Huvud
Förebyggande

5 NOC - instruktioner för användning, analoger betyg frisättningsform (tabletter av 50 mg) läkemedel för behandling av cystit, pyelonefrit och andra urinvägsinfektioner hos vuxna, barn och i graviditet

I den här artikeln kan du läsa instruktionerna för att använda drogen 5 NOC. Presenterade är recensioner av besökare på webbplatsen - konsumenterna av denna medicinering samt yttranden från läkare specialister på användningen av 5 i sin praktik. En stor förfrågan är att aktivt lägga till sin återkoppling om drogen: medicinen hjälpte eller hjälpte inte till att bli av med sjukdomen, som observerades komplikationer och biverkningar, eventuellt inte deklarerade av tillverkaren i anteckningen. Analoger 5 i närvaro av existerande strukturella analoger. Används för behandling av cystit, pyelonefrit och andra infektioner i urinvägarna hos vuxna, barn, samt under graviditet och amning.

5 NOC - ett antimikrobiellt medel, ett 8-hydroxikinolinderivat.

Har ett brett utbud av åtgärder. Inhiberar selektivt syntesen av bakteriellt DNA, bildar komplex med metallinnehållande enzymer i den mikrobiella cellen.

Aktivt mot grampositiva och gramnegativa bakterier och andra mikroorganismer: Ureaplasma urealyticum, Mycoplasma hominis, Mycobacterium tuberculosis, Trichomonas vaginalis. Effektiv mot vissa arter av svampar (Candida, dermatofyter, mögelsvampar, vissa patogener av djupa mykoser).

farmakokinetik

Nitroxolin absorberas väl från matsmältningsorganet (90%). Metaboliserad i levern. Det utsöndras huvudsakligen av njurarna i oförändrad form och delvis med galla. Det finns en hög koncentration av konjugerat och okonjugerat läkemedel i urinen.

vittnesbörd

Behandling av akuta, kroniska och återkommande urinvägsinfektioner orsakade av mikroorganismer känsliga för nitroxolin:

 • pyelonefrit;
 • cystit;
 • uretrit;
 • epididymit;
 • infekterat adenom eller karcinom i prostata.

Förebyggande av infektiösa komplikationer i den postoperativa perioden efter kirurgiska ingrepp på njuren och det urogenitala området, samt diagnostiska och terapeutiska förfaranden (kateterisering, cystoskopi).

Förebyggande av återkommande urinvägsinfektioner.

Blanketter för frisläppande

Tabletterna täcks med ett skydd på 50 mg.

Instruktioner för användning och dosering

Standarddosen för vuxna och ungdomar är 400 mg per dag, uppdelad i 4 uppdelade doser (2 tabletter 4 gånger om dagen). Maximal dos är 800 mg per dag.

Den genomsnittliga dosen för barn äldre än 5 år är 200-400 mg per dag, uppdelad i 4 doser; för barn 3-5 år - 200 mg per dag, uppdelad i 4 doser.

Behandlingsförloppet är 2-4 veckor. Vid behov fortsätter behandlingen med intermittenta kurser (2 veckor i en månad).

Patienter med måttligt nedsatt njurfunktion (kreatininclearance av mer än 20 ml / min) eller leverinsufficiens rekommenderad standard halv den dagliga dosen - 200 mg per dag (1 tablett 4 gånger per dag).

Tabletter ska tas före måltid.

Bieffekt

 • illamående, kräkningar (kan förebyggas genom att ta drogen samtidigt som de äter);
 • ataxi;
 • huvudvärk;
 • parestesi, polyneuropati;
 • takykardi;
 • hudutslag;
 • trombocytopeni.

Kontra

 • katarakter;
 • Njurfel i svår grad (CC mindre än 20 ml / min);
 • svårt nedsatt leverfunktion
 • barn under 3 år
 • graviditet;
 • amningstiden (amning);
 • överkänslighet mot nitroxolin eller andra komponenter i läkemedlet;
 • överkänslighet mot kinoliner.

Applicering under graviditet och amning

Läkemedlet är kontraindicerat för användning under graviditet och amning (amning).

Användning hos barn

5 NOC är kontraindicerat hos barn under 3 år.

Särskilda instruktioner

Nitroxolin ska inte administreras samtidigt med läkemedel som innehåller hydroxikinoliner eller deras derivat.

Förskriva inte behandlingskurser i mer än 4 veckor utan ytterligare undersökning av lever- och njurefunktionen.

Mot bakgrund av behandling med nitroxolin är urinen färgad i en intensiv gulröd färg.

Påverkan på förmågan att köra fordon och hantera mekanismer

Det finns inga data om effekten på förmågan att köra bil eller använda maskiner.

Droganaloger 5 NOC

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • 5-Nitrox
 • nitroksolin
 • Nitroksolin-Akos
 • Nitroksolin-UBF

5-NOC för cystit: användaranvisningar

Cystitis är en ömtålig sjukdom som uppenbarar sig i ett antal obehagliga symptom. De plågor som levereras till henne är så starka att de kan göra livet till en riktig mardröm. Därför är det viktigt att starta en omfattande behandling i rätt tid för att eliminera smitta i blåsarmembranen. Läkare rekommenderar 5 NOC för cystit, som ett väl beprövat effektivt läkemedel.

Symtom på blåsan

Cystitis är en patologi som kännetecknas av ospecifik inflammation i det inre membranet i urinblåsan. Sjukdomen kan utvecklas efter hypotermi, tillsammans med infektiösa patologier, trauma (med våldsam sexuell kontakt), allergier eller under graviditet.

Symtom på blåsan inbegriper:

 1. Snabb urinering under hela dagen och på natten.
 2. Falsk uppmaning att urinera.
 3. Ritning smärta i underlivet, ovanför pubis, i nedre delen av ryggen.
 4. En brännande känsla, smärta, obehag med urinering.
 5. Urin grumlighet, föroreningar av blod och pus.

Det är viktigt att känna igen symtomen på sjukdomen i tid och kontakta doktorn så snart som möjligt, eftersom snabb behandling är nyckeln till framgångsrik botemedel mot cystit.

Diagnos och behandling

För att avgöra vilken typ av den patologiska processen i urinblåsan, läkaren samlar in klagomål och historia, använder en visuell inspektion av data, laboratoriestudier och cystoskopi.

Cystitis terapi syftar till att eliminera den etiologiska faktorn av sjukdomen (förstörelsen av patogener), eliminering av obehagliga symptom och förstärkning av allmän immunitet. För att göra detta gäller:

 • Antibakteriella läkemedel (inklusive 5 NOC).
 • Antiinflammatoriska läkemedel.
 • Vitaminkomplex, örtmedicin för att förbättra övergripande immunitet.

