Huvud
Symptom

Prostata adenom: behandling med folkmedicin

Prostata adenom är en godartad neoplasma som bildas i prostatakörteln.

Adenom komprimerar urinröret när det växer, vilket medför obehag för patienten.

Om du inte omedelbart söker medicinsk hjälp och inte genomgår lämplig behandling, kan denna sjukdom orsaka ett antal komplikationer:

 • kroniskt njursvikt;
 • bildning av stenar i urinvägarna;
 • svårighet att urinera
 • en mängd olika sjukdomar av infektiös natur.

Orsaken till sjukdomen är inte fullständigt förstådd. Men det finns faktorer som påverkar bildandet av prostata adenom, de inkluderar ofta stressiga situationer och sexuell dysfunktion.

Sjukdomar i prostatakörteln är ganska farliga att springa. Behandling kan ske med hjälp av folkmedicin, de kan hjälpa till att lindra inflammation. Men metoderna för behandling av prostata adenom av icke-traditionell natur bör vara av sekundär betydelse, den huvudsakliga behandlingen är medicinering.

Folkmekanismer är bara en hjälpterapi som hjälper till att återställa och stärka.

Symtomatisk adenom och behandling

De viktigaste första tecknen på prostata adenom är:

 • viktminskning
 • brist på aptit;
 • lukten av urin när den utandas
 • illamående;
 • torr mun.

Det finns tre grader av prostata adenom:

 • Kompenseras. Denna grad kan variera från ett år till tre. En karakteristisk egenskap är frekventa nattliga uppmaningar, de noterar också en långvarig urinström och en försening i urinering;
 • Subcompensated. I andra etappen finns det ömhet med urinering, det kan bli ofrivilligt, liksom en känsla av ofullständig tömning. Urin kan bli grumlig, med föroreningar av blod. Symtom på leversvikt är av kronisk natur;
 • Dekompenserad. Detta stadium kännetecknas av nedsatt njurfunktion. På grund av detta uppstår ofrivillig urladdning av urin med droppar. Det kan finnas turbiditet i urinen och en blandning av blod i den. När urinflödet bryts, försämras njurfunktionen.

Om du har denna symptomatologi, behöver du söka medicinsk hjälp. Diagnos av sjukdomen på grund av olika metoder:

 • rektal palpation av prostata;
 • laboratorietester (urin, blodprov);
 • ultraljud;
 • radiografi.

När man bekräftar förekomsten av en sjukdom som prostataadenom, är det värt att försöka behandla folkmedicinska lösningar. Men först efter överenskommelse med den behandlande läkaren är självmedicinering oacceptabel.

Behandling med folkmetoder

Metoder för behandling av prostataadenom i de första stadierna klassificeras som konservativa. Ett bra resultat kan behandlas med prostata adenom folkmekanismer.

Vid mer allvarliga skeden av denna sjukdom är okonventionella metoder endast möjliga som en ytterligare terapi för läkemedelsbehandling. Symptomologin hos sjukdomen är inte alltid uppenbar, ofta erkänns närvaron av prostata adenom vid en rutinundersökning av urologen. Folkmedel för behandling av prostataenom hos män, till och med som förebyggande åtgärd, ger ett utmärkt resultat.

Icke-traditionella metoder för behandling av prostata adenom är ganska olika, de inkluderar bad, medicinska infusioner, avkok av medicinska örter, intag av vissa produkter.

För att förbättra terapin av prostataadenom förändrar kosten. Det är nödvändigt att införa i kosten av gröt, med denna sjukdom är det bättre att förbereda dem på vatten. Det är också mycket användbart att dricka färsk juice från en rå pumpa, eftersom denna grönsak innehåller mycket zink. Färsk pumpa juice rekommenderas när diagnosen adenom, men dess användning har biverkningar - halsbränna och magbesvär.

Med adenom är det användbart att dricka systemiskt linolja: två teskedar om dagen, i en månad.

För att normalisera prostataarbetet är zink mycket viktigt, eftersom detta mikronäringsämne kan stärka immuniteten och minska bildandet av adenom. För förebyggande åtgärder är det nödvändigt att äta dagligen för femtio pumpa frön - för att ge kroppen med zink. Frön kan vara i någon form: torkad, rå, det viktigaste är att bevara det gröna kuvertet på dem.

En värdefull grönsak för män är en betor, det är önskvärt att inkludera det i den dagliga menyn. Rötter är mycket användbar för prostata adenom, men har en nackdel i form av laxerande effekt. Särskilt användbar är färsk juice från rödbetor. Med konstant användning av juice minskar adenomen i storlek.

I profylaktiska syften och för behandling av prostatit i de tidiga stadierna är det nödvändigt att organisera en riktig diet. Det är inte tillåtet att överdriva, använda alkohol, rökt, starkt salta och kryddiga rätter. Sådana begränsningar gör det lättare att känna sig väl med prostata adenom. En förutsättning för att bibehålla hälsan är en stabil vikt utan fetma.

Läkemedelsbuljonger

Det är möjligt att använda behandlingen av prostata adenom med en mängd olika folkrecept, till exempel dekoktioner är ett effektivt botemedel. En positiv effekt kan uppnås vid användning av lökskalken.

För att göra detta bör det kokas i ungefär fem minuter, spänna sedan all vätska och låt stå i en timme. Sedan kan du lägga till honung till avkok, för att ge en trevlig smak.

Den tillverkade drycken ska ätas upp till en halv kopp mat före måltiderna. För att börja dricka buljong är det möjligt att de första symptomen uppträder i form av komplicerad urinering. Det är också användbart att använda rålök under en måltid i en rå form.

Te har en utmärkt effekt från medicinska örter. För att använda den kan du ta löv av unga nässlor, endast i avsaknad av risk för tromboflebit. En stor mängd användbara ämnen innehåller roten till den dioekiska nässeln.

För beredning av te tas lika delar av roten av denna växt, kalgan och lakrits. Det är på grund av denna blandning att prostata adenom kan botas. En tesked örter behöver hälla 750 ml vatten och koka blandningen i tio minuter. Därefter insistera på en timme. Använd avkok med 0,2 liter två gånger om dagen. Detta recept är särskilt effektivt vid manifestationen av de första symtomen på sjukdomen.

Den creeper har antiinflammatoriska egenskaper och är en effektiv assistent i prostata adenom. För att förbereda buljongen måste du mala växtens rötter, ta fyra teskedar, häll dem med ett glas kallt vatten, vilket lämnar för att infilera i åtta till tio timmar. Töm sedan vattnet och häll rötterna med kokande vatten (sju glas), linda på filten och insistera en timme. Ready-made buljong används tre gånger om dagen för 1/3 kopp.

God kvalitet har hästkastanj. Det kan hjälpa kroppen att återhämta sig efter behandling av denna obehagliga sjukdom. För buljongen ta de gröna skalen av två kastanjer och häll kokande vatten (300 ml).

Vätskan kokas i ungefär femton minuter, över låg värme, efter filtrering. Vid de första stadierna av utvecklingen av prostataadenom används avkokning i ett halvt glas på morgonen och på kvällen.

Tinkturer för prostata adenom

Vid behandling av folkmedicin finns tinkturer. Tinkturer ger en bra terapeutisk och förebyggande effekt, vilket stärker immuniteten.

De innehåller antibakteriella egenskaper som hjälper till att minska prostata adenom. Men eftersom sådana droger tillverkas alkohol är samråd med en läkare om deras användning obligatorisk.

I propinens tinktur innehåller en otrolig mängd användbara ämnen som hjälper till att kämpa med olika virus och bakterier, vilka är orsakerna till sjukdomens adenom. Användbara ämnen tinktur stimulerar immunsystemet fullständigt och hjälper till med början eller kronisk sjukdom.

För att förbereda tinkturen blandar du en del av den revade propolen och två delar av medicinsk alkohol. Häll blandningen i en flaska med ett mörkt glas och lämna på en mörk plats i några veckor. Varje tre dagar ska infusionen skakas.

