Huvud
Förebyggande

Behandling av prostata adenom - läkemedel och folkmedicin. Hur man behandlar prostata adenom hos män

Varje prostata sjukdom leder till problem med manlig sexuell hälsa. Prostata adenom är en vanlig sjukdom bland den manliga delen av världens befolkning. Enligt WHO-statistiken är varje tredje man i landet över 40 år mottaglig för denna sjukdom eller har förutsättningarna för att den uppträder. Urologer noterar den årliga "föryngring" av sjukdomen. Behandling av prostataadenom innefattar olika metoder för att "slåss" med denna sjukdom.

Vad är adenom i prostata?

Adenom av prostata är en vanlig manlig sjukdom som manifesteras i form av nodulär vävnadsproliferation, utseende av neoplasma och förstoring av körteln. Detta stör förmågan hos en normal fysiologisk process att extrahera urin på grund av att sfinkteren sänks.

Men det är svårt att en handling av urinering - är inte det enda problem som uppstår med BPH patienter med denna vinst sjukdom och njursvikt, vilket ökar gifter förgifta kroppen.. Magearbetet förvärras, det finns kränkningar i leverns och excretionssystemets aktivitet. Det finns tecken på gastrit, cholecystit, kolit och andra sjukdomar.

Urinsystemet upphör att fungera normalt, vilket orsakar ackumulering av skadliga kväveämnen i kroppen. För att behandla godartad prostatahyperplasi används olika metoder, sparsamma för kroppen är icke-kirurgiska.

Icke-kirurgiska behandlingsmetoder

Icke-kirurgiska metoder för behandling av prostata adenom syftar till att bekämpa sjukdomen utan att ta bort den drabbade körteln. Det finns flera typer av icke-kirurgisk behandling:

 • Minimalt invasiv
 • medicated
 • Folkliga vägar

Minimalt invasiva behandlingsmetoder

 1. Utbyggnad av urinröret med en ballong som expanderar urinröret och främjar ett normalt urinflöde. Varaktigheten av effekten av förfarandet är upp till 6 månader.
 2. Stentning. Det skiljer sig från införandet av en ballong genom att en elastisk stark stent införs i urinröret, vilket expanderar urinrörets lumen och förbättrar förmågan hos urinutsöndring. Stenten är inställd för en annan tillämpningsperiod, både tillfälligt och permanent.
 3. Lokala värmeffekter på vissa områden i körteln. Använda instrument med olika typer av strålning: ultraljud, radio och mikrovågsugn. Strålningstemperaturen väljs individuellt inom intervallet 40-120 ° C och förstör endast sjuka cellernas fokus utan att skada friska vävnader.
 4. Termoablation inbegriper verkan av ultraljudsvågor på körteln i ett visst område - från 50 till 100 kHz. Denna metod förstör sjukdomar, de dör efter proceduren.
 5. Laserförångning baseras på effekten på problemzonen hos en riktad laserstråle. Som ett resultat av proceduren avdunstar vätskan från cellerna, sårytan läker och storleken på körteln minskar.
 6. Embolisering av prostatakörtlarna är det nyaste sättet att icke-kirurgisk behandling. När det används, täcker speciella medicinska sfäriska enheter artärerna, vilket hindrar tillgången på näringsämnen till körteln. I samband med en minskning av kost, järn "förlorar vikt" och blåses bort.

Minimalt invasiva behandlingsmetoder för prostata adenomprostataurolog väljer varje patient individuellt.

Medicineringsmetoder för behandling

Vid behandling av adenom används olika läkemedel:

 • Alpha-blockerare. De verkar på musklerna kring urinröret, slappnar av dem och underlättar urinets utsöndring. Förbättringar märks bara några dagar efter behandling med en ny omniq - ett nytt effektivt läkemedel.
 • 5-alfa-reduktashämmare, som minskar produktionen av hormon dihydrotestosteron, vilket påverkar tillväxten av prostataceller. Förberedelserna för denna grupp tar lång tid - 3-4 månader.
 • I medicinens mistett används, som är baserad på vit misteltavla. Växten är rik på alkaloider och aktiverar immunsystemet, vilket förstör svullna och inflammerade celler.
 • Vid fotodynamisk behandling används intravenösa läkemedel, sensibilisatorer, vilka kvarhålles i tumörceller längre än i friska celler. Vidare, under inverkan av en laserstråle av en viss längd, uppträder en biokemisk reaktion i dessa celler för att bilda syrefria radikaler som förstör tumören lokalt.
 • Biologiskt aktiva substanser - peptider - används vid systemisk peptidbehandling. Förberedelser med deras innehåll bidrar till återställandet av antitumörens immunförsvar i kroppen och minskar risken för sjukdomsdynamiken. Aktiva peptider dödar tumörceller.

Behandling av prostataadenom med folkmedicin

Alternativmedicinens medel är olika, och deras recept går över i hundratals år från munnen till munnen. Här är några recept för behandling av prostata adenom under förutsättning för den etablerade diagnosen:

 • Ett bra resultat ger granolja. I kroppskrämmen tillsättes 5-6 droppar olja, och denna tårta smörjs dagligen av perineum. Salva används inte på skrot och anus.
 • Buljong från granbark: 2 msk. Sked en grund bark häll - 200 ml vatten, värm i en vattenbad i 35 - 40 minuter, sval. Drick 0,5 kopp i 30 minuter före måltid två gånger om dagen i 14 dagar.
 • Växtbaserade blandning av vit mistelte, kardborre rot, majs stigmas, gåsögonögon, peppar bergsklättrare. För 15 gram av varje ört blandad och 1 matskedblandning häll kokande vatten 200 ml. Kall naturligt. Ta upp till 3 glas om dagen i en månad.
 • Det finns pumpa frön. De innehåller ett spårelement av zink. Det förhindrar tillväxt av celler och svullnad i körteln.

Kirurgiska behandlingsmetoder

Kirurgiska metoder används i fall av stor prostatastorlek och sjukdomsperioden, liksom vid ett senare stadium av tumörutveckling. De produceras under stationära förhållanden efter undersökningen.

Det finns följande metoder för kirurgisk upplösning av problemet:

 • Transuretral resektion (TUR). Denna metod resulterar i andra alternativ för kirurgiska ingrepp, positiva resultat observerades hos 90 patienter av 100. Under anestesi, en speciell anordning avlägsnar tumörcellerna, förbättra urinering sker inom 3-4 dagar efter operationen.
 • Transuretral incision (TUI) används med en liten ökning i körteln och anses vara ett sparsamt kirurgiskt ingrepp - efter det har patienter inga komplikationer. Vid operationens gång görs flera snitt i prostata, med hjälp av vilken svårigheten att urinera elimineras. Ibland är det nödvändigt att upprepa proceduren för en fullständig botning av patienten.
 • Öppen adenomektomi är effektiv i fall av stor prostatastorlek. Dessutom rekommenderar specialister användning av sådan behandling om patienten har komplikationer: stenar i urinblåsan, skador på stenens vävnader, smal lumen i urinröret. När en kirurgisk operation utförs, skär en läkare huden i underlivet för att "komma" till den sjuka körteln. Adenomektomi innebär avlägsnande av den inre delen av körteln.

