Huvud
Massage

Diet med prostata adenom

Beskrivningen är aktuell på 2017/08/23

 • effektivitet: terapeutisk effekt efter 21 dagar
 • datum: 3 månader / permanent
 • Kostnad för produkter: 1400-1500 rubel per vecka

Allmänna regler

Adenom av prostata är en godartad, kronisk, aktiv progressiv prostata sjukdom i samband med ålder. Karakteriserad av utvecklingen av glandular-stromal hyperplasi prostatacancer, som uppträder mot bakgrund av åldersrelaterad obalans hos könshormoner med gradvis ökning av symtom i nedre urinvägarna (ökad urineringstid, minskad urinering, ackumulering av resterande urin).

Incidensen ökar med ålder och hos män äldre än 70 år förekommer morfologiska tecken på godartad prostatahyperplasi redan i 65-70%. Trots tumörens godartade karaktär bidrar en hög grad av progression till en försämring av livskvaliteten, uppenbarad av sjukdomar i urinering och ökad risk för akut urinretention och malignitet (degenerering i en malign tumör). Behandling av sjukdomen är komplex, beroende på scenen. I de initiala (1-2 stegen) används metoderna för konservativ behandling, i de senare stegen (3-4) utförs en operation för att avlägsna prostata.

Kosten med prostata adenom är en obligatorisk komponent i komplex behandling. Dieten baseras på principerna om rationell näring med ett övervägande innehåll av vegetabiliska och mejeriprodukter och låga animaliska fetter. Sådan kraft möjliggör upprätthållande av den önskade nivån testosteron och säkerställer intaget av tillräckliga kvantiteter antioxidanter, saktar ned åldringsprocessen. Dessutom minskar risken för komplikationer en diet hög i växtprotein.

Den främsta källan till animaliskt protein bör vara kostkött, mejeriprodukter, lättmjölkad fisk. Från fetter är det nödvändigt att utesluta eldfasta animaliska fetter, föredragande fetter av vegetabiliskt ursprung. Kolhydrater bör förekomma huvudsakligen i form av komplexa kolhydrater (spannmål, grönsaker, frukt) med begränsningen av raffinerat socker.

För att minska tillväxten hos körtelvävnaden i kosten bör livsmedel som är rik på fleromättade syror och spårämnen (zink och selen) vara närvarande. vitaminer E och EN. Därför, bör kosten vara vegetabiliska oljan är ständigt närvarande (pumpa, oliv, solros), röd fisk, sardiner, tonfisk, makrill, rika på zink mat - sill, skaldjur, linfrö, magert rött kött, vetekli, ostron, sesamfrön, vattenmelon frön och kalebasser, torkad jäst och selen (tång, öljäst, majsgryn, mjöl, ris, bovete, kli), såväl som, vitamin E (olja från groddar, gröna ärter, majsolja, kycklingägg, sojabönolja och sojaprodukter, grönsaksgrönsaker).

För att bättre assimilera mikrodelar, som uppstår när det finns en diet vitamin A, det är önskvärt att inkludera i kosten av fiskolja. Det är viktigt att övervaka tarmarnas funktion, inte tillåta förstoppning. Detta problem löses genom att man i dietprodukterna innehåller mycket fiber (kli, säsongsbetonade grönsaker, frukter, grönsaksgrönsaker, spannmål från hela korn, kornbröd). Normalisering av tarmfunktionen främjas av plommon, betor, färska aprikoser, morötter, plommon.

Vid en exacerbation av sjukdomen är nödvändig för att maxim utesluts från kosten livsmedel som irriterar prostatavävnaden - koncentrerat kött / fisk buljong, salt, rökt, såser (ketchup, majonnäs), fet och stekt mat, starka kryddor, starkt kaffe och te, stekt ägg, korv, alkohol (speciellt öl), alla skarpa grönsaker (rädisa, daikon, pepparrot, lök, ingefära, rädisa, vitlök), pickles, pickles, drycker som innehåller koldioxid, snabbmat, samt livsmedel som innehåller en mängd olika näringstillskott.

Mängden vätska som förbrukas prostata adenom i okomplicerad inte begränsad, men företrädesvis dess förbrukning inom en dag med konsumtion omfördela bulk vätskan i den första halvan av dagen, och i den återstående tid för att minska mängden av vätska, med avslutandet av dess användning i 2-3 timmar före sänggående. Vätskan kan användas rent vatten, mjölkdrycker, örtteer, nyligen gjorde juicer, buljong höfter, kompotter, bikarbonat-natrium mineralvatten. Det är lämpligt att inkludera i kosten för biprodukter - Mjölk Jelly, honung, pollen, pollen, propolis, samt immunmodulerande av vegetabiliskt ursprung - mamma, aloe extrakt, echinacea, nard.

Diet efter borttagning operation prostata adenom I princip skiljer sig dock inte under de första dagarna efter operationen särskild uppmärksamhet åt att förebygga förstoppning, Öka volymen av förbrukad vätska (upp till 2,5-3 l / dag) om dagen inte finns några restriktioner för kardiovaskulärsystemet och begränsar användningen av vätska efter 19 timmar.

Lämpligt att använda utdrag / örtteer, som har ett diuretikum och anti-inflammatorisk effekt - ett avkok av löv, tranbär, tranbär, tranbärsjuice, buljong höfter, celandine bära öron, rönn frukter. Även efter avlägsnande av kraften förstorad prostata innebär fullständigt borttagande av alla produkter med en irriterande effekt på hela perioden av rehabilitering.

Tillåtna produkter

Dieten för prostata adenom innehåller:

 • Ät flingor / vegetabiliska vegetariska soppor utan stekning.
 • Användning av kokt kött kost arter (kalvkött, nötkött, kanin, kyckling, kalkon), låg fetthalt sorter av fisk (makrill, plattfisk, lax, sill) i kokta, kokt och stuvad utan tillsats av heta kryddor. För garneringar rekommenderas att använda hela gröt gröt, kokta på vattnet.
 • Inklusion i kosten av produkter som innehåller fleromättade fettsyror, zink, selen, vitamin E (Pumpafrön, skaldjur, vetekli, ostron, biprodukter, sill, torkades öljäst, sesam, majsgryn, linfrö, ärtor, brunt ris, havs grönkål, grodda vetegroddar, sojaolja, nötter, kli, vaktelägg, bovete, olja från grodd vete, majsolja).
 • Obligatorisk införande i kost av olika surmjölkprodukter (yoghurt, yoghurt, oozed yoghurt, jästhaltig mjölk, acidophilusmjölk).
 • Tillräcklig halt av rå och matlagning bearbetas (kokt, bakad, stuvade), grönsaker - broccoli, morötter, rödbetor, paprika, zucchini, selleri, aubergine, potatis och frukt och rätter baserade på dem.
 • Vätskan rekommenderas att använda örtteer, ren kokt vatten, färska juicer och fruktdrycker, icke-kolsyrat vatten matsal, svagt grönt te, fruktdrycker, buljong höfter, tranbär och lingon, fermenterade mjölkdrycker.