Ökad aktivitet och utmärkt effekt mot patogena virus och patogener har många folkmedicin, men det är speciellt värt att notera St John's Wort. Denna växt stärker bäckens organcirkulation, vilket kan hjälpa till att återställa prostatakörteln snabbare. För att få tinkturen måste du ta femtio gram johannesört, häll vodka (500 ml) och insistera på en mörk plats i en månad. Sedan filtreras infusionen och används en tesked, före varje måltid tre gånger om dagen.

Terapeutiska bad

Behandling av prostata adenom med icke-traditionella metoder kan innefatta specialiserade sessilbad. För maximal effektivitet av förfaranden är det nödvändigt att följa vissa regler:

 • Badets längd bör inte överstiga tio minuter;
 • Ett djupt bassäng behövs där vatten kommer att nå midjan i sittplatsen;
 • Det är nödvändigt att ligga ungefär en timme efter att ha tagit bad eller ta ett bad innan man lägger sig i sängen;
 • Behandlingsförloppet ska vara minst tio dagliga procedurer.

För stillasittande bad föreslår folkmedicin för prostata adenom att brygga ekbark eller kamille. Också lämpliga samlingar av blommor av salvia eller lind. En annan behandling för prostata adenom är blommor eller löv av willow-tea och marshweed. För att göra ett bad måste du ta fem matskedar av olika typer av medicinska örter (lika delar), häll dem med tre liter kokande vatten och insistera i en timme. Spänn sedan färdigbuljongen i en bassäng och späd med rent vatten till en trevlig temperatur. Regelbunden hållning av stillasittande bad ökar behandlingen och har en antiinflammatorisk effekt på det sjuka organet.

Samma infusion av medicinska örter kan göra varma enemas. Volymen av enstaka injektioner bör inte överstiga hundra milliliter. Ungefär i trettio minuter är det nödvändigt att kvarhålla vätskan inuti. Kursen varar tio till femton dagar. Vid ett adenom av prostata av enema är kapabel att ge antiinflammatorisk effekt, men innan ansökan samråd med experten är obligatorisk.

De bästa sätten att återställa en sjuk organism är gjorda av biprodukter. En tinktur av bivax hjälper till exempel att bota organen i genitourinary systemet. Men inte många människor är överens om att använda denna metod, eftersom ställningen är döda bin. Propolis och honung kan också hjälpa till med prostata adenom.

För att göra en tinktur från en sump behöver du ta ett glas podmor och häll vodka (500 ml). För att insistera denna blandning rekommenderas på en mörk sval plats i två veckor, och periodiskt skakar och blandar ämnet. Efter filtrera tinkturen och ta den tre gånger om dagen för en st.lozhke, före måltider. Efter att ha tagit kursen börjar symtomen försvagas, och kroppen börjar återhämta sig.

Bota och återställa kroppen med prostata adenom kan vara olika sätt. Adenom är en farlig sjukdom med alla möjliga komplikationer, det behöver bara behandlas tillsammans med läkare.

Medicinsk örter och en mängd olika folkmedicin kan hjälpa till med denna sjukdom, men terapi måste utföras under lång tid. Alla medicinska åtgärder bör vara omfattande och agera på patologi från alla håll.

Folkmedel för prostata adenom och prostatit

Den moderna uppfattningen av prostataadenom kräver en förändring av termen "godartad hyperplasi". Statistiska studier av förekomsten av sjukdomen bland män visar en ökning av detekterbarhet från 11,3% hos patienter 40-49 år till 81% bland män som har omvandlat efter 80 år.

Ökningen av livslängden hos äldre år skiljer behandlingen av prostatacenomen som inte bara medicinsk utan skapar också ett socialt problem. Tillräckliga metoder för konservativ terapi och kirurgisk ingrepp har utvecklats och testats. Alla behandlingsmetoder genomgår en jämförande analys med beaktande av effektiviteten, konsekvenserna av användningen, negativa influenser på andra organ.

Mot denna bakgrund ser behandlingen av prostataadenom med folkmekanismer ut övertygande. Reklamskrav avser enskilda fall, vilket inte ger läkare rätt att rekommendera växtbaserade produkter och folkmetoder som ett effektivt botemedel. Därför ger vi en översyn av befintliga tekniker, men vi rekommenderar inte att behandla dem som ett sätt att läka.

Mekanismen för problemutveckling

För att förstå hur man cure hyperplasi av prostata är det nödvändigt att ta itu med patogenesen och morfologiska grunden för sjukdomen. Under normala förhållanden är prostatakörteln placerad runt urinröret i det bakre segmentet, kallat prostata. Det förorsakar inte att klämma, "stör inte" i urineringshandlingen. Utflödet av urin genom urinröret hos män är gratis.

symptom

förseningar och behandling utan överenskommelse med en läkare leder de flesta patienter till specialister i ett stadium som kräver brådskande ingrepp, på grund av störd urinering skapar gynnsamma förutsättningar för inflammation av prostata och njurar.

Adenom av prostatan kännetecknas av en typisk proliferation av både glandulär och stromal (fiber) vävnad hos orgeln. Histologer hittar ofta noder av båda typerna. Förändringar i blåsans muskel orsakar irritation av urinrörets a-receptorer, sfinkteren. Överbelastning av detrusor, som är tvungen att "arbeta" mot ökat tryck, leder till aton, vesicoureteral reflux och urinstagnation vid njurbäckenivå.

För att bota prostata adenom är det nödvändigt att agera på den främsta orsaken till sjukdomen, minska aktiviteten av hyperplasi. Synpunkter på inflytande faktorer är många. Det finns ingen tvekan om att rollen av omvandlingen av könshormon testosteron till dihydrotestosteron.

Transformationsprocessen sker i prostatakörtlarna under påverkan av enzymet 5a-reduktas. Bindningen med proteinet främjar bildandet av ett komplex som aktiverar syntesen av intracellulärt DNA med ytterligare cellproliferation.

Vilka symptom ska patienterna bli av med folkens behandling?

Förespråkare av traditionell medicin för effektiv behandling av prostata adenom hos män borde veta exakt vad:

 • patienten har inflammation (prostatit) eller prostata adenom, och inte cancerdegenerering, blåsdysfunktion;
 • Den valda metoden för behandling av adenom bör inte störa leverns och andra organers funktion.
 • ska särskilja manifestationer av nedsatt urinering (snabbhet, imperativhinder, inkontinens) och urinretention
 • inte alltid sexuella störningar hos män förekommer från prostatit och prostata adenom, kanske är de associerade med en godartad neoplasma i binjurarna.

Unanimous råd av läkare och läkare

I frågor om hur man behandlar prostata adenom på ett populärt sätt finns det rekommendationer mot vilka läkare inte invänder. Dessa inkluderar tips:

 • att utesluta från matskarpa rätter, röka produkter;
 • Drick inte alkoholhaltiga drycker;
 • skyddas mot förkylningar och kalla platser
 • Använd inte kompressionsunderkläder som stör blodflödet i bäckenet.
 • följ regelbunden tömning av tarmarna;
 • övningar för att stärka bäckens golv
 • undvik övermålning
 • ta med din vikt till en normal takt.

De mest effektiva fysiska effekterna är:

 • går på skinkorna fram och tillbaka;
 • "Velosipediki";
 • "Sax";
 • retraktion och spänning av skinkorna.

Antalet tillvägagångssätt rekommenderas 2-3 gånger om dagen. Antalet övningar att ta till 50-60 i varje tillvägagångssätt.

Hur byter patientens diet?

I näring till patienten med ett adenom i prostata läggs folkmedicinska lösningar:

 • minst två teskedar linfröolja dagligen, det är bättre att köpa det i färdig form i ett apotek, använd kyla på tom mage och på natten, en kurs på minst två månader;
 • ät 3 lökar om dagen, kan ersättas med gröna lökar;
 • frön av karvägen som är användbar för att krossa och lägga till vanligt te;
 • Dricker oftare pumpa juice (kontraindicerat i mage i halsen).
 • Sallader från kokta betor är användbara.

