Huvud
Massage

Behandling av adenokarcinom i prostata: effektiva metoder

Adenokarcinom i prostatakörteln är en av de vanligaste varianterna av malign epitelbildning. Han hänvisas till onkologiska sjukdomar. Det förekommer i 90% av fallen bland prostatacancerpatienter. Andra typer av cancer diagnostiseras mindre ofta. Symtomatik i ett tidigt skede är praktiskt taget frånvarande vilket gör självdiagnosen av sjukdomen svår.

Acinar adenokarcinom i prostata

Vad är acinar adenokarcinom i prostata? Detta är en histologisk egenskap av prostatacancer, den vanligaste är adenokarcinom. Den är uppdelad i storskalig, liten akinar.

Fin-acinar är den vanligaste typen av adenokarcinom. Det förekommer i 95% av prostatacancer. Adenokarcinom med storacin har en atypisk struktur, såväl som hög malignitet hos tumören. Prognoser med en sådan diagnos är i regel nedslående.

Acinar adenokarcinom diagnostiseras i de flesta fall hos män över 50 år. Sjukdomen påverkar först akinarepitelet i prostataets perifera zon. Vanligtvis minskar patientens livslängd med 10 år.

Behandling av acinar adenokarcinom i prostata i det tredje och fjärde steget av sjukdomen kompliceras av tumörens snabba tillväxt.

Orsaker, stadier, symptom på adenokarcinom

Adenokarcinom föregås av följande villkor:

 • atypisk hyperplasi, i vilken det finns en proliferation av vävnad och en förändring i dess struktur;
 • neoplasi, intraepitelial, vid vilken nya patologiska celler och vävnader bildas.

Stages av patologi

Det första steget är svårt att diagnostisera, strukturella förändringar är minimala och finns bara under en biopsi. Analyser på detta stadium är vanligtvis inte informativa.

Vid andra stadiet påverkas vissa delar av körteln och membranerna. Detekterbar i forskningsprocessen på grund av utseendet av oncomarkers i blodet, urin.

Det tredje steget karakteriseras av tumörens aktiva tillväxt. Onkologiska celler påverkar blåsorna i prostata och kan påverka intilliggande organ.

Metastaser sprids över angränsande organ i genitourinary och matsmältningssystem, som ibland påverkar nästan alla organ.

Orsaker till sjukdomen

Utvecklingen av adenokarcinom påverkas av många faktorer. De vanligaste är:

 • senila förändringar i kroppen;
 • ärftlig predisposition;
 • kronisk kadmiumförgiftning;
 • övervikt;
 • XMRV-virus;
 • kränkningar av den hormonella bakgrunden
 • kroniska inflammatoriska sjukdomar.

symptom

Om patologin kan bevisas av:

 • frekvent uppmaning att urinera
 • obehag, smärta i ljummen
 • efter urinering finns det en känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • svårt urinflöde
 • blod i urinen, sperma
 • frekvent infektion i urinvägarna;
 • utvidgning av prostata
 • urinering utförs först efter en stark belastning av pressens muskler.

De sista stadierna av sjukdomsutvecklingen kännetecknas av smärta i anus, ben under gång, en känsla av tyngd i bäckenet. Detta indikerar en proliferation av tumören bortom prostata. På grund av spridningen av metastaser kan lymfkörtlarna i ljummen svälla och benen kommer att känna allvarlig smärta.

Adenokarcinom i prostata: behandling

Tidiga stadier kan bota sjukdomen utan operation. Vid senare skeden används vanligtvis medicinsk och kirurgisk behandling. Ofta använda metoder för behandling av adenokarcinom:

 • prostatektomi - metod för att avlägsna tumör
 • endoskopisk prostatektomi
 • radioterapi;
 • kryoterapi;
 • kemoterapi;
 • hormonbehandling.

prostatektomi

Detta är ett kirurgiskt förfarande med fullständigt avlägsnande av prostatakörteln. Operationen utförs under generell anestesi, preoperativ behandling krävs samt postoperativ support, rehabiliteringsperioden. De mest framgångsrika stadierna för operationen är första, andra och tredje etappen utan metastasering utanför prostatakörteln.

 • intolerans mot anestesi på grund av hjärtsjukdomar, blodkärl;
 • blödningsstörning.

Under operationen avlägsnas körteln, dess kapsel, intilliggande vävnad, lymfkörtlar.

