Huvud
Behandling

Symtom och behandling av kronisk abakteriell prostatit

Kronisk bakteriell prostatit uppträder som ett syndrom av kronisk bäckensmärta. Det är en vanlig typ av inflammatorisk process i prostata som inte är associerad med skadliga mikroorganismer. När sjukdomen i prostata körs, observeras stagnerande processer.

Sjukdom, utan misslyckande, kräver omfattande behandling. I händelse av komplikationer efter abstellell prostatit upplever en man en kränkning av styrka och infertilitet.

Varför uppstår sjukdomen?

Kronisk abakteriell prostatit provoceras av olika faktorer. De behöver förtydligas i förväg, eftersom orsakerna till förekomsten kan förändra arten av medicinska möten.

Funktioner och symtom på sjukdomen

När symptom på patologi utvecklas och det inte finns några infektioner i kroppen kan en man diagnostiseras med kronisk abakteriell prostatit. Läkare kallar det ett bäckensmärksyndrom.

Manifestationer av abakteriell prostatit

Sjukdomen har en fisiisiologisk karaktär. Det observeras när en man har extragenitala problem. Men ibland påverkas det av psykiska störningar. Därför är det nödvändigt att identifiera en provocerande faktor före behandlingens början.

Prostatit av denna form manifesteras i svår bäckensmärta. Obehagliga känslor och obehag är uppenbara. De kan störa under perioden från 3 månader till 6 månader.

En viktig egenskap hos sjukdomen är frånvaron av kroppsinfektion. Bekräfta detta behov på ett laboratoriums sätt genom att genomföra en mikrobiologisk studie. Om sjukdomen orsakas av infektionen av patogen mikroflora, föreskrivs behandling på olika sätt.

Smärta syndrom kan manifestera sig i varierande grad. Det finns ett individuellt tecken på obehagliga känslor i varje enskilt fall. Smärta kan uppstå på följande områden:

Obehagliga känslor kan leda till utseende av smärtsam utlösning. Detta symptom ska varna mannen. Det är bråttom att se en läkare.

Diagnos och detektering av abakteriell prostatit

Stages av abakteriell prostatit

HAIB kan förekomma i flera steg. Den tidigare prostatit detekteras, desto lättare blir det att bota det.

 1. Den ursprungliga prostatit uppträder i form av periodisk smärta i bäckenet. De kan ha vissa särdrag på grund av tillståndet hos en mans vener.
 2. När det förekommer en överväxt av prostatit, är smärtan irradiativ. De är noterade i övre buken, nära aorta och nära vertebrala områden. Ett starkt smärtssyndrom är närvarande i bäckenregionen och låren. Det finns en betydande minskning av sexuella funktioner.
 3. Polysystemisk prostatit kännetecknas av försämrade metaboliska processer. De är noterade i organen i det lilla bäckenet och på ytan av penisens hud.

Om behandlingen av prostatit tidigt började, kan det finnas abnormiteter i olika kroppssystem. De inkluderar sexuella sfären, matsmältningskanalen och utbytessystemet.

Behandling av sjukdomen

Behandling av abakteriell prostatit är komplex. Det inkluderar intaget av olika mediciner, fysioterapeutiska effekter och prostata massage.

mediciner

Trots det faktum att den bakteriella formen av prostatit är resultatet av påverkan av olika faktorer, men inte patogen mikroflora, rekommenderar läkare att använda antibiotika. När allt kommer omkring kan den inflammatoriska processen bildas på grund av verkan av mikroorganismer som inte är synliga i mikroskopet. Då kommer behandling utan antibiotika inte att fungera.

Medicin för abakteriell prostatit

Vid behandling av oftast föreskrivna läkemedel:

De måste tas inom en viss tidsperiod. I händelse av att tecken på sjukdomen försvinner, kan kursen inte avbrytas.

En speciell effekt på hankroppen tillhandahålls av alfa-blockerare. De slappnar av i blåsans nacke och muskelfibrerna i området där prostata kontaktar blåsan. Alla läkemedel i denna grupp normaliserar urinering, vilket gör det smärtfritt. Terapi kan utföras med hjälp av:

Eliminera inflammation genom att använda icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. De eliminerar smärtssyndromet. Läkaren kan ordinera behandlingen:

Effektiva, trots motstridiga åsikter, är homeopatiska lösningar. De måste tas under lång tid, då kan du få en positiv inverkan. Bland resurserna i denna grupp är:

Rektala suppositorier används ofta vid behandling av abakteriell prostatit. De påverkar snabbt det drabbade orgelet på grund av prostata och rektomens närhet. Terapi utförs med hjälp av:

De eliminerar inflammation och smärt syndrom.

Stearinljus, till skillnad från tabletter och injektioner, är mer försiktiga preparat. De börjar påverka prostatan mycket snabbare. Effekten kan noteras efter 20 minuter.

Förfarande för införande av rektala suppositorier

Den akuta formen av abakteriell prostatit kan enkelt passera in i den kroniska. Därför behöver patienten behålla immunsystemet. Hjälp kroppen att bekämpa inflammation:

Det är värt att komma ihåg att några läkemedel ska ordineras av en läkare. Trots allt kan sjukdomen få perioder av exacerbation och remission. Därför varierar behandlingen beroende på stadium av prostatit.

sjukgymnastik

Ett viktigt behandlingsstadium är genomgången av fysioterapiprocedurer. De hjälper till att påskynda återhämtningsprocessen, upprätthålla kroppens tillstånd. Det finns några positiva aspekter på sådan behandling.

