Huvud
Förebyggande

Vad är abakteriell prostatit?

Abakteriell prostatit är en manlig sjukdom, som tyvärr ofta finns idag. Det är ett problem med genitourinary sfären och kan vara av flera former. Det finns en kronisk icke-bakteriell eller akut prostatit.

I avsaknad av en infektiös infektion som provocerade prostatit, sluts en slutsats om sjukdoms icke-bakteriella variant. I medicin kallas en sådan sjukdom fortfarande ett syndrom av bäckensmärta.

Kronisk abakteriell prostatit är ganska vanlig hos män. I de flesta fall är denna sjukdom av en fisiisiologisk natur, det kan vara en manifestation av extragenitala problem. Ibland kan en icke-bakteriell typ vara ett problem med psykiska störningar. Faktum är att denna sjukdom inte kan startas under alla omständigheter, eftersom en man kan börja allvarliga hälsoproblem.

Anerkänning av abakteriell prostatit

HABP är en sjukdom där allvarlig smärta börjar i bäckenregionen, och deras varaktighet kan variera inom 3-6 månader.

Att behandla en sådan form av prostatit resulterar nödvändigtvis negativt i mikrobiologiska studier. Som sådan, från synpunkt av virologi och infektioner (patogener), gör inte kronisk abakteriell prostatit det. När det gäller själva smärtan kan det vara av olika natur och annan styrka, och lokaliseringsställen är olika. Det kan kännas:

 • i urinpåsen
 • i testiklarna;
 • i könsorganen.

Ejaculation i detta fall kommer att ha ett ont, vilket är extremt obehagligt.

Om prostatit är abakteriell påverkar det sexuella funktioner negativt, och följaktligen uppstår sexuella störningar.

Denna form av prostatit kan vara permanent eller återfallande. I det här fallet kommer det att finnas störningar i matsmältningskanalen, urinvägarna och könsorganen. Om det är möjligt att hantera patologiska processer med hjälp av diagnostik, är tumörerna inte så lätt att upptäcka.

Kronisk icke-bakteriell prostatit är extremt svår att behandla, snarare det läker. Han levererar konstant fysiskt obehag för patienten, men leder även till sexuella dysfunktioner, och det mentala tillståndet lider.

Kronisk icke-bakteriell typ kan ha flera former, beroende på smärthet i smärtan:

 1. Höftsmärta. En obehaglig känsla förekommer i perineum, i underlivets och nedre delen av ryggen. Obehag har en oupphörlig karaktär. Smärtan kan öka om mannen har blivit för kall eller har varit fysiskt spänd under lång tid.
 2. Dysmenorré. Urineringsprocessen blir smärtsam.
 3. Genitalgiya. Obehag känns bara under könsförloppet.

Det finns en klassificering som skiljer grupper som är inriktade på fokusering av inflammation i prostatakörteln:

 1. Kronisk prostatit av inflammatorisk form. I detta fall kommer utsöndringsnivån att öka nivån av leukocyter, vilket orsakar inflammation.
 2. Kronisk icke-bakteriell prostatit av icke-inflammatorisk form (prostatodyni). Här kommer de vita blodkropparna att vara normala.

Stages av utveckling av prostatit av den abakteriella formen

Alla kategorier har sin egen utvecklingsgrad. Faktum är att ju tidigare diagnosen prostatit, oavsett om den är bakteriell eller inte, leder till fler behandlingsresultat.

Modern medicin skiljer flera steg i utvecklingen av sjukdomen:

 1. Originalet. Vid detta tillfälle förekommer smärtan i bäckenregionen från tid till annan. När det gäller deras natur beror mycket på överträdelsens form och svårighetsgraden av venetäcket.
 2. Nadorganny. På detta stadium bestrålas smärtan redan. Visa i de övre delarna av bukhålan. Det finns neoplasmer i de när-vertebrala och när-aorta regionerna. Det finns smärtsamma känslor av en stark karaktär i höftzonen. Sexuella funktioner bryts.
 3. Polisistemny. Det finns en dysfunktion av många metaboliska processer, särskilt hudens vävnader i det lilla bäckenet och könsorganen påverkas.

Om tiden inte uppmärksamma bakteriell prostatit, sedan över tids brott kommer att ske i andra delar av kroppen: förvärrade intestinal funktion, könsorgan, metabolism saktar också ner.

Först och främst börjar diagnosen bakteriell patologi med doktorns studie av patientens medicinska historia.

Varför uppstår bakteriell prostatit?

Prostatit hos män kan orsakas av flera anledningar:

 1. I inflammatoriska processer som har foci omedelbart bredvid noderna i höftområdet eller senorna. I detta tillstånd är hamstringarna och ligamenten i ett tillstånd av konstant spänning, vilket orsakar smärta i perineum, anus och bukregionen.
 2. Överträdelse av nerver i höftområdet. Denna orsak kan vara en följd av inflammationer i ligamenten. Det finns en dimensionell ökning, och en krossning på organens närliggande vävnader börjar. I detta fall kommer obehag att observeras i pungen och könsorganen samt ben, ländryggszon, inklusive coccyxen.
 3. Om nerverna av någon anledning är utarmade, så uppfattas smärtan mycket starkare. Med detta alternativ börjar hjärnan ge mycket mer impulser för att blockera obehag. Följaktligen är kroppens resurser utarmade. I denna situation tenderar smärtor att ha nattliga manifestationer, när hjärnan "vilar" och försvagar sin kontroll.

Förutom dessa punkter, kan kronisk prostatit inträffa på grund av stress, den permanenta depression, försämrat blodflöde i prostatakörteln, intag av olika infektioner och även vara resultatet av ryggradsdjur trauma.

Symtomatologi och dess egenskaper

Det finns ett antal tecken som kan fungera som en signal för handling:

 1. Uppenbarelsen av smärta i bäckenregionen, och den har en monotont karaktär. Det kan också ofta uppträda vid urinering eller samlag.
 2. Minskad prestanda, apati, en känsla av svaghet i hela kroppen. Stämningen är ständigt på gränsen till kollaps på grund av psykisk och moralisk överbelastning.
 3. Områdena under buken och över knäna är smärta.

