Huvud
Förebyggande

Hur man tar Abaktal: anvisningar för användning

Abaktal är ett bredspektrum antibiotikum, tillgängligt i tabletter och som lösning för intravenös administrering.

Antibiotikumet tillhör gruppen fluorokinoler, ett systemiskt preparat av antimikrobiella egenskaper med omfattande antibakteriella effekter. Läkemedlet verkar på konsumentmarknaden som en förberedelse av 2: a generationen, med en hög effektivitet av åtgärder på gram-positiva och gramnegativa mikroorganismer.

Interaktion med andra antimikrobiella medel ger effektiva resultat av terapi.

Det är viktigt att veta hur man tar Abaktal för behandling av prostatit, så att detta läkemedel ger det förväntade resultatet. Det bör noteras att detta antibakteriella läkemedel är mycket effektivt vid behandling av infektionssjukdomar i det genitourinära systemet: uritrit, prostatit, cystit, rörformig abscess, endodermitis etc.

Läkemedlet är också ordinerat som ett profylaktiskt medel, där den skadliga mikroorganismen inte har möjlighet att utveckla och sprida infektionen.

Huvudvillkoren för kvalitetsbehandling är en lång behandlingstid med prostatit och dess kroniska form. Typiskt är varaktigheten av behandlingen från 4 till 12 veckor. Under de första 2 veckorna ska patienten vara strikt och konstant klinisk och mikrobiologisk kontroll av läkaren. Om det under behandlingen är positiva resultat förlänger läkaren det under en period av 8 till 12 veckor. Om ingen positiv dynamik observeras, ska läkemedlet ersättas.

Behandlingsschema med abaktal med prostatit:

Patienten ges 800 mg / 2 gånger om dagen (400 mg åt gången) under måltiden. Behandlingskurs - 4 veckor. Parallellt med att ta drogen rekommenderar läkare att använda ljus för antiinflammatorisk behandling, en sådan komplex terapi ger snabb dynamik och varje infektion är deprimerad.

Tabletterna kan ersättas med injektioner, i samma förhållande. Om du tilldelar 1 tablett - 400 mg, är dosen av 1 injektion 400 ml. Innan du går in i drogen, använd ett lösningsmedel - glukos (5%).

Hur man tar Abaktal med andra sjukdomar:

 • För behandling av gynekologiska infektionssjukdomar, förskriv läkemedlet en gång om dagen till 400 mg.
 • Ett brett spektrum av sjukdomar, som är fullständigt mottagliga för behandling med detta läkemedel, gör det möjligt att betrakta det universellt och mycket produktivt.

Abaktal: anvisningar för användning av läkemedlet

Antibiotikum är ordinerat som det huvudsakliga terapeutiska läkemedlet eller som en del av komplex terapi tillsammans med andra antimikrobiella läkemedel, läkemedlet har ett brett spektrum av effekter.

Läkemedelsföreskrifterna innehåller en lista över sjukdomar där behandling med läkemedlet är effektiv:

 • Infektioner av det genitourära systemet hos man och kvinna.
 • Infektioner av njurarna.
 • ENT sjukdomar av infektiös natur.
 • Sjukdomar i leder, ben och bindväv, smittsamma.
 • Sepsis.
 • Gonorré.
 • Infektioner av mjukvävnad och hud.

Läkemedlet i tabletter tas oralt efter en måltid, tvättas ner med en stor mängd vatten.

Om behandling behövs för sexuellt överförbara sjukdomar, dagligen ska patienten ta 1 tablett per dag. Behandlingsförloppet är från 7 dagar till 2 veckor.

Vid behandling av en patient med njurinsufficiens, Den dagliga dosen av läkemedlet reduceras med 2 gånger.

Behandlingsschema med ett läkemedel av prostatit inkluderar att ta tabletter två gånger om dagen till 400 mg. Den maximala tillåtna dosen är upp till 1,2 g.

För profylax av prostatit, ordineras för 1 tablett per dag i 4-12 veckor.

För behandling av klamydia, Abaktal tas på 400 mg, 2 gånger dagligen i 10-14 dagar. Instruktionen rekommenderar användning av läkemedlet vid behandling av svåra former av sjukdomen.

Med inflammation i bilagorna ta 1 tablett om dagen i 2 veckor.

En sådan sjukdom som cystit, Det behandlas med en dos av 2 tabletter / 2 gånger under en måltid medan du äter. Behandlingsförloppet är från 7 dagar till 2 veckor.

Kontraindikationer för att ta drogen:

 • Graviditet och amning.
 • Barn under 18 år.
 • Individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

Försiktigt föreskrivna medicin för sjukdomar i centrala nervsystemet, njure eller leversvikt.

Om den rekommenderade dosen överskrids kan det finnas biverkningar:

 • Illamående och kräkningar.
 • Huvudvärk, buksmärta.
 • Dysbacteriosis.
 • Ibland - tröst, muskelsmärta.

Vid utveckling av biverkningar bör du tvätta magen med mycket vatten, ta aktivt kol. I svåra fall rekommenderas sjukhusvistelse och klinisk terapi.

Idag kan alla apotek erbjuda dig det här verktyget, liksom dess motsvarigheter.

Abaktal: tabletter och deras fördel över injicerbar lösning

Läkemedlet Abaktal har två former av frisättning: i tabletter och i lösning för injektion. När läkaren utser Abaktal är p-piller som en form av frisättning av läkemedlet gynnsammare att ta eftersom de tas en eller två gånger om dagen, och förfarandet, till skillnad från administrering av lösningen, tar inte mycket tid. Tablets smidiga skal och dess bikonvexa format gör att tabletten kan sväljas utan obehag.

Tabletten tas oralt under måltiden, tvättas med mycket vatten. Minsta rekommenderade dos är 1 tablett per dag. Den maximala tillåtna dosen av Abaktal per dag är 2 tabletter.

Den maximala tillåtna behandlingen med läkemedlet är 12 veckor, om behandlingen inte ger de förväntade resultaten, föreskrivs ett annat antibakteriellt läkemedel.

Antibiotisk Abaktal och dess analoger

Den antimikrobiella beredningen har även formen av en lösning som späds med glukos (5%), administreras intravenöst och dropp. Liksom tabletter används det aktiva antibiotikumet Abaktal i form av en lösning för att behandla olika infektionssjukdomar. Med denna metod att införa eventuella skadliga mikroorganismer, gramnegativa eller grampositiva, undergår snabba och effektiva effekter: drog akter på den intracellulära nivån, som fullständigt förstör DNA hos bakterier, inte tillåter det att ytterligare utveckla och infektera vävnad.

Läkemedlet ska administreras som en infusion varje 12 timmar, 400 mg åt gången. Den rekommenderade varaktigheten av intravenös rutt är 1 timme. Innan du går in i läkemedlet späds det med dextros eller glukos (5%).

Ett sådant syntetiskt antibiotikum, som Abaktal, späds aldrig med natriumklorid och andra vätskor innehållande klor.

Inledning av injektioner är endast möjlig med patientens behandling av patienten.

Efter att patienten har administrerats läkemedlet bör den inte utsättas för ultravioletta strålar, eftersom det är möjligt att öka hudens känslighet.

