Huvud
Behandling

5 nätter hur man tar

Läkemedelsberedning 5-NOC tillhör gruppen antibiotika oxyquinoliner (derivat av 8-hydroxikinolin). Dess tillverkare är Lek (Lek). Hållbarhetstid är 5 år. Från apotek som släpps på recept.

5-NOC innehåller nitroxolin. Formen av frisättningen är apelsintabletter innehållande 50 mg aktiv ingrediens.

Verkan 5 av NOC är baserad på blockering av genetiska apparaten i bakterieceller, störa deras metabolism och andning, vilket oundvikligen leder till död av mikroorganismer. Det är aktivt mot följande bakterier: Streptococcus, Staphylococcus, Enterobacter, Salmonella, Corynebacterium, Proteus, Shigella, Escherichia coli, klebsiela, Mycoplasma, Ureaplasma, Trichomonas, mykobakterier, Neisseria, Haemophilus, fungi av släktet Candida (något).

5-NOC i cystitis

Framställningen av 5-NOC visas i följande sorter av cystit:

 • Akut infektiös cystit
 • Kronisk infektiös cystit
 • Kronisk posttraumatisk cystit (när känsliga bakterier detekteras)
 • Sekundär cystit i närvaro av bakterier i urinen

Med cystit utse 100 mg av läkemedlet (2 tabletter) 4 gånger om dagen, tvätta ner med den nödvändiga mängden vätska. Vid allvarlig bakteriuri (upptäckt av bakterier i urinen) kan dosen ökas till 3 tabletter (150 mg) per dos.

Behandlingstiden för blåsor tar 1-3 veckor. En sådan stor skala beror på svårighetsgraden av kliniska manifestationer och laboratorieförändringar.

Indikationer för användning av 5-NOC

Läkemedlet används i urologi, med akuta och kroniska inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna. Indikationer för användning av 5-NOC är som följer:

 • cystit;
 • uretrit;
 • prostatit;
 • pyelonefrit;
 • epididymit;
 • orkit;
 • Infektion av adenom och prostatacancer;
 • Postoperativ period på organen i genitourinary systemet;
 • Kateterisering.

Kontraindikationer för användning

Kontraindikationer 5-NOC är som följer:

 • katarakter;
 • Allergi mot läkemedlet och dess komponenter;
 • Njursvikt
 • graviditet;
 • Hepatiskt misslyckande
 • Laktationsperiod

Biverkningar och överdosering

Biverkningar av 5-NOC kan påverka nästan alla organ och system i kroppen, men är sällsynta. Dessa inkluderar:

 • Kräkningar i samband med illamående
 • Ökning av blod i leverenzym;
 • Ökad hjärtfrekvens;
 • yrsel;
 • Känsla av domningar på huden på händer och fötter;
 • huvudvärk;
 • Shakiness när man går;
 • Hudutslag och klåda på huden
 • Minskning av antalet blodplättar i blodet (tendens att blöda);
 • Färgning av utsöndrad urin i gul;

Vid överdosering av 5-NOC är följande symptom möjliga:

 • Allmän svaghet;
 • kräkningar;
 • illamående;
 • Smärta i buken.

För att behandla detta tillstånd är det tillräckligt att avbryta drogen, ta aktivt kol eller andra sorbenter och symtomatiska preparat.

Instruktioner för användning

Instruktion för användning av 5-NOC innebär mottagning från 2 månader till vuxen ålder. Drick dessa tabletter ska inte tuggas, med mat eller omedelbart efter, pressas med tillräckligt med vätska.

Barn från 2 till 12 månader Beräkningen görs av patientens vikt - 25 mg per 1 kg per dag. Den mottagna dosen ska delas upp i 4 doser (var 5-6 timmar). Behandlingsförloppet är 10-21 dagar (max 1 månad).

Från 1 till 13 år - 50-100 mg (1-2 tabletter), 4 r / dag. Behandlingsförloppet, beroende på patientens tillstånd, upp till 1 månad.

14 år och äldre - 100-200 mg (2-4 tabletter) 4 r / dag. Behandlingsförloppet är 1 månad (maximalt) eller 14 dagars inträde och 14 dagar för en paus 2-3 gånger i rad.

I den postoperativa perioden - 100 mg 4 r / dag för 14-21 dagar.

Särskilda instruktioner

Vid graviditet Läkemedlet är ordinerat som en sista utväg, när risken för mammas sjukdom överstiger risken för läkemedlets effekt på fostret. Under amningen är läkemedlet inte förskrivet eller vid behandlingstid ersätter matningen med mjölkformler.

Barn under 1 år av läkemedlet är inte föreskrivna på grund av form av frisättning och dosering.

Alkohol påverkar inte verkan av 5-NOC, emellertid kan förvärra den underliggande sjukdomsbanan. Därför är mottagningen vid sjukdomstidpunkten önskvärt att stoppas eller minimeras.

Vid färgning av urinen i gult avbryts inte läkemedlet.

Analoger av 5-NOC: Nitroxolin, 5-Nitrox, Uritrol, Nichinol, Noxin, Nibiol. Ett abstrakt med en detaljerad beskrivning av förberedelserna finns i förpackningen.

5 nätter hur man tar

Anvisningar för användning:

Priserna i onlineapotek:

5-NOC - antimikrobiellt läkemedel med ett brett spektrum av aktivitet, avser gruppen hydroxikinolin. Läkemedlet är aktivt mot de flesta mikroorganismer som förorsakar inflammation i urinvägarna (Mycoplasma, E. coli, stafylokocker, candida, ureplazmu, dermatofyter).

Formulering och beredningens sammansättning

5-NOC-tabletter belagda med en beläggning tillverkas. Varje tablett innehåller en aktiv komponent - nitroxolin i en mängd av 50 mg. I plastflaskor med 50 tabletter.

Farmakologisk aktivitet

Enligt instruktionerna är 5-NOC ett antibakteriellt medel med ett brett spektrum av verkan. Läkemedlet absorberas väl och lätt utsöndras av njurarna utsöndras i väsentligen oförändrad form. Detta bidrar till att en hög koncentration av antimikrobiell komponent bildas i urinen. Applicering av 5-NOC har en effekt på gramnegativa och grampositiva bakterier (salmonella och tuberkel bakterier difteri, gonokocker, streptokocker, E. coli), trichomonader och svampar inklusive dermatofyter och Candida.

Indikationer för användning av 5-NOC

För instruktioner 5 NOC visas vid olika urinvägsinfektioner (uretrit, cystit, epididymit, pyelonefrit) orsakade av mikroorganismer som är känsliga för den aktuella komponenten av läkemedlet.

Också, är effektiv för att förhindra olika infektioner på bakgrund av de instrumentella undersökningar (kateterisering, cystoskopi) och efter kirurgiska ingrepp på de urin systemkrav organen användningen av 5-NOC.

Metod för applicering av 5-NOC och doseringsregimen

För vuxna ges läkemedlet i mängd av två tabletter fyra gånger om dagen (totalt 400 mg) i 2-3 veckor. Den maximala dosen av läkemedlet är 16 tabletter per dag. Varaktigheten av behandlingen bestäms av den behandlande läkaren individuellt.

För patienter i skolåldern är läkemedlet ordinerat för 1-2 tabletter fyra gånger om dagen och för barn under fem år är dosen 20 mg / kg uppdelad i tre doser per dag.

Kontra

Enligt recensioner ska 5-NOC inte tas med överkänslighet mot nitroxolin och under graviditet och amning. Dessutom är läkemedlet kontraindicerat hos patienter med svår lever- eller njurinsufficiens och grå starr.

Biverkningar av 5-NOC

Enligt recensioner tolereras 5-NOC mestadels av patienterna. Ibland kan biverkningar som aptitlöshet, enstaka kräkningar, illamående, utvecklingen av olika allergiska reaktioner observeras.

För att undvika utveckling av gastrointestinala störningar ska läkemedlet tas direkt under eller omedelbart efter måltid. Vissa patienter upplevde huvudvärk, polyneuropati, hjärtklappning, övergående känslighetsstörningar.