Laparoskopisk prostatektomi

En av de moderna metoderna är laparoskopisk prostatektomi med användning av endoskopisk teknik. Även kirurgiskt ingrepp utförs med hjälp av Da Vinci-operativsystemet.

Under operationen gör kirurgen tre små snitt i den främre bukväggen, introducerar gasblandningen och endoskopet inåt med en videokamera och manipulatorer som visar bilden på bildskärmen.

Denna operation är mindre invasiv och mindre traumatisk än öppen kirurgisk ingrepp. Laparoskopi låter dig hålla nerverna som kontrollerar urinering och urinretention, sexuell upphetsning, erektion.

Efter en öppen prostatektomi bör patienten stanna på sjukhuset i 2-3 veckor. Efter laparoskopisk metod - 10 dagar. Under de första dagarna efter operationen sker urinering genom urinkatetern. Patienten föreskrivs också antibiotika för att förhindra smittsamma komplikationer och en diet som syftar till att tömma tarmarna, förhindra förstoppning och gasbildning.

Vandring är tillåten den andra dagen efter operationen. Efter 3-6 månader återvänder uthållighet och tidigare aktivitet gradvis.

För att stärka bäckensdagens muskler bör återställandet av patientens allmänna tillstånd vara engagerade i terapeutisk gymnastik. Med tillstånd av en läkare kan du göra Kegel övningar.

kryoterapi

Under kryoterapi förekommer alternerande låga och höga temperaturer på den drabbade prostata vävnaden, vilket leder till deras död. När frusen piercas cellmembranet av iskristaller, skadar blodtillförseln, levererar vävnaden med syre, näringsämnen.

Förfarandet utförs under lokalbedövning, såväl som allmän anestesi. Kryoprobes injiceras i prostata, de kontrolleras av transrektala ultraljud. Höga och låga temperaturer matas genom dem. Förfarandet styrs med en dator med en bildskärm.

Ofta kan kryoterapi från frostmarken inte utesluta nerverna som är ansvariga för erektion, vilket leder till erektil dysfunktion. Sex månader efter förfarandet lider 80% av männen av brist på styrka, om 2 år faller andelen till 76%. I 5% av fallen kan kryoterapi orsaka urininkontinens.

Hormonbehandling

Behandlingen syftar till att ta droger som undertrycker nivån av hormoner i kroppen eller blockerar deras effekt på cancerceller. Det är också möjligt att avlägsna organ som normalt syntetiserar sådana hormoner (orchidektomi): 90% testosteron syntetiseras av testiklarna. Men vanligtvis föredrar män mediciner.

Terapi är indelad i:

 • adjuvans - antihormonala medel ordineras i postoperativ period för att förhindra sjukdomsfallet.
 • neoadjuvant - hormonella läkemedel ordineras före operation för att minska tumörens storlek.

I adenokarcinom är hormonterapi ansluten i senare skeden som bakgrund under bestrålning.

Utsikterna till återhämtning beror på stadium av adenokarcinom. Förekomsten av de minsta alarmerande tecknen är ett tillfälle för brådskande samråd med läkaren. De första två etapperna är väl behandlingsbara, sannolikheten för att upprätthålla arbetskvaliteten är också att erektilfunktionen är hög. Löpningssteg med tecken på inre skador kan leda till döden.

Adenokarcinom i prostata

Adenokarcinom i prostatakörteln - som en typ av cancer finns oftast hos den manliga befolkningen och står för nästan 90% av all prostatacancer.

Det finns adenokarcinom i prostatakörteln från celler av körtelepitel. Under vissa förhållanden börjar cellerna förlora sin differentiering. Från och med detta börjar deras aktiva proliferation. Den vanligaste formen av karcinom är acinar (95%).

Acinar adenokarcinom i prostata, vad är det? Acinar arter - betyder typiska, därför diagnostisera det, som prostatacancer. Prostatacancer diagnostiseras in situ (i det allra första steget) med ICD-kod -10-D07.5, prostata neoplasm-C61.

Prostata carcinom utvecklas från epitel i prostata-kanalerna. Det manifesterar sig i symtom beroende på scenen i prostatacancer.

Carcinom, som den andra onkologin i prostatakörteln i de första utvecklingsstadierna, visar inte rastlösa symptom, det kan ses endast när PSA-nivån i blodet stiger.

Prostatacancer hos andra arter är mindre vanligt och börjar utvecklas inte från prostatakörtlar, i motsats till adenokarcinom. Det kan vara lymfom, karcinom av urotelium, skavad neuroendokrin onkogenes.