Huvuddelen av behandlingen, utvald av en läkare, är antibiotika. En av de mest effektiva sätten att erkänd derivat av hydroxikinolin - 5 av NOC, vilka är känsliga de flesta bakterier och svampar som orsakar cystit.

Sammansättning av 5 NOC och mekanismen för dess funktion

Den aktiva aktiva substansen i detta läkemedel är nitroxolin, som hämmar DNA-bakterier som orsakade inflammation. Det stannar också tillväxten och utvecklingen av patogener, och stör också andningsförloppet, varefter de dör.

Nitroxolin har en stark bakteriedödande effekt och är aktiv mot gram-positiva, gram-negativa bakterier, den vanligaste orsaken till cystit. Läkemedlet förstör vissa svampar, inklusive formar och mikroorganismer av släktet Candida, så att det kan användas vid skada på urinslimhinnan som uppstått med tröst.

Förutom den antimikrobiella komponenten innehåller 5 NOC: er följande ytterligare komponenter:

 1. Laktoshydrat.
 2. Hydrofosfatkalciumsalt.
 3. Majsstärkelse.
 4. Kiseloxid.
 5. Pulver av talkum, magnesiumstearat.
 6. Povidon till 25

Syntetisk substans snabbt och praktiskt taget utan förlust inträder i blodet, dess orala biotillgänglighet är 90%. Ämnet metaboliseras av hepatiska enzymer och utsöndras från kroppen med hjälp av njurar i urinsammansättningen. Halveringstiden för 5 NOC är 120 minuter.

Angivanden för antagning

Urologer och gynekologer ordinerar medicinering i närvaro av inflammatoriska processer och vid förberedelser för operation eller diagnostiska studier. Ofta tillämpas 5 NOC när:

 • Bakteriella infektioner i urinvägarna.
 • Mikrobiell, svamp och posttraumatisk cystit.
 • Pyelonefrit hos olika etiologier.
 • Prostatit och adenom hos män.
 • För att förhindra inflammatoriska komplikationer efter operation.
 • Före kliniska diagnostiska tester och medicinska manipuleringar (cystoskopi, etablering av en urinarkateter).
 • Under graviditeten för att förhindra uppkomsten av smittsamma processer som skadar organen i det genitourära systemet.

När en akut infektion uppträder i blåsans membran, kan du inte själv dricka antimikrobiella droger. Att tillämpa 5 NOCs är viktigt strängt enligt det schema som rekommenderas av en gynekolog. Det är viktigt att ta hänsyn till att under hela läkemedelsperioden är det nödvändigt att helt eliminera användningen av alkoholhaltiga drycker.

Metod för applicering

Varaktigheten av läkemedelsdoseringshastighet och läkaren förskriver ett läkemedel i varje enskilt fall, med hänsyn till intensiteten i den inflammatoriska processen, och egenskaper hos det etiologiska medlet hos patienten kropp:

 1. För cystit bör 0,2 g av läkemedlet tas, uppdelat i fyra doser per dag. Behandlingstiden med en inflammatorisk process är 1-2 veckor. Tillträdesmedel för blåsor får ta högst 14 dagar. Efter det är det nödvändigt att ta en paus (2-3 veckor), fortsätt sedan om det behövs, fortsätt behandlingskursen.
 2. Före operation och återhämtning, liksom vid nedsatt immunitet är det nödvändigt att ta 0,1 g 5 NOC dagligen två gånger för förebyggande ändamål. Den rekommenderade kursen för förebyggande är 10 dagar.
 3. Med etablerad kronisk njurspatologi är det möjligt att använda läkemedlet i en dos som motsvarar hälften av den rekommenderade åldern och vikten. I detta fall blir den dagliga dosen 0,1 g.
 4. Den dagliga dosen för spädbarn (upp till 12 månader) är 25 mg / kg kroppsvikt. Läkemedlet tas regelbundet fyra gånger om dagen. Barn och ungdomar under 14 år, är läkemedlet ordinerat (beroende på vikt) för 50-100 mg per dag.

Viktigt! Doseringen av läkemedlet är ungefärlig. För framgångsrik återvinning är det nödvändigt att strikt följa receptbelagda läkare och tillämpa 5 NOC endast enligt det schema som föreskrivs av honom.

instruktion

Läkare utser ofta 5 NOCs och instruktioner för användning för cystitisk tillstånd att den föreskrivna dosen av läkemedlet (dagligen) ska delas upp med fyra gånger i samma intervaller.

Läkemedlet måste konsumeras under måltiden eller omedelbart efteråt. Tabletten, som är täckt med ett filmmembran, behöver inte resorberas och tuggas. Det rekommenderas att svälja ett botemedel, tvätta det med en liten mängd varmt kokt vatten.

Särskilda instruktioner

Under behandlingen är det viktigt att öka mängden vätska som konsumeras. Det rekommenderas att dricka mer rent vatten, te med citron, fruktjuicer och fruktdrycker. Förhöjt dricksprogram är nödvändigt för att påskynda evakueringen av patogener med urin.

Efter behandlingens gång med läkemedlet rekommenderar gynekologer att man dricker probiotika som är avsedda att återställa normal flora i tarmen. Sådana läkemedel inkluderar Bifiform, Lineks Hilak-Forte.

När du utför cystit hos kvinnor, använd inte tamponger eller dynor, det är rekommenderat att byta ut syntetiskt linne med naturliga, att vägra att bära täta kläder och om möjligt för att undvika stressiga situationer. Du kan inte ignorera trängseln att urinera, tömning ska ske regelbundet.

Kontra

Som huvudförbud mot utnämning av 5 NOC i närvaro av inflammation i blåsan identifierar läkare den individuella intoleransen hos en av komponenterna. Det är förbjudet att använda verktyget i följande fall:

 • Grå starr.
 • Patologin i levern eller njuren.
 • Administrera inte 5 NOC med cystit om det endogena kreatininclearandet är mindre än 20 ml / min.
 • Barn i förskoleåldern. Syftet med läkemedlet hos spädbarn är endast tillåtet när den avsedda nyttan överstiger hälsorisken.

Försiktighet ska tas under graviditet och under amning. Även om det är ofarligt kan 5 NOC orsaka allvarliga biverkningar, mest uttalade i denna patientgrupp.

Bieffekt

Långtidsbehandling med ett läkemedel baserat på nitroxolin, kan utlösa uppkomsten av obehagliga biverkningar:

 1. Illamående, brist på aptit, kräkningar.
 2. Accelererad hjärtfrekvens, arytmi.
 3. Smärta i nacke och parietal del av huvudet.
 4. Nummenhet, stickningar i benen, en känsla av förkylning.
 5. Hudutslag, klåda.
 6. Överträdelse av leverns funktion.
 7. Akut njursvikt.