När man hänvisar till en läkare ska patienten beskriva sina känslor i detalj, eftersom inte bara prostatit kan orsaka smärta i ljummen och buken. Därefter måste läkaren studera medicinsk historia för att utesluta de sjukdomar som har prostatit som en följd (eller tvärtom bekräfta detta faktum). Då bestäms analysens gång. Vanligtvis ingår det:

 • ett allmänt blodprov
 • mikrobiologiska tester;
 • undersökning av urinströmmar för att bestämma inflammation
 • uroflowmetry, som undersöker urinflödet;
 • USA.

Denna undersökning tar inte mycket tid, men ger en komplett bild av sjukdomen. Nyckeln till framgångsrik och snabb behandling är förmågan att tydligt formulera sina klagomål, eftersom detta bestämmer respektive diagnosriktning och beslutshastigheten. Kronisk bakteriell prostatit bör under inga omständigheter försummas, men det är osannolikt att det händer. Faktum är att patientens kropp helt enkelt inte kommer att kunna utföra några av dess funktioner, till exempel för att avlägsna vätska.

Därför ska läkaren inte bara veta smärtan, men också hur länge den började, hur länge den fortsätter, dess lokalisering lokalisering. Dessutom måste du tala som före sådana obehagliga symtom: överhettning, hypotermi, fall, skada, etc. Ju mer information, desto bättre...

Abakteriell prostatit

Viktigt!

Ingen mer temperatur och frekvent smärtsam urinering, bränning och urladdning ur urinröret, liksom andra symptom på PROSTATIT! Våra läsare tar råd från Rysslands ledande urolog. Läs mer >>>

Abakteriell prostatit är en svår sjukdom, eftersom leverans av tester inte avslöjar mikroorganismer som indikerar sjukdomens närvaro.

En person som lider av smärta i "känsliga" delar av kroppen, passerar en standarduppsättning av tester finner att inga obehöriga personer i dem obnaruzheno.Da i urin leukocyter för mycket, men det är allt.

För att identifiera sådana fall i en inhemsk Urology används frasen abakteriell prostatit, medan i USA antagit termen "kronisk bäckensmärta syndrom", vilket är en tredjedel av de fyra kategorierna av prostatit (akut och kronisk efter bakteriell).

Båda termerna är ganska konventionella och återspeglar snarare behovet av läkare att differentiera tillvägagångssätt för behandling av olika patienter än det faktiska läget.

Indeed, för det första, bakterierna - är inte den enda typ av prostata-infektion (det finns också svampar och protozoer). För det andra betyder det faktum att testen inte visade sin närvaro i kroppen betyder inte att de inte är där.

Om det inte var möjligt att fastställa att sjukdomsskälen omfattas av funktionella överträdelser som det är möjligt att bära så:

Sjukdomen kommer att vara omedelbar om den används.

Vladimir Levashov: "Hemligheten med att bli av med prostatit"

Den ledande urologen i landet gav en intervju om hur.

 • autoimmun reaktion hos organismen;
 • urin som går in i prostata-kanalerna
 • störningar i musklerna och nerverna i samband med prostata;
 • företag gör faktiskt inte i prostata, och allierade organ - som blåshalsen.

Andra orsaker till smärta kan vara nedsatt cirkulation och muskeltonus i bäckenet på grund av överbelastning, en stillasittande livsstil, dåliga vanor. Även icke-bakteriella prostatit förhållanden kan ligga i nervsystemet och även psykiska störningar.

Olika sätt att behandla

I alla dessa fall kommer behandlingen att vara radikalt annorlunda än den som föreskrivs för bakterieformen av sjukdomen.

Det kan ske på flera sätt:

  1. Medicinering, vilket eliminerar obehagliga symptom som hindrar en man att leva ett fullvärdigt liv: smärtstillande, kramplösande, antiinflammatoriska och a-blockerare, liksom en mängd olika homeopatiska medel, har positiva effekter på reproduktionssystemet (som plåster med extrakt av medicinalväxter, som sitter på buken).
  2. Terapeutiska procedurer: prostata massage, som hjälper till att övervinna stillastående fenomen i det, neuromuskulär terapi, åtgärder för att stärka bäckenbotten och urinorganen. Blockad av drabbade nerver, diatermi (rektal), akupunktur och exponering för mikrovågor.
  3. Kirurgiska ingrepp, såsom prostata (om inflammationen hotar att blockera urinläkaren), då den vanliga behandlingen av abakteriell prostatit inte ger önskad effekt.
  4. Slutligen, psykoterapi, hjälp att hantera känslor om det reproduktiva systemet sjukdom som många män drabbas mycket hårt, eller ta bort den "interna klämmor", skyldiga till att bryta den normala tonen i muskler och nerver och dessutom uppkomsten av smärta.

Denna lista med medicinska händelser är mycket ungefärlig och låtsas inte vara komplett.

Eftersom, även i avsaknad av diagnostiska data som indikerar den kroniska prostatits mikrobiella natur, finns det alltid en sannolikhet för dess närvaro, ofta antimikrobiella medel förskrivs i behandlingskomplexet.

Naturligtvis är kronisk abakteriell prostatit svår att övervinna på grund av sin "försummelse", men du kan regelbundet läka det, återställa prostata till en normal arbetsrytm och minska risken för komplikationer.

Vad är abakteriell prostatit och hur man behandlar det?

Obehagliga känslor i bäckenet eller i könsorganet, liksom vid utlösning med urinering mot urinering utan synlig inflammatorisk patologi, betraktas av urologer som kronisk bäckensmärta. Anledningen till allt är abakteriell prostatit. Termen "abakteriell" betyder "utan bakterier", så sjukdomen har ett annat namn - aseptisk prostatit.

Kliniska former av sjukdomen

Bestrålning av prostata smärtor i andra delar av bäckenet eller angränsande anatomiska områden möjliggör en bred tolkning av begreppet kroniskt bäckensyndrom.

Det finns tre former av abakteriell kronisk prostatit:

 • organ - en kapsel i prostatakörteln är inblandad. Patienterna är oroade över att värk i smärta i perineumprojektionen huvudsakligen på natten.
 • Supraorganic - smärt syndrom manifesterar sig i zonen i korsbenet, urinblåsan, ländryggsregionen;
 • systemisk - alla organ i urinvägarna hos patienten är involverade. Funktionellt manifesterad av smärta i penis med ejakulation och samlag, erektil dysfunktion eller brist på det, snabb och smärtsam urinering.

Exkluderande patientens bakteriella karaktär av prostatit leder läkare till att tänka på aseptisk etiologi.