Dessa försiktighetsåtgärder bör följas inom 6 dagar efter prima behandling. Mycket noggrant utsett bakteriedödande läkemedel i form av en lösning och personer som är äldre än 60 år.

Medlet används även som en profylax av infektionssjukdomar under operationer. Läkemedlet administreras 1 timme före operationen.

Analoger av antibiotikumet är:

 • Yunikpef.
 • Peloks-400.
 • Pefloxacin-Akos, priset är från 74 000 gnid.

Det genomsnittliga priset på Abaktal i tabletter är 280 kolor, kostnaden för lösningen varierar från 550 till 650 rubel.

Bakteriell prostatit i akut och kronisk form

Beroende på orsaken som orsakade sjukdomen isoleras det stagnerat och infektiöst (oftast bakteriell prostatit). Inflammation av prostata kan i sin tur vara akut eller kronisk. Det är mycket viktigt att skilja mellan dessa två former av infektion, eftersom diagnos och behandling av var och en av dem har betydande skillnader.

Några statistik

Hos män som är äldre än 40-45 år utvecklar man oftast icke-bakteriell prostatit. Den står för cirka 60% av all prostatit. Abakteriell prostatit uppträder på grund av ett brott mot sekretionen av prostatisk utsöndring, utflöde av lymf och venöst blod från prostata vävnaden. De vanligaste orsakerna till denna sjukdom:

 • stillasittande livsstil;
 • oregelbundet eller inget samlag
 • långvarigt eller avbrutet samlag
 • rökning, undernäring
 • brist på fysisk aktivitet.

Vissa källor hävdar att sjukdomen kan orsakas av onani, men det finns inga tillförlitliga bevis på denna teori. Efter ett tag efter sjukdomsuppkomsten är det möjligt att bifoga en sekundär infektion - det här är hur bakteriell prostatit utvecklas.

Hos män i åldern 25-40 år förekommer oftast akut bakteriell prostatit. Enligt statistiska data är det 5-10% av all prostatit. På grund av bristen på effektiv behandling, blir det ofta en kronisk form.

Patogener av bakteriell prostatit

Oftast i studien av de prostatiska sekretionerna är isolerad mikrobiell association, det vill säga flera patogener. Dock är en bakteriell prostatit ofta orsakad av någon form av bakterier. De vanligaste av dessa är:

 • Staphylococcus aureus;
 • streptokocker;
 • E. coli;
 • enterokock;
 • klebsiella;
 • proteus;
 • seratsiya;
 • Enterobacter.

De flesta av dessa mikroorganismer är villkorligt patogena, ingår i normal mänsklig mikroflora och påverkar inte sin hälsa på något sätt. Men med en minskning av immunitet eller närvaron av predisponeringsfaktorer kan de leda till utvecklingen av en inflammatorisk process.

Viktigt! Det är nödvändigt att skilja icke bakteriell, bakteriell och infektiös prostatit. Om patogenen inte har bestämts i många studier - det betyder icke-bakteriell prostatit. Om inflammationen orsakas av virus eller svamp, är det en infektiös virus- eller svampprostatit.

Grundläggande principer för diagnos av bakteriell prostatit

Först och främst behövs en typisk klinisk bild för diagnosen. Men för ett symptom är det svårt att skilja mellan bakteriell och icke-bakteriell prostatit. Därför ordinerar läkarna de nödvändiga laboratorie- och kliniska studierna. Oftast utförd:

 • Fingerforskning. Ger läkaren möjlighet att palpera (prob) en förstorad, inflammerad och smärtsam prostata.
 • Allmänt blodprov. Det avslöjar de karakteristiska tecknen på inflammation - en ökning av ESR och antalet leukocyter, som ändrar leukocytformeln till vänster.
 • Urinanalys (treglasat prov). I detta fall finns ett stort antal leukocyter, som normalt inte bör vara mer än 1-2 i synfältet. Detektion av bakterier är möjlig.
 • Ultraljudsundersökning (ultraljud). Ger dig möjlighet att se förstorade och inflammerade körtlar. Också med hjälp av denna metod är det möjligt att identifiera abscesser, stenar eller andra patologiska processer i prostata.
 • Beskära urin för sterilitet - låter dig identifiera, identifiera patogenen, bestämma dess känslighet mot antibiotika. Detta hjälper till att välja rätt läkemedel för behandling.
 • Ett mikroskop av ett smet av prostatsekretion. När patogenen är isolerad ordineras lämplig antibiotikabehandling.
 • Bakteriologisk (kultur) metod. Prostatisk hemlighet är sådd på ett speciellt näringsmedium. Efter ett tag observeras tillväxten av mikroorganismer och deras känslighet mot antibiotika.
 • Definition av prostataspecifikt antigen (PSA). Vanligtvis används denna diagnosmetod för att upptäcka cancer, men en ökad nivå av PSA ses ibland vid inflammation i prostata.

Diagnosen av bakteriell prostatit bekräftas om patogenen isolerades. I alla andra fall diagnostiseras den bakteriella prostatit.

Läkemedel för bakteriell prostatit

De viktigaste drogerna för att bekämpa denna sjukdom är antibiotika. Antibakteriell terapi kan förstöra orsaksmedlet för infektion, därför - för att övervinna inflammation. Dessutom föreskrivs andra medel:

 • a-adrenerga blockerare;
 • multivitamin- och mineralkomplex;
 • preparat från NSAID-gruppen;
 • bioregulatoriska peptider;
 • örtmedicin;
 • immunmodulerande medel;
 • muskelavslappnande medel;
 • antispasmodika;
 • hormonella preparat;
 • antidepressiva medel, lugnande medel.

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel är ganska effektiva vid inflammation, hjälper till att eliminera smärta. Immunmodulatorer, vitaminer och mineraler ökar nonspecifik immunitet, hjälper kroppen att övervinna infektionen.

Spasmolytisk terapi förbättrar blodcirkulationen i prostata genom att eliminera krampen i små kärl. Följaktligen får körteln mer arteriellt blod, vilket bär syre och droger. Muskelavslappnande medel främja avslappning, eliminera smärtsamma förnimmelser, och a-blockerare normalisera urinering eftersom koppla den glatta muskulaturen i urinröret.

Viktigt! Sedativa och antidepressiva medel är vanligtvis nödvändiga för män med kronisk prostatit. Sjukdomen kan orsaka dem allvarliga psyko-motionella störningar.

De viktigaste grupperna av antibiotika för bakteriell prostatit

Beroende på sammansättning, ursprung, spektrum och riktning av åtgärden delas dessa läkemedel i flera grupper. Det är viktigt att veta att med avseende på vissa mikroorganismer kan ett antibiotikum ha en bakteriedödande effekt, medan andra inte alls kan påverkas. För användning av bakteriell prostatit:

 • penicilliner skyddade av clavulonsyra - Amoxiclav;
 • fluorokinoloner av den andra eller tredje generationen - Leflok, Ciprofloxacin, Abaktal, Levofloxacin;
 • aminoglykosider - Neomycin, Amikacin;
 • cefalosporiner III eller IV generering-cefuroxim, cerpium, ceftriaxon;
 • makrolider - klaritromycin, azitromycin.