Pumpa frön - innehåller zink, ett element som stärker immuniteten, tillräckligt för att äta 25 stycken två gånger om dagen. Andra alternativ:

 • vrid i en köttkvarn 0,5 kg renade frön och blanda dem med 0,25 kg honung, från dem för att göra små platta kakor storleken på en stor mutter, lägg under tungan tre gånger om dagen på bollen tills den är helt absorberad;
 • Ett annat recept är att tvätta de malda fröna med mjölk.

Användningen av örter i behandlingen av prostataadenom med folkmedicin

Rekommendationer av herbalists är baserade på antiinflammatorisk, svag bakteriedödande effekt. Ur medicinsk synvinkel är de mer lämpade för behandling av prostatit.

Rötter och löv av nässla

Brew som te från beräkningen av 2 tsk torra örter för 250 ml vatten, du kan lämna i 10 minuter och stå i en termos i minst två timmar. Filtrera, ta en halvtimme innan du äter. Kontraindikationer inkluderar tromboflebit i venerna i skenorna.

Pyritei krypande

Känd för trädgårdsmästare som gräs. Rotdelen utgrävas från marken, tvättas, torkas, slipas. För att göra avkodningen måste du följa mönstret:

 1. Häll först 2 matskedar av hackade rötter i 250 ml vatten vid rumstemperatur och lämna på ett sådant sätt över natten.
 2. På morgonen dränera vattnet och häll den krossade roten med kokande vatten (1 L), linda det eller göra allt i en termos. Insistera på minst en timme. Ta tre gånger om dagen för 1/3 kopp.

Hästkastanj

Det rekommenderas för återställande av immunitet. Att förbereda ett avkok, tillräckligt med skal av två frukter. De kokas i tio minuter, lösningen filtreras. Dryck ska vara i kall form en halv kopp före frukost och på kvällen.

hemlock

Bland de folkmedicinska läkemedlen för prostataadenom i böckerna är kliniken stor vikt vid hemlocket. Anläggningen är giftig, så samla den i handskar. Läkarna tror att hemlock kan förstöra tumörceller. Den tillämpas:

 • inuti i fröna med mat;
 • i tinkturen med droppar med en gradvis ökning av dosen från 1 till 30 droppar per dag, minska sedan;
 • som en komponent i mikroclysters - en tesked per 100 ml varmt vatten dagligen.

Persilja juice

Från de färskt löv pressar roten och stammarna av persilja saften. Den blandas lika med honung. På en gång behöver du 2 matskedar, äta 2-3 gånger om dagen. Ett annat alternativ är att brygga pitted persilja frön. Denna växt anses vara en bra folkmedicin för prostatit.

St John's Wort

Anläggningen bekräftar sitt namn. Stärker blodcirkulationen i bäckenregionen, återställer klyftformen i prostata. Tinktur framställs från 50 g torra råvaror och 0,5 liter vodka. Lämna på en mörk plats i en månad.

Växtkombinationer

Hantera dysursymptom i adenom och prostatit hjälper kombinationer av örter och växter, som inkluderar:

 • bär av en hundros - ett lager av vitamin C;
 • frukter av hagtorn - mikroelement, antioxidanter, vitaminer;
 • blommor av kemistens kamille - desinfektionsegenskaper;
 • cotyledon swampy - antiinflammatorisk effekt kontraindicerad med tendens till tromboflebit
 • Björkblad är ett diuretikum och antiinflammatorisk medel;
 • bär och löv av cowberry - rena urinvägarna;
 • grässpårig (fjällfågelfågel) - hjälper till att ta bort salt från njurarna och urinblåsan, förhindrar stenbildning, har antiinflammatoriska egenskaper;
 • drogklonalt antinflammatoriskt och analgetiskt medel;
 • rosen till lakrits - i sammansättningen av unika ämnen som hittas, liknande i verkan mot binjurernas hormoner, hämmar tillväxten av adenomceller;
 • bladen av hasselnötter (hasselnötter) - liknar rå från hasselnötter.

I termoserna förbereder vi blandningen för nästa dag. Ta 4-5 glas. Kulturerna av örtterapi är långa - från 2 till 6 månader. Du kan göra korta pauser och upprepa.

Andra vegetabiliska recept

Nedan beskrivs de rekommenderade medicinska källorna för behandling av adenom med folkmedicin.

Bark av en ung asp

Känd för dess antiinflammatoriska egenskaper (det är från det att den första Aspirin, antibiotika) erhölls. För tinktur skördas råvaran i april, det är nödvändigt att ha tid innan knopparna blommar. Mala 100 g bark och häll pulvret 200 ml vodka. Sätt i allt i en mörk burk. Infusera 2 veckor.

Stam och applicera i droppar om 20 i utspätt vatten dagligen före måltid. För förbättrad effekt rekommenderas att avkoka lika delar av bark, njurar och löv. Växten bör inte användas till patienter med förstoppning.

Infusion av vitlök

Gnugga först 3-4 vitlöksklyfta, häll 0,5 liter varmt vatten och lämna över natten i en termos. Nästa dag kan du ta 50 g 3 gånger.

Tinktur av hassel

Det här är en slags hassel. Det anses vara det mest effektiva botemedlet för prostatit. Sammansättningen av växten har en effekt på metaboliska processer, särskilt i muskler, återställer hormonbalansen, har antiinflammatoriska egenskaper. Kontraindicerad hos hypertensive patienter, personer med njure- och leverpatologi.

Lövverk och ung bark samlad på våren, torkad, insistera, som te i en halvtimme, 1 sked av råmaterial för ett glas kokande vatten (skäll i minst en timme). Efter filtrering drick ¼ av glaset 3-4 gånger om dagen. Avkodning av hassel kan läggas till vattnet för sessila bad. Från nötterna pressar hasselnötterna oljan, tar den inuti, mala den med honung.

 1. Råvaror från en björk - medicinsk handling har blad, en ung bark, juice. De samlas och torkas tillsammans med unga kvistar, så sorteras de och separeras. I urologin är växten känd som en mild diuretikum och antiinflammatorisk läkemedel, men den är också hänförlig till antitumöregenskaper. Tinktur av björkknoppar är beredda för alkohol, tas i droppar om 20 fyra gånger om dagen.
 2. Tinktur av Kalanchoe är beredd från löv inte yngre än två år. Efter skärning placeras de i kylskåp för en dag. Vrid sedan och pressa saften. Vodka eller vatten tillsätts. Håll drogen bättre i sval och mörk. Ta en matsked minst tre gånger om dagen.
 3. Juften av svart ädelbär gör det möjligt att neutralisera och eliminera produkterna från sönderfallet av tumören. Det rekommenderas att dricka en matsked om dagen. Det är viktigt att du dricker ett glas kallt vatten innan du tar det.

Effektiva folkmekanismer från biodlingsprodukter

Honung som en del av blandningarna har redan nämnts. Dess läkning egenskaper ökar effekten av varje växt. Dessutom rekommenderas att använda bee pollock. Två matskedar spoof kokas i 0,5 liter vatten i två timmar. Stam den förtjockade lösningen. Säkerställ förvaring i kylskåp. Ta med honung 1 matsked tre gånger om dagen. Rekommendera att upprepa 3 kurser i 1,5 månader med en paus på 30 dagar.

Bee pollen har en stark immunkorrigeringsegenskap. Ta en tesked rekommenderas tre gånger om dagen. Var försiktig med allergier. Läkemedlet kan orsaka en stark reaktion.

Propolis extrakt rekommenderas att injiceras i rektum med mikrocykler eller i ljus varje natt. Oavsett rektala ljus förbereds för getfett, men det är bekvämare att köpa dem i ett apotek. Kursen är en månad.

Andra metoder

Bland de folkmedicinska lösningarna för prostata adenom är rekommendationen att använda komprimeringen i ljumskområdet. Den är beredd från en brant lösning av bordsalt (2-3 teskedar per ½ kopp vatten) och fuktig gasbindning eller mjukvävnad.