Bland de andra obehagliga fenomenen som observerats vid medicinering rapporterar de flesta patienter en förändring av urinfärgningen till intensivt gul. Var inte rädd för dessa biverkningar vid behandling av cystit, efter avslutad användning av läkemedlet, 5 NOCs passerar de oberoende utan konsekvenser.

Läkemedlet påverkar inte koncentrationen och minskar inte uppmärksamhet, därför får det tilldelas personer bakom ratten.

överdos

För närvarande finns ingen information om en överdos av 5 NOC-läkemedel. Läkemedlet tolereras väl av alla patientgrupper med korrekt behandling. Det är viktigt att noggrant följa medicinska möten och ta tabletten i en dos som läkaren valt.

Om svullnad uppstår och om ett protein finns i urinen, ska du omedelbart kontakta din läkare för dosjustering eller avbokning.

Kombination med andra läkemedel

Du kan inte behandla dig själv och använda 5 NOC utan att ordinera en läkare, särskilt i kombination med vissa läkemedel, eftersom detta kan öka sina toxiska egenskaper. Att ta ett antibakteriellt medel är endast möjligt i kompositionen av effektiv behandling, matchad av en läkare.

 • Användningen av 5 NOC tillsammans med läkemedel baserade på hydroxikinolin och deras analoger ökar agens bieffekt.
 • Parallell användning av antibakteriella medel ökar den negativa effekten på njurarna och leverfunktionen.

Om det är nödvändigt att använda långvariga behandlingskurser för 5 NOC, är det nödvändigt att övervaka njurfunktionstillståndet före och efter 1 månaders behandling. För detta är det nödvändigt att skicka ett allmänt urintest, ett biokemiskt blodprov och beräkna clearance av endogen kreatinin.

Utseende och lagringsförhållanden

Läkemedlet 5 NOC frigörs i små vita ogenomskinliga plastflaskor. I var och en innehåller 50 stycken smågula tabletter i ett filmskal.

Du kan köpa läkemedel på något apotek utan receptbelagda läkare. Hemma måste du lagra medicinen vid rumstemperatur (upp till 25 grader Celsius), utom räckhåll för barn, bort från värmekällor, ljus och solljus.

5 Nock under graviditeten

Förebyggande av infektiösa komplikationer i den postoperativa perioden efter kirurgiska ingrepp på njuren och det urogenitala området, samt diagnostiska och terapeutiska förfaranden (kateterisering, cystoskopi).

Förebyggande av återkommande urinvägsinfektioner.

Doseringsregimen

Standarddosen för vuxna och ungdomar är 400 mg per dag, uppdelad i 4 uppdelade doser (2 tabletter 4 gånger om dagen). Maximal dos är 800 mg / dag.

Den genomsnittliga dosen för barn äldre än 5 år är 200-400 mg per dag, uppdelad i 4 doser; för barn 3-5 år - 200 mg per dag, uppdelad i 4 doser.

Behandlingsförloppet är 2-4 veckor. Vid behov fortsätter behandlingen med intermittenta kurser (2 veckor i en månad).

Patienter med måttligt nedsatt njurfunktion (kreatininclearance av mer än 20 ml / min) eller leverinsufficiens rekommenderad standard halv den dagliga dosen - 200 mg per dag (1 tablett 4 gånger per dag).

Tabletter ska tas före måltid.

Bieffekt

På matsmältningssidan: illamående, kräkningar (kan förebyggas genom att ta läkemedlet under måltider), ökad aktivitet av hepatintransaminaser.

Från sidan av centrala nervsystemet och perifert nervsystem: Ataxi, huvudvärk, parestesi, polyneuropati.

Från hjärt-kärlsystemet: takykardi.

Allergiska reaktioner: hudutslag.

Annat: trombocytopeni, ökad urinsyrahalt i serum.

Kontraindikationer för användningen av preparatet 5-NOK®

 • katarakter;
 • Njurfel i svår grad (CC mindre än 20 ml / min);
 • svårt nedsatt leverfunktion
 • barn under 3 år
 • graviditet;
 • överkänslighet mot nitroxolin eller andra komponenter i läkemedlet;
 • överkänslighet mot kinoliner.

Användning av 5-NOK® under graviditet och amning

Läkemedlet är kontraindicerat för användning under graviditet och amning (amning).

Ansökan om överträdelser av leverfunktionen

Patienter med nedsatt leverfunktion rekommenderas att använda hälften av den normala dagliga dosen av läkemedlet - 200 mg per dag (1 tablett 4 gånger om dagen).

Kontraindicerat vid svår leverinsufficiens

Ansökan om överträdelser av njurfunktion

Patienter med måttlig njursvikt (KC mer än 20 ml / min) rekommenderas att använda hälften av den normala dagliga dosen av läkemedlet - 200 mg per dag (1 tablett 4 gånger om dagen).

Kontraindicerat vid njursvikt i svår grad (CC mindre än 20 ml / min).

Användning hos barn under 12 år

Kontraindicerat: barn under 3 år.

Den genomsnittliga dosen för barn äldre än 5 år är 200-400 mg per dag, uppdelad i 4 doser; för barn 3-5 år - 200 mg per dag, uppdelad i 4 doser.

Särskilda instruktioner

Nitroxolin ska inte administreras samtidigt med läkemedel som innehåller hydroxikinoliner eller deras derivat.

Vid användning av läkemedlet hos patienter med nedsatt njurfunktion, på grund av eventuell cumulation av nitroxolin krävs medicinsk kontroll.

Förskriva inte behandlingskurser i mer än 4 veckor utan ytterligare undersökning av lever- och njurefunktionen.

Mot bakgrund av behandling med nitroxolin är urinen färgad i en intensiv gulröd färg.

Påverkan på förmågan att köra fordon och hantera mekanismer

Det finns inga data om effekten på förmågan att köra bil eller använda maskiner.

överdos

Inga data om överdosering eller kliniska tecken på nitroxolinförgiftning.

Droginteraktioner

Läkemedelsinteraktion av beredningen av 5-NOC beskrivs inte.

Villkor för ledighet från apotek

Läkemedlet frigörs på recept.

Villkor för lagring

Läkemedlet ska förvaras utom räckhåll för barn vid en temperatur av högst 25 ° C. Hållbarhetstid - 5 år.

Farmakologisk aktivitet

Antimikrobiellt läkemedel, ett derivat av 8-hydroxikinolin.

Har ett brett utbud av åtgärder. Inhiberar selektivt syntesen av bakteriellt DNA, bildar komplex med metallinnehållande enzymer i den mikrobiella cellen.