Symptom på adenom

Symptom på sjukdomen som signalerar sjukdommens närvaro:

 • Svårigheten i den fysiologiska processen med urinering, speciellt i början
 • Frekvent "krav" hos kroppen för att tömma blåsan
 • Känsla av ofullständig förstöring av blåsan
 • Det svaga trycket i urinströmmen under urinering, eller avbruten process, retention av urin
 • Smärta vid urinering
 • Okontrollerad uppmaning, frekvent nattlig urinering, urininkontinens

Orsaker och faktorer som orsakar prostata adenom sjukdom

Anledningarna till utseende av prostata adenom är många, här är de vanligaste av dem:

 • Ålder ändras
 • Hormonal misslyckande i kroppen som ett resultat av komplikationer efter sjukdomen

Adenom i prostata: metoder och metoder för behandling utan operation

De flesta sjukdomar i det genitourinära systemet, som prostata adenom, kan härdas utan operation, om de inte startas.

Det finns många moderna metoder för behandling av prostataadenom utan operation. Vanligtvis används flera typer av terapi för att bli av med BPH.

Oavsett om det är möjligt att bota ett adenom i en prostatakörtel, läs i artikeln.

BPH: Vad är det?

BPH - godartad prostatahyperplasi, med andra ord, förtätning eller neoplasma på prostataväggarna är icke-onkogen. Tidigare kallades denna patologi prostata adenom. Hyperplasi i sig bär inte en fara, men storleken på prostata som har ökat flera gånger förhindrar normal urinering - prostata börjar trycka på urinröret.

BPH, beroende på utvecklingen, särskiljer tre steg, varav 2 kan behandlas utan att använda operativa metoder.

orsaker till

Adenom bildas som ett resultat av hormonella förändringar i samband med åldrandet av en man - nivån på testosteron stiger, det går in i en ny form, börjar aktivt verka, stramar prostata vävnaden.

Hormonella förändringar kan börja hos män med endokrina sjukdomar.

 • en känsla av blåsflöde;
 • ökad uppmaning att urinera
 • fördröjd start av urinering.
 • ofullständig tömning av blåsan;
 • urininkontinens.

Symptom på tredje etappen:

 • njursvikt
 • akut urinretention - stor mängd urin i urinblåsan;
 • Förekomsten av blod i urinen;
 • illamående, törst.

Riskområde

Det är inte möjligt att förhindra BPH, men det är möjligt att väsentligt förenkla livet genom att avslöja dess tidiga manifestationer.

För detta behöver du veta om riskfaktorerna:

 • ålder från 50 år
 • sjukdomar i det endokrina systemet;
 • hypertoni;
 • superkylning, överhettning;
 • lång blödning av blåsan
 • fetma;
 • Användning av alkohol, rökning.

Är prostata adenom behandlad utan kirurgi läs nedan.

Varianter av sjukdomen

Vanligtvis, för att behandla BPH: s första steg, kombinerar läkare alla tillgängliga metoder som är lämpliga för patienten:

Dessutom rådgör läkare att överge dåliga vanor, att följa en diet baserad på rätt näring och leda en aktiv livsstil.

Hur bli av med prostata adenom utan operation läs nedan.

Hur man behandlar prostata adenom utan operation?

Medicin för prostataadenom utan operation

BPH innebär problem med urinering, först stadium av sjukdomen symptom inte uttalas (frekvent suget efter urinering, en liten fördröjning), men bör kontakta läkare, risken för komplikationer i form av nästa, farligare stadium av adenom.

Är prostatacenomen behandlad på andra etappen utan operation? Den andra etappen av BPH kan behandlas utan operation, men det är mycket svårare att genomföra. Det faktum att indikationerna för ändamålet att konservativ behandling av benign prostatahyperplasi är närvaron av minimala urinvägar, frånvaro av komplikationer i prostata och inblandning i den patologiska processen av urinledarna.

Än att behandla ett adenom av en prostata i andra etappen?

Läkemedel för behandling av prostataadenom utan operation:

 1. Vanligtvis utnämnar läkare Först och främst läkemedel som underlättar utsöndring av urin, alfa-adrenoblockerare - Koppla av musklerna i prostata och urinblåsan. Ta sådana mediciner enligt din läkares vägledning.
 2. Nästa kommer effekten direkt på adenom, använd hämmare som stoppar tumörtillväxten och reducerar den. Läkaren kommer att välja lämpliga mediciner på grundval av testen, de måste tas minst 3 månader för att uppnå resultat, i vissa fall är förlängningen av sådan behandling möjlig.
 3. begagnade växtpreparat eller ämnen som innehåller ämnen som härrör från prostata hos nötkreatur. Sådana droger är av återställande natur, de innehåller alla mikronäringsämnen som är användbara för prostatakörteln.
 4. Det är bäst i sådana fall hjälp Rektala suppositorier som verkar direkt på prostatakörteln, påverkar inte tarmmikrofloran, som i fallet med tabletter.

massage

Massage med adenom är baserat på träning av musklerna i körtel och urinblåsa.

Den representerar stroke (vibromassazhery möjliga) på korsbenet längs de sneda magmusklerna, som passerar på lår och skinkor, perineum.

Endast en specialist ska massera!

Rektalmassage av prostata rekommenderas inte, en sådan massage innebär blodförlopp till prostata, vilket kan förvärra situationen och aktivera ännu mer adenom.

Terapeutisk fysisk träning

Det finns många komplex av konservativ behandling av prostata adenom som hjälper till att stärka cirkulationen av det lilla bäckenet, förhindrar stagnation av sekretioner och blod i prostata. Till exempel träningsterapi.

Vanligtvis är detta:

 • "Cykel" - ligger på ryggen för att representera cykling;
 • "Sax" - ligger på ryggen för att minska och böja benen böjda vid knäna;
 • pressen av de sneda bukmusklerna - höjer benen från läget som ligger snett;
 • notera en bra effekt vid behandling av adenom från enkla uppskjutningar.

En aktiv livsstil kommer att förlänga prostatakörtelns hälsa, men det är inte nödvändigt att ladda kroppen kraftigt, kraften är kontraindicerade. Det är bäst att göra övningar varje morgon och kväll.

Utbyggnad av urinröret

Ballongutvidgning är expansionen av urinröret genom att införa en kateter i urinröret med en speciell ballong som gradvis fyller, vilket ger ett normalt urinflöde av urin. Det används i andra och tredje etappen av BPH.

Hur man cure prostata adenom utan kirurgi med hjälp av fysioterapi läs nedan.

sjukgymnastik

Sjukgymnastik används oftast vid stadium 2 och 3 av sjukdomen.

Adenomvävnader påverkas av:

 1. Radiovågor.
 2. Vågor av ett magnetfält.
 3. Elektrisk ström.

Under deras inflytande minskar adenomen, cellerna dör av, upphör att dela. Dessutom, elektoroforrez - läkemedel som påverkas av elektrisk ström absorberas bättre av kroppen.

thermoablation - exponering för värme har också en katastrofal effekt på BPH. Det är dock värt att komma ihåg att konventionell uppvärmning är kontraindicerad. Alternativ till termoablation - kryoterapi, exponering för låga temperaturer.

begagnade akupunktur att stoppa utvecklingen av adenom.

Ansök också terapeutiska lera bad och rektala lera lösningar.

Traditionell medicin

Recept som samlats över flera århundraden är ibland effektiva vid behandling av adenom, vanligtvis förebyggande i naturen.

Örter, rötter (bark av asp), oljor (castor), läsk, bivax har en fördelaktig effekt på prostatakörteln. Avkok för bad och infusioner av kamomill, celandine hjälper till att återställa prostata brunnen. Att använda pumpa och lök hjälper till att förebygga prostata sjukdomar.

slutsats

Är det möjligt att bota prostata adenom utan operation? Från sjukdomar i prostata är ingen immun. Adenom av prostata i de inledande stadierna kan behandlas eller avsevärt lindra en mans liv utan operation. Det enda villkoret, tillämpa alla tekniker efter att ha hört en läkare. Vad är den bästa operationen eller behandlingen av prostata adenom vibe dig!

