Huvud
Strömförsörjning

Prostata adenom - behandling med folkmedicin, hemlagad ljus, örtdekok och tinkturer

Frekvensbehov på toaletten, svårighet att urinera, smärta och brinna - dessa obehagliga symptom kan indikera en hyperplasi av prostata. En av de effektiva metoderna för komplex terapi vid diagnos av prostata adenom är behandling av folkmedicin med örter, biodlingsprodukter, alkoholhaltiga infusioner. Läs noggrant nya recept och glöm inte att konsultera en läkare innan du börjar behandla.

Vad är prostatahyperplasi?

Om denna manliga ångest är känd inte av hearsay ungefär en tredjedel av alla representanter för den starka hälften av mänskligheten i åldern 65 år. Med hyperplasi avses en godartad prostatatumör med bildandet av små knölar i blåsans submukosa. Utan korrekt behandling börjar BPH att metastasera till andra organ och kan utvecklas till en malign tumör. Till följd av tillväxten hos män finns det svårigheter med urinering, ofta brinner och smärtar när man går på toaletten.

Diagnos och behandling av prostata adenom med folkmekanismer

Dessa symtom indikerar inte alltid förekomst av hyperplasi. Det kan vara en helt annan sjukdomar i det manliga reproduktionssystemet, så att klargöra diagnosen läkaren måste genomföra en fullständig undersökning av patienten och göra analyser. Listan över diagnostiska förfaranden för misstänkt BPH inkluderar:

 • rektal palpation av prostata;
 • visuell undersökning av bäckenorganen;
 • ultraljudsundersökning
 • urodynamisk metod för diagnos - gör det möjligt att avslöja arten av förändringar och graden av tillväxt av mjuka vävnader.

Till konservativ behandling tillgriper läkare endast för komplicerade eller förvirrande fall. I de tidiga stadierna av adenomdetektering ordineras ofta farmakoterapi och diet. Sådan behandling kan kompletteras med alternativ medicin. De kan lindra symtomen, hjälpa till att stärka kroppen. Bland många olika folkmedicin är biodlingsprodukter och medicinalväxter särskilt populära.

Bee Products

Bikökan är ett riktigt lagerhus med användbara ämnen. nästan alla dess komponenter kan användas för behandling av prostatacancer adenom: apilak, Podmore bin, pollen, propolis, honung. Samtidigt med mottagandet av biprodukter kan införas i rektala stolpiller baserat på drottninggelé och propolis: Prostopin, Apifit 1+ Propolis NAM Kyzylmay, Tambukan-Propolis.

När hyperplasi av prostata och för förebyggande av prostatit gäller:

 • Med. Det har antiinflammatoriska, baktericidala och immunmodulerande egenskaper. Ta en sked full av honung i 15-20 minuter före måltid 2-3 gånger om dagen.
 • Inflammation, prostatacancer och till och med bota adenom kan vara ett avkok av bee podmora. Det har antibakteriella och sårläkande egenskaper, bedövar, minskar tillväxten av celler i vävnaderna i prostata.
 • Propolis används som ett naturligt antibiotikum. Den indunstas i alkohol och formas med ljus.
 • Dessutom kan du ta 1 tsk. bi pollen, fixa resultatet med enemas baserat på gran lösning.

Örter med prostata adenom

Fytoterapi är en annan effektiv metod för behandling av BPH. Korrekt utvalda örter och samlingar bidrar till att eliminera obehagliga symtom, minska tumörens storlek vid det första skedet av sjukdomen. Villkorligen kan alla medicinska örter delas upp i flera kategorier, baserat på varje verksamhets princip:

 • Diuretika - bidra till utflödet av urin, dessutom har en antiinflammatorisk effekt. Dessa växter är halvfallna, nässlor, hundros, sporer, enbär.
 • Uroseptika - utlösa processerna för vävnadsregenerering, främja läkning. Dessa egenskaper i folkmedicin är hänförda till plantain, gräs chistotel, kamille.
 • Antibakteriell - hjälp att bekämpa den patogena mikrofloran, lindra inflammation, lindra tarmslimhinnan. Förstör mikrober burka rot, molnbär, bärbär, kastanjblad.
 • Hemostatisk - främja resorption av hematom, återuppbyggnad av vävnader och bäckens organiska grundfunktioner. I terapi som används: bark av ek, lök, vitlök.
 • Ta bort inflammationen från det sjuka organs avkodningen av käftrot, valerianrot, persilja frön, lakrits, yarrow, hasselbark.

Folkmetoder

Hur och det bästa att behandla BPH bestäms endast av läkaren, baserat på analysens resultat och patientens allmänna tillstånd. Det kan vara en av två behandlingsmetoder - läkemedel eller kirurgisk ingrepp. Folkmekanismer för behandling av prostataadenom hos män kan inte tas som ett alternativ till officiell medicin, men endast som ett tillägg. De kan inte helt eliminera problemet, men effektivt eliminera symtomen. Ofta är det alkoholtinkturer eller avkok.

Helande buljonger

Hjälp att kämpa mot prostata adenomaregen, öron, calendula, björnbär. Billets av dessa växter kan förberedas självständigt eller köpa en färdig insamling i ett apotek. För att förbereda avkok av en växtsort eller blandning häll kokande vatten i andelen 2 msk. l. för 0,5 liter fluid. Förskriv medicinen i 15-20 minuter och ta i lika doser 2-3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

För att avlägsna inflammationen är bra hjälper avkok från nätets rots. Gör så här:

 1. En matsked torkad rot fylls med ett glas vatten.
 2. Blandningen får snabbt koka över hög värme.
 3. Efter kokning reduceras elden och drycken kokas i ytterligare 7-10 minuter.
 4. Täck sedan mediet med ett lock. Insistera 2-3 timmar.
 5. Klar för att koka avkokningen. Ta 1/2 kopp glaset en halvtimme före måltiderna.
 6. Förloppet av denna behandling är 2 månader.

Produkter som innehåller selen och lykopen

Korrekt diet för prostatatumörer ökar risken för en snabb återhämtning. Läkare rekommenderar att de berikar kost med sådana användbara ämnen som selen och lykopen. Den första har antioxidantegenskaper, ökar kroppens förmåga att motstå fria radikaler, minskar tumörens storlek. Du hittar denna vara i sådana livsmedel som:

 • datum;
 • torkade svampar;
 • fläsk njure;
 • konserverad fisk - tonfisk, makrill;
 • bakad lax;
 • solrosfrön;
 • kokosnöt;
 • pistagenötter.