Det är aktivt mot gram-positiva bakterier: Staphylococcus spp. (inklusive Staphylococcus aureus), Streptococcus spp. (Inklusive beta-hemolytiska streptokocker, Streptococcus pneumoniae, Enterococcus faecalis), Corynebacterium spp, Bacillus subtilis.; Escherichia coli, Proteus spp, Klebsiella spp, Salmonella spp, Shigella spp, Enterobacter spp, Haemophilus influenzae, Neisseria gonorrhoeae.....; Ureaplasma urealyticum, Mycoplasma hominis, Mycobacterium tuberculosis, Trichomonas vaginalis.

effektiv för vissa arter av svampar (candida, dermatofyter, mögelsvampar, vissa patogener med djupa mykoser).

farmakokinetik

Nitroxolin absorberas väl från matsmältningsorganet (90%). C max i plasman uppnås efter 1,5-2 timmar efter intag.

Metaboliserad i levern. Det utsöndras huvudsakligen av njurarna i oförändrad form och delvis med galla. Det finns en hög koncentration av konjugerat och okonjugerat läkemedel i urinen.

Orchitis (från den grekiska urchis-testikeln) är en inflammation i testikelvävnaden.

 • Köp mediciner

dos

Standarddosen för 400 mg / dag, uppdelad i 4 uppdelade doser (2 tabletter 4 gånger / dag). Maximal dos är 800 mg / dag.

Den genomsnittliga dosen för - 200-400 mg / dag, uppdelad i 4 doser; för - 200 mg / dag, uppdelad i 4 doser.

Behandlingsförloppet är 2-4 veckor. Vid behov fortsätter behandlingen med intermittenta kurser (2 veckor i en månad).

Patienter med måttlig njursvikt (CC större än 20 ml / min) och leversvikt Det är rekommenderat att använda hälften av den normala dagliga dosen av läkemedlet - 200 mg / dag (1 tablett 4 gånger per dag).

Tabletter ska tas före måltid.

överdos

Inga data om överdosering eller kliniska tecken på nitroxolinförgiftning.

Droginteraktioner

Läkemedelsinteraktion av beredningen av 5-NOC beskrivs inte.

Graviditet och laktemi

Läkemedlet är kontraindicerat för användning under graviditet och amning (amning).

Biverkningar

Från matsmältningssystemet: illamående, kräkningar (kan förebyggas genom att ta drogen medan de äter), ökad aktivitet av hepatiska transaminaser.

Från sidan av centrala nervsystemet och perifert nervsystem: ataxi, huvudvärk, parestesi, polyneuropati.

Från hjärt-kärlsystemet: takykardi.

trombocytopeni, ökade serumurinsyrahalten.

Villkor för lagring

Läkemedlet ska förvaras utom räckhåll för barn vid en temperatur av högst 25 ° C. Hållbarhetstid - 5 år.

vittnesbörd

Behandling av akuta, kroniska och återkommande urinvägsinfektioner orsakade av mikroorganismer känsliga för nitroxolin:

 • uretrit;
 • infekterade karcinomeller prostata adenom;
 • förebyggande av postoperativa infektiösa komplikationer vid kirurgiska ingrepp på urogenitalt område, liksom vid behandling och diagnostiska manipuleringar;
 • förebyggande av återkommande infektioner i urogenitalt distrikt.

Kontra

 • svår njursvikt eller lever
 • ålder mindre än 3 år
 • överkänslighet till komponenterna i läkemedlet eller kinoliner.

Biverkningar

 • Störningar från sidan matsmältningsbesvär: kräkningareller illamående(kan förebyggas genom att ta medicinen medan du äter), vilket ökar nivån på den levera transaminaser.
 • Störningar från sidan blodcirkulationen: takykardi.
 • Störningar från sidan nervös aktivitet: huvudvärk, ataxi, polyneuropati, parestesi.
 • Allergiska reaktioner: ett utslag på huden.
 • Andra reaktioner: ökad koncentration urinsyrai plasma, trombocytopeni.

Instruktioner för användning 5-NOC (Metod och dosering)

Läkemedlet måste tas före måltid.

Tabletter 5-NOC, bruksanvisningar

Den vanliga dosen för vuxna är 400 mg per dag (inklusive cystit), 2 tabletter av 5-NOC fyra gånger om dagen. Högsta dosen är 800 mg per dag. Dessa doser är också lämpliga för administrering av 5-NOC cystit.

Den genomsnittliga dosen för barn från 5 år är föreskriven med en dos av 200-400 mg per dag, som är uppdelad i 4 uppdelade doser; och för patienterna 3-5 år - med en hastighet av 200 mg per dag, vilka är uppdelade i 4 doser.

Den genomsnittliga varaktigheten av behandlingscykeln är 15-30 dagar. Vid behov fortsätter behandlingen med intermittenta cykler (15 dagar per månad).

Patienter med måttligt nedsatt njur eller lever, läkemedlet rekommenderas att använda 50% av den angivna dagliga dosen - 1 tablett fyra gånger om dagen.

överdos

Det finns inga tillförlitliga rapporter om akuta fall intoxikation läkemedlet.

interaktion

När de används tillsammans nitroksolinmed tetracykliner summeringen av deras effekter avslöjas och med Levorinum och nystatin - förstärkning av åtgärder.

I kombination med antacida, innehållande magnesium, absorption nitroksolin saktar ner.

nitroksolinförsvagar den terapeutiska effekten nalidixinsyra.

För att förhindra en neurotoxisk effekt är det förbjudet att kombinera mottagningen nitroksolin med nitrofuraner.

Läkemedlet ska inte användas tillsammans med läkemedel som innehåller hydroxikinoliner.

Försäljningsvillkor

 • Laktationsperiod

Biverkningar och överdosering

Biverkningar av 5-NOC kan påverka nästan alla organ och system i kroppen, men är sällsynta. Dessa inkluderar:

 • Kräkningar i samband med illamående
 • Ökning av blod i leverenzym;
 • Ökad hjärtfrekvens;
 • Känsla av domningar på huden på händer och fötter;
 • huvudvärk;
 • Hudutslag och klåda på huden
 • Minskning av antalet blodplättar i blodet (tendens att blöda);
 • Färgning av utsöndrad urin i gul;

Vid överdosering av 5-NOC är följande symptom möjliga:

 • Allmän svaghet;
 • illamående;
 • Smärta i buken.

För att behandla detta tillstånd är det tillräckligt att avbryta drogen, ta aktivt kol eller andra sorbenter och symtomatiska preparat.

Anvisningar för användning 5-NOC

Instruktion för användning av 5-NOC innebär mottagning från 2 månader till vuxen ålder. Drick dessa tabletter ska inte tuggas, med mat eller omedelbart efter, pressas med tillräckligt med vätska.

Barn från 2 till 12 månader Beräkningen görs av patientens vikt - 25 mg per 1 kg per dag. Den mottagna dosen ska delas upp i 4 doser (var 5-6 timmar). Behandlingsförloppet är 10-21 dagar (max 1 månad).