Orsakerna till prostatit

Abakteriell form av prostatit förekommer i dem som länge har avstått från sexuell aktivitet, stark och ofta mekaniskt skadade, underkylda, träffas av en viral infektion som kommer in i prostatavävnaden med en inflammatorisk sjukdom i bäckenorganen intill prostatan, blodflödes störningar i det venösa systemet bäcken, autoimmuna processer (kroppen uppfattar prostata som ett främmande organ och attackerar sig).

Enligt studier av forskare uppträder kronisk bäckensmärksyndrom hos 20% av världens manliga befolkning.

I en viss procent av fallen bor mikrofloran i prostatakörteln, men sår inte vid sådd och mikroskopi. Då bekräftas patientens aseptiska natur hos sjukdomen. Orsakerna till avsaknaden av mikroorganismer i smuts är två:

 • en liten koncentration av patogena bakterier, därför växer kolonier inte i en diagnostisk titer;
 • Mikroorganismer dör vid kontakt med luften.

Varför gör det ont?

All fettvävnad i lilla bäcken är uppdelad av fascia och senor. Dessa biologiska hinder hindrar smittspridningen inom en eller flera anatomiska zoner. Med inflammation i prostata eller andra organ sväller vävnaden och kontrakterar mellan de fasciala bladen och senorna. Nervfibrer och blodkärl försämras. De elektriska impulserna upphör att passera korrekt längs axonbanorna, det arteriella blodflödet förvärras och venös trängsel uppstår. Konsekvensen av sådana patologiska förändringar i männens kropp är allvarlig smärta med bäckens organers nedsatta funktioner.

Patientklagomål

Ring patientens läkare för smärta i bäckenet, längs ändtarmen, i sphincterområdet, i penis, testiklar, rygg, buk eller lår. Det finns ofta fall av försämring av erektion, smärta vid samlag (dyspareunia) och ejakulation, med urinering.

Bland de vanliga symptomen på abakteriell prostatit noteras irritabilitet, depression, dåligt humör och dess frekventa skift, grumbling, sömnlöshet. Ibland indikerar patienterna en karaktärsförändring för det värre och förstör relationerna i familjen eller på jobbet med kollegor.

diagnostik

Diagnos baseras på studier av patientklagomål och en fullständig undersökning av det urogenitala systemet. Abakteriell prostatit bekräftas i avsaknad av tillväxt av mikroflora i uretriska utpressningar och i utsöndring av prostatakörteln i tre grödor. Men som nämnts ovan kan mikroorganismerna leva i prostata i små mängder eller bryta ner när de interagerar med luft. I sådana fall är diagnosen av abakteriell prostatit inte helt korrekt.

Dessutom studeras indikatorerna för allmänna och biokemiska blodprov, smuts från urinröret och utsöndring av prostata. Baserat på resultaten från studierna detekteras ett stort antal leukocyter eller deras frånvaro (prostagodi).

Alla patienter får ett blodprov för detektering av prostataspecifikt antigen (PSA). Variationer i värdena för denna indikator gör att vi kan skilja mellan maligna sjukdomar, prostata adenom och prostatit. I vissa fall tas vävnaderna efter en punktering av prostaten för bakteriologisk undersökning.

En obligatorisk etapp i undersökningen av en man är resultatet av ultraljudsundersökning av njurarna, urinledarna och bäckenorganen.

Eftersom kronisk bäckensmärta - en ospecificerad term, och diagnosen "abakteriell prostatit" är inställt genom att utesluta resten av patologi, ska patienten få ytterligare forskning. Bindande MRT av lumbosacral ryggrad, som visualisera spinal bråck, bråck SHmorlja och sigmoidoskopi, gör det möjligt att diagnostisera ring hemorrojder och andra specifika patologi. Kirurgen undersöks för att identifiera inguinal och inguinal och scrotal brok.

Endast i frånvaro av mikrofloran i uretrala innehåll, utsläpp av prostata, såväl som det synliga patologi av de intilliggande organ i bäckenet, fastställa diagnos av icke-bakteriell prostatit.

behandling

Behandling av kronisk bäckensmärtssyndrom är lång, tidskrävande komplex och nödvändigtvis kontinuerlig. Terapi innefattar både ett medicinskt tillvägagångssätt, både kirurgisk och fysioterapi. Tilläggsbehandling av abakteriell prostatit består av dietterapi och en uppsättning terapeutiska och fysiska övningar.

Bland läkemedel är antibakteriella läkemedel förskrivna. Och de kan användas vid diagnossteget för att utesluta eller bekräfta sjukdomsens mikrobiella natur.

Också användbar uroseptiki, kramplösande, selektiva a1-blockerare, hormoner (glukokortikoider i fallet med den autoimmuna processen), analgetika och icke-steroida antiinflammatoriska medel. Patienterna bör vara medvetna om att det inte är värt att ta ensam den sista gruppen av läkemedel som smärtstillande medel. Denna serie av läkemedel har många kontraindikationer och komplikationer från sår i mag-tarmkanalen och slutar med nedsatt njurfunktion.

Metoder för administrering av läkemedel varierar från oral (genom munnen) till transrektala (inuti ändtarmen).

I det uttryckta förtryckta mentala tillståndet ges patienterna antidepressiva medel. Allvarlig smärta i bäckenet, som inte stoppas av något annat, behandlas med muskelavslappnande medel.

En väldigt viktig del av behandlingskomplexet är massagen av prostatakörteln. Manipulation stimulerar blodflödet i prostata och hjälper till att avlägsna stillastående sekretioner. Efter massagen noterar alla patienter en förbättring av deras välbefinnande. Behandlingens gång omfattar 10 besök till urologen.

Kostförändringar inkluderar vägran av salt, kryddor, alkohol, koffeininnehållande drycker, röka produkter. Patienter rekommenderas att konsumera mer grönsaker, örter, vattenmeloner och renalväxter i stället för te.

Innan behandlingen av kronisk prostatit startas, rekommenderas patienter att bryta kosten och åstadkomma en förvärring av sjukdomen, eftersom akuta processer elimineras snabbare och effektivare.

Kirurgiskt tillvägagångssätt innebär transuretral resektion av prostata (TUR). Däremot kirurgi i avancerade fall inte eliminera smärta och andra symtom, som i bäckenet leder till oåterkalleliga förändringar i form av skleros fett involverar nervändar.

Sjukgymnastik är en effektiv behandlingsmetod, särskilt i de tidiga stadierna av abakteriell prostatit. Verkningsmekanismen för alla metoder reduceras till en minskning av fiberets ödem, förbättrar blodflödet och eliminerar venös stasis.