Lycopen kan hittas i nästan alla frukter och grönsaker som har en röd eller orange färg. Detta naturliga pigment, som selen, har antioxidantegenskaper, aktiverar immunitet, hjälper kroppen att motstå tillväxten av cancer tumörer. Många lykopen finns i tomater och dess derivat - såser, ketchups, tomatjuice. I något mindre mängder kan det hittas i pumpajuice, vattenmelon, melon, grapefrukt.

Alkoholtinkturer

Läkemedel som kvarstår länge på alkohol kan konsumeras först efter att ha råd med en läkare. Alkohol och dess derivat påverkar könsorganets och reproduktionssystemet hos män negativt. Samtidigt har många formuleringar en stark terapeutisk effekt, och om alla säkerhetsåtgärder observeras kan de:

 • bidra till att stärka immunförsvaret
 • kommer att ha antibakteriell effekt
 • kommer att stoppa tillväxten eller minska storleken på den befintliga tumören.

Traditionell medicin rekommenderar att man använder propolisktinktur för att behandla prostata adenom. För beredningen blandas propolisen med alkohol i proportionerna 1 till 2. Kompositionen infunderas i ca två veckor, varefter den filtreras genom gasbindning. Ta några droppar tinktur om dagen. Med samma princip är det möjligt att göra andet tinktur från Kalanchoe och ta komponenterna i proportionerna: 50 gram medicinska växter per 0,5 liter alkohol.

Hemlagad rektal ljus

Rektala suppositorier är den mest föredragna formen av medicinering vid behandling av prostata. Ämnen som omger tarmarna och magslimhinnorna, går direkt i prostatakörteln och blodkärlen. I stället för ett ljus kan du använda en bomullspinne som blötläggs i en blandning av havtorn och vegetabilisk olja eller förbereda ett stötpiller från propolis hemma. För att göra detta behöver du:

 1. Blanda 90 gram rågmjöl med 1 tsk. honung och 1 tesked riven kycklingägg.
 2. Från blandningen för att forma ett ljus, vilket ger en avlång form.
 3. Förvaras i kylskåp.
 4. Före användning upphettas suppositoriet något vid rumstemperatur och injiceras sedan i anuset.
 5. Förloppet av sådan behandling är 1 månad för 2 suppositorier per dag.

Recept av traditionell medicin vid behandling av prostata adenom

Icke-traditionella terapier börjar ockupera de rättvist ägda platserna i samhället - assistenter och medarbetare av klassisk medicin. De stärker och konsoliderar effekten av att ta mediciner, bra och utan biverkningar lindra symtomen, och antalet befintliga recept hjälper till att hitta en lösning på något problem. Prostata adenom är inget undantag. För att behandla denna sjukdom finns det speciella medel för folkterapi.

Tinktur av bark av asp

Det hjälper till att normalisera urinering, lindrar inflammation, klåda och brännande. Förbereda det, använd följande recept:

 1. Ta 5 stora skedar torr bark. Om det inte finns någon, kan du använda aspen knoppar.
 2. Fyll barken med 500 ml medicinsk alkohol eller kvalitetsvodka.
 3. Avlägsna föreningen till en sval plats i 14 dagar.
 4. Klar extraktinfusion.
 5. Ta 3 gånger om dagen i en månad i 25 minuter före en måltid med en dos av 1 tesked.

Herbal decoction baserad på lakritsolm och kalgan

För behandling av prostata adenom folkmekanismer kan du använda en annan växtbaserad samling - baserad på citronbalsam, nässla, lakritsrot och Kalgan. För avkodning:

 1. Det är nödvändigt att ta 1 tesked av varje ört.
 2. Blandad komposition häll 600 ml kallt vatten.
 3. Sätt behållaren på elden, koka upp. Koka över låg värme i 10-15 minuter.
 4. Täck sedan behållaren med lock, låt det brygga i ungefär en timme.
 5. Klar att ta ett glas 1 glas på morgonen och innan du lägger dig.
 6. Behandlingsförloppet - 1 månad.

Infusion på burdockens rötter

Blad och rhizomer av denna ört har en uttalad antitumör effekt, hjälper till att reglera matsmältningen och eliminera symtom på förgiftning. För behandling av prostata adenom, förbered denna drink:

 1. Ta 2 msk. l. krossad rot.
 2. Häll 500 ml kokande vatten. Koka över låg värme i 10 minuter.
 3. Täck sedan, låt det brygga i 10-12 minuter.
 4. Ta infusion av 100 ml fyra gånger om dagen i 20 minuter före måltid.
 5. Behandlingstid från en och en halv till två månader.

Drick baserad på vitlök och citron

Ett av de mest effektiva sätten, vilket bidrar till att normalisera prostatakörteln och ger tillbaka kraften. Att göra ett sådant läkemedel är inte svårt, men för att få bra resultat är det viktigt att ta tinkturen regelbundet i sex månader:

 1. Efter att ha vaknat på morgonen kläm ut saften från en citron.
 2. Tillsätt 200 ml varmt men inte varmt vatten.
 3. Genom pressen kläm ut 2 vitlöksklyftor, lägg till en sked full av honung.
 4. Rör om ingredienserna. Drick samtidigt före frukost.
 5. Behandling bör utföras i kurser om 10 dagar och med avbrott i 5 dagar.

Alkoholtinktur

Om biodlingsprodukternas fördelaktiga egenskaper har redan sagts mycket, så för att inte slösa bort tid förgäves, fortsätt genast att studera receptet av tinktur från bägaren:

 1. Fyll glasbehållarna med halv färsk underuppsättning.
 2. Fyll med alkohol så att den stiger över biprodukterna med 3 centimeter.
 3. Stäng behållaren med lock, ta bort infusionen på den mörka platsen.
 4. Efter 15 dagar, spänna läkemedlet.
 5. Ta infusion i en halvtimme innan du äter 1 matsked, utspätt i ett halvt glas vatten.
 6. Behandlingstiden beror på patientens tillstånd, men överstiger i genomsnitt inte 1-2 veckor.

Drick från chaga svamp

Godartad prostatacancer tenderar att växa. Svampen chaga hjälper till att sakta ner dessa processer och har en fördelaktig effekt på patientens allmänna tillstånd. Att förbereda en drink:

 1. Ta 100 gram liten chaga, 50 g tallerknoppar, 50 g hundros, en nypa malurt, 10 g Johannesjurt och 5 g lakritsrot.
 2. Fyll råvaran med 1,5 liter vatten, lämna i 3 timmar.
 3. Lägg sedan drycken på elden. Koka i 2 timmar.
 4. Stam, tillsätt 100 gram aloe, 125 g ås och ett glas honung.
 5. Rör om, fortsätt i 4 timmar.
 6. Ta en drink för 1 tsk. De första 6 dagarna tre gånger om dagen i 2 timmar före måltiderna.
 7. Då samma mängd chaga, men en timme före en måltid.
 8. Behandlingsförloppet för adenom är 2-3 veckor.