Moderna metoder för behandling av prostata adenom hos män

En godartad sjukdom har många sätt att behandla. Huvuddelen är att de flesta av dem kan användas i de tidiga skeden av sjukdomen.

Män som vill undvika akuta situationer som är förknippade med prostataadenom bör följa de patologiska förebyggande reglerna i deras liv.

symptom

En förstorad prostata av godartad natur kallad adenom skapar gynnsamma förhållanden för inflammatoriska processer i detta område och följs ofta av dem.

Att pressa urinläkaren gör det svårt att urinera. Urin som dröjer i blåsan provocerar och möjliggör inflammation.

Adenom som ökning bidrar till framväxten av stillastående processer. Prostata i närvaro av adenom är mer benägen för prostatit.

Symtom på prostata adenom:

 • Strålen med urinering har ett underskattat huvud, intermittent.
 • Hyppig uppmaning att tömma blåsan.
 • Avbrott av sömn på natten på grund av behovet av urinering.
 • Fördröjning av någon del av urinen i urinblåsan när den tömmes. Ju mer progressiva processen med proliferation av prostata, ju större volymen av urin är tvungen att fördröja.
 • Vid urinering blir det nödvändigt att spänna.
 • Om det finns ett överflöd av blåsan, då med adenom i de sena utvecklingsstadierna kan det hända att patienten inte kan hålla den.

Än att behandla ett adenom av en prostata hos män?

För att hjälpa till med diagnostiserad prostataadenom finns det en rik arsenal av moderna behandlingsmetoder:

 • medicinsk effekt,
 • operativ ingripande,
 • minimalt invasiva metoder,
 • folkmetoder,
 • icke-traditionella behandlingsmetoder,
 • inflytande på adenom med hjälp av enheter,
 • normalisering av körteln genom hälsoförbättringsåtgärder:
  • diet
  • speciella övningar,
  • massage,
  • avslag på dåliga vanor.

Minimalt invasiva metoder

 • Embolisering av prostata artärer - manipulation utförs av endovaskulära kirurger. Kärnan i metoden är att blockera artärer som levererar blod till den förstorade prostata. Således uppnås det att prostatan krymper i storlek.
 • Laserbehandling - används för resektion av en holmiumlaser. En ny metod med användning av en laser uppstod nyligen. Laserstrålning passerar genom vissa kristaller och styrs av en stråle till prostata. Indunstning av vatten i adenomvävnader och deras vikning sker medan blodkärlen förseglas. Metoden kallas en grön laser, eftersom strålen efter att ha passerat kristallerna blir grön.
 • Kryoterapi - effekten på cellerna i adenomkall. Förfarandet utförs med övervakning av ultraljudsverkningarna. I perinealområdet införs flera ihåliga rör, genom vilka flytande kväve kommer in i adenomets vävnad. Under påverkan av mycket låga temperaturer förstörs adenomvävnader. Metoden kan användas om patologin inte har nått en stor storlek.
 • Mikrovågsterapi - genom en speciell sond som sätts in i urinledaren på prostata-nivån, utlöser en urladdning. Nivån av strömmen regleras av datorn, men skapar en generator. Vävnaderna i prostatan värms upp till 44 grader. Detta ger sönderfallseffekten av hyperplastiska vävnader. Urinvägarna under proceduren skyddar mot överhettning.
 • Ultraljudsbehandling - med hjälp av ett endoskop genom urinapparaten, levereras utrustning som kan skicka ultraljud med hög intensitet. Under påverkan av fokuserad ultraljud värmer adenomvävnaderna upp och är mottagliga för förstörelse.
 • Uretrala stenter är ett sätt att lindra manifestationerna av adenom genom att expandera urinröret genom att installera en speciell cylinder i sin lumen som har ett skelett i väggarna. Polymermaterial används för tillverkning av stenter.
 • Ballongutvidgning - metoden bidrar också till att förbättra urinornas förmåga att tömma urinen. Katetern introducerar en kapsel i urinröret, som öppnar på en smal plats och expanderar området som kläms av adenomen.

Kostnaden för laserterapi

Behandling av prostata adenom med lasermetod (laserförångning) finns i kliniker från 55 tusen rubel.

Detta belopp omfattar inte:

 • analyser,
 • Kostnaden för material för förfarandet - laserfibrer,
 • anestesi
 • stanna på sjukhuset.

Konsult specialist - tre tusen rubel.

medicated

I de tidiga stadierna av behandling för prostata adenom med droger kan vara ganska effektiva. Drogen kan sakta ner proliferationen av adenomvävnad och till och med stoppa processen.

Patienten deltar också i valet av behandlingsmetoder. Vissa metoder är effektiva, men har komplikationer, inklusive erektil dysfunktion. Andra sätt är mindre effektiva, men konsekvenserna av dem är mindre. Droger ska druckas under lång tid, och de har kontraindikationer och biverkningar.

Förteckning över läkemedel

Preparat för behandling av prostata adenom används i olika riktningar, bland dem finns det två stora grupper:

 1. 5-alfa reduktashämmare - Denna typ av droger kan hjälpa till att minska vävnaderna med godartad utbildning. Detta beror på att de påverkar hämningen av testosteron förmåga att förvärva den formen när det orsakar en ökning av prostata. Dessa inkluderar:
  • dutasterid,
  • Finasterid.
 2. Alfablockerare - Denna grupp av läkemedel främjar avslappning av musklerna i prostata och urinblåsan vilket underlättar urinering i patienten. Dessa är:
  • silodosin,
  • segetis,
  • doxazosin,
  • Cardura,
  • terazosin,
  • rötter,
  • tamsulosin,
  • dalfaz,
  • alfuzosin,
  • Omnic,
  • flosin,
  • adenorm,
  • lokren,
  • fokusin,

För medicinering kan andra droger användas:

 • För att eliminera erektil dysfunktion kan tadalafil förskrivas.
 • Om en bakteriell infektion är kopplad till problemet med ökande adenom, då Applicera antibiotika:
  • cefalosporiner,
  • gentamicin.
 • För att behandla prostata adenom upptar ljus en speciell plats. Deras fördel över tabletter är att de nödvändiga ämnena kommer direkt in i prostata. Samma effekt vid användning av mikroclysters, endast i grundvattnet och ledare av medicinska substanser i suppositorier av fetter och oljor. Beroende på de aktiva substanserna delas ljus in i följande grupper:
  • antispasmodisk, till exempel:
   • papaverin,
   • Buscopan;
  • antiseptiska innehållande ämnen:
   • rifampicin,
   • lomefloxacin,
   • norfloxacin
   • vitaminer,
  • antiinflammatoriska suppositorier från prostataadenom kan det vara:
   • voltaren,
   • dikloberl,
   • Diklofenak.

recensioner

Patienter svarar positivt på effekterna av en grupp läkemedel som deprimerar 5-alfa reduktas. Hälften av patienterna efter att ha använt drogerna i denna riktning behandlades utan operation. Tabletter administrerades till patienter med en oöppnad form av prostataadenom.

Patienter som tog finasterid vid de inledande stadierna av prostata adenom noterade att sjukdomsprogressionen var dullad, en minskning av prostatavolymen noterades. Det är också tydligt att sexuell lust under sexuell mottagning minskas. Efter att ha stoppat mottagningen återupptogs funktionen.

