Huvud
Förebyggande

Prostata adenom: behandling med folkmedicin

Prostata adenom är en godartad neoplasma som bildas i prostatakörteln.

Adenom komprimerar urinröret när det växer, vilket medför obehag för patienten.

Om du inte omedelbart söker medicinsk hjälp och inte genomgår lämplig behandling, kan denna sjukdom orsaka ett antal komplikationer:

 • kroniskt njursvikt;
 • bildning av stenar i urinvägarna;
 • svårighet att urinera
 • en mängd olika sjukdomar av infektiös natur.

Orsaken till sjukdomen är inte fullständigt förstådd. Men det finns faktorer som påverkar bildandet av prostata adenom, de inkluderar ofta stressiga situationer och sexuell dysfunktion.

Sjukdomar i prostatakörteln är ganska farliga att springa. Behandling kan ske med hjälp av folkmedicin, de kan hjälpa till att lindra inflammation. Men metoderna för behandling av prostata adenom av icke-traditionell natur bör vara av sekundär betydelse, den huvudsakliga behandlingen är medicinering.

Folkmekanismer är bara en hjälpterapi som hjälper till att återställa och stärka.

Symtomatisk adenom och behandling

De viktigaste första tecknen på prostata adenom är:

 • viktminskning
 • brist på aptit;
 • lukten av urin när den utandas
 • illamående;
 • torr mun.

Det finns tre grader av prostata adenom:

 • Kompenseras. Denna grad kan variera från ett år till tre. En karakteristisk egenskap är frekventa nattliga uppmaningar, de noterar också en långvarig urinström och en försening i urinering;
 • Subcompensated. I andra etappen finns det ömhet med urinering, det kan bli ofrivilligt, liksom en känsla av ofullständig tömning. Urin kan bli grumlig, med föroreningar av blod. Symtom på leversvikt är av kronisk natur;
 • Dekompenserad. Detta stadium kännetecknas av nedsatt njurfunktion. På grund av detta uppstår ofrivillig urladdning av urin med droppar. Det kan finnas turbiditet i urinen och en blandning av blod i den. När urinflödet bryts, försämras njurfunktionen.

Om du har denna symptomatologi, behöver du söka medicinsk hjälp. Diagnos av sjukdomen på grund av olika metoder:

 • rektal palpation av prostata;
 • laboratorietester (urin, blodprov);
 • ultraljud;
 • radiografi.

När man bekräftar förekomsten av en sjukdom som prostataadenom, är det värt att försöka behandla folkmedicinska lösningar. Men först efter överenskommelse med den behandlande läkaren är självmedicinering oacceptabel.

Behandling med folkmetoder

Metoder för behandling av prostataadenom i de första stadierna klassificeras som konservativa. Ett bra resultat kan behandlas med prostata adenom folkmekanismer.

Vid mer allvarliga skeden av denna sjukdom är okonventionella metoder endast möjliga som en ytterligare terapi för läkemedelsbehandling. Symptomologin hos sjukdomen är inte alltid uppenbar, ofta erkänns närvaron av prostata adenom vid en rutinundersökning av urologen. Folkmedel för behandling av prostataenom hos män, till och med som förebyggande åtgärd, ger ett utmärkt resultat.

Icke-traditionella metoder för behandling av prostata adenom är ganska olika, de inkluderar bad, medicinska infusioner, avkok av medicinska örter, intag av vissa produkter.

För att förbättra terapin av prostataadenom förändrar kosten. Det är nödvändigt att införa i kosten av gröt, med denna sjukdom är det bättre att förbereda dem på vatten. Det är också mycket användbart att dricka färsk juice från en rå pumpa, eftersom denna grönsak innehåller mycket zink. Färsk pumpa juice rekommenderas när diagnosen adenom, men dess användning har biverkningar - halsbränna och magbesvär.

Med adenom är det användbart att dricka systemiskt linolja: två teskedar om dagen, i en månad.

För att normalisera prostataarbetet är zink mycket viktigt, eftersom detta mikronäringsämne kan stärka immuniteten och minska bildandet av adenom. För förebyggande åtgärder är det nödvändigt att äta dagligen för femtio pumpa frön - för att ge kroppen med zink. Frön kan vara i någon form: torkad, rå, det viktigaste är att bevara det gröna kuvertet på dem.

En värdefull grönsak för män är en betor, det är önskvärt att inkludera det i den dagliga menyn. Rötter är mycket användbar för prostata adenom, men har en nackdel i form av laxerande effekt. Särskilt användbar är färsk juice från rödbetor. Med konstant användning av juice minskar adenomen i storlek.

I profylaktiska syften och för behandling av prostatit i de tidiga stadierna är det nödvändigt att organisera en riktig diet. Det är inte tillåtet att överdriva, använda alkohol, rökt, starkt salta och kryddiga rätter. Sådana begränsningar gör det lättare att känna sig väl med prostata adenom. En förutsättning för att bibehålla hälsan är en stabil vikt utan fetma.

Läkemedelsbuljonger

Det är möjligt att använda behandlingen av prostata adenom med en mängd olika folkrecept, till exempel dekoktioner är ett effektivt botemedel. En positiv effekt kan uppnås vid användning av lökskalken.

För att göra detta bör det kokas i ungefär fem minuter, spänna sedan all vätska och låt stå i en timme. Sedan kan du lägga till honung till avkok, för att ge en trevlig smak.

Den tillverkade drycken ska ätas upp till en halv kopp mat före måltiderna. För att börja dricka buljong är det möjligt att de första symptomen uppträder i form av komplicerad urinering. Det är också användbart att använda rålök under en måltid i en rå form.

Te har en utmärkt effekt från medicinska örter. För att använda den kan du ta löv av unga nässlor, endast i avsaknad av risk för tromboflebit. En stor mängd användbara ämnen innehåller roten till den dioekiska nässeln.

För beredning av te tas lika delar av roten av denna växt, kalgan och lakrits. Det är på grund av denna blandning att prostata adenom kan botas. En tesked örter behöver hälla 750 ml vatten och koka blandningen i tio minuter. Därefter insistera på en timme. Använd avkok med 0,2 liter två gånger om dagen. Detta recept är särskilt effektivt vid manifestationen av de första symtomen på sjukdomen.

Den creeper har antiinflammatoriska egenskaper och är en effektiv assistent i prostata adenom. För att förbereda buljongen måste du mala växtens rötter, ta fyra teskedar, häll dem med ett glas kallt vatten, vilket lämnar för att infilera i åtta till tio timmar. Töm sedan vattnet och häll rötterna med kokande vatten (sju glas), linda på filten och insistera en timme. Ready-made buljong används tre gånger om dagen för 1/3 kopp.