 1. Sjukgymnastikmetoder, genom förbättring av blodcirkulationen, hjälper till att snabbt leverera mediciner till fokus för inflammation.
 2. Med normaliseringen av lymfflödet elimineras skadliga giftiga ämnen från kroppen snabbare.
 3. På grund av återställandet av blod och lymfflöde uppstår resorption av stagnation.
 4. Vävnader i prostatakörteln börjar återhämta sig snabbare, eftersom ämnesomsättningen förbättras.
 5. Användbara procedurer hjälper till att normalisera styrkan och erektionen.
Fysioterapeutiska förfaranden vid behandling av prostatit

Med effektiv bakteriell prostatit är:

 • galvanisering (effekten av en liten spänning och kraft);
 • elektrofores (genom likström med införande av droger);
 • elektrostimulering (impulsströmseffekt);
 • darsonvalisering (tillämpning av snabbavkallande högfrekvent ström);
 • UHF (effekten av ett elektriskt fält);
 • Mikrovågsugn (användning av elektromagnetiskt fält);
 • magnetoterapi (tillämpning av lågfrekventa och permanenta magnetfält);
 • ultraljud (tillämpning av högfrekventa vågor);
 • ultrafonophores (ultraljud med droger);
 • lågintensiv laser;
 • hydroterapi (utnämning av terapeutiska bad);
 • mikroclysters med decoctions av örter.

Läkaren måste välja ett sätt för fysioterapi för varje patient individuellt. Valet av metod beror på symtomatologin och graden av sjukdomen.

massage

Ett viktigt förfarande vid behandling av abakteriell prostatit är prostatsmassage. Det utförs av en läkare, en man ensam eller en sexuell partner.

Teknik för prostata-massage

Massage är användbar både i närvaro av sjukdom och för förebyggande ändamål. Läkare säger att män som efter 20 år börjar regelbundet utföra procedurer, har inga problem med prostata och sexliv.

Med bakteriell prostatitmassage är extremt viktigt. Till skillnad från andra sjukdomsformer löses det under behandlingsperioden, eftersom det inte finns någon infektion i kroppen. Tilldela de fördelaktiga effekterna av förfaranden på människors hälsa.

 1. Med hjälp av massage är det möjligt att på ett tidigt stadium upptäcka förekomsten av neoplasmer i prostatakörteln.
 2. Under påverkan av ackumulerad seminalvätska och stillastående blod lämnar kroppen.
 3. Musklerna i körteln slappna av.
 4. Förfarandet hjälper till att återställa blodcirkulationen i orgeln.
 5. Efter förfarandet elimineras smärtsyndromet.

En man behöver cirka 10-12 sessioner för att helt återställa tillståndet hos prostata.

Behandling och förebyggande av abakteriell prostatit

Abakteriell prostatit är en sjukdom hos män i urinvägarna, där deformiteten hos muskelvävnaden förekommer i könsorganen. Varje år växer antalet ungdomar som lider av denna sjukdom. Experter anser att orsaken till utveckling av abakteriell prostatit är en stillasittande livsstil och den negativa inverkan av känslomässig överbelastning.

Risken för sjukdomen ligger i det faktum att en man under lång tid inte har absolut inga symptom. Vid en tidpunkt har han en skarp smärta i ländryggen. Om du känner att obehaget i bäckenområdet inte låter dig gå länge, försök att läsa en läkare.

arter

För att bestämma scenen för abakteriell prostatit, följer behandlande läkare den klassificering som antagits av American Institute of Health 1995. Det är baserat på manifestationer av denna sjukdom, antalet mikroorganismer och leukocyter i sperma och urin.

Den bakteriella prostatiten är uppdelad i följande separata kategorier:

 • 1 - akut bakteriell prostatit. Detta är en infektionssjukdom i urinvägarna, åtföljd av en inflammatorisk process i prostata.
 • 2 - kronisk bakteriell prostatit. Denna typ av lesion innebär utseendet av de första tecknen på lesion, och förändrar också de kliniska parametrarna av sperma och urin.
 • 3 - kronisk abakteriell prostatit. Det stadium där sjukdomen börjar ge akut obehag. På den känner mannen redan den starkaste smärtan i en länd. Sjukdomen är inflammatorisk och icke-inflammatorisk.
 • 4 - asymptomatisk inflammatorisk prostatit. En sådan lesion bestäms av studien av prostatakörtelns vävnader. Det är asymptomatiskt, vilket förklarar komplexiteten hos diagnosen.

Dessutom är den bakteriella prostatit vanligtvis uppdelad i en inflammatorisk och icke-inflammatorisk form.

Vid den första typen ökar koncentrationen av leukocyter avsevärt. Hastigheten för erytrocytsedimentering ökar också. I sällsynta fall finns döda fraktioner av mikroorganismer i blodet.

Det är ganska svårt att diagnostisera den icke-inflammatoriska formen av abakteriell prostatit. Identifiera sjukdomen med hjälp av blodprov är extremt svår. Vanligtvis börjar män att larma efter utseendet av smärtsamma känslor i bäckenet, vilket ökar betydligt under samlag.

skäl

För att kvalitativt behandla abakteriell prostatit behöver läkaren ta reda på vad som exakt utlöst hans utveckling. Endast med ett integrerat tillvägagångssätt kommer effektiviteten hos den valda terapin att vara så hög som möjligt. För närvarande omfattar behandlingsspecialisterna att predisponera utvecklingsfaktorer:

 • Felaktig och obalanserad näring;
 • Lågaktivitets stillasittande livsstil;
 • Brist på regelbundet sexliv;
 • Genetisk predisposition;
 • Effekt av autoimmun sjukdom;
 • Stressar, känslomässigt överskridande;
 • Skador på reproduktionsorganet;
 • Smalning av urinröret, prostata adenom;
 • Diffusa förändringar i prostatakörteln;
 • Effekt av patogena mikroorganismer;
 • Ökat tryck i urinröret.

Mekanismen för utveckling av abakteriell prostatit är följande: i prostatakörtelns muskelvävnad uppträder många diffusa förändringar.

Som ett resultat uppstår många smärtsamma förnimmelser.

diagnostik

Trots att läkemedlet har gått långt framåt finns det fortfarande inga snabba och korrekta metoder för att diagnostisera abakteriell prostatit. Denna sjukdom är svår att känna igen, det brukar komma ihåg det när versioner med andra liknande sjukdomar är uteslutna. Oftast är den bakteriella prostatiten etablerad under diagnosen av en annan sjukdom. Vid förekomsten av de första morbida känslorna inom ländens område är det nödvändigt att omedelbart kontakta den behandlande läkaren. Han skickar dig till följande studier:

 • En djupgående analys av urin;
 • Allmänt blodprov;
 • Urinkultur för bestämning av mikroorganismer;
 • Bakteriell smärta;
 • Ultraljud av prostata;
 • CT och MR.