Bland fysioterapeutisk mångfald föreskrivs patienter oftast:

 • impuls elektroterapi;
 • stimulering genom sinusformade moduler
 • elektrofores med lytiska enzymer;
 • galvanisering;
 • darsonvalism;
 • ultra-högfrekvent behandling;
 • balneoterapi;
 • radonterapi och andra metoder.

Metoden för laserterapi vid komplex behandling av den aseptiska formen av prostatit blir alltmer populär.

Terapeutiska fysiska övningar inkluderar sådana övningar som cykling eller imitation, belastningar på gluteal musklerna. Allt detta tillåter att stimulera blodflödet och eliminera venös trängsel.

förebyggande

Vilken sjukdom som helst är lättare att förebygga. Profylax av abakteriell prostatit är:

 1. regelbundet sexliv med en konstant partner
 2. undviker hypotermi och bäckenområdet trauma;
 3. upptäckt och snabb behandling av systemiska sjukdomar och patologi i bäckenorganen;
 4. tillräcklig fysisk aktivitet
 5. rätt näring.

Den sociala betydelsen av syndromet för kronisk bäckensmärta är uttryckt av en minskning av patienternas livskvalitet, en stor utgift för diagnos och behandling av sjukdomen och inverkan på demografiska indikatorer.

Abakteriell prostatit är inte en sjukdom hos en person. Brott i könsorganet gäller ett gift par, förändringar i beteende och irritabilitet förstöra andras liv. Därför försumma inte ens obetydliga smärtsamma förnimmelser och engagera sig i självmedicinering.

Kronisk abakteriell prostatit: dess symtom och behandling

Kronisk abakteriell prostatit eller kronisk bäckensmärta syndrom är en vanlig, vanlig kategori av prostatit hos män. Enligt WHO diagnostiserar varje femte person i världen experter denna sjukdom. Det har ofta en urologisk karaktär eller är ett symptom på extragenitala sjukdomar, det förekommer mycket sällan som en psykologisk störning.

Trots det brett utbud av medicinska tekniker som specialister använder för att behandla kronisk abakteriell prostatit är det ganska svårt att helt bli av med konsekvenserna.

Vad är så farligt syndrom av kronisk bäckensmärta? Hur diagnostiseras det i de tidiga utvecklingsstadierna? Vilka metoder och medicinska metoder kommer att undvika dess konsekvenser? Låt oss försöka förstå.

Hur känner man igen sjukdomen i de tidiga stadierna?

Kronisk abakteriell prostatit - en sjukdom som kännetecknas av närvaron av långsiktiga (3-6 månader) bäckensmärta med negativa resultat av mikrobiologiska tester. Causal causative agent, som orsakar uppkomsten av kronisk bäckensmärksyndrom och befintliga klagomål hos patienten, är frånvarande.

Smärta med abakteriell prostatit har en annan grad av svårighetsgrad och lokalisering. Beroende på lokaliseringen finns bäckensmärtor, smärta i urinröret och urinblåsan, smärta i pungen och testiklarna, smärta i könsorganen. I vanliga fall förekommer det också vid utlösning.

Abakteriell prostatit åtföljs av en överträdelse av sexuell funktion och leder till olika sexuella störningar. Hans symptom, etiologi är ganska olika, liksom konsekvenserna. Låt oss ge en medicinsk definition av syndromet för kronisk bäckensmärta eller icke-skelett prostatit.

Medicinsk definition av en obehaglig öm

Abakteriell prostatit är en återkommande eller ihärdig smärta i bäckenet, åtföljd av symtom på dysfunktion från tarmarna, nedre urinvägarna och könsorganen hos en man. Explicit patologiska processer som indikerar en sjukdom - inflammation eller tumörer - identifieras inte hos patienten, så det är svårt att diagnostisera det.

Urologisk sjukdom är svår att behandla, orsakar otillfredsställande fysiskt tillstånd, orsakar sexuella svårigheter och andra problem med människans hälsa. Det finns flera typer och kategorier av kronisk bäckensmärksyndrom. De har sina utvecklingsstadier och motsvarande symtom.

Kronisk neuros eller non-iterial prostatit i dess manifestationer klassificeras i:

 • bäckensmärta - smärtsamma känslor i inguinalområdena, underlivet, nedre delen av ryggen, stör en man nästan ständigt och öka med hypotermi och långvarig fysisk ansträngning;
 • dysmenorré - smärta vid urinering
 • Djup dyspareuni - smärtsamma sexuella handlingar.

Det finns inflammatoriskt och icke-inflammatoriskt syndrom av kronisk bäckensmärta. För sjukdomen hos den första kategorin är karakteristiska inflammatoriska förändringar i prostata hemlighet, ejakulat eller urin, för urologisk sjukdom kategori 2 - ingen mikrobiella medlet och inflammatoriska processer i dessa prover.

Icke-bakteriell kronisk prostatit eller bäckenneuros, oavsett typ och kategori, har tre utvecklingsstadier.

Stages av kronisk bäckensmärksyndrom

I modern medicin finns tre stadier av utveckling av kronisk abakteriell prostatit:

 • Det första (ursprungliga) steget kännetecknas av uppkomsten av episodisk lokal smärta i bäckenregionen, som åtföljs av sömnstörningar, från sidan av angränsande organ. Graden av manifestation av smärtsamma känslor vid detta stadium beror till stor del på graden av venös trängsel,
 • 2:e (nadorgannaya) steg kännetecknas av förekomsten av avses smärta i övre buken, och paravertebral okoloaortalnyh involverar nervstrukturer i den patologiska processen. Karaktäristiska symtom på sjukdomen: svår smärta i bäckenet och brott mot sexuella funktioner
 • Det tredje (polysystemiska) steget karakteriseras av proliferationen av patologiska, metaboliska och atrofiska processer, som omfattar olika delar av bäckenorganen och vävnaderna, vilket involverar de nervösa överföringsavdelningarna i processen. Över tiden är sexuella dysfunktioner, störningar i tarmarna och andra bäckenorgan associerade med de listade sjukdomarna, och metabolism försämras. Diagnos av sjukdomen vid detta utvecklingsstadium kan endast baseras på patientens medicinska historia.