Nutrition för prostata adenom

Om en diagnos av adenom i prostatakörteln är gjord bör behandlingen kombineras med en literat diet. Alla sjukdomar kräver anpassningar till kost och livsstil. Ett sådant integrerat tillvägagångssätt garanterar snabb återhämtning och stöd för hälsan.

Vilken näring ska vara för adenom, det har studerats länge och tillämpas framgångsrikt i praktiken. Nutrition innehåller användbara livsmedel som behövs för att upprätthålla god hälsa. En uppsättning av viktiga vitaminer och mikrodelar hjälper till att undvika återkommande sjukdom. Och i allmänhet bidrar en balanserad diet till immunitet, skapar en gynnsam miljö för återhämtning.

Prostatakörteln

När prostatakörteln är normal är det inga problem. Det finns ett strykjärn under blåsan. Detta är ett exklusivt manligt organ. Den består av flera dussin lobuler med utsöndringskanaler. När en man inte har urologiska problem, känner detta organ inte sig själv. Och med palpation kan doktorn känna två symmetriska lobes, åtskilda av en fur. Den normala prostata har en symmetrisk form. Det ska inte ha cyster eller tumörer. Organets maximala storlek når vanligen 20 år. Med ålder kan det öka något. Men detta anses vara normen.

Adenom - vad är det

En hälsosam prostata, både i palpation och i ultraljud, har en likformig struktur. Kanske viss ökning i kroppen vid en viss ålder, men det här är inget problem. Men efter 40 år rekommenderas alla män att ta en urolog undersökning. Eftersom prostata är ett hormonberoende organ. Och under perioden av hormonell anpassning kan ha problem. Om läkaren misstänker en förändring i form av prostata eller en ökning i storlek, skickar han nödvändigtvis en ytterligare undersökning. Om du har diagnostiserat ett adenom, var inte upprörd. Adenom är en godartad tumör som behandlas framgångsrikt.

Vad ska varna

De första tecknen på prostataadenom kan verka ganska svaga. Och ändå är det vid de första misstankarna nödvändigt att kontakta läkaren. Vad ska varna:

 • frekvent uppmaning att urinera
 • känsla av ofullständig urineringsprocess
 • en tunn ström, avbruten ibland under urinering
 • behöver spänna vid urinering.

Om i första etappen dessa tecken knappast märks, då i andra etappen kan de inte kännas. Och det tredje steget uttrycks redan i inkontinens, både på dagtid och på natten. På detta stadium är det redan omöjligt att göra utan komplex och långsiktig behandling.

Ät rätt

Läkemedlet hjälper till med rätt näring. Rätt näring - betyder inte att det inte är gott. Du kan alltid tänka över en meny som kommer att vädja till dig. Näring med prostata adenom har sina egna egenskaper. Måste begränsa dig till söt. Men ännu svårare - att begränsa kött- och fiskrätter. Men till rimliga gränser. Det finns flera alternativ för en sådan balanserad terapeutisk diet i prostatacancer. Behöver bara välja ett lämpligare alternativ. Dieten är emellertid annorlunda i olika stadier av sjukdomen.

Livsmedelsregler

Korrekt näring är nyckeln till en lyckad återhämtning. Men du måste förändra inte bara kosten utan även vanor. Grundläggande principer om kost:

 • ät i små portioner, 5-6 gånger om dagen;
 • försök att äta på samma gång;
 • att minimera konsumtionen av sött - högst 50 gram;
 • Till efterrätt får man använda kepsar, kissar, grytor, geléer;
 • ge upp stekt, salt och kryddig;
 • Använd mat som har en laxerande egenskap (plommon, betor, kål, aprikos);
 • begränsa kött och fisk till 200-300 gram per dag;
 • äta oftare, kokta på ångad eller kokt.

Diet efter operationen

Om kirurgi utförs på prostatakörteln, bör begränsningen i livsmedel vara bias mot växtfoder. Det är nyttigt att:

 • öka konsumtionen av växtprodukter och särskilt tomater;
 • innehåller oftare sura mjölkprodukter - yoghurt, kefir, yoghurt;
 • dricka grönt blad te utan tillsatser för att fylla testosteron;
 • oftare finns det lax, sill, flundra, räkor, ansjovis - något som är rikt på fettsyror;
 • helt utesluta från diet fläsk, nötkött, lamm;
 • sluta använda chips, pizza, korv i en deg, shawarma, mat från McDonald's;
 • att vägra korv, korv, rökt fisk.

Diet med avancerad form av sjukdomen

Om sjukdomen manifesteras i all sin härlighet - mycket ljus, är doktorn sannolikt att ordinera en strikt diet och ordentlig sömn och vila. Livsmedelsprodukter med prostata adenom i andra graden har ännu striktare val. Vad är tillåtet:

 • fet och kryddig mat är helt utesluten
 • Endast mager kött och fisk är tillåtna.
 • ökar konsumtionen av tång, ägg och lite nötkött och fläsklever - allt detta är rik på selen och zink;
 • välkommen pistaschmandlar, olivolja, gröt;
 • mycket användbar skaldjur, nötter, kli
 • användbar sill, pumpa frön;
 • användbara surmjölkprodukter, kokosnötolja; mjölk;
 • användbara betor, tomater, kål, gröna ärter, korg, pumpa, gurkor.

Förbud mot avancerad sjukdom i andra graden

Med adenom kan du inte äta vissa livsmedel:

 • Det är förbjudet att dricka öl, vin och starka alkoholhaltiga drycker.
 • Uteslut alla kryddor, du får bara använda citronsaft och torra gröna för tankning.
 • Starkt kaffe och te är uteslutna;
 • förbjudna mjölprodukter, bakning;
 • konserver, marinader, fiskkaviar är uteslutna;
 • användningen av rika buljonger är begränsad;
 • användningen av choklad, bönor är begränsad.

Användbara produkter

Om diagnosen är gjord måste näring vid initialt stadium av adenom justeras och inkluderas i kosten av några av ovanstående:

 • torkade druvor, fikon, torkade plommon och persikor;
 • Äpplen, jordgubbar, apelsiner, mandariner;
 • morötter, sallad, gröna, pumpa, blomkål, gurkor, tomater;
 • vitlök, lök, persilja, persilja, senap, pepparrot;
 • bovete, majs, havre, rågmjöl;
 • ostar som innehåller en liten mängd fett;
 • tång;
 • ostron, bläckfisk, musslor, räkor, kycklingbröst, kalkon kött;
 • en rosa höftdryck, en svag tedryck;
 • Soppa, kokta på mjölk, soppor med grönsaker;
 • solros, olivolja, majsolja;
 • inte mer än ett ägg under dagen.