Särskilda instruktioner

Under läkemedlets intag kan urinen bli en rödgul nyans.

Enligt recensionerna ska 5-NOC administreras med försiktighet till patienter med svårt njursvikt. Dosering av läkemedlet rekommenderas att halveras. Dessutom, utan ytterligare undersökning av lever och njurar ska inte ta drogen i mer än en månad.

5-NOC lagringsförhållanden

5-NOC hålls utom räckhåll för barn på en mörk plats. Hållbarhetstid är fem år.

5-NOC tabletter 50 mg 50 st.

5-NOC 50 mg nr 50 tabletter

5-noc 50 mg n50 tabletter

5-NOC Tab. med 50 mg n50

Informationen om preparatet är generaliserad, tillhandahålls för informationsändamål och ersätter inte den officiella instruktionen. Självbehandling är hälsofarlig!

Det finns mycket nyfiken medicinska syndrom, till exempel obtrusiv svalning av föremål. I magen hos en patient, som lider av denna mani, hittades 2500 föremål.

Med regelbundet besök i solariumet ökar chansen att utveckla hudcancer med 60%.

När älskare kyssar, förlorar var och en av dem 6,4 kcal per minut, men de byter nästan 300 olika bakterier.

Ett jobb som inte passar en person är mycket mer skadlig för sin psyke än en brist på arbete alls.

Forskare från Oxford University genomförde en serie studier, där de drog slutsatsen att vegetarianism kan vara skadlig för människans hjärna, eftersom det leder till en minskning av dess massa. Därför rekommenderar forskare att inte helt utesluta fisk och kött från deras kost.

En person som tar antidepressiva läkemedel kommer i de flesta fall igen att lida av depression. Om en person har hanterat depression själv, har han alla chanser att glömma detta tillstånd för alltid.

För att kunna säga även de kortaste och enklaste orden använder vi 72 muskler.

Hostläkemedel "Terpinkod" är en av ledarna i försäljningen, inte alls på grund av dess medicinska egenskaper.

Under livet producerar den genomsnittliga personen två eller flera stora salivpooler.

En utbildad person är mindre utsatt för hjärn sjukdomar. Intellektuell aktivitet bidrar till bildandet av ytterligare vävnad som kompenserar för de sjuka.

Den första vibratorn uppfanns på 1800-talet. Han arbetade på en ångmotor och var avsedd att behandla kvinnlig hysteri.

Det brukade vara det som gnidar kroppen med syre. Men denna åsikt åsidosattes. Forskare har visat att gungning, en person kyler hjärnan och förbättrar sin prestanda.

Våra njurar klarar av att rensa tre liter blod på en minut.

Om din lever slutat fungera skulle döden ha kommit inom 24 timmar.

Det välkända läkemedlet "Viagra" har ursprungligen utvecklats för behandling av arteriell hypertension.

Det verkar väl, vad kan vara nytt i ett sådant hackneyed ämne som behandling och förebyggande av influensa och ARVI? Alla har länge varit kända som den gamla "farmors" metoder, den där.

5 NOC med cystit

Cystitis hör till kategorin infektionssjukdomar, och inte catarrhal, så många tror. Cystitis är en följd av den aktiva multiplikationen av bakterier som fångas i blåsan. Den inflammatoriska processen utvecklas, dess första symptom är mycket obehaglig.

Sjukdomen uppenbarar sig genom kraftigt skärande smärtsamma förnimmelser i underlivet och frekvent uppmaning att urinera. Ibland kan blödning förekomma. Och sjukdomen kan manifestera sig vid det mest oväntade ögonblicket.

Det är inte nödvändigt att vara rädd, men kommer att bli av med mikroorganismer - patogener av en infektion - det är nödvändigt så snart som möjligt. Då kommer sjukdomen att passera tillräckligt snabbt och utan konsekvenser. Undvik komplikationer av cystit är mycket effektivt läkemedel 5-NOC.

Negativa effekter av cystit

Man bör komma ihåg att cystit är mycket farlig. Om den nödvändiga behandlingen saknas eller är oändlig, kan det leda till allvarliga komplikationer. Såsom:

 • pyelonefrit (inflammatorisk skada på njurarna);
 • processen med urinproduktion från kroppen kan störa barnen. Avfallstiden i detta fall från blåsan kastas tillbaka i njurarna, förstör dem (vesicoureteral reflux);
 • förändring i blåsans vävnader, vilket innebär att detta viktiga organ förlorar sin funktionalitet;
 • hos äldre personer kan cystitis leda till sfinkterdysfunktion och urininkontinens.

Kort sagt, cystitis kan inte "springa". Behandling bör påbörjas omedelbart. Bota för 5-NOC-cystit kommer att hjälpa till att bli av med de mest obehagliga symptomen tillräckligt snabbt och tillåter inte att sjukdomen passerar in i kronisk form.

Bland annat kommer 5-NOC hos cystit hos kvinnor att bidra till att upprätthålla reproduktiv funktion, eftersom i särskilt försummade fall (med övergången till infektion i andra organ) kan cystitis leda till infertilitet.

I allmänhet anses cystit med rätta för att vara övervägande en "kvinnlig" sjukdom. Detta beror på de fysiologiska egenskaperna hos de heterozygotiska organismerna. Men betyder inte att män inte blir sjuka. Det är inte så.

Om barnet i ungdomar, för att undvika utseende av blåsor, är det tillräckligt att observera hygien, sedan efter 40 år i representanter för det starkare könet är blåsans inflammation som regel sekundär och är en följd av andra hälsoproblem. Primära manifestationer av cystit hos män liknar kvinnor och kräver också brådskande behandling. Annars leder cystitis till mycket allvarliga komplikationer.

Åtgärd av 5-NOC på kroppen

Tabletter från cystitis nitroxolin har bakteriostatiska och baktericidala egenskaper. Nitroxolin (läkemedlets aktiva substans) kan befria sig från de flesta mikroorganismer som orsakar inflammation i det urogenitala systemet.

5-NOC förstör bakterier genom att direkt påverka DNA hos mikroorganismer. Nitroxolin avbryter skapandet av nya celler; hämmar andning, förhindrar flödet av oxidations-reduktionsprocesser. Allt detta förhindrar reproduktion av bakterier och stannar den inflammatoriska processen.

Effekten av exponering mot smittämnet orsakas av förstärkning av den höga koncentrationen av behandlingsämnet i urinen. Det förstör 5-NOC mikroorganismer som är känsliga för nitroxolin, vilket garanterar hög effektivitet av behandlingen.

För kvinnor är det särskilt viktigt att läkemedlet (i jämförelse med analoger) inte leder till tröst, eftersom det neutraliserar svampens aktivitet.

En signifikant del av 5-NOC absorberas från mag-tarmkanalen. Maximal koncentration av läkemedlet når ett medelvärde efter 1,5 timmar. Maximal mängd läkemedel (mer än 90%) utsöndras genom njurarna. Endast liten - med galla.

5-NOC hjälper till med cystit och andra sjukdomar, såsom:

 1. pyelonefrit;
 2. epididymit;
 3. uretrit;
 4. Patologi i prostata.

Dessutom är 5-NOC för profylaxen berusade efter att en patient genomgår några invasiva diagnostiska förfaranden. Och även i postoperativ period och efter införandet av katetern i blåsan.

Farmaceutiska egenskaper hos 5-NOC

Utseende: bikonvexa, rundblankt orange tabletter (50 mg vardera). Förpackad i kartongförpackningar (40-50 stycken vardera), eller flaskor (50 tabletter vardera). "Behandlings" -komponenten i 5-NOC är nitroxolin.

Förvara 5-NOC i en proprietär flaska. Undvik direkt exponering för sol, vatten och stigande temperaturer över + 25 ° C.

Ett läkemedel är tillgängligt i 5 år från utsläppsdatumet. Efter denna period ska läkemedlet inte tas!

