Huvud
Skäl

Abaktal och alkohol - Kompatibilitet

Tabellen visar möjligheten att dela alkohol och drog Abaktal - efter hur länge och när tar drogen

• 2 dagar innan du dricker alkohol för kvinnor.

• 20 timmar efter att ha druckit alkohol till män.

• 1 dag efter att ha druckit alkohol till kvinnor.

• Efter 1 månad om det var en behandling, män och kvinnor.

[! ] För att undvika risker för hälsan, ge upp alkohol under hela behandlingsperioden.

• under inga omständigheter när som helst på graviditeten.

• Om det inte finns någon behandling, för män och kvinnor.

Kombinerade med alkoholabaktal kan leda till en disulfiram-liknande reaktion. Antibiotiska molekyler i kontakt med etanol, vilket leder till förgiftning som kan reagera på kroppen symptom: illamående och kräkningar, svår huvudvärk, feber och rodnad i hals, ansikte, bröst, hjärtklappning, och svår andnöd, kramp i händer och fötter.

• Sluta dricka alkohol igen.

• De närmaste 4 timmarna dricker mer vatten.

• Läs anteckningen - kontraindikationer och följ dem i anteckningen till läkemedlet.

• Om läkemedlet togs under behandling, är alkohol kontraindicerad för användning från 3 dagar till 1 månad (beroende på behandlingsläkarens anvisningar).

• Det spelar ingen roll vilken form av abaktal som tas med alkohol, effekten kommer att ha både en tablett och salva.

• Om detta händer för första gången är risken för hälsorisk minimal.

• Se din läkare för mer hjälp och råd.

- I beräkningarna av tabellen beräknas den genomsnittliga indikatorn för den berusade (genomsnittliga graden av berusning) beräknad i proportion till kroppsvikt 60 kg.

- Alkoholen, som kan påverka drogen, innefattar: öl, vin, champagne, vodka och annan stark dryck.

- Även 1 dos alkohol kan påverka läkemedlet i kroppen.

För 1 dos berusad för olika drycker, det anses vara:

Abaktal och alkohol: interaktion och konsekvenser

Abaktal är ett bredspektrum antibiotikum. Det används vid behandling av ett antal sjukdomar från njurinfektion, genitourinvägar till gonorré och meningit. Men det är viktigt för oss att svara på frågan: är det möjligt att dricka abacal med alkohol? För att svara på denna fråga, låt oss bli bekant med läkemedlets egenskaper.

Den aktiva substansen av preparatet - pefloksitsin - har en stark baktericid effekt och avser den 2: a generationen innebär syntetiska fluorokinoloner. Denna effekt av läkemedlet sträcker sig till de flesta gramnegativa bakterierna, orsakssambanden hos många purulenta inflammatoriska sjukdomar.

Tillämpad abaktal och för behandling av patienter med nedsatt immunstatus hos olika infektionssjukdomar. Det kan fungera både som ett medel för monoterapi och i kombination med andra droger. Om du använder abaktal efter alkohol, kan följden av fusion av ett kraftfullt antibiotikum och alkohol vara det mest oförutsägbara.

Alkohol påverkar inte bara mekanismen för smältning av antibiotikum av kroppen, men också på läkemedlets aktivitet. En massa abakthal och alkoholeffekter kan vara ganska allvarliga. På grund av alkoholen fördröjs antibiotikum i kroppen hos patienten för längre tid än vanligt, vilket i sin tur kan leda till ökade toxiska effekter på njurarna.

Giftigt, eftersom hepatiska enzymer som är ansvariga för klyvning av skadliga ämnen, är bundna av alkohol och agerar mindre produktiva. Som ett resultat ökar belastningen på njurarna och patientens genitourinära system ibland.

I en patient kommer njurarna att klara det förbättrade driftsättet, det andra gör det inte. Kompatibiliteten hos abaktal och alkohol kan leda till kräkningar, huvudvärk och allmän förgiftning av kroppen. Naturligtvis beror mycket på dosen av alkohol. Dyspné kan vara den minsta konsekvensen av en sådan kombination.

De flesta läkare rekommenderar att du utesluter interaktionen mellan Abaktal och alkohol. Efter att ha tagit antibiotika är det bäst att avstå från att dricka alkohol i minst tre dagar.

Abactal tabletter med cystit

Urologists används Abaktal tabletter cystit att förstöra patogena bakterier som lever i blåsan epitelytan. Läkemedlet hänför sig till antibiotika hos fluorokinoloner-gruppen. Efter intag Abaktal absorberas snabbt i mag-tarmkanalen och är lokaliserad i vävnader i det urogenitala systemet, hämning av DNA-replikation av patogena bakterier och har en katastrofal påverkan på syntesen av proteiner. Biotillgängligheten av läkemedlet når 100%. Dess avlägsnande från kroppen utförs tillsammans med avföring och urin.

Indikationer för användning

Abaktal används för bakteriell cystit orsakas av mottagliga därtill patogener (Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Klebsiella, Enterobacteriaceae, Proteus, Staphylococcus, Pseudomonas aeruginosa, Mycoplasma, gonokocker).

Dosering och administrering

Beslutet om huruvida pefloxacin används vid behandling av cystit bör tas av läkaren, med hänsyn till resultaten av patientens analyser och hans allmänna tillstånd. För att undvika skadliga effekter på magen ska Abaktal tas medan du äter och dricker mycket vätskor.

För att undertrycka inflammationsprocessen med cystit, föreskrivs vuxna 400 mg mediciner på morgonen och kvällen. I den kroniska formen av leversvikt rekommenderas den dagliga dosen av pefloxacin att reduceras till 400 mg per dag.

Biverkningar

Användningen av antibiotika Abaktal vid behandling av blåsans infektioner kan leda till patientens klagomål om följande villkor:

 • störningar i matsmältningsorganet (erctation, halsbränna, kräkningar, aptitförhöjning, tarmförlust, pseudomembranös kolit);
 • salt eller föroreningar av blod i urinen;
 • interstitiell nefrit;
 • huvudvärk;
 • ökad nervös excitabilitet
 • konvulsioner;
 • depression;
 • yrsel;
 • sömnlöshet;
 • darrande i lemmarna;
 • hallucinationer;
 • smärta i leder och muskler;
 • inflammation i venösa väggar;
 • överkänslighetsreaktioner (utslag, urtikaria och klåda på huden, bronkospasm, allergisk mot ultravioletta strålar).