Vad är uteslutet i prostata

I kosten med prostata adenom är det inte önskvärt att ta med några rätter vid något stadium av sjukdomen:

 • kött med fett och animaliska fetter;
 • färska bakverk, bageriprodukter, jästdeg;
 • chokladprodukter;
 • starka buljonger;
 • kaviar;
 • rädisa, rädisa och sorrel;
 • biprodukter, undantaget - levern;
 • starkt te, kaffe, kakao, vatten med gas, kvass.
 • alkohol.

Variety i menyn

Även efterlevnaden av kosten kräver en varierad meny. Det bör vara inriktat på att erhålla alla nödvändiga näringsämnen och spårämnen. Och bidrar också till viktminskning, om det finns ett sådant problem. Eftersom övervikt försämras också i sjukdomsförloppet. Många tycker inte att det viktigaste för någon diet är att dricka mer vatten, inte kolsyrade, grönt te, rosenkrämbuljong, gelé. Och var noga med att äta fraktion, övermål inte, särskilt före sängen. Om möjligt är det nödvändigt att äta samtidigt. Snacking är inte tillrådligt, men om du verkligen vill ha ett mellanmål kan du äta en frukt.

Dietary förslag

På morgonen - havregryn med mjölk, kli bröd med en skiva med mager ost, grönt te.

Till lunch - soppa med några komponenter i form av grönsaker, bräserad kanin med bakad zucchini, tomat sallad med gröna lök och vegetabilisk olja, buljong av vildrosa.

Eftermiddagsmat - frukt, yoghurt.

För kvällen - fisk i folie, bovete, vinaigrette, inte starkt te.

Ca 10-11 timmar - 200 gram surmjölk.

På morgonen - bukvete med mjölk eller på vatten med smör, vinaigrette, mjölk.

Till lunch - soppa från lax, kycklingfilé med aubergine och paprika, skivad gurka med tomater, en dryck av bär och frukter.

Snack - skålar med mager ost, något kokt te.

För kvällen - stewed kål, köttbullar från Turkiet, något te.

Två timmar före sömnen - 200 gram sur mjölk eller yoghurt.

På morgonen - kakor med skivor ost, ägg, kokt, kokt, friskt te.

Till lunch - vegetarisk borscht, kycklingfrön från kalkon, havskål, buljong av vildrosa.

Snack - 30 gram mandel eller pumpa frön.

För kvällen - Vegetarisk pilaf med torkad frukt, vitt te eller infusion av medicinska växter.

Två timmar före sömnen - 200 gram jäst mjölk.

På morgonen - skålar med kaviar från courgetter (inte konserverad), sött mjölk eller gelé.

Till lunch - pumpa chowder, kokt ris, lax ånga, paprika sallad, en drink av sina frukter.

För kvällen - mjölksoppa med vermicelli eller bovete, steg en drink från hunden.

Klockan 10-11 på kvällen - mjölk eller sur mjölkdryck.

Det är viktigt att respektera

Dieten för adenom ca 3 timmar bryts mellan huvudmåltiderna. I intervallet kan du äta frukt, nötter, torkade frukter. Och du måste använda rent vatten minst en och en halv eller två liter per dag. Men utan gas. Söta kolsyrade drycker är uteslutna.

Varför är kosten så viktig? Eftersom kroppen blir van vid att äta vid en viss tid och producerar tillräckligt med enzymer för att bearbeta mat. Allt detta i slutändan leder till god matsmältning, minskning av övervikt, bättre assimilering av produkter. Dessutom tillåter kosten kroppen att bli av med bearbetade livsmedel i tid, lindrar hjärtfunktionen, förbättrar ämnesomsättningen.

Vad att ägna särskild uppmärksamhet åt

Prostataadenom är en godartad tumörkurs. Men det är nödvändigt att skicka ett test för förekomsten av illamående sjukdomar. Och mer: det är inte nödvändigt att starta ett adenom av en prostata, eftersom inte avslöjade och inte behandlad sjukdom kan utvecklas i onkozabolevanie.

Hittade ett fel Markera den och tryck Ctrl + Enter

Korrekt näring med prostata adenom hos män: vad kan och kan inte?

Behandling av prostataadenom kommer att bli effektivare om du följer en speciell diet och anpassar din livsstil.

Tidig diagnos av prostata adenom, avvisande av dåliga vanor, samt måttlig övning, kost för prostatisk BPH och adekvat behandling garanterar en snabb återhämtning.

Övergivande av dåliga vanor

Vad är inte möjligt med prostata adenom? Först och främst ompröva din livsstil: finns det några skadliga vanor i det som saktar återhämtningen?

Följande faktorer kan framkalla sjukdomen:

 • överdriven konsumtion av feta, stekta, kryddiga, röka och salta livsmedel;
 • rökning;
 • alkoholmissbruk
 • övervikt;
 • överskott av kolesterol;
 • stillasittande livsstil;
 • överdriven konsumtion av kaffe och koffeinhaltiga drycker.

rökning Det provocerar utvecklingen av BPH eftersom nikotin minskar nivån av könshormoner och leder till bildandet av stagnation i könsorganen, och även bidrar till uppkomsten av tumörer. Försök att sluta röka om du vill botas.

Adenom i prostata och alkohol sakerna är oförenliga! På grund av sitt missbruk börjar urinrörets slemhinnor att svälla, urinvägarna smalnar.

Giftiga ämnen ackumuleras i vävnaderna, vilket orsakar inflammation. Även alkohol avlägsnar zink från kroppen - ett mycket viktigt element som stöder människors hälsa.

Starkt te och kaffe med adenom i prostatakörteln påverkar människors hälsa på grund av det ökade innehållet av koffein. Det är inte nödvändigt att helt utesluta dem, men du borde inte dricka mer än 300 ml koffeinfria drycker per dag.

Ohälsosam mat bidrar till ackumulering av skadligt kolesterol i kroppen. En stillasittande livsstil med adenom i prostatakörteln kommer att resultera i övervikt och täppning av blodkärl.

Specifikt, vilka produkter ska kasseras och vilka övningar gör du varje dag i följande avsnitt.

Nutrition för prostataadenom hos män

Förbjudna livsmedel med prostata adenom:

 • fet kött (fläsk, lamm, nötkött);
 • stekt i oljediskar;
 • konserverad i oljeprodukter (särskilt det gäller svamp, fisk, kött, gryta);
 • fiskkaviar.