De främsta orsakerna till sjukdomen

De främsta orsakerna till kronisk abakteriell prostatit är:

 • inflammation i senorna och ligamenten i bäckenbotten - en reumatisk reaktion på inflammatoriska processer som sker i närheten av infektioner (cystit, prostatit, tarminflammation). Som ett resultat av signifikant spänning i bäckens muskler och ledband utvecklas svår smärta i buken, inguinalområdet och anusområdet.
 • överträdelse av bäckenets nerver - en reaktion på inflammation i ligamenten som ligger intill nerverna som lämnar bukhålan och sakrum i pungen och benen. Svullnad och ökning i storlek, de klämmer ner nerverna i närmaste närhet, vilket leder till smärta som ger sig till skrot, penis, ben, coccyx, midja.
 • ökad uppfattning om smärta - en reaktion i samband med utmattning av nervsystemet mot bakgrund av långvarig smärta. Hjärnan spenderar mycket tid på att blockera nya inkommande smärtimpulser, är utmattad och förlorar förmågan att blockera smärta, som ett resultat - nattvärk och en svag effekt av smärtstillande läkemedel.

Också leda till att sjukdomen kan permanent stress, depression, cirkulationssjukdomar i prostata, infektion, trötthet, ryggradsspår.

Symtom på kronisk pälsneuros

Symtom på abakteriell prostatit är systemisk och manifest i formen:

 • akut smärta i underlivet, perineum, bäckenområdet, i de yttre könsorganen - penis och skrotum;
 • långvarig permanent bäckensmärta monotont, ofta förknippad med nedsatt urinering och sexuell dysfunktion;
 • slackness, intresseförlust i livet, dåligt fysiskt välbefinnande, konstant nervstam och uppbrott.

Den mest effektiva behandlingen av sjukdomen

Behandling för icke-bakteriell prostatit kräver en övergripande strategi och bygger på de principer enligt vilka experter bör hjälpa patienten att förstå den bakomliggande orsaken till smärtan, om möjligt, ange de faktorer som bidrar till dess försämring, för att minimera antalet farmakologiska medel som används, vilket eliminerar ineffektiv och onödig.

I detta fall är det nödvändigt att förenkla behandlingsmetoderna, gradvis minska dosen av läkemedel till ett värde som kommer att uppnå fördelaktiga effekter med begränsade biverkningar.

I modern medicin används flera metoder för behandling av kronisk bäckensmärksyndrom allmänt: medicinering, fysioterapi, prostata massage, transuretral resektion av prostata, laserterapi. Låt oss ta reda på fördelarna och nackdelarna med varje metod.

Medicinseffekt

Kronisk icke-bakteriell prostatit behandlas med farmakologiska medel följande grupper: antibiotika, alfablockerare, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, cytomedines, spasmolytika, analgetika, växtbaserade beredningar, muskelavslappnande medel, antidepressiva medel och anxiolytika.

Specifika medicinska produkter tilldelas i varje enskilt fall, med hänsyn till sjukdomens egenskaper och patientens medicinska indikatorer. Den maximala effekten av läkemedelsbehandling är endast möjlig i kombination med andra metoder.

Prostatisk massage

Prostatamassage är en terapeutisk åtgärd som utförs vid behandling av kronisk abakteriell prostatit. Det hjälper till att minska smärtsymptom, förbättrar patientens hälsa och fysiska tillstånd, återställer normal blodcirkulation i prostata och eliminerar utflödet av hemligt utflöde i det.

Med denna metod kan urologerna mer exakt diagnostisera sjukdomsfasen. Prostatamassage förbättrar effektiviteten av behandlingen av kronisk bäckensmärtsyndrom genom andra förfaranden.

Sjukgymnastik

Sjukgymnastik är en lovande och effektiv metod för behandling av kronisk bäckensmärksyndrom, vars främsta fördelar är god tolerans, frånvaro av allergiska reaktioner och biverkningar.

Den har antiinflammatorisk och analgetisk aktivitet, hämmar tillväxten av mikroorganismer och ökar motståndskraft mot skador, minskar inflammation och ödem stagnerande, förbättrar blodcirkulationen och mikrocirkulationen på grund av venös och lymfdränage, förbättra blodflödet för att stimulera metabolismen, påskynda läkning.

Sjukgymnastik innefattar elektrogalvanisk, perkutan epidural stimulering, segmental elektroanalgesi, transuretral termoterapi och ozonbehandling.

Användning av laserterapi

Laserterapi - effekten på prostatakörteln genom en infraröd laserstråle med hög penetrerande effekt. Det bidrar till att förbättra de metaboliska processer som ökar energiproduktionen i mitokondrier av celler som ett resultat - acceleration av regenereringsprocesser, snabb fasförändring utflöde proliferationsfasen, potentieringen verkan av läkemedel som avsevärt kan minska sin dos.

För att bota kronisk abakteriell prostatit måste man inte förlora sin tro på sig själv, aktivt kämpa mot depressiv tillstånd, följa uppgift från den behandlande läkaren och genomgå medicinska förfaranden i rätt tid.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Kronisk abakteriell prostatit

Kronisk abakteriell prostatit är en av de typ av inflammation i prostata enligt den internationella klassificeringen. Tillsammans med den isoleras en annan akut och kronisk bakteriell prostatit och asymptomatisk form. Abakteriell betyder att orsaken till sjukdomen inte var patogena mikroorganismer, vilket är ganska bra, eftersom de är svåra att bli av med. Denna typ av patologi är vanligt bland män oftast, och en tendens har också dykt upp hos unga på grund av en ständig exponering för stress, en lågaktivitetslivsstil.

För behandling av abakteriell prostatit kan du använda olika typer av medicinering, från de svagaste i de inledande stadierna till de starkaste i försummade fallen. Du kan bli av med diagnosen med hjälp av folkmedicin, fysiska övningar, kostnäring. I de flesta fall används alla tekniker samtidigt för att snabbt återvända patienten till sitt vanliga liv.

Klinisk bild

Prostatit är en av de mest oönskade sjukdomarna hos män. har en negativ inverkan på deras sexuella solvens. Det är svårt att detektera den kroniska bakterieformen på grund av den nästan fullständiga frånvaron av symtom. Ibland, på grund av någon faktor förvärras inflammation och då finns det typiska för prostatitfenomen:

 • Smärtsyndrom i bäckenregionen (i de yttre könsorganen, perineum, anus, sacrum)
 • Smärta vid urinering
 • Ökad önskan att gå på toaletten "på ett litet sätt"
 • Smärta vid avföring på grund av prostataförstoring i storlek
 • Utseendet i urinen av föroreningar av pus, blod
 • Minskad prestanda, permanent svaghet

Ofta bestäms sjukdomens närvaro endast av smärta, som kan spridas ganska långt från källa till inflammation. De kan känna sig i pungen, testiklarna, penis, loin, anus, även lägre extremiteter. Symtomets aktivitet ökar under samlag, under stark fysisk ansträngning, när stress testas och när det inte räcker.