Vanligtvis föreskrivs MR och ultraljudsdiagnos endast efter resultaten av ett allmänt urintest. Om leukocyterna ökar i den, och skadliga mikroorganismer saknas, går patienten omedelbart till dessa studier.

Tack vare ultraljudet kommer läkaren att kunna studera prostatakörteln och utvärdera egenskaperna hos detta organ. På MR får du en tredimensionell bild av nervändamål. Det gör att du snabbt kan bestämma placeringen av den nypa nerven.

Läkemedel

För att bli av med bakteriell prostatit kommer det att vara möjligt endast på det komplicerade och ansvarsfulla sättet att behandla. Först och främst måste du göra allt för att förhindra inflammation. Komplexa antibakteriella läkemedel ordineras för detta ändamål.

För att välja ett speciellt botemedel måste du kontakta en kvalificerad läkare. Det är strängt förbjudet att engagera sig i självbehandling för att inte förvärra situationen. Tänk på att om du har allvarlig smärta, ska du omedelbart kontakta en läkare.

För behandling av abakteriell prostatit är det mycket viktigt att välja ett effektivt och komplext effektprogram. Detta är det enda sättet att få de mest positiva resultaten. När det finns en akut inflammatorisk process ordineras kraftfulla antibakteriella läkemedel. Antibiotika ordineras beroende på den patogen som orsakade detta fenomen. Med en allvarlig form av lesion föreskrivs ett starkt smärtsyndrom intravenös administrering av läkemedlet.

Observera att du måste ta medicinen före slutet av den föreskrivna kursen. Det är under inga omständigheter nödvändigt att slutföra behandlingen när de första tecknen på förbättring uppträder. Om du inte fyller i högkvalitativ terapi är risken för allvarliga komplikationer stor. Detta ökar sannolikheten för återfall, varför personens välbefinnande försämras avsevärt. Oftast förskrivs antibakteriella läkemedel Levofloxacin, Furazidin, Amoxicillin och andra. Följande grupper av läkemedel utses också:

 • Alpha-adrenoblockers - hjälp slappna av blåsans hals, vilket positivt påverkar kroppens tillstånd. Muskelfibrer återställs också, vilket orsakar smärtsamma känslor. Alfa-adrenoblockers normalisera processen med urinering, de eliminerar symptomen på abakteriell prostatit. De mest populära drogerna i denna grupp är Alfuzosin, Terazozin, Doxazosin och Tamsulosin.
 • Antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel - hjälper till att snabbt avlägsna inflammatoriska processer, liksom att bli av med smärtsamma förnimmelser. De mest populära läkemedlen i denna form är dikloberl, diklofenak, Ibufen och andra.
 • Homeopatiska läkemedel är en tvetydig metod för behandling av abakteriell prostatit. Dess dregs är intaget av minimala doser av komponenter, som i en stor koncentration kan leda till bildandet av denna sjukdom. För närvarande har officiell medicin bekräftat effektiviteten av denna behandlingsmetod. Bäst av allt från abakteriell prostatit hjälp Belladonna, Bryonia, Pulsatilla.

sjukgymnastik

För att minimera manifestationerna av abakteriell prostatit skickar många läkare sina patienter till olika fysioterapiprocedurer. Med deras hjälp är det också möjligt att stoppa patogena processer i prostata och prostatakörteln. De mest populära metoderna för exponering är:

 • Galvanisering - effekten på prostata av strömmen av en liten kraft, vilket gör att muskelskiktet kan komma i kontakt.
 • Elektrofores - samtidig administrering av läkemedel och effekten av lågfrekvent ström.
 • Elektrostimulering - effekten på sexuellt organ med en pulserad elektrisk ström.
 • Darsonvalisering är effekten av impulsiv snabbt dämpad ström. Den har liten kraft, men hög spänning och frekvens.
 • UHF-terapi - påverkar prostata av ett elektriskt fält. Detta hjälper till att öka permeabiliteten hos skadade muskelfibrer.
 • Mikrovågsterapi - effekten av det elektromagnetiska fältet.
 • Magnetoterapi - effekten av magnetfältet med lågfrekvent, men konstant spänning.
 • Ultraljud - effekten av speciella lågfrekventa frekvenser.
 • Ultrafonophores är en kombination av ultraljud och administrering av mediciner.
 • Badar - exponering för vatten med olika kompositioner. De lugnar inte bara, utan också impregnerar kroppen med användbara element.
 • Microclysters - rengör kroppen med droger och medicinska infusioner.
 • Mudbehandling är appliceringen på huden av speciella föreningar som impregnerar kroppen med användbara ämnen.

Dessutom, för att bli av med bakteriell prostatit kommer att hjälpa till att massera prostata. Det återställer normal blodcirkulation, förbättrar ämnesomsättningen. Med ett integrerat tillvägagångssätt är fysioterapiprocedurer extremt positiva, de orsakar inte biverkningar. Men man måste ta hänsyn till att vid behandling av abakteriell prostatit är det väldigt viktigt att agera på ett komplicerat sätt. Det är nödvändigt att minimera alla negativa processer och återställa de funktioner som skadats på grund av en sjukdom.