Livsmedel, i prostatacancer, är det också önskvärt att eliminera godis, läsk, förpackade juicer (massor av socker) och choklad - i det, som i det starkt te och kaffe mycket koffein. Avstå från att äta skarpa, röka tilltugg och rätter. Det är oönskade att äta sura grönsaker och frukter, bär: sorrel, tranbär, tranbär, apelsiner och så vidare.

Det finns också användbara produkter för adenom i prostatakörteln: tack vare dem kan du fullt och gott äta, stärka hälsan och påskynda återhämtningen. Vad kan du äta med prostata adenom?

Med prostata adenom kan du:

 • helvete bröd (vete, råg);
 • hälsosamma fetter: finns i oraffinerad vegetabiliska oljor kallpressad - ceder, lin, solros, sesam och andra (stek i dessa oljor kan inte tanka sina sallader och snacks);
 • Måttfett kött och fisk (du kan koka, baka, laga ett par);
 • helkornsprodukter (grön bovete är särskilt användbar);
 • Kokta, råa eller bakade grönsaker (förutom sura);
 • fermenterade mjölkprodukter (välj färska produkter);
 • fisk och skaldjur;
 • frön av lin, pumpa, sesam.

Dessutom kan du äta mat som inte har näringsvärde, men bidrar till kroppens rengöring och förbättrar funktionen av mag-tarmkanalen. Detta är kli och fiber.

livsstil

Används för att komma hemifrån och arbeta uteslutande på bilen? Föredrar du att spendera kvällar i barer eller nära TV: n? Glömt, när var sista gången på cykel eller åka skidor? Det är dags att lägga till aktiva aktiviteter i ditt liv!

fysisk träning

Var uppmärksam på de speciella övningarna som utvecklats av läkare:

Övning 1. Ligga på ryggen och samtidigt riva av båda fötterna från golvet. Håll knappt i luften, sakta sakta ner den. Upprepa 20-25 gånger, antalet stiger med varje dag för att öka.

Övning 2. Gör push-ups. Till gränsen: hur många gånger kommer det att visa sig. Gradvis kommer du att kunna utföra fler och fler repetitioner. Denna övning är unik: det hjälper till att hålla nästan alla kroppens muskler i en ton.

Övning 3. Sitt på golvet och börja gå runt rummet på skinkorna. Utför i fem minuter.

Övning 4. Placera benen på vardera sidan av stolen. Med ansträngning, rör dina ben, som om du försöker ansluta dem med varandra. Gör övningen så många gånger du kan. Varje dag, öka antalet upprepningar.

Övning 5. Detta är den berömda "cykeln". Ligga omväxlande om fötterna, imitera på cykel. Inom fem minuter.

Detta komplex tar inte mycket tid, men det är mycket effektivt. Bra, om du lägger till andra fysiska aktiviteter: Gå mer, klättra uppför trappan och inte på hissen, ta tid för morgonen eller kvällens joggar.

diet

Adenom prostata diet - näring: alternativa alternativ för frukost, lunch och middagar i en vecka. Så du kan ungefär föreställa sig hur man äter, och då kan man själv planera kosten.

Frukostalternativ:

 • havregryngröt;
 • gryta från stuga ost;
 • pärlbyg;
 • pocherade ägg (sådan frukost - inte mer än en gång i veckan);
 • risgröt;
 • hominy (gröt från majskorn);
 • råggröt.

Försök att laga helkornsprodukter - de är mer användbara.

Lunchalternativ:

 • grönsaksoppa, bakat kycklingbröst, potatismos;
 • örat, fisk för ett par, grönsaksallad;
 • pilaf med kyckling (laga mat utan smör);
 • grönsakskoteletter, hacka från lågmjölkt kött (steka utan att använda olja);
 • magert borsch, fisk med grönsaker;
 • Makaroner från hårda sorter av vete med köttmedaljonger, grönsaksallad;
 • svamp soppa, julienne.

Middag alternativ:

 • sallad från bläckfisk;
 • stuvad kål med kyckling;
 • bakad kanin;
 • grönsaksallad med bönor;
 • sallad från grönsaker och räkor;
 • ostkakor;
 • bakad fisk.

Välj någon av de sju alternativen varje dag

slutsats

Det är nödvändigt att hålla sig till en diet med adenom i prostatakörteln, ge upp dåliga vanor och gör fysiska övningar dagligen för att bota sjukdomen snabbare. Diet för prostataadenom hos män bör innehålla färska grönsaker, mager fisk och kött, skaldjur, magert soppor och surmjölkprodukter.

Produkter och diet meny för prostata adenom

När det finns en sjukdom i prostataadenom är det viktigt att följa komplex behandling med diet. Förutom att ta medicin och utföra procedurer är det nödvändigt att ändra kosten. För män har en speciell diet utvecklats för prostata adenom, vilket inkluderar livsmedel som är användbara för kroppen. Lägga till dem i menyn kommer att lindra patientens tillstånd, snabbt återhämta sig från sjukdomen.

Vad är adenom i prostata?

I medicinsk praxis hänvisar prostata adenom till en godartad tumör (hyperplasi - BPH) som uppträder hos män över 40 år. Externt representerar sjukdomen proliferationen av vävnad mellan organets lobuler, utseendet av noder i det. Orsakerna till sjukdomen är hormonella förändringar. Adenom i prostatakörteln kan bestämmas av följande kroppssymtom:

 • frekvent urinering
 • en tunn tunn urinstråle kan vara avbruten;
 • känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • ansträngning med urinering, inkontinens.

Det finns tre stadier av manifestation av prostatiska adenoms patologi. De kännetecknas av följande faktorer hos patienter:

 1. De första överträdelserna är minimala, det finns en ökning av natturets urinering, slöhet i jetan. Steget av adenomtumör i prostatakörteln varar 1-10 år.
 2. De andra uttalade symtomen - intermittent strålning, töjning, känsla av ofullständig tömning. I urinblåsan återstår urin, fördröjning leder till inflammation i slemhinnan, brinnande, smärta.
 3. Den tredje är den icke-derivatutsöndring av urin natt och dag. Återvinning av prostata adenom kan uppnås endast genom komplex behandling och söker medicinsk hjälp.

Diet med prostatit och prostata adenom

Förutom läkemedelsbehandling kommer näring med prostataadenom hos män att hjälpa till att hantera sjukdomen. Det kännetecknas av dietens grundläggande regler:

 • ät små portioner, ha ett mellanmål med färska frukter, bär, grönsaker;
 • hålla sig till ett visst sätt av mat i tid, avvika inte från systemet;
 • till efterrätt får man äta grytor, mousses, kissels, geléer;
 • begränsa socker till ett minimum, ersätt honung med en daglig hastighet på 50 g;
 • vägran av stekt, sylt, saltat mat, kryddor;
 • På en diet är det önskvärt att äta slacking mat - kokta betor, torkade frukter för att påverka tarmarna;
 • Grunden för näring i prostata adenom - kokt, bakad mat, ångad
 • För en dag kan du äta inte mer än 200 gram kött eller 300 gram fisk.