Laboratorietest i patienter som tar Abaktal, patologiska förändringar i sammansättningen av det perifera blodet, förhöjda nivåer av bilirubin kan detekteras, alkaliskt fosfatas, och leverenzymer.

Påverkan på förvaltningen av ett fordon: piller Abaktal kunna ha en negativ inverkan på koncentrationen av uppmärksamhet, så de bör inte användas av förare och människor vars verksamhet har samband med arbetet med de potentiellt farliga föremål.

Kontra

Abaktal ska inte tas till personer som lider av intolerans mot dess komponenter eller kinolongrupppreparat.

Med försiktighet bör man använda antibiotika i ålderdom, liksom med förvärring av kroniska patologier i matsmältningssystemet, epilepsi, uttalat nedsatt njur- eller leverfunktion.

Behandlingstid

Den genomsnittliga behandlingen för cystit med Abaktal tabletter är 7 dagar.

Interaktion med andra droger

Samtidig mottagning av Abaktal med kloramfenikol eller tetracyklin leder till ömsesidig försvagning av deras terapeutiska effekt.

Antacidpreparat sänker absorptionshastigheten för pefloxacin från matsmältningsorganet. För att uppnå den förväntade terapeutiska effekten bör intervallet mellan dessa metoder vara minst 2 timmar.

Ranitidin och cimetidin sänker utsöndringen av pefloxacin från kroppen. Abaktal ökar innehållet i icke-iscensatta antiinflammatoriska läkemedel i blodet, Theophyllin och Ciclosporin, förbättrar den kliniska effekten av indirekta antikoagulantia.

Pefloxacin är inte kompatibel med alkohol. Alkoholhaltiga drycker minskar antibiotikumets terapeutiska effektivitet och ökar dess negativa påverkan på kroppen.

överdos

Överskridande dosen som föreskrivs av läkaren kan leda till ökad nervös excitabilitet, förvirring och uppmanar kräkningar. Med en allvarlig överdos kan patienten få beslag och svimning.

Om en stor dos av pefloxacin slumpmässigt konsumeras, ska patienten induceras att kräkas och ta ett läkemedel med en absorberande effekt (Activated Carbon, Smektu, etc.). Efter detta är han ordinerad terapi, vilket bidrar till att eliminera de utvecklade symtomen.

Förvaringsförhållanden

Vi rekommenderar att tabletterna hålls borta från solljus och fukt. Temperaturen i luften på platsen där de lagras bör inte överstiga + 25 ° C.

Utgångsdatum

Läkemedlet är användbart under 36 månader.

Sammansättning och form av frisättning

Abaktala Effekt vid behandling av inflammatoriska processer i blåsan på grund av verkan av dess huvudkomponent pefloxacin - antimikrobiella substanser av syntetiskt ursprung, som kännetecknas av ett brett spektrum av antibakteriell aktivitet. I läkemedlet är denna komponent i form av mesylatdihydrat. Massfraktionen av pefloxacin i varje tablett är 400 mg.

Genom inaktivt läkemedelskomponenten innefattar povidon, hypromellos, talk, natrium-karboximetylstärkelse, titandioxid, kiseldioxid, polyetylenglykol 400, magnesiumstearat, laktosmonohydrat, palmvax, potatisstärkelse.

Abaktal säljs i form av ovala tabletter av en strömlinjeformad form, täckt med en vit enterisk beläggning. Lådan innehåller 10 tabletter, placerade i en förpackning med en enda cellkontakt.

Graviditet och laktemi

Läkemedlet är förbjudet för användning i alla trimester av graviditet och amning.

Ansökan i barndomen

Läkemedlet kan inte användas vid behandling av personer yngre än 18 år.

Villkor för ledighet från apotek

För att köpa antibiotikum Abaktal behöver patienten få recept från läkaren.

ABAKTAL ® (ABACTAL)

Form av utsläpp, komposition och förpackning

Lösning för infusioner Genomskinlig, från gulaktig till gul eller från grön till grön, med praktiskt taget inga synliga partiklar.

Hjälpämnen: askorbinsyra, bensylalkohol, dinatriumedetat, natriumbikarbonat (för pH-justering), natriummetabisulfit, vatten d / u.

5 ml - ampuller av färglöst glas (10) - kartonger.

flik., pokr. filmbeläggning, 400 mg: 10 st.
Reg. №: No. 1704/96/01/07/12/13 av 11/07/2012 - Den nuvarande

Tabletter, filmbelagda vit eller gulaktig färg, avlång, biconcave.

Hjälpämnen: kolloidal vattenfri kiseldioxid, majsstärkelse, laktosmonohydrat, magnesiumstearat, povidon, natriumstärkelseglykolat, talk, renat vatten.

Skalsammansättning: hypromellos, makrogol 400, talk, titandioxid (E171), karnaubavax.

10 st. - blåsor (1) - kartonger.

Farmakologisk aktivitet

Syntetiskt antibakteriellt läkemedel från gruppen av fluorokinoloner.

Pefloxacin inhibera bakteriell DNA-replikation genom att hämma topoisomeras II (DNA-gyras), som ansvarar för nedbrytningen av DNA-kedjor. Gyrase är ett viktigt enzym av bakterier, som innehåller två A- och B-subenheter. DNA-gyras katalyserar negativ supercoiling superspiral så att en kovalent sluten cirkulär molekyl kromosomalt och plasmid-DNA kunde stanna inuti bakteriecellerna. Det antas att pefloxacin, liksom andra kinoloner, kan specifikt binda till det som bildas av DNA och DNA-gyras och inte enbart med DNA-gyras komplex.

Kinoloner hämmar också topoisomeras IV, vilket strukturellt liknar DNA-gyrase. Det är emellertid fortfarande oklart huruvida detta bidrar till den antibakteriella effekten av kinoloner.

För känsliga mikroorganismer pefloksatsinu känslighetsgränsen är satt till ett värde på MIC ≤2 mg / ml och resistent mot mikroorganismer pefloksatsinu - med MIC> 4,0 ug / ml. Således anses mikroorganismer vara känsliga om MPA90≤2 μg / ml och måttligt känslig om MPA90 > 2, men 4 | ig / ml till läkemedlet resistent Gram-negativa anaerober, Spirochaeta spp., Mycobacterium tuberculosis.

farmakokinetik

Efter intag i en dos av 400 mg absorberas pefloxacin nästan helt från matsmältningsorganet. Efter en tablett uppnås en plasmakoncentration på 4 μg / ml inom 1,5 timmar.