Typer av adenokarcinom i prostata

Det är viktigt att veta! Karcinom har en glandulär cystisk form, fast tuberkulär, aznar, papillär, storcell eller mucinös.

Acinar adenokarcinom i prostatakörteln är storskalig och liten akinsyra. Båda formerna är en form av prostatacancer.

1. Melkoatsinarnaya adenokarcinom i prostatakörteln - refererar till den vanligaste typen av adenokarcinom. Det står för 92-95% av alla cancerformer i prostata. I övergångszonen i prostatakörteln - förekommer i 20%. Flera punktfoci med ökad mängd mucin börjar växa. Det härrör från epitel av små lobuler - prostata acini. I periferzonen spireras flera små onkogener samtidigt och tenderar att sammanfoga till en fast tumör som producerar mucin. Det utvecklas ofta utan obturation (överlappning) av kanalen som tar bort urinen.

2. Krupnoatsinarnaya adenokarcinom består av stora glandulära onkologiska formationer. Som ett resultat av mikroskopisk undersökning noteras cylindriska celler med cytoplasma, som beklär körtlarna. Cytoplasman kan intensivt fläcka celler. Elongerade kärnor är belägna i basaldelen. De är utrustade med hyperkrom karaktär, måttligt uttalad polymorfism, stor storlek och intensiv färgning. En prostata adenokarcinomprognos i stor skala lovar att vara en besvikelse på grund av den atypiska strukturen och tumörets höga malignitet.

3. Måttligt differentierad adenokarcinom i prostata är det andra steget bland de onkologiska tumörerna i prostata. Det detekteras med en ökning av PSA och fingerdiagnos i käftens baksida och tilldela 5-7 poäng för Gleason. Efter behandling ger en positiv prognos.

4. Mycket differentierad adenokarcinom i prostata är enbart enbart för den småskaliga sjukdomen hos män. Det är indelat i papillär och mucinös, krypande och endometriotisk, slem, glandulär-cystisk och fast trabekulär adenokarcinom. Celler av dessa typer av adenokarcinom varierar (differentierar) dåligt, växer långsamt, på Gleason-skalan har ett antal 1-5. Med tidig behandling påbörjad, lovar sjukdomen en gynnsam prognos.

5. Om onkogenescellerna inte låter sig differentiera och är polymorfa, så är detta låggradig adenokarcinom i prostata, överlevnad efter behandling är låg på grund av:

 • skiktad struktur av tumören;
 • snabb spiring i närliggande organ
 • aktiv metastasering av prostatacancer.

På Gleason-skalan får hon 8-10 poäng. Det kräver aktiv komplex terapi, liksom behandling av prostatacancer.

6. Tydlig cell adenokarcinom kan särskiljas genom svag färgning av cellerna med ett färgämne under histologisk analys.

7. Har temnokletochnoy Adenokarcinom i prostatakörteln, tvärtom, är färgad i en mörkare färg på grund av större absorption av färgämnet genom celler.

Bland de sällsynta typerna av adenokarcinom i prostata kan kallas: krokig, endometrioid, glandulär-cystisk och slem.

Orsaker och symtom

Sedan 35 års ålder borde män särskilt titta på deras kost, hälsotillstånd, livsstil. Förutom ärftlig predisposition kan orsaken till adenokarcinom vara:

 • stört balans av mikroelement
 • inflammatoriska sjukdomar i kursens kroniska skede;
 • specifikt virus;
 • kränkning av kroppens hormonella bakgrund.

Symptomatiskt adenokarcinom kan gömma sig bakom manifestationer av prostata adenom, så ignorera inte de minsta symptomen och kontakta en läkare om du har:

 • frekvent uppmaning att urinera
 • brännande känslor och urinrester i blåsan;
 • obstruerad och intermittent urinering;
 • en svag stråle av urin, vilket kräver spänningar i bukmusklerna;
 • svårigheter med retention av urin
 • problem erektion och smärtsam utlösning;
 • spermier i urinen eller blod i spermierna;
 • smärta i perineum och anus
 • trycket på skrotet;
 • smärta i lumbosakralområdet och nedre extremiteterna.