God kvalitet har hästkastanj. Det kan hjälpa kroppen att återhämta sig efter behandling av denna obehagliga sjukdom. För buljongen ta de gröna skalen av två kastanjer och häll kokande vatten (300 ml).

Vätskan kokas i ungefär femton minuter, över låg värme, efter filtrering. Vid de första stadierna av utvecklingen av prostataadenom används avkokning i ett halvt glas på morgonen och på kvällen.

Tinkturer för prostata adenom

Vid behandling av folkmedicin finns tinkturer. Tinkturer ger en bra terapeutisk och förebyggande effekt, vilket stärker immuniteten.

De innehåller antibakteriella egenskaper som hjälper till att minska prostata adenom. Men eftersom sådana droger tillverkas alkohol är samråd med en läkare om deras användning obligatorisk.

I propinens tinktur innehåller en otrolig mängd användbara ämnen som hjälper till att kämpa med olika virus och bakterier, vilka är orsakerna till sjukdomens adenom. Användbara ämnen tinktur stimulerar immunsystemet fullständigt och hjälper till med början eller kronisk sjukdom.

För att förbereda tinkturen blandar du en del av den revade propolen och två delar av medicinsk alkohol. Häll blandningen i en flaska med ett mörkt glas och lämna på en mörk plats i några veckor. Varje tre dagar ska infusionen skakas.

Ökad aktivitet och utmärkt effekt mot patogena virus och patogener har många folkmedicin, men det är speciellt värt att notera St John's Wort. Denna växt stärker bäckens organcirkulation, vilket kan hjälpa till att återställa prostatakörteln snabbare. För att få tinkturen måste du ta femtio gram johannesört, häll vodka (500 ml) och insistera på en mörk plats i en månad. Sedan filtreras infusionen och används en tesked, före varje måltid tre gånger om dagen.

Terapeutiska bad

Behandling av prostata adenom med icke-traditionella metoder kan innefatta specialiserade sessilbad. För maximal effektivitet av förfaranden är det nödvändigt att följa vissa regler:

 • Badets längd bör inte överstiga tio minuter;
 • Ett djupt bassäng behövs där vatten kommer att nå midjan i sittplatsen;
 • Det är nödvändigt att ligga ungefär en timme efter att ha tagit bad eller ta ett bad innan man lägger sig i sängen;
 • Behandlingsförloppet ska vara minst tio dagliga procedurer.

För stillasittande bad föreslår folkmedicin för prostata adenom att brygga ekbark eller kamille. Också lämpliga samlingar av blommor av salvia eller lind. En annan behandling för prostata adenom är blommor eller löv av willow-tea och marshweed. För att göra ett bad måste du ta fem matskedar av olika typer av medicinska örter (lika delar), häll dem med tre liter kokande vatten och insistera i en timme. Spänn sedan färdigbuljongen i en bassäng och späd med rent vatten till en trevlig temperatur. Regelbunden hållning av stillasittande bad ökar behandlingen och har en antiinflammatorisk effekt på det sjuka organet.

Samma infusion av medicinska örter kan göra varma enemas. Volymen av enstaka injektioner bör inte överstiga hundra milliliter. Ungefär i trettio minuter är det nödvändigt att kvarhålla vätskan inuti. Kursen varar tio till femton dagar. Vid ett adenom av prostata av enema är kapabel att ge antiinflammatorisk effekt, men innan ansökan samråd med experten är obligatorisk.

De bästa sätten att återställa en sjuk organism är gjorda av biprodukter. En tinktur av bivax hjälper till exempel att bota organen i genitourinary systemet. Men inte många människor är överens om att använda denna metod, eftersom ställningen är döda bin. Propolis och honung kan också hjälpa till med prostata adenom.

För att göra en tinktur från en sump behöver du ta ett glas podmor och häll vodka (500 ml). För att insistera denna blandning rekommenderas på en mörk sval plats i två veckor, och periodiskt skakar och blandar ämnet. Efter filtrera tinkturen och ta den tre gånger om dagen för en st.lozhke, före måltider. Efter att ha tagit kursen börjar symtomen försvagas, och kroppen börjar återhämta sig.

Bota och återställa kroppen med prostata adenom kan vara olika sätt. Adenom är en farlig sjukdom med alla möjliga komplikationer, det behöver bara behandlas tillsammans med läkare.

Medicinsk örter och en mängd olika folkmedicin kan hjälpa till med denna sjukdom, men terapi måste utföras under lång tid. Alla medicinska åtgärder bör vara omfattande och agera på patologi från alla håll.

Prostatacenombehandling med folkmedicin

Magnet i folkmedicin för behandling av prostata adenom. Hos mannen på 72 år fanns det ett adenom av en prostata. Han vände sig till doktorn när sjukdomen redan var i försummad form, och utan en kateter var det omöjligt att tömma blåsan.

Han erbjöds omedelbart en operation för att avlägsna adenomen, gick han överens, gick till sjukhuset, men när han såg de postoperativa patienterna, blev han rädd, befann sig från operationen och lämnade sjukhuset med en kateter. På inrådan av en urolog började behandla adenom folkmusik rättsmedel: den första dagen av fastan bör äta 0,5 dl valnötter, i den andra - en halv kopp solrosfrön, den tredje dagen av lampan genomsnittet. Fortsätt denna behandling av prostatakörteln i tre månader.

Mannen använde denna åtgärd, och adenomen försvann, men sedan han hade en ohälsosam livsstil, kom han några år senare igen. Då bestämde han sig för att behandla adenomen med en magnet. Han köpte en biokorrektor från firmaet Nevoton, men effekten av behandlingen var liten. Därefter tog mannen, enligt doktorns råd, magneten mer - från radioens talare. Förutom adenom i prostata körteln hade han ledgång i lederna. Han bestämde sig för att använda detta botemedel mot båda sjukdomar - han masserade huden över de sjuka ställen med en magnet i cirkulära rörelser två gånger om dagen i 20 minuter. Två månader senare lyckades han bota adenom helt och ta bort alla symtom på artros. För behandling av adenom och prostatit med en magnet, räcker det att lägga ringmagneten i 20 minuter i perineum i 15-20 minuter. Behandlingsförloppet med detta medel är 1,5-2 månader. Nu är mannen 87 år gammal, han kör fortfarande en bil, och han har inga sjukdomar. (HLS 2001 nr 4, sid 3)

Prostatacenombehandling med folkmedicin

Aspen i folkmedicin för behandling av prostata och prostata adenom

En man har lidit av adenom i många år. Bota det hjälpte folklösning - tinktur av bark av asp. Detta verktyg föreslogs av en bekant. Det är nödvändigt att samla i april, i början av sapflödet tills knopparna blommar, bark av ung asp, torka i ugnen på låg värme. Ta 100 g torr bark, hugg, häll 200 gram vodka, insistera i mörkret i 2 veckor. Stamma, vrida ut. Du bör få 90 g tinktur. För behandling, droppa 20 droppar tinktur i vanlig vodka och drick före måltider tre gånger om dagen. Du kan droppa tinkturen inte i vodka, utan i vattnet. När tinkturen är över, försvinner adenomen. Tinktur är tillräcklig i 2 månader. Mannen hade behandlat prostata med detta folkläkemedel och blev av med adenomen. (Hälsosam semester 2001 nr 7, sidan 6), (HLS 2004 nr 18, sidan 27).