Med multipel upptagande pefloxacin inuti vid en dos av 400 mg 2 gånger / dag Cmax och Cmin i serum uppnås inom 48 timmar, med Cmax i serum är från 7,9 μg / ml till 10 μg / ml och Cmin innan du tar nästa dos - 3,8 mcg / ml. T1/2 ökar till 12,3 timmar.

Farmakokinetiken för pefloxacin för intravenös administrering liknar läkemedlets farmakokinetik vid intag. Med den upprepade administreringen av pefloxacin till friska frivilliga personer i en dos av 400 mg 1-2 gånger / dag Cmax i plasma omedelbart efter infusion uppgick till 5,8 μg / ml. 12 timmar efter infusion, Cmin i plasma uppnådde 1,49 μg / ml. Efter administrering av den 10: e dosen, den genomsnittliga Cmax och Cmin av läkemedlet i plasma var 9,55 μg / ml och 4,22 μg / ml.

Bindning till plasmaproteiner är 20-30%. Vd - 1,7 l / kg. AUC - 29,5 mg / ml / h.

Pefloxacin fördelas snabbt i vävnader och kroppsvätskor både efter intag och efter intravenös administrering.

Vid 12 timmar efter oral administration vid en dos av 400 mg var koncentrationen av pefloxacin i gallan 83 μg / ml.

Som ett resultat var koncentrationen av läkemedlet i gallan 2-3 gånger högre än koncentrationen i plasma vid administrering av pefloxacin 800 mg. Cmax Pefloxacin i gallan uppnås 4 timmar efter administrering av läkemedlet.

Som med oralt och med iv introduktion observeras en viss kumulation av pefloxacin.

Metaboliserad i levern. Det finns 5 metaboliter, varav 4 finns i urinen. De två huvudmetaboliterna inkluderar pefloxacin-N-oxid, som har minimal antibakteriell aktivitet, och N-dimetyl metabolit med aktivitet jämförbar med aktiviteten hos pefloxacin. Plasmakoncentrationen av denna metabolit är emellertid lägre: 2-3% av koncentrationen av pefloxacin.

T1/2 är cirka 10,5 h. Pefloxacin och dess två huvudmetaboliter utsöndras från kroppen genom njurarna (31-59%). I allmänhet utsöndras 60% av dosen i urinen och 40% - med avföring. I renal tubuläret reabsorberas läkemedlet. Njurclearance är låg, dosberoende och är 0,11-0,21 ml / sek.

Metaboliter erhålls i följande proportioner: N-dimetyl-pefloxacin-20% dos, pefloxacin-N-oxid - 16,2% dos.

Oförändrat pefloxacin och båda metaboliterna finns i urinen inom 48 timmar efter att läkemedlet tagits; måttlig antibakteriell aktivitet manifesteras i ytterligare 5 dagar.

20-30% av pefloxacin och dess metaboliter utsöndras med gall. I gallon detekteras oförändrat pefloxacin i form av ett konjugat av glukuronid och ett N-oxidderivat.

Farmakokinetik i speciella kliniska fall

Störning av njurfunktionen påverkar inte koncentrationen av pefloxacin i serum. T1/2 drogen beror inte på graden av njursvikt.

Hos patienter med leversjukdom minskar clearance av pefloxacin från plasma signifikant och följaktligen T1/2 i 3-5 gånger. I urinen finns 3-4 gånger mer oförändrat pefloxacin.

Indikationer för användning

Behandling av infektionssjukdomar orsakade av mikroorganismer som är känsliga för beredningen:

- urinvägsinfektioner (inklusive prostatit)

- infektioner i luftvägarna (exacerbation av kronisk bronkit, exacerbation av cystisk fibros, nosokomial lunginflammation);

- infektioner i ENT-organen (inklusive kronisk bihåleinflammation, svårt yttre otitmedium)

- svåra bakterieinfektioner i mag-tarmkanalen

- infektioner i lever och gallvägar

- infektioner av ben och leder (inklusive osteomyelit orsakad av gramnegativa mikroorganismer)

- infektioner i huden och mjuka vävnader (inklusive de som orsakas av stafylokocker, resistenta mot penicillin)

- hjärnhinneinflammation (om patogen är känslig endast för pefloxacin)

Läkemedlet är effektivt för att förebygga infektioner hos patienter med immunbrist.

Det används som en monoterapi eller i kombination med andra antimikrobiella läkemedel.

Doseringsregimen

för av vuxna den genomsnittliga dosen för oral administrering är 800 mg / dag. Läkemedlet är ordinerat för 400 mg (1 tablett) 2 gånger per dag, var 12: e timme. Den maximala dagliga dosen är 1,2 g.

vid behandling av urinvägsinfektioner Abaktal kan ges i en dos av 400 mg (1 tablett) 1 gång per dag, på grund av den höga koncentrationen av pefloxacin i urinen.

för behandling av okomplicerad gonorré hos män och kvinnor administreras läkemedlet en gång i en dos av 800 mg.

Tabletter ska tas med måltider för att undvika avvikelser från mag-tarmkanalen.

Till patienter i hög ålder Pefloxacin ska ges i en lägre dos. Eftersom Abaktal 400 mg tabletter inte kan separeras, bör detta läkemedel inte användas i denna kategori av patienter.

Hos patienter med nedsatt njurfunktion förändras inte utsöndringen av pefloxacin från kroppen, eftersom läkemedlet utsöndras huvudsakligen genom levern. därför patienter med nedsatt njurfunktion ingen individuell dosering krävs. Pefloxacin utsöndras inte genom hemodialys, så inga ytterligare doser krävs vid slutet av dialysförfarandet.

i patienter med svårt nedsatt leverfunktion frisättningstiden för pefloxacin ökar signifikant, därför är det efter bestämning av pefloxacinkoncentrationer i serum rekommenderat att förskriva läkemedlet i en dos av 400 mg / dag (var 24-48 timmar).

Lösning för infusioner

Abaktal ® administreras IV infusion i 1 timme i en dos av 400 mg var 12: e timme. Den maximala dagliga dosen är 1,2 g.