Hur man tar 5-NOC med blåsor

Den maximala utsöndringsperioden för 5-NOC från kroppen är 2 timmar. Detta beror på läkemedlets höga frekvens. Den största effekten observerades med en fyra gånger administrering av 5-NOC per dag.

Med cystit måste du dricka drogen. Varaktigheten av en cykel är en månad. Enligt följande schema: för de första fjorton dagarna dricker patienten drogen, det tar en paus i de närmaste fjorton dagarna. Hur många dagar att dricka 5-NOC i blåsan beror på sjukdomsförloppet.

Varning: Fortsätt ta läkemedlet i högst 30 dagar. Överstiger denna period ökar sannolikheten för biverkningar.

Hur man dricker 5-NOC i blåsan:

Dosering för vuxna och ungdomar: 400 mg dagligen. Tabletter måste tas före måltider och drack kraftigt.

Barn med cystit 5-NOC ordineras också, men andra doser:

 • 3 månader - 1 år: dosen överstiger inte 0,08 g per kg kroppsvikt.
 • 1 - 3 år: daglig dosering är 200 g;
 • 4-14 år: 200-400 g;
 • 15 år och mer: 400-800 gr.

Minimiperioden för 5-NOC-kursen hos barn med blåsor är två veckor, maximalt fyra. Upprepad kurs är endast möjlig efter en viss paus.

Allt utan undantag, när du tar 5-NOC ska du dricka minst en och en halv liter vätska per dag. Detta kommer att påskynda borttagandet av skadliga bakterier från kroppen.

Vi betonar att de givna uppgifterna är genomsnittliga. Den exakta dosen måste nödvändigtvis beräknas av den behandlande läkaren, med beaktande av personens individuella egenskaper. Vid behandling av cystit 5-NOC-instruktion om användningen av läkemedlet måste observeras mycket noggrant. Kom ihåg - självmedicinering kommer att förvärra situationen ännu mer.

Biverkningar

För vissa personer kan användningen av läkemedlet vara belagt med biverkningar:

 • buksmärtor;
 • aptitförtryck
 • allergier;
 • nedsatt leverfunktion
 • acceleration av blodkoagulering.
 • kräkningar;
 • illamående;

Från sidan av nervsystemet kan uppstå:

Kardiovaskulärsystemet kan misslyckas i form av takykardi och (eller) arytmi.

Data om överdosering, enligt forskningsdata, är inte tillgängliga, detta kan indikera en relativ säkerhet för läkemedlet.

OBS: I processen att ta 5-NOC kan urin få en mörkgul eller orange färg. Att vara rädd är det inte nödvändigt - i det här fallet är det normalt.

Kontraindikationer mot receptbelagd nitroxolin

Drogen har ett antal kontraindikationer.

5-NOC tilldelas inte de som diagnostiserats med:

 • njursvikt
 • anuri;
 • katarakter;
 • oliguri;
 • leverinsufficiens;
 • individuell allergisk intolerans.

Barn upp till tre år med nitroxolin rekommenderas endast om inga andra mediciner har hjälpt. Som i fall av cystit hos gravida kvinnor och ammande mödrar. Amning ska avbrytas, eftersom användningen av läkemedlet hos moderen kan skada barnets hälsa.

OBS: Hur mycket att dricka 5-NOC med blåsor i ovanstående fall bör avgöras endast av den behandlande läkaren!

Förenligheten av 5-NOC med andra läkemedel

5-NOC kan inte tas tillsammans med oxikinolinderivat (särskilt hydroxikinoliner). Detta beror på risken för berusning.

På grund av ökad belastning på levern är det kontraindicerat att kombinera 5-NOC med alkohol.

Sammanfattningsvis kan det noteras att 5-NOC fortfarande är relevant trots det stora urvalet av anti-cystitis-läkemedel. Behandling av cystitis läkemedel nitroxolin har använts i stor utsträckning sedan 1970-talet.

Och idag är det också i efterfrågan. 5-NOC, i fall av cystit, enligt både läkare och patienter, hjälper det i vissa fall även när mer moderna droger är maktfria. En annan av dess obestridliga fördelar är överkomliga priser.

Hur tar man 5 NOC tabletter med blåsor?

Oftast provar inflammation i blåsan Escherichia coli. En av de läkemedel som verkar på dem är en 5-NOC-beredning, framställd i tabletter om 50 mg vardera.

Verkningsmekanism

Den aktiva farmaceutiska substansen vid framställning av 5-NOC är nitroxolin, vilken tillhör antibiotikagruppen av oxikinoliner.

Det hämmar selektivt DNA-syntes av grampositiva och gramnegativa bakterier, bacillus Koch och Trichomonas vagina och bildar komplex med metallinnehållande enzymer av mikroorganismer, vilket resulterar i sönder förmågan hos det infekterande medlet att reproducera. Dessutom är nitroxolin aktiv mot vissa svampar.

När det administreras oralt absorberas 5-NOC snabbt från matsmältningsorganet. Den aktiva substansen med urin visas i oförändrad form och skapar en hög koncentration här. Därför är det vanligtvis ordinerat för urogenitala infektioner.

Den aktiva substansen är uroantiseptikom därför urladdas vid kombination cystit, såväl som inflammation i urinblåsan med okänd etiologi.

Användningen av läkemedlet 5 NOC i cystitis

5-NOC är föreskriven för infektioner orsakade av mottagliga patogener. Instruktion för användning anger att nitroxolin är ordinerad för följande sjukdomar:

 • Inflammation i urinröret och urinblåsan;
 • pyelonefrit;
 • Inflammation av epididymis, bakteriell natur;
 • Infekterade prostata neoplasmer av godartad och malign natur.

Också, 5-NOK indicerat för förebyggande av bakteriella komplikationer under olika medicinska händelser, såsom i formuleringen av katetrar, samt vid behandling av sjukdomar i urinsystemet kirurgiskt. Ibland används biseptol också vid behandling av blåsan.

Kontraindikationer och biverkningar

Instruktionen för användningen av 5-NOC säger att läkemedlet kan inte administreras om patienten har:

 • Överkänslighet inte bara för läkemedlet i sig, utan även för kinoliner
 • Opacification av ögonlinsen;
 • Barnets bärtid och amning
 • Inflammation av perifera nerver;
 • Allvarlig njurspatologi, där det finns en minskning av urinets urinutsöndring eller fullständig frånvaro av urin;
 • Allvarliga leversjukdomar;
 • Brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas;
 • Ålder är mindre än 3 år.

På grund av terapi kan följande oönskade reaktioner uppstå:

 • Dyspeptiska störningar, som illamående, kräkningar, aptitlöshet, leversjukdom;
 • Hjärtklappningar;
 • Allergi, som uppenbaras av klåda och utslag
 • huvudvärk;
 • Överträdelse av samordning av rörelse;
 • Polyradiculopathy;
 • parestesi;
 • Bells förlamning, som utvecklas med långvarig behandling
 • Minska antalet blodplättar och öka koncentrationen av urinsyra i blodet.
 • Färgning av urin i saffronfärg, det har ingen klinisk betydelse, men det är nödvändigt att ta hänsyn till när testen överförs, eftersom resultatet kan snedvrida.

Behandlingsschema

Typiskt, från 5 NOC infektiös cystit, såväl som andra inflammatoriska sjukdomar vuxen förskriva 2 tabletter 4 gånger (400 mg) per dag. Maximalt 800 mg per dag kan tas. Det är tillåtet att använda nitroxolin i barnläkemedel.

Bebisar som nådde 5 år i utvecklingen av LCM 5 cystit ut med en dos på 50 mg 100 mg 4 gånger per dag, patienter i åldern 3 till 5 år i en dos på 50 mg fyra gånger per dag.

Personer som lider av allvarlig nedsättning, lever och njurefunktion.

Läkemedlet är ordinerat för 1 tablett 4 gånger om dagen. Man måste komma ihåg att nitroxolin på upprepade intag ackumuleras i kroppen och under lång tid verkar på inflammationsfokus.