En annan man läste detta recept i en hälsosam livsstil och slutsatsen att det är nödvändigt att ta en dos två gånger så mycket eftersom det är svårt att klämma i tinkturen från den sodna skorpan i vodka. Efter tre månaders behandling med detta folkläkemedel minskade adenomen med hälften, tillståndet förbättrades mycket. Innan det drack jag mycket dyra tabletter för prostatacancer i 8 år, men de hjälpte inte honom, bara stoppade tillväxten av adenom. När mannen bestämde sig för att upprepa behandlingen av adenom med asfask, visade sig tinkturen vara mycket bitter och hjälpte inte honom. Därför bör aspenbark skördas endast på våren. (HLS 2002 nr 11, s. 19).

Hemorrojder i folkmedicin för behandling av prostata adenom

En man 87 åldern erkände BPH 4 grader, sätter katetern, och sade att detta är slutet på livet, men mannen ville inte att mäta med denna situation. Jag började leta efter information om hur man cure prostata adenom med hjälp av folkmedicinska lösningar. Han stannade på hemlocket, som läker väl tumörerna. Gjorde tinktur av hemlock, drack 1 sjunker till 45, och sedan till en timme. L., Made mikrolavemang med en lösning av tinkturer (1h. L. Per 100 g vatten), med hemlock frön i torr form (mer behandling adenom beskrivs i artikeln ). Som ett resultat passerade adenom 4 grader i ett adenom i 2-gradskursen. Katetern avlägsnades från mannen. (HSE 2003 nr 21 sid 9-10).

Doktor Lyubimovas råd om behandling av prostata adenom

Du kan använda följande folkmekanismer:

- ljus gjorda av getfett (100 g) och propolis (20 g), en kurs på 30 dagar, ett ljus införs varje natt på natten.
- Drick 2 tsk varje dag. av linolja.
- äta så mycket färskt lök som möjligt
- ta 2 gånger om dagen för 25 st. pumpa frön.
- Ta vitlök infusionen 3 gånger om dagen till 50 g (1 matsked riven vitlök häll 500 g kokande vatten, insistera 8 timmar).
- drick te från frö av kummin
- Undvik kryddig mat och alkohol
- Sitt inte på förkylningen
- Använd inte täta elastiska band som hindrar blodcirkulationen i det lilla bäckenet.
- gör övningar som förstärker bäckens golvmuskler.
(HLS 2003 nr 2 sidor 10-11).

Behandling av adenom med bi soppa

Lyssna framgångsrikt adenom kan biet soppa. Receptet för behandling är följande: häll 2 msk. l. Häll 500 ml kallt vatten, koka och simma i 2 timmar på en lugn eld. Stam, förvaras i kylskåp i högst 2 veckor (och helst inte mer än en vecka). Ta avkok av bivax för behandling av prostata adenom, prostatit, impotens av 1 msk. l. tre gånger om dagen, äter 1 tsk. honung. Förloppet av behandling av prostatakörteln under månen - en och ett halvt år. De genomför tre sådana kurser med en paus mellan dem på en månad. (HLS 2004 nr 17, sid 28).

Vid mannen efter behandling avkok av bivax avstötning av adenom (HLS 2006 nr 15 sidan 24).

Folkbehandling av prostataadenom med propolis, persiljajuice

För behandling, ta en vatten extrakt av propolis vid 1 msk. l. tre gånger om dagen. Varje dag injiceras i ändtarmen med propolis. Behandlingsförloppet av adenom med propolis 2-4 veckor.

Att bota ett adenom kommer att hjälpa och juice av persilja: kläm ut juice, blanda med honung 1: 1. Ta 2 msk. l. 2-3 gånger om dagen. Persiljajuice hjälper till att bota inte bara prostatakörteln, utan också lösa upp stenar i njurarna och salter i salterna i lederna. Behandlingen utförs av kurser i 6 månader och längre, annars kan adenomtillväxten vara möjligt (HLS 2004 nr 4 sidan 28, från en konversation med läkare-apitherapist Professor Sinyakov).

Går på skinkorna för behandling av prostata adenom

Mannen hittade prostata adenom, han fick inte behandlas, tills en natt fanns en attack, togs till sjukhuset, men operationen att ta bort adenom kunde inte göras på grund av ett sjukt hjärta. Mannen läste en artikel om att gå på skinkorna, vilket starkt ökar blodcirkulationen i bäckenorganen och har en fördelaktig effekt på alla organ som finns där. För behandling av adenom började mannen göra denna övning - 4 meter framåt och 4 meter tillbaka, bara för 40 meter. Jag gjorde bara ett tillvägagångssätt per dag, som ett resultat av att adenomen upphörde att växa, alla symptom på prostata adenom försvann, det allmänna välbefinnandet förbättrades. (HLS 2004 nr 6 sidan 19).

Av motion vid behandling av prostata samt till den vanliga gång, motion "Kalmyk Yoga" och andra övningar förbättrar blodcirkulationen i bäckenområdet (HLS №9 2005 s. 11).