Alla dessa antibiotika har ett brett spektrum av åtgärder. Nyligen har Abaktal, ett bakteriedödande läkemedel från gruppen av fluorokinoloner, i allt högre grad använts för att behandla sjukdomen. Den aktiva substansen är pefloxacin. Abaktal finns i form av tabletter och en lösning för injektioner, vilket är ganska bekvämt.

Abaktal påverkar alla bakterier som kan orsaka utveckling av bakteriell prostatit - stafylokocker, escherichia, klebsiels, proteus och andra. Att utse Abaktal är därför omöjligt att gissa. Många recensioner av patienter och läkare bekräftar läkemedlets effektivitet.

Viktigt! Bland annat är Abaktal effektiv mot klamydia, mykoplasma, gonokocker - mikroorganismer som orsakar sjukdomar som är sexuellt överförda. Därför används Abaktal för prostatit orsakad av STI.

Användning av bakteriofager för behandling av prostatit

Vid kronisk inflammation, när antibiotikabehandling inte ger den förväntade effekten, används bakteriofager. Sådan behandling är ganska ovanlig, eftersom bakteriofager är virus. Men de är inte skadliga för kroppen. De har en bakteriedödande effekt genom att förstöra cellmembranet hos mikroorganismen. I jämförelse med antibiotika har bakteriofager ett antal fördelar:

 • de utvecklar inte motstånd och missbruk
 • De tränger djupt in i inflammationens fokus och verkar ganska snabbt.
 • bakteriofager orsakar inte dysbios, påverkar inte immunitet
 • snabbt bort från kroppen, praktiskt taget inga biverkningar.

Fonderna på basis av bakteriofager är föreskrivna både självständigt och tillsammans med antibiotikabehandling. Läkarnas kommentarer visar effekten av sådan behandling. Patientens feedback är också positiv.

Fysioterapeutiska förfaranden

För effektiv behandling av prostatit är bara en medicin inte tillräcklig. Mycket viktigt läge, kost, avvisning av dåliga vanor. Sjukgymnastik är också nödvändig. Endast heltäckande behandling hjälper till att bli av med sjukdomen helt.

Statistik och läkares recensioner tyder på att prostasmassage hjälper till att övervinna kronisk prostatit snabbare (det är emellertid kategoriskt kontraindicerat vid akut). Elektrofores kan du injicera droger djupt in i körtelvävnaden, vilket hjälper till att bli av med infektionen. Recensioner av män och recensioner av läkare bekräftar effektiviteten av fysioterapi vid behandling av prostatit.

Abaktal (pefloxacin) vid behandling av patienter med kronisk bakteriell prostatit

SV Popov, Corr. Ryska akademin för medicinsk vetenskap, professor E.B. Mazo
Ryska statens medicinska universitet

Inträngningen av infektion i prostatakörteln uppträder oftast stigande sätt, från den bakre urinröret. Infektion prostata lymphogenous möjligt genom närvaron av inflammatoriska sjukdomar i angränsande organ (epididymis, ändtarmen, och så vidare.). Rikliga systemet anastomoser mellan den venösa plexus bäcken hematogen väg förutbestämmer möjligheten för infektion i närvaro av inflammation i något av dessa organ. Canaliculära infektionsvägen i prostatakörteln vanligtvis implementerad i överföringen av mikroorganismer från inflammatoriska foci i epididymis, och sädesblåsor [3]. Det bör noteras att utvecklingen av bakteriell inflammation i prostatakörteln camogo egen närvaro av smittämnet är inte tillräckligt. Enligt vissa forskare [7.10], kan en roll i förekomst, underhåll och återfall av kroniska inflammatoriska faktorer spelar en dynamisk blåsdysfunktion och intraprostatisk återflöde av infekterad urin. [7] Predisponerande faktor för utvecklingen av inflammation i prostata, är det traditionellt anses som venstas på grund av strukturen av systemet för bäckenvenerna [1,3].

Kronisk bakteriell prostatit (CKD) manifesterad smärta i bäckenregionen, störningar i urinering, olika störningar i erektion och ejakulation, och i vissa fall förändringar i spermiernas befruktningskapacitet.

Efter en omfattande undersökning och identifiering av patogenen blir det nödvändigt att förskriva patienten adekvat antibakteriell terapi.

Kriterier som påverkar valet av ett antimikrobiellt läkemedel för behandling av kronisk bakteriell prostatit är: Känslighet av de identifierade mikroorganismer till ett antibiotikum, på närvaron av de senare färdigheter i tillräcklig koncentration penetrera genom gematoprostatichesky barriär och ansamlas i bröstvävnad samt att övervinna extracellulära polysackariden skal som bildas av mikrokolonier av bakterier [ 9].

Idealiskt antibiotikum för behandling av kronisk bakteriell prostatit bör vara fettlöslig, något alkalisk, med en dissociationskoefficient som bidrar till maximal koncentration av läkemedlet i prostatakörteln [1,3]. Ett nödvändigt villkor för effektiv behandling av CKD är en lång (upp till 412 veckor) antibiotikabehandling. [1,4]. I det här fallet genomförs under de första 24 veckorna under klinisk och mikrobiologisk kontroll. I händelse av att effekt uppnås, förlängs behandlingen till 812 veckor, och i avsaknad av ett positivt resultat blir det nödvändigt att avbryta läkemedlet och granska den vidare behandlingstaktiken.

fluorokinoloner är den enda grupp av antimikrobiella medel, som, å ena sidan, är aktiva mot gramnegativa bakterier som orsakar bakteriell prostatit, å andra kan påverka mikroorganismerna inneslutna i extracellulär polysackarid skrov [4]. För behandling av kronisk bakteriell prostatit under många år framgångsrikt använts fluoroquinolone c av andra generationen Abaktal (pefloxacin) läkemedel av läkemedelsföretaget ォ Lek サ. Abaktal visar hög aktivitet i förhållande till den etiologiskt signifikanta gramnegativa floran. Pefloxacin har en baktericid verkan för att hämma replikationen av bakteriell DNA påverkar också syntesen RNA och bakteriella proteiner. Dess farmakokinetiska obestridliga fördelen är lång (810 timmar vid 1213 till upprepad administrering timmar) halveringstid, vilket gör det möjligt att tilldela läkemedlet två gånger om dagen. Abaktal besitter andra viktiga att behandla infektioner i det reproduktiva systemet hos män fördelar: praktiskt taget fullständig (100%) biotillgänglighet när de administreras oralt, förmåga att snabbt tränga in i organ, vävnader och kroppsvätskor (volymdistribution 1,51,8 l / kg).

Material och metoder

Inom urologi klinik tillämpas i behandling av kronisk bakteriell prostatit SMU Abaktal i 28 patienter i åldern 24 till 44 år (cirka 5 år i 2429 patienter, 2934 år 8; 3439 s 10; 3944 5 år). Diagnosen var baserad på fysisk undersökning, digital rektal undersökning, resultaten av laboratorietester (klinisk analys av blod och urin mikroskopi prostatiska utsöndringar) och mikrobiologiska studier (förenklad version Stamey prov: analyserat prostata sekretion och urinprov efter prostata massage) c definition av känslighet isolerad mikroflora till antibiotika. Alla patienter uppfyllde transabdominal och transrektal ultraljudsundersökning av prostata och Uroflowmetry och att utesluta andra sjukdomar urogenitala organ ultraljud njurar och urinblåsa med att bestämma mängden kvarvarande urin.