Valnötkärnor med pumpa frön

Valnöt är en naturlig afrodisiakum. Det ökar styrkan, påverkar kvaliteten och kvantiteten av spermier, och i kombination med pumpa frön hjälper till att sakta prostatas patologiska processer. Förbered läkemedlet enligt följande:

 1. Blanda 1 msk. l. kärnor av nötter och pumpor.
 2. Blanda blandningen med en mixer eller en kaffekvarn.
 3. Tillsätt 1 msk. l. älskling, blanda.
 4. Ta tre gånger om dagen, dricka med en varm dryck.

Honungslökbuljong

Närvaron av E-vitamin i lök gör denna produkt oumbärlig i varje människas kost. För att öka erektion av folkmedicin rekommenderar man att dagligen använda 1 tsk tre gånger dagligen lök frön blandad med honung i ett förhållande mellan 1 och 1. Med prostata adenom rekommenderas fytoterapeuter att ta 1 msk. l. juice med färska lök, där du behöver lägga honung i en mängd av 10-15 gram. Under en månad av sådan behandling kommer alla obehagliga symptom att gå bort.

Te från kumminfrön

Snabb återhämtning av den manliga kroppen kommer att ge frön av karvägen frön. Du kan äta dem båda färska och läggas till bakverk. Men den mest effektiva anses vara en beredd dryck. Hans recept:

 1. Häll en tesked frön med kokande vatten.
 2. Täck behållaren med lock, fyll i 10 minuter.
 3. Före användning, påfrestning.
 4. Ta en varm infusion för en dag i små portioner.

Biverkningar och kontraindikationer

Folkmekanismer för prostata adenomburk, hur man väsentligt förbättrar patientens tillstånd och skadar kroppen. Läkarna rekommenderar att avstå från självbehandling:

 • när sjukdomen detekteras i andra eller tredje etappen av sjukdomen med metastasering till andra organ
 • utan överenskommelse med den behandlande läkaren
 • om adenom uppstod som ett resultat av hormonella misslyckanden
 • personer med nedsatt lever- eller njurefunktion, instabilt tryck, hjärtsvikt och andra kroniska sjukdomar.

video

recensioner

Jag behandlade den här sjukdomen, med medicin, och förutom tabletterna började jag ta en pumpa. Jag drack pumpajuice varje morgon, åt ett glas frö efter middagen. Kanske verkade det för mig, men efter en sådan behandling på ändringen gick jag mycket snabbare.

Tidigare, om prostataadenom, läste jag bara i recensionerna på forumet, men nu vet jag om sjukdomen på egen hand. Läkaren lugnar eller abirriterar - talar, att indikationer för operativ behandling inte är närvarande. Jag tar piller, men för att upprätthålla immunitet dricker jag infusion av kamomill, persiljajuice, torrbladslöv, propolis honung.

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Prostata adenom, behandling med folkmedicin

Vad är prostata adenom hos män

Benign prostatahyperplasi (BPH), tidigare känd som BPH, prostata adenom - en godartad formation som utvecklas från det glandulära epitelet eller stromal komponent av prostatan.

I detta fall bildas en liten nodul (eller knöl) i prostata, som växer och gradvis pressar urinröret. Som en följd av denna kompression föreligger ett brott mot urinering. BPH har godartad tillväxt, det vill säga ger inte metastaser. Detta skiljer radikalt BPH från prostatacancer. Huvudriktlinjen för uppkomsten av malign degenerering av prostatakörteln är nivån på det prostatiska specifika antigenet.

Enligt statistiken vänder hälften av männen över 40-50 till en läkare för BPH. I sällsynta fall utvecklas godartad prostatahyperplasi hos män av yngre ålder. När en ålder ökar ökar risken för sjukdomen betydligt. Man tror att det med tiden utvecklas hos 85% av männen. Hos 15-20% av män i äldre och senil ålder, istället för att utveckla BPH, finns det en ökning av körteln i varierande grad eller dess atrofi.

BPH är den vanligaste urologiska sjukdomen hos äldre män.

På annat sätt kallas denna sjukdom "godartad prostatisk hypertrofi (BPH)." Denna godartade tumörliknande tillväxt.

Oftast förekommer det hos män över 50 år. De exakta orsakerna till adenom är okända. Enligt olika data lider 75-90% av männen över 65 år av denna sjukdom.

Symtom och orsaker till prostata adenom hos män

De vanligaste orsakerna till prostata adenom är:

 • Åldersändringar - män över 50 år har större risk att bli sjuk.
 • Underkylning kroppen.
 • Kronisk inflammation i njurarna, urinblåsan och urinledarna.
 • Hormonal misslyckande i kroppen (som en följd av sjukdomarna).
 • Genetisk predisposition (den kan överföras genom arv).
 • Förändringar i hormonbalansen (reduktion av androgener och celltillväxtfaktorer).

I riskzonen är de män som har:

 • det finns inget regelbundet sexliv;
 • stillasittande och stillasittande livsstil;
 • Det fanns traumor i könsorganen;
 • det finns en förkärlek för alkoholhaltiga drycker;
 • Det finns ingen etablerad rationell diet;
 • Det finns en tendens till självmedicinering (som använder ett stort antal mediciner, vilket leder till en minskning av immunitetens skyddande reaktion.

Adenom i prostata orsakar inte alltid störande symtom, men sjukdomen kan orsakas av:

 • svårighet att urinera i början av den fysiologiska processen
 • ett svagt huvud eller "slöhet" i strålen eller en avbruten process (fördröjning) av urinering;
 • ökad varaktighet av urineringsprocessen;
 • urinfrisättning per droppe vid slutet av urinering;
 • frekvent uppmaning att urinera
 • känsla av inte helt utmattad blåsan;
 • utseendet av en önskan att "spänna" vid urinering;
 • frekventa nattliga uppmaningar (nocturia) för att tömma urinblåsan;
 • okontrollerad uppmaning eller inkontinens.

Adenom förekommer oftare hos personer med mentalt arbete som leder en stillasittande livsstil med överdriven näring. Stagnation av blod i det lilla bäckenet, säkerligen främjar utvecklingen av adenom, så motorisk aktivitet är mycket viktigt för förebyggande. Förutom en balanserad kost.

I prostatavävnadstillväxt pressas nedre delen av urinblåsan och övre urinvägarna, på grund av detta finns det svårigheter med utflödet av urin. Om adenomen prolifererar och täcker hela kanalen uppträder en akut urinretention och kirurgi krävs. Men förutom detta finns det en allvarlig komplikation av adenom - njurarna kan skadas irreversibelt.