Behandling av adenokarcinom i prostata

Behandling av adenokarcinom i prostata, liksom behandling av prostatacancer, ingår i dess komplexa:

 • avlägsnande av cancer genom prostatektomi (klassisk, laparoskopisk eller med hjälp av Da Vinci-roboten);
 • endoskopisk prostatektomi, vilket minskar tiden för operation och återhämtning efter operationen;
 • exponering för ultraljud med hög intensitet, fokuserad HIFU;
 • brachyterapi (bestrålning från insidan med hänsyn till nivån på PSA och körtelvolymen);
 • strålbehandling - med riktad bestrålning av tumören;
 • Cryotherapy - för att förstöra tumören genom att frysa;
 • kemoterapi och hormonbehandling
 • näring med prostatacancer;
 • folkbehandling av prostatacancer.

När en diagnos av adenokarcinom i prostata körs, är behandling med hormonbehandling ansluten vid senare skeden av cancerutveckling mot bakgrund av bestrålning och behandling med folkmetoder. Kemi används ofta för odifferentierade tumörer.

Adenokarcinom i prostatakörteln är en onkologisk sjukdom som är vanlig hos män

Sjukdom, mycket vanlig bland manliga hälften. Liksom alla andra cancerformer kan adenokarcinom endast ha en chans till framgångsrik behandling endast vid tidig upptäckt.

Även för män, särskilt äldre, är det nödvändigt att komma ihåg att efterlevnaden av friska normer av beteende, korrekt val av diet hjälper till att stödja människors hälsa.

Koncept och statistik

Onkologisk prostata bildning är en grupp olika typer av cancer. Lejonens andel, nämligen 90% av alla fall av tumörer av den maligna egenskapen hos prostata faller på en art som kallas adenokarcinom.

Sjukdomen efter lungcancer och onkologi hos huden är den tredje vanligaste bland representanterna för det manliga könet. Beroende på hur snabbt en tumör detekteras minskar sjukdomen i genomsnitt patienternas livslängd med tio år.

Metoden för biopsi gör en provtagning av materialet för undersökning för tumörmalignitet.

Denna analys avgör också vilken typ av cancer patienten har. För histologisk undersökning används, förutom biopsiprover, tumörer som avlägsnas genom kirurgi.

Graden av differentiering av cellerna ger information om hur aggressiv den utbildning de går in i är.

Normala celler modifieras, muteras och således regenereras till onkologiska strukturer.

Ju mer en cell passerar depersonalisering, förlorar erkännande, desto mer aggressiv den onkologiska tumören. Denna siffra i numeriska termer bestäms av Gleason-skalan.

Enligt denna princip klassificeras adenokarcinom:

 • Mycket differentierad tumör - celler har förändrats i liten utsträckning En sådan patologi har en gynnsam prognos om problemet diagnostiseras i tid och behandlingen påbörjas. Utbildningen utvecklas i låg takt. Gleason-poängen definierar denna typ av tumörer genom differentiering för 1 ÷ 5 poäng. Patologiska formationer med hög differentiering av celler är indelade i typer:
  • Mörkcell adenokarcinom - under den histologiska undersökningen tillsätts ett speciellt färgämne för testning. Celler av denna typ absorberar ämnet väl och blir mörkt i färg.
  • Tydlig cell adenokarcinomoch av prostata är desamma, men tumörcellerna uppfattar färgämnet i liten utsträckning, så de skiljer sig från de normala cellerna i en ljusare nyans.
 • Adenokarcinom måttligt differentierad - är på andra plats i frekvens av förekomst Denna typ av patologi kan också ha en bra prognos med aktuella åtgärder för att ge vård. Gleasons skala bestämmer graden av celldifferentiering inom 5 ÷ 7 bollar. En svagt differentierad tumör uppträder vanligen i den bakre delen av körteln. Förekomsten av patologi ökar nivån av PSA i blodet. Med fingerdiagnos kan denna typ av tumör detekteras.
 • Melkoatsinarnaya adenokarcinom i prostatakörteln är den vanligaste bland alla typer av adenokarcinom. Patologi kan förekomma åt gången på flera ställen. Då bildar dessa öar en stor tumör. Utbildning kan inte orsaka problem med urinering. Patologiska celler kan producera mucin. När en patient utvecklar en tumör av denna typ vid det sista utvecklingssteget, kan det uppstå smärtsamma känslor i ryggraden och ändtarmen.
 • Celler med låg grad av differentiering karakteriserar patologi som den mest aggressiva tumören. Gleason-skalan, en sådan celldifferentiering, uttrycker poäng i intervallet 8 ÷ 10. Detta innebär att cellerna helt förlorade tecknen på de vävnader från vilka de härrörde. Utbildning har följande egenskaper:
  • sprider sig snabbt till närliggande vävnader,
  • tumörens kropp har en skiktad struktur,
  • kan snabbt ge metastaser.