Om en man genomgick kirurgi för att ta bort prostatakörteln, innebär kosten i efteroperationsperioden följande regler för att följa kroppens hälsa:

 • Inkludera i en hälsosam kost av frukt och grönsaker, tomater;
 • det finns fermenterade mjölkprodukter - yoghurt, yoghurt, kefir;
 • drick ljusgrönt te för aktiv produktion av testosteron;
 • använd lax, ansjovis, räkor, flundra, sill, användbar för tokoferol och fettsyror;
 • att vägra från fläsk och nötkött, snabbmat, chips - diskar med hög andel fetthalt.

Diet för prostata adenom av 2: a graden

Med utvecklingen av sjukdoms andra etapp, när symptom manifesterar sig levande, behövs en diet med prostata adenom. Läkare ger följande rekommendationer:

 • vägran från rost, skarp, fet;
 • Förbud mot alkohol, öl, rökt produkter, kryddor, kryddor, såser - för smak är det bättre att tillsätta citronsaft och torra gröna.
 • vägran av starkt kaffe och te
 • mjöl på kosten, rika buljonger, godis, bullar;
 • vägran från stärkelseprodukter, konserver, marinade, kaviar;
 • begränsning med användning av choklad, kakaohaltiga produkter, baljväxter;
 • inklusion av mat rik på zink och selen - havskål, ägg, fläsk eller nötköttlever
 • användning av pistaschmandlar, olivolja, spannmål;
 • med prostata adenom är det användbart att äta kli, äggulor, svamp, nötter, fisk och skaldjur;
 • proteinkällor och lipider - kalvköttlever, kokosnötolja, sill, pumpafrön, vattenmelon;
 • med prostata adenom är det användbart att dricka färskpressad juice, örtte, vatten, mjölk och sura mjölkdrycker, kompotar;
 • från bär på en diet är användbara alla, och från grönsaker - betor, tomater, morötter, kål, pumpa, kucchini, gurkor, gröna ärter.

Produkter med prostatit

Att mata med prostatitiska fördelar och inte förvärra patientens tillstånd, det är användbart att följa kostprocessen och inkludera produkter i menyn:

 • torkade aprikoser, russin, fikon, pommes frites;
 • citrusfrukter, äpplen, jordgubbar, hallon;
 • potatis, morötter, betor, squash, pumpa, blomkål, gurkor, tomater, ärtor, sallad, gröna;
 • vitlök, lök, persilja, persilja, senap, pepparrot;
 • hela korn (bovete, majs, havre), bakverk av rågmjöl;
 • ko, getmjölk och dess derivat
 • spannmål, förutom semolina, - pärlbyg, bovete
 • honung;
 • ost med lågt innehåll av salt och fett, magert nötkött;
 • havskala;
 • Lättfett kött, skaldjur, fisk av magert sorter, räkor, musslor, kammusslor;
 • vitaminer med zink och selen;
 • vatten, buljong av vildrosa, bryggning av svagt te, bättre än grönt;
 • de första rätterna - grönsaker, mjölksoppa;
 • vegetabilisk och krämig lättmjölkolja - högst 30% av de dagliga kalorierna;
 • ett ägg per dag.

Vad du inte kan äta med prostatit hos män

På en diet med prostata adenom borde patienten inte äta följande livsmedel från listan, vilket kan påverka hälsan negativt:

 • fett kött
 • eldfasta fetter - lamm, nötkött, fläsk
 • andra biprodukter än lever
 • färskt vitbröd, bakning, deg;
 • starka buljonger;
 • choklad;
 • bönor;
 • konserverad mat med fisk eller köttkomposition;
 • kaviar;
 • rädisa, rädisa, spenat, sorrel;
 • på bordet borde det inte finnas kolsyrat vatten, starkt te, kakao, alkohol, kvass.

Kan jag dricka kaffe

Män med prostata adenom, som är vana vid att dricka starkt kaffe, måste glömma drycken under en diet. Koffein påverkar kroppens hälsa negativt, så det bör överges. Det är förbjudet att ha diet och starkt te, alkohol, kolsyrade drycker. Med prostata adenom är det bättre att dricka vatten utan gas, komposit och färskpressad fruktjuice. Ta en vätska på en diet är bättre mellan måltiderna och två timmar före sänggåendet. Användbara drycker för adenom i prostatakörteln är buljong av vildrosa, infusion av örter, sura mjölkprodukter.

Meny diet för prostata adenom

Enligt läkare bör kosten för prostatit hos män ha en varierad och balanserad diet, inklusive proteiner, fetter och kolhydrater för att lösa problemet. Den ungefärliga menyn för prostata adenom ser så här ut:

 • frukost - bovete flingor i mjölk, vinaigrette av färska grönsaker med en liten mängd vegetabilisk olja;
 • middag - gör soppa från grönsaker på en tunn buljong, baka en kaningryta med grönsaker, laga en sallad;
 • eftermiddagsmat - frukt, surt mjölkdryck;
 • middag - fisk kokt för ett par, grönsaker, frukt med en sked yoghurt;
 • för en timme eller två innan du sover - ett glas kefir.

Video: näring med prostata adenom

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Kost och mat för män med prostata adenom hos män

Överensstämmelse med kost för vissa sjukdomar är en viktig del av effektiv behandling. Korrekt utvald näring i vissa situationer kan minska frekvensen av exacerbationer, förbättra det övergripande tillståndet och minska svårighetsgraden av patologins symptom. En effektiv korrekt diet med prostata adenom spelar en viktig roll. Om vilka produkter som ingår i listan över tillåtna för kosten, och vilka är förbjudna, liksom om populära recept, kommer det att höras i artikeln.

Tillåtet och förbjudet

Nutrition för prostataadenom ger inte en signifikant begränsning av den vanliga kosten hos män och dess kalorivärde, såvida inte en person själv följde till kosten och principerna för hälsosam näring tills Om detta inte hände, måste kost och kost för en man ses över.

Den första kostbegränsningen som åläggs män med prostataadenom gäller användningen av animaliska fetter. I kosten bör deras mängd minskas. Du kan använda en liten mängd tillsammans med magert kött eller fågel, men det är bättre att försöka laga mat på vegetabiliska oljor. En sådan begränsning av dieten i prostata adenom av någon oro och djur belkov.Polnostyu kan inte utesluta dem, såsom livsmedel av animaliskt ursprung innehåller essentiella aminosyror, är ett substrat för många metaboliska processer i kroppen av män. Det är dock rekommenderat att begränsa det till ett minimum genom att ersätta djurproteiner med en tillräcklig mängd växt.