Från 1 till 13 år - 50-100 mg (1-2 tabletter), 4 r / dag. Behandlingsförloppet, beroende på patientens tillstånd, upp till 1 månad.

14 år och äldre - 100-200 mg (2-4 tabletter) 4 r / dag. Behandlingsförloppet är 1 månad (maximalt) eller 14 dagars inträde och 14 dagar för en paus 2-3 gånger i rad.

I den postoperativa perioden - 100 mg 4 r / dag för 14-21 dagar.

Särskilda instruktioner

Vid graviditet Läkemedlet är ordinerat som en sista utväg, när risken för mammas sjukdom överstiger risken för läkemedlets effekt på fostret. Under amningen är läkemedlet inte förskrivet eller vid behandlingstid ersätter matningen med mjölkformler.

Barn under 1 år av läkemedlet är inte föreskrivna på grund av form av frisättning och dosering.

Alkohol påverkar inte verkan av 5-NOC, emellertid kan förvärra den underliggande sjukdomsbanan. Därför är mottagningen vid sjukdomstidpunkten önskvärt att stoppas eller minimeras.

Vid färgning av urinen i gult avbryts inte läkemedlet.

Analoger av 5-NOC: Nitroxolin, 5-Nitrox, Uritrol, Nichinol, Noxin, Nibiol. Ett abstrakt med en detaljerad beskrivning av förberedelserna finns i förpackningen.

Du kommer också att vara intresserad av:

 • Njurfel i svår grad (CC mindre än 20 ml / min);
 • svårt nedsatt leverfunktion
 • barn under 3 år
 • graviditet;
 • överkänslighet mot nitroxolin eller andra komponenter i läkemedlet;
 • överkänslighet mot kinoliner.

Applicering under graviditet och amning

Läkemedlet är kontraindicerat för användning under graviditet och amning (amning).

Kanefron instruktioner för användning

Användning hos barn

5 NOC är kontraindicerat hos barn under 3 år.

Särskilda instruktioner

Nitroxolin ska inte administreras samtidigt med läkemedel som innehåller hydroxikinoliner eller deras derivat.

Förskriva inte behandlingskurser i mer än 4 veckor utan ytterligare undersökning av lever- och njurefunktionen.

Mot bakgrund av behandling med nitroxolin är urinen färgad i en intensiv gulröd färg.

Påverkan på förmågan att köra fordon och hantera mekanismer

Det finns inga data om effekten på förmågan att köra bil eller använda maskiner.

Droganaloger 5 NOC

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

Om det inte finns några analoger av läkemedlet för den aktiva substansen, kan du gå till länkarna nedan för sjukdomar, från vilka motsvarande läkemedel hjälper och ser de tillgängliga analogerna för terapeutiska effekter.

Används för behandling av sjukdomar:cystit, pyelonefrit, uretrit, epididymit

Nyheter redigerad av: admin - 21-05-2014, 10:46 Skäl: Begränsningar i barndomen läggs till

Liknande läkemedel:

 • Nitroxolin - bruksanvisningar, recensioner, analoger och formuleringar (tabletter 50 mg) av läkemedlet för behandling av cystit, pyelonefrit och uretrit hos vuxna, barn och graviditet
Andra läkemedel:

5 nätter under graviditeten

Tabletter belagda med en skikt av 50 mg nr 50 i behållare

1 tablett innehåller nitroxolin 50 mg

Förvaras utom räckhåll för barn vid en temperatur av högst 25 ° C. Hållbarhetstid - 5 år.

5-nok - ett läkemedel av gruppen oxikinoliner, som har antibakteriell, antiprotozoal och antifungal aktivitet. Läkemedlet inhiberar selektivt syntesen av DNA i cellerna av mikroorganismer, vilket förhindrar deras normala reproduktion. Nitroxolin har en fungicid effekt. Det är aktivt mot patogener i urinvägsinfektion - gram-positiva och gramnegativa mikroorganismer, dermatofyter, mögelsvampar och vissa patogener av systemiska mykoser. Läkemedlets förmåga att minska vidhäftningen av uropatogena mikroorganismer till epitelbollen i urinvägarna och katetrarna som används för att utsöndra urin noteras. Motståndskraft mot nitroxolin utvecklas långsamt.

Indikationer för användning. Behandling av akuta, kroniska och återkommande urinvägsinfektioner orsakade av mikroorganismer känsliga för nitroxolin: pyelonefrit; cystit; uretrit; epididymit; infekterat adenom eller karcinom i prostata; förebyggande av infektiösa komplikationer i den postoperativa perioden med kirurgiska ingrepp på njur- och urinvägarna samt i diagnostiska och terapeutiska manipuleringar (kateterisering, cystoskopi); förebyggande av återkommande urinvägsinfektioner.

Inuti under eller efter en måltid. För vuxna är den genomsnittliga dagliga dosen 600-800 mg, maximal - 1000-1200 mg. Den dagliga dosen är uppdelad i 3-4 doser med mellanrum på 6-8 timmar. Behandlingsförloppet är 10-14 dagar. Barn i åldern 1 till 14 år ordineras normalt 50-100 mg 4 gånger om dagen. Behandlingstiden med kontinuerlig användning av läkemedlet är 1 månad. För att förhindra smittsamma sjukdomar efter kirurgiska ingrepp och diagnostisk manipulation föreskrivs vanligen 100 mg av läkemedlet 4 gånger om dagen. Varaktigheten av förebyggande kurs för att ta drogen är 2-3 veckor. Vid kronisk återfallsprocesser är behandlingstiden från flera veckor till flera månader.

Det finns inga data om 5-nej läkemedelsdosering.

Läkemedlet 5-nok används endast under graviditet och laktation enligt indikationerna. Om det är nödvändigt att förskriva nitroxolin under laktation, rekommenderas att tillfälligt avbryta amning.

När läkemedlet tas 5-möjliga övergående dyspeptiska fenomen, hudallergiska reaktioner, i vissa fall - takykardi, ataxi, huvudvärk, parestesi, polyneuropati; eventuellt en kränkning av leverfunktionen, trombocytopeni, en ökning av urinsyrahalten i serumet.

5-noctus är kontraindicerat i grå starr; Njurfel i svår grad (CC mindre än 20 ml / min); svår leverinsufficiens hos barn upp till 3 år med neurit, polyneurit, brist på glukos-6-fosfatdehydrogenas, i graviditets III-trimestern, med ökad känslighet mot nitroxolin eller andra komponenter i läkemedlet; till kinoliner.

Med samtidig administrering med antacida medel innehållande magnesium sänks nitroxolinabsorptionen; Nitroxolin minskar effektiviteten av nalidixinsyra.

Nitroxolin ska inte administreras samtidigt med läkemedel som innehåller hydroxikinoliner eller deras derivat.