Traditionella behandlingsmetoder

För att påskynda processen att behandla den bakteriella formen av prostatit kan du använda många recept av traditionell medicin. Men innan du börjar en sådan behandling är det bäst att konsultera din läkare. Tänk på att sådan behandling kan ge både nytta och skada. Men med rätt tillvägagångssätt kommer du att kunna bli av med inflammation, obehag och stoppa de patogena processerna. De mest populära recepten är:

 • Ta 50 gram askbark, köps på apotek och häll 0,5 liter vodka. Därefter sätta tinkturen i 2 veckor på en mörk och kall plats. Ta medicinen för 20 droppar före varje måltid i 2 månader.
 • 30 gram persilja frön häll en liter kokande vatten och sätt på en liten eld. Simma dem i 3 timmar, sedan kyla, spänna och häll i en lämplig behållare. Ta 50 ml 4-5 gånger om dagen i 3 månader.
 • Ta 100 gram valnötpartitioner, fyll dem med en flaska vanligt vodka. Därefter blandar du blandningen på ett mörkt, kallt ställe i 30 dagar, blandas med jämna mellanrum. Efter denna tid, dra in infusionen och sätt den i kylskåpet. Ta en matsked före varje måltid. Behandlingstiden är 3 månader.
 • Ta 100 gram röd rot, tillsätt 2 matskedar naturlig honung och 1 liter mjölk. Den resulterande blandningen hålles på låg värme i 20-30 minuter, sedan lämnas tills den är fullständigt kyld. Ta medicinen 4 gånger om dagen på en matsked i 3 månader. Därefter görs en kort paus och proceduren fortsätter.
 • I lika stora delar, ta betorjuice, gurka och sparris, blanda dem sedan noggrant. Ta 50 ml före varje måltid i 3 månader. Denna terapi hjälper till att ta bort överskott av urinsyra från kroppen.
 • I lika stora proportioner blanda frön av kargenfrö, morötter, höfter och höfthöft. Mala dem noggrant, ta sedan 1 matsked av detta läkemedel och fyll det med 0,5 liter brant kokande vatten. Låt det stå i 3 timmar, drick sedan hälften av glaset före varje måltid. Den genomsnittliga behandlingen är 3 månader.

Skillnad från andra sjukdomar

Abakteriell prostatit är en sjukdom som kan vara återkommande och ihållande. Förstöring av patologins manifestationer uppträder vanligtvis vågigt, det växlar ständigt med lättnad. Faserna i nederlag och normalt tillstånd har vanligtvis samma längd. Mot bakgrund av en sådan patologi utvecklar en man allvarliga avvikelser i det genitourära systemet, mag-tarmkanalen. I andra sjukdomar, såsom adenom, adenokarcinom eller cancer, påverkar lesionen bara ett område. Också, trots sjukdomsbristningen är det mycket svårt att upptäcka en tumör med abakteriell prostatit.

förebyggande

Abakteriell prostatit - en allvarlig skada av ett människors reproduktionssystem, med många orsaker. För att förhindra utvecklingen av denna sjukdom är det nödvändigt att följa följande åtgärder:

 • Att leda en aktiv livsstil och gå in för sport;
 • Gör speciella övningar för att aktivera blodcirkulationen.
 • Låt inte penis skada sig;
 • Korrekt och balanserad ätning;
 • Regelbundet ha sex så att prostatakörteln kan uppfriskas.
 • Överensstämma med reglerna för personlig hygien
 • Avvisa från promiskuitet;
 • Överge användningen av alkohol och rökning;
 • Regelbundet genomgå medicinska undersökningar.

Med snabb diagnos kommer du att kunna upprätta den bakteriella prostatit i början. Detta kommer att bidra till att förhindra utvecklingen av komplikationer, samt påskynda processen för återvinning av kroppen.

Kronisk abakteriell prostatit: dess symtom och behandling

Kronisk abakteriell prostatit eller kronisk bäckensmärta syndrom är en vanlig, vanlig kategori av prostatit hos män. Enligt WHO diagnostiserar varje femte person i världen experter denna sjukdom. Det har ofta en urologisk karaktär eller är ett symptom på extragenitala sjukdomar, det förekommer mycket sällan som en psykologisk störning.

Trots det brett utbud av medicinska tekniker som specialister använder för att behandla kronisk abakteriell prostatit är det ganska svårt att helt bli av med konsekvenserna.

Vad är så farligt syndrom av kronisk bäckensmärta? Hur diagnostiseras det i de tidiga utvecklingsstadierna? Vilka metoder och medicinska metoder kommer att undvika dess konsekvenser? Låt oss försöka förstå.

Hur känner man igen sjukdomen i de tidiga stadierna?

Kronisk abakteriell prostatit - en sjukdom som kännetecknas av närvaron av långsiktiga (3-6 månader) bäckensmärta med negativa resultat av mikrobiologiska tester. Causal causative agent, som orsakar uppkomsten av kronisk bäckensmärksyndrom och befintliga klagomål hos patienten, är frånvarande.

Smärta med abakteriell prostatit har en annan grad av svårighetsgrad och lokalisering. Beroende på lokaliseringen finns bäckensmärtor, smärta i urinröret och urinblåsan, smärta i pungen och testiklarna, smärta i könsorganen. I vanliga fall förekommer det också vid utlösning.

Abakteriell prostatit åtföljs av en överträdelse av sexuell funktion och leder till olika sexuella störningar. Hans symptom, etiologi är ganska olika, liksom konsekvenserna. Låt oss ge en medicinsk definition av syndromet för kronisk bäckensmärta eller icke-skelett prostatit.

Medicinsk definition av en obehaglig öm

Abakteriell prostatit är en återkommande eller ihärdig smärta i bäckenet, åtföljd av symtom på dysfunktion från tarmarna, nedre urinvägarna och könsorganen hos en man. Explicit patologiska processer som indikerar en sjukdom - inflammation eller tumörer - identifieras inte hos patienten, så det är svårt att diagnostisera det.

Urologisk sjukdom är svår att behandla, orsakar otillfredsställande fysiskt tillstånd, orsakar sexuella svårigheter och andra problem med människans hälsa. Det finns flera typer och kategorier av kronisk bäckensmärksyndrom. De har sina utvecklingsstadier och motsvarande symtom.

Kronisk neuros eller non-iterial prostatit i dess manifestationer klassificeras i:

 • bäckensmärta - smärtsamma känslor i inguinalområdena, underlivet, nedre delen av ryggen, stör en man nästan ständigt och öka med hypotermi och långvarig fysisk ansträngning;
 • dysmenorré - smärta vid urinering
 • Djup dyspareuni - smärtsamma sexuella handlingar.

Det finns inflammatoriskt och icke-inflammatoriskt syndrom av kronisk bäckensmärta. För sjukdomen hos den första kategorin är karakteristiska inflammatoriska förändringar i prostata hemlighet, ejakulat eller urin, för urologisk sjukdom kategori 2 - ingen mikrobiella medlet och inflammatoriska processer i dessa prover.