Orsaker till utveckling

Faktorer som direkt påverkar det faktum att adenokarcinom börjar bilda i prostatakörteln är okänt.

Men det finns regelbundenheter, fenomen som uppträder oftast när denna patologi detekteras.

Dessa är:

  • Hormonala omarrangemang som uppträder i hankroppen med ålder.
  • Om ett XMRV-virus detekteras.
  • Arbeta med kadmium.
  • Genetisk predisposition, det kan slutsatsen om släktingar hade liknande sjukdomar.
  • Överträdelse av balansen som är nödvändig för näring av celler av ämnen.

symptom

På ett tidigt stadium kan sjukdomen inte manifestera sig. Många av symtomen är inte karakteristiska endast för adenokarcinom. Du bör vara uppmärksam på klockorna, för att inte missa sjukdomsuppkomsten.

Adenokarcinom i prostata

definition

Adenokarcinom i prostatakörteln är den vanligaste formen av prostatacancer, som ligger på periferin och ser ut som en gulaktig tät knut. Ändå kan detta kumulativa begrepp beteckna prostatatumörer med olika morfologiska egenskaper som skiljer sig avsevärt från prognosen.

Adenokarcinomgruppen omfattar:

 • hur långsamt växande tumörer med bra prognos med snabb behandling,
 • och aggressiv och snabbt sprida former.

Typer av adenokarcinom

En av de avgörande faktorer som påverkar valet av metoden för behandling av prostata adenokarcinom är dess differentiering eller graden av mognad som används för klassificering av adenokarcinom i prostatakörteln. Differentieringen av maligna celler förstås som graden av skillnad i deras struktur från friska celler när de undersöks under ett mikroskop.

Samtidigt, låg-, sekundär- och mycket differentierad adenokarcinomceller. Adenokarcinom i prostata, beroende på fallet:

 • melkoatsinarnaya;
 • högt differentierade;
 • lågkvalitativt adenokarcinom;
 • skivformig cell.

Oftast nästan 95% av fallen, hos patienter med adenokarcinom i prostata, redogöra för små-akinar. För denna typ kännetecknas av bildandet av flera tumörställen. För att behandla denna typ av cancer används kirurgisk avlägsnande av tumören (beroende på spridningsskedet kan det både vara en organskyddande operation och radikal), strålbehandling och hormonell blockad av testosteron.

Den bästa prognosen för fullständig botemedel är annorlunda starkt differentierat adenokarcinom (det näst vanligaste fallet av sjukdomen). De mycket differentierade adenokarcinomcellerna i prostatan skiljer sig inte i struktur från normala celler. Sådana adenokarcinom utvecklas långsamt och ger praktiskt taget inte metastaser.

Den mest sällsynta, men den mest aggressiva, formen av adenokarcinom i prostata är skivformig cell. Det kännetecknas av snabb metastasering i benet. Praktiskt taget kan inte behandlas med strålning, hormonell och kemoterapi. Kräver radikal prostatektomi, liksom avlägsnande av en del av urinväggen.

Lågkvalitativt adenokarcinom

Graden av differentiering av adenokarcinomceller beräknas från Gleasons fempunktskala (G1-G5). Så, om lågdifferentierade celler dominerar, så är det enligt Gleason-skalan tilldelat de högsta värdena (cirka 7 och högre).

Lågdifferentierade (ND) adenokarcinom har onormala skillnader från friska celler. De präglas av snabb tillväxt och en tendens att metastasera.

Snabba växande ND-adenokarcinom är mindre behandlingsbara än starkt differentierade. I jämförelse med plade adenokarcinom kan det sägas att lågkvalitativa celler har en måttlig svårighetsgrad.

Fullständig återhämtning av sådant adenokarcinom är fortfarande möjligt - i början. Om sjukdomen diagnostiseras i steg 2 och 3, kommer allvarlig behandling med radikal prostataavlägsnande och en annan uppsättning åtgärder som syftar till förlängning av remission vara nödvändiga. I 4 steg av lågkvalitativt adenokarcinom i prostata utförs palliativ terapi.