Alla patienter genomgick skrapning från urinröret och utsöndring av prostatakörteln för att identifiera atypiska intracellulära mikroorganismer genom polymeraskedjereaktion. Dessa fanns inte i skrapningar från urinröret eller i utsöndringen av prostatakörteln. Som ett resultat av en bakteriologisk studie (en förenklad version av Stamey-försöket) avslöjades tillväxten av mikroorganismer i utsöndringen av prostata och den tredje delen av urinen (tabell 1). Det bör noteras att, enligt antibiotikumet, var alla identifierade mikroorganismer känsliga in vitro till pefloxacin och till ett antal andra antimikrobiella medel. Det var möjligt att anta närvaro av sjukhusflora hos 5 patienter som tidigare hade genomgått ureterolithoextraktion i vår klinik om stenen i den nedre tredjedel av urinläkaren. Hos 1 av dessa patienter detekterades tillväxten av blandad flora (Escherichia coli och Morganella), medan i 4 andra endast E. coli detekterades. Nivån av mikrobiella kroppar i 1 ml av testvätskan var mer än 100 000 hos alla patienter.

Sjukdomen uppenbarades smärtsensationer av annan art i bäckenregionen hos 26 patienter, frekvent och smärtsam urinering hos 15 patienter. Mikroskopisk undersökning av sekretionen av prostatakörteln hos alla patienter avslöjade en ökning av antalet leukocyter (mer än 12 i synfältet) och en minskning av antalet lecitinkorn.

Antibakteriell terapi utfördes med läkemedlet Abaktal, vilket föreskrevsper os alla patienter på 400 mg 2 gånger om dagen under måltiden. Den totala behandlingen var 4 veckor. Tillsammans med antibiotiska Abaktalom patienter fick antiinflammatorisk terapi (NSAIDs ljus med 2 gånger per dag i 2 veckor) och transrektal laserterapi. Rektal Laser Bestrålningen (enhet ォ Mustang2000 サ) utfördes med användning 3 KLO strålhuvudet i de röda optiska våglängder med våglängden 0,63 mikron och en effekt av 20 mW. Exponeringstid var 10 minuter. Loppet av laserterapi bestod av 10 dagliga procedurer.

Klinisk och mikrobiologisk övervakning av effektiviteten av terapin utfördes 4 veckor efter behandlingens början.

Resultaten av studien och deras diskussion

mikrobiologisk undersökning Control (en förenklad version av Stamey test) i 28 patienter som fick Abaktal visade att fullständig utrotning av patogener uppnåddes i 25 (89,3%) patienter. I den 1: a patienten (3,5%) med en etiologiskt signifikant kombination E. coli och Proteus mirabilis Som ett resultat av abaktal terapi reducerades den patologiska processen till en monoinfektisk form (endast proteasinfektionen var bevarad). Hos 2 patienter (7,1%) med en dedicerad hemlig prostata före behandling Escherichia coli kontroll mikrobiologisk undersökning visade epidermal stafylokocker. Detta fenomen kan förklaras av det faktum att efter förstörelsen av de skyldiga etiologiska patogener blir koloniserade med bakterier ovanför prostata, slabovirulentnymi vanligtvis för personer utan störningar i immunsystemfunktioner och faktorerna av ospecifik resistans av organismen. I det här fallet beslutades att överge användningen av antibiotika. Med en kontrollmikrobiologisk studie (hemlig prostata och en del urin efter en käftmassage), som genomfördes efter 8 veckor, upptäcktes inte bakterierna.

Behandling med Abaktala CKD-patienter som tillåts att fastställa den försvinnande eller väsentlig minskning av symptom, normalisera antalet leukocyter i prostatiska sekretioner, en minskning i prostatavolymen (ultraljudsdata) och ökningen i det maximala volymflödet av urin enligt uroflow (tabell. 2).

I allmänhet tolereras läkemedlet Abaktal väl av patienter. Biverkningarna av 2 patienter krävde inte avskaffandet av antibiotikumet. En av dessa patienter utvecklade illamående under den andra veckan efter att läkemedlet startades. En annan patient i den tredje veckan antibiotika kurs efter tre timmars exponering för solljus arkiveras klagomål fotodermatit (även om han informerades om möjligheten att ljuskänslighet, vilket kan inträffa under behandling med fluorokinoloner och någon av försiktighet från långvarig exponering ultrafioletovoggo). Ovanstående symtom försvann efter behandlingens gång.

Sålunda är resultaten av studien tyder på att Abaktal fortsätter att vara ett mycket effektivt antimikrobiellt medel för behandling av kronisk bakteriell prostatit och visar signifikant aktivitet mot Gramnegativa patogener, som ansvarar för utvecklingen av prostatakörteln bakteriell inflammation. Ändamål Abaktala 28 patienter som lider av CKD ledde till utrotning av sjukdomsalstrande organismer i 25 (89,3%) patienter, eliminering eller betydande minskning av symptom, eliminering av inflammatoriska förändringar i prostatiska sekretioner, en minskning av dess volym (enligt transabdominal och transrektal ultraljud) bekräftade urofloumetricheski öka den maximala volymen av urin flödeshastighet och så småningom för att förbättra livskvaliteten för patienterna observerade. Biverkningar under två (7,1%) av patienterna krävde ingen utsättning av antibiotika, och gick på egen hand efter avslutad behandling.

Antibiotikum Abaktal (pefloxacin) av fluorokinolon bibehåller sin höga klinisk effektivitet vid behandling av patienter med kronisk bakteriell prostatit. Den mikrobiologiska effekten av läkemedlet är 89,3%. Särskilda fördelar för nämnda patologi Abaktala: gematoprostatichesky god penetration genom barriären, förmågan att verka på mikroorganismerna i biofilmer i kombination med andra inneboende fördelar pefloksatsinu (prostatit etiologi adekvat antimikrobiellt spektrum, nästan fullständig biotillgänglighet vid mottagning per os; en lång halveringstid som tillåter att förskriva drogen 2 gånger om dagen; låg frekvens av biverkningar) motiverar möjligheten till ytterligare framgångsrik användning av Abaktal vid behandling av kronisk bakteriell prostatit.

1. Mazo EB, Stepensky AB, Gamidov SI, Grigoriev ME, Krivoborodov GG, Belkovskaya MN Farmakoterapi vid kronisk prostatit. Bröstcancer 2001; v. 9, nr 23.

2. Padeyskaya EN, Yakovlev VP Fluoroquinoloner.Moscow. Bioinform.1995. C.9395

3. Petrov SB, Babkin P.A. Bakteriell prostatit. Klinisk antimikrobiell kemoterapi 1999; 3: 95100.

4. Praktisk vägledning om anti-infektiös kemoterapi. Redigerad av LSSstrashunsky, Yu.B. Belousov, SN Kozlov. Moskva, 2002; P.7378; 247.