Icke-bakteriell kronisk prostatit eller bäckenneuros, oavsett typ och kategori, har tre utvecklingsstadier.

Stages av kronisk bäckensmärksyndrom

I modern medicin finns tre stadier av utveckling av kronisk abakteriell prostatit:

 • Det första (ursprungliga) steget kännetecknas av uppkomsten av episodisk lokal smärta i bäckenregionen, som åtföljs av sömnstörningar, från sidan av angränsande organ. Graden av manifestation av smärtsamma känslor vid detta stadium beror till stor del på graden av venös trängsel,
 • 2:e (nadorgannaya) steg kännetecknas av förekomsten av avses smärta i övre buken, och paravertebral okoloaortalnyh involverar nervstrukturer i den patologiska processen. Karaktäristiska symtom på sjukdomen: svår smärta i bäckenet och brott mot sexuella funktioner
 • Det tredje (polysystemiska) steget karakteriseras av proliferationen av patologiska, metaboliska och atrofiska processer, som omfattar olika delar av bäckenorganen och vävnaderna, vilket involverar de nervösa överföringsavdelningarna i processen. Över tiden är sexuella dysfunktioner, störningar i tarmarna och andra bäckenorgan associerade med de listade sjukdomarna, och metabolism försämras. Diagnos av sjukdomen vid detta utvecklingsstadium kan endast baseras på patientens medicinska historia.

De främsta orsakerna till sjukdomen

De främsta orsakerna till kronisk abakteriell prostatit är:

 • inflammation i senorna och ligamenten i bäckenbotten - en reumatisk reaktion på inflammatoriska processer som sker i närheten av infektioner (cystit, prostatit, tarminflammation). Som ett resultat av signifikant spänning i bäckens muskler och ledband utvecklas svår smärta i buken, inguinalområdet och anusområdet.
 • överträdelse av bäckenets nerver - en reaktion på inflammation i ligamenten som ligger intill nerverna som lämnar bukhålan och sakrum i pungen och benen. Svullnad och ökning i storlek, de klämmer ner nerverna i närmaste närhet, vilket leder till smärta som ger sig till skrot, penis, ben, coccyx, midja.
 • ökad uppfattning om smärta - en reaktion i samband med utmattning av nervsystemet mot bakgrund av långvarig smärta. Hjärnan spenderar mycket tid på att blockera nya inkommande smärtimpulser, är utmattad och förlorar förmågan att blockera smärta, som ett resultat - nattvärk och en svag effekt av smärtstillande läkemedel.

Också leda till att sjukdomen kan permanent stress, depression, cirkulationssjukdomar i prostata, infektion, trötthet, ryggradsspår.

Symtom på kronisk pälsneuros

Symtom på abakteriell prostatit är systemisk och manifest i formen:

 • akut smärta i underlivet, perineum, bäckenområdet, i de yttre könsorganen - penis och skrotum;
 • långvarig permanent bäckensmärta monotont, ofta förknippad med nedsatt urinering och sexuell dysfunktion;
 • slackness, intresseförlust i livet, dåligt fysiskt välbefinnande, konstant nervstam och uppbrott.

Den mest effektiva behandlingen av sjukdomen

Behandling för icke-bakteriell prostatit kräver en övergripande strategi och bygger på de principer enligt vilka experter bör hjälpa patienten att förstå den bakomliggande orsaken till smärtan, om möjligt, ange de faktorer som bidrar till dess försämring, för att minimera antalet farmakologiska medel som används, vilket eliminerar ineffektiv och onödig.

I detta fall är det nödvändigt att förenkla behandlingsmetoderna, gradvis minska dosen av läkemedel till ett värde som kommer att uppnå fördelaktiga effekter med begränsade biverkningar.

I modern medicin används flera metoder för behandling av kronisk bäckensmärksyndrom allmänt: medicinering, fysioterapi, prostata massage, transuretral resektion av prostata, laserterapi. Låt oss ta reda på fördelarna och nackdelarna med varje metod.

Medicinseffekt

Kronisk icke-bakteriell prostatit behandlas med farmakologiska medel följande grupper: antibiotika, alfablockerare, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, cytomedines, spasmolytika, analgetika, växtbaserade beredningar, muskelavslappnande medel, antidepressiva medel och anxiolytika.

Specifika medicinska produkter tilldelas i varje enskilt fall, med hänsyn till sjukdomens egenskaper och patientens medicinska indikatorer. Den maximala effekten av läkemedelsbehandling är endast möjlig i kombination med andra metoder.

Prostatisk massage

Prostatamassage är en terapeutisk åtgärd som utförs vid behandling av kronisk abakteriell prostatit. Det hjälper till att minska smärtsymptom, förbättrar patientens hälsa och fysiska tillstånd, återställer normal blodcirkulation i prostata och eliminerar utflödet av hemligt utflöde i det.

Med denna metod kan urologerna mer exakt diagnostisera sjukdomsfasen. Prostatamassage förbättrar effektiviteten av behandlingen av kronisk bäckensmärtsyndrom genom andra förfaranden.

Sjukgymnastik

Sjukgymnastik är en lovande och effektiv metod för behandling av kronisk bäckensmärksyndrom, vars främsta fördelar är god tolerans, frånvaro av allergiska reaktioner och biverkningar.

Den har antiinflammatorisk och analgetisk aktivitet, hämmar tillväxten av mikroorganismer och ökar motståndskraft mot skador, minskar inflammation och ödem stagnerande, förbättrar blodcirkulationen och mikrocirkulationen på grund av venös och lymfdränage, förbättra blodflödet för att stimulera metabolismen, påskynda läkning.

Sjukgymnastik innefattar elektrogalvanisk, perkutan epidural stimulering, segmental elektroanalgesi, transuretral termoterapi och ozonbehandling.