Innehållet i en ampull (400 mg) späds i 250 ml 5% glukoslösning. Abaktal ® kan inte spädas med en lösning av natriumklorid eller en lösning innehållande kloridjoner.

För att snabbare uppnå effektiva koncentrationer i blodet, börjar behandlingen med en chockdos på 800 mg.

för förebyggande av infektioner vid kirurgiska ingrepp läkemedlet rekommenderas att administreras i en dos av 400 mg till 800 mg per timme före operationen.

Patienter med nedsatt leverfunktion läkemedlet administreras i en dos av 8 mg / kg kroppsvikt under 1 timme vid gulsot - 1 gång / dag, med ascites - var 36: e timme, med gulsot och ascites - var 48: e timme.

i äldre patienter Det rekommenderas att använda läkemedlet i lägre doser.

Hos patienter med nedsatt njurfunktion förändras inte utsöndringen av pefloxacin från kroppen, eftersom läkemedlet utsöndras huvudsakligen av levern. därför patienter med nedsatt njurfunktion Det är inte nödvändigt att minska dosen av läkemedlet.

Pefloxacin utsöndras inte under hemodialys, så vid slutet av dialysförfarandet krävs ingen ytterligare dos.

Bieffekt

Biverkningen av pefloxacin liknar den hos andra kinoloner.

Bestämning av frekvensen av biverkningar: mycket ofta (≥1 / 10), ofta (≥1 / 100, ® därför innehåller laktos formulering i tablettform inte administreras till patienter med dessa sällsynta genetiska sjukdomar såsom galaktosintolerans, laktasbrist eller nedsatt glukos absorption. galaktos.

Om du tar pefloxacin kan det leda till falska positiva testresultat för opioider, så det är nödvändigt att bekräfta positiva testresultat med mer specifika metoder.

Det kan finnas falskt positiva resultat vid bestämning av glukos i urinen genom kopparreduktionsmetoden (med användning av kopparsulfat), därför bör enzymatiska analysmetoder användas.

Användning i barnläkemedel

Abaktal® är kontraindicerat barn och ungdomar under 18 år under tillväxtperioden på grund av den toxiska effekten på lederna. Dessutom innehåller infusionslösningen bensylalkohol, som kontraindiceras hos barn under 3 år.

Påverkan på förmågan att köra fordon och hantera mekanismer

Influens är frånvarande eller obetydlig, utom i sällsynta fall då Abaktal ® kan orsaka störningar i mental och / eller fysisk förmåga att köra eller arbeta med andra mekanismer.

Patienter som kör fordon bör varnas om den potentiella risken för anfall.

Resultat av prekliniska säkerhetsstudier

Studier av akut toxicitet hos möss, råttor och kaniner avslöjade en minimal akut toxicitet hos läkemedlet. LD-värden50 pefloxacin: möss - 1000 mg / kg efter oral administrering och 255 mg / kg efter intravenös administrering; råttor - 2.400 mg / kg efter oral och 300 mg / kg efter intravenös administrering.

Långtids toxicitetsstudier på upp till 12 månader på hundar i den kortbeniga hundrasen visade inte några avvikelser vid dosering på 25 och 50 mg / kg. Vid användning vid högre doser (100 mg / kg) observerades en viss skada på testiklarna och erosionen av brosket i lederna hos unga djur.

Många studier in vitro och in vivo har visat att pefloxacin inte har någon mutagen och genotoxisk effekt.

Studier av läkemedlets effekt på fertilitet och reproduktiv funktion visade att läkemedlet i dagliga doser upp till 400 mg / kg inte hade någon teratogen effekt. Läkemedlet i doser upp till 100 mg / kg påverkar inte fertiliteten hos hanrotter.

Även pefloxacin passerar placentabarriären, var det inte framkommit någon i samband med pefloxacin betydande ökning av antalet missbildningar hos foster kaniner och råttor.

I 2-åriga cancerframkallande studier noterades en ökning av antalet godartade tumörer, men ingen ökning av antalet maligna tumörer detekterades.

överdos

symptom: illamående, förvirring, mentala reaktioner, agitation, kräkningar; i allvarliga fall, förlust av medvetande och konvulsioner.

behandling: magsköljning och administrering av aktivt kol för adsorption av läkemedlet. Det är nödvändigt att vidta lämpliga åtgärder mot uttorkning och noggrant övervaka patientens tillstånd. Utför symptomatisk behandling. Hemodialys är inte effektiv.

Droginteraktioner

Antacida som innehåller aluminium, kalcium eller magnesium, och preparat som innehåller järn eller zink, sukralfat, minska upptaget av kinoloner och därför bör de tas i intervall om ej mindre än 2 timmar.

Cimetidin och ranitidin ökar T1/2 pefloxacin och öka dess toxicitet.

Kinoloner minska clearance för teofyllin, koffein och NSAID från plasman och öka deras koncentration i serum, därför samtidig användning kan öka risken för anfall. I kombination kan pefloxacin minska metabolismen av NSAID, teofyllin eller koffein i levern och öka deras serumkoncentrationer. Det är nödvändigt att kontrollera koncentrationen av teofyllin i serum i kombination med pefloxacin och, om nödvändigt, minska dosen av teofyllin.

Quinoloner kan förstärka effekten av orala antikoagulantia. Det rekommenderas att monitorera INR ofta med samtidig administrering av orala antikoagulantia och pefloxacin och omedelbart efteråt.

Försiktighet ska tas vid användning av pefloxacin tillsammans med cyklosporin och isoniazid.

rekommenderas inte för användning med pefloxacin GCS (särskilt hos patienter som är äldre än 60 år, patienter med nedsatt njurfunktion och patienter med höga blodfetter) på grund av de eventuella biverkningar (tendinit, och i ytterst sällsynta fall av hälsenan brista).

Pefloxacin kan uppvisa synergi med beta-laktamantibiotika. Det kan också användas i kombination med metronidazol och vankomycin. När det appliceras med tetracykliner och kloramfenikol verkar pefloxacin som en antagonist.

Pefloxacin och rifampicin kan verka på stafylokocker som synergister; Denna effekt kräver dock bekräftelse av resultaten av laboratorietester.

Rifampicin ökar signifikant clearance av pefloxacin från plasman, så när dessa två droger används tillsammans är det nödvändigt att kontrollera nivån av pefloxacin i plasman.