Den adenom är en godartad form av prostatavävnader (andra titel sjukdom - benign prostatahyperplasi), så att den dagliga kosten berikas med selen, zink, såväl som vitaminer med antioxiderande egenskaper (A, E, C). Zink och selen finns i stora mängder i fisk av följande sorter:

Också många spårämnen i andra marina gåvor: ostron, räkor. Om du köper färsk fisk och skaldjur är svår, kan zink med selen erhållas med produkter av vegetabiliskt ursprung. I den vanliga kosten i det starkare könet med prostata sjukdom kan och bör man inkludera spannmål (bovete, havregryn), olivolja, solrosfrön (pumpa, solros).

Pumpa frön ingår i listan över folkmedicinska läkemedel mot prostatit, så att deras närvaro i kosten inte blir överflödig.

Produkter som innehåller vitaminer med antioxidantegenskaper är ganska många. Representanter för det starkare könet för effektiv återhämtning från prostata sjukdomar kommer att vara användbar att inkludera i den dagliga kosten:

 • Färska morötter.
 • Sallad lämnar.
 • Selleri.
 • Broccoli och färgad kål.
 • Tomater.
 • Vitlök.

Ett lika viktigt stycke av rätt diet som är nödvändig för återhämtning i prostataadenom, särskilt med en fördröjning i urinen, hos män är att bibehålla optimal vattenbalans. På användningen av vätskor under dagen är inga restriktioner införda. Du kan dricka juice, komposit, nyberedda fruktdrycker, rent vatten. Men i närvaro av problem med urinering, några timmar före sömn, bör mängden vätska begränsas. Detta förhindrar en rastlös sömn i samband med behovet av frekventa besök på toaletten för urinering på grund av oförmågan att behålla en stor mängd urin. Särskilt relevant är rekommendationen för män som har ett adenom i prostata i den andra eller högre graden.

På vissa produkter önskvärt att ingå i näringslära för prostata adenom, är värt att titta mer i detalj. Vi pratar om vattenmelon, tomater, grönt te och biprodukter. Alla av dem kan och bör naturligtvis inkluderas i kosten för återhämtning. Grönt te med prostata adenom kommer att mätta kroppen med värdefulla katekiner, som positivt påverkar graden av manliga könshormoner, stimulerar prostatafunktionerna och effektivt accelererar återhämtningen i vissa patologier. Vattenmelon och tomater innehåller lykopen. Detta ämne är en utmärkt effektiv antioxidant som positivt påverkar människornas sexuella hälsa. Det är inte för ingenting att lycopen även ingår i droger som hjälper till att behandla urinproblem.

Lycopen säljs i form av kapslar, men det är mycket trevligare att konsumera det i sammansättningen av naturliga produkter.

En separat punkt är en rekommendation om användningen av biprodukter i prostata adenom. På Internet finns det många råd i denna fråga, men vi bör komma ihåg att biprodukter är inte ett botemedel, och allvarlig behandling av prostatacancer adenom 2nd grad och mer omöjligt. Du kan och bör äta honung, pollen, propolis, och så vidare, men att inkludera dem i kosten är rimligt, med tanke på att de påverkar blodsockernivåer, utan också bidra till viktökning på grund av den höga kalorihalten.

Om vi ​​pratar om vad som inte kan botas för återhämtning, finns det inga signifikanta begränsningar för denna fråga. Rekommendationer återkallar principerna om riktig näring. Representanten för det starkare könet med prostataadenom, samtidigt som man observerar en effektiv diet för återhämtning, kan inte äta eller bör allvarligt begränsa användningen:

 1. Socker, liksom andra rätter som innehåller lätt smältbara kolhydrater.
 2. Fettrött kött (fläsk, lamm, nötkött).
 3. Snabbmat. Det är inte rekommenderat även med säljarens löften att det bara använder naturliga ingredienser.
 4. Alkohol- och kraftingenjörer.
 5. Kolsyrade drycker.

För att säkerställa att kosten med prostata adenom, speciellt vid urinretention, var effektiv nog, är det bättre att glömma överflöd av kryddor, röka produkter, marinader och pickles. Diskar för daglig användning bör innehålla en minsta mängd konserveringsmedel, färgämnen, konstgjord smakämne och smakämnetillskott. För att förbättra de organoleptiska egenskaperna hos disken på den vanliga menyn i kosten kan du använda färska eller torkade örter, vitlök. Förresten, den gröna är användbar att äta och i sin råa form.

Lägen att läka med mat i detalj

Ibland i ett stort flöde av information är svårt att hitta en enkel och användbar recept, så här presenterar vi som ett exempel på enkla recept för rätter som rekommenderas för att ingå i kosten för män som diagnostiserats med BPH. Det kommer att helt tillfredsställa hungern och mätta kroppen med användbara ämnen. Recept soppa användbara innefattar: (. 3-4 stycken) gurka (. 4 st), tomater, färska örter (persilja, selleri, dill), kan du lägga söt paprika. Dessa komponenter ska finhackas och placeras i en mixer. Häll sedan ett par glas fettsyror. Alla slipar i en mixer till en homogen konsistens. Matlagningsrätt kräver inte.

En annan användbar soppa för näring i sjukdomar i prostatakörteln är rassolnik enligt följande recept:

 • 4 saltad gurka.
 • Färska morötter - 2 st.
 • Färska potatisar - 2 st.
 • Ris (en halv kopp).
 • Grönsaker att smaka, vitlök.
 • Tomatpasta utan konserveringsmedel eller görs själv (2 matskedar).
 • Vegetabilisk olja (2 msk.)

Den beredda rassolnik ser ganska aptitretande, samtidigt bidrar denna soppa till återhämtning.

Potatis, skivad i skivor och tvättat ris i en panna fylld med vatten. Koka och tillsätt salt. Sätt resten av ingredienserna, förutom gröna, och låt soppen suga över låg värme med locket stängt. Efter villighet att sätta gröna och tomatpasta, gratulera gurka. Servera varmt.

För en effektiv kost som hjälper till att påskynda återhämtningen är det önskvärt att ersätta produkter av animaliskt ursprung med vegetabiliska källor, såsom diskuterats ovan. Därför kommer receptet på morotknivar att vara användbart. För att förbereda rätter enligt receptet krävs 6-7 färska morötter. De ska rengöras och riven på en fin rivare. Tillsätt lite salt, ägg och vitlök till smak. Blanda noggrant och tillsätt semolina till den resulterande blandningen (upp till 3 msk) för att göra det möjligt att bilda koteletter. Stek dem från 2 sidor i en hetpanna till en liten skorpa och sätt sedan på ånga tills de är färdiga.