Patienter noterar att drogerna i gruppen alfa-adrenoblockers effektivt slappnar av muskelspasmen och urinering är mycket lättare. Utnämning av läkemedel av detta slag görs med hänsyn till patientens tryckvärden.

Patienter med lågt blodtryck kan inte ta dem. Produkterna som tillverkats på basis av tamsulosin har visat sig som läkemedel som inte ger ett kraftigt tryckfall.

Priserna på droger

Ungefärliga läkemedelskostnader:

Hur man cure prostata adenom utan operation

Prostata adenom eller prostatahyperplasi är en godartad tumör, varav främst män som har korsat 40 års mark påverkas. Det låter hotande men mycket mer hemska komplikationer orsakade det: urolithiasis, njursvikt, berusning av hela organismen. Om proliferationen av prostatakörteln diagnostiseras i tid kan kirurgisk ingrepp undvikas. Om hur man bota ett adenom i prostata utan operation kommer vi att berätta i den här artikeln.

Etiologi av sjukdomen

Med ålder minskar produktionen av testosteron, medan nivån av kvinnligt könshormon (östrogen) ökar dramatiskt. Sådana förändringar i kroppen påverkar direkt prostatakörteln: dess vävnader börjar expandera, försöker hantera den ökade hormonella belastningen.

Vanligtvis varar den patologiska processen i flera år, under vilken en person inte ens misstänker sin sjukdom. Externa manifestationer utvecklas gradvis och beror på stadium av adenom.

Symptom på steg I

Varaktigheten av denna fas varierar kraftigt - från ett år till 12 år. Den förstorade prostaten pressar urinledaren, varigenom patienten kan observera följande tecken på sjukdomen:

 • liten ökning av urinering (särskilt på natten);
 • svårighet att urinera, svag stråle;
 • okontrollerbar uppmaning att gå på toaletten.

Vid detta stadium visas behandling av prostataadenom utan kirurgi i nästan 80% av fallen.

Symptom på steg II

Utvecklingen av sjukdomen leder till en störning av blåsans funktion. Externa tecken blir mer uttalade:

 • Utseendet av resterande urin efter tömning;
 • en ständig uppmaning att urinera;
 • förändring i färg och konsistens av urin (mörk, viskös, ibland med föroreningar i blodet);
 • brännande känsla, smärta i underlivet och nedre delen av ryggen under urinering;
 • progressiv minskning av urintrycket;
 • förkorta varaktigheten av samlag, för tidig utlösning, minskning eller brist på libido;
 • torrhet, bitterhet i munnen, törst (ett symptom på njursvikt).

Vanlig fråga om patienter med sjukdoms andra etapp: hur man behandlar prostata adenom på detta stadium enkelt och snabbt? Ett entydigt svar från experterna - på intet sätt! Terapi kan ta flera månader, i vissa fall behöver patienten sjukhusvistelse, mindre ofta kirurgiskt ingripande.

Symptom på steg III

Den tredje etappen av prostata adenom är mycket farligt, eftersom urinsystemet är helt stört. Den lanserade sjukdomen kännetecknas av följande symtom:

 1. frånvaro av uppmaning att urinera
 2. känsla till slutet av en oblodad blåsan;
 3. Urinfallets urladdning, dess stagnation;
 4. akut inkontinens
 5. allvarlig smärta i den suprapubiska regionen;
 6. uremisk lukt från munnen;
 7. svaghet, trötthet, apati
 8. torrhet i slemhinnor (som indikerar kroppens uttorkning).

Sjukdomen på detta stadium behandlas endast i en sjukhusinställning. Om patienten inte har akut medicinsk hjälp är risken att utveckla allvarliga komplikationer (upp till ett dödligt utfall) stor.

Viktigt! Tidiga metoder för diagnos och behandling av det första och delvis andra skedet av sjukdomen kan minska prostataadenom utan operation. Beslutet att tillämpa dessa eller andra terapeutiska åtgärder vidtas av läkaren efter undersökningen.

Behandling av prostata adenom

Diagnosen "godartad tumör" hos många män stör i chock. Deras fantasi drar omedelbart en dyster bild: ett operationsbord, en kirurg med en skalpell och en flod av blod. Faktum är att en inflammatorisk process, som är härdbar i ett tidigt skede, behöver medicinsk och hårdvara terapi.

Drogterapi

Dess främsta mål är att normalisera urinproduktionen och förhindra spridning av prostatavävnad. Därför används 2 huvudgrupper av läkemedel.

 1. Alfa-1-adrenoblocker (Doxazosin, Tamsulosin, Terazozin, Alfuzosin). Dessa läkemedel slappna av i prostata och minska trycket på urinröret, vilket gör att urinen fritt kan passera genom det.
 2. Inhibitorer (blockerare) av 5-AP - ett enzym som främjar tillväxten av tumörceller. Läkemedel från denna grupp (finasterid, dutasterid) är de enda drogerna som gör att du kan minska käftens storlek och bli av med prostata adenom på ett icke-kirurgiskt sätt.

För att eliminera andra faktorer spridning godartad tumör, liksom profylaktiska ändamål rekommenderade läkemedel baserat på växtextrakt: root Afrikanska plommon (Pygeum africanum), krypande palm (Serenoa Repens), pumpafrön (Cucurbitae sperma), etc. Om BPH åtföljs av infektion. En ytterligare kurs av antibiotika är föreskriven.

Viktigt! Eventuella läkemedel kan endast tas om de är ordinerade av din vårdgivare.

Hårdvareterapi

Eftersom det inte alltid är möjligt att bli av med tumören med hjälp av vissa mediciner ensam, och också för att påskynda läkningsprocessen, kan patienten erbjudas fysioterapeutisk behandling. Närstående aktiviteter är indelade i två stora grupper.

Nonspecifika metoder

De vanligaste av dem - laser och elektromagnetisk terapi, liksom effekten på järnet med hjälp av elektriska strömmar. Dessa förfaranden bidrar till

 • öka permeabiliteten av läkemedel i prostata vävnaden;
 • stimulera kroppens försvar;
 • aktivering av blodcirkulationen
 • förbättra nervsystemet
 • återställande av styrka;
 • minskning av smärtsamma känslor.

Specifika metoder

Påverka direkt på prostata hos adenom, eliminera de kliniska symtomen på sjukdomen och undertrycka dess vidare utveckling. Låt oss lyfta fram de mest effektiva förfarandena.

 • Kryoterapi - lokal frysning av tumören med hjälp av flytande kväve. Låga temperaturer förstör patologiska celler, medan omgivningen av friska vävnader inte lider.
 • Mikrovågsbehandling värmer prostatan genom en särskild generator som är införd i urinröret: högintensiva vågor orsakar nekros av tumörceller, varigenom storleken av prostatan.
 • Thermoablation - destruktion av adenomatösa vävnader med hjälp av höga temperaturer (från 70 ° C och över).
 • Transuretral nålablation upphör med tillväxt och minskar prostata-volymen på grund av exponering för radiofrekvenspulser.

Även påskyndad återhämtning underlättas av lera applikationer, bad, speciella övningar etc.

Metoder för alternativ medicin

Parallellt med huvudbehandlingsregimen rekommenderar många läkare sina patienter att använda folkmedicinska lösningar och alternativa metoder som hjälpterapi.

Medicinsk örter

Minska allvaret av symtomen på sjukdomen kommer att hjälpa följande recept.