En blandning av Shevchenko, känd för många patienter - ett morgonintag av 30 ml vegetabilisk olja och vodka på tom mage är ett populärt recept för antitumörbehandling av olika organ. I mikrocykler rekommenderas att använda granolja.

Många av de listade läkemedlen används i form av stillasittande bad. För att göra detta behöver du:

 • använd ett tillräckligt djupt bassäng så att vattnet når nivån;
 • Procedurens varaktighet måste vara minst 10 minuter;
 • Vattnet ska vara varmt, undvik superkylning;
 • det är bättre att göra ett bad på natten, efter en bra vila;
 • Kursen utförs dagligen nr.10 eller varannan dag.

Den mest lämpliga buljongen:

 • från kamomill och ekbark;
 • linden och salvia;
 • löv och blommor av willow-tea, marsh svin.

Bland dessa läkemedel har få få en direkt effekt på patogenesen av prostata hyperplasi. Hjälpegenskaperna kan eventuellt hjälpa till i komplex applikation med medicinska preparat. Prostaterapi med folkmedicin är mycket negativt uppfattad av läkare. Underlåtenhet att följa villkoren för beredning och dosering kompliceras av svåra allergiska reaktioner.

På grund av hoppet på läkning, män spenderar tid på helt otillräckliga och absurda metoder, lyssna på råd från inkompetenta människor istället för att besöka en läkare. Ofta, i motsats till den förväntade effekten, faller de i akuta sjukhusavläsningar med akut urinretention i sjukdomens avancerade stadium.

De mest populära recepten för behandling av prostata adenom folkmekanismer

Det är ingen hemlighet att en man känner sig stark om han inte har några problem med styrkan som ger honom möjlighet att bevisa sig en riktig man framför sin älskade kvinna. Enligt statistiken har hälften av den manliga befolkningen över 50 års ålder patologiska förändringar i könsorganen - prostatakörteln, som påverkar deras sexuella förmågor. Om du diagnostiserar sjukdomen i tid och ordinerar behandling för prostataadenom med folkmedicin, finns det en chans att helt läka det.

Symptom på sjukdomen

För förändringar som i grunden förändrar människornas liv hänför sig först till prostata adenom eller på annat sätt - godartad prostatahyperplasi (BPH). Denna ökning i kroppens glandulära struktur i storlek, på grund av vilken urinröret komprimeras, och hela urinsystemet stryks.

Om det plötsligt fanns en generell sjukdom i samband med en överträdelse av urineringsprocessen, såsom ofullständig strålning, urinretention, falsk uppmaning, kan en av anledningarna vara adenom i prostata. Cure hyperplasi kan vara helt i de tidiga stadierna av sin utveckling. Så snart symptom uppstår rekommenderas det att rådfråga en läkare för att undvika allvarliga komplikationer i framtiden.

Den främsta orsaken till BPH har inte identifierats, men det finns två faktorer som läkare lägger stor vikt på:

 • hormonella åldersförändringar, vilket ökar produktionen av kvinnliga hormoner i kroppen och minskar manliga hormoner;
 • ärftlig predisposition.

Man tror att utvecklingen av denna sjukdom är en manifestation av klimakteriet hos män. I vilket fall som helst behöver kroppen hjälpa till i tid för att göra livet mer fullt.

Stages av sjukdomsutvecklingen

Det är accepterat att skilja mellan tre stadier av utveckling av prostatahyperplasi:

 • den första är uppenbarad av frekventa natten uppmanar, en svag ström, en fördröjning i uppkomsten av urinering;
 • den andra kännetecknas av ömhet och en känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • i tredje etappen finns det kränkningar i njurarnas arbete, vilket blir livshotande.

Metoder för behandling av BPH, beroende på dess utveckling, kan ha en medicinsk form, operativ och icke-operativ. Metoden för behandling är ordinerad av en läkare. Mediciner är utformade för att minska symtomen och normalisera arbetet, med hjälp av det är det inte alltid möjligt att bota prostatacenomen hos män, särskilt i försummade tillstånd. Kirurgiskt är problemet löst när andra metoder inte ger positiva resultat.

Bota med fytopreparationer

Fytoterapi kan inte bara stoppa prostatans tillväxt och lindra symtomen på dess manifestation, men också minska organs storlek vid det inledande skedet av tillväxten. Folk recept för användning av växter för behandling av sjukdomar i urinvägarna är kända från antiken. Vilken natur ger, har folk länge lärt sig att använda till deras fördel.

För närvarande kan örter och deras samlingar inte bara kokas på gammaldags sätt hemma utan köper även färdiga extrakt i form av tabletter, kapslar, lösningar, ljus och annan lämplig form.

Recept av traditionell medicin

Våra farmödrar känner till många effektiva sätt att behandla prostatahyperplasi hos män i hemmet. Av de mest kända växterna kan du namnge selleri, persilja, Johannesört, nässla, pumpa och andra.

Avkokshantering

De nödvändiga örterna och deras avgifter kan köpas på apoteket, som ingår i deras lista för behandling och förebyggande av prostatahyperplasi, följ noga instruktionerna för användning och sluta inte rekommenderad kurs för att få önskat resultat.

De mest populära och effektiva är yarrow, horsetail, calendula, björnar. De accepteras enligt ett schema: hackade löv häll kokande vatten med en hastighet av 1 msk. l. örter för 1 kopp kokande vatten och lämna till infusion för natten, eller ett par timmar i en termos. Ät ett glas i en halvtimme före måltiden tre gånger om dagen i två månader.

Samling av blommor av blomkornblomning, rhizomer av lakrits och björnar från andelen 1: 1: 3 i mängden 1 msk. l. Häll 1 kopp kokande vatten och stå på ett vattenbad i 15 minuter. Kall i 40 minuter, pressa, tillsätt kokt vatten till den ursprungliga volymen och ta 2 msk. l. 30 minuter före måltiden tre gånger om dagen.

Behandla prostata adenom hos män med avkodning av nätets rötter. Häll 1 msk. l. krossad nässla rot 300 ml vatten, koka och håll på låg värme i 10 minuter, insistera 2 timmar och drick ett halvt halvtimme innan måltiderna i två månader.

Barkens löv och knoppar är en butik av zink, som är nödvändig för behandling av prostatahyperplasi. Tinktur av örter hemlock, Kalanchoe, bergsklättrare fågel, akonit rot, köpt i ett apotek, taget droppe för droppe för att äta tre måltider om dagen.

Annan traditionell medicin

Överensstämmelse med kost spelar en viktig roll vid behandling av prostata. Kroppen behöver vissa element som det kan få med mat. Användbara ärter, olika spannmål, pumpa frön, valnötter. Skada kan orsaka kryddor och röka produkter, alkoholhaltiga drycker och öl, livsmedel som innehåller stora mängder animaliska fetter. Det är tillrådligt att ge upp kött och bara äta kyckling och fisk i kokad eller bakad form.

Ljus av getfett och propolis i förhållandet 5: 1 införs i anuset på natten i 30 dagar. Denna metod kommer att bidra till att minska puffiness och inflammation inte bara i prostata, men också i närliggande organ, vilket är mycket viktigt för urineringstörningar.

Varmt mikroclyster från medicinska örter anses vara användbara. Till exempel är införandet av granvatten i anuset effektivt. Före proceduren är det nödvändigt att tömma ändtarmen. Denna metod rekommenderas för att hålla den i 1,5 månader.

fysisk träning

Gymnastik måste nödvändigtvis gå in i människornas liv, inte bara för att hjälpa kroppen att klara av sjukdomen, men också för att minska symtomen, för att förhindra nya patologiska förändringar i bäckenorganen. Alla övningar av sådan gymnastik syftar till att stärka musklerna och normalisera blodcirkulationen, avlägsna stillastående fenomen.