Förskriva inte behandlingskurser i mer än 4 veckor utan ytterligare undersökning av lever- och njurefunktionen.

Nedan finns förberedelserna med samma ATS-kod 3 eller 4-nivå, eller samma farmakoterapeutiska grupp.
Innan du byter läkemedel med en ekvivalent, var noga med att konsultera en läkare!

 • J: Antimikrobiella medel för systemisk användning
 • J01: Antimikrobiella medel för systemisk användning
 • J01X: Övriga antibakteriella läkemedel
 • J01XX: Övriga antibakteriella läkemedel
 • Bakteriofag: pris, instruktion
 • Piobacterioophage: pris, instruktion
 • Sextapage: pris, instruktion
 • Dioxydin: pris, instruktion
 • Dioxysol: pris, instruktion
 • Zivox: pris, instruktion
 • Kirin: pris, instruktion
 • Kubitsin: pris, instruktion
 • Monural: pris, instruktion
 • Trobitsin: pris, instruktion
 • Fosmicin: pris, instruktioner
 • Linezolidine: pris, instruktion
 • Nitroxolin: pris, instruktion
 • Urofoscin: pris, instruktion
 • Phosphoral: pris, instruktion

Instruktioner för användning, komposition, biverkningar och annan detaljerad information på denna sida för att underlätta uppfattningen ges i den fria översättningen av den officiella tillverkarens instruktioner. Detta material är endast avsett för informationsändamål. Vi tillverkar eller säljer inte läkemedel. Kom ihåg att behovet av läkemedel, metoder och doser endast bestäms av din läkare. Självmedicinering kan vara farligt för din hälsa!

5 nätter under graviditeten

Filmdragerade tabletter orange, rund, biconcave, glänsande.

Hjälpämnen: dibasiskt kalciumfosfat, laktosmonohydrat, majsstärkelse, kolloidal kiseldioxid, povidon K25, renad talk, krospovidon, magnesiumstearat.

Skalsammansättning: akaciagummi, karmellosnatrium, povidon K25, sackaros, kolloidal kiseldioxid, talk renat, majsstärkelse, kalciumkarbonat, titandioxid, färgämne E110 para-orange, kinolin gult färgämne E104.

50 st. - Plastflaskor (1) - Förpackningar av kartong.

Antimikrobiellt läkemedel, ett derivat av 8-hydroxikinolin.

Har ett brett utbud av åtgärder. Inhiberar selektivt syntesen av bakteriellt DNA, bildar komplex med metallinnehållande enzymer i den mikrobiella cellen.

Aktiv med avseende på Gram-positiva bakterier: Staphylococcus spp. (inklusive Staphylococcus aureus), Streptococcus spp. (Inklusive beta-hemolytiska streptokocker, Streptococcus pneumoniae, Enterococcus faecalis), Corynebacterium spp, Bacillus subtilis.; Gram-negativa bakterier: Escherichia coli, Proteus spp, Klebsiella spp, Salmonella spp, Shigella spp, Enterobacter spp, Haemophilus influenzae, Neisseria gonorrhoeae.....; andra mikroorganismer: Ureaplasma urealyticum, Mycoplasma hominis, Mycobacterium tuberculosis, Trichomonas vaginalis.

effektiv för vissa arter av svampar (candida, dermatofyter, mögelsvampar, vissa patogener med djupa mykoser).

Nitroxolin absorberas väl från matsmältningsorganet (90%). Cmax i plasman uppnås efter 1,5-2 timmar efter intag.

Metabolism och utsöndring

Metaboliserad i levern. Det utsöndras huvudsakligen av njurarna i oförändrad form och delvis med galla. Det finns en hög koncentration av konjugerat och okonjugerat läkemedel i urinen.

Behandling av akuta, kroniska och återkommande urinvägsinfektioner orsakade av mikroorganismer känsliga för nitroxolin:

- ett infekterat adenom eller karcinom i prostata

Förebyggande av infektiösa komplikationer i den postoperativa perioden efter kirurgiska ingrepp på njuren och det urogenitala området, samt diagnostiska och terapeutiska förfaranden (kateterisering, cystoskopi).

Förebyggande av återkommande urinvägsinfektioner.

- Njurfel i svår grad (CC mindre än 20 ml / min);

Allvarligt nedsatt leverfunktion

- Barnens ålder till 3 år

- laktationsperioden (amning)

- överkänslighet mot nitroxolin eller andra läkemedelskomponenter

- Överkänslighet mot kinoliner.

Standarddosen för vuxna och tonåringar är 400 mg / dag, uppdelad i 4 uppdelade doser (2 tabletter 4 gånger / dag). Maximal dos är 800 mg / dag.

Den genomsnittliga dosen för barn över 5 år - 200-400 mg / dag, uppdelad i 4 doser; för barn 3-5 år - 200 mg / dag, uppdelad i 4 doser.

Behandlingsförloppet är 2-4 veckor. Vid behov fortsätter behandlingen med intermittenta kurser (2 veckor i en månad).

Patienter med måttlig njursvikt (CC större än 20 ml / min) och leversvikt Det är rekommenderat att använda hälften av den normala dagliga dosen av läkemedlet - 200 mg / dag (1 tablett 4 gånger per dag).

Tabletter ska tas före måltid.

Från matsmältningssystemet: illamående, kräkningar (kan förebyggas genom att ta drogen medan de äter), ökad aktivitet av hepatiska transaminaser.

Från sidan av centrala nervsystemet och perifert nervsystem: ataxi, huvudvärk, parestesi, polyneuropati.

Från hjärt-kärlsystemet: takykardi.

Allergiska reaktioner: hudutslag.

annat: trombocytopeni, ökade serumurinsyrahalten.

5 nätter under graviditeten

Beskrivningen är aktuell på 2015/04/04

 • Latinska namn: 5-NOK
 • ATX-kod: J01XX07
 • Aktiv beståndsdel: Nitroxolin (nitroxolin)
 • producent: LEK (Slovenien)

struktur

En tablett av preparatet 5-NOC innefattar 50 mg nitroksolin.

Ytterligare ingredienser: laktosmonohydrat, kalciumfosfat, majsstärkelse, kolloidal kiseldioxid, talk, povidon K25, magnesiumstearat, krospovidon.

skalkompositionen: povidon K25, akaciagummi, sackaros, natrium-karmellos, talk, kolloidal kiseldioxid, majsstärkelse, titandioxid, kalciumkarbonat, gult färgämne.

Typ av problem

Orange bikonvexa tabletter av rund form, blank.

50 tabletter i en injektionsflaska - en flaska i en kartongförpackning.

Farmakologisk aktivitet

antibakteriell handling.

Farmakodynamik och farmakokinetik

farmakodynamik

Från internetanvändare är frågan ofta "det här läkemedlet - ett antibiotikum eller inte?". 5-NOC är ett antibiotikum, ett kemiskt derivat 8-hydroxikinolin.

