 stycken per förpackning. Den genomsnittliga dagliga dosen är 4 mg. Använd ett piller varje gång om dagen med måltider. Den första veckan föreskrivs en dos av 1 mg, efter 7 dagar - 2 mg och så till en medelvärde på fyra milligram. Behandlingsförloppet är 3 månader.

Biverkningar:

 • Dåsighet, huvudvärk, asteni (svaghet);
 • Rhinit, bildandet av perifer ödem;
 • Illamående, kräkningar, diarré;
 • Det är extremt sällsynt - inkontinens.

Kontraindikationer:

 • Allergi mot komponenterna i läkemedlet.

Det är värt att säga att alfa-adrenoblocker med akut prostatit visar ett dåligt resultat. Detta beror på varaktigheten av början av de första effekterna. När du använder Doxazosin, uppträder deras effekt först efter 14 dagar, vilket är oupptäckt länge under sjukdoms akutart.

alfuzosin

Den enda populära och allmänt använda icke-selektiva a-receptor blockeraren. Den har alla samma egenskaper som dess analoger, men har ett antal nackdelar, för vilka det är mindre vanligt förekommande i urologi.

Detta är främst en effekt på alla a-receptorer i kroppen. Som ett resultat - avslappningen av kärlens smidiga muskler (hypotoni), tarmarna (förstoppning) och andningsorganen.

Producerad i form av tabletter med 5 mg. Den dagliga dosen på 7,5-10 mg, beroende på sjukdomen och doktorns recept. Ta ska vara ett halvpiller (2,5 mg) 3 gånger om dagen med måltider, efter att ha druckit 200 ml vatten. Behandlingsförloppet - 2-3 månader. Du kan inte kombinera detta läkemedel med andra droger från samma grupp. I annat fall neutraliserar den effekten av båda.

Biverkningar:

 • Svaghet, sömnighet, tinnitus, yrsel
 • Takykardi, ortostatisk hypotension, förvärring av angina pectoris;
 • Torr mun, illamående, kräkningar, förstoppning
 • Klåda och hudutslag på huden.

Kontraindikationer:

 • Allergi mot läkemedlets komponenter;
 • Njur- eller leverinsufficiens;
 • Anfall av hypotoni i anamnesen.

slutsats

Läkemedel i denna grupp är mycket effektiva för avlägsnandet av de huvudsakliga symtomen på inflammation i prostatakörteln. Ändå är det nödvändigt att förstå att de bara kan tjäna som ett tillägg till huvudrätten av behandlingen.

På grund av dess långsiktiga effekt är alfa-blockerare med prostatit mycket mer användbara än i den akuta fasen av sjukdomen. Mottagandet av dessa medel bör diskuteras och avtalas med den behandlande läkaren - för att undvika utveckling av allvarliga biverkningar.