Diagnos av prostata adenokarcinom

Att etablera en diagnos av "adenokarcinom av prostatan" är nödvändigt att genomföra en biopsi av prostatakörteln - avlägsna vävnadsprover, vilka därefter undersöktes under ett mikroskop. En sådan studie gör det möjligt att korrekt fastställa diagnosen och bestämma typen av tumör.

Om du kommer att behandlas i vår klinik, är priset för preliminär diagnos av adenokarcinom i prostata redan inkluderad i kostnaden för behandlingen. Om du redan har gjort en biopsi i ditt land kan du ta med ett "glas" med dig så att vi kan kontrollera kontrollen (vi utförde undersökningen).

Dessutom innehåller preoperativ diagnos en komplett lista över alla nödvändiga undersökningar, inklusive ultraljud, EKG, hjärtundersökning, PSA-analys. Att inte ha "på händerna" av en exakt diagnos kommer ingen läkare att börja behandla.

Stages av adenokarcinom i prostata

Före behandling adenokarcinom nödvändigt att diagnostisera inte bara dess utseende (småcellig, låggradig, etc.), men också utbredningssteget. Utvecklingen går igenom alla samma steg, vilket motsvarar stadier av prostatacancer hos andra arter.

Det finns dock skillnader i förutsägelserna för fullständig botning eller tiden för eftergift. Behandlingens gång är nyckeln till framgång. Så, till exempel, passerar adrenokomisk prostata adenokarcinom i alla steg av tillväxt snabbt. En ganska hög tillväxthastighet kännetecknas också av lågkvalitativa adenokarcinom. Tiden för framgångsrik behandling med dessa typer av sjukdom går till "dagar".

Detektering av skvätt eller lågkvalitativt adenokarcinom i prostatakörteln i det tidigaste skedet kan anses vara ett verkligt mirakel. Att börja behandlingen ska vara omedelbart! Den ovärderliga betydelsen av förebyggande diagnos av prostatacancer bör komma ihåg för varje man.

Behandling av adenokarcinom i prostata

Operativ behandling

Om adenokarcinom prostata undersökning visade de tidiga stadierna, har patienten en god chans att en fullständig bot på kirurgiskt avlägsnande av tumören tillsammans med prostatakörteln och sädesblåsorna.

För att ta bort adenokarcinom i prostatakörteln i Tyskland används vanligtvis åtgärder för minimalt invasiva tekniker, inklusive operationer med DaVinci-roboten.

Konservativ behandling

Strålbehandling för behandling av adenokarcinom används både i stället för kirurgi om det inte är möjligt att utföra det och som ett tillägg till andra metoder vid senare stadier av den onkologiska processen. Strålbehandling för behandling av lågkvalitativt adenokarcinom har också flera alternativ: strålkällan är utanför (konventionell strålbehandling) eller inuti (brachyterapi).

När brachyterapi av prostatakörteln med adenokarcinom används, används radioaktiva kapslar som bestrålar omgivande celler och minskar tumörens storlek. I Tyskland utvecklas andra alternativa terapier för adenokarcinom som finns i prostatakörteln:

 • kryoterapi (kall behandling),
 • HIFU (fokuserad ultraljudsbehandling med hög intensitet).

I aggressiva typer och i avancerade skeden kan läkare tillgripa kemoterapi, hormonbehandling.

I vilket fall som helst finns ett adenokarcinom, i Tyskland väljes en behandling, den mest optimala i denna situation.

Riskfaktorer för prostataadenokarcinom

Anledningen till utvecklingen av denna onkologi hos män är inte klar till slutet. Beroende på prostatacancer och vissa faktorer som orsakar risken för prostataadenokarcinom har man funnit det. Sådana faktorer inkluderar:

 • ålderdom är huvudfaktorn. Mer än hälften av pensionsålderns män (mer än 75 år) enligt statistiken har prostatacancer i varierande grad.
 • ärftlighet. Om en mans släktingar var sjuk med adenokarcinom i prostata, så sannolikheten att du har en genetisk predisposition mot denna sjukdom.
 • obalanserad näring. Ett stort antal feta livsmedel av animaliskt ursprung i människans kost utsätter honom för risken för adenokarcinom.
 • svart affinitet;
 • lång testosteronbehandling, en förändring i den hormonella bakgrunden;
 • infektionssjukdomar urogenitalt system;
 • arbeta i farliga industrier - kontakt med kemikalier, såsom kadmium
 • beroende av rökning.