Folkbehandling av prostata adenom med pumpa frön

500 g skalade pumpafrön, slipa i köttkvarn och blanda med 250 g honung, ät degen och rulla bollarna av en hasselnötstorlek ur den. För att behandla adenom före måltider sätta bollen under tungan tills den är helt upplöst 3 gånger om dagen. Kurs - tills bollarna går ut. Efter ett år kan behandlingstiden av prostata upprepas. En man för 10 år sedan hittade de första tecknen på prostata adenom. Han började behandlas med detta folkläkemedel. Utvecklingen av sjukdomen stoppades. (HLS 2004 nr 7 sida 6)
Du kan inte rulla bollar, och ta detta botemedel mot prostatit för 1 tsk. två gånger om dagen (HLS 2007 nr 18 sidan 30)

En man på 78 år diagnostiserades med ett adenom i prostata i 2: a graden, föreslog en operation. Men han köpte en hink frön, torkades och maldes i pulver. 1 msk. Pulver av pumpa frön blandas i 100 ml mjölk och drack, gjorde det två gånger om dagen. Dessutom gjorde jag en träningscykel. Ett år senare hade han inget adenom. (HOOO 2008 nr 17 sidan 10)

Salt i folkmedicin för behandling av prostata adenom

Koksaltlösningen behandlar många sjukdomar, speciellt väl löser olika tumörer. För behandling måste du ta en 9% lösning av salt i vatten, fukta det med gasväv, vikas i 8 lager och fästas vid sårpunkten. För behandling sätta mannen en saltförband i ljumskområdet för hela natten. Efter 8 procedurer kände jag stor lättnad (HLS 2004 nr 12, sid 26).

Nettle Root i folklig behandling av prostata

Bota adenomen i prostata hjälper till infusion från nätets rötter: 1 msk. l. rot häll 300 mg, koka 10 minuter, insistera 2 timmar, dela in i tre uppdelade doser och ta 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltid. Kursen är 2 månader, sedan en paus och en ny kurs. (HGO 2007 nr 8, sid 29).

Övningar för att behandla prostata adenom

Mannen hade ofta urinering - upp till 7 gånger per natt, när han vände sig till en läkare, diagnostiserad med prostata adenom. De sa att den mest tillförlitliga behandlingsmetoden är kirurgi. Mannen bestämde sig för att bli botad - genom att ladda och pumpa frön. Utförde tre övningar: "cykel" - 60 gånger, "sax" - 60 gånger, kompression av skinkorna - 300 gånger. Jag gjorde denna uppsättning övningar 2-4 gånger om dagen. Samtidigt åt han pumpafrön 20 gånger tre gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna. Efter två veckor kände jag mig lättad. Och två månader senare försvann problemet helt. Men för att förhindra att träningen från adenom fortsätter. (HLS av 2009 nr 21, sidan 40).

En blandning av Shevchenko från prostata adenom

Blandningen Shevchenko (30 ml vodka + 30 ml sträckta olja framgångsrikt behandla en mängd olika tumörer, inbegripet prostatakörteln adenom man beslutat att behandla adenom blandning Shevchenko -... Drack en gång per dag på morgonen på fastande mage, två timmar före en måltid också. dricka ett avkok av kardborre rot, lakritsrot dekokt och infusion av bark och blad av hasselnöt. adenom försvann fem månader. (HLS 2010 №10, s. 9).

Vide-ört

Vid 75 år vägrade en man adenom, han vägrade operation och bestämde sig för att behandla prostatakörteln med folkmedicin. Jag läste att kiprejnyj te hjälper eller assisterade, började dricka infusioner kapreja nizkolistnogo och kipreja melkotvetkovkovogo. Jag drack 2 koppar kaprejnogo te en dag, på prostata för natten fixade ett blad av en gyllene mustasch. Som ett resultat hade han ett adenom. (HLS 2011 nr 2, sid 15).

Hur man behandlar adenom med björkpinnar

För 28 år sedan startade en man prostatit. De gjorde injektioner, föreskrivna läkemedel, smärtor stoppade, men efter ett tag började de igen. Snart upphörde han att behandlas. Prostatit från tid till annan påminner om mig själv, men då sänkte smärtan sig själv utan behandling. Mannen tolererade bara med att veta att snart igen kommer allt att gå tillbaka till det normala. Gradvis blev smärtan mindre och mindre, och prostatit slutade oroa honom.

Men adenomen utvecklades. Det kom till att varannan halvtimme kom han upp på toaletten. I en bok läste han att löken kämpar bra mot denna sjukdom. Blev en man för tre rå lök om dagen med varje måltid, gjorde han det i tre år, men hoppas på en båge inte fullt ut, men lättade adenom symptom - till badrummet, gick han tre gånger mindre ofta - varje 1, 5 timmar.

Han avgick redan till sin position och började betrakta honom som vanligt, men i tidningen ZОZH fick han en artikel om de underbara egenskaperna hos björkpinnar. Han gjorde det en tinktur sedan passerade bara en månad och innan han kunde ta totalt 150 g tinktur, men resultaten är bara fantastisk - några dagars behandling med tinktur av njurarna, började han att få upp efter 2 timmar, och nu får upp på natten bara en gång, även om har gått eller har skett endast en månad efter början av behandlingen av ett adenom denna nationella agent. Det tar 20 droppar tinktur 4-5 gånger om dagen. (HOOO 2008 nr 11, sid 8)

De mest populära recepten för behandling av prostata adenom folkmekanismer

Det är ingen hemlighet att en man känner sig stark om han inte har några problem med styrkan som ger honom möjlighet att bevisa sig en riktig man framför sin älskade kvinna. Enligt statistiken har hälften av den manliga befolkningen över 50 års ålder patologiska förändringar i könsorganen - prostatakörteln, som påverkar deras sexuella förmågor. Om du diagnostiserar sjukdomen i tid och ordinerar behandling för prostataadenom med folkmedicin, finns det en chans att helt läka det.

Symptom på sjukdomen

För förändringar som i grunden förändrar människornas liv hänför sig först till prostata adenom eller på annat sätt - godartad prostatahyperplasi (BPH). Denna ökning i kroppens glandulära struktur i storlek, på grund av vilken urinröret komprimeras, och hela urinsystemet stryks.

Om det plötsligt fanns en generell sjukdom i samband med en överträdelse av urineringsprocessen, såsom ofullständig strålning, urinretention, falsk uppmaning, kan en av anledningarna vara adenom i prostata. Cure hyperplasi kan vara helt i de tidiga stadierna av sin utveckling. Så snart symptom uppstår rekommenderas det att rådfråga en läkare för att undvika allvarliga komplikationer i framtiden.

Den främsta orsaken till BPH har inte identifierats, men det finns två faktorer som läkare lägger stor vikt på:

 • hormonella åldersförändringar, vilket ökar produktionen av kvinnliga hormoner i kroppen och minskar manliga hormoner;
 • ärftlig predisposition.

Man tror att utvecklingen av denna sjukdom är en manifestation av klimakteriet hos män. I vilket fall som helst behöver kroppen hjälpa till i tid för att göra livet mer fullt.

Stages av sjukdomsutvecklingen

Det är accepterat att skilja mellan tre stadier av utveckling av prostatahyperplasi:

 • den första är uppenbarad av frekventa natten uppmanar, en svag ström, en fördröjning i uppkomsten av urinering;
 • den andra kännetecknas av ömhet och en känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • i tredje etappen finns det kränkningar i njurarnas arbete, vilket blir livshotande.