Har ett brett spektrum av effekter på smittämnen. Selektivt undertrycker bakteriell biosyntes DNA, skapar komplex med metallinnehållande enzymer av en mikrobiell cell.

 • grampositiva mikroorganismer av arbetskraft Staphylococcus, Streptococcus, Enterococcus, Corynebacterium, såväl som Bacillus subtilis;
 • gramnegativa mikroorganismer av arbetskraft Proteus, Klebsiella, Salmonella, Shigella, Enterobacter, såväl som Escherichia coli, Neisseria gonorrhoeae, Haemophilus influenzae;
 • andra mikroorganismer - Trichomonas vaginalis, Mycoplasma hominis, Mycobacterium tuberculosis, Ureaplasma urealyticum.

Det är också effektivt mot ett antal svampar (mögelsvampar, dermatofyter, candida).

farmakokinetik

Väl absorberad från tarmarna. Den högsta plasmakoncentrationen uppnås ungefär 2 timmar efter intag.

nitroksolin transformeras i levern. Det utsöndras huvudsakligen med urin i sin ursprungliga form och något med galla. Det finns ett högt innehåll av konjugerade och okonjugerade läkemedel i urinen.

Indikationer för användning av 5-NOC

Akuta, kroniska och ofta återkommande urinvägsinfektioner, varav 5-NOC-tabletter är användbara, är ett av de vanligaste problemen i befolkningen. Nedan anges indikationerna för användning (från vilket läkemedlet) 5-NOC:

 • epididymit;
 • cystit;
 • pyelonefrit;
 • uretrit;
 • infekterade karcinomeller prostata adenom;
 • förebyggande av postoperativa infektiösa komplikationer vid kirurgiska ingrepp på urogenitalt område, liksom vid behandling och diagnostiska manipuleringar;
 • förebyggande av återkommande infektioner i urogenitalt distrikt.

Kontra

 • katarakt;
 • svår njursvikt eller lever
 • ålder mindre än 3 år
 • graviditet eller amning;
 • överkänslighet till komponenterna i läkemedlet eller kinoliner.

Biverkningar

 • Störningar från sidan matsmältningsbesvär: kräkningareller illamående(kan förebyggas genom att ta medicinen medan du äter), vilket ökar nivån på den levera transaminaser.
 • Störningar från sidan blodcirkulationen: takykardi.
 • Störningar från sidan nervös aktivitet: huvudvärk, ataxi, polyneuropati, parestesi.
 • Allergiska reaktioner: ett utslag på huden.
 • Andra reaktioner: ökad koncentration urinsyrai plasma, trombocytopeni.

Instruktioner för användning 5-NOC (Metod och dosering)

Läkemedlet måste tas före måltid.

Tabletter 5-NOC, bruksanvisningar

Den vanliga dosen för vuxna är 400 mg per dag (inklusive cystit), 2 tabletter av 5-NOC fyra gånger om dagen. Högsta dosen är 800 mg per dag. Dessa doser är också lämpliga för administrering av 5-NOC cystit.

Den genomsnittliga dosen för barn från 5 år är föreskriven med en dos av 200-400 mg per dag, som är uppdelad i 4 uppdelade doser; och för patienterna 3-5 år - med en hastighet av 200 mg per dag, vilka är uppdelade i 4 doser.

Den genomsnittliga varaktigheten av behandlingscykeln är 15-30 dagar. Vid behov fortsätter behandlingen med intermittenta cykler (15 dagar per månad).

Patienter med måttligt nedsatt njur eller lever, läkemedlet rekommenderas att använda 50% av den angivna dagliga dosen - 1 tablett fyra gånger om dagen.

överdos

Det finns inga tillförlitliga rapporter om akuta fall intoxikation läkemedlet.

interaktion

När de används tillsammans nitroksolin med tetracykliner summeringen av deras effekter avslöjas och med Levorinum och nystatin - potentiering av åtgärder

I kombination med antacida, innehållande magnesium, absorption nitroksolin saktar ner.

nitroksolin försvagar den terapeutiska effekten nalidixinsyra.

För att förhindra en neurotoxisk effekt är det förbjudet att kombinera mottagningen nitroksolin med nitrofuraner.

Läkemedlet ska inte användas tillsammans med läkemedel som innehåller hydroxikinoliner.

Försäljningsvillkor

Förvaringsförhållanden

Förvara vid rumstemperatur. Förvaras borta från barn.

Utgångsdatum

Särskilda instruktioner

Vid användning av droger hos patienter med nedsatt njurfunktion på grund av eventuell ackumulering nitroksolin kroppen behöver regelbunden medicinsk övervakning.

Det är förbjudet att förskriva kurser av behandling som varar mer än 4 veckor utan att undersöka funktionen av njurar och lever.

På bakgrunden av behandlingen nitroksolin Urin kan färgas i en intens orange färg.

analoger

5-NOC-analoger: Uroxolin, nitroxolin, 5-nitrox, nitroxolin-UBF.

barn

Den genomsnittliga dosen för barn från 5 år är föreskriven med en dos av 200-400 mg per dag, som är uppdelad i 4 uppdelade doser; och för patienterna 3-5 år - med en hastighet av 200 mg per dag, vilka är uppdelade i 4 doser.

Vid graviditet och amning

Läkemedlet är inte tillåtet under graviditet eller amning.

Recensioner om 5-NOC

Recensioner av 5-NOC-rapporten som läkemedlet har länge bevisat sig i behandlingen cystit och pyelonefrit. Biverkningar inträffar nästan aldrig.

Pris 5-NOC, var att köpa

Priset på 5-NOK (tabletter) nr 50 är i Ryssland 175-220 rubel. I Ukraina närmar sig det genomsnittliga priset på drogen 120-130 UAH.

5-NOC - indikationer för användning och ett nytt utseende på en välbekant medicin

Vid inflammationer med okänd patogen eller blandade infektioner (mikrober, svampar) är läkemedel med största möjliga aktivitetsspektrum nödvändiga. 5-NOC är ett komplext antibakteriellt medel som är effektivt mot mest kända mikroorganismer. Det är effektivt mot vissa mykoser.

5-NOC-komposition

Huvudingrediensen för det aktuella läkemedlet är nitroxolin. Det är en derivat kemisk förening från 8-hydroxikinolin, det hämmar syntesen av DNA från patogena celler och förhindrar deras reproduktion. Hjälpkomponenterna som ingår i 5-NOC-tablettformuleringen innefattar:

 • laktosmonohydrat;
 • kalciumvätefosfat;
 • majsstärkelse;
 • Povidon K25;
 • kolloidal kiseldioxid;
 • renad talk
 • magnesiumstearat;
 • krospovidon.