Inte alla faktorer kan uteslutas från sitt liv för att minska risken för adenokarcinommorbiditet till ett minimum. Men vi ändrar kosten, ger upp skadlig mat, slutar röka, och till och med byter skadligt arbete. Det ligger inom vår makt. Som en profylax en gång om året är det nödvändigt att göra en diagnostisk analys av PSA.

För frågor om behandling av adenokarcinom i prostata i Tyskland, kontakta
Prostate Center, Dortmund

Beurhausstraße 40
44137 Dortmund

Telefon i Tyskland:
+49 (152) 267-32-570

i Ryssland:
+7 926 649 68 77

E-postadress:
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste ha Javascript aktiverat för att visa den.

Diagnos och behandling av prostatacancer i Tyskland

Behandlingsschemat med oss

 • 1. Registrering av ansökan på webbplatsen eller via telefon
 • 2. Förberedelse av det medicinska förslaget inom 12 timmar
 • 3. Beslutsfattande och utnämning av behandlingsdatum.
 • 4. Mottagande av visum och ankomst till Tyskland, Dortmund
 • 5. Drift och rehabilitering
 • 6. Extrahera och återvänd hem

Rak-Prostaty.ru - Informationssida om behandling av prostatacancer i Tyskland
© 2018, Alla rättigheter förbehållna. Impressum
Sekretesspolicy

För att webbplatsen ska fungera normalt använder vi cookies, samlar information om IP-adressen och besökarnas plats. Om du inte håller med det här, bör du sluta använda webbplatsen

Adenokarcinom i prostata: vad är det?

Adenokarcinom i prostatakörteln är den vanligaste varianten av prostatacancer, som förekommer i 90% av diagnoserna av denna sjukdom. Kod för ICD-10 - D07.5 - betyder prostatacancer in situ (det allra första steget) och C61 - en prostata-neoplasma.

Adenokarcinom i prostatakörteln har sin källa till körtelepitelceller, som förlorar sin differentiering och börjar aktivt proliferera.

Orsakerna som leder till adenokarcinom innefattar:

 • ålderdom
 • hormonella störningar;
 • ärftlig predisposition;
 • närvaron av ett specifikt virus
 • kroniska inflammatoriska sjukdomar;
 • kränkning av balansen i mikroelementen.

Typer av adenokarcinom i prostata

Adenokarcinom i prostata är histologisk och morfologiskt representerad av flera varianter med olika egenskaper och förloppet av tumörprocessen. Enligt den histologiska strukturen i kombination med Gleason-skalan bestäms prognosen för sjukdomsförloppet.

 1. Den vanligaste varianten av adenokarcinom i prostatakörteln är ett litet acin. Det har som sin källa epitel av aciniets (små lobuler) av prostatakörteln, förekommer oftast samtidigt på flera ställen i periferzonen och smälter sedan samman i en fast tumör.
  Cellerna i denna tumör kännetecknas av mucinproduktion. Det kan ske utan obstruktion av urinröret, i 4 steg smärta i ändtarmen och ryggraden är karakteristiska.
 2. Den andra typen av adenokarcinom i prostatakörteln är måttligt differentierad. Ofta finns den i käftens baksida, bestäms av fingerforskning, har 5-7 poäng på Gleason-skalan. En sådan tumör medför en ökning av PSA, har en bra prognos för behandling.

Acinar adenokarcinom i prostatakörteln - vad är det?

Det här är en diagnos av prostatacancer, en av dess histologiska sorter.

Adenokarcinom i prostatakörteln, där cellerna i neoplasmen inte kan differentieras, är polymorfa, kallad låggradig.

 • Tumören har en skiktad struktur.
 • Gleason-poängen motsvarar 8-10 poäng.
 • Snabbspirar till närliggande organ.
 • Karakteristisk för aktiv metastasering.

Mycket differentierat adenokarcinom i prostata kännetecknas av en liten förändring i cellens differentiering, 1-5 på Gleason-skalan, växer långsamt, är prognosen vid en tidsmässig behandling gynnsam.

 • Bright cell prostatic adenocarcinoma kännetecknat av det faktum att dess celler med en viss metod för histologisk färgning uppfattar dåligt färgen och färgen svagare än normala vävnader.
 • Mörkcell adenokarcinom i prostata, Tvärtom är den färgad i en mörkare färg på grund av större absorption av färgämnet av cellerna.

Det finns också följande former: glandular-cystisk, fast trabekulär, akinar, papillär, storcell och mucinös.