Användning av laserterapi

Laserterapi - effekten på prostatakörteln genom en infraröd laserstråle med hög penetrerande effekt. Det bidrar till att förbättra de metaboliska processer som ökar energiproduktionen i mitokondrier av celler som ett resultat - acceleration av regenereringsprocesser, snabb fasförändring utflöde proliferationsfasen, potentieringen verkan av läkemedel som avsevärt kan minska sin dos.

För att bota kronisk abakteriell prostatit måste man inte förlora sin tro på sig själv, aktivt kämpa mot depressiv tillstånd, följa uppgift från den behandlande läkaren och genomgå medicinska förfaranden i rätt tid.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Beskrivning av symtom och behandling av kronisk abakteriell prostatit

Abakteriell prostatit, som är icke-bakteriell, är en av formerna av en utbredd manlig sjukdom, som nyligen inte sparar, inklusive den yngre generationen. Den bakteriella typen av prostatit utvecklas på grund av deformationen av muskelvävnad i prostata. Oftast förekommer den bakteriella formen av sjukdomen på grund av bristande rörlighet, en stillasittande livsstil och ständigt upphov till stress.

Vad är denna form av sjukdomen som skiljer sig från prostatakörteln standardinfektion och vilken behandling krävs?

Hur manifesterar sjukdomen sig?

Den moderna rytmen i livet, uppblåsta krav på jobbet, frekvent stress förorsakar psykiska störningar hos män, vilket leder till utveckling av abakteriell prostatit.

Ansökan om medicinsk hjälp genomgår en man en fullständig undersökning, men trots de karakteristiska symptomen kommer inte infektionen att uppstå. I detta fall diagnostiseras den bakteriella formen av prostatit. Ibland kallas denna form kronisk bäckensmärksyndrom. Primära symptom, enligt vilka sjukdomen detekteras, uppenbaras i form av frekvent smärta i ländryggen, bäckenregionen och perineum.

Patienten kan känna obehag när tömmen blåsan och nästan alltid med sexuell intimitet. Visst känner en person en allmän svaghet och i de flesta fall slöhet och humörsvängningar. Vid senare stadier av abakteriell prostatit blir symptomen intensivare:

 • Patienterna faller ofta i deprimerade tillstånd och berövas sömn.
 • De är oroade över konstant smärta, värk och efterföljande natur, som bara åtgärdas ett tag genom smärtstillande läkemedel.

Om sjukdomen inte behandlas kommer mannen att utveckla en kronisk abakteriell prostatit, där smärtan kommer att vara konstanta följeslagare. Denna form av sjukdomen är mycket svår att behandla, ofta är hela behandlingen för att eliminera symtomen. Och det betyder att den icke-bakteriella sjukdomen kommer att vara en livstid och det normala intaget av läkemedel blir obligatoriskt. För att förhindra detta krävs en tidig diagnos och behandling av prostatakörteln.

Hur eliminerar sjukdomen?

Efter det att undersökningsdata har gjorts diagnostiserar läkaren "bakteriell typ av prostatit", skall behandlingen av detta tillstånd utföras. Psykologiska störningar är de främsta synderna hos den bakteriella typen av prostatit. En man på fysiologisk nivå:

 • Hormonal misslyckande och vegetativ obalans.
 • Fysiologiska störningar i mankörtelns arbete.
 • Hemodynamiska störningar orsakar symtom på sexuell dysfunktion.

Ytterligare förvärring av processen leder till ytterligare avvikelser:

Resultatet av utvecklingen av abakteriell prostatit är prostatatrofi.

 • Immunproblem i kroppen.
 • Utvecklingen av dystrofi presenteras.
 • Skleros av körteln.

Det abakteriella utseendet är inte visat att behandlas med kirurgiska metoder, även om sjukdomen åtföljer de uttryckta symptomen och behandlingen blir långvarig. I detta fall görs en justering och behandlingen fortsätter. När man går med i en sekundär infektion föreskrivs medicinering, eftersom det är omöjligt att bli av med infektionen utan användning av antibiotika. Prioriterade metoder vid behandling av den bakteriella typen är:

 • Allmänna förstärkningsterapi.
 • Sjukgymnastik.
 • Immunocorrection.
 • Massage.

Det är också nödvändigt kostmat, där män måste ge upp skadliga livsmedel, alkohol och koffeindrycker. Det är nödvändigt att normalisera vattenbalansen och introducera tillräckligt med fiber i kosten. Varmt bad hjälper till att minska smärtsymptom, så vattenprocedurer blir obligatoriska. I vattnet kan du lägga till växtbaserade extrakt och buljonger som har en antiinflammatorisk effekt.

Det icke-bakteriella utseendet kan behandlas med en massage, men först efter att akuta symptom har tagits bort. Denna effekt påverkar fruktbart blodflödet och förbättrar näring av prostata. Också experter rekommenderar att träna musklerna i bäckenbotten. För detta kan du dagligen komma i kontakt med bäckensmusklerna - komprimera och koppla av, åtgärden ska vara minst 100 gånger om dagen.

Goda resultat visas av sådana alternativa metoder:

 • Aromaterapi.
 • Hirudotherapy.
 • Örtmedicin.
 • Homeopati.
 • Zonterapi.

Doxazosin används i både normal och abakteriell prostatit.

Vilka andra behandlingsmetoder används

När sjukdomen förvärrades av en infektion, utförs terapin med användning av kraftfulla antibakteriella läkemedel. Den huvudsakliga behandlingen av symptomen på denna icke-bakteriella typ av prostatit innefattar följande metoder:

 • Antibiotika. De brukar säkras, eftersom inte alla patogena patogener kan detekteras under diagnosen av den bakteriella typen. I de flesta fall är kursen 7-10 dagar, en bredspektrumpreparat är ordinerad, till exempel Levofloxacin.
 • Alfa-blockerare. Läkemedel som kan lindra symtomen på en bakteriell form av prostatit. Deras användning gör att vi kan normalisera urinflödet, minska smärta och eliminera stillastående fenomen. Fonderna har också en positiv effekt på männs libido. Behandlingen varar 2-3 månader. Ofta föreskrivna läkemedel som Tamsulosin, Doxazosin, Alfuzosin.
 • Läkemedel med smärtstillande verkan. Om symptomen på den bakteriella formen av prostatit är obetydliga, förskriva analgin, eliminerar det smärta, feber, inflammation. Dessutom kan läkemedel som novokain och difenhydramin inkluderas i behandlingen. Hög effektivitet utmärks av rektala suppositorier med belladonna.
 • NSAID och antipsykotiska medel. För att behandla icke-bakteriell prostatit var effektivare, samlas dessa läkemedel tillsammans. De återställer nervsystemet, optimerar nervfibrer utfodringsprocesser. Riktigt bra resultat ger läkemedel från gruppen av NSAID, den aktiva substansen i vilken substansen inte är meloxikam, -. Meloxicam, M-Cam, Matara, och några andra Mesipol De kan användas för att behandla inflammatoriska processer av alla organ, inklusive prostata.