De mest enkla och välkända övningarna: "sax", "cykel", gå på skinkorna, kompression och avslappning av skinkorna kan göras när som helst på dagen. För att stärka bukmusklerna är övningen på pressen lämplig: Liggande på ryggen, lyfter benen till vinkelrätt läge mot kroppen. Tryck upp från golvet hjälper också till att stärka den muskulära ramen. Rekommenderas för adenom i prostatakörteln hos män som rider, vilket mycket väl stärker musklerna.

Antalet övningar ska väljas individuellt för varje, eftersom det beror på patientens fysiska tillstånd. Att göra är så många gånger värt i ett relativt bekvämt tillstånd. Med tiden kommer musklerna att stärkas och antalet övningar ökar.

Några rekommendationer för att bibehålla hälsan

Spåra mängden vätska som används så att den inte överstiger den vanliga dagskursen. Drick inte någon vätska några timmar före sänggåendet, så att du känner dig vilad på morgonen och inte uppbruten på grund av nattutflykter till toaletten. Om möjligt, töm hela blåsan helt så att det inte finns någon stillastående urin, vilket kan leda till en inflammatorisk process. Missbruk inte diuretika, ta bara dem och i den mängd som urologen har ordinerat för dig.

Begränsa användningen av alkohol - det främjar bildandet av urin i kroppen. Var fysiskt aktiv - ett rörlöst tillstånd orsakar stagnation av urin och kan bidra till utseendet av inflammation i prostata och urinblåsa, gör övningar för att förbättra blodcirkulationen i det lilla bäckenet. Ät 1 tsk varje dag. linfröolja. Ät så mycket färska lök som möjligt.

Inkludera i din dagliga kost en tesked propolisnogo honung, som med sina antibakteriella egenskaper kommer att hjälpa kroppen i kampen mot BPH. Använd inte ett neddragningsunderkläder som stör normal blodcirkulation. Överkolla inte - speciellt i benen och underkroppen.

För att behandla ett adenom hos en körtel av män i startfasen är det endast kirurgiskt möjligt. Att bli av med sjukdomen i hemmet är endast möjlig i början, och tillämpar alla rekommendationer för komplex behandling och begränsar sig inte bara till intaget av avkok av en enda ört.

Man måste komma ihåg att behandlingen kan variera från sex månader till ett år. Om du lyckades sluta utveckla BPH, fortsätt denna behandling som en förebyggande åtgärd av vissa kurser under resten av ditt liv, för att inte låta ditt liv ingå ett kirurgiskt sätt att lösa detta problem.

De mest effektiva folkmedicin för behandling av prostata adenom

Många män efter 50 år utvecklar prostata hyperplasi. Det är inte allt som kan bli av med problemet, även om kända metoder för läkemedelsterapi används för detta. I varje enskilt fall bestämmer läkaren vilken behandling att tillgripa, men den konservativa metoden är lämplig i oöppnade fall. Människor letade efter effektiva folkmedel för behandling av adenom.

Detta - inte en panacea, utan bara en ytterligare metod för behandling, som i kombination med medicinering ger det bästa resultatet och avsevärt förkortar tiden för att bli av med problemet.

Olika recept

Om prostata förstoras, kommer folkmedicinska läkemedel att minska till att äta vitlök och citronsaft. För att förbereda ett botemedel bör du ta 200 g tandpennor, slipa dem. Blanda den resulterande massan med citronsaft (13 st.). Flytta blandningen i en separat behållare och skicka för att infusera för en dag. Medan drycker på kvällen för 15 ml. Det måste först spädas i 500 ml vatten. Terapi utförs i 21 dagar, då avbryta kursen i en vecka.

Ett populärt sätt att behandla prostata adenom hos män är ett avkok av rhizomen av medicinsk sparris. Det måste slipas. Häll 45 mg i en behållare med 0,3 liter vatten. Skicka panelen till kaminen och koka. Stam lite mer och kallt. Behållaren måste placeras i 1 timme för infusion. För att göra detta, välj en mörk hyllan. Patienten bör följa sådan behandling i 2 veckor. Patienten behöver dricka 25 ml medicin varje 4 timmar. Endast färskt avkok är tillåtet.

Hyperplasi av prostata tillåter behandling med folkmedicin, men det borde inte vara alltför involverat, för först måste du justera din kost. Rasposoly och produkter med snabb beredning ska ersättas med porridge: gröt, majs eller bovete. Neka att ha och mottagning av varma drycker, kaffe. Te kan ersättas med juice, till exempel, det är användbart att dricka ett glas pumpa juice. Det finns legenden om denna grönsak, så det är värt att titta närmare på dess medicinska egenskaper.

Pumpa i behandlingen av manliga problem

Tänk på hur man behandlar prostata adenom, män förbi aldrig folkmedicinen med hjälp av pumpa.

Den är rik på sackaros och glukos, och ljusa sorter (orange) är överflödiga med karoten, så de överträffar även morötter av dess mängd.

Bland användbara vitaminer har den följande: D, PP, A, E, B1, C, B2. De hjälper kroppen att helt smälta mat, välja användbara ämnen och öka människans skyddskrafter avsevärt.

Denna sjukdom kan bli en harbinger av cancer. Pumpa, rik på mineraler och järn, tjänar till att förhindra utvecklingen av anemi. Dessutom visar grönsaken farliga toxiner och toxiner, såväl som kolesterol. Pumpan är speciellt värdefull när man behandlar olika sjukdomar eller förhindrar dem på grund av en bra reaktion från kroppen till fibern.

Behandling av prostataadenom hos män kan utföras med hjälp av en sådan medicin av folkmedicin: patienten måste äta 3 kopp solrosfrön dagligen och dricka 3 msk juice. l. Det är användbart att komma in på menyn med en mängd pumpor. Det finns verkliga bekräftelser att bli av med en äldre man från ett sådant problem efter att ha tagit solrosfrön. Men här finns en strikt varning, för att de är förbjudna att steka. I denna form kommer de att förlora sina helande egenskaper.

Ett intressant sätt att behandla det manliga problemet var en pumpa boll. För att göra det måste du slipa 0,5 kg frön i köttkvarn, som tidigare rengjorts av skalen. Honung (200 mg) sattes till blandningen och blandades noggrant. Nu från denna massa kan du rulla små bollar på en mutters storlek. För förvaring skickas produkten till kylskåpet och tar ut den endast innan direkt mottagning.

Anmälningskurs: 1 boll per 30 minuter före måltider på morgonen och kvällen i 3 veckor. Svälj inte produkten, för att öka effektiviteten, bollen ska sugas eller sakta tuggas i 3 minuter. Detta är en stark medicin, så en kurs per år räcker.

Lök i kampen mot adenom

Folkmedel för prostata adenom är naturliga produkter där det inte finns någon kemi, så risken för biverkningar är praktiskt taget reducerad till 0.

Men varje person har sin egen individuella organism, som reagerar annorlunda på produkter.

Ibland provar grönsaker och frukter utvecklingen av allergier eller problem i tarmarnas arbete. Därför måste patienten, innan du använder något folkrecept, genomgå diagnostik och samråda med en specialist.

Så, vid behandling av adenom med folkmedicin, används en manlig produkt ofta - lök. Detta är en stark antiseptisk, som fungerar bra även med en enkel glödlampa före sänggåendet. Detta bevisas av PD Dvoyakovsky (en välkänd läkare). Han hävdade att följande ingredienser skulle beredas för behandling:

Behandlingen ska vara 90 dagar. Under denna period ska patienten alternera näringsdagen i följande ordning:

 1. På den första dagen, använd en lök på kvällen.
 2. På den andra dagen för att äta 0,5 kopp råskalade solrosfrön.
 3. På den tredje dagen, äta nötter (150 g) före sängen.

För att öka effektiviteten och snabb eliminering av prostata adenom hos män, bör behandling med folkmedicin åtföljas av ett avslag på dåliga vanor (rökning, alkoholhalt). Även vanligt öl är en provokatör för tillväxt av tumörceller. Lök hämmar tillväxten av tillväxt, och frön och nötter försvagar den negativa effekten på hela kroppen.