Villkor för ledighet från apotek

Villkor för lagring

Läkemedlet ska förvaras utom räckhåll för barn, torra, skyddade mot ljus vid en temperatur av högst 25 ° C. Hållbarhet - 3 år.

abaktal

Abaktral: tabletter 400 mg åtgärd. vesch Öar; rr för IV-administrering 80 ml

abaktal avser antibakteriella läkemedel av fluorokinolonserien. Denna fluoroquinolon av den andra generationen hänvisar till den baktericida gruppen av bredspektrumantibiotika. Till det är känsliga både gram-negativa och gram-positiva bakterier.

Utformningsform och sammansättning

Läkemedlets aktiva substans är Pefloxacin.

Utfärdat Abaktal i 2 formulär, i form av:

 1. Tabletter för intag, belagd. De innehåller 400 mg pefloxacin;
 2. En lösning för intravenösa injektioner innehållande 400 mg pefloxacin i 5 ml och ett antal hjälpämnen:
 • Askorbinsyra;
 • Natriummetabisulfit;
 • Natriumedetat;
 • Bensylalkohol;
 • Natriumbikarbonat;
 • Vatten för injektion.

Ungefärligt pris

Farmakologiska egenskaper

Pefloxacin är ett antimikrobiellt läkemedel av den andra generationen av fluoroquinolonserien. Den bakteriedödande effekten beror på den irreversibla blockeringen av isomeras och DNA-hydrazidbakterier, vilka är ansvariga för proteinsyntesen.

Känslig för läkemedlets verkan är både gram-negativa och gram-positiva bakterier.

Det relativa motståndet mot läkemedlets verkan manifesteras av patogener:

 • Clostridium-serien;
 • streptokocker;
 • mykoplasma;
 • Chlamydia.

Vad som gör det nödvändigt att göra en preliminär sådd på känsligheten för pefloxacin.

Resistens manifesteras av anaerob flora, patogener av tuberkulos och syfilis.

90-100% absorberas i mag-tarmkanalen, binder till albumin blod penetrerar väl in i cellerna i organ och vävnader, passerar kroppsvätska genom blod-hjärna, gematoplatsentarny barriärer. Utgången är oftast urin, i mindre - med galla.

Indikationer för abaktal

Infektioner orsakade av grampositiva och gramnegativa aeroba bakterier: de övre och nedre andningsorganen, övre andningsvägarna, mag-tarmkanalen, urinvägarna, bäckenorgan, septiska förhållanden av organismen, endokardit, meningit, osteomyelit.

I kirurgisk praxis används det för att förhindra purulenta komplikationer efter rutinoperationer, behandling av abcesser, flegmon.

viktigt

En av de frekventa sjukdomarna hos män - prostatit påverkar dess reproduktiva egenskaper. Läs mer om hur prostatit påverkar uppfattningen.

Kontra

Vanlig för hela gruppen av fluorokinoloner:

 • Barn under 18 år
 • Svåra lesioner av centrala nervsystemet: cerebral ateroskleros, stroke, epilepsi;
 • Allvarlig skada på njurar och lever - både isolerade och kombinerade
 • Intolerans för komponenterna i läkemedlet.

Anvisningar för användning Abaktal

Tabletter tas oralt, utan att dela upp, 1-2 gånger dagligen efter måltid. För behandling av sexuellt överförbara sjukdomar, ta 1 tablett 1 gång per dag. För att behandla sjukdomar som orsakas av intracellulära bakterier (gonorré) ökas dosen till 2 tabletter 2 gånger om dagen. Abaktal, liksom andra antibiotika, ska tvättas med mycket vatten.

För att förbereda en lösning för intravenös injektion upplöses ampullens innehåll i 200 ml 5% glukos eller dextros, infusionen droppas intravenöst.

Patienter med nedsatt njur- och leverinsufficiens bör korrigeras i riktning mot reduktionen till 50%.

Behandlingsförloppet med Abaktal är 7-14 dagar.

Biverkningar

Manifestationer från nervsystemet:

 1. asteni;
 2. huvudvärk;
 3. yrsel;
 4. Sömnstörning;
 5. Konvulsiv alertness och konvulsiv syndrom;
 6. Retbarhet.

Manifestationer från mag-tarmkanalen:

 1. illamående;
 2. kräkningar;
 3. halsbränna;
 4. Smärta i buken;
 5. Nedsatt aptit
 6. uppblåsthet;
 7. dysbacteriosis;
 8. Fenomenen pseudomembranös kolit;
 9. Ökad levertest, hepatit.
 • Urinsyra diatese;
 • Glomerulonefrit.
 • Hämning av hematopoiesis i form av leukopeni;
 • agranulocytos;
 • Trombocytopeni.

Allergiska reaktioner i form av:

 1. Fotosensibilizanii;
 2. Hudutslag;
 3. Hyperemi i huden;
 4. Det är sällan möjligt att utveckla Quinckes ödem, artralgi.

Som en komplikation efter intravenös infusion - utvecklingen av flebit.

I sällsynta fall finns takykardi, muskelsmärta, tröst.

överdos

Vid överdosering av abaktala observeras symtom på förgiftning, i allvarliga fall kan skador på lever och njur vara möjliga. Det finns ingen specifik motgift, därför är överdosbehandling riktad mot avgiftning, upp till dialysanvändning.

Preparatets kompatibilitet

Abaktal kombineras med andra typer av bakteriedödande antibiotika. Det kombineras väl med droger som verkar på anaeroba mikroorganismer - metronidazol, ornidazol.

Oförenlig med antibiotika bakteriostatisk verkan.

Med tanke på sannolikheten för ljuskänslighet bör patienter undvika exponering för UV-strålning under behandling med abaktal.

När du tar drogen rekommenderas inte att köra transport och delta i aktiviteter som kräver koncentration.

Abaktal och alkohol

I kombination med alkohol ökar sannolikheten för skador på lever och njurar.

Frigivande av läkemedlet i apoteksnätet

Du kan bara köpa Abaktal på apotek endast på recept. Avser antibakteriella läkemedel av medelpriskategori.

Villkor för lagring

Läkemedlet ska lagras på ett ställe som är otillgängligt för små barn vid en temperatur av högst 25 grader. Hållbarhet Abaktal är 3 år.