Metoder för behandling av BPH, beroende på dess utveckling, kan ha en medicinsk form, operativ och icke-operativ. Metoden för behandling är ordinerad av en läkare. Mediciner är utformade för att minska symtomen och normalisera arbetet, med hjälp av det är det inte alltid möjligt att bota prostatacenomen hos män, särskilt i försummade tillstånd. Kirurgiskt är problemet löst när andra metoder inte ger positiva resultat.

Bota med fytopreparationer

Fytoterapi kan inte bara stoppa prostatans tillväxt och lindra symtomen på dess manifestation, men också minska organs storlek vid det inledande skedet av tillväxten. Folk recept för användning av växter för behandling av sjukdomar i urinvägarna är kända från antiken. Vilken natur ger, har folk länge lärt sig att använda till deras fördel.

För närvarande kan örter och deras samlingar inte bara kokas på gammaldags sätt hemma utan köper även färdiga extrakt i form av tabletter, kapslar, lösningar, ljus och annan lämplig form.

Recept av traditionell medicin

Våra farmödrar känner till många effektiva sätt att behandla prostatahyperplasi hos män i hemmet. Av de mest kända växterna kan du namnge selleri, persilja, Johannesört, nässla, pumpa och andra.

Avkokshantering

De nödvändiga örterna och deras avgifter kan köpas på apoteket, som ingår i deras lista för behandling och förebyggande av prostatahyperplasi, följ noga instruktionerna för användning och sluta inte rekommenderad kurs för att få önskat resultat.

De mest populära och effektiva är yarrow, horsetail, calendula, björnar. De accepteras enligt ett schema: hackade löv häll kokande vatten med en hastighet av 1 msk. l. örter för 1 kopp kokande vatten och lämna till infusion för natten, eller ett par timmar i en termos. Ät ett glas i en halvtimme före måltiden tre gånger om dagen i två månader.

Samling av blommor av blomkornblomning, rhizomer av lakrits och björnar från andelen 1: 1: 3 i mängden 1 msk. l. Häll 1 kopp kokande vatten och stå på ett vattenbad i 15 minuter. Kall i 40 minuter, pressa, tillsätt kokt vatten till den ursprungliga volymen och ta 2 msk. l. 30 minuter före måltiden tre gånger om dagen.

Behandla prostata adenom hos män med avkodning av nätets rötter. Häll 1 msk. l. krossad nässla rot 300 ml vatten, koka och håll på låg värme i 10 minuter, insistera 2 timmar och drick ett halvt halvtimme innan måltiderna i två månader.

Barkens löv och knoppar är en butik av zink, som är nödvändig för behandling av prostatahyperplasi. Tinktur av örter hemlock, Kalanchoe, bergsklättrare fågel, akonit rot, köpt i ett apotek, taget droppe för droppe för att äta tre måltider om dagen.

Annan traditionell medicin

Överensstämmelse med kost spelar en viktig roll vid behandling av prostata. Kroppen behöver vissa element som det kan få med mat. Användbara ärter, olika spannmål, pumpa frön, valnötter. Skada kan orsaka kryddor och röka produkter, alkoholhaltiga drycker och öl, livsmedel som innehåller stora mängder animaliska fetter. Det är tillrådligt att ge upp kött och bara äta kyckling och fisk i kokad eller bakad form.

Ljus av getfett och propolis i förhållandet 5: 1 införs i anuset på natten i 30 dagar. Denna metod kommer att bidra till att minska puffiness och inflammation inte bara i prostata, men också i närliggande organ, vilket är mycket viktigt för urineringstörningar.

Varmt mikroclyster från medicinska örter anses vara användbara. Till exempel är införandet av granvatten i anuset effektivt. Före proceduren är det nödvändigt att tömma ändtarmen. Denna metod rekommenderas för att hålla den i 1,5 månader.

fysisk träning

Gymnastik måste nödvändigtvis gå in i människornas liv, inte bara för att hjälpa kroppen att klara av sjukdomen, men också för att minska symtomen, för att förhindra nya patologiska förändringar i bäckenorganen. Alla övningar av sådan gymnastik syftar till att stärka musklerna och normalisera blodcirkulationen, avlägsna stillastående fenomen.

De mest enkla och välkända övningarna: "sax", "cykel", gå på skinkorna, kompression och avslappning av skinkorna kan göras när som helst på dagen. För att stärka bukmusklerna är övningen på pressen lämplig: Liggande på ryggen, lyfter benen till vinkelrätt läge mot kroppen. Tryck upp från golvet hjälper också till att stärka den muskulära ramen. Rekommenderas för adenom i prostatakörteln hos män som rider, vilket mycket väl stärker musklerna.

Antalet övningar ska väljas individuellt för varje, eftersom det beror på patientens fysiska tillstånd. Att göra är så många gånger värt i ett relativt bekvämt tillstånd. Med tiden kommer musklerna att stärkas och antalet övningar ökar.

Några rekommendationer för att bibehålla hälsan

Spåra mängden vätska som används så att den inte överstiger den vanliga dagskursen. Drick inte någon vätska några timmar före sänggåendet, så att du känner dig vilad på morgonen och inte uppbruten på grund av nattutflykter till toaletten. Om möjligt, töm hela blåsan helt så att det inte finns någon stillastående urin, vilket kan leda till en inflammatorisk process. Missbruk inte diuretika, ta bara dem och i den mängd som urologen har ordinerat för dig.

Begränsa användningen av alkohol - det främjar bildandet av urin i kroppen. Var fysiskt aktiv - ett rörlöst tillstånd orsakar stagnation av urin och kan bidra till utseendet av inflammation i prostata och urinblåsa, gör övningar för att förbättra blodcirkulationen i det lilla bäckenet. Ät 1 tsk varje dag. linfröolja. Ät så mycket färska lök som möjligt.

Inkludera i din dagliga kost en tesked propolisnogo honung, som med sina antibakteriella egenskaper kommer att hjälpa kroppen i kampen mot BPH. Använd inte ett neddragningsunderkläder som stör normal blodcirkulation. Överkolla inte - speciellt i benen och underkroppen.

För att behandla ett adenom hos en körtel av män i startfasen är det endast kirurgiskt möjligt. Att bli av med sjukdomen i hemmet är endast möjlig i början, och tillämpar alla rekommendationer för komplex behandling och begränsar sig inte bara till intaget av avkok av en enda ört.