I det första steget av de sjukdomssymptom kan uttryckas inte skarpt eller inte alls kännas, det beror på vilken väg den växande järn och om det komprimerar omgivande organ. En man kan uppmärksamma svårigheterna i början av urinering, vilket minskar jet ansträngningsinkontinens, så du måste göra en ansträngning, ofta behov på toaletten på natten, det finns okontrollerbar lust att urinera. I detta skede är blåsan vanligtvis helt tömd. Och scenen kan variera från 1 år till 10-12 år.

I det andra steget är symtomen mer uttalade. Jet blir brant, man har mycket spänd, blåsan fortfarande tömmas är inte helt på grund av framträdande i det av utvidgningar och "fickor", och resterande urin är en bra plats för reproduktionen av patogena organismer, så att vid adenom ansluta olika inflammatoriska sjukdomar (cystit, uretrit, pyelonefrit). I detta skede av hypotermi, kyla, perederzhanie urin, trötthet, stress, bristfällig kost och konsumtion av alkoholhaltiga drycker (inklusive öl) kan orsaka fullständig urinretention, och det redan innebär akut medicinsk vård på sjukhus.

Om sjukdomen inte behandlas kommer inte bara den första etappen att gå till den andra, men den andra - till den tredje, och det betyder en kraftig nedgång i livskvaliteten. I det tredje steget störde njurstörningar hos patienten avgiftning av självförgiftning av kroppen och förlorar aptit, undergår konstant svaghet, törst, muntorrhet, illamående, förstoppning det lider. Kontinuerlig infektion i urinvägarna kan leda till kronisk njursjukdom och så småningom till njursvikt.

Traditionell behandling av adenom

Som alla andra sjukdomar är adenom lättare att förebygga, observera enkla förebyggande åtgärder:

 • Rationell och hälsosam kost.
 • Avslag på hög energi mat (det är nödvändigt att ta bort stekt, fet och kryddig från kosten).
 • Avslag från dåliga vanor (rökning och alkohol).
 • Ökad fysisk aktivitet (gå, ladda, gå på gym eller simma, cykla, åka skidåkning).
 • Styr över din vikt (du får inte låta det överstiga mycket.

Dessutom måste du besöka en urolog en gång per år!

Men om det är för sent att prata om förebyggande, och några av symtomen gör sig kände, börjar behandlingen med diagnosen.

En fullständig metod för botemedel är det kirurgiska avlägsnandet av adenom. Hur exakt operationen kommer att ske beror på sjukdomsfasen. Men i första etappen är de begränsade till konservativ behandling, om det inte finns några allvarliga komplikationer. Dessa innefattar upprepad urinretention, hjärtklappning nattetid urinering (upp till 5 - 10 gånger), blödning från stillastående venerna i blåsan eller närvaron i det av stora stenar. I okomplicerad adenom i etapper 1 och 2 kan hjälpa och örtmedicin, särskilt om patienten är äldre och det är önskvärt att undvika operation på grund av samtidig sjukdom. Fytoterapi kan minska mängden kvarvarande urin, hjälpa njurfunktionen.

Det är nödvändigt att vara uppmärksam på maten. I mat bör det finnas mycket vitaminer, fibrer som hjälper till att undvika förstoppning. Det är önskvärt att grönsaker och frukter, mestadels råa, står för 60% av kosten. Om det inte finns några tecken på hjärtsvikt, måste du dricka mycket vätskor för att tvätta urinvägarna. Det är tillrådligt att utesluta eller begränsa användningen av animaliska proteiner som överbelastar njurarna. Vid övervikt är det bättre att vägra mjöl och godis. Och det är absolut oacceptabelt att dricka alkohol, inklusive öl, samt skarpa och salta rätter.

Behandling av prostataadenom med folkmedicin

 • Ta 5 tsk. gräs mint, nässla, klöver och Johannesört, häll 1 liter kokande vatten och insistera en timme. Infusion till stam, drick 1 glas 3 gånger om dagen.
 • Torkade gröna lökpennor och torra björkblad som samlats i maj månad, blandade i lika delar, pre-chopping dem. 2 msk. l. Blanda häll 500 ml kokande vatten och insistera på 1 timme i värmen (du kan omedelbart hälla i termos) och sedan tömma. Drick 1/2 kopp 2 gånger om dagen, helst på morgonen och till lunch. Ta samtidigt 0,5 tsk. blompollen (se avsnittet "Bee Products").
 • Ta 1 tsk. 10% propolisnogo honung (håller i munnen tills den är fullständigt upplöst) 2-3 gånger om dagen i 20-30 minuter före måltid. Behandlingsförloppet är 1 månad, bryts sedan i 2 veckor och upprepa kursen.
 • Häll 1 msk. l. torra krossade elderbärsvarta blommor 1 glas kokande vatten, insistera i en förseglad behållare i ett kokande vattenbad i 15 minuter, sval 45 minuter, dränera. Drick 1/3 kopp 3 gånger dagligen före måltiden.
 • Häll 50 g torkade ängsbjörnsblommor med 500 ml vodka, insistera på en mörk plats i 1 vecka, skaka innehållet periodiskt, dränera, kassera rester. Ta 30-35 droppar, med vatten, 3 gånger dagligen före måltid.
 • Häll 1 msk. l. torr krossad rot narcissus 1,5 koppar kokande vatten, insistera i en sluten behållare i ett kokande vattenbad i 30 minuter, svalna vid rumstemperatur i 10 minuter, dränera. Drick 50 ml 3-4 gånger om dagen i 30 minuter innan du äter.
 • Ständigt lägg till matpulver av kumminrötter eller brygg te från frö av kummin. 1 msk. l. frön häll 1,5 koppar kokande vatten, koka i 5-7 minuter, insistera, lindad, 10 minuter, stam. Att dricka under dagen.
 • Häll 1 msk. l. torr krossad lakritsrot nudlar 500 ml vatten, laga i 10 minuter, sval, stam. Drick 150 ml 3 gånger dagligen före måltid. Behandlingsförloppet 3 veckor, en paus 2 veckor. För ett år att hålla 5 - b av sådana kurser.
 • Häll 25 g brunhästkastad fruktpulver 250 ml alkohol, insistera på en mörk plats i 2 veckor, skaka innehållet regelbundet, dränera. Drick 10 droppar 2 gånger om dagen före lunch och middag i 20 dagar varje månad.
 • Häll 2 msk. l. torra strimlad rottor av burdock stor 500 ml vatten, koka över låg värme i 10 minuter, insistera, insvept, 4 timmar, stam. Drick 1/3 kopp 3-4 gånger om dagen i 30 minuter innan du äter.
 • Ta i lika delar rötterna av lakrits, tentaklar upprepar (kalgan), nässla, dioecious, blanda. 100 g torr pulveriserad blandning häll 500 ml vodka, insistera på en mörk plats i 1 månad, periodiskt skaka innehållet, dränera. Ta 25-30 droppar 3 gånger om dagen före måltider, tvätta ner infusionen av melissa blad.
 • Ta i lika delar ett blad av en björk, ett blad av en spray, ett blad av vild jordgubbe och ett blad av en hassel. 100 g torr pulveriserad blandning häll 1 liter torrt rött vin, insistera på en mörk plats i 1 månad, skaka regelbundet innehållet, dränera, kläm resten. Drick 2 matskedar. l. 3 gånger om dagen i 30-40 minuter före måltid.
 • Ta lika delar kardborre rot, galangal rot, bark av vide, jordgubb löv, tranbär, svartvinbärsblad, timjan gräs och gräs knotweed. 100 g torrpulverad blandning häll 1 liter vodka, insistera på en mörk plats i 2 veckor, skaka regelbundet innehållet, dränera. Ta 25-30 droppar 3 gånger om dagen i 30 minuter före måltider, tvätta ner infusionen av melissa blad.
 • Märke 8 g Dymnikov medicinalväxter, 10 g blad av läder, knotweed ört, maskros gräs, löv av hassel, blad av kastanj, 12 g ört vallört och bönor flikarna 15 g ört stenfrö, 20 g lakrits rötter. Häll 1 msk. l. blandning av 500 ml kokande vatten, behåll låg värme i 10 minuter, insistera på 30 minuter och spänning. Drick under dagen för 4 gånger mellan måltiderna. Behandlingsförloppet ska upprepas efter 2-3 veckor.
 • Häll 5 msk. l. krossad asppenna 500 ml vodka och insistera på 2 veckor. Drick 1 dec. Varje. l. 3 gånger om dagen i 15 minuter före måltid.