Abaktal - bruksanvisningar + recensioner och analoger + recept

Det slovenska läkemedlet Abaktal är ett av de mest kraftfulla moderna läkemedlen avsedda för behandling av ett brett spektrum av smittsamma och inflammatoriska processer. Polikliniskt föreskriven tablettform av droger, med ett bekvämt schema för upptagande och svåra förhållanden behandlas på sjukhuset genom intravenös infusion av detta läkemedel. Varför läkemedlet är receptbelagt, i vilken ålder kan du tillämpa det och hur man gör det korrekt? Svaren på de viktigaste frågorna samlas in i materialet nedan.

Abaktiska instruktioner för användning

Detta syntetiska antibiotikum, enligt modern klassificering, avser en ganska stor grupp av fluorokinoloner, som är en representant för andra generationen. Preparat av denna grupp är effektiva antimikrobiella medel som används i stor utsträckning inom medicin på grund av den uttryckta bakteriedödande verkan i förhållande till majoriteten av patogena organismer.

Abaktal används också för antibiotikabehandling av olika sjukdomar, men det kan inte tas i självmedicineringsordningen, eftersom det finns specifika kontraindikationer och särdrag av effekten på kroppen.

Läkemedlets sammansättning

Den aktiva substansen i medicinen är pefloxacin, som blev en av de första företrädarna för fluorerade kinoloner. Tillsatsen av fluoratom ökade avsevärt möjligheterna för antibiotika i denna grupp, vilket gör dem mer stabila och effektiva. Pefloxacin, blockerande proteinsyntes i en mikrobiell cell, orsakar dess död, vilket visar bakteriedödande verkan. I spektrumet av dess antimikrobiella aktivitet är följande patogener:

 • Gram-positiva stafylokocker, innefattande meticillinresistent och producerande penicillinas; streptokocker, inklusive S.agalactiae och S.pyogenes; Listeria monocytogenes och difteri bacillus.
 • Gramnegativa Klebsiella, E. coli, Proteus spp., Inklusive P. mirabilis, enterobakterier, Morganella morganii, Vibrio cholerae, Yersinia enterocolitica, Vibrio parahaemolyticus, gonokocker, Haemophilus influenzae, Pseudomonas, Moraxella catarrhalis, alla typer av Campylobacter, Pasteurella multocida, Salmonella, Shigella, Serratia spp., Haemophilus spp., Citrobacter spp. och Helicobacter.
 • Intracellulärt legionella, mykoplasma, klamydia och brucella.

Till ett läkemedel måttligt känsliga pneumokocker, Pseudomonas, Clostridium, Acinetobacter spp., Och tuberkulos bacill, Treponema och andra gramnegativa anaerober uppvisar ett motstånd.

Typ av problem

Ägaren av registreringsbeviset och tillverkaren av läkemedlet är läkemedelsproblemet LEK d.d. från Slovenien. Företaget producerar två doseringsformer av antibiotika:

 • Abaktal 400 mg tabletter vars sammansättning, utöver den aktiva komponenten, innefattar laktosmonohydrat, povidon, majsstärkelse, natriumkarboximetylstärkelse och andra till formningstillsats. Förpackad i blåsor eller burkar med 10 stycken, och sedan i kartongbuntar.
 • En koncentrerad antibiotikumlösning för intravenösa infusioner, varav 1 ml innehåller 80 mg av den aktiva beståndsdelen. Ytterligare ingredienser är vatten för injektion, askorbinsyra, bensylalkohol, natriummetabisulfit och vätekarbonat, dinatriumedetat. Den säljs i 5 ml ampuller, placerad på 10 stycken per låda.
Fotopackning Abaktal 400 mg

Koncentrera innan användningen späds enligt instruktionerna. Den genomsnittliga kostnaden för ett paket med 10 tabletter är 250 rubler, ampuller - 540.

Recept på latin

Sedan januari 2017 har strikta begränsningar av den fria försäljningen av antimikrobiella medel införts lagstiftningsvis. Listan över tillåtna läkemedel ingår ett tiotal läkemedel för utvärtes bruk, och de återstående antibiotika säljs endast i närvaro av en korrekt ifylld receptblankett.

Vad är det för? Tillgängligheten av antibakteriella läkemedel ledde till mass självbehandling och som ett resultat bildandet av immunitet mot patogener mot droger. Problemet har nått en global skala, därför inom ramen för WHO-programmet om motstånd, och sådana regler infördes.

Rp.: Tab. Abaktal 0,4

D. t. d. № 10

Ta en tablett två gånger om dagen i 5 dagar.

Hur korrekt använder du läkemedlet Abaktal

Antibiotika med ett brett spektrum av effekter har en bakteriedödande effekt mot den patogena mikrofloran som trängde in i kroppen hos de sjuka. En av dessa läkemedel är Abaktal.

Effektspektrum

Läkemedelsbehandling används för vissa patologier orsakade av mikroorganismer som är mottagliga för effekterna av "abaktal". Läkemedlet kan undertrycka vissa typer av infektioner:

 • Hemophilusstav;
 • gonokock;
 • E. coli;
 • klebsiella;
 • mykoplasma;
 • salmonella;
 • stafylokock;
 • streptokock;
 • Heliobakter;
 • chlamydia;
 • Enterobacteriaceae.

Vissa bakterier har motstånd mot läkemedlets aktiva substans:

 • Kochs trollstav;
 • borrelia;
 • spiroketer;
 • Clostridia och andra.

Tillstånd och förbud att använda

Terapeutisk effekt på bakterier, känslig för den aktiva substansen, utförs med en mängd olika smittsamma processer. De inkluderar:

 • abscesser;
 • halsont;
 • artrit;
 • Bakteriell lunginflammation;
 • Bronkopulmonala infektioner;
 • Tyfoid feber;
 • vaginit;
 • Inflammatoriska processer i mellanörat;
 • sinusit;
 • gonorré;
 • meningit;
 • Cystisk fibros;
 • brännskador;
 • osteomyelit;
 • peritonit;
 • pyelonefrit;
 • prostatit;
 • lindad;
 • Förnybar och kronisk bronkit;
 • salmonella;
 • halsfluss;
 • Rörformiga abscesser;
 • uretrit;
 • frontal sinuit;
 • chlamydioses;
 • kolera;
 • kolecystit;
 • cystit;
 • shigellos;
 • Gallblåsers empyema;
 • endokardit;
 • endometrit;
 • Sår.