Örter och avkok av dem

Som en ytterligare terapi för att behandla den bakteriella formen av patologi kan vara metoderna för traditionell medicin. Men först och främst är det nödvändigt att konsultera en läkare. Vissa växtdelar kan ta bort obehagliga symtom på sjukdomen - smärta, inflammation, obehag.

Röda rot kan ta bort symptomen på abakteriell prostatit med långvarig upptagning.

 • Nebakterialny prostatit kan behandlas med en avkok av röd rot. Drick det ska vara innan du äter, du kan lägga till mjölk, honung. Terapi kan variera från 1 till 3 månader, mellanrummet mellan kurserna ska vara minst 30 dagar.
 • Vegetabiliska juicer bidrar också till en snabb återhämtning i denna patologi. Färskpressad juice av sparris, betor, morötter, gurkor hjälper till att avlägsna urinsyra från kroppen.
 • Persilja frön tillåter att behandla det bakteriella utseendet av prostatit under exacerbation. Råmaterialet infunderas på kallt eller varmt sätt, taget 1/3 kopp 4-5 gånger om dagen.
 • För behandling av icke-bakteriell prostatit rekommenderas att ta alkoholtinktur på askens cortex. Behandlingen varar 2 månader, en engångsdos av läkemedlet - 20 droppar.

Betydande skillnader från andra former

Det abakteriella utseendet på prostatit kan vara permanent eller manifest som återfall. Förstärkning av symtomen på sjukdomen uppträder vågig, med alternerande remissioner av varierande varaktighet. Som ett resultat finns det olika former av störning i mag-tarmkanalen eller urinvägarna, liksom i könsorganen. Med hjälp av diagnostik är det möjligt att bestämma endast patologiska processer, själva tumören är extremt svår att upptäcka.

Dessutom är kronisk icke-bakteriell prostatit svår att genomgå behandling till skillnad från andra arter. Kräver behandling på en gång från flera specialister - urolog, neurolog, immunolog och kirurg. Oftast uppstår läkning av sjukdomen. Detta åtföljs av fysiskt obehag. En man utvecklar sexuell dysfunktion, vilket orsakar ett förtryckt psykologiskt tillstånd.

Det är svårt för en urolog att bedöma patientens psykologiska status, så en kvalificerad psykolog eller psykoterapeut måste vara kopplad till att ta bort en man från ett allvarligt psykiskt tillstånd. Urologen behöver behandla inte bara det sjuka organet, utan fokusera på patientens allmänna tillstånd.

För att undvika utveckling av en bakteriell typ av sjukdom måste en man nödvändigtvis observera personlig, liksom sexuell hygien. Det är viktigt att ta hand om säkerheten i intima relationer. Det rekommenderas att undvika promiskuitet. Det är i människans intresse att leda en aktiv livsstil, äta rätt och inte försumma förebyggande besök hos urologen och androgen.

Hur man känner igen sjukdomen i tid: symptom och behandling av abakteriell prostatit

Enligt WHO-statistiken har varje femte representant för den manliga befolkningen redan en kronisk form vid 30 års ålder abakteriell prostatit.

Och tyvärr påverkar sjukdomen allt fler ungdomar, som talar mindre om det urologiska problemet än om den sociala.

Vad är abakteriell prostatit?

Läs mer om funktionerna i det andra hjärtat av en man - prostatakörteln här. Och här kommer du att bli bekant med sjukdomen i sig prostatit.

Abakteriell prostatit Är en manlig sjukdom i det genitourära systemet. Det enda tecknet på denna sjukdom kan fungera som en traumatisk smärta i ländryggen, vilket inte kan förklaras.

Med likhet med huvudskyltar och symtom, denna typ av prostatit är inte en smittsam sjukdom. Det kallas ibland även: antibakteriell, icke-bakteriell prostatit.

Mycket ofta är denna sjukdom kronisk. Och då låter diagnosen så här: kronisk abakteriell prostatit.

Läs mer om den bakteriella prostatit, dess symtom och behandling.

klassificering
Officiell medicin identifierar två huvudtyper av bakteriell prostatit:

 1. inflammatorisk. När denna form är sjuk har patienten en mycket stor mängd vita blodkroppar i urinen och blodet och en ökad ESR i analysen.
 2. icke-inflammatorisk. I denna typ av prostatit är det mycket svårt att känna igen det, eftersom allmänna test inte upptäcker sjukdomsförloppet och det kan detekteras endast genom ultraljud. Patienter fortsätter att klaga på bäckensmärta och i vissa fall smärta vid samlag.

orsaker till

Orsakerna till denna sjukdom är urologiska eller extragenitala, som inte är relaterade till den sexuella sfären.

Det har också fastställts att funktionsstörningar också kan förekomma. Dessa inkluderar:

 • Autoimunnye-reaktioner i kroppen, som följd av att de inte är främmande, och deras celler blir ett mål för att attackera immunsystemet.
 • Oavsiktlig penetration i urinprostata.
 • Brott mot det muskulära och nervösa arbetet i systemet som är ansvarigt för prostataarbetet.
 • Inflammation av broskvävnaderna i bäckenregionen.
 • Klämda fibrer i det lilla bäckenet.

symptom

Symtom på denna sjukdom är ganska olika. Det första och främsta symptomet på abakteriell prostatit är bäckensmärta, av permanent natur, varar i 3 månader till sex månader. Smärtan är av annan art och lokalisering.