Du kan försöka med ett annat sätt: i lika stora mängder ta gröna fjädrar av lök och torkade björkblad, mixa. Häll i en separat behållare 2 msk. l. Blanda och häll det nyligen kokta vattnet (0,5 liter). Buljongen ska infunderas i 1 timme, men behållaren måste vikas i en varm handduk.

Efter detta steg ska vätskan filtreras. Drick varm medicinsk vätska två gånger om dagen för 0,5 kopp efter middagen.

Det är användbart att blanda lök med honung, så det är värt att titta på ett effektivare tinkturrecept. Du behöver en skål lök (1 glas). Den ska placeras i en kolv och sköljas under rinnande vatten. Skicka till en behållare och häll vatten (500 mg). Sätt pannan på en långsam eld och koka, låt smaka i 7 minuter. Sedan ska behållaren avlägsnas och insisteras i 40 minuter. Den färdiga vätskan filtreras och blandas med 3 msk. l. honung.

Behandlingsförloppet är 5 dagar. Varje dag 3 gånger om dagen borde patienten dricka en tinktur i en mängd av 0,5 koppar. följer sedan skulle gå sönder (5 dagar), varefter patienten gör wraps salt i vatten (2 L) för att somna salt (0,2 kg), för att fukta tyget i lösningen, pressa och omslag måste placera i 2 timmar.

En annan variation av lök receptet:

 • 300 g lökgruel;
 • 200 g vattenmelon honung;
 • 600 g vitt vin.

Allt måste täckas i en behållare, blandas och skickas till en infusionsplats. Gör detta i 3 dagar. Blanda blandningen och ta 90 mg dagligen.

Många healers råda män som diagnostiseras med prostatacancer BPH behandlings folk rättsmedel genomföra enligt följande: ett huvud krossa och blanda lök med äppelvinäger (1 msk..), Brew 3 dagar och tas på fastande mage på 2 msk. l.

Lökblandningen måste ätas på morgonen i en och en halv vecka. Parallellt borde patienten värma ringarna av lök och applicera dem på området av pubis och höger njure. Efter kylning av kompressen ska den ersättas med en ny del.

Använd kastanjen

Horse chestnut används inte bara för att förbereda kulinariska rätter, men också ett folkmedel för prostata adenom. För att förbereda nästa recept måste du samla dess frukter och skal.

Krossad produkt i en mängd av 25 g häll alkohol (250 ml) och skickas till en mörk plats i en och en halv vecka. Tiden om blandningen ska skakas.

Efter en lång exponering filtreras massan och tas två gånger i 1 droppe klockan 15:00 och 19:00. Folkemedicin hjälper någon man i behandlingen av prostataadenom, om den tas i 20 dagar med en paus på 10 dagar.

Hjälper till att hantera manliga hälsoproblem och kastanjeskal, men det måste tas med nålar.

För att göra detta, ta 3-4 delar och brygg som te. Det är bäst att samla produkten i september. Mala skalet.

Förbereda nästa recept, ta 3 msk. l. Kastanjkärnor och häll kokande vatten (600 ml), skicka till infusion över natten.

Stryk vätskan på ett ångbad tills volymen minskar med 3 gånger. Med prostata adenom bör sådana folkrättsmedel tas dagligen på en tom mage för 30 droppar. Vid slutet av vätskan bör du ta en paus på 2 månader, upprepa sedan kursen 2 flera gånger.

Helande örter

Vid behandling av folkmetoder använder man överallt många olika örter i prostata adenom.

Deras helande kraft kan stoppa sjukdomsprogressionen, eliminera eller dämpa individuella symptom och därigenom minska patientens tumör.

Om vilka örter som ska dricka med prostataadenom kan man få en doktorsansvarig fråga. Han kommer att rekommendera de tillåtna doserna och varaktigheten av kursen.

Det första receptet är gjort på basis av vanligt linfrö, alkohol och inre svamp (saltade kommer inte att fungera). Du måste köpa ett pulver gjord av hennes blommor. I behållaren häll 70% alkohol (5 msk.) Och tillsätt 10 msk. l. toadflax. Stäng locket ordentligt och insistera på en mörk, varm och torr plats i 4 timmar.

Därefter tillsätt 4 koppar smält fett till blandningen och håll i 2,5 timmar i ett vattenbad. Den resulterande massan bör omröras ständigt så att den inte brinner. Därefter filtreras läkemedelslösningen genom cheesecloth, vilken förvikts i 3-4 lager. Resultatet är en krämig produkt för smörjning av perineum och anus. Salva kan hantera inte bara med prostatacancer, men också lindra klåda med kottar av hemorrojder.

Behandling av adenom med örter kan innefatta användning av pulverformiga rötter eller kärnfrö. Det första alternativet bör helt enkelt läggas till i vilken maträtt som helst, och från frukterna kan du göra helande te.

Denna behandling hjälper till att eliminera fördröjningen av urin. För beredning av te, 1 msk. l. Frukt att somna i 1,5 kopp kokt vatten och koka i 6 minuter. Den resulterande vätskan bör vikas i en varm handduk och insistera på en mörk plats i ca 15 minuter. Torka sedan teet och drick för en dag.

Många patienter noterar effektiviteten av behandlingen för prostata adenom folkmekanismer, eftersom örterna inte praktiskt kan orsaka utvecklingen av negativa processer i kroppen, om dosen exakt observeras. Så, en av de mest kända alternativen för terapi är en celandine, från vilken healers gör tinkturer.

Nödvändiga ingredienser: 150 ml kokande vatten och 20 g torkade och hackade örter. Blanda ingredienserna och skicka till en mörk infusionsplats (2 timmar). Efter detta måste tinkturen filtreras och tas i en månadsvis av 20 ml 3 gånger dagligen före måltid. Stör ej dosen.

Burdock i terapi

Bred användning av burdock behandling för adenom. Så, du kan förbereda en helande blandning av sådana ingredienser:

 • knotweed;
 • Currant är svart;
 • Kockrot i en krossad form;
 • Jordgubbar löv;
 • timjan;
 • Willow bark;
 • galangal;
 • Tranbär.

Alla komponenter ska tas i lika delar så att summan är 100 gram. Häll mycket vodka (1 liter) och insistera på en mörk, torr men varm plats i 14 dagar. Från tid till annan skakar tinkturen, så att gräset är jämnt blött i vodka. Efter åldring måste massan filtreras. Lösningen är full på 25 droppar tillsammans med melissa tinktur 2 gånger om dagen före måltiderna.

Det är möjligt att genomföra ett helt komplex av åtgärder för prostataadenom, där växtbaserad behandling kombineras med införandet av ett läkemedel i ändtarmen. Så, i en behållare somna 60 mg av en torr krus (de krossade rötterna) och fylla i 500 ml vatten. Sätt behållaren på en svag eld och koka i 10 minuter. Ta sedan bort behållaren och skicka den till en mörk plats i 4 timmar, förförpackad.

Denna infusion från rotten av kardborre med adenom i prostata bör druckas i en ansträngd form 300 ml 3 gånger. Innan du lägger dig i anusen införs ett propolisstearin för att förbättra effekten. Den sista åtgärden kan köpas på apoteket.

Bee Products

Förutom örter rekommenderar läkare att kombinera honung och propolis, eftersom dessa produkter har en fördelaktig effekt på kroppen i nästan vilken typ av sjukdom som helst. Det är nog att lägga till 1 tsk. sådan sötma i alla växtbaserade tinkturer och avkok.

Propolis honung har antibakteriella egenskaper, vilket positivt påverkar resultatet av behandlingen.

Det producerar också ljus för rektal användning, men de kan köpas färdiga i något apotek. För självförberedelse bör lagras på dessa produkter:

 • Honung (1 tsk);
 • Rågmjöl (tills konsistens);
 • Piskat ägg (1 st.).

Blanda alla ingredienser med önskad mängd mjöl så att ljus kan bildas från degen. Förvara suppositorierna i kylskåpet. Introducera på morgonen och kvällen för 1 stycke.