Läkemedlet är föreskrivet för profylaktiska effekter med nedsatt immunitet, för behandling av infektioner inom sjukhus och försvagning efter kirurgiska ingrepp.

Kontra

De viktigaste förbuden vid användning är:

 • Gester av bär och utfodring av barnet;
 • Åldersperioden är upp till 18 år;
 • Hög känslighet för de aktiva ingredienserna i produkten.

Med försiktighet ordineras läkemedlet för CNS-patologier i kombination med nedsatt njur- och leverinsufficiens.

Alternativ för antagning

Längden av behandlingstiden beror på sjukdomen, kroppens tillstånd och data från laboratoriediagnosen. Läkaren är ansvarig för läkemedlets mängd och behandlingsregimen.

"Abaktal" instruktioner för användning av tabletter:

 1. Den genomsnittliga dosen är 800 mg, som är uppdelad i två injektioner, på en halv dag.
 2. Individuella genitourära sjukdomar kräver användning av 400 mg två gånger om dagen, på morgonen och kvällen.
 3. Okomplicerad gonorré i manlig och kvinnlig terapi utförs en gång om dagen till 800 mg.
 4. När levern är otillräcklig administreras läkemedlet 400 mg, om en dag eller två.

"Abaktal" instruktioner för användning i ampuller:

 1. Intravenöst administreras det farmakologiska medlet genom infusion, 400 mg var 12: e timme. Den totala administrationsperioden är 60 minuter. Före manipuleringen utförs förberedelsen: ampullens innehåll späds ut i 250 ml glukos (5%).
 2. För att påskynda utseendet i blodet med den högsta terapeutiska koncentrationen fördubblas dosen av "Abaktal" (800 mg). Den maximala volymen av läkemedlet är 1,2 g.
 3. För att förhindra infektioner under preoperativperioden administreras läkemedlet vid 400-800 mg per timme före ingreppet.
 4. Med leversjukdomar beräknas en enstaka dos vid 8 mg per kg patientvikt, med en varaktighet av manipulation upp till en timme. Patienter med gulsot sätts på en droppare en gång om dagen, med ascites - vid 36 timmar när de kombinerar dessa sjukdomar - en gång varannan dag.

Hos äldre kräver användningen av "Abaktal" dosjustering genom att minska mängden substans - både i tabletter och injicerbara former.

Negativa reaktioner

Den farmaceutiska produkten kan orsaka bieffekter vid användning.

 • diarré;
 • Dyspeptiska störningar;
 • Transformation av gustatory vanor;
 • Förändringar i bilirubin;
 • Neka att äta;
 • Ökad aktivering av leverenzymer;
 • Pseudomembranös variant av kolit;
 • kräkningar;
 • Illamående.

Central Nerve Department:

 • huvudvärk;
 • Rastlöst beteende
 • yrsel;
 • Förhöjd mental spänning;
 • Sömnstörningar;
 • Depressivt tillstånd
 • Försämring av synen;
 • Förvirrad medvetenhet;
 • hallucinationer;
 • Skakande lemmar;
 • Konvulsiva tillstånd.
 • kristalluri;
 • Partiklar av blod i urinen;
 • Interstitiell nefrit.
 • Muskelvärk;
 • artralgi;
 • tendonit;
 • Ruptures av Achillessenen.
 • bronkospasm;
 • Hudutslag
 • Hyperemi av dermis;
 • klåda;
 • nässelfeber;
 • Ökad mottaglighet för ultravioletta strålar.

Funktioner av användning

Innan du använder medicinen är det nödvändigt att ta hänsyn till:

 1. Användning av "Abaktal" i ampulform är endast möjlig vid medicinska institutioner - droppare ska läggas av specialister.
 2. Under perioden med terapeutisk manipulation och en vecka efter dem bör patienter undvika ultraviolett bestrålning.
 3. Eventuella negativa reaktioner, uppenbarade vid användning av mediciner, kräver omedelbar behandling.
 4. I åldersintervallet efter 60 år används botemedlet med stor försiktighet.

Farligt arbete, körning kräver mer uppmärksamhet.

I perioder av att bära en baby

I kliniska prövningar på djur noterades att läkemedlet negativt påverkar tillväxten av brosk och benvävnad. Testning under graviditet utfördes inte, i samband med vilken läkemedlet inte är förskrivet.

Antibiotikum tränger in i bröstmjölk, därför är det kontraindicerat under amning. Om det är omöjligt att hitta alternativa alternativ för att ersätta Abaktal, då när han utses, överförs barnet till artificiell utfodring.

"Abaktal" och alkohol

Behandling med något antibakteriellt medel är inkompatibelt med intag av alkoholhaltiga och låga alkoholdrycker. Vid tillfällen av terapeutiska effekter upplever levern ökad stress. Etylalkohol, kommer in i det, överbelastar hepatocyterna, vilket leder till deras massdöd. Slutresultatet av att kombinera alkohol och drogen kommer att vara utveckling av cirros och hepatit.

Alkoholhaltiga drycker ökar biverkningarna av mediciner, vilket leder till allvarliga komplikationer. Den aktiva substansen i läkemedlet utsöndras av njurarna, och alkohol accelererar denna process på grund av dess diuretiska egenskaper. Resultatet av kombinationen kommer att vara en minskad koncentration av medicinering i kroppen och ineffektiviteten av behandlingen.

överdosering

Oavsiktlig användning av läkemedlet i stora volymer än rekommenderat kan orsaka utveckling av kroppens spontana reaktioner:

 • Illamående med kräkningar;
 • Förvirrad medvetenhet;
 • Mental upphöjning;
 • Konvulsivt syndrom;
 • Kortvarig medvetslöshet.

Om symtom på överdosering uppstår bistås patienten:

 • Gastric lavage;
 • Införande av absorbenter - aktivt kol.

Efter primärvården övervakas patienten av medicinsk personal. Patienten ordineras en ökad mängd vätska, behandlingstiden bestäms av symptomen.