Tre huvudfaktorer som uttrycker abakteriell prostatit:

 1. Pelvic smärta.
 2. Smärta under urinprocessen.
 3. Sexuellt samlag tillsammans med smärta.

Funktioner av sjukdomsförloppet

Under denna sjukdom utmärks tre steg, som var och en har sina egna särdrag:

 • Den ursprungliga scenen. Det kännetecknas av smärta i bäckenet och sömnstörningar.
 • Det oroliga scenen. På detta stadium börjar smärtan att öka. Det finns en primär sexuell dysfunktion och ett brott mot motsvarande funktioner.
 • I den tredje etappen tillsatt avbrott i tarmen, minskad metabolism och spridningen av processen till organ och avdelningar i det lilla bäckenet.

Hur man lindrar smärta

Abakteriell prostatit, såväl som bakterie åtföljd av svåra smärtattacker. Utan användning av piller och droger för att lindra smärtan av en attack, kommer en kort nedsänkning i ett handfat med varmt vatten att hjälpa. Vatten bör täcka skinkorna och vara över 35 grader.

Efter att ha bekantat med icke-bakteriell prostatit och dess symptom, vänder vi oss till behandlingen.

diagnostik

Diagnos börjar med insamling av nödvändiga test. Läkaren kommer att behöva vara försiktig så att hon inte missar symptom på sjukdomen i ett tidigt skede.

Den nödvändiga diagnostiken inkluderar:

 1. Undersökningen av prostata med fingrarna är rektal.
 2. Allmänna tester av blod, urin, spermier.
 3. Undersökning av urinvägarna för att upptäcka patologiska förändringar.
 4. Uroflowmetry är en kännetecken för förändringar i urinströmmen.

I mikrobiologisk forskning är resultatet ofta negativt. I detta fall görs en diagnos - kronisk abakteriell prostatit och läkaren föreskriver lämplig behandling.

behandling

Eftersom sjukdomen åtföljs av smärtsamma attacker och svårigheter att urinera, föreskriver läkaren de nödvändiga medicinerna i komplexet, vilket inkluderar:

 • antibiotika, vilket eliminerar orsaken till inflammation.
 • Nonsteroidpreparat, har antiinflammatoriska, antipyretiska och analgetiska effekter.
 • Alfablockerare, underlätta sammandragningar av blåsans sfinkter, vilket underlättar urinering.
 • antispasmodika, eliminera spasmer i attacker av smärta.
 • antidepressiva medel, som har en mjuk lugnande effekt.
 • Fysioterapeutiska förfaranden.
 • dactylar massage prostatacancer.
 • Folkmekanismer

  När det gäller användningen av folkmedicin för behandling av prostatit, refererar den officiella medicinen till detta ganska skeptiskt, men i folket är de mycket populära.

  De vanligaste av dem är:

  • Brew löv och persilja frön och drick tre gånger om dagen innan du äter små doser.
  • päron har även egenskaper som underlättar AP. Den bryggs i färsk eller torkad form och konsumeras i form av te.
  • Ljus gjorda av honung och ägg, propolis och smör.
  • Pumpa frön råd att ta in mat med denna sjukdom, samt att undvika färskpressad juice.

  diet

  Skarpa, stekt och salt mat påverkar sjukdomsutvecklingen negativt och fungerar som en aggressor, så i komplex behandling är livsmedel av detta slag bäst uteslutna från deras kost.

  Smärtsam urinering kan förvärras om urin är starkt koncentrerad. En stor volym vätska fylld om dagen, det hjälper till att tvätta ut skadliga mikroorganismer från blåsan.

  Fiber, spannmål och produkter som innehåller zink bör också finnas närvarande i patientens diet.

  sjukgymnastik

  Den mest populära metoden för fysioterapi för behandling av prostata sjukdom är laserstrålning. De främsta fördelarna med lasermetoden är en smärtfri och snabb botemedel, med en bestående effekt och inga biverkningar.

  Med hjälp av lasern ökar blodcirkulationen i det lilla bäckens organ, vilket medför att ämnesomsättningen förbättras och den inflammatoriska processen reduceras markant. Detta minskar smärta och spasmer.

  Den enda effektivaste metoden för behandling av abakteriell prostatit existerar inte. Behandling av denna sjukdom har en snabb och positiv effekt endast i komplex behandling, som inkluderar fysioterapi, mediciner och diet.

  LFK med abakteriell prostatit

  Terapeutiska fysiska övningar vid behandling av kronisk icke-bakteriell prostatit har en förstärkning och toningskaraktär.

  Rekommenderade övningar med tonvikt på att träna musklerna i höftledarna, flexibiliteten hos ryggraden. Dessa inkluderar böjar, backar, sträckning. Övningar måste utföras med maximal rörelsesamplitud.

  När patientens tillstånd tillåter innefattar övningarna bukövningar och uppdrag.

  förebyggande

  För att minimera risken för utseende av bakteriell prostatit måste du följa en viss livsstil.

 • Undvik promiskuitet.
 • Gör sport, bli av med dåliga vanor.
 • Ät rätt och hälsosam mat, undvik salt, rökt och kryddigt.
 • Tillåt inte hypotermi, vilket medför ett fel i immuniteten.
 • Passera en förebyggande undersökning hos urologen minst var sjätte månad.
 • Möjliga konsekvenser

  Om abakteriell prostatit inte behandlas kan du få ett antal komplikationer:

  • dysfunktion och njurefunktion;
  • problem i den sexuella sfären;
  • inflammatorisk process som uppträder i partiella vesiklar;
  • prostata adenom;
  • infertilitet och minskad sexuell lust.

  Det kroniska stadiet av antibakteriell prostatit har en hel massa komplikationer och konsekvenser. Att bota en sjukdom är alltid lättare i början, men de försummade stegen, med rätt tillvägagångssätt och genomförandet av alla rekommendationer, är mottagliga för framgångsrik behandling.

  Snabb och effektiv återhämtning av patienten beror inte så mycket på läkarens rekommendationer, som på önskan och organisationen i behandlingen av patienten själv.