Buljong från skalet av kastanjer. För dess förberedelse från kvällen 3 matskedar. Hackad skal häll 600 ml kokande vatten. På morgonen måste den erhållna infusionen filtreras och indunstas sedan i ett vattenbad tills dess volym minskar med exakt en tredjedel (upp till 200 ml). Ta 30 droppar (ca 1 msk) 2-3 gånger om dagen innan du äter. Kurs - 2 månader.

Rektala suppositorier från honung. Ta 1 tsk. detta härdande ämne, 1 ägg och 3 matskedar. rågmjöl, blanda alla ingredienser noga och bilda ljus. Håll dem i frysen. Använd 2 gånger om dagen (på morgonen och före sänggåendet) i en månad. Ta sedan två veckors rast och upprepa kursen.

Pumpa frön. Rik på järn och zink, som är nödvändiga för prostata hälsa. På morgonen innan frukost äter cirka 30 stycken eller förbereda dem en läcker behandling: hugga halv kilo frön och blanda med ett glas honung. Den resulterande massan rullas i små bollar och placeras i kylskåpet i flera timmar. Använd 2-3 stycken innan du äter.

Apitherapy (behandling med bee stings)

Bee gift innehåller många användbara ämnen, särskilt oorganiska syror, histamin och peptider, som har en fördelaktig effekt på blodkärlen. Tack vare den biologiska och reflexverkan på kroppen, apitherapy:

 • förbättrar urinering
 • tar bort inflammation
 • minskar smärta.

Hirudoterapi (behandling med leeches)

Biterna av dessa små "vampyrer" kan påskynda läkningsprocessen väsentligt hos många patienter. I sali av leeches finns unika enzymer som har ett antal positiva egenskaper, nämligen:

 • minska blodkoagulering och normalisera dess mikrocirkulation;
 • eliminera stillastående fenomen;
 • har antiinflammatorisk och antibakteriell effekt
 • återställa funktionen av prostatakörteln.

Diet med prostata adenom

Inget mirakelläkemedel eller den senaste hårdmetoden kommer inte att lyckas om du försummar några näringsregler. Observera dem enkelt, och fördelarna är enorma.

 1. Undvik fet, salt och kryddig mat, alkoholhaltiga drycker
 2. Begränsa användningen av kaffe, starkt te, godis
 3. Försök att laga alla måltider för ett par, gryta eller baka i folie
 4. Ät mer färsk frukt och grönsaker
 5. Innehåll i din kost av högkvalitativt protein (som finns i mager kött, fisk, kyckling, baljväxter, jästa mjölkprodukter), soppor, spannmål

Behandling av prostataadenom utan operation är en svår och tidskrävande process, men med ett komplicerat tillvägagångssätt är chanserna för återhämtning mycket höga. Var frisk!

Effektiv behandling av prostata adenom (BPH) hemma

Adenom av prostata är förskräcklig, eftersom en tumör kan under lång tid, ibland 10 år, växa omärkligt för en person, vilket långsamt försämrar livskvaliteten, vilket gör det svårt att urinera. Skam, latskap, brist på kunskap eller bara en frivolous inställning till gradvis försämring av urinprocessen leder till att en man avbryter diagnosen och behandlingen av prostata adenom länge. Som ett resultat ökar sannolikheten att vara på operationsbordet, eller bli inaktiverad, och i avsaknad av möjligheten att få akutsjukvård, ens dö som ett resultat av akut urinretention.

Författare till artikeln: Kandidat i medicinska vetenskaper, docent i Urologiska avdelningen för Militärmedicinska Akademin, en läkare av högsta kvalifikationskategorin Kurtov AI,

biofysiker, full medlem av Akademin för medicinsk och teknisk vetenskap Fedorov VA

Prostata adenom är godartad en tumör i prostata eller vetenskapligt godartad prostatahyperplasi (förkortad BPH). Sjukdomen börjar påvisas hos 20% av männen under 40 år, i åldern 50-60 år i 40%, i åldrarna 61-70 hos 70% av männen och efter 70 år i 80% (Berry, 1994).

Det är nödvändigt att ange det en godartad tumör i prostata kan inte degenerera till en malign tumör, det vill säga cancer, eftersom de växer från olika delar av prostata. Adenom är spridningen av små periuretral (submukosala) körtlar i den centrala zonen som omger urinröret, och prostatacancer utvecklas från stora körtlar som ligger vid periferin, bort från centrum.

Symtom på urineringstörningar

Även om sjukdomen kallas "godartad" uppenbarar sig sig som en signifikant försämring av livskvaliteten:

 • Det finns ett behov av att urinera på natten och mer än en gång, vilket leder till sömnstörningar och allmänt överarbete.
 • mer frekvent urinering (normal frekvens är inte vanligare än varannan timme på eftermiddagen);
 • det finns ingen känsla av fullständig tömning av blåsan;
 • svårigheter med urinering: det är nödvändigt att göra extra ansträngningar, urinera för några tricks;
 • skarp och oemotståndlig uppmaning att urinera.

De framväxande problemen med urinering orsakas av det faktum att tumören, och i större utsträckning svår svullnad, utvecklas i prostata (speciellt vid 1 och 2 grader BPH) kläm urinröret. Samtidigt är insatser för att "trycka ut" urinen inte tillräckligt för att tömma blåsan helt. På grund av kvarvarande urin i urinblåsan uppstår upprepade täta önskningar att tömma. Detta förklarar den ökade frekvensen av urinering, både under dagen och på natten. Smärta vid urinering är inte typiska.

Ljusstyrkan hos ovanstående symtom beror inte på tumörens storlek (den kan vara stor och livskvaliteten kan inte minskas avsevärt). Detta är ofta associerat med tumörtillväxtens riktning. I detta avseende är det mycket viktigt att efter 40 män regelbundet besöka urologen, särskilt med förändringar i urinprocessen och vidta förebyggande åtgärder (till exempel, fonation). Vid de första stadierna av BPH är sannolikheten för ett positivt resultat från konservativ behandling fortfarande hög utan operation.

Det finns tre stadier av BPH:

Symtom och tecken

1 steg (kompenseras)

Tonus i musklerna i blåsan är fortfarande tillräcklig för att driva urinen genom den trånga kanalen, men man måste utöva ansträngning.

Det finns ingen kvarvarande urin.

Patienter får märka:

 • Urinering sker inte omedelbart.
 • minskar volymen av urinutmatning åt gången;
 • försvagning av urinströmmen,
 • ökad frekvens av uppmaningar under dagen, inklusive plötsliga (imperative) samtal;
 • ökningen av önskningar på natten (nocturia), först en gång per natt, sedan 2-3 gånger och oftare.

Det här steget kan vara ganska långt: 10 år eller mer och beror på kroppens ursprungliga tillstånd.

 • resterande urin detekteras (det finns ingen känsla av fullständig tömning av blåsan);
 • tonern i musklerna i blåsan försvagas, men det tillåter fortfarande att urinen pressas genom den trånga kanalen, medan en stor belastning av buk- och membranmusklerna krävs.
 • urinering intermittent, utförd i flera steg med viloperioder;
 • patienter känner inte fullständig tömning av blåsan efter avslutad process;
 • Det finns första tecken i samband med nedsatt njurfunktion (törst, torrhet och bitterhet i munnen).

Resterna av blåsans muskelvägg är helt utarmade, urinblåsan är som en utsträckt väska med urin, som endast pressas ut för droppe. På detta stadium är det nästan oundvikligt att det finns sådana farliga komplikationer som kroniskt njursvikt, urolithiasis, etc. En stor sannolikhet för akut urinretention. I avsaknad av sjukvård kan patienten dö.