Möjlig interaktion

Läkemedlet kan komma i konflikt med andra läkemedel, vilket visar olika reaktioner:

 1. Antatsida, som i sin sammansättning innehåller magnesium- och aluminiumhydroxider, kan sakta absorptionen av den aktiva substansen. Intervallet mellan medicinerna för dessa läkemedel ska vara mer än två timmar.
 2. "Cimetidin" och "Ranitidin", i kombination med "Abaktal", kan leda till en ökning av koncentrationen av den aktiva beståndsdelen i den senare.

Läkemedlet bör inte blandas med några lösningar som innehåller klorjoner för att förhindra nederbörd.

Liknande medel

Det finns många substitut för "Abaktal", behovet av vilket uppstår vid utveckling av biverkningar eller allergiska reaktioner:

Bestämning av den nödvändiga analoga medicinen utförs av den behandlande läkare-specialisten. Det tar hänsyn till kroppens allmänna tillstånd, indikatorerna för laboratoriediagnos, individuell reaktion.

recensioner

Patienternas respons på abaktalbehandlingsregimen varierar från positivt till djupt negativt. Underlåtenhet att följa reglerna för upptagande, alkoholkonsumtion - allt detta medför en negativ åsikt av patienter om läkemedlets effektivitet.

Med alla rekommendationer ger drogen höga priser bland liknande antibiotika.

Maria: Efter en kejsarsnitt hade jag inte feber i fyra dagar. Har utsett "Abaktal" intravenöst. Efter den första droppen gick temperaturen ner och återvände inte. Jag hade inga biverkningar - varje patient hade sin egen reaktion på antibiotika.

Svetlana: Jag tar drogen den sjätte dagen och jag mår bra. I de tidiga dagarna började milda åkommor - magen blev lite illamående. Den behandlande läkaren berättade för mig att en sådan effekt uppstår från fel mottagning - inte vid tidpunkten för ätandet. När jag började följa anvisningarna gick allting iväg. Läkemedlet är bra - alla symtom på blåsan togs av under de första dagarna.

Catherine: Jag var ordinerad till denna botemedel mot inflammatoriska kvinnor. Hon varade bara två dagar - hon drack det på ett piller på natten. På den första dagen jag led av sömnlöshet var det huvudvärk och blev ständigt sjuk. En dag senare, alla musklerna ont, på morgonen gick knappt ut ur sängen. Illamående slutade inte hela dagen, gick som förtrollad, även små hallucinationer uppstod. Jag klagade till doktorn, men han berättade att jag skulle dricka hela kursen till slutet.

abaktalanvisningar för användning, analoger, kontraindikationer, sammansättning och priser på apotek

Latinska namn: Abaktal

Aktiv substans: Pefloxacin (Pefloxacin)

ATX-kod: J01MA03

tillverkare: Lek (Slovenien), Sotex FarmFirm (Ryssland)

Hållbarhet Abatabal: 3 år

Villkor för lagring av läkemedel: Vid en temperatur av högst 250C.

Villkor för ledighet från apotek: På recept

Sammansättning, form av frisättning, farmakologisk verkan av abaktal

Sammansättningen av läkemedelsabaktalen

I 1 tablett pefloxacinmesylat 400 mg.

I 5 ml pefloxacinmesylatkoncentrat 400 mg.

Form av frisättning av läkemedelsabaktal

Tabletter i ett skal.

Koncentrera för beredning av en infusionslösning av 5 ml i en ampull.

Farmakologisk verkan av läkemedelsabaktan

Indikationer för användning av läkemedlet Abaktal

Indikationer för användning av läkemedlet Abaktal är:

 • bakteriell meningit, posttraumatisk och postoperativ meningit;
 • bihåleinflammation, mastoidit;
 • kronisk bronkit i förhoppningsfasen, lunginflammation (samhällsförvärvad och sjukhus), bronkiektas;
 • cholecystit, kolangit, peritonit, infektiösa komplikationer av pankreatit;
 • förvärring av kronisk pyelonefrit och urinvägsinfektion;
 • pelvioperitonit, tubo-ovarian abscess, salpingo-oophorit, endometritis;
 • orchitis, prostatit, orkoepididymit;
 • osteomyelit, mjukvävnadsinfektioner;
 • bakteriell endokardit
 • gonorré, klamydia;
 • escherichiosis, salmonellos, shigellos, tyfusfeber, iersinios, kolera, paratyphoid.

Indikationer för användning indikerar också att Abaktal är effektivt för att förebygga eventuella infektioner hos patienter med immunbrist.

Kontraindikationer för användning av abaktal

Kontraindikationer för användningen av läkemedlet Abaktal är:

 • allvarliga allergiska reaktioner mot droger från gruppen av kinoloner;
 • överkänslighet mot fluorokinoloner;
 • hemolytisk anemi
 • laktosintolerans, försämrad absorption av glukos och galaktos;
 • ålder till 18 år;
 • amning;
 • graviditet.

C försiktighet är föreskriven för ateroskleros av hjärnkärl, epileptisk syndrom, cerebral cirkulation, njur- och leverinsufficiens.

abaktal - Bruksanvisning

Abaktal tas oralt under måltiden. Den genomsnittliga SD är 800 mg, MD är 1200 mg.

Ta 400 mg två gånger om dagen, med ett intervall mellan doser på 12 timmar.

Med infektioner i det genitourära systemet (till exempel cystit) kan 400 mg tas en gång om dagen.

I okomplicerad gonorré, ta 800 mg en gång.

Om leverfunktionen är onormal, sänks abaktal utsöndring, så en daglig dos på 400 mg en eller två gånger om dagen. Vid minskning av dosen i strid mot njurfunktion är inte nödvändigt.

Anvisningar för användning Abaktal IV

Innehållet i ampullen upplöses i 250 ml glukoslösning. Den resulterande lösningen injiceras / droppar mycket långsamt. Vid svåra infektionssjukdomar administreras 800 mg en gång, med en övergång till 400 mg var 12: e timme. I okomplicerade sjukdomar - 400 mg två gånger om dagen. Om kreatininclearance är mindre än 20 ml / min vid nedsatt njurfunktion rekommenderas att dosen minskas med hälften. Med samtidig leversjukdomar föreskrivs 8 mg / kg kroppsvikt. Med gulsot administreras denna dos en gång om dagen, med ascites - var 36: e timme, och med kombinationen av ascites och gulsot - en gång två gånger om dagen. Efter infusioner med positiv dynamik och behovet av att fortsätta behandlingen kan du gå till behandlingen i form av tabletter.