Man måste komma ihåg att behandlingen kan variera från sex månader till ett år. Om du lyckades sluta utveckla BPH, fortsätt denna behandling som en förebyggande åtgärd av vissa kurser under resten av ditt liv, för att inte låta ditt liv ingå ett kirurgiskt sätt att lösa detta problem.

Prostata adenom: behandling med folkmedicin

Med prostataadenom står två tredjedelar män över sjuttiotalet, även om det vid en yngre ålder kan upptäckas. Prostataadenom är en godartad proliferation av prostatavävnad med bildandet av knölar i blåsans submukosa. Som ett resultat av denna process förlorar den inre sfinkteren av blåsan sin normala form och svårighet att urinera. En sådan sjukdom tenderar att fortskrida kontinuerligt i frånvaro av snabb behandling. I ett misslyckat tillstånd är det bara möjligt att bli av med prostata adenom med hjälp av en kirurgisk operation.

Vad provar sjukdomsuppkomsten

Risken att med ålder en man kommer att möta ett adenom finns det alltid, men i flera fall ökar det många gånger. Så mycket mer ofta påverkar sjukdomen män:

 • lider av fetma
 • rökare;
 • konsumerar öl i stora mängder;
 • ha ärftlig benägenhet
 • ledande stillasittande livsstil;
 • som använder ohälsosam mat

Om vi ​​försöker utesluta provocerande faktorer kommer sannolikheten för adenomutveckling att minska avsevärt, även om det är nästan omöjligt att helt skydda oss från sjukdomen. Idag är det bevisat att det finns ett adenom och en raslig förutsättning. I representanter för kaukasoid och Negroid raser är prostata adenom mycket vanligt, medan hos män i mongoloid-rasen är adenomfall sällsynta.

Symtom på prostata adenom

Symptom på sjukdomen uppträder tillräckligt tidigt, och när de upptäcks behövs ett brådskande besök till läkaren. I en odelad form härdas prostata adenomen ganska enkelt. Vanligtvis när en man utvecklar en sjukdom känner han:

 • spänningar i bukpressen med urinering
 • ökad urineringstid
 • minskning av trycket i urinströmmen;
 • strålningens intermittens vid slutet av urinering;
 • frekvent natturinering
 • urininkontinens
 • permanent liten läckage av urin;
 • signifikant ömhet i erektion
 • minskad kvalitet på erektion;
 • impotens.

Brott i könsorganet sker med långvarigt obehandlat prostata adenom. I början av sjukdomen upplever en man inte svårigheter och obehag under samlag.

Komplikationer av prostata adenom

I händelse av att patienten av någon anledning vägrade att behandla prostata adenom är det mycket hög sannolikhet att utveckla följande allvarliga komplikationer:

 • Urinets utseende i blodet;
 • akut urinretention
 • urolitiasis;
 • akuta infektioner i genitourinary systemet.

När anges kirurgisk behandling?

När sjukdomen är igång är det hög sannolikhet att endast kirurgisk behandling kommer att vara effektiv. Som regel utförs operationen vid, om observerad:

 • akut urinretention
 • massiv hematuri (urin i blodet);
 • njursvikt
 • stora stenar i blåsan;
 • purulenta infektioner i urinvägarna.

I andra fall kan en medicinsk behandlingsmetod användas. För att undvika kirurgisk ingrepp bör patienten börja behandla prostataadenom även i början av sjukdomen.

Folkmedel för prostata adenom hos män

För att behandla sjukdomen kan man effektivt använda en mängd olika folkmedicin, som i de tidiga stadierna av sjukdomen kommer att bidra till en fullständig återhämtning.

Profylax av prostata adenom

Förebyggande av prostata adenom är ganska effektivt, och ofta är de användbara för hela organismen. Män ska inte försumma profylax, eftersom detta kommer att bidra till att hålla hälsan så länge som möjligt. För att inga problem med prostatakörteln är nödvändiga:

 • harmoniskt sexuellt liv;
 • daglig träning
 • daglig kontrastdusch;
 • balanserad näring
 • förebyggande av hypotermi, särskilt sexuella organ (till exempel sitter på kallt golv);
 • snabb behandling av förstoppning (med förstoppning finns ökat tryck på prostata);
 • förebyggande besök till läkaren en gång om året
 • söker medicinsk hjälp för eventuella problem med urinering;
 • bibehålla optimal kroppsvikt.

Om en man på allvar närmar sig sin hälsa och inte missbrukar alkohol och inte använder tobaksvaror, minskar risken att bli sjuk, betydligt. Profylax av prostata adenom är mycket lättare än att behandla sjukdomen, därför bör den inte försummas.

Vi behandlar prostata adenom hos män med folkrättsmedel och metoder

Prostata adenom är en sjukdom av ålder hos män, som liknar kvinnornas klimakterium.

Dess karakteristiska symptom är en frekvent uppmaning att urinera. Strålen i toaletten är tunn, svag, stänkt, kommer med förseningar.

Den faller ner brant så att patienten ofta faller på sina fötter istället för toaletten. Urinblåsan töms inte helt, efter att ha lämnat toaletten finns det en önskan att urinera igen.

Hos män över femtio är detta vanligt förekommande. Tillsammans med den officiella medicinen används människors behandling av prostata adenom.

I artikeln kommer vi att prata mer om folkmekanismer för behandling av prostata adenom hos män.

Prostata adenom: behandling med folkmedicin

Med tanke på teorin om medicin kan användningen av ett antal folkmekanismer för prostata adenom inte alltid vara vetenskapligt motiverat. Adenom är en neoplastisk process. Även om det är godartat, vänd tillbaka och till och med sluta använda bara örter, lotioner, buljonger, etc. ofta omöjligt.

Är det möjligt att bota prostata adenom med folkmedicin? Nej det är det inte. De flesta läkare är överens om att folkmetoder är bra för förebyggande av adenom och under remission efter operation. Vid behandling av ett redan diagnostiserat adenom, särskilt sedan andra etappen, bör de endast användas som hjälpmedel.

Hur man behandlar prostata adenom med folkmekanismer? Tänk på nedan.

De mest effektiva sätten

Det viktigaste i behandlingen av prostata adenom är folkmedicinen - rätt näring. Vad som är önskvärt och vad som inte kan ätas med adenom är folkläkare kända sedan antiken.

I grund och botten motsvarar kostbehoven med de vanliga principerna för hälsosam kost. Men det finns också en specificitet, begränsningar för denna sjukdom.

För att förbättra tillståndet hos prostatavävnad från patienter med att begränsa sig till att äta köttprodukter av det, ägg, stark buljong av något slag, starkt kaffe, te, kryddor, pickles, kryddig, sura livsmedel.