Den internationella klassificeringen med IPSS-poängen * används också:

1. Obetydligt stadium - 0-7 poäng.

2. Moderat stadium - 8-19 poäng.

3. Det uttryckta skedet är 20-35 poäng.

* IPSS (International Prostate Symptom Score) - det internationella systemet för sammanfattande utvärdering av prostatakörtelsjukdomar (nedladdning av BPH-stavsdefinitionen).

Du kan skicka ett slutfört ansökningsformulär till [email protected] för råd om möjligheten att använda en icke-kirurgisk metod för fonation i ditt fall för behandling av prostata adenom och val av apparat.

Ett viktigt villkor för effektiv behandling av prostata adenom

under effektiv och försiktig behandling adenom i prostatakörteln förstås avlägsnande av ödem i tumören, saktning och upphörande av tumörtillväxt, vilket därmed återställer urinering och förbättrar livskvaliteten.

Reduktion av frekvensen av urinering och förstärkning av strålen uppnås först och främst på grund av avlägsnande av svullnad i detta fält. Om problemet med urinering endast orsakades av en tumör, skulle ingen läkemedelsbehandling och fysioterapi (fonation) någonsin möjliggöra att förbättra urinering utan kirurgisk ingrepp. emellertid behandling utan kirurgi är möjlig!

Ödem är som regel kroppens svar på överskottet av döda celler i detta område. Självklart börjar döda celler att ackumuleras av 2 huvudorsaker:

 1. Näring och skydd för varje cell försämras, de börjar dö snabbare. Med åldern har ofta problem med blodflödet till bäckenorganen, hormonell obalans observerats (producerade färre hormoner som behövs för att bibehålla hälsan och ungdom: testosteron, melatonin, vasopressin).
 2. Kroppen har inte tid att ta bort döda celler i tid. Döda celler utsöndras emellertid via lymfkärlen tillgängliga resurser i lymfsystemet är inte tillräckligt, Att utnyttja det ökade antalet döda celler och helt rena vävnaden.

I additions rester av döda celler (särskilt deras proteinkomponenter) är "byggstenar" för tumörtillväxt. En av orsakerna till ödem är kroppens försök att förhindra spridning av tumörvävnad, men därmed svullnad och leder till fastspänning av urinröret ( "Resurserna i kroppen - immunförsvaret, hälsa, livslängd,". Vasilyev AE, AU Kovelenov, Ryabchuk F. N., Fedorov VA, 2004).

slutsats: ett viktigt villkor för framgångsrik behandling av adenom - ökat lymfflöde (lymfdränering), vilket skulle tillåta rengöringsvävnader från överskottet av döda celler. Detta löser samtidigt två problem: avlägsnande av ödem i prostatakörteln, bromsning och upphörande av tumörtillväxt.

Behandling av prostataadenom utan operation

För närvarande föreskrivs konservativ (icke-kirurgisk) behandling för prostataadenom med 2 metoder, och även genom deras kombination.

1. Drogterapi

Drogbehandling består av upptagande:

 • Medicin från gruppen alfa 1-blockerare (Retard, Dalfaz, Terazozin, Setegis, Omnik, etc.). Kostnaderna är inte mindre än 7 200 rubel per år (i 2017 års priser).
 • Medicin från gruppen hämmare av 5-alfa-reduktas (Alfinal, Finast och andra.). Den genomsnittliga årskostnaden är ungefärlig 8 400 rubel (i 2017 års priser).

Frekvensen av läkemedelsbehandling når 30% och effekten är 70%.

Verkningsmekanismen av läkemedel från varje annan grupp: alfa-1-blockerare lätta urinering och hämmare av 5-alfa-reduktas lätta hämning av tumörtillväxtprocess. Den kur varar i minst 6 månader, vanligtvis ett år eller mer för att få en uttalad effekt. Efter ett tag kan symtomen på sjukdomen återkomma, och sedan Behöver en andra behandlingskurs: Denna situation kan bestå fram till slutet av patientens liv.

Individuell intolerans av de komponenter som utgör drogerna är möjlig. När du får dessa medel är möjliga biverkningar, som också är förknippad med läkemedlets specifika verkningsmekanism och med den särskilda organismens särdrag. Droger, i sin kärna, försvinner kraftfullt organismens prioriteringar, vilket leder till ytterligare belastning på lever, njurar, cirkulationssystem, matsmältningssystem etc.

Som anges i de ryska kliniska rekommendationerna för måttliga till svåra symptom på BPH (försämring av urinering) föreskrivs läkemedel samtidigt från båda grupperna. I det här fallet, minsta behandlingsbudget för året kan det vara ca 15 600 rubel.

2. Vibroakustisk behandling (fonation)

Denna sjukgymnastikmetod för behandling har inga biverkningar, kan tillåta undvik kirurgi och förbättra patientens tillstånd utan droger.

Phonation (eller vibroakustisk behandling) består i överföring av ljudmikrovibration (frekvensområde 30 - 20 000 Hz) till kroppen hos en person eller ett djur med en speciell kompakt medicinsk enhet. Sådana ljudmikrovibreringar är naturliga för kroppen: De är fysiska egenskaper, jämförda med de biologiska mikrovibrationer som skapar muskelvävnader vid maximal statisk fysisk stress (VA Fedorov 2004).

För första gången bekräftades effekten av fonationsmetoden för behandling av prostataadenom 1998 av State Medical University. II Mechnikov (St Petersburg). Studier har visat det den positiva effekten av fonation i behandlingen av prostata adenom manifesteras 1 och 2 grader i 95,5% av fallen. Som det är känt är läkemedelsbehandlingens framgångsgrad endast 70%. Förbättringar i resultatet av fonation observerades oavsett ålder.

Då var den medicinska effekten av ljudmikrovibration intresserad av militärmedicin, och på grundval av Military Medical Academy. SM Kirov 2004. En studie utfördes som bekräftar höga resultat av fonation vid behandling av prostata adenom. Samtidigt jämfördes effektiviteten hos fonation och läkemedelsterapi, vilket visade att den terapeutiska effekten av fonation är överlägsen i ett antal index för användningen av läkemedlet, medan effekten kvarstår under en längre tid efter avslutad procedur (inom 3-6 månader). Som registrerats i studien - "Livskvaliteten förbättras i större utsträckning med vibroakustisk exponering".

Medicinsk forskning:

Rapport om forskningsarbetet "Undersökning av effektiviteten hos den vibroakustiska behandlingsmetoden vid komplex behandling av patienter med prostatahyperplasi." MD Kuzmin SG; MD, professor Petrov SB; kandidatexamen för medicinska vetenskaper, docent Levkovsky NS; kandidatexamen för medicinska vetenskaper, docent Kurtov AI; kandidatexamen för medicinsk vetenskap, professor Levkovsky SN; Vasilchenko V.V. Militärmedicinska akademin. SM Kirov, St Petersburg, 2004.

Studierna genomfördes med hjälp av medicintekniska produkter från Vitafon-serien. Enligt deras resultat fastställdes att metoden för fonation:

 • Ökar perioden mellan urinering;
 • Minskar frekvensen av nattlig urinering;
 • Stärkar urinstrålen (tömning av blåsan är dubbelt så snabb);
 • Minskar mängden resterande urin i urinblåsan;
 • Förbättrar välbefinnandet och förbättrar livskvaliteten.