5. Stewart C. Prostatitis. SOS. Med. Clin.North. Am 1988; 6.:391402.

6. Weidner W., Schiefer H.G., Krauss H. et. al. Kronisk prostatit: A genom sökning efter etiologiskt inblandade mikroorganismer hos 1461 patienter. Infektion 1991; 19 (3): 119125.

7. D.Caropreso, T.D.Moon aBlockers: En effektiv behandling för prostatit? Nuvarande urologiska rapporter 2000.1: 148154

8. G.Luzzi Prostatitssyndrom. Inte STD och AIDS 1996; 7: 471478

9. Falagas M.E. et al. Praktiska riktlinjer: prostatit, epididymit och uretrit // Infektionssjukdomar i klinisk praxis.1995; 4 (5) 32532

10. Ghobish A. Voiding dysfunktion i samband med kronisk bakteriell prostatit. Eur.Urol. 2002; 42: 159162

Publicerad med tillstånd av administrationen av den ryska medicinsk tidskriften.

Abaktal med prostatit

På läkemedelsmarknaden upptar antibiotika nästan den största nischen. Ursprungligen erhölls de från produkter av vital aktivitet hos växter och djur. Studien ledde till syntesen av artificiella analoger och halvsyntetiska droger. Det tar inte ett år att lägga till nya medel på listan.

Antibiotika för blåsor kan förstöra den patogena floran som orsakade inflammation. Det är möjligt att bestämma exakt vilken typ av antibakteriella medel som kommer att hjälpa i ett visst fall, med hjälp av en bakteriologisk studie av urinsediment. Växter på media efter mikroskopi tillåter att avslöja känslighet för separata antiinflammatoriska preparat.

Krav på antibiotika för blåsor

Inte varje antibiotikum från cystit är användbart för män, kvinnor och barn. Det är nödvändigt att bestämma de optimala egenskaperna som hjälper till att bota sjukdomen på kortast möjliga tid. Dessa inkluderar följande.

1. Förmågan att döda eller stoppa tillväxten av de viktigaste patogenerna-förövarna cystit - cystit orsakas oftast av en bakteriell villkor patogen mikroflora (Escherichia coli), följt i betydelse är:

 • staphylococcus aureus;
 • enterokock;
 • klebsiella;
 • Proteus.

Betydligt mindre finns:

 • virus (herpes);
 • svampinfektion;
 • helminter.

2. Behandling av cystit med antibiotika bör inte orsaka skada och förstöra nödvändig mikroflora. Efter att ha kommit in i blodomloppet sprids läkemedlet över hela kroppen. Efter kursen måste du återställa de tunna bakterierna i tarmen, den vaginala slemhinnan hos kvinnor. Särskilt svårt är dysbios hos barn.

3. För att påverka blåsan behövs den maximala terapeutiska koncentrationen av läkemedlet i urinvägarna.

4. Tillräckligt långsiktiga åtgärder för att behålla terapeutisk dos under dagen på grund av intag.

5. Frånvaro av irritation av magslimhinnan från tabletter samt skydd av antibiotikum mot destruktion genom magsaft (kapslar).

6. Bekväm mottagningsfrekvens. Behandling av blåsor utförs ofta på poliklinisk basis. Patienterna måste försäkra sig om den mest sparsamma behandlingen. De mest värdefulla antibiotika är de med långvariga egenskaper som kan tas en eller två gånger om dagen, men koncentrationen varar tillräckligt länge i kroppen (till exempel Monural).

7. Läkemedlets reducerade allergiska förmåga.

8. Bra kombination i kombination med andra antiinflammatoriska läkemedel (nitrofuraner, sulfonamider, fluorokinoloner).

Finns det en skillnad i recept för akuta och kroniska former?

Schema för akut cystitterapi med antibiotika, enligt undersökningsstandarder, planerar inte att isolera patogenen och studera dess känslighet. Närvaron av en stor grupp av bredspektrum antibiotika gör att du kan planera dosen med hänsyn till förtroendet för tillräcklig exponering för alla de vanligaste patogenerna.

Tvärtom kräver den kroniska formen av inflammation definitionen av ett specifikt "skadedjur". Patienter som har upplevt mer än en exacerbation har som regel redan tagit olika antiinflammatoriska läkemedel, inklusive antibiotika. Eftersom återfall upprepas är det nödvändigt att välja enskilt läkemedel. I sådana fall kan antibiotika inte undvikas. Men de bör väljas kompetent och noggrant.

Viral och svampcystitis kräver användning av specifika medel. Vid detektering av glidning av helminter är det möjligt att störa urologisk kirurgi med hjälp av endoskopiska tekniker.

Antibiotika används i urologisk praxis för att förhindra spridning av inflammation från urinröret till blåsan under uretrocystoskopi. Samtidigt injiceras lösningen i kaviteten som i fokus av inflammation.

Vilka antibiotika ordineras oftare av läkare med blåsor?

Den mest acceptabla i medicinsk praxis vid akut cystitterapi är antibiotika med ett brett skadande spektrum.

Dessa klasser inkluderar:

 • cefalosporiner (tredje och fjärde generationer);
 • tetracykliner;
 • makrolider.

Dessa är syntetiska droger, skapade på grundval av undertryckande av enzymens aktivitet i cellerna-patogener av infektion. Som ett resultat blir de oförmögna att ackumulera energi för sin vitala aktivitet, uppdelning, andning och förgås. Alla analoger ger inte korsresistens: om mikroben förlorar sin känslighet mot ett läkemedel från gruppen, så fungerar en annan. Dessutom arbetar de i kroppen hos patienter som har ett starkt motstånd efter behandling med penicilliner.

Med bakteriell cystiti utse:

 • ceftriaxon;
 • cefotaxim;
 • ceftibuten;
 • ceftazidim;
 • Cefpirom.

Tetracykliner (Doxycyklin och tetracyklinhydroklorid) stör proteinmetabolism i mikroorganismer, på grund av dess brist bryter skalet. God effekt på E. coli, stafylokocker och streptokocker, men är inaktiva mot enterokocker och protea. Kan inte kombineras med cefalosporiner.

Makrolider förstör bakterier, spiroketer, klamydia, mykoplasmer. Ha en terapeutisk effekt med samtidig uretrit hos män och kvinnor med prostatit, kolpit, orsakad av sexuell infektion. De vanligaste är:

Listade antibiotika läkare utser i en individuell dos, ta dem nödvändig kurs om 5-7 dagar. För att förhindra att man blandar med mat, rekommenderas att man dricker medicinen 20-30 minuter före måltiden. Den dagliga terapeutiska dosen är uppdelad i tre doser.

Monural - tar en speciell plats i gruppen antibiotika. Det skiljer sig från all dess förmåga att ge terapeutisk effekt med en enda applikation.

Ta rekommenderas på natten. Redan efter 2 timmar når dosen av Monural i blodet en terapeutisk nivå och bibehålls i 48 timmar.

Drogen uppfyller kraven för modern behandling av blåsan. Gör det möjligt att samtidigt sanera hela urinvägarna. Det är godkänt för användning i blåsan hos gravida och ammande kvinnor. Hela kursen kommer att ta en dag, sällan rekommenderar läkaren upprepade att ta Monural efter två dagar.