Adenokarcinom i prostata med metastaser i benet observeras oftare vid det sista skedet av prostatacancer, och odifferentierade celler är vanligare för en sådan kurs.

Det bör noteras att mindre differentierade tumörer växer mer aggressivt och ofta ger metastaser.

Symtom och behandling av prostatakarcinom

Carcinom i prostata är en tumör som utvecklats från prostatacitterns epitelvävnad.

Carcinom i prostatakörteln - vad är det? Detta är en av sorterna av prostatacancer.

I sjukdomen av prostatakarcinom beror symtomen på sjukdomen och omfattningen av sjukdomen. Vid de första stadierna av karcinom, liksom en annan typ av onkologi, kan inte oroas och diagnostiseras endast genom närvaron av en hög nivå av PSA i blodet eller i undersökningen.

 • Därefter tillsätts symptom, beroende på graden av tumöreffekt på kapseln och närliggande organ.
 • Det kan finnas smärta, urinering, blod i urinen, problem med avföring och blod i avföring med spiring i ändtarmen.
 • Med tillägg av metastas är det en ökning av regionala lymfkörtlar, benvärk och symtom på cancerförgiftning.

Carcinom kan vara små-akinar, akinar, och infiltrat av prostata carcinom kan också observeras.

Med sjukdomen i prostatakarcinom skiljer sig behandlingen inte i grunden från detta i andra former av cancer. För den kirurgiska tumören är kirurgisk avlägsnande av tumören det bästa alternativet, på efterföljande hormonterapi, kemoterapi och palliativa åtgärder.

Behandling av adenokarcinom i prostata och prognos

Behandling av adenokarcinom i prostata bör inledas omedelbart efter diagnos, om tumören är tillgänglig för avlägsnande.

Operationen för att avlägsna adenokarcinom i prostata kallas radikal prostatektomi, som ofta utförs i en expanderad volym med avlägsnande av regionala lymfkörtlar. För närvarande utförs det på ett öppet sätt, med hjälp av laparoskopi eller med hjälp av en robotassisterad operation.

 • Vid senare skeden används hormonbehandling, cytostatika, strålning och andra metoder används. Det noterades att odifferentierade tumörer svarar bättre på kemoterapi.
 • Efter operationen kräver prostatektomi patienter långvarig rehabilitering period, återställa funktionen hos bäckenorganen, i synnerhet urinretention, liksom åtgärder för att återställa manlig potens, om det är relevant.

Med prostataadenocarcinomsjukdom beror prognosen starkt på många faktorer. Patientens livslängd påverkas av graden av differentiering av tumörceller, spridningen av tumören bortom kapseln i körteln, närvaron av metastaser. Prognosen beror också på behandlingens taktik och på det allmänna tillståndet hos patientens kropp.

I vissa fall, när patienten har symptom på prostatacancer 4 grader, med andra ord:

 • på ett ooperativt stadium
 • i ålderdom
 • i närvaro av allvarliga sjukdomar i hjärt-kärlsystemet, hjärnan;
 • med en förväntad livslängd på mindre än fem år.

Patienten rekommenderas dynamisk observation och palliativa åtgärder.

De viktigaste skillnaderna mellan adenom och adenokarcinom i prostata

För patienten är det nödvändigt att förklara skillnaderna i adenom från adenokarcinom i prostata och vikten av terapeutiska åtgärder. Adenom är en godartad förändring i prostatakörtelcellerna, har en långsam kurs och huvudsymptomet är svårighet att urinera.

Adenokarcinom växer också snabbare, och ett brott mot urinering indikerar ett ganska försummat fall av sjukdomen med urinrörets kompression.

Olika skillnader i adenom från adenokarcinom i prostata orsakar taktik för behandling. När det gäller cancer, bör kirurgisk behandling göras så långt som möjligt omedelbart och behandling med läkemedel för prostata adenom hålls under överinseende av en läkare, och kirurgiska ingrepp används som en sista utväg, när det inte finns något annat sätt att återställa öppenheten av urinröret.

Med ett adenom är organ-bevarande kirurgier möjliga. I adenokarcinom ska prostaten avlägsnas fullständigt, med intilliggande lymfkörtlar, eftersom man lämnar åtminstone en odifferentierad cell kan leda till att sjukdomen återkommer.

Om adenomen enkelt förvärrar människans livskvalitet och inte hotar livet, leder adenokarcinom i det fjärde skedet ofta till döden.