Prostatit - en inflammatorisk lesion i prostatakörteln, som påverkar dess aktivitet och påverkar arbetet hos vissa andra system negativt.

Hur skiljer man denna form av prostatit från bakterier? Den andra kliniska bilden är mer levande och symtomen försvinner inte i flera veckor. I resten har de mycket gemensamt - dålig hälsa, minskad sexuell lust. I den abakteriella, kan endast bäckensmerter alltid vara närvarande, på grund av vad det kallas "kronisk bäckensmärksyndrom". I deras manifestation passerar de genom 3 etapper:

 1. Smärtan är bara episodisk, åtföljd av sömnstörningar, några smärtsamma förnimmelser i närliggande organs område med prostata
 2. Här börjar smärtan att dyka upp i bukets övre delar. På grund av stagnerande och inflammatoriska fenomen involverade är nerverna i närheten av vertebral och nära aorta. Smärta i bäckenet stärks starkt, på grund av dem lider erektilfunktionen
 3. I det tredje steget sprids smärtan till olika delar av bäckenet, magen och nedre delen av ryggen, benen, matsmältningsbesvär, sexuell dysfunktion

I det sista skedet, på grund av olika manifestationer av prostatit, är diagnosen svår att sätta, måste patienten genomgå ett stort antal studier för att förstå deras natur. När bäckensmärta är frånvarande kan dysmenorré (smärta vid urinladdning) eller dysperauni (smärta med intim kontakt) uppträda.

Orsaker till en abakterisk form

Orsakerna till framväxten av de mest olika faktorerna, förutom patogena bakterier och mikrober. Identifiera dem svårare än infektiös prostatit, eftersom i det fallet behöver du bara göra en analys av urin och seminalvätska för att se patogenerna i dem. Sjuka sjuka kan både relatera till den urologiska sfären, och beror inte alls på det. Vad orsakar inflammation oftast:

 • Autoimmuna reaktioner av kroppen till sina egna celler
 • Reflux urin, när det efter att gå på toaletten återfinns i blåsan, och längs vägen kommer en liten del av det i prostata
 • Förekomsten av cystit, uretrit, vesikulit och andra inflammatoriska patologier i angränsande organ
 • Blodcirkulationen stör det prostata
 • Skador på ryggraden eller bäckenet
 • Fel diet, rökning, alkoholmissbruk

Ett stort inflytande på det genitourära systemet är tillhandahållet av den psykosomatiska faktorn. Här kan depression och stress, känslomässig överbelastning, övermattning negativt påverka. Dessutom indikerar de hur orsakerna till hypotermi, utförd på en liten bäckenoperation, den långa frånvaron av sexuella relationer, en lågaktivitetslivsstil. Om du inte hittar orsakerna och börjar behandlingen kan det leda till utseendet av förkalkningar (stenar) i prostata, purulenta formationer, olika ärr och vidhäftningar, cyster.

Hur botas?

Behandling av kronisk bakteriell prostatit utförs med hjälp av läkemedel och fysioterapiprocedurer. En av fördelarna med denna typ av sjukdom är att det saknas behov av antibiotika som kan skada immunsystemet. För att eliminera inflammation används NSAID, då läkemedel ordineras i enlighet med de symptom som är närvarande - från dysursjukdom, sexuell impotens, svår smärta, depression.

Före behandlingens början utförs en detaljerad diagnos för att ta reda på om det finns samtidiga sjukdomar med samma symtom, oavsett om maligna neoplasmer eller godartad vävnadsproliferation uppstod i prostata. För att göra detta, ta blod och urintester, en utsöndring av prostata, gör ultraljud. Baserat på den mottagna data kan patienten ordineras:

 1. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel
 2. Alfa adrenolytics
 3. Muskelavslappnande medel eller antispasmodik

Dessa läkemedel kan framställas i form av tabletter och kapslar, injektioner för intramuskulär injektion, rektala suppositorier. Det är läkaren som bestämmer vilken form som ska väljas, liksom den tillåtna dosen med behandlingsregimen. Föreställ dig några av de vanligaste verktygen:

 • Prostatilen. Rektala suppositorier torpedformade, är gjorda av peptider, som extraheras från prostata av sexuellt mogna tjurar. På grund av det aktiva ämnets naturliga ursprung har beredningen praktiskt taget inga kontraindikationer och biverkningar. Använd ljus för 1 st. morgon och kväll, innan det går på toaletten eller gör en rengörande emalj. Efter introduktionen av läkemedlet i anusen bör minst 30 minuter utföras på magen i vila
 • Diklofenak. Ett antiinflammatoriskt läkemedel som kan tas oralt, injiceras med en injektion, appliceras som en kräm eller injiceras i anusen. Indikationer för hans inträde kan vara ett stort antal patologier, bland annat prostatit. En dag kan använda 1 suppositorium i 100 mg eller 2 till 50 mg, tabletter dricker 50-150 mg, i båda fallen bestäms varaktigheten av behandlingen individuellt
 • Alfuzosin. Aktiv blockerare av alfa-adrenerge receptorer, som ligger i området nära blåsans hals och i den del av prostata genom vilka urinvägarna passerar. Alfuzozin fungerar genom att koppla av glatta muskelvävnader, men det börjar fungera efter 1-2 veckor efter procedurens början. Kan orsaka några biverkningar, tas vid 5 mg två gånger dagligen

Om vi ​​talar om naturläkemedel kan vi nämna propolisstearin DN, där huvudkomponenten är substansen med samma namn. I dess sammansättning finns det många väsentliga massor, vitaminer och spårämnen, aminosyror, som kommer att vara användbara för drabbade vävnader. Och för att uppnå dem behöver de inte gå igenom hela kroppen, för när de använder suppositorier separeras de från prostata genom en tunn vägg i ändtarmen. Bland Propolis NAMS positiva åtgärder kan man notera förstärkning av lokal immunitet, antiinflammatorisk och baktericid effekt, obstruktion mot tumörprocesser, avlägsnande av ödem.