Alkohol, peppar, senap, röka produkter, konserver är helt uteslutna. De angivna produkterna stör blodcirkulationen i prostata.

Det är önskvärt att äta alla produkter från havet, från växter, från mjölk. En måltid som innehåller mycket zink rekommenderas. Skivhållaren för innehållet är ostron. Tyvärr är det i vår region en elitprodukt som inte är tillgänglig för alla.

Mindre än, men acceptabelt för behandlingsändamål, andelen zink i vetekli; pumpa, solrosfrön; valnötter, cedernötter. Hjärtat, djurets lever är rik på detta element, men de bör inte förbrukas, eftersom de är biprodukter av biprodukter. Buljonger från baljväxter som innehåller detta ämne rekommenderas inte heller.

Man bör komma ihåg att etanol avlägsnar zink från kroppen. Så den bästa kosten är slöseri med ansträngningar och pengar om det åtföljs av en libation.

Det är nödvändigt att följa tarmarnas arbete så att avföring är normala och dagliga. Patienten behöver gå mer, dagligen för att göra gymnastik. Vid första ansträngningen att urinera omedelbart gå på toaletten - sträcker sig blåsen kommer att skada.

Nedan betraktar vi de populära folkmekanismerna för prostata adenom.

pumpa

Det hjälper från prostata adenom folkmedicin - pumpa frön och smör. Det är en produkt rik på zink och vitaminer. Ät dem råa, bättre med honung. För trettio frön före varje måltid.

alternativ: rengör och vrid i en köttkvarn en halv kilo solrosfrön. Lägg till tvåhundra gram honung. Rulla dem i bollar och sätt i kylskåpet. Innan du äter, ta ett dussin bollar och sakta suga innan du äter. Kurs i minst ett år.

Pumpa olja ärver alla fröns egenskaper. Det är användbart att använda för att förbereda vilken typ av mat som helst.

Pumpa olja ärver alla fröns egenskaper. Det är användbart att använda för att förbereda någon form av mat, inte bara från adenom, men också för att förbättra hudtillståndet, med osteoporos.

Produkter av bietid

 1. Behandling av prostataadenom genom folkmetoden - under bina:

Alkoholtinktur från podmore. På en flaska kvalitetsvodka två st. skedar av podmor.

Häll i en mörk flaska, linda den i en trasa och sätt den på en varm plats i tjugo dagar.

Skaka dagligen. Vid slutet av tiden, dränera. Tinkturen är klar. Vi börjar med två droppar efter att ha ätit.

Efter att du har kontrollerat att det inte finns någon allergi, öka dosen gradvis till 20 droppar. Månadsräntan upprepas var sjätte månad.

Avkodning av podmore. Art. Sked för att koka i en halv liter vatten, simma i två timmar på låg värme. Stamma, häll i mörka rätter, sätt i tre dagar i kylskåpet. Månad dricker två gånger om dagen i Art. sked. Vi upprepar kursen var sjätte månad.

 • propolis:

  Fyrti gram propolis utspätt i två hundra milliliter alkohol. Stearinljus görs med detta extrakt. 0,1 gram extrakt tillsätt till två gram kakaosmör, gör ett ljus, sätt i den bakre passagen. Månadskurs. Läs här mer om hur du använder propolis för prostata adenom.

  Vi lyfter honungen med vatten, smaka på en lauré, kryddnejlika, kanel. Det är bra att lägga till infusioner av kamomill, mint, Johannesört, salvia till sbiten.

  Sbiten kan dricka sockerdiabetiker, kryddnejlika, kanel normalisera sockernivån. Kardemumma, pepparmynta lindra nervspänningen, öka hjärnans aktivitet.

 • Komponenterna sbitnya påverkar prostata och kroppen som helhet positivt.

  1. honung förbättrar körtelns aktivitet, reproduktiva, genitourära funktioner, fartygens arbete.
  2. vitaminer: grupp B - behandla inflammation i prostata, C - mikrocirkulation av blod och metabolism i det, E - blockera fria radikaler, främjar produktionen av könshormoner, prostatajuice.
  3. Spårelement. Zink och selen - undertrycka processerna för tumörutveckling, inflammation, stenbildning. Magnesium i kombination med kalcium och kalium ökar immuniteten hos körtelen, förbättrar desinfektionseffekten av sekretionen av prostata.
  4. Inloppsvatten, enligt forskare, är strukturerad på ett speciellt sätt, blir en analog av intracellulär vätska. Det levereras enkelt till cellerna i kärnvävnadens terapeutiska ämnen.

  Infusionerna av örter som läggs till sbiten har sin egen effekt, vilket är lägre.

  örter

  Än att behandla ett adenom av en prostata hos män? Folk botemedel är örter. Kompensera avgifter, varav varje komponent har en studerad effekt för behandling av körteln:

  1. pion - Bedövar, lugnar.
  2. kamomill - tar bort inflammation
  3. nässla - återställer skadad vävnad
  4. mint - lindrar spasmer
  5. Burock för prostata adenom - eliminerar sklerotiska formationer, ärr, inflammation.
  6. groblad - återställer körtelns funktion, lindrar smärta, dödar bakterier.
  7. Cypern - ett starkt antiinflammatoriskt medel

  Andra populära folkmekanismer för prostata adenom:

  1. Jordstammar och rötter marshmallow, Eleutherococcus, bergsbestigare orm, ginseng, Ålandsrot, galangal, Angelica, vetegräs, Bergenia, lakrits, cikoria, sparris, Vira, kardborre, feverweed, Aralia, Burnet, Potbelly gul, galnare, ängssyra, orkidéer, anfanger, fan, harv.
  2. Badana löv, klockor, hasselnötter, salvia, björk, krysantemum, blad av guelder-ros, manschetter, valnöt, eukalyptus, mor-och-mormor.
  3. Örten johannesört, pepparmynta, Potent gås, verbena, malört, gryzhnika slät, söt klöver, svalört, brev, bergsbestigare knotweed, centaury, isop, primula, nässlor, Hjärt, älgört, toadflax, herde handväska, cleavers, kålrot, rue, rölleka, åkerfräken, Tribulus, dead-nässlor, Shandra, Hieracium.
  4. Blommor av marigold, sandig immortelle, Tartar, barberry.
  5. Skott av thuja, dorky färgämne, kanadensiska småbladiga, nightshade svart, njure te, tall, barberry;
  6. Frukter av anis, havtorn, koriander, lin, enbär, kinesiska magnolia, rönn, tistel, fänkål, fänkål, kummin, humle, vildrosor, berberis, valnöt.
  7. Kalinas bark, askens unga grenar, röda bärsrötter.