Cortexen tas bort på våren under saprörelsen - ung, grönaktig, med fina grejer. Istället för bark kan du använda aspen knoppar.

Enligt Yuri Konstantinovs bok "Mänskliga sjukdomar. Traditionella behandlingsmetoder. "

Adenom av prostata hos män: symtom, behandling med folkmekanismer

Författare Psevdonim - 11 april 2016 19:52 2016-04-11

En hälsosam prostatakörtel gör en man till en man. Det reglerar nivån av hormon testosteron, skyddar angränsande organ från infektion, kontrollerar urinprocessen och ger reproduktiva och erektila möjligheter till reproduktionssystemet. Men denna viktiga del är också sjuk, liksom andra organ. Adenom, eller godartad prostatisk dysplasi, hittades tidigare främst hos äldre män.

Idag är problemet "yngre" och har blivit relevant även för personer under 40 år. För att bli av med patologi utan att använda medicin i ett tidigt skede, kommer folk som är intresserade av hälsa att dra nytta av folkmedicinska läkemedel för behandling av prostata adenom hos män. Inom ramen för denna artikel beskriver vi kortfattat tecken på adenom och ger de mest effektiva recepten mot det.

Symptom på sjukdomen

Utvecklingen av adenomen kan beskrivas enligt följande: organets klyvvävnad ökar i storlek och komprimerar urinröret, vilket gör att hela urinvägarna störs. Ofullständigt flöde, ömhet, illamående på toaletten, urin i små portioner med försök, frekventa besök på toaletten på natten är de första symptomen på adenom.

Den främsta orsaken till prostatahyperplasi har inte fastställts av läkare. Specialisterna kunde emellertid identifiera två faktorer som dominerar patologins utveckling:

 1. Genetisk predisposition.
 2. Hormonella förändringar i åldrande organismen, som bryter mot förhållandet mellan manliga och kvinnliga hormoner.

Vissa läkare kallar adenom ett manlig klimax, och de har rätt, eftersom den reproduktiva funktionen börjar blekna.

Stages av sjukdomsutvecklingen

Hyperplasi av prostata fortskrider i tre steg. Vid det inledande skedet märker en person en försening när han försöker tömma blåsan och en svag stråle. På kvällen kan hushållsmedlemmar höra familjens huvud ofta gå på toaletten.

Den andra graden kännetecknas av smärta vid urinering och en känsla av ofullständig tömning av urinsäcken. I ett försummat stadium förenas alla ovanstående tecken med felaktigt fungerande njurarna, och detta är redan farligt för hela organismen.

Därför är de primära symptomen på prostataadenom och effekten av behandlingen inbördes relaterade. När allt desto snabbare blir patienten till urologen desto raskare kommer han att kunna eliminera obehag och upprätthålla ett fullständigt sexuellt liv.

På grund av hyperplasi hos ett viktigt manligt organ är det vanligtvis problem med erektion.

Växtbaserade läkemedel mot adenom

Hur man behandlar ett adenom hos en viss patient bestämmer läkaren. Officiell terapi är medicinerad, akut kirurgisk och icke-operativ. I avancerade skeden kommer patienten att få hjälp endast vid operation. Men om symtomen har uppstått nyligen, finns det alltid en chans att framgångsrikt behandla adenom med olika folkmedicin.

Phytopreparations stoppar prostata på onormal tillväxt, reducerar organets storlek till normala parametrar och läker urinsystemet. Örter kan skördas självständigt, och du kan köpa färdiga apotekspraktik i olika former. Men om du vill vara säker på produktens naturlighet, då för behandling av prostata adenom folkmekanismer, är det bättre att lagra dina egna samlade örter och andra råvaror.

Herbal infusioner

Människor har länge förberett härdande avkroppar mot prostata sjukdomar från horsetail, yarrow, bearberry, calendula och gräs "björnar öron". En ört eller en blandning av alla koka med kokande vatten med en hastighet av 2 msk. l. för 0,5 liter fluid. Läkemedlet insisteras i 15 minuter och tas före måltider i lika stora doser i en halvtimme. Använd drogen dagligen i 2-3 månader, inte längre.

Skuggte för att förbättra genitourinary sfären görs från 1 sked av kumminfrön och 300 ml kokande vatten. Ingredienser koka på måttlig värme i 5 minuter, insistera buljong i 10 minuter. Drick en del av en munnen hela dagen, och så en månad eller två. Karawayfrön läggs till som kryddor till huvudrätter.