Det finns också ett ganska konstigt recept, men mycket effektivt - döda bin (pilgrimsmussla). För att förbereda ett läkningsmedel ta 60 g produkt. Det bör bara vara färskt scum utan mögel och obehaglig lukt. Fyll i en behållare och häll kokande vatten (600 ml). Sätt behållaren på elden och koka, minska sedan värmen och plågan i 2 timmar.

Vätskan måste kylas och filtreras. 30 minuter innan du äter borde patienten dricka 30 ml avkokning. Detta görs en gång om dagen i en månad, följt av en halvårsuppehåll följt av ett upprepningsförfarande.

Örter för prostata adenom kan normalisera separationen av utsöndringen av prostata och återställa urinflödet. Men du bör omedelbart förbereda dig för en lång kamp. Örter hjälper, men de känner inte deras effekt genast, så ibland är terapin försenad i 2-3 år.

Vi behandlar prostata adenom hos män med folkrättsmedel och metoder

Prostata adenom är en sjukdom av ålder hos män, som liknar kvinnornas klimakterium.

Dess karakteristiska symptom är en frekvent uppmaning att urinera. Strålen i toaletten är tunn, svag, stänkt, kommer med förseningar.

Den faller ner brant så att patienten ofta faller på sina fötter istället för toaletten. Urinblåsan töms inte helt, efter att ha lämnat toaletten finns det en önskan att urinera igen.

Hos män över femtio är detta vanligt förekommande. Tillsammans med den officiella medicinen används människors behandling av prostata adenom.

I artikeln kommer vi att prata mer om folkmekanismer för behandling av prostata adenom hos män.

Prostata adenom: behandling med folkmedicin

Med tanke på teorin om medicin kan användningen av ett antal folkmekanismer för prostata adenom inte alltid vara vetenskapligt motiverat. Adenom är en neoplastisk process. Även om det är godartat, vänd tillbaka och till och med sluta använda bara örter, lotioner, buljonger, etc. ofta omöjligt.

Är det möjligt att bota prostata adenom med folkmedicin? Nej det är det inte. De flesta läkare är överens om att folkmetoder är bra för förebyggande av adenom och under remission efter operation. Vid behandling av ett redan diagnostiserat adenom, särskilt sedan andra etappen, bör de endast användas som hjälpmedel.

Hur man behandlar prostata adenom med folkmekanismer? Tänk på nedan.

De mest effektiva sätten

Det viktigaste i behandlingen av prostata adenom är folkmedicinen - rätt näring. Vad som är önskvärt och vad som inte kan ätas med adenom är folkläkare kända sedan antiken.

I grund och botten motsvarar kostbehoven med de vanliga principerna för hälsosam kost. Men det finns också en specificitet, begränsningar för denna sjukdom.

För att förbättra tillståndet hos prostatavävnad från patienter med att begränsa sig till att äta köttprodukter av det, ägg, stark buljong av något slag, starkt kaffe, te, kryddor, pickles, kryddig, sura livsmedel.

Alkohol, peppar, senap, röka produkter, konserver är helt uteslutna. De angivna produkterna stör blodcirkulationen i prostata.

Det är önskvärt att äta alla produkter från havet, från växter, från mjölk. En måltid som innehåller mycket zink rekommenderas. Skivhållaren för innehållet är ostron. Tyvärr är det i vår region en elitprodukt som inte är tillgänglig för alla.

Mindre än, men acceptabelt för behandlingsändamål, andelen zink i vetekli; pumpa, solrosfrön; valnötter, cedernötter. Hjärtat, djurets lever är rik på detta element, men de bör inte förbrukas, eftersom de är biprodukter av biprodukter. Buljonger från baljväxter som innehåller detta ämne rekommenderas inte heller.

Man bör komma ihåg att etanol avlägsnar zink från kroppen. Så den bästa kosten är slöseri med ansträngningar och pengar om det åtföljs av en libation.

Det är nödvändigt att följa tarmarnas arbete så att avföring är normala och dagliga. Patienten behöver gå mer, dagligen för att göra gymnastik. Vid första ansträngningen att urinera omedelbart gå på toaletten - sträcker sig blåsen kommer att skada.

Nedan betraktar vi de populära folkmekanismerna för prostata adenom.

pumpa

Det hjälper från prostata adenom folkmedicin - pumpa frön och smör. Det är en produkt rik på zink och vitaminer. Ät dem råa, bättre med honung. För trettio frön före varje måltid.

alternativ: rengör och vrid i en köttkvarn en halv kilo solrosfrön. Lägg till tvåhundra gram honung. Rulla dem i bollar och sätt i kylskåpet. Innan du äter, ta ett dussin bollar och sakta suga innan du äter. Kurs i minst ett år.

Pumpa olja ärver alla fröns egenskaper. Det är användbart att använda för att förbereda vilken typ av mat som helst.

Pumpa olja ärver alla fröns egenskaper. Det är användbart att använda för att förbereda någon form av mat, inte bara från adenom, men också för att förbättra hudtillståndet, med osteoporos.

Produkter av bietid

 1. Behandling av prostataadenom genom folkmetoden - under bina:

Alkoholtinktur från podmore. På en flaska kvalitetsvodka två st. skedar av podmor.

Häll i en mörk flaska, linda den i en trasa och sätt den på en varm plats i tjugo dagar.

Skaka dagligen. Vid slutet av tiden, dränera. Tinkturen är klar. Vi börjar med två droppar efter att ha ätit.

Efter att du har kontrollerat att det inte finns någon allergi, öka dosen gradvis till 20 droppar. Månadsräntan upprepas var sjätte månad.

Avkodning av podmore. Art. Sked för att koka i en halv liter vatten, simma i två timmar på låg värme. Stamma, häll i mörka rätter, sätt i tre dagar i kylskåpet. Månad dricker två gånger om dagen i Art. sked. Vi upprepar kursen var sjätte månad.

 • propolis:

  Fyrti gram propolis utspätt i två hundra milliliter alkohol. Stearinljus görs med detta extrakt. 0,1 gram extrakt tillsätt till två gram kakaosmör, gör ett ljus, sätt i den bakre passagen. Månadskurs. Läs här mer om hur du använder propolis för prostata adenom.

  Vi lyfter honungen med vatten, smaka på en lauré, kryddnejlika, kanel. Det är bra att lägga till infusioner av kamomill, mint, Johannesört, salvia till sbiten.

  Sbiten kan dricka sockerdiabetiker, kryddnejlika, kanel normalisera sockernivån. Kardemumma, pepparmynta lindra nervspänningen, öka hjärnans aktivitet.

 • Komponenterna sbitnya påverkar prostata och kroppen som helhet positivt.

  1. honung förbättrar körtelns aktivitet, reproduktiva, genitourära funktioner, fartygens arbete.
  2. vitaminer: grupp B - behandla inflammation i prostata, C - mikrocirkulation av blod och metabolism i det, E - blockera fria radikaler, främjar produktionen av könshormoner, prostatajuice.
  3. Spårelement. Zink och selen - undertrycka processerna för tumörutveckling, inflammation, stenbildning. Magnesium i kombination med kalcium och kalium ökar immuniteten hos körtelen, förbättrar desinfektionseffekten av sekretionen av prostata.
  4. Inloppsvatten, enligt forskare, är strukturerad på ett speciellt sätt, blir en analog av intracellulär vätska. Det levereras enkelt till cellerna i kärnvävnadens terapeutiska ämnen.

  Infusionerna av örter som läggs till sbiten har sin egen effekt, vilket är lägre.