Kontraindikationer är endast individuell intolerans av komponenter och ökad känslighet för dem. Använd upp till 3 ljus per dag, den rekommenderade varaktigheten av behandlingen är 10 dagar. Om du vill bli behandlad med helt naturliga läkemedel, vänder de sig till folkmedicin, men det kan inte klara av bakteriell kronisk prostatit. Mest av allt är den lämplig för behandling av tidiga stadier eller förebyggande av sjukdom.

Vilka medicinska växter kan användas för att göra läkemedel? Det kan vara St John's wort, nettle, calendula, burdock, motherwort, bearberry, celandine, etc. De bryggs eller insisteras både ensamt och som en del av örtberedningar. Några av fonderna finns i färdig form i apoteket, och deras kostnader kommer att vara mycket låga. För att lägga till användbara egenskaper rekommendera att använda biodlingsprodukter, vitlök, persilja, ingefära.

Glöm inte att för att förbättra effektiviteten hos läkemedel kan fysioterapiprocedurer: laser och magnetisk terapi, elektrofores, prostata massage, laserexponering, hydroterapi. Alla har positivt inflytande på blodcirkulationen, metaboliska processer, förbättrar permeabiliteten hos vävnader för droger, normaliserar erektionen och hjälper utvecklingen av könshormoner. Tillsammans med dem förekommer profylax av stillastående fenomen och utflödet av olika vätskor utförs bättre. För att få alla dessa effekter är en behandlingstimer inte tillräckligt, du behöver minst 5-10 procedurer.

Förebyggande av sjukdom

Profylax av abakteriell prostatit bör vara närvarande i ens ungas tk, tk. Du kan tjäna det på alla åldrar. Om du inte vill lida av sexuell impotens och för tidig utlösning, ha en svag erektion eller ens inte kunna ha samlag, var noga med att läsa informationen nedan. Prostatit verkar lättare hos äldre, så de måste också noggrant övervaka sin hälsa. Vilka rekommendationer bör observeras:

 • Börja balanserad ätning, ge upp skadliga produkter
 • Spela regelbundet sport
 • När symptom på någon sjukdom uppträder, kontakta läkare direkt, istället för att stoppa dem med piller
 • Ha en ständig partner med vem att ha regelbundet sex
 • Ta folkläkemedel för förebyggande av urogenitala sjukdomar
 • Delta i en läkare varje år för att hitta asymptomatisk prostatit i tid

Eventuella infektioner och virus måste behandlas i slutet, annars kan de bli en direkt orsak till inflammation i prostatakörteln. Dessutom måste du ta vitaminer, så att immuniteten alltid är överst. Fysisk aktivitet skyddar mot stillastående fenomen och metaboliska störningar. Från inflytande av giftiga ämnen kan bara hjälpa till att sluta röka, alkohol, skadlig mat.

För män efter 40 år är det lämpligt att besöka läkaren ännu oftare, upp till 2 gånger om året, för Åldersförändringar har en negativ inverkan på prostataarbetet.

Folkmekanismer kan tas med olika funktioner, från att öka kroppens skyddande funktion för att höja potensen. Var och en av dem har fortfarande många ytterligare positiva egenskaper. Om du vill försiktigt hjälpa till med genitourinary-systemet, kan du välja ett kosttillskott eller växtberedning, vilket är mycket i ett apotek. Det rekommenderas att undvika stressiga situationer, känslomässig överbelastning, också ha mer vila och sova bra. Det kommer inte att skada att spendera mer tid utomhus, ta en kontrastdusch eller bli härdad.

Beskrivning av symtom och behandling av kronisk abakteriell prostatit

Abakteriell prostatit, som är icke-bakteriell, är en av formerna av en utbredd manlig sjukdom, som nyligen inte sparar, inklusive den yngre generationen. Den bakteriella typen av prostatit utvecklas på grund av deformationen av muskelvävnad i prostata. Oftast förekommer den bakteriella formen av sjukdomen på grund av bristande rörlighet, en stillasittande livsstil och ständigt upphov till stress.

Vad är denna form av sjukdomen som skiljer sig från prostatakörteln standardinfektion och vilken behandling krävs?

Hur manifesterar sjukdomen sig?

Den moderna rytmen i livet, uppblåsta krav på jobbet, frekvent stress förorsakar psykiska störningar hos män, vilket leder till utveckling av abakteriell prostatit.

Ansökan om medicinsk hjälp genomgår en man en fullständig undersökning, men trots de karakteristiska symptomen kommer inte infektionen att uppstå. I detta fall diagnostiseras den bakteriella formen av prostatit. Ibland kallas denna form kronisk bäckensmärksyndrom. Primära symptom, enligt vilka sjukdomen detekteras, uppenbaras i form av frekvent smärta i ländryggen, bäckenregionen och perineum.

Patienten kan känna obehag när tömmen blåsan och nästan alltid med sexuell intimitet. Visst känner en person en allmän svaghet och i de flesta fall slöhet och humörsvängningar. Vid senare stadier av abakteriell prostatit blir symptomen intensivare:

 • Patienterna faller ofta i deprimerade tillstånd och berövas sömn.
 • De är oroade över konstant smärta, värk och efterföljande natur, som bara åtgärdas ett tag genom smärtstillande läkemedel.

Om sjukdomen inte behandlas kommer mannen att utveckla en kronisk abakteriell prostatit, där smärtan kommer att vara konstanta följeslagare. Denna form av sjukdomen är mycket svår att behandla, ofta är hela behandlingen för att eliminera symtomen. Och det betyder att den icke-bakteriella sjukdomen kommer att vara en livstid och det normala intaget av läkemedel blir obligatoriskt. För att förhindra detta krävs en tidig diagnos och behandling av prostatakörteln.

Hur eliminerar sjukdomen?

Efter det att undersökningsdata har gjorts diagnostiserar läkaren "bakteriell typ av prostatit", skall behandlingen av detta tillstånd utföras. Psykologiska störningar är de främsta synderna hos den bakteriella typen av prostatit. En man på fysiologisk nivå:

 • Hormonal misslyckande och vegetativ obalans.
 • Fysiologiska störningar i mankörtelns arbete.
 • Hemodynamiska störningar orsakar symtom på sexuell dysfunktion.

Ytterligare förvärring av processen leder till ytterligare avvikelser:

Resultatet av utvecklingen av abakteriell prostatit är prostatatrofi.