Avkok av rhizomet av nässla för behandling av prostatit gör så: 1 msk. l. Bottenrotterna hälls i vatten (300 ml) och kompositionen bringas snabbt att koka. Då byts plattan till en svag eld och produkten kokas i 10 minuter. Då insisterar läkemedlet på 90-120 minuter och dricker 100 ml 30 minuter före måltid. Kursen varar 2 månader.

Healing drog lakritsrot, björn öron och blåklint blå blommor samlas i ett förhållande på 1: 3: 1. Från samlingen, åtgärd 1 msk. l. och hälldes rå glas kokande vatten och placerades sedan i en behållare under 15 minuter på ett ångbad-house. Då medicineringen kyles, dräneras och justeras med kokt vatten till primär volym som återstår. Att ta läkemedlet 3 gånger per dag, en halvtimme före måltid dos 2 msk. l.

Recept från pumpa

Justera urinering och smala körtelvävnaden till normal storlek kommer att hjälpa pumpa. De mest enkla metoderna för behandling av adenom kommer att dagligen dricka frisk pumpajuice med honung och äta pumpafrön. Du behöver inte steka frön, de torkas bara och ätas tillsammans med en grön mantel. För en dag använd minst 30 frön och ett glas hälsosam juice.

Läkemedelsammansättningen av pumpa och honung erhålls genom att blanda 200 g honung och ett halvt kilo renade krossade frön. Blandningen är uppdelad i delar och rullad i bollar storleken av en behållare i en matsked. Ett "godis" äts kort före äta.

Hur man ska behandlas med biprodukter

Användningen av biodlingsprodukter i behandlingen av prostata adenom skadelösa folkmekanismer ges en särskild plats. Förutom den välbekanta honungen i terapin används aktivt apilak, propolis, bipollen och jämn pollen.

Apilac är en kunglig gelé, som på grund av sitt svaga motstånd förbrukas bäst i form av apoteksprodukter (suppositorier, tabletter). Stearinljuset sätts 1 gång per dag efter avföring och örtema. Tabletten hålls under tungan tills den smälter fullständigt (endast 3 delar per dag).

Beespine ska användas för att förbättra urinvägarna om det finns konstant tillgång till apiaryen. Tuberkulor av bin, från vilka buljonger och tinkturer kommer att förberedas, måste vara färska.

Tänk på hur man behandlar prostata adenom med folkmedicin, mer exakt - med biisoppa:

 1. Huvudingrediensen hälls med kokt vatten (2 ssk per halv liter) och kokas på en lugn eld i 2 timmar. Den utkylda beredningen filtreras och placeras i kylskåp. Varje dag tar 1 msk. l. organ. Gör detta kort innan du äter.
 2. Tinktur av förstörelse görs genom att fylla bina med vodka spola med toppskiktet. Disken tas ut i ett mörkt skafferi i 2 veckor, men innehållet skakas dagligen. Från den 15: e dagen tas tinktur för 1 tsk. tre gånger om dagen. Behandlingen tar 1 månad. För alla symptom på prostatit och adenom i prostata helt borta, om ett år måste du göra två sådana kurser.

Låt oss nu analysera hur man gör rektala ljus från propolis från adenom och andra manliga olyckor. Suppositorier kan formas oberoende av markpropolis och kakaosmör (1: 20). Oljan kan ersättas med getfett, men då kommer proportionerna att vara olika - 1: 5.

Ljuset kan lätt tillverkas av bomullsull genom att vrida den i en tampong och blötlägga den med en blandning av gran och havtornsolja (1: 1). Suppositorier injiceras i rektum i en månad, varefter de ordnar en 2 veckors paus.

Använda en mamma

Män kan använda mumier för att lindra obehagliga symptom i adenom. Det mest effektiva receptet föreslår att man blandar 0,2 g av denna produkt med morot eller havtornsjuice. Läkemedlet rekommenderas att tas på morgonen på tom mage och över natten under 27 dagar i följd. Beroende på graden av patologi är en andra kurs 10 dagar efter slutet av föregående kurs.

Tillämpning av blompollen

Aromatisk blomma pollen och högkvalitativ bi-honung blandas i lika stora proportioner och tar kompositionen tre gånger om dagen. Drick det med örtavkok (se recepten ovan). Hur man cure prostata adenom med denna recept? Ta naturliga produkter i 1 månad, vila sedan i 2-3 veckor och börja nästa kurs. Terapi utförs i 12 månader.

Behandling av prostata adenom Kalanchoe

Medicinal blomma Kalanchoe att förbereda folk rättsmedel för adenom är perfekt, eftersom det är råmaterialet innehåller mycket vitaminer och mineraler som främjar friskare prostata. Läkemedel tinktur gjord av saftiga stjälkar och blad från växten, mogna under några dagar i kalla förhållanden (råvara helt enkelt placeras på nedersta hyllan i kylskåpet och vänta några dagar).

Det beredda råmaterialet passerar genom köttkvarn, pressas juice från vattnet och hälls i en ren burka. Nu ska Kalanchoe i form av juice stå i kylskåpet i 1 dag. Produkten filtreras sedan och kombineras med vodka. För medicinska ändamål konsumeras det upp till 5 gånger om dagen med en enstaka dos av 1 msk. l.

Kockrot med prostata adenom

Bland de effektiva folkmedicinska remedierna för prostatit och adenom är roten till burdock. Råvaror tar 1 msk. l. och häll 2 glas varmt vatten. Kapaciteten sätts på elden och ingredienserna kokas i 20 minuter. Använd slutprodukten 4 gånger om dagen i en halvtimme före måltid med en engångsdos på 50 ml. Behandlingen varar 1 månad.

Om så önskas kan burken rotera med hjälp av en underjordisk del av lakrits. Förbered ett avkok av lakritsrötter enligt samma recept. Varaktigheten av behandlingen är inte annorlunda.

Kalgan och lakrits rötter

Underjordiska delar av växter kombineras i lika stora mängder och mäts från insamling av 100 g, som fylls med en halv liter vodka. Infektera drogen i 1 månad i ett mörkt rum, skaka regelbundet flaskan. Slutför förberedelsen genom att filtrera produkten. Ta det i en månad, tvätta ner med infusioner av mint eller citronbalsam. Det huvudsakliga läkemedlet tas 3 gånger om dagen före måltiden för 30 droppar, den extra infusionen förbrukas i en mängd av 1 kopp. Förbered mintte genom infusion av 1 tsk. råmaterial på ett glas kokande vatten. Efter 10 dagars första behandling utförs den andra kursen.

briar

Frukt tvättas, skärs i hälften, griper frön och tar bort hår. Råmaterial torkas, sedan 1 msk. l. drick ett glas kokande vatten och håll under locket i 40 minuter. Vätska dricker omedelbart, frukt - äter. Manipulation utförs en gång om dagen vid en lämplig tidpunkt. Termoterapi - 1 månad.

persilja

Rötter av persilja trädgård tvättas, torkas och finhackad. 1 msk. l. med toppen överhandla snabbt 100 ml brant kokande vatten och låt produkten stå tills morgonen (napar gör på kvällen). Nästa dag filtreras drogen och konsumeras 3 gånger om dagen för en stor sked i en halvtimme före en hälsosam måltid. Kursens varaktighet är 1 månad.