På ett liknande recept är kål- och rödbettskoteletter förberedda. Receptet ger inte tillägg till något annat i skålen, men om smaken exklusivt är morötter är betor pinsamt, då kan du bilda kotletter med tillsats av potatis, svartbröd.

Användbar och effektiv i en kost som hjälper till att påskynda återhämtning i sjukdomar i prostatakörteln är några grönsakssallader klädda med olivolja eller druvoljor. Sådana diskar kommer att vara ett förråd av användbara, i synnerhet OMEGA-3 omättade syror, vilka också bidrar till sänkning av totalt blodkolesterol. Adenom av prostata utvecklas ofta hos män i åldrarna efter 50-55 år, när behandling av ateroskleros och ökad vikt blir ett ganska brådskande problem. Därför kommer vegetabiliska sallader för recept, som används i kosten för prostatahyperplasi, att gynna hela kroppen.

Att äta korrekt när hyperplasi i prostatakörteln för att påskynda processen för återhämtning eller för att säkerställa remission av processen är enkel nog. Det viktigaste är att stämma överens med att följa vissa principer i kosten och följa dem obehagligt. Med tiden kommer kosten att bli känd och kommer att få en positiv inverkan inte bara på prostata, men också på människors övergripande hälsa, eftersom de produkter som erbjuds innehåller många användbara ämnen och element.

Vad ska vara kosten för prostata adenom?

Vid upprättande av en behandlingsplan för patienter med godartade tumörer i prostatakörteln rekommenderas också läkare att följa korrekt näring. Dieten med prostata adenom är ett mycket viktigt behandlingsstadium. Det förbättrar läkemedlets verkan och lindrar det smärtsamma tillståndet.

Varför behöver du en diet

Diet efter avlägsnande av prostataadenom såväl som i närvaro av en godartad tumör kännetecknas av en speciell diet. Det bör observeras under perioden av förvärring av den inflammatoriska processen och under rehabilitering.

De flesta patienter förstår inte vikten av terapeutisk näring. Den största fördelen med kosten är att det inte tillåter en man att få extra pounds. Överdropp provocerar vidare utveckling av adenom. Namnlösa: Denna patient bör undvikas. Dessutom förhindrar dietten utseendet av andra problem, vilka är gynnsamma faktorer för tillväxten av en godartad tumör. Nu pratar de om förstoppning. Det är också värt att nämna att med en riktig näring sätter en person sin kropp med användbara mikroelement.

Det är mycket viktigt att bli av med övervikt

Principer för dietterapi

Diet med prostata adenom bygger på flera principer, som måste följas. En man måste följa följande regler:

 • Nutrition patient måste vara full. Det viktigaste är att patienten inte känner sig hungrig och inte överdriver;
 • Om patienten är överviktig måste han behålla en sparsam kost, vilket hjälper till att förlora några extra pounds;
 • I den dagliga kosten måste det nödvändigtvis vara rätter som normaliserar tarmarnas arbete;
 • Patientens meny ska vara så varierad som möjligt.
 • Innan du går och lägger dig, är det strängt förbjudet.
 • Du måste äta små portioner i små portioner för att undvika att äta.

Om en man uppfyller dessa krav kommer hans behandling av prostatakörteln att vara mest effektiv.

Lista över rekommenderade produkter

Näring för prostata adenom hos män har många restriktioner. Men om det lite senare. Först och främst bör patienten komma ihåg listan över produkter som han säkert kan konsumera utan att frukta för sin egen hälsa. De är uppdelade i 2 stora grupper. Först kom produktlinjen, som är berikad med selen. Den innehåller:

 1. Sea Kale;
 2. ägg;
 3. Olivolja;
 4. Nötkött och fläsklever
 5. spannmål;
 6. majs;
 7. Beans.

Selen är användbart i prostataadenom

Den andra gruppen innehåller produkter som innehåller en stor mängd zink i deras sammansättning. Bland dem är:

 1. svamp;
 2. kli;
 3. sill;
 4. fisk och skaldjur;
 5. nötter;
 6. Vattenmelon och pumpa frön;
 7. Röda kötttyper.

Män med diagnos av prostata adenom bör inte begränsa sig till att äta färska bär och grönsaker. De bör föredra betor, morötter, kucchini och tomater. De flesta av växtprodukterna påverkar positivt tarmperistaltiken.

Recept för rätter med prostata adenom

Näring för adenom i prostata i 2: e graden, liksom efter borttagning av den tumörliknande bildningen, bör inte bara vara användbar, men också olika. Speciellt för detta fall har dussintals intressanta recept för beredning av hjärtliga måltider från livsmedel som kan ätas med en tumör i prostatakörteln identifierats.

Dietary ost

För beredning av en ostmassa behöver du:

Det första du behöver göra är att gnugga kalorifattig ost på något lämpligt sätt, till exempel med en gaffel. Ägg måste delas upp i proteiner och äggulor. Den sista delen av produkten introduceras i stugan. Mjöl och granulat sätts också här. Av alla ingredienser behöver du göra en matlagning av kockost.

Curd är önskvärt att ta låg fetthalt

Proteinerna slås separat för att bilda ett skum. Efter att de försiktigt införs i stugan. I processen rör om massan hela tiden.

Vaktmästaren är nästan redo. Det återstår att lägga massan i smörj med vegetabilisk olja och täcka toppen med en äggula.

Ugnen är bäst bakad i en multivark eller i ett vattenbad tills det är helt kokt.

Fylld kött

Skålen är gjord av följande uppsättning produkter:

 1. Kycklingbröst (ca 500 g);
 2. Ris (1/2 kopp);
 3. Tomatjuice (0,5 liter);
 4. Lök (2 st);
 5. Vitlök (1/2 mitt huvud);
 6. Morötter (1 st);
 7. Kryddor (peppar och salt till smak);
 8. Grass.

Filéerna måste skäras längs. Det borde vara 2 stycken. Tjocka köttdelar bör vara lite avskräckta. Renade morötter ska skäras i remsor och lök i form av semirings. Vitlök är bäst huggad med en kniv.

Tvättade flera gånger ris kokt i brand tills det är klart. Efteråt tillsättes grönsaker tillsammans med kryddor och färska örter. Hela massan måste blandas väl.

På tunna bitar av filé är det nödvändigt att lägga ut en liten del malet kött, varefter köttet rullas i form av en rulle. Var och en av dem bör fixas med en tandpetare. Vid den här tiden måste du sätta den kokta tomatjuice ut i vatten. Det lägger också till lök och vegetabilisk olja.

I stekpannan måste du steka de färdiga kycklingbitarna från alla håll. Efter rostning rullar bör läggas i en panna med tomat marinade och laga tills det är klart.

Kycklingrullar - det är gott!