Funktioner vid behandling av kronisk blåsan

I kronisk cystit känner patienten upprepning av symtom (smärta och smärta vid urinering, ovanför pubis). Urologen leder patienten till undersökningen. Det är nödvändigt för analys av urin, efter cystoskopi för att exakt bestämma mikroorganismen orsakssambandet för infektion, de faktorer som bidrar till inflammation.

Tsiforal - ingår i gruppen av cefalosporiner av den tredje generationen. Bekväm för användning, eftersom en vuxen behöver en tablett om dagen och ett barn upp till 0,5. Blister innehåller 7 tabletter (per kurs). Med tanke på den starka effekten rekommenderas det att använda det under stationära förhållanden, som en "chock" lösning mot resistenta patogener.

Mer lämplig för behandling av kroniska former av blåsor. Biverkningar:

 • illamående och kräkningar
 • diarré;
 • yrsel;
 • utseendet av blod i urinen;
 • hemolytisk anemi
 • allergiska reaktioner.

Följande läkemedel rekommenderas för fluorokinolongruppen:

Dessa antibiotika verkar på de flesta kända patogener, inklusive Pseudomonas aeruginosa.

 • under graviditet och amning
 • barn under 15 år
 • med individuell intolerans.

Vilka läkemedel hjälper inte mycket med cystitis?

Självmedicinering och felaktigt intag av antibakteriella läkemedel tvingar att känna igen en minskning av aktiviteten hos vissa antibiotika de senaste åren. Mindre betydelsefull för behandling av blåsning av stål:

 • Ampicillin - när en E. coli detekteras hos 1/3 av patienterna är patogen okänslig.
 • Formuleringar första generationens cefalosporiner (cefalexin, cefradin, cefadroxil) reducerade aktiviteten mot gramnegativa infektiösa ämnen typ.

Andra droger som tidigare använts för att förbättra antibiotikans funktion:

 • Biseptol (Bactrim) - från 25 till 75% av proven indikerar brist på aktivitet mot E. coli.
 • Nitrofuraner (Furadonin, Furagin) användes endast för förebyggande syfte.

Än att behandla en cystit i en gravid kvinna?

Symtom på cystit är mycket oönskade under graviditeten. Det utvidgade livmodern skapar tillstånd för stagnation av urin och provar en förvärring. Antibakteriella medel i deras majoritet anses kontraindiceras, särskilt under första trimestern, eftersom de bryter mot embryonala läggning av de inre organen i barnet.

Inte alla droger har antibiotisk aktivitet. I avsaknad av effekt måste man lita på forskning som visar säkerheten på följande sätt.

Monural - en gång en lösning av 3 g av pulver och ta en natt anses ofarlig och effektiv, åtminstone läkaren kommer att rekommendera upprepad mottagning två dagar senare.

Kanefron - har en diuretikum, antimikrobiell och antispasmodisk effekt, är gjord av vegetabiliska råmaterial:

 • libbsticka;
 • höfter;
 • rosmarin;
 • centaury.

Det produceras i droppar för små barn och i vuxna pellets. Kan tas av ammande mödrar. Flera kurser rekommenderas.

Cyston är också en kombination av naturläkemedel, mer utvidgad komposition, innehåller:

 • basilika;
 • frön av mimosa;
 • roten rhizom;
 • fälthästsail
 • och ytterligare 10 komponenter.

Drogen används också för detektering av urolitiska stenar. För barn visas endast efter 14 år.

Funktioner av antibiotikabehandling av cystit hos kvinnor

Hos kvinnor oftare än män är orsaken till cystitis E. coli, eftersom utflödeshålet och urinröret ligger intill anusen. Från slidan levereras patogena mikroorganismer enkelt genom sexuell kontakt med en person som lider av trichomoniasis, gonorré och klamydia.

Blåsan lider om det finns en närliggande kronisk inflammation i bilagorna. Därför bör en kvinna noggrant undersökas för att hitta infektionskällan.

Från gruppen antibiotika i terapi används:

 • cefalosporiner av den tredje och fjärde generationen;
 • fosfomycin;
 • amoxicillin;
 • Monural.

Vanligtvis krävs en kombination med sulfanilamidpreparat, nitrofuraner. Endast den kombinerade verkan av droger från olika grupper kan klara av inflammation. Behandling av sexuell infektion måste nödvändigtvis utföras på speciella sätt under kontroll av botemedel.

Funktioner av antibiotisk behandling av cystit hos män

Cystitis män lider mycket mindre. Orsaken till inflammation i dem är oftast stillastående fenomen i blåsan, förknippade med inflammation i urinröret och prostata. Antibiotika för blåsor hos män bör endast användas efter undersökning och bekräftelse av diagnosen.

De vanligaste kroniska infektionerna hos män är:

 • inflammation i paranasala bihålorna;
 • led av influensa
 • sexuell infektion
 • tuberkulos av njurarna och testiklarna.

Detta indikerar behovet av terapi genom kombinerade medel som verkar på:

 • bakterier;
 • virus;
 • Gonorrés orsaksmedel
 • trichomonas;
 • chlamydia;
 • Mycobacterium tuberculosis.

Den vanligaste användningen av fluorokinoloner:

 • nolitsin;
 • tsiprolet;
 • Figuren.

Precis som kvinnor använder de cefalosporiner, specifika droger.

Huruvida förskriva antibiotika vid blåsan till barn?

Hos barn är det vanligaste orsakssystemet av blåsan E. coli. Nästan 5% av barnen är utan symptom. Vid ett års ålder är pojkar mer sannolika, och från åldern av två och äldre är cystit är vanligt bland tjejer.

Doseringen beräknas av barnläkaren. Du kan inte ändra det kategoriskt. Om allergiska reaktioner uppträder (klåda, urtikaria, ökad ångest hos barnet), berätta för läkaren.

Antiinflammatoriska läkemedel för barn framställs i form av droppar, suspension med tillsats av fruktsirap. Under den akuta perioden visas:

Efter en sju dagars behandling bör föräldrar ge barnets profylaktiska läkemedel för att "fixa" åtgärden.

Varaktighet av kursterapi

Med cystit rekommenderas olika antibiotika för kurser från ett intag till 10-12 dagar. Funktioner bestäms av läkemedlets verkningsmekanism, varaktigheten av underhåll av terapeutisk koncentration i blodet. Längre och upprepade kurser utses:

 • med kroniska och återkommande former av cystit
 • patienter i äldre åldersgrupper (efter 65 år)
 • personer med diabetes
 • med cystit hos män
 • kvinnor på grund av graviditeten.

En enda applicering av monural är föreskriven vid akut cystitis utan komplikationer.

Fördelar med en kort kurs:

 • snabb återhämtning med minimal patientåtgärd;
 • relativt små finansiella kostnader
 • sällsynt förekomst av biverkningar
 • minska risken för bildandet av resistens hos mikroorganismen till läkemedlet.

Varför är antibiotikabehandling farlig?