Willow white

Avkok av barken med vit pil görs från 3 msk. l. strimlat råmaterial och 2 koppar kokande vatten. Barken skördas på våren och tar bort den från unga grenar. Komponenterna kokar på låg värme i 5 minuter, teet kyls och filtreras. Drick det dagligen i en månad för ett halvt glas i taget (endast 3 gånger om dagen).

päron

Det är fantastiskt, men de mest effektiva naturläkemedlen för prostataadenom erhålls från päron. Frukterna av doftande träd torkas och males. 1 kopp billets kokas i en halv liter vatten tills massan bildas. Den resulterande produkten insisteras i 4 timmar. Drick hela delen under dagen för 4 till 5 tillvägagångssätt.

Betydande lindring med adenom och prostatitpärompompote ger några dagar från början av användningen. Helt botemedel mot sår hjälper 1 - 2 månaders dryckskompot.

valnötter

Separationer avlägsnas från valnötter, häll vatten i förhållandet 2 msk. l. för 1,5 koppar. Ingredienser kokar långsamt i 20 minuter med måttlig värme. Då, när drogen är 2 timmar, tas den tre gånger om dagen för en halv kopp.

Vitlök och citron

Ett vitlök-citronrecept för män kommer att bli en produktiv metod för behandling av prostata adenom. Vitlök pressas med en speciell enhet eller klippa så liten som möjligt för att få 200 gram vassle. Från 12 medelstora citroner pressar ut saften och kombinerar de två ingredienserna. Insistera produkt i 24 dagar, varefter de tar det som en lösning - 1 tsk. Blanda blandningen i ett halvt glas vatten. Kursen varar i 3 veckor, följt av en 7-dagars paus och en andra kurs öppnas.

Om det finns tecken på adenom eller prostatit i 2 månader är det användbart att äta 1 ny glödlampa dagligen. För en förändring kan du göra buljong från lök, häll två skärhuvud en halv liter kokande vatten. Ta avkok i timmen för 50 ml.

Buljong rispapper i manliga klimakteriet framställs, därefter 7 minuter vid låg värme husk blandning (1 kopp) och rent vatten (0,5 L). Buljong kräver dessutom 40-55 minuter och 3 msk. l. honung. Använt verktyg för 5 dagar, morgon, eftermiddag och kväll för en halv kopp.

selleri

Terapeutisk sötma när problem med urinering och dålig effekt och honung tillverkade av malda frön av selleri (komponenter tar lika). Massa äter dagligen för 3 tsk. och växtbaserade dekokt är full, för behandling av sjukdomar i det manliga urogenitala systemet.

1 tsk. natron brödas i ett glas vatten och dricker hela delen på en tom mage före frukost. Soda förbättrar urinprocessen.

Löv av aloe finhacka och fyll i grönsakerna med 250 ml vodka. Läkemedlet insisteras i mörkret i 1,5 veckor. Ta tinktur på morgonen i en mängd av 1 sked.

vattenmelon

Med hyperplasi av prostatan hjälper vattenmelon att minska tumören. Avlastningsdagar på vattenmelon är förvisade stillastående urin, eftersom den största bären har en diuretisk effekt.

Svart älskling

Blackberry björnbär med prostata adenom kan ätas färskt och torrt. De förbättrar inte bara urinsystemet, utan tar även bort salter av tungmetaller och radionuklider från kroppen.

Röd rot

En liten kopeckbit, det är en röd rot - ett riktigt lagerhus av mineraler och ämnen som är användbara för den manliga kroppen. Från det förbereder te, vatteninfusion och alkoholtinktur. Röda rotberedningar behandlar adenom, prostatit och infertilitet, och använder dem också för att förebygga listade sjukdomar.

Terapeutiska bad

Speciella terapeutiska bad från adenom i prostatakörteln rekommenderas att ta minst 10 minuter i en bekväm djup behållare, så att vattennivån når i sittande läge i midjan. Efter proceduren är det lämpligt att gå och lägga sig eller åtminstone ligga i 1 timme. Behandlingsförloppet är lika med tio dagliga bad.

För helande bad använder hackad rå kamomill, ek bark, vide-ört, Cudweed, lime eller salvia. 5 msk. l. uppsamling av gräs bryggt 3 liter kokande vatten och insistera i minst 60 minuter. Buljongen filtreras över den beredda bäcken och utspädes med varmt vatten till en acceptabel temperatur. Sedentära bad stannar de inflammatoriska processerna i prostata.

Med hjälp av sådana infusioner kan du göra varma enemas. För 1 gång injiceras rektalt, inte mer än 100 ml av läkemedlet och försök att hålla vätskan inne i 30 minuter. Med daglig träning kommer 10 till 15 förfaranden ge väsentlig lättnad. Inflammation, ömhet och svårighet med urinering försvinner. Erektilfunktionen stärks genom behandling.

Behandling av adenom med folkmedicin: de mest effektiva recepten och användbara rekommendationer

Vilka sjukdomar ensam förföljer inte en person under hela sitt liv. De får inte vara livshotande men mycket obehagliga och störa normal mänsklig aktivitet.

En sådan sjukdom är adenom
, Den vanligaste formen av prostata adenom finns bara hos män.

En långvarig sjukdom kräver omedelbar behandling, vilket i de flesta fall kräver kirurgisk ingrepp, men traditionell medicin kan också användas.

Härdad av våra farmöders metoder kommer adenomen knappast att komma ut, men det är ganska möjligt att upprätthålla ett stabilt tillstånd, vilket inte gör att situationen kan förvärras.

Vad är det

Adenom - denna term är förstådd godartad tumör. Det påverkar de endokrina körtlarna, från sköldkörteln och slutar med prostatakörteln.

En annan risk för adenom är att det inte kan upptäckas under en lång tid, och människor går till läkaren även då, när han känner obehag av det faktum att tumören har vuxit och börjar trycka på närliggande organ och vävnader.