 • Immunproblem i kroppen.
 • Utvecklingen av dystrofi presenteras.
 • Skleros av körteln.

Det abakteriella utseendet är inte visat att behandlas med kirurgiska metoder, även om sjukdomen åtföljer de uttryckta symptomen och behandlingen blir långvarig. I detta fall görs en justering och behandlingen fortsätter. När man går med i en sekundär infektion föreskrivs medicinering, eftersom det är omöjligt att bli av med infektionen utan användning av antibiotika. Prioriterade metoder vid behandling av den bakteriella typen är:

 • Allmänna förstärkningsterapi.
 • Sjukgymnastik.
 • Immunocorrection.
 • Massage.

Det är också nödvändigt kostmat, där män måste ge upp skadliga livsmedel, alkohol och koffeindrycker. Det är nödvändigt att normalisera vattenbalansen och introducera tillräckligt med fiber i kosten. Varmt bad hjälper till att minska smärtsymptom, så vattenprocedurer blir obligatoriska. I vattnet kan du lägga till växtbaserade extrakt och buljonger som har en antiinflammatorisk effekt.

Det icke-bakteriella utseendet kan behandlas med en massage, men först efter att akuta symptom har tagits bort. Denna effekt påverkar fruktbart blodflödet och förbättrar näring av prostata. Också experter rekommenderar att träna musklerna i bäckenbotten. För detta kan du dagligen komma i kontakt med bäckensmusklerna - komprimera och koppla av, åtgärden ska vara minst 100 gånger om dagen.

Goda resultat visas av sådana alternativa metoder:

 • Aromaterapi.
 • Hirudotherapy.
 • Örtmedicin.
 • Homeopati.
 • Zonterapi.

Doxazosin används i både normal och abakteriell prostatit.

Vilka andra behandlingsmetoder används

När sjukdomen förvärrades av en infektion, utförs terapin med användning av kraftfulla antibakteriella läkemedel. Den huvudsakliga behandlingen av symptomen på denna icke-bakteriella typ av prostatit innefattar följande metoder:

 • Antibiotika. De brukar säkras, eftersom inte alla patogena patogener kan detekteras under diagnosen av den bakteriella typen. I de flesta fall är kursen 7-10 dagar, en bredspektrumpreparat är ordinerad, till exempel Levofloxacin.
 • Alfa-blockerare. Läkemedel som kan lindra symtomen på en bakteriell form av prostatit. Deras användning gör att vi kan normalisera urinflödet, minska smärta och eliminera stillastående fenomen. Fonderna har också en positiv effekt på männs libido. Behandlingen varar 2-3 månader. Ofta föreskrivna läkemedel som Tamsulosin, Doxazosin, Alfuzosin.
 • Läkemedel med smärtstillande verkan. Om symptomen på den bakteriella formen av prostatit är obetydliga, förskriva analgin, eliminerar det smärta, feber, inflammation. Dessutom kan läkemedel som novokain och difenhydramin inkluderas i behandlingen. Hög effektivitet utmärks av rektala suppositorier med belladonna.
 • NSAID och antipsykotiska medel. För att behandla icke-bakteriell prostatit var effektivare, samlas dessa läkemedel tillsammans. De återställer nervsystemet, optimerar nervfibrer utfodringsprocesser. Riktigt bra resultat ger läkemedel från gruppen av NSAID, den aktiva substansen i vilken substansen inte är meloxikam, -. Meloxicam, M-Cam, Matara, och några andra Mesipol De kan användas för att behandla inflammatoriska processer av alla organ, inklusive prostata.

Örter och avkok av dem

Som en ytterligare terapi för att behandla den bakteriella formen av patologi kan vara metoderna för traditionell medicin. Men först och främst är det nödvändigt att konsultera en läkare. Vissa växtdelar kan ta bort obehagliga symtom på sjukdomen - smärta, inflammation, obehag.

Röda rot kan ta bort symptomen på abakteriell prostatit med långvarig upptagning.

 • Nebakterialny prostatit kan behandlas med en avkok av röd rot. Drick det ska vara innan du äter, du kan lägga till mjölk, honung. Terapi kan variera från 1 till 3 månader, mellanrummet mellan kurserna ska vara minst 30 dagar.
 • Vegetabiliska juicer bidrar också till en snabb återhämtning i denna patologi. Färskpressad juice av sparris, betor, morötter, gurkor hjälper till att avlägsna urinsyra från kroppen.
 • Persilja frön tillåter att behandla det bakteriella utseendet av prostatit under exacerbation. Råmaterialet infunderas på kallt eller varmt sätt, taget 1/3 kopp 4-5 gånger om dagen.
 • För behandling av icke-bakteriell prostatit rekommenderas att ta alkoholtinktur på askens cortex. Behandlingen varar 2 månader, en engångsdos av läkemedlet - 20 droppar.

Betydande skillnader från andra former

Det abakteriella utseendet på prostatit kan vara permanent eller manifest som återfall. Förstärkning av symtomen på sjukdomen uppträder vågig, med alternerande remissioner av varierande varaktighet. Som ett resultat finns det olika former av störning i mag-tarmkanalen eller urinvägarna, liksom i könsorganen. Med hjälp av diagnostik är det möjligt att bestämma endast patologiska processer, själva tumören är extremt svår att upptäcka.

Dessutom är kronisk icke-bakteriell prostatit svår att genomgå behandling till skillnad från andra arter. Kräver behandling på en gång från flera specialister - urolog, neurolog, immunolog och kirurg. Oftast uppstår läkning av sjukdomen. Detta åtföljs av fysiskt obehag. En man utvecklar sexuell dysfunktion, vilket orsakar ett förtryckt psykologiskt tillstånd.

Det är svårt för en urolog att bedöma patientens psykologiska status, så en kvalificerad psykolog eller psykoterapeut måste vara kopplad till att ta bort en man från ett allvarligt psykiskt tillstånd. Urologen behöver behandla inte bara det sjuka organet, utan fokusera på patientens allmänna tillstånd.

För att undvika utveckling av en bakteriell typ av sjukdom måste en man nödvändigtvis observera personlig, liksom sexuell hygien. Det är viktigt att ta hand om säkerheten i intima relationer. Det rekommenderas att undvika promiskuitet. Det är i människans intresse att leda en aktiv livsstil, äta rätt och inte försumma förebyggande besök hos urologen och androgen.

Tidigare Artikel

Smärta i perineum