Med analfabeter, långvarig terapi med folkmetoder kan antibiotika störa den naturliga balansen mellan floraen i urinröret, slidan. I sådana fall blir svampar aktiva, tillståndsbetingade patogena bakterier blir ytterligare patogener av inflammation.

För kvinnor är vaginal candidiasis (tröst) karakteristisk. För att behandla dig måste du lägga till svampmedel. Att detta inte händer, samtidigt med antibiotika rekommenderar att använda immunmodulatorer - de medel som stärker immuniteten:

 • tinktur av aloe;
 • echinacea;
 • Schisandra kinesiska;
 • ginseng rot.

Dessa medel bör tas efter antibiotikans gång i ytterligare två månader. Samma effekt verkar vara vitaminer från grupp B, C, E, PP, örtberedning Phytolysin.

Oavsett att välja medel för behandling av en cystit är det inte rekommenderat. Ofta köpare frågar råd från en apotekare. Även om apotekaren ärligt talar om innehållet i instruktionerna för användning av läkemedlet, betyder det inte att läkemedlet är rätt för dig. Tänk ofta på din hälsa, följ läkarens rekommendationer.

Abaktal vid behandling av kronisk bakteriell prostatit

Problemet med diagnos och behandling av kronisk prostatit fortsätter att vara relevant för urologer som observerar män i åldern 20-50 år. Det är under denna livstid att ungefär hälften av männen observerar olika manifestationer av den aktuella patologin. Det är anmärkningsvärt att endast 5-20% av patienterna med kronisk prostatit lyckas identifiera medvetet orsakssambandet till infektion. Den viktigaste rollen i etiologin för kronisk bakteriell prostatit hör till familjens gramnegativa bakterier Enterobacteriaceae, bland annat ovillkorligt ledarskap tillhör E. coli - Escherichia coli (cirka 80% av fallen). Betydligt mindre vanliga är mikroorganismer som Klebsiella pneumoniae, Proteus mirabilis och andra. Enterokocker spelar också en viss roll i utvecklingen av sjukdomen. Etiologisk inblandning Staphylococcus aureus förblir helt otillräcklig.

Inträngningen av infektion i prostatakörteln uppträder oftast stigande sätt, från den bakre urinröret. Infektion prostata lymphogenous möjligt genom närvaron av inflammatoriska sjukdomar i angränsande organ (epididymis, ändtarmen, och så vidare.). Rikliga systemet anastomoser mellan den venösa plexus bäcken hematogen väg förutbestämmer möjligheten för infektion i närvaro av inflammation i något av dessa organ. Canaliculära bana prostata infektion förs vanligtvis i överföringen av mikroorganismer från inflammatoriska foci i epididymis, och sädesblåsor. Det bör noteras att utvecklingen av bakteriell inflammation i prostatakörteln camogo egen närvaro av smittämnet är inte tillräckligt. Enligt vissa forskare, kan en roll i förekomst, underhåll och återfall av kroniska inflammatoriska faktorer spelar en dynamisk blåsdysfunktion och intraprostatisk återflöde av infekterad urin. Predisponerande faktor för utvecklingen av inflammation i prostatan, det traditionellt betraktas som venös stasis på grund av strukturen i systemet för bäcken ådror.

Kronisk bakteriell prostatit (CKD) manifesterad smärta i bäckenregionen, störningar i urinering, olika störningar i erektion och ejakulation, och i vissa fall förändringar i spermiernas befruktningskapacitet. Den ledande platsen i diagnosen CKD hör till den mikrobiologiska studien, nämligen lokaliseringsprövningen Stamey (fyra-glasprov) med bestämning av mikroflora-känslighet för antibiotika.

Efter en omfattande undersökning och identifiering av patogenen blir det nödvändigt att förskriva patienten adekvat antibakteriell terapi.

Kriterier som påverkar valet av ett antimikrobiellt läkemedel för behandling av kronisk bakteriell prostatit är: Känslighet av de identifierade mikroorganismer till ett antibiotikum, på närvaron av de senare färdigheter i tillräcklig koncentration penetrera genom gematoprostatichesky barriär och ansamlas i bröstvävnad samt att övervinna extracellulära polysackariden skal som bildas av mikrokolonier av bakterier.

Idealiskt antibiotikum för behandling av kronisk bakteriell prostatit bör vara liposolös, något alkalisk, med en dissociationskoefficient som bidrar till maximal koncentration av läkemedlet i prostatakörteln. Ett nödvändigt villkor för effektiv behandling av CKD är en lång (upp till 412 veckor) antibiotikabehandling.. I det här fallet genomförs under de första 24 veckorna under klinisk och mikrobiologisk kontroll. I händelse av att effekt uppnås, förlängs behandlingen till 812 veckor, och i avsaknad av ett positivt resultat blir det nödvändigt att avbryta läkemedlet och granska den vidare behandlingstaktiken.

fluorokinoloner De är den enda grupp av antimikrobiella medel, som, å ena sidan, är aktiva mot gramnegativa bakterier som orsakar bakteriell prostatit, å andra kan påverka mikroorganismerna inneslutna i extracellulär polysackarid skal. För behandling av kronisk bakteriell prostatit under många år framgångsrikt använts fluoroquinolone c av andra generationen Abaktal (pefloxacin) läkemedel av läkemedelsföretaget ォ Lek サ. Abaktal visar hög aktivitet i förhållande till den etiologiskt signifikanta gramnegativa floran. Pefloxacin har en baktericid verkan för att hämma replikationen av bakteriell DNA påverkar också syntesen RNA och bakteriella proteiner. Dess farmakokinetiska obestridliga fördelen är lång (810 timmar vid 1213 till upprepad administrering timmar) halveringstid, vilket gör det möjligt att tilldela läkemedlet två gånger om dagen. Abaktal besitter andra viktiga att behandla infektioner i det reproduktiva systemet hos män fördelar: praktiskt taget fullständig (100%) biotillgänglighet när de administreras oralt, förmåga att snabbt tränga in i organ, vävnader och kroppsvätskor (volymdistribution 1,51,8 l / kg). Detta skapar höga koncentrationer i utsöndringen av prostata och seminalvätska.

Material och metoder

Inom urologi klinik tillämpas i behandling av kronisk bakteriell prostatit SMU Abaktal i 28 patienter i åldern 24 till 44 år (cirka 5 år i 2429 patienter, 2934 år 8; 3439 s 10; 3944 5 år). Diagnosen var baserad på fysisk undersökning, digital rektal undersökning, resultaten av laboratorietester (klinisk analys av blod och urin mikroskopi prostatiska utsöndringar) och mikrobiologiska studier (förenklad version Stamey prov: analyserat prostata sekretion och urinprov efter prostata massage) c definition av känslighet isolerad mikroflora till antibiotika. Alla patienter uppfyllde transabdominal och transrektal ultraljudsundersökning av prostata och Uroflowmetry och att utesluta andra sjukdomar urogenitala organ ultraljud njurar och urinblåsa med att bestämma mängden kvarvarande urin.