  Det finns många recept för beredning av medicinska avgifter i olika kombinationer av örter.

  Exempel på insamling:

  • 1 del av kronblommorna
  • 1 del av lakrids ris
  • 3 bitar av bärbärblad.

  Tio gram av samlingen sätter vi i ett glas kokande vatten, i 15 minuter värms vi på ett vattenbad, vi kyler i 45 minuter. Krama blandningen, tillsätt det kokta vattnet till den ursprungliga volymen. Vi tar tre st. skedar tre gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

  Fler recept med örter och örtmedel du läser här.

  1. Brew te med unga tallskott (ch. Är falskt för ett glas kokande vatten). Drick tre gånger om dagen för en tredjedel av ett glas.
  2. Te tillverkad av persilja. 4 msk. Sked hackade persilja frön i 15 minuter kokar i ett glas vatten. Accepterad av Art. sked sex gånger om dagen.

  Potatisjuice

  En av folkmedicinen för prostataadenom är potatis och juice. Den pressas från knölarna i september-oktober. Endast färskpressad är effektiv.

  Ta på en tom mage och innan du lägger dig på ett glas juice från Art. sked av honung.

  Innan du tar några dagar ska du vara på en diet.

  Förutom adenom är det användbart för gastrit, förstoppning, sår, fibroider, halsbränna, böjning, illamående.

  Normaliserar hjärtets arbete, sänker surheten i magen.

  Saltförband

  Kan jag behandla prostata adenom med saltförband? Ja, eftersom salt stimulerar metaboliska processer av celler, från de subkutana skikten drar mikroorganismerna, förnyar vävnadsvätskan.

  Sammansättning av lösningen: två teskedar salt i ett glas kokt vatten. I lösningen för bandage bör det finnas åtta procent salt. En mer mättad lösning kan skada vävnader.

  Bandage material väljer andas. Bäst bandage, gasbind, som staplas i åtta lager. Om du gör det i form av en komprimering utan tillströmning av luft, kommer konditionens tillstånd att försämras.

  Bandaget appliceras direkt på prostataområdet. Placera applikationen med vatten och tvål. Saltlösningen före proceduren upphettas till sjuttio grader. Håll bandaget i tio till femton timmar.

  Kontraindikationer: högt blodtryck, njursjukdom, hudsjukdomar. Mer information om applicering av saltförband hittar du här.

  Användning av mineralvatten

  En av de populära metoderna för behandling av prostata adenom är mineralvatten. I sanatorierna på den ukrainska orten Truskavets används lokalt mineralvatten "Naftusya" effektivt för att behandla adenom tillsammans med andra förfaranden. Dess tillämpning syftar till att återställa immunitet och allmän förbättring av kroppen. I Ryssland är dess analog vattnet i "Volzhanka" -orten Undory.

  Detta vatten är högt i organiskt material. Varför har en liten smak av olja, magnesium, kalcium, det är bikarbonat. När du kommer till luften försvinner de medicinska egenskaperna hos vatten, eftersom de dricker det direkt från pumprummet.

  Lökskal

  Lökskallar med prostata adenom skölj, häll vatten 1-3, koka i fem minuter. Timme att insistera, sedan belastning. Buljongen ser ut som starkt te. Ta en halv kopp före måltiden. Effekten är märkbar på två veckor.

  Castorolja

  Castorolja används också i prostata adenom. Oljedroppar läggs till dekoder och tinkturer som används vid behandling av adenom. De stärker människors hälsa. Smaken av blandningen är otrevlig, blandningen tvättas med apelsinjuice.

  malört

  Med adenom i prostata används malurt. Det uppsamlade gräset torkas, slipas med hand, siktas med en sikt. Det resulterande pulvret tas torrt.

  Han behandlar lesionerna i reproduktionssystemet, förbättrar ämnesomsättningen i körteln.

  Det används också för sömnlöshet, fetma, nervösa sjukdomar, infektioner, gastrointestinala sjukdomar.

  För en veckas behandling är ett hundra gram pulver tillräckligt.

  De första tre dagarna tas av nypa varannan timme. En viskning sätts i munnen, fuktas med saliv, sväljs, tvättas med vatten. Vid nattuppehåll.

  Innan du lägger dig, gör en varm enema av femtio ml avkok. Malurt är en giftig växt. Rådfråga en läkare före användning. Långvarig mottagning av henne är farlig, leder till hallucinationer, andra sjukdomar i psyken.

  FILBERTNÖT

  Med prostata adenom kan du använda en hassel. Torra eller färska löv av en hasselnöt (2 delar i en sked) för att fylla i ett glas kokt vatten, koka tjugo minuter till röd färg av buljong med en lätt brun nyans, för att insistera före kylning. Drick två gånger om dagen tills återhämtning.

  Bladen skördas efter att nötterna är mogna i torrt väder. De torkar i skuggan utomhus i sju till nio dagar.

  kardborre

  Två st. Sked rånen med ett glas vatten. Två timmar att insistera. Drick tre till fem gånger om dagen tills återhämtning.

  Svart kummin

  I prostata adenom, använd svart kummin enligt följande: st.lozhku kumminolja blandad med en tesked torkad kamomill, lösa upp ett glas varmt vatten på golvet och tillsätt en sked full av honung. Stam. Drick en dag flera gånger.

  tinkturer

  Används även tinkturer från prostata adenom. Detta, som regel, alkohol tinkturer av vitlök, asp, mistelta, rötter av kupen, vitex, celandine, hemlock.

  Hur lång tid tar det att återhämta sig?

  Lager upp med tålamod, örter att läka - proceduren är lång, minst sex månader - ett år kommer att passera tills du återställer den manliga makten.

  Behandlingen utförs med korta pauser i tre till fyra dagar varannan månad, i kombination med medicinering.

  Hur bota prostata adenom med folkmedicin?

  Det är viktigt att komma ihåg att folkläkemedel inte ersätter grundläggande medicineringsbehandling, särskilt snabb, om behovet är fastställd av en läkare.

  Behandling av BPH med folkmekanismer kan endast betraktas som kompletterande.

  Kontra

  Nu vet du hur man behandlar prostata adenom med folkmekanismer. Men försiktigt, använd preparat av giftiga växter, som malurt. Alltid känna till åtgärden, använd medicinen exakt så mycket som det står i receptet. Kontakta din läkare.

  Om du är över fyrtio, besök andrologus var sjätte månad. Det är viktigt att inte missa det ögonblick då adenomen har börjat. Bibehålla en man fram till livets sista dagar.