Piller produceras i ett skyddande skal, som består av följande ämnen:

 • karmellosnatrium;
 • akacagummi
 • kolloidal kiseldioxid;
 • Povidon K25;
 • titandioxid;
 • majsstärkelse;
 • sackaros;
 • renad talk
 • kalciumkarbonat;
 • matfärger - gul "Sunset Sunset" (E110) och kinolin (E104).

5-NOC-indikation

Läkemedlet är avsett för behandling av akuta eller långsamma återkommande infektioner i urin- och reproduktionssystemen. Tabletter 5-NOC är effektiva mot sådana grupper av mikroorganismer:

 • Gram-positiv aerob och anaerob;
 • gram-negativ aerob och anaerob;
 • mykoplasma;
 • ureaplasma;
 • trichomonas;
 • Mycobacterium tuberculosis;
 • dermatofyter;
 • mögel svampar;
 • candida;
 • patogener som framkallar djupa och svåra mykoser.

5-NOC - indikationer för användning:

 • cystit;
 • pyelonefrit;
 • epididymit;
 • uretrit;
 • infekterad tumör (adenom, karcinom) i prostata;
 • prostatit;
 • inflammatoriska processer i urinblåsan eller utgående tarmkanalen.

Den beskrivna preparatet används för att förhindra infektion i sådana situationer:

 • postoperativ period
 • diagnostisk manipulation;
 • cystoskopi;
 • kateterisering.

5-NOC-biverkningar

Stark antibakteriell medicinering kan ge upphov till negativa reaktioner från kroppen från något system. Detta innebär sällan att orsaka biverkningar. I undantagsfall orsakar 5-NOC-beredningen:

 • takykardi;
 • kräkningar;
 • anorexi;
 • illamående;
 • nedsatt leverfunktion
 • yrsel;
 • optisk neurit (med långvarig inträde)
 • parestesi;
 • brist på samordning
 • huvudvärk;
 • polyneuropati;
 • trombocytopeni;
 • ökad koncentration av urinsyra;
 • nässelfeber;
 • klåda i huden
 • ataxi;
 • färgar urinen i en rik gul färg.

5-NOC kontraindikationer

Detta verktyg rekommenderas inte för individuell intolerans mot någon av de ovan angivna ingredienserna, inklusive hjälpkemiska föreningar och skalkomponenter. 5-NOC-läkemedlet är kontraindicerat under sådana förhållanden:

 • graviditet;
 • katarakter;
 • amning;
 • allvarlig störning av lever eller njure med kreatininclearance på mindre än 20 ml / min (försiktigt försiktigt med försiktighet)
 • ålder upp till 3 år.

Hur man tar 5-NOC tabletter?

Den normala dagliga delen av medicinen beror på åldern och närvaron av vissa kroniska sjukdomar. Vuxna om dagen kräver 400 mg av läkemedlet 5-NOC - ansökan innebär att du tar denna dos uppdelad i 4 gånger, 100 mg (2 tabletter) före måltid. Med en stark bakteriell lesion fördubblas andelen (800 mg). Barn över 5 år föreskrivs 200-400 mg medicin varje 24 timmar och barn 3-5 år - 200 mg. Den allmänna behandlingssättet överstiger inte 2-4 veckor, om nödvändigt, upprepa det.

Med njur- och leverinsufficiens används 5-NOC med största försiktighet - indikationer för användning inkluderar inte dessa sjukdomar, men vid allvarliga infektioner kan ett antibiotikum förskrivas. Ta i dessa fall 1 tablett 4 gånger om dagen. Det är nödvändigt att regelbundet övervaka njur- och leverreaktionen till behandling och övervaka nivån av kreatininclearance.

5-NOC - en ansökan om blåsning

Dosen av det antimikrobiella medlet motsvarar en standarddos på 400 mg nitroxolin var 24: e timme. 5-NOC med cystit rekommenderas i 10-21 dagar. Den exakta varaktigheten av behandlingen beräknas av en urolog baserat på laboratorietester, svårighetsgraden av den inflammatoriska processen och förekomsten av biverkningar från behandlingen. Ibland måste det förlängas till 1 månad, särskilt om infektionen är kombinerad eller sekundär.

5-NOC med pyelonefrit

Den beskrivna sjukdomen i akut form kräver en kort kurs av standard antibiotikabehandling, 400 mg dagligen i 2-2,5 veckor. Vid kronisk återkommande pyelonefritis beslutar urologen hur man tar 5-NOC. Det finns system med långvarig intermittent behandling (2-3 månader i 14 dagar) och varianter med längre användning av läkemedlet i en lägre dosering (100-200 mg).

Ibland tar den längsta mottagningen av 5-NOC - indikationer för användning inkluderar svåra former av pyelonefrit:

 • ksantogranulematozny;
 • purulent;
 • STEN-.

5-NOC under graviditet

Under graviditeten är kvinnans urinvägar väldigt sårbara och är mottagliga för inflammatoriska processer. På grund av detta är förväntade mammor ofta intresserade av 5-NOC - kan jag dricka det under graviditeten och i vilka doser. Detta antibiotikum är kontraindicerat i denna situation, eftersom det kan påverka utvecklingen eller fostrets utveckling eller bildning.

5-NOC-analoger

När det presenterade antimikrobiella läkemedlet inte kan användas eller det provar allvarliga biverkningar, måste det avbrytas. Det enda sättet att ersätta 5-NOC-tabletter är att använda identiska synonymer eller generiska ämnen. Det finns två direkta analoger till det beskrivna läkemedlet:

 • Nitroxolin (Tyskland, Ryssland);
 • Uroksolin (Ukraina).

Det första läkemedlet framställs med en annan koncentration av den aktiva beståndsdelen, vilket är lämpligt för behandlingen med högre doser. Det andra botemedlet är endast i tabletter med ett aktivt kemiskt innehåll av 50 mg. Om intolerans mot nitroxolin eller dess derivat detekteras, är det nödvändigt att använda en generisk. Detta läkemedel har nästan identiska egenskaper med 5-NOC - de viktigaste indikationerna för användning, antibakteriell och antifungal aktivitet, men en annan komposition. Effektiva mediciner presenteras i form av bakteriofager:

 • dysenteri polyvalent;
 • Intest;
 • coli;
 • stafylokock;
 • Proteaceae;
 • Klebsiella lunginflammation;
 • Pseudomonas (pseudomonas);
 • coli-proteus;
 • Salmonella.

Andra generika med identiska indikationer:

 • Fosmitsin;
 • Ureatsid;
 • Fosmural;
 • bernie;
 • Fosmitsin;
 • monural;
 • fosforan;
 • Urofosfabol;
 • Tsistoral;
 • Forteraz;
 • Urofostsin;
 • Fosfotsin;
 • Espa-Fotsin.