Ta pillret helt före måltiden, pressa med tillräckligt med vätska var 6-8 timmar. Detta minskar risken för biverkningar.

Typiskt är behandlingsförloppet för akut cystit i genomsnitt 10-14 dagar. I kronisk form kan terapi fördröjas upp till 2 månader, efter 2 veckors behandling med 2 veckor ska göras.

Om det inte finns någon förbättring av välbefinnandet efter 2 veckors inträde, behöver du rådgöra med en läkare för att justera behandlingsregimen.

försiktighetsåtgärder

Ta inte 5-NOC parallellt med läkemedel som innehåller derivat av oxikinoliner, eftersom risken för biverkningar ökar.

Om behandlingen varar mer än 4 veckor, är det nödvändigt att kontrollera njurfunktionens funktion.

5-NOC avser receptbelagda läkemedel. Förvara den vid en temperatur av högst 25 grader på en plats som inte är tillgänglig för barn.

Under blåsan bör förstoppning inte tillåtas, I rationerna måste råda gröt och soppa. Töm blåsan omedelbart, eftersom det var en angelägenhet att urinera, kan inte tolereras.

Kvinnor som lider av kronisk blåsan kan inte använda tamponger vid månatlig blödning, men endast med sanitetsbindor. Du måste stärka din immunitet, ta vitaminer, spela sport, vara på gatan, bära gratis underkläder gjorda av naturliga tyger.

5 nätter hur man tar

Hur man tar 5 NOC med blåsor

Idag fortsätter frågan om val av läkemedel för behandling av inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna fortfarande att vara relevant trots dagens prestationer. Detta beror på den höga anpassningsförmågan och den snabba anpassningen av patogena mikroorganismer till många typer av antibiotika och antimikrobiella medel. Användningen av 5 noc i blåsan har blivit utbredd sedan 70-talet av vårt århundrade och fortsätter att användas till idag.

Vad är läkemedlet 5 NOC

Den huvudsakliga aktiva substansen i läkemedlet 5 NOC är ett antibiotikum med antibakteriella egenskaper - nitroxolin. Framställd i form av bikonvexa tabletter innehållande 50 mg aktiv beståndsdel, 10 tabletter i en konturerad förpackning. Förpackning innehåller 40-50 tabletter, plastflaska - 50 tabletter.

Nitroxolin kan endast konsumeras om följande lagringsförhållanden observeras:

 • förvaring vid en temperatur som inte överstiger 26 ° C
 • lagringsperioden är fem år.
Läkemedlet kan endast tas på råd av en läkare

Verkningsmekanism

Den terapeutiska effekten av användningen av läkemedlet 5 NOC i cystit, baseras på den antimikrobiella effekten på mikroorganismer, vilket orsakar inflammatoriska processer i blåsans slemhinnor. Läkemedlet har en bakteriedödande och bakteriostatisk effekt av:

 • störningar i reproduktionen av bakteriellt DNA;
 • inhibering av andningsfunktionen hos mikroorganismer, genom att binda proteiner i cellmembran;
 • störning av utvecklingen av oxidations-reduktionsreaktioner i bakterieceller.
Störning av bakterier i DNA-strukturen förhindrar deras ytterligare reproduktion

De kombinerade effekterna utövas läkemedel kan inhibera aktiviteten av ett brett spektrum av grampositiva och gramnegativa mikroorganismer orsakar cystit och annan mjukvävnad och urinvägarna inflammation:

 • streptokockinfektioner;
 • E. coli;
 • ureaplasma;
 • höbacillus;
 • enterobakterier (Klebsiella);
 • Gonorrés orsaksmedel
 • orsakssambandet till salmonellos;
 • vaginal trichomonas;
 • den orsakande agenten av tuberkulos.

Dessutom är 5 NOC aktiva mot vissa typer av svampar och formar, i synnerhet:

 • svamp av släktet Candida;
 • formar;
 • dermatofyter.

Till skillnad från andra antibakteriella läkemedel orsakar 5 NOC inte tröst, eftersom det hämmar aktiviteten av svampar av släktet Candida

Läkemedlet är mycket absorberbart från mag-tarmkanalen. Den högsta koncentrationen i vävnader och kroppsvätskor sker 1-2 timmar efter administrering och är mer än 90% av den aktiva substansen. Nästan allt läkemedel utsöndras av njurarna, och bara en liten del med galla.

Viktigt: Behandling av 5 NOC kännetecknas av frekvent administrering av läkemedlet på grund av snabb eliminering från kroppen. Tidsintervallet från tillträde till avlägsnande från kroppen är högst 2 timmar.

Användningen av 5 NOCs är indicerad för akuta eller kroniska former av inflammatoriska processer i urinvägarna av infektiös natur:

 • med pyelonefrit
 • med cystit
 • med uretrit
 • med infektioner i prostatakörteln.

På grund av det faktum att cystit förekommer främst hos kvinnor på grund av penetration in i urinröret av bakterier koloniserar anal och underliv vaginal är infektioner i urinblåsan stigande.

Primär infektionssjukdom är den stigande penetrationen av patogena mikroorganismer genom urinröret i blåsan och sedan in i njurarna, vilket orsakar en komplicerad infektionsskada.

Sekundär infektiös blåsinfektion uppträder huvudsakligen hos män och är en följd av deformation av genito-urinorganen på grund av utvecklingen av hyperplasi hos prostata adenom.

Efter cystoskopi för att förhindra infektion utses 5 NOC

De allra flesta fall av blåsor orsakas av patogener känsliga för läkemedel 5, med hänsyn till bildandet av en hög koncentration av läkemedlet i njurarna och urinen, är det möjligt att snabbt neutralisera aktiviteten hos patogener.

Dessutom föreskrivs 5 NOC för att förhindra infektion i njurarna och urinvägarna efter:

 • diagnostiska förfaranden (cystoskopi);
 • kirurgiska ingrepp;
 • stenirovaniya ureter;
 • kateterisering av blåsan.

Viktigt: 5 NOC har egenskapen att minska möjligheten för bakterier att tränga in i epitel lagret av urinröret och förhindrar deras sedimentation på väggarna i katetrar och stentar i insatser för att återställa urin utflöde.

Instruktioner för användning 5 NOC av blåsan innehåller indikationer på varaktigheten och mängden av läkemedlet som tas beroende på patientens ålder och formen av sjukdomsförloppet.

Behandling av cystit är att upprätthålla en konstant koncentration av den aktiva substansen i biologiska vätskor. Av denna anledning bör 5 NOC tas minst 4 gånger om dagen i 2-4 veckor.

Tabell: Upptagningsschema för 5 NOC i akut cystit vid åldersgrupper av patienter

Vid kronisk behandling av blåsan rekommenderas det att ta läkemedlet i gång. Varaktigheten av kursen är 1 månad, under vilken 2 veckor ska du dricka drogen, de kommande 2 veckorna - ta en paus. Upprepa cykeln ska vara 4-5 månader.

Viktigt: Varaktigheten av kontinuerligt intag bör inte överstiga 30 dagar på grund av möjliga biverkningar.

Oavsett hur du tar medicinen (kontinuerligt eller i cykler), för att öka den antibakteriella effekten, borde du dricka mer vätska till 1,5 -2,0 liter per dag.

Ökat vätskeintag för cystit underlättar snabb avlägsnande av bakterier från kroppen

Användningen av 5 NOC kan åtföljas av ett antal biverkningar:

 • smärta i den epigastriska regionen
 • dyspeptiska fenomen (brist på aptit, illamående, kräkningar);
 • allvarliga kränkningar av leverfunktionen
 • allergiska reaktioner;
 • ökning av koagulationsnivån;
 • neurologiska störningar (ataxi, atrofi av optisk nerv, pares av benen);
 • störningar i hjärt-kärlsystemet (takykardi, arytmi).

Med försiktighet bör läkemedlet tas till patienter med nedsatt njurfunktion, eftersom det kan finnas en fördröjning av läkemedlets tidiga tillbakadragande och som ett resultat av överdrivet ackumulering.