Grafen för förändringen i summan av poäng på IPSS-skalan

Ju mindre poängen desto högre är livskvaliteten (mindre frekvent och lättare urinering, etc.)

Diagram över förändringar i medelvärdena för urineringens frekvens (tecken 2 i IPSS-skalan)

Schema för förändringar i frekvensen av nattlig urinering

Som framgår av diagrammet, om patienterna i början av undersökningen var tvungna att gå upp på natten 3 gånger, sedan efter behandlingen endast en gång eller aldrig.

Planera att minska volymen av kvarvarande urin

Under de senaste 10 åren har Urologikliniken för Militärmedicinska Akademin granskats mer än 2400 patienter med godartad prostatahyperplasi och som terapi rekommenderas fonation. Ingen av de återanpassade patienterna visade några negativa förändringar, men det var förbättringar i urineringsprocessen av varierande grad av svårighetsgrad. Andra positiva förändringar observerades: förbättrad njurefunktion, passerad cystit (inflammation i blåsan).

Information till läkare:

I 2014 publicerade profiljournalen "Doctor" de generaliserade resultaten av många års klinisk praxis och forskning - "Mikrovibreringsenergi och livskvalitet", bekräftade effektiviteten av fonation vid behandling av prostata adenom, och ett antal andra åldersrelaterade sjukdomar, såsom ryggradssjukdomar, högt blodtryck etc.

Handbok för läkare - Vibroakustisk inverkan vid komplex behandling av patienter (Kapitel 2. Vibroakustisk inverkan vid behandling av urologiska patienter.). Vetenskaplig redaktör - Kandidat för medicinsk vetenskap, docent vid Urologiska institutionen i WMA Kurtov AI. St Petersburg, 2003.

Hur förklarar bakgrundens effekt?

Som det sagts tidigare är ett viktigt villkor för effektiv behandling av adenom en naturlig ökning av lymfflödet i prostata, vilket möjliggör rengöring av vävnaderna. Lymfsystemet som ger lymfflöde är lika viktigt för att bibehålla kroppens funktion än cirkulationssystemet. Till skillnad från cirkulationssystemet finns det ingen pump (hjärta) i lymfsystemet, och kärlens väggar är inte försedda med ett muskel "lager" som komprimerar kärlen och skjuter lymf framåt.

Kraften i lymfflödet beror på muskelvävnadens arbete som ligger intill kärlen (skelettmuskler eller muskelhöljet i andra organ). Som ett resultat av den alternativa sammandragningen av muskelfibrer, uppträder en vågliknande energi av mikrovibration *, som "trycker" lymf genom lymfkärlen. Muskelvävnader skapar energi mikrovibration permanent och oberoende av vår fysiska stress, även i vila.

* REFERENS: Förekomsten av effekten av biologisk mikrovibration uppdagades 1986 av Academician N.I. Arinchin och beskrivs i verk "Mikrosfär aktivitet hos skelettmuskler under deras sträckning" "Perifera" hjärtan "av en person". Och år 2002 fysiker Fedorov VA. Tillsammans med en grupp läkare skapades det första mätinstrumentet, mytremogrammet, vilket gjorde det möjligt att mäta en persons mikrovibreringsbakgrund och experimentellt bekräfta teorin.

I prostatakörteln tillhandahålls lymfflödet genom mikrovibrationen av bäckensbottenmusklerna, blåsan och peristaltiken (vågliknande kontraktion) i rektummet. Svagheten i lymfflödet beror till stor del på bristen på mikrovibrationer (fysiskt arbete) hos motsvarande muskelvävnader.

Det finns två huvudorsaker till detta, för vilket det finns liten mikrovibrationskraft i bäckenets golvområde:

 1. Vi bottenmusklerna i bäckenet är inte tillräckligt belastade med fysisk aktivitet. Maximal muskelmikrovibration uppstår med fysisk stress, så stillasittande livsstil främjar konstant brist på lymfflöde (utveckling av ödem och tumörtillväxt).
 2. Dystrofi (utarmning) av muskelvävnad utvecklas av följande skäl:
 • Med ålder försämras blodtillförseln till bäckenbottenmusklerna, urinblåsan och rektummen: brist på näring och syre leder till en minskning av tonen i dessa muskler, både vid spänning och i vila. Som en konsekvens förvärras lymfflödet;
 • Då på grund av redan existerande adenom har svårt att urinera, mannen med varje resa till toaletten måste anstränga muskler främre bukväggen, bäckenbotten, vilket leder till utarmning av muskelvävnad resurser,

För att förbättra lymfflödet och för att rengöra prostatakörtelns vävnader, Det är nödvändigt att säkerställa en tillräcklig nivå av mikrovibration.

Fonation i sig är en strålning av ljudmikrovibration, som liknar sina fysiska egenskaper till biologisk mikrovibration av musklerna. Det betyder att fonationen under en tid ersätter och kompletterar muskelvävnadens arbete, ger en "ren" resurs för mikrovibration och skapar huvudvillkoren för tillräcklig lymfflöde. Missbruk uppstår inte.

Mikrovibrationens roll i människokroppen är extremt hög och underskattas för närvarande. Muskelvävnad står för 60% av vikten av den mänskliga kroppen: det och skelettmuskel och muskelmembran av vissa organ (tarm, urinblåsa, etc.), muskel och blodkärlsväggar. Organismen spenderar en kolossal mängd energi på genereringen av mikrovibration, eftersom detta är ett väsentligt livsförhållande (tillhandahållande av transport och metaboliska processer på cellulär nivå). Med ålder saknar kroppen alltmer mikrovibration. Frånvaron av mikrovibration indikerar en persons död.

Tillfällig eliminering av microvibration energiunderskott i bäckenområdet gör det möjligt att "bryta" muskelvävnader, "Nourish" dem genom att förbättra blodtillförseln, och därmed förbättra sin egen microvibration. Detta förklarar varaktigheten av effekten från bakgrunden.

Fonationstekniken är utformad på ett sådant sätt att mikrovibrationsenergin överförs i punkten till många områden som kan påverka borttagandet av ödem och förbättra organens prestanda. Mycket ofta hos äldre, det finns problem i lumbosakrala ryggraden (ödem, bråck, osteokondros) och överföringen försämras därmed kontroll av nervimpulser från ryggmärgen till muskler och bäckenorganen, sämre styrs av sitt arbete. I detta avseende innefattar tekniken fonationen av lumbosakralområdet.

Den slutliga jämförelsetabellen över läkemedelsbehandling och fonation:

 • Ta bort ödem
 • Förbättrar blodcirkulationen i bäckenorganen (prostata och blåsan)
 • Ta bort ödem
 • Förbättrar blodcirkulationen i bäckenorganen
 • Stärker lymfdräneringen
 • Förbättrar njurfunktionen
 • Återställer sin egen funktion av mikrovibration av muskelvävnad

Eventuella biverkningar och individuell intolerans mot droger

För medicineringsperioden kan det finnas en försämring

Livskvaliteten förbättras stabilt från procedur till process

Engångsinköp av den enklaste modellen kostar om 4 500 rubel. Apparatens påstående livslängd är 5 år och i praktiken - mer än 10-15 år.

Grundkursen tar 6 månader, vanligtvis 1 år, då är det ofta nödvändigt med upprepade kurser fram till slutet av patientens liv.

Kursen varar 3 månader, sedan för förebyggande, upprepa två gånger om året.

Ansökan om behandling av andra sjukdomar

Vissa droger tillåter dig att behandla både högt blodtryck.