Det kan spridas till blodkärl, organ, vävnader, urinvägar, mag-tarmkanalen och utvecklas snabbt och skadar dess bärare. Den farligaste är adenom i hypofysen, när utvecklingen sker i hjärnan och kramar viktiga områden för livet. Det viktigaste är att märka överträdelser i kroppen i tid och börja behandlingen.

orsaker till

Orsaken till adenom är cellmutation. Är det inte helt klarlagt vad detta påverkar, men det finns antaganden identifierats från kliniska undersökningar av olika patienter som lider av adenom, deras resultat visade att orsakerna till adenom kan vara mycket olika:

 • En hypofys tumör kan orsaka allvarliga trauma eller hjärnskakning, infektioner, negativa omständigheter i livet.
 • Bröstens adenom blir ofta problem under graviditet, hormonella störningar.
 • I sköldkörtelns adenom är orsaken en, och den är relaterad till en persons hormonella bakgrund.
 • Orsakerna till prostatatumörer har blivit lite studerade just nu. Men det finns ett förslag på att det kan förekomma från överskottet av kvinnliga hormoner. Vissa experter identifierar som orsaker oregelbundna sexuella handlingar, inflammatoriska processer i njurarna, frekventa påfrestningar. Det är värt att notera att det hittas oftast hos män i åldern 45 år.

I grund och botten är det inte möjligt att hitta en koppling mellan det adenom som uppträdde och de tidigare sjukdomarna, men forskare arbetar på detta område.

Kan jag duscha med kamomill under graviditeten? Lär dig av den här artikeln.

karakteristiska symptom

Symptom på adenom beror direkt på platsen för sin plats och är helt annorlunda än varandra. Till exempel:

 • Hypofysenom: ofta huvudvärk, acne i ansiktet, svår trötthet, störningar av sexuell aktivitet och lust, störningar i menstruationscykeln, obehagliga förnimmelser i sköldkörteln. I senare skeden är deformation av skallen ben möjlig.
 • Lungens adenom: hosta, andfåddhet, andningssvårigheter.
 • Cystiskt adenom (prostata, bröst, livmoder etc.). Det är nästan omöjligt att märka dem, eftersom de inte dyker upp i de tidiga stadierna. Endast när cysten når en stor storlek kan det kännas.
 • Sköldkörtel adenom Först och främst orsakar slöhet, instabilitet att stressa, irritabilitet. Det finns en kraftig viktminskning, ökad svettning.
 • Adenom av prostata. Hyppig uppmaning att urinera tillsammans med obehag och smärta. Urin med en sådan sjukdom blir grumlighet. Torr mun kan uppstå.

Diagnos av adenom bara på patientens klagomål och symtomen är omöjligt. För att hitta den, behöver du en omfattande undersökning, vilket skulle kräva att passera alla tester, men den viktigaste faktorn är fortfarande USA, och det kommer att visa placering och storlek av tumörer hos människor.

Allmänna rekommendationer

Oftast är behandlingen av adenom lång och medicinerad. Efter undersökningen och diagnosbeslutet konstaterar läkare att en operation är nödvändig. Eftersom detta inte är en malign tumör betyder dess borttagande en fullständig härdning av patienten.

Om det behövs, tar kirurgisk ingrepp hänsyn till lokaliseringen, graden av utveckling och patientens tillstånd som helhet. Nyligen, i behandlingen började använda mer och mer laser, är det mer bekvämt och mindre riskabelt.

Men det finns människor som inte bara ska behandlas med läkemedel, de föredrar gamla och beprövade medel för traditionell medicin.

Folkbehandling

Det finns många recept, enkla och komplexa, som kräver ett stort antal komponenter från adenomen. Men inte varje adenom kan behandlas med folkmedicin, till exempel, vid hypofysenom, finns det ingen behandling som sådan, men det finns stödjande terapi. Det bästa sättet att ge läkemedlet är prostata adenom.

Lopukovy infusion med prostatit

Vi behöver roten till burdock. Det kan köpas i torkad och strimlad form i ett apotek. En 0,5 liter avkok kommer att vara tillräckligt 2 matskedar rot. Koka buljongen i en aluminiumspanna i ca 20 minuter. Ta sedan av från värme och låt det svalna och smutsa i 4 till 5 timmar. Drick det är nödvändigt för en halvtimme före måltiderna 3 gånger om dagen för 50 milligram.

Potatis från mamma adenom

Det visades att färsk potatisjuice positivt påverkar hormonsystemet hos kvinnor och är därför tillämpligt för denna sjukdom. Varje morgon innan du äter, måste du dricka 100 gram potatisjuice. Detta recept är också användbart för sköldkörtel adenom. Men överdriv det inte så att du inte skadar magen.

Älskling från prostata adenom

Honung används vid behandling och förebyggande av ett stort antal sjukdomar, adenom finns på deras lista. När en tumör i prostatakörteln är nödvändig för att blanda 1 matsked honung för 200 gram frisk pumpajuice. Drick 1 gång om dagen på morgonen i 25 minuter före måltid.

Hagtorn med adenom i sköldkörteln

Det är nödvändigt att ta frukter eller blommor av hagtorn och häll 70% med alkohol eller månhår. Ta bör vara 30 droppar innan du äter. Detta recept är dock inte tillämpligt om antibiotika behandlas och inte är lämpligt för långvarig behandling. Endast under perioder av förvärring av symtom.

Allmänt stärkande avkok

Det är värt att komma ihåg att någon sjukdom är svår att utvecklas i en stark organism, och om den redan har uppstått så försvagas den och kräver hjälp. En enkel avkok av mint, honung och kamille kommer att öka sin ton. Mynt och kamille bör bryggas och sedan tillsätt 1 tesked honung till ett glas buljong. Du kan dricka i varm form istället för te eller kylda. Ta 2 gånger om dagen i 5-8 dagar.

Hur används aloe med honung i folkmedicin? Läs länken.

Vad rekommenderar inte experter?

Alla läkare kommer till en mening: man borde inte engagera sig i självmedicinering. För det första är det viktigt att kontakta sjukhuset i tid för hjälp. När allt kommer omkring, förutom diagnosen "adenom" måste du ta reda på hur farligt det är. Behandling på egen hand tar tid, och adenom vid denna tid växer ofta bara och sprider sig.

Förebyggande åtgärder

Förebyggande av denna sjukdom består endast i regelbundna kontroller av hotade organ. Vi borde ignorera de medicinska undersökningarna, eftersom många sjukdomar är dolda på tidigt sikt. Det är också viktigt att leda en hälsosam livsstil, att övervaka eventuella förändringar i hälsan.

Ju mer noggrann en person behandlar sin hälsa, desto mindre sannolikt kommer den att leda till någon sjukdom. Adenom är inte en mening, men man bör inte behandla det oaktsamt, som någon annan sjukdom, det kommer att medföra mer problem med tiden. Titta på välbefinnande, gå till sjukhuset i tid och då blir du frisk.