Viktigt: Förändring av urinfärgen i terrakottagul på grund av metabolismen av nitroxolin är ett normalt fenomen och bör inte orsaka oro.

Färgen på urinen när den appliceras på 5 NOC kan bli terrakottagul

Kontraindikationer för användningen av läkemedlet 5 NOC:

 • intolerans mot nitroxolin;
 • graviditet och amning
 • allvarligt njur- eller leversvikt
 • katarakter.

Läkemedlet är kontraindicerat under graviditet på grund av bristen på data om effekten av nitroxolin på fostret och omfattningen av dess penetration i mjölk under amning.

Metronidazol i cystit och recensioner av drogen

Hittills är 5 NOC inte ett valfritt läkemedel vid behandling av blåsor på grund av ett antal negativa aspekter:

 • Utveckling av resistens hos orsakssystemet av cystit till nitroxolin;
 • Frånvaro av den nödvändiga koncentrationen av det aktiva ämnet i urinen.
 • Behovet av höga doser av läkemedlet och de associerade starka biverkningarna;
 • Varaktigheten av att ta drogen.

1. I de flesta fall uppträder cystit som en okomplicerad sjukdom, provocerad av E. coli. Hittills har det visat sig att E. coli i 20 fall av 100 visar ökat motstånd mot effekterna av nitroxolin.

2. Effektiviteten av cystitisbehandling är baserad på att öka koncentrationen av antibakteriellt läkemedel i urinen och urinvägarna för att omedelbart undertrycka aktiviteten hos patogena mikroorganismer. När 5 NOC används används emellertid endast 1% av läkemedlet i aktiv form, den återstående delen matas ut i en relaterad inaktiv form.

3. Trots den höga absorptionen av läkemedlet från mag-tarmkanalen är den terapeutiska tiden på 5 NOC inte längre än 2 timmar, så stora doser av läkemedlet krävs för att upprätthålla lämpliga serumnivåer. De registrerade fallen av utveckling av allvarliga irreversibla konsekvenser (optisk nervs atrofi, utveckling av subakut neuropati) gör det emellertid nödvändigt att tillgripa hjälp av andra antibakteriella läkemedel.

4. Den negativa sidan av appliceringen av 5 NOC är också varaktigheten av appliceringen. Om 2 veckor av läkemedlet krävs för att uppnå en positiv dynamik vid akut cystitbehandling, är 3-5 dagar tillräckliga för tillämpning av mer aktuella läkemedel (Co, trimoxazol, amoxicillin, tetracyklin).

Läkemedelsfosfomycinet har en signifikant terapeutisk effekt vid behandling av cystit, efter en enstaka dos av 3 g

Vid diagnostisering av cystit används mikrobiologiska undersökningsdata sällan på grund av de uppenbara kliniska symptomen. Taktiken att välja antibakteriell terapi är att minimera mängden läkemedelsanvändning när maximal effekt uppnås. 5 NOC, för idag, är ett läkemedel i II-serien för behandling av blåsor och har bara en prisfördel bland det brett utbud av läkemedel som erbjuds.

recensioner

Svetlana För två år sedan genomgick hon en skarp form av blåsor, från den brinnande känslan och skär hennes ögon föll i pannan. Jag gick till doktorn, och hon tilldelade mig en hel lista med läkemedel, inklusive 5 NOC. Helt snabbt har rez gått, men vars förtjänst, 5 NOC eller andra droger kan jag inte säga. Hela kursen av att dricka, upprepa, tack Gud, var det inte.

Lyudmila Jag har ofta blåsor, och så länge jag kan komma ihåg, dricker jag alltid 5 NOC. Jag märkte inte några biverkningar. Jag läser artikeln, och nu tror jag att min cystit är obehandlad hela tiden, och därför, minst två gånger om året, finns det förvärringar. Priset är givetvis överkomligt, men med tanke på de ständiga exacerbationerna, kommer behandlingen av kronisk cystit att kosta mig mycket mer.

Oksana cystitis kan inte behandlas av mig själv. 5 NOC - detta betyder i allmänhet "farmor". Ingen vanlig läkare kommer inte skriva ut det idag. Han vägrade hela världen, och vi är urladdade från honom.

Elena I med hjälp av 5 NOC härdad kronisk blåsan. Sågkurser i två veckor i 4 månader. Jag kommer inte ihåg mer om cystitis. Det viktigaste är att dricka hela kursen. På min egen erfarenhet försökte drogen, det fanns inga biverkningar. Och det faktum att de är mer än 50 år i medicinsk användning, kännetecknar detta läkemedel endast från den positiva sidan.

"5-NOC" tabletter: en beskrivning av läkemedlet, testimonials och analoger

Tabletter 5 är en antibakteriell beredning.

Huvudämnet i läkemedlet - nitroxolin - bidrar till att blockera ytterligare ökning av antalet skadliga mikroorganismer, vilket framkallar utvecklingen av inflammatoriska processer i det humana genitourinära systemet.

Nitroxolin stoppar också andningsförloppet i skadliga mikroorganismer, vilket resulterar i att de neutraliseras.

Tillverkaren av läkemedlet är LEK d.d. Tabletter 5 nk säljs på apotek på recept till relativt låga priser. Utnämna en drogspecialist. Behandling med tabletter 5 nok kan tilldelas både en vuxen och ett barn.

Tabletter refererar till antibakteriella syntetiska medel av oxyquinoliner och är uroantiseptiska. Den aktiva substansen i detta läkemedel är nitroxolin. Nitroxolin är det mest effektiva vid bekämpning av bakterier och svampar.

I enlighet med instruktionen, behandling nitroksolin effektivt mot stafylokocker, E. coli, ureaplasma, streptokocker, svampar Candida, dermatofyter, Salmonella och många andra skadliga organismer, vilket gör tabletter 5 nok effektivt verktyg i kampen mot sjukdomar i det urogenitala systemet, med en infektiöst ursprung.

Tabletter 5 har ingen hög absorptionsnivå, läkemedlet metaboliseras väl i patientens lever. I en tablett med 5 nätter innehåller 50 mg aktiv substans nitroxolin.

Detta läkemedel är avsett för barn och vuxna med infektioner i urin- i akut eller kronisk form. Tabletter 5 nok hjälpa klara av inflammation i urinblåsan eller urinvägsinfektioner (cystit, uretrit) främja snabb botemedel pyelonefrit, akuta eller kroniska former, såsom läkemedlet bidrar till den snabba återhämtningen i fall av prostatit, epididymit, inflammationer i prostata (adenom, karcinom).

Användningen av 5 noc-tabletter som profylaktisk läkemedel hjälper till att minska risken för att utveckla infektionssjukdomar:

 • efter operationer
 • som ett resultat av diagnos och terapeutiska åtgärder (till exempel efter diagnos av organ i genitourinary system).

Tabletterna på 5 nätter är täckta med ett skal, de har en orange färg. En flaska med polyvinylalkohol, i ett förpackning är antalet tabletter 50 stycken. I andra förpackningar framställs inte beredningen.

Recensioner av de 5 tabletterna är ganska positiva. Mottagande tabletter 5, enligt de recensioner som används för denna medicinering, ger snabbt det önskade resultatet, vilket eliminerar de smärtsamma symptomen på inflammatoriska processer vid rätt dosering. I recensionerna noteras också att biverkningar är ganska sällsynta, det nämns separat om lågt pris på drogen.

Bristerna i läkemedlet 5 noca, som nämns i recensionerna, är behandlingens varaktighet och urinskrämmande färg. Vissa noterar också förändringar i den allmänna hälsotillstånd bland äldre patienter, men det finns få sådana recensioner.

Analoger av tabletter 5 är läkemedel Nitroxolin, 5-nitrox, nitrooxolin-UBF, nitrooxolin-ACOS. Baserat på namnen på drogerna kombinerar alla dessa läkemedel närvaron i den aktiva substansen nitroxolin, som finns i tabletter 5 nok.