Du kan behandla många sjukdomar, inklusive hypertoni, prostatit, cystit, impotens, förstoppning, urininkontinens, njursjukdom, etc.

Telefonering kan också användas i kombination med läkemedelsbehandling. Ljudmikrovibration förbättrar transport och metaboliska processer i vävnaderna och därigenom underlättar leveransen av läkemedlet på rätt ställe, det vill säga ökar effektiviteten av läkemedelsbehandling.

Men i enlighet med långsiktiga observationer, bara "Vitafon" -apparat är i regel tillräcklig för att avsevärt förbättra livskvaliteten och ta bort svullnad.

När du inte kan utan kirurgi?

När konservativ behandling (fonation eller läkemedelsterapi) inte hjälper, fortsätter kirurgisk ingripande om patientens allmänna hälsa möjliggör operation. Ibland människor senil kirurgisk behandling är omöjlig på grund av förekomsten av allvarliga samtidiga sjukdomar, återkommande hjärtinfarkt, kronisk hjärtinsufficiens, stroke och andra. I ett sådant fall, såsom anges i manualen för läkare som visas vibroacoustic terapi. Denna typ av fysioterapi, i alla fall, kommer att skapa förutsättningar för att urinprocessen fortsätter att inte förvärras.

Operationen visas i följande fall:

 • Prostata adenom i steg 3, då patienten inte kan urinera självständigt på grund av atony (försvagade och sträckta blåsans muskler).
 • Patienter med en markant minskning av livskvaliteten (oavsett tumörens storlek), bedömd enligt IPSS-skalan - 20-35 poäng.
 • Patienter vars första manifestation av sjukdomen blev akut urinretention i 60% av fallen tvingas drivas inom ett år efter detektering av BPH.

För närvarande ges en sådan typ av verksamhet som transuretral resektion (TUR), när ett speciellt resektoskop sätts in genom urinröret och tumören avlägsnas utan blåsans snitt. En annan typ av operation utan blåsans snitt är laserförångning, när en särskild anordning sätts in i urinröret och laserskiktet "förångar" tumören. Precis som med TUR och laserförångning finns risk för att någon del av tumören inte kommer att tas bort: i detta fall är ett återfall möjligt och sedan kan en andra operation förskrivas.

Med en stor tumörstorlek, a adenektomiya (bukoperation), när ett snitt görs på den främre bukväggen (eller nås genom perineum) öppnas blåsan och tumören avlägsnas.

Trots det faktum att själva tumören avlägsnas under operationen, kan patientens livskvalitet vara otillfredsställande. Det är ofta frekvent urinering, inkontinens, förekomst av kvarvarande urin (enligt statistik hos 10% av patienterna), och komplikationer och konsekvenser kan uppstå:

 • blödning;
 • inflytande
 • omöjlighet med oberoende urinering och användning av livslångt kateter
 • retrograd ejakulation (spermier kastas i blåsan under samlag)
 • impotens;
 • skleros av blåsans hals
 • förminskning av urinröret (stricture).

För att påskynda läkningsprocessen, minska risken för komplikationer efter operationen, både vid beredningsskedet och vid rehabiliteringsstadiet rekommenderas det att utföra fonationen. Som framgår av forskningen i Military Medical Academy, tillämpningen av Vytafon efter TUR minska frekvensen av urinering, helt avlägsna resterande urin, minska prostatakörteln genom att ta bort det postoperativa ödemet. Phonation användes initialt i traumatologi och behandling av postoperativa suturer och visade sin höga effektivitet vid accelerationsläkning.

Telefonering i detta fall utförs enligt schemat för behandling av BPH. Katetern är inte ett hinder för att leda fonationen.

Sålunda måste operationen utföras strikt enligt doktorns indikationer. Om det inte finns några tydliga indikationer för operation, är meningsfullt utväg till ovanstående sparsamma metoder för behandling. Både före operationen och efter operationen rekommenderas att utföra fonation - detta bidrar till att förbättra urinering och undvika komplikationer.

Medicinsk apparat för telefonering

I Roszdravnadzor registreras flera modeller för bakgrundsbildning (i kombination och utan infraröd strålning). Alla tillverkas under varumärket "Vitafon".

Hittills är dessa de enda enheterna i världen som tillåter överföring av mikrovibreringsenergi till människokroppen, som liknar biologisk mikrovibration. Vid mer än 25 års användning hos mer än 2 miljoner personer har inga fall av biverkningar rapporterats.

Omvänt är expansionen av sjukdomsförteckningen som kan behandlas framgångsrikt med hjälp av "Vitafon" -anordningar på grund av identifiering av sidan positiva effekter:

Studier har visat förbättringen av hela organismens arbete, inklusive immunsystemet, som fick behandlas:

 • virala sjukdomar, börjar med ARVI och slutar med hepatit;
 • en mängd inflammatoriska sjukdomar: andningsorgan, leder, genitourinary system (prostatit), matsmältningssystem etc.
 • degenerativa och dystrofiska sjukdomar, till exempel osteokondros och hernierade intervertebrala skivor;
 • hjärt-kärlsjukdomar, högt blodtryck;
 • och många andra.

En fullständig förteckning över indikationer för användning av Vitafon-enheter finns här.

Effektiviteten av behandlingen av dessa sjukdomar bekräftas av vetenskaplig medicinsk forskning, vilken I mer än 25 år finns det redan över 100.

Förutom forskning finns det också medicinsk praxis, vilket också bekräftar den höga effektiviteten hos den nya metoden för fysioterapi, vilket framgår av recensionerna av ledande läkare.

I detta fall finns kontraindikationer, deras lista är inte stor, men det är nödvändigt att bekanta sig med dem.

Det är troligt att din läkare inte kan vara medveten om denna nya moderna behandlingsmetod (Vibrosoundtouch) och tillhörande enheter, så innan du går till receptionen, erbjuder vi print memo om kontraindikationer, metoder för behandling av BPH (benign prostatahyperplasi), ett program med medicinska preparat.

Sammanfattning

Följande fördelar med behandling av prostataadenom genom fonationsmetoden med användning av medicinsk utrustning i "Vitafon" -serien fastställs på ett tillförlitligt sätt:

 1. Bevisat högt effektivitet behandling av BPH 1 och 2 grader är - 95,5%.
 2. På ett visst stadium möjligheten att skingra med droger och kirurgi, och följaktligen möjligheten att undvika biverkningar och komplikationer.
 3. Eliminering av de flesta symtom och förbättra livskvaliteten.
 4. Retardation och transformation av tumörtillväxt.
 5. Långvarig effekt efter avslutad behandlingsperiod (från 3 till 6 månader).
 6. Apparater är lätta att använda, förfaranden för att göra bakgrund kan utföras dig själv hemma.
 7. Effektiva medel för förberedelse för kirurgi och rehabilitering efter operationen för att förhindra utveckling av komplikationer och snabb återhämtning.
 8. Optimal för äldre patienter och personer med låg fysisk aktivitet.
 9. Frånvaron av biverkningar och komplikationer, begränsad lista över kontraindikationer.
 10. Möjligheten att behandla apparater inte bara prostata adenom utan också andra sjukdomar, inklusive såsom: prostatit, hypertension etc.
 11. Ekonomisk genomförbarhet av behandling med fonationsmetod i jämförelse med traditionell användning av läkemedel(kostnaden för bakgrunden är minst 3 gånger lägre).
 12. tillgänglighet. Apparater för att ringa kan köpas på apotek, medicinska butiker, på tillverkarens webbplats, samt i nätbutiker med leverans i hela Ryssland.