  örter

  Än att behandla ett adenom av en prostata hos män? Folk botemedel är örter. Kompensera avgifter, varav varje komponent har en studerad effekt för behandling av körteln:

  1. pion - Bedövar, lugnar.
  2. kamomill - tar bort inflammation
  3. nässla - återställer skadad vävnad
  4. mint - lindrar spasmer
  5. Burock för prostata adenom - eliminerar sklerotiska formationer, ärr, inflammation.
  6. groblad - återställer körtelns funktion, lindrar smärta, dödar bakterier.
  7. Cypern - ett starkt antiinflammatoriskt medel

  Andra populära folkmekanismer för prostata adenom:

  1. Jordstammar och rötter marshmallow, Eleutherococcus, bergsbestigare orm, ginseng, Ålandsrot, galangal, Angelica, vetegräs, Bergenia, lakrits, cikoria, sparris, Vira, kardborre, feverweed, Aralia, Burnet, Potbelly gul, galnare, ängssyra, orkidéer, anfanger, fan, harv.
  2. Badana löv, klockor, hasselnötter, salvia, björk, krysantemum, blad av guelder-ros, manschetter, valnöt, eukalyptus, mor-och-mormor.
  3. Örten johannesört, pepparmynta, Potent gås, verbena, malört, gryzhnika slät, söt klöver, svalört, brev, bergsbestigare knotweed, centaury, isop, primula, nässlor, Hjärt, älgört, toadflax, herde handväska, cleavers, kålrot, rue, rölleka, åkerfräken, Tribulus, dead-nässlor, Shandra, Hieracium.
  4. Blommor av marigold, sandig immortelle, Tartar, barberry.
  5. Skott av thuja, dorky färgämne, kanadensiska småbladiga, nightshade svart, njure te, tall, barberry;
  6. Frukter av anis, havtorn, koriander, lin, enbär, kinesiska magnolia, rönn, tistel, fänkål, fänkål, kummin, humle, vildrosor, berberis, valnöt.
  7. Kalinas bark, askens unga grenar, röda bärsrötter.

  Det finns många recept för beredning av medicinska avgifter i olika kombinationer av örter.

  Exempel på insamling:

  • 1 del av kronblommorna
  • 1 del av lakrids ris
  • 3 bitar av bärbärblad.

  Tio gram av samlingen sätter vi i ett glas kokande vatten, i 15 minuter värms vi på ett vattenbad, vi kyler i 45 minuter. Krama blandningen, tillsätt det kokta vattnet till den ursprungliga volymen. Vi tar tre st. skedar tre gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

  Fler recept med örter och örtmedel du läser här.

  1. Brew te med unga tallskott (ch. Är falskt för ett glas kokande vatten). Drick tre gånger om dagen för en tredjedel av ett glas.
  2. Te tillverkad av persilja. 4 msk. Sked hackade persilja frön i 15 minuter kokar i ett glas vatten. Accepterad av Art. sked sex gånger om dagen.

  Potatisjuice

  En av folkmedicinen för prostataadenom är potatis och juice. Den pressas från knölarna i september-oktober. Endast färskpressad är effektiv.

  Ta på en tom mage och innan du lägger dig på ett glas juice från Art. sked av honung.

  Innan du tar några dagar ska du vara på en diet.

  Förutom adenom är det användbart för gastrit, förstoppning, sår, fibroider, halsbränna, böjning, illamående.

  Normaliserar hjärtets arbete, sänker surheten i magen.

  Saltförband

  Kan jag behandla prostata adenom med saltförband? Ja, eftersom salt stimulerar metaboliska processer av celler, från de subkutana skikten drar mikroorganismerna, förnyar vävnadsvätskan.

  Sammansättning av lösningen: två teskedar salt i ett glas kokt vatten. I lösningen för bandage bör det finnas åtta procent salt. En mer mättad lösning kan skada vävnader.

  Bandage material väljer andas. Bäst bandage, gasbind, som staplas i åtta lager. Om du gör det i form av en komprimering utan tillströmning av luft, kommer konditionens tillstånd att försämras.

  Bandaget appliceras direkt på prostataområdet. Placera applikationen med vatten och tvål. Saltlösningen före proceduren upphettas till sjuttio grader. Håll bandaget i tio till femton timmar.

  Kontraindikationer: högt blodtryck, njursjukdom, hudsjukdomar. Mer information om applicering av saltförband hittar du här.

  Användning av mineralvatten

  En av de populära metoderna för behandling av prostata adenom är mineralvatten. I sanatorierna på den ukrainska orten Truskavets används lokalt mineralvatten "Naftusya" effektivt för att behandla adenom tillsammans med andra förfaranden. Dess tillämpning syftar till att återställa immunitet och allmän förbättring av kroppen. I Ryssland är dess analog vattnet i "Volzhanka" -orten Undory.

  Detta vatten är högt i organiskt material. Varför har en liten smak av olja, magnesium, kalcium, det är bikarbonat. När du kommer till luften försvinner de medicinska egenskaperna hos vatten, eftersom de dricker det direkt från pumprummet.

  Lökskal

  Lökskallar med prostata adenom skölj, häll vatten 1-3, koka i fem minuter. Timme att insistera, sedan belastning. Buljongen ser ut som starkt te. Ta en halv kopp före måltiden. Effekten är märkbar på två veckor.

  Castorolja

  Castorolja används också i prostata adenom. Oljedroppar läggs till dekoder och tinkturer som används vid behandling av adenom. De stärker människors hälsa. Smaken av blandningen är otrevlig, blandningen tvättas med apelsinjuice.

  malört

  Med adenom i prostata används malurt. Det uppsamlade gräset torkas, slipas med hand, siktas med en sikt. Det resulterande pulvret tas torrt.

  Han behandlar lesionerna i reproduktionssystemet, förbättrar ämnesomsättningen i körteln.

  Det används också för sömnlöshet, fetma, nervösa sjukdomar, infektioner, gastrointestinala sjukdomar.

  För en veckas behandling är ett hundra gram pulver tillräckligt.

  De första tre dagarna tas av nypa varannan timme. En viskning sätts i munnen, fuktas med saliv, sväljs, tvättas med vatten. Vid nattuppehåll.

  Innan du lägger dig, gör en varm enema av femtio ml avkok. Malurt är en giftig växt. Rådfråga en läkare före användning. Långvarig mottagning av henne är farlig, leder till hallucinationer, andra sjukdomar i psyken.

  FILBERTNÖT

  Med prostata adenom kan du använda en hassel. Torra eller färska löv av en hasselnöt (2 delar i en sked) för att fylla i ett glas kokt vatten, koka tjugo minuter till röd färg av buljong med en lätt brun nyans, för att insistera före kylning. Drick två gånger om dagen tills återhämtning.

  Bladen skördas efter att nötterna är mogna i torrt väder. De torkar i skuggan utomhus i sju till nio dagar.

  kardborre

  Två st. Sked rånen med ett glas vatten. Två timmar att insistera. Drick tre till fem gånger om dagen tills återhämtning.

  Svart kummin

  I prostata adenom, använd svart kummin enligt följande: st.lozhku kumminolja blandad med en tesked torkad kamomill, lösa upp ett glas varmt vatten på golvet och tillsätt en sked full av honung. Stam. Drick en dag flera gånger.

  tinkturer

  Används även tinkturer från prostata adenom. Detta, som regel, alkohol tinkturer av vitlök, asp, mistelta, rötter av kupen, vitex, celandine, hemlock.

  Hur lång tid tar det att återhämta sig?

  Lager upp med tålamod, örter att läka - proceduren är lång, minst sex månader - ett år kommer att passera tills du återställer den manliga makten.

  Behandlingen utförs med korta pauser i tre till fyra dagar varannan månad, i kombination med medicinering.

  Hur bota prostata adenom med folkmedicin?

  Det är viktigt att komma ihåg att folkläkemedel inte ersätter grundläggande medicineringsbehandling, särskilt snabb, om behovet är fastställd av en läkare.

  Behandling av BPH med folkmekanismer kan endast betraktas som kompletterande.

  Kontra

  Nu vet du hur man behandlar prostata adenom med folkmekanismer. Men försiktigt, använd preparat av giftiga växter, som malurt. Alltid känna till åtgärden, använd medicinen exakt så mycket som det står i receptet. Kontakta din läkare.

  Om du är över fyrtio, besök andrologus var sjätte månad. Det är viktigt att inte missa det ögonblick då adenomen har börjat. Bibehålla en man fram till livets sista dagar.