Indikation för användning 5 noc: dosering och kontraindikationer

För framställning av 5 nok indikationer för användning är följande:

 • inflammatoriska processer i organen i det genitourära systemet;
 • prostatit av olika former;
 • adenom och karcinom;
 • uretrit;
 • cystit av olika former (akut, posttraumatisk, kronisk);
 • pyelonefrit av olika former;
 • epididymit.

5 tjänar till behandling av infektionssjukdomar av olika slag i akuta och kroniska former.

Även detta läkemedel rekommenderas för att förebygga inflammation, om det finns risk för att patienten utvecklar infektionssjukdomar som ett resultat av kirurgiskt ingrepp, behandling och diagnos av en viss typ.

Behandlingsförloppet ska inte ordineras i mer än fyra veckor. Om det finns behov av att fortsätta ta läkemedlet, krävs en ytterligare undersökning av njurarna. Under behandlingen bör läkemedlet helt avstå från alkohol.

Tabletter 5 kontra kontraindicerade till patienter:

 • känslig för en eller flera av läkemedlets komponenter;
 • har en grå starr
 • gravid och lakterande
 • lider av nedsatt lever- och / eller njurefunktion.

Enligt informationen från anvisningarna till läkemedlet bör tabletter 5 mg inte ges till barn under tre år, om barnets infektionssjukdomar medger andra medel.

Dosering för behandling

Doseringen av läkemedlet 5 noc beror på särdrag av sjukdomsförloppet, tillståndet för patientens hälsa och varaktigheten av behandlingstiden som patienten ordinerar av läkaren.

I indikationerna för användning av 5 nätter anges följande doser av läkemedlet:

 • Vuxna behöver ta 100-200 mg fyra gånger om dagen (helst en dag överstiger inte 800 mg av läkemedlet). Behandlingsförloppet är i genomsnitt en månad, med förbehåll för ett konstant intag av medel. Ett annat möjligt sätt att ta drogen är att ta 5 nätter med piller i två veckor, varefter en paus i två veckor görs, då återupptas mottagningen av läkemedlet.
 • Barn från ett år till fjorton år borde ta 5 nätter fyra gånger om dagen, men dosen av drogen reduceras till 50-100 mg. Med rätt behandling med läkemedlet kommer behandlingsförloppet för barn att vara en månad, under behandlingen kommer läkemedlet att ta flera månader.
 • För barn i åldern 2 till 12 månader föreskrivs 5 nätter baserat på barnets vikt - den dagliga dosen av läkemedlet kommer att vara 25 mg per 1 kg kroppsvikt. Den mottagna dosen av läkemedlet ska delas in i fyra doser under dagen. Behandlingstiden för barn i denna ålder varierar mellan en och en halv till tre veckor. Om barnet är sjuk med en infektion av en svårbar form, kan behandlingsförloppet förlängas till en månad efter instruktioner från den behandlande läkaren.

Dosering för förebyggande

Om 5 nok används som profylaktisk, ska läkemedlet tas fyra gånger om dagen för 100 mg. Varaktigheten av en sådan förebyggande kurs kan vara två till tre veckor. Om patienten har oegentligheter i njurarnas funktion eller om det finns ett kreatininclearance på 20 ml / min, då ska 50% av den rekommenderade dosen tas - 50 mg.

Till följd av en överdos har patienterna inga avvikelser i deras hälsotillstånd.

När du tar drogen kan följande biverkningar inträffa:

 • Problem med matsårets funktion: patienten kan kräka eller riva, och leverfunktionen är också möjlig.
 • Hjärtproblem: takykardi.
 • Problem i nervsystemet: huvudvärk och yrsel, störningar i koordinering av rörelser är möjliga, och utveckling av optisk neurit i svag form är också möjlig.
 • Allergiska reaktioner på en eller flera av läkemedelskomponenterna: urtikaria, klåda, hudutslag.
 • Andra effekter som kan uppstå är urin av ljusgul-röd färg, ökade nivåer av urinsyra i blodet.

Om en eller flera biverkningar observeras, ska läkemedlet dras tillbaka. Efter att läkemedlet återkallas, försvinner alla biverkningar snabbt.

Mottagning av 5 nätter påverkar inte förmågan att köra bil, så förare kan säkert använda drogen.

Metod för användning Fem nätter och interaktion Fem nätter med andra droger

Fem nätter ska tas under eller efter en måltid. Tabletten ska sväljas och tvättas med vatten. Tabletten behöver inte tuggas eller rasasyvat.

Drycktabletter Fem nätter ska ges enligt rekommenderad dosering.

Maximal koncentration av fem nätter i patientens kropp observeras efter en eller två timmar efter att p-piller har tagits. Den aktiva substansen i läkemedlet - nitroxolin - absorberas väl, vilket underlättar tidigt avlägsnande av smärtsamma symtom (till exempel klåda och smärta i urinröret med cystit).

Tack vare de befintliga aktiva ingredienserna i läkemedlet kan Five Nicks hämma bildandet av DNA i patogenernas celler.

Trots att Fem Nok inte är ett antibiotikum, utan ett antibakteriellt läkemedel, rekommenderas det att det inte ordineras till personer med svår njurinsufficiens. Om du tar drogen är det nödvändigt att minska den rekommenderade dosen med hälften. Dessutom ska Five Nox inte användas tillsammans med läkemedel som innehåller hydroxikloriner.

Den erforderliga dosen av medicinen Fem NOC måste utse en läkare: det finns fall där bakterier har utvecklat deras immunförsvar är redan okänsligt för nitroksolinu, vilket resulterar i behandling med Five NOC kommer att bli meningslöst och till och med farligt för människors hälsa.

Tillsammans med Five Knock rekommenderas det att ta läkemedel och folkmedicin som hjälper till att stärka och stärka immunförsvaret, till exempel dricka ett avkok av kamomillblommor. Det kommer också att vara användbart att ta vitaminer, specialiserade på att stärka njurarnas och leverns funktion.

Fem knop rekommenderas inte att kombineras med läkemedel som innehåller derivat av oxikinolin. Som en följd av syntesen från samtidig administrering av sådana läkemedel ökar risken för att öka den tillåtna nivån av toxiner i kroppen tillsammans med Five Nicks i kroppen.

Läkemedlet ska placeras på ett torrt ställe med en temperatur på ca 25 ° C. Hållbarhet, enligt anvisningarna till läkemedlet, är 5 år. Priset för packning Fem nätter varierar från 130 till 200 rubel (för 50 stycken) beroende på leverantör och försäljningsstället.

 • Författare: Eduard Babalov
 • Skriv ut detta

struktur

En tablett av preparatet 5-NOC innefattar 50 mg nitroxolin.

Ytterligare ingredienser: laktosmonohydrat, kalciumfosfat, majsstärkelse, kolloidal kiseldioxid, talk, povidon K25, magnesiumstearat, krospovidon.

skalkompositionen: povidon K25, akaciagummi, sackaros, natrium-karmellos, talk, kolloidal kiseldioxid, majsstärkelse, titandioxid, kalciumkarbonat, gult färgämne.

Typ av problem

Orange bikonvexa tabletter av rund form, blank.

50 tabletter i en injektionsflaska - en flaska i en kartongförpackning.

Farmakologisk aktivitet

Farmakodynamik och farmakokinetik

Från internetanvändare är frågan ofta "det här läkemedlet - ett antibiotikum eller inte?". 5-NOC är ett antibiotikum, ett kemiskt derivat av 8-hydroxikinolin.

Har ett brett spektrum av effekter på smittämnen. Selektivt undertrycker biosyntesen av bakteriellt DNA, skapar komplex med metallhaltiga enzymer i den mikrobiella cellen.

 • Grampositiva bakterier släktena Staphylococcus, Streptococcus, Enterococcus, Corynebacterium, och även Bacillus subtilis;
 • Gramnegativa bakterier släktena Proteus, Klebsiella, Salmonella, Shigella, Enterobacter, och även Escherichia coli, Neisseria gonorrhoeae, Haemophilus influenzae;
 • andra mikroorganismer - Trichomonas vaginalis, Mycoplasma hominis, Mycobacterium tuberculosis, Ureaplasma urealyticum.