Bakade potatisar

En uppsättning ingredienser för denna enkla maträtt består av sådana produkter:

 1. Potatis (4 st);
 2. Paprika (1 tsk);
 3. Vegetabilisk olja (2 tsk);
 4. Peppar doftande (små chip);
 5. Oregano (1 msk.);
 6. Jordkummin (1/4 tsk).
 7. Salt.

Potatis ska tvättas, skalas och skäras i skivor. De viks i en djup skål. Därefter är det nödvändigt att hälla kryddor, gröna och häll en liten del smör. Nu är det fortfarande att blanda allt.

Förberedda skivor potatis med kryddor bör läggas på en bakplåt täckt med papper. Den skickas till en uppvärmd till 200 graders ugn i 30-40 minuter.

Servera potatisrätt med grönsaker och såser.

Potatis kan serveras med en sallad av färska grönsaker

Vad du behöver utesluta

Om det finns ett adenom i prostata av någon grad, bör vissa produkter kasseras. De kommer inte att rekommenderas för patienter med prostatit. Med sådana problem med hälsan måste män ge upp förbrukningen av sådana produkter:

 • Fetter av animaliskt ursprung (smör, svamp). De bör ersättas med grönsaker;
 • Milk. Den innehåller mycket animaliska fetter och kolesterol. Därför kan det leda till tillväxt av en godartad tumör;
 • Stekt kött. I sin sammansättning är karcinogener skadliga för kroppen;
 • Rätter med mycket kryddor. De påverkar urinets arbete negativt, eftersom de irriterar slemhinnan och fördröjer den ackumulerade urinen.

Att veta att du inte kan äta med problem med prostata, kan en man självständigt skapa en kompetent meny för sig själv. Det viktigaste under behandlingen är att inte tillåta fasta, eftersom utmattning av kroppen också bidrar till tillväxten av tumörliknande vävnader.

Vad du kan och inte kan dricka med en diet

Med BPH måste du följa rätt dricksregim. Allt för att drenka vätskan påverkar också kroppen. Män bör föredra mineralvatten, färska juicer och läkemedelsdekok. Ibland är mjölkdrycker tillåtna.

Diet efter operationen av adenom eliminerar användningen av starkt te och kaffe. Det är nödvändigt att vägra även de minsta doserna av kolsyrade och alkoholhaltiga drycker.

Meny för veckan

Patienten kan själv välja den optimala kosten som motsvarar kosten. Men det är mycket lättare att hålla sig till den redan förberedda menyn, utvecklad av nutritionists för en hel vecka.

Meny för en vecka från nutritionists - det är bekvämt

Dag 1

Dagen är värt att börja med havregryn och fruktkonfekt. Att dricka frukost är bäst med dogroseavkok. Som ett lätt mellanmål före middagen kommer 1 banan att göra.

Vid lunch kan en man äta grönsaksoppa och potatismos tillsammans med ett bakat kycklingbröst. Som en drink är det nödvändigt att servera kompot från torkade frukter. På ett mellanmål bör du lämna bärjellyen.

Patientens middag består av stuvad kål och bläckfisk. Den senare tjänstgjorde i kokt form. Innan han låg till sängs fick han ett glas kefir.

Dag 2

Till frukost rekommenderas att man förbereder en gryta från stallost och bärjelly. Ett par timmar får äta en liten handfull nötter.

Till lunch är det värt att äta en grönsaksallad, fisksoppa och kokt fisk. Tvätta ner allt med grönt te. För ett eftermiddagsmat bakat i honungsapple.

Middag kommer att bestå av bakat i en grädde kanin, morotbetor gryta och ett glas curdled mjölk, vilket är bättre att dricka innan du lägger dig.

Dag 3

Som frukost behöver du äta pärlgröt med morotsallad. Drick maträtten med fruktjuice. För den andra frukosten, separat kokt bakad pumpa.

Till lunch ska du lämna kammusslor och grönsaksallad. Alla får dricka med mineralvatten. Vid middagstid är det lämpligt att begränsa fruktsortimentet.

Till middag är bakade potatis och ett par bitar kokt fisk perfekt. Innan du går och lägger dig, borde du dricka ett glas mager yoghurt.

Kammusslor innehåller zink, användbart för prostata

Dag 4

På morgonen är det önskvärt att börja med bovete gröt, pocherade ägg och bärgelé. För den andra frukosten lämna 2 äpplen.

Vid lunch är det bäst att äta din fisk soppa kokta på vattnet, en hack och en kålkotelett. Alla tvättas med örtte. För ett eftermiddags mellanmål, liksom för en andra frukost, äta ett äpple.

Middag består av bakad kyckling, färsk grönsaksallad och ett glas ryazhenka. Syrmjölkdryck är bättre att dricka innan du lägger dig.

Dag 5

Till frukost, kokt ris och ägg kokt mjukkokt. Drick all den bästa fruktjuice. Vid den andra frukosten behöver du äta en banansouffel.

Som middag är det önskvärt att äta borscht på en ljusbuljong och bakad fisk på grönsaker, och även att dricka kompot från torkade frukter. För ett mellanmål gör en sorbet från din favoritfrukt.

Till middag är det tillåtet att förbereda en grönsaksallad och fylld bläckfisk. Innan du lägger dig, borde du dricka ett glas yoghurt.

Kefir är användbart att dricka innan sömn till och med en frisk person

Dag 6

Till frukost, förbered majsgröt och ät den med en bit mager ost. Drick också örtte. Före middagen är det lämpligt att äta efterrätt från en päron.

Till middag passar pasta, köttmedaljonger med grönsaker och kompote. På mellanmålet före middagen är det bäst att laga gräddfil med gräddfil och russin.

Middag kommer att bestå av bakat med grönsaker kött och kål sallad. Innan du går och lägger dig, drick ett glas mjölk.

Dag 7

Till frukost är pärlbyg med morötter och lök idealisk, såväl som grönsaksallad och grönt te. Ett par timmar är ett mellanmål med en handfull nötter.

Till lunch serveras svamp soppa, potatismos och juice. För mitten av eftermiddagen bör tillagas med grönsaker.

Som kvällsmat serverar du vinaigrette och bakade fiskar. Också, genom tradition, innan du lägger dig, måste du dricka ett glas kefir.

Patienten kan äta på en sådan meny eller göra justeringar beroende på deras preferenser och hälsotillstånd.

En man med prostata adenom som följer en diet rekommenderad av en läkare kommer att kunna påskynda sin återhämtning och förlänga den eftertraktade eftergiften. Dessutom kommer han att förbättra kvaliteten på sitt liv och få in arbetet med inre organ och system tillbaka till det normala.

Innan du börjar en diet bör en man samordna det med en specialist. Det bör också höras om patienten inte lyckas hitta en lämplig meny för sig själv.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...