Alla patienter genomgick skrapning från urinröret och utsöndring av prostatakörteln för att identifiera atypiska intracellulära mikroorganismer genom polymeraskedjereaktion. Dessa fanns inte i skrapningar från urinröret eller i utsöndringen av prostatakörteln. Som ett resultat av en bakteriologisk studie (en förenklad version av Stamey-försöket) avslöjade utsöndringen av prostata och den tredje delen av urin tillväxten av mikroorganismer. Det bör noteras att, enligt antibiotikumet, var alla identifierade mikroorganismer känsliga in vitro till pefloxacin och till ett antal andra antimikrobiella medel. Det var möjligt att anta närvaro av sjukhusflora hos 5 patienter som tidigare hade genomgått ureterolithoextraktion i vår klinik om stenen i den nedre tredjedel av urinläkaren. Hos 1 av dessa patienter detekterades tillväxten av blandad flora (Escherichia coli och Morganella), medan i 4 andra endast E. coli detekterades. Nivån av mikrobiella kroppar i 1 ml av testvätskan var mer än 100 000 hos alla patienter.

Sjukdomen uppenbarades smärtsensationer av annan art i bäckenregionen hos 26 patienter, frekvent och smärtsam urinering hos 15 patienter. Mikroskopisk undersökning av sekretionen av prostatakörteln hos alla patienter avslöjade en ökning av antalet leukocyter (mer än 12 i synfältet) och en minskning av antalet lecitinkorn. I 5 patienter testade hemligheter som troligen är infekterade sjukhus flora, leukocyter omfattar alla synfält. I analyser av de återstående 23 patienterna i de siktfält som definieras av följande antal leukocyter: 15-20 - i 8 patienter; 30-40 vid 7; 50-60 - vid 8. transabdominal och transrektal ultraljuds avslöjade en ökning av prostatavolymen (genomsnittlig volym av 36,8 cm 3), såväl som fokal och diffus hyperechogenicity prostatavävnad. Det genomsnittliga indexet för maximal urinflödeshastighet enligt uroflowmetri var 12,5 ml / sek.

Antibakteriell terapi utfördes med läkemedlet Abaktal, vilket föreskrevs per os alla patienter på 400 mg 2 gånger om dagen under måltiden. Den totala behandlingen var 4 veckor. Tillsammans med antibiotiska Abaktalom patienter fick antiinflammatorisk terapi (NSAIDs ljus med 2 gånger per dag i 2 veckor) och transrektal laserterapi. Rektal Laser Bestrålningen (enhet ォ Mustang2000 サ) utfördes med användning 3 KLO strålhuvudet i de röda optiska våglängder med våglängden 0,63 mikron och en effekt av 20 mW. Exponeringstid var 10 minuter. Loppet av laserterapi bestod av 10 dagliga procedurer.

Klinisk och mikrobiologisk övervakning av effektiviteten av terapin utfördes 4 veckor efter behandlingens början.

Resultaten av studien och deras diskussion

mikrobiologisk undersökning Control (en förenklad version av Stamey test) i 28 patienter som fick Abaktal visade att fullständig utrotning av patogener uppnåddes i 25 (89,3%) patienter. I den 1: a patienten (3,5%) med en etiologiskt signifikant kombination E. coli och Proteus mirabilis Som ett resultat av abaktal terapi reducerades den patologiska processen till en monoinfektisk form (endast proteasinfektionen var bevarad). Hos 2 patienter (7,1%) med en dedicerad hemlig prostata före behandling Escherichia coli kontroll mikrobiologisk undersökning visade epidermal stafylokocker. Detta fenomen kan förklaras av det faktum att efter förstörelsen av de skyldiga etiologiska patogener blir koloniserade med bakterier ovanför prostata, slabovirulentnymi vanligtvis för personer utan störningar i immunsystemfunktioner och faktorerna av ospecifik resistans av organismen. I det här fallet beslutades att överge användningen av antibiotika. Med en kontrollmikrobiologisk studie (hemlig prostata och en del urin efter en käftmassage), som genomfördes efter 8 veckor, upptäcktes inte bakterierna.

Behandling med Abaktala CKD-patienter som tillåts att fastställa den försvinnande eller väsentlig minskning av symptom, normalisera antalet leukocyter i prostatiska sekretioner, en minskning i prostatavolymen (ultraljudsdata) och ökningen i det maximala volymflödet av urin enligt uroflow.

I allmänhet tolereras läkemedlet Abaktal väl av patienter. Biverkningarna av 2 patienter krävde inte avskaffandet av antibiotikumet. En av dessa patienter utvecklade illamående under den andra veckan efter att läkemedlet startades. En annan patient i den tredje veckan antibiotika kurs efter tre timmars exponering för solljus arkiveras klagomål fotodermatit (även om han informerades om möjligheten att ljuskänslighet, vilket kan inträffa under behandling med fluorokinoloner och någon av försiktighet från långvarig exponering ultrafioletovoggo). Ovanstående symtom försvann efter behandlingens gång.

Sålunda är resultaten av studien tyder på att Abaktal fortsätter att vara ett mycket effektivt antimikrobiellt medel för behandling av kronisk bakteriell prostatit och visar signifikant aktivitet mot Gramnegativa patogener, som ansvarar för utvecklingen av prostatakörteln bakteriell inflammation. Ändamål Abaktala 28 patienter som lider av CKD ledde till utrotning av sjukdomsalstrande organismer i 25 (89,3%) patienter, eliminering eller betydande minskning av symptom, eliminering av inflammatoriska förändringar i prostatiska sekretioner, en minskning av dess volym (enligt transabdominal och transrektal ultraljud) bekräftade urofloumetricheski öka den maximala volymen av urin flödeshastighet och så småningom för att förbättra livskvaliteten för patienterna observerade. Biverkningar under två (7,1%) av patienterna krävde ingen utsättning av antibiotika, och gick på egen hand efter avslutad behandling.

Antibiotikum Abaktal (pefloxacin) av fluorokinolon bibehåller sin höga klinisk effektivitet vid behandling av patienter med kronisk bakteriell prostatit. Den mikrobiologiska effekten av läkemedlet är 89,3%. Särskilda fördelar för nämnda patologi Abaktala: gematoprostatichesky god penetration genom barriären, förmågan att verka på mikroorganismerna i biofilmer i kombination med andra inneboende fördelar pefloksatsinu (prostatit etiologi adekvat antimikrobiellt spektrum, nästan fullständig biotillgänglighet vid mottagning per os; en lång halveringstid som tillåter att förskriva drogen 2 gånger om dagen; låg frekvens av biverkningar) motiverar möjligheten till ytterligare framgångsrik användning av Abaktal vid behandling av kronisk bakteriell prostatit.

1. Mazo EB, Stepensky AB, Gamidov SI, Grigoriev ME, Krivoborodov GG, Belkovskaya MN Farmakoterapi vid kronisk prostatit. Bröstcancer 2001; v. 9, nr 23.

2. Padeyskaya EN, Yakovlev VP Fluoroquinoloner.Moscow. Bioinform.1995. C.9395

3. Petrov SB, Babkin P.A. Bakteriell prostatit. Klinisk antimikrobiell kemoterapi 1999; 3: 95100.

4. Praktisk vägledning om anti-infektiös kemoterapi. Redigerad av LSSstrashunsky, Yu.B. Belousov, SN Kozlov. Moskva, 2002; P.7378; 247.