Det är också effektivt mot ett antal svampar (mögelsvampar, dermatofyter, candida).

Väl absorberad från tarmarna. Den högsta plasmakoncentrationen uppnås ungefär 2 timmar efter intag.

Nitroxolin transformeras i levern. Det utsöndras huvudsakligen med urin i sin ursprungliga form och något med galla. Det finns ett högt innehåll av konjugerade och okonjugerade läkemedel i urinen.

Indikationer för användning av 5-NOC

Akuta, kroniska och ofta återkommande urinvägsinfektioner, varav 5-NOC-tabletter är användbara, är ett av de vanligaste problemen i befolkningen. Nedan anges indikationerna för användning (från vilket läkemedlet) 5-NOC:

 • epididymit;
 • cystit;
 • pyelonefrit;
 • uretrit;
 • infekterat karcinom eller prostata adenom;
 • förebyggande av postoperativa infektiösa komplikationer vid kirurgiska ingrepp på urogenitalt område, liksom vid behandling och diagnostiska manipuleringar;
 • förebyggande av återkommande infektioner i urogenitalt distrikt.

Kontra

Biverkningar

 • Störningar i matsmältningssystemet: illamående eller kräkningar (kan förebyggas genom att ta pengar medan man äter), ökning av levertransaminaser.
 • Störningar i cirkulationen: takykardi.
 • Störningar från den nervösa aktiviteten: huvudvärk, ataxi, polyneuropati, parestesi.
 • Allergiska reaktioner: ett utslag på huden.
 • Andra reaktioner: ökad urinsyrakoncentration i plasma, trombocytopeni.

Instruktioner för användning 5-NOC (Metod och dosering)

Läkemedlet måste tas före måltid.

Tabletter 5-NOC, bruksanvisningar

Den vanliga dosen för vuxna är 400 mg per dag (inklusive cystit), 2 tabletter 5-NOC fyra gånger om dagen. Högsta dosen är 800 mg per dag. Dessa doser är också användbara för administrering av 5-NOC i cystitis.

Den genomsnittliga dosen för barn från 5 år är föreskriven med en dos av 200-400 mg per dag, som är uppdelad i 4 uppdelade doser; och för patienterna 3-5 år - med en hastighet av 200 mg per dag, vilka är uppdelade i 4 doser.

Den genomsnittliga varaktigheten av behandlingscykeln är 15-30 dagar. Vid behov fortsätter behandlingen med intermittenta cykler (15 dagar per månad).

Patienter med måttligt nedsatt njur eller lever, läkemedlet rekommenderas att använda 50% av den angivna dagliga dosen - 1 tablett fyra gånger om dagen.

överdos

Det finns inga tillförlitliga rapporter om akut drogförgiftning.

interaktion

Med den kombinerade användningen av nitroxolin med tetracykliner avslöjas summan av deras effekter, och med Levorin och Nystatin, förstärkning av åtgärden.

När det kombineras med antacida som innehåller magnesium, sänks absorptionen av nitroxolin.

Nitroxolin försvagar den terapeutiska effekten av nalidixinsyra.

För att förhindra den neurotoxiska effekten är det förbjudet att kombinera intaget av nitroxolin med nitrofuraner.

Läkemedlet ska inte användas tillsammans med läkemedel som innehåller hydroxikinoliner.

Försäljningsvillkor

Förvaringsförhållanden

Förvara vid rumstemperatur. Förvaras borta från barn.

Utgångsdatum

Särskilda instruktioner

Vid användning av droger hos patienter med nedsatt njurfunktion, på grund av eventuell ackumulering av nitroxolin i kroppen, krävs regelbunden medicinsk övervakning.

Det är förbjudet att förskriva kurser av behandling som varar mer än 4 veckor utan att undersöka funktionen av njurar och lever.

Mot bakgrund av terapi med nitroxolin kan urinen färgas i en intens orange färg.

analoger

Analoger av 5-NOC: Uroxolin, Nitroxolin, 5-Nitrox, Nitroxolin-UBF.

barn

Den genomsnittliga dosen för barn från 5 år är föreskriven med en dos av 200-400 mg per dag, som är uppdelad i 4 uppdelade doser; och för patienterna 3-5 år - med en hastighet av 200 mg per dag, vilka är uppdelade i 4 doser.

Vid graviditet och amning

Läkemedlet är inte tillåtet under graviditet eller amning.

Recensioner om 5-NOC

Recensioner av 5-NOC-rapporten som läkemedlet sedan länge har bevisat sig vid behandling av cystit och pyelonefrit. Biverkningar inträffar nästan aldrig.

Pris 5-NOC, var att köpa

Priset på 5-NOK (tabletter) nr 50 är i Ryssland 175-220 rubel. I Ukraina närmar sig det genomsnittliga priset på drogen 120-130 UAH.

 • Onlineapotek i Ryssland
 • Onlineapotek i KazakstanKazakstan
WER.RU
 • 5-NOC tabletter 50 mg 50 st. Lec d.
ZdravZona
 • 5-NOC 50 mg 50 tabletter Lek D.D.
IFK Pharmacy
BIOSFÄR
 • 5-NOC 50 mg nr 50 flik.
visa mer

OBS! Information om läkemedel på platsen är en referensgeneralisering, samlad från offentliga källor och kan inte användas som grund för beslut om användning av mediciner under behandling. Innan du använder läkemedlet, kontakta läkare 5-NOC.

5-NOC instruktioner för användning, komposition, indikationer, analoger och recensioner

Läs den officiella informationen om förberedelse av 5-NOC, anvisningarna för användningen innefattar allmän information och behandlingsschema. Texten tillhandahålls endast som referens och kan inte användas som ersättning för läkares samråd.

5-NOC är ett läkemedel från gruppen av oxikinoliner, som har antibakteriell, antiprotozoal och antifungal aktivitet. Den huvudsakliga aktiva substansen är 5-NOC nitroksolin - en syntetisk förening, ett derivat av 8-hydroxikinolin.

Sammansättning och form av frisättning

5-NOC ställas för användning i form av bikonvexa tabletter apelsin cirkulär form i en flaska med 50 bitar.

Sammansättning: 1 tablett innehåller 50 mg nitroxolin.

Ytterligare ingredienser: laktosmonohydrat, kalciumfosfat, majsstärkelse, kolloidal kiseldioxid, talk, povidon K25, magnesiumstearat, krospovidon.

Komposition membran som täcker tabletten 5 NOC: povidon K25, akaciagummi, sackaros, natrium-karmellos, talk, kolloidal kiseldioxid, majsstärkelse, titandioxid, kalciumkarbonat, gult färgämne.

5-NOC instruktionsbok

Dosering och administrering

Tabletter används innan de äts

Vuxna: Den vanliga dosen är 400 mg per dag, 2 tabletter 3-4 gånger om dagen. Den dagliga dosen av 5-NOC kan fördubblas, men i mycket sällsynta fall. Denna dos är också användbar vid behandling av blåsan.

Barn från 5 år: dos per dag 200-400 mg, dividerat med 4 doser.

Barn från 3 till 5 år: 200 mg per dag, uppdelat i 4 doser.

Användningen av 5-NOC vid njur- och leversjukdomar

Patienter med måttlig njursvikt (KC mer än 20 ml / min) rekommenderas att ta halva dagdosen av läkemedlet - 200 mg per dag (1 tablett 4 gånger).

5-NOC är inte tillåtet för allvarligt njursvikt (CC mindre än 20 ml / min). Patienter med nedsatt leverfunktion rekommenderas en 2 gånger reducerad daglig dos. Läkemedlet är fullständigt kontraindicerat för användning i svåra former av leversvikt.

Användningen av 5-NOC i blåsan

Med cystit är det viktigaste att starta behandlingen i tid. Men det här räcker inte, så vi måste göra allt för att förhindra en eventuell komplikation. Efter den färdiga kursen är det mycket användbart att dricka användbara bakterier som normaliserar tarmens arbete. När inflammation i blåsan är mycket användbar för att dricka maximal vätska för att hjälpa kroppen att avlägsna patogener. Det rekommenderas att inte tillåta oregelbunden utseende av avföringen, medan behandlingen bör hålla sig till kosten bör kosten finnas närvarande vätskeformiga rätter och spannmål.

Blåsan ska tömmas före, utan att vänta på uppmaningen. Kvinnor som lider av hyppiga återkommande cystitis, är det viktigt att helt överge användningen av tamponger under menstruationen och byta till packningar. Uteslut klara kläder och linne. Det är nödvändigt att stärka din immunitet: gå oftare utomhus, få tillräckligt med sömn, undvik stress och äta mer frukt och grönsaker.

Försiktighetsåtgärder vid användning

Försiktighet måste vidtas hos patienter med nedsatt njurfunktion på grund av eventuell kumulation av nitroxolin. Manuell 5-NOC varnar för biverkningar med långvarig eller upprepad får höga doser av halogenerad hydroxikinolin: dokumenterade fall av perifer neurit och optisk nervskada.

Det är förbjudet att använda drogen själv utan att ha råd med en läkare, eftersom konsekvenserna av självbehandling kan leda till irreparabla fel. Förskriv inte behandlingskurser som stannar mer än en månad utan ytterligare undersökning av lever- och njurefunktionen.

Indikationer för användning av 5-NOC

Antibakteriell medicinering används vid behandling av olika typer av akuta och kroniska infektioner i det urogenitala systemet som orsakas av mikroorganismer som är känsliga för läkemedlets effekter på dem. Bland dem:

 • inflammatoriska processer i urinblåsan och urinvägarna;
 • pyelonefrit;
 • prostatit;
 • epididymit;
 • infektion i prostatakörteln, inklusive adenom och karcinom.

5-NOC används för att behandla och förebygga njure- och urinvägssjukdomar efter operation och med diagnostiska och terapeutiska manipuleringar. Bland dem: operativa ingrepp på njurarna, urinblåsan och urinvägarna, cystoskopi, kateterisering.

Kontraindikationer för användning av 5-NOC

 • Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.
 • Grå starr.
 • Graviditet och amning.
 • Läkemedlet är kontraindicerat för användning hos patienter med allvarligt nedsatt njurfunktion och lever.

Hur lång tid kan 5-NOC användas?

Tabletter använder hastighet av 15 till 30 dagar, kan du använda tablett för 15 dagar varje månad, om det behövs, men det beror på sjukdomen och syftet är att göra läkaren övervakar patienten och övervakningstester.

5-NOC under graviditeten

Läkemedlet är strängt förbjudet för gravida kvinnor och ammande kvinnor.

Läkemedlet är godkänt för användning av barn i åldern 3 år. Barn från 1 månad och upp till 3 år föreskrivs bakterieämnet endast i mycket extrema fall och med stor försiktighet.

Biverkningar av 5-NOC

Under behandlingen upplever vissa patienter ofta biverkningar:

 • Mag och tarmar: anorexi, kräkningar, illamående, nedsatt leverfunktion.
 • Hjärta: takykardi.
 • Nervsystemet: huvudvärk, yrsel, störningar i samordning av rörelser, polyneuropati, parestesi.
 • Allergier: klåda och hudutslag på huden.

Under applicering av tabletterna är urinen färgad i en rik gul färg, koncentrationen av urinsyra i blodet ökar signifikant. Alla biverkningar går omedelbart, det är bara nödvändigt att sluta använda drogen.

Interaktion av 5-NOC med andra droger

Med gemensam användning av 5-NOK med tetracykliner uppvisas summan av deras effekt och med Levorin och Nystatin, förstärkning av effekten. När det kombineras med antacida som innehåller magnesium, sänks absorptionen av den aktiva substansen - nitroxolin.

Instruktionen rapporterar att verkan av nitroxolin försvagas genom en gemensam antagning med nalidixinsyra. För att inte leda till en neurotoxisk effekt, bör inte nitroxolin användas med nitrofuraner. Det ska inte användas med droger som innehåller hydroxikinoliner.

Drug Action 5-NOC

5-NOC inhiberar selektivt syntesen av DNA i mikroorganismerna, vilket är ett hinder för deras normala reproduktion. Den aktiva basiska komponenten, nitroxolin, hjälper till att bilda komplexa föreningar i kroppen med nukleinsyror och med dessa enzymer av cellemembran av mikroorganismer som innehåller metaller; minskar syntesen av enzymer och proteinmembran, stör oxidations- och reduktionsprocesser i bakterieceller. Nitroxolin i 5-NOC fungerar som ett bakteriedödande och bakteriostatiskt medel för ett stort antal mikroorganismer, inklusive stammar som är resistenta mot effekterna av antimikrobiella läkemedel från andra grupper.

5-NOC visade utmärkta resultat när de användes och effektiva vid kontroll av de listade stammarna av mikroorganismer:

 • Gram-positiva aeroba och anaeroba mikroorganismer: Streptococcus spp., Staphylococcus spp., Corynebacterium spp., Bacillus subtilis.
 • Gram-negativa aeroba och anaeroba mikroorganismer: Proteus spp., Salmonella spp., Shigella spp., Neisseria gonorrhoeae, Escherichia coli, Enterobacter spp., Haemophilus influenzae, Klebsiella spp.

In i kroppen absorberas 5-NOC snabbt i mag-tarmkanalen, dess biotillgänglighet är 90%. Högsta koncentrationer i blodplasma 2 timmar efter applicering inuti. Nivån av kommunikation med proteiner är minimal. Den högsta koncentrationen av aktiv substans observeras i urinen. Det utsöndras av njurarna. Liksom i oförändrad form och i form av metaboliter. En liten mängd läkemedel utsöndras med gall, elimineringsperioden är inte mer än 2 timmar.

Inhemska och utländska analoger

Denna analog av 5-NOC används vid behandling av infektionssjukdomar. Det är mycket effektivt för infektioner i de övre luftvägarna, urinvägsinfektioner, gonorré, infektioner i övre luftvägarna, gynekologiska infektioner, infektioner i leder och ben, och många andra sjukdomar orsakade av infektioner.

Detta läkemedel ersätter helt 5-NOC i fall där det inte kan användas. Det används vid behandling av infektioner och inflammatoriska processer av akuta och kroniska former av urinvägarna och prostata. Analog mycket effektiva i recidiverande sjukdom som en förebyggande åtgärd, är ett sådant exempel den kontinuerliga blåsan kateterisering, och i pediatrik i medfödda missbildningar i urinsystemet.

Denna analog 5-NOK oftast föreskrivs för systemiska svampinfektioner: svamp hudsjukdomar, nagelsvamp, som orsakas av svampar, parasiter som tillhör klassen ofullkomliga svampar. Med användning av analoga hjälp med vaginal mykos och hårbotten, blastomitsetoze orsakas av parasitiska svampar munhålan och mag-tarmkanalen, urogenitala systemet, och andra typer av svampinfektioner i inre organ.

Som en förebyggande åtgärd används detta läkemedel för att förhindra infektioner orsakade av svamp.

Denna analog är 5-ukrainska NOC, för användning vid behandling av akuta och kroniska infektioner i njurarna och det urogenitala området som orsakas av mikroorganismer som är känsliga därtill (cystit, pyelonefrit, uretrit, epididymit, prostatit). Nitroxolin används för att förhindra infektioner efter operation i njure och urinvägar för att förhindra komplikationer vid diagnostisk och terapeutisk manipulation (kateterisering, cystoskopi).

Förvaringsmetod

Enligt bruksanvisningen bör läkemedlet förvaras bort från barn och solljus vid en temperatur som inte överstiger 25 grader, under en period som inte överstiger 60 månader.