Huvud
Strömförsörjning

5-NOC (nitroxolin)

Det finns kontraindikationer. Innan du börjar, kontakta läkare.

Handelsnamn utomlands (utomlands) - Nibiol, Nicene, Noxin, Uro-Coli.

Andra antibakteriella läkemedel som används i urologi är här.

Alla droger som används i urologi och andrologi, här.

Ställ en fråga eller lämna en recension om läkemedlet (snälla, glöm inte att ange namnet på drogen i texten i meddelandet) kan vara här.

Preparat innehållande nitroxolin (nitrooxolin, ATC-kod (J01XX07)):

5-NOC (Nitroxolin) - bruksanvisningar. Läkemedlet är receptbelagt, informationen är endast för vårdpersonal!

Klinisk och farmakologisk grupp:

Antibakteriell beredning, derivat av 8-hydroxikinolin. Uroantiseptik.

Farmakologisk aktivitet

Antimikrobiellt läkemedel, ett derivat av 8-hydroxikinolin.

Har ett brett utbud av åtgärder. Inhiberar selektivt syntesen av bakteriellt DNA, bildar komplex med metallinnehållande enzymer i den mikrobiella cellen.

Det är aktivt mot gram-positiva bakterier: Staphylococcus spp. (inklusive Staphylococcus aureus), Streptococcus spp. (Inklusive beta-hemolytiska streptokocker, Streptococcus pneumoniae, Enterococcus faecalis), Corynebacterium spp, Bacillus subtilis.; Gram-negativa bakterier: Escherichia coli, Proteus spp, Klebsiella spp, Salmonella spp, Shigella spp, Enterobacter spp, Haemophilus influenzae, Neisseria gonorrhoeae;..... andra mikroorganismer: Ureaplasma urealyticum, Mycoplasma hominis, Mycobacterium tuberculosis, Trichomonas vaginalis.

Effektiv mot vissa arter av svampar (Candida, dermatofyter, mögelsvampar, vissa patogener av djupa mykoser).

farmakokinetik

Nitroxolin absorberas väl från matsmältningsorganet (90%). C max i plasman uppnås efter 1,5-2 timmar efter intag.

Metabolism och utsöndring

Metaboliserad i levern. Det utsöndras huvudsakligen av njurarna i oförändrad form och delvis med galla. Det finns en hög koncentration av konjugerat och okonjugerat läkemedel i urinen.

Indikationer för användning av preparatet 5-NOK®

Behandling av akuta, kroniska och återkommande urinvägsinfektioner orsakade av mikroorganismer känsliga för nitroxolin:

 • pyelonefrit;
 • cystit;
 • uretrit;
 • epididymit;
 • infekterat adenom eller karcinom i prostata.

Förebyggande av infektiösa komplikationer i den postoperativa perioden efter kirurgiska ingrepp på njuren och det urogenitala området, samt diagnostiska och terapeutiska förfaranden (kateterisering, cystoskopi).

Förebyggande av återkommande urinvägsinfektioner.

Doseringsregimen

Standarddosen för vuxna och ungdomar är 400 mg per dag, uppdelad i 4 uppdelade doser (2 tabletter 4 gånger om dagen). Maximal dos är 800 mg / dag.

Den genomsnittliga dosen för barn äldre än 5 år är 200-400 mg per dag, uppdelad i 4 doser; för barn 3-5 år - 200 mg per dag, uppdelad i 4 doser.

Behandlingsförloppet är 2-4 veckor. Vid behov fortsätter behandlingen med intermittenta kurser (2 veckor i en månad).

Patienter med måttligt nedsatt njurfunktion (kreatininclearance av mer än 20 ml / min) eller leverinsufficiens rekommenderad standard halv den dagliga dosen - 200 mg per dag (1 tablett 4 gånger per dag).

Tabletter ska tas före måltid.

Bieffekt

På matsmältningssidan: illamående, kräkningar (kan förebyggas genom att ta läkemedlet under måltider), ökad aktivitet av hepatintransaminaser.

Från sidan av centrala nervsystemet och perifert nervsystem: Ataxi, huvudvärk, parestesi, polyneuropati.

Från hjärt-kärlsystemet: takykardi.

Allergiska reaktioner: hudutslag.

Annat: trombocytopeni, ökad urinsyrahalt i serum.

Kontraindikationer för användningen av preparatet 5-NOK®

 • katarakter;
 • Njurfel i svår grad (CC mindre än 20 ml / min);
 • svårt nedsatt leverfunktion
 • barn under 3 år
 • graviditet;
 • amningstiden (amning);
 • överkänslighet mot nitroxolin eller andra komponenter i läkemedlet;
 • överkänslighet mot kinoliner.

Användning av 5-NOK® under graviditet och amning

Läkemedlet är kontraindicerat för användning under graviditet och amning (amning).

Ansökan om överträdelser av leverfunktionen

Patienter med nedsatt leverfunktion rekommenderas att använda hälften av den normala dagliga dosen av läkemedlet - 200 mg per dag (1 tablett 4 gånger om dagen).

Kontraindicerat vid svår leverinsufficiens

Ansökan om överträdelser av njurfunktion

Patienter med måttlig njursvikt (KC mer än 20 ml / min) rekommenderas att använda hälften av den normala dagliga dosen av läkemedlet - 200 mg per dag (1 tablett 4 gånger om dagen).

Kontraindicerat vid njursvikt i svår grad (CC mindre än 20 ml / min).

Användning hos barn under 12 år

Kontraindicerat: barn under 3 år.

Den genomsnittliga dosen för barn äldre än 5 år är 200-400 mg per dag, uppdelad i 4 doser; för barn 3-5 år - 200 mg per dag, uppdelad i 4 doser.

Särskilda instruktioner

Nitroxolin ska inte administreras samtidigt med läkemedel som innehåller hydroxikinoliner eller deras derivat.

Vid användning av läkemedlet hos patienter med nedsatt njurfunktion, på grund av eventuell cumulation av nitroxolin krävs medicinsk kontroll.

Förskriva inte behandlingskurser i mer än 4 veckor utan ytterligare undersökning av lever- och njurefunktionen.

Mot bakgrund av behandling med nitroxolin är urinen färgad i en intensiv gulröd färg.

Påverkan på förmågan att köra fordon och hantera mekanismer

Det finns inga data om effekten på förmågan att köra bil eller använda maskiner.

överdos

Inga data om överdosering eller kliniska tecken på nitroxolinförgiftning.

Droginteraktioner

Läkemedelsinteraktion av beredningen av 5-NOC beskrivs inte.

Villkor för ledighet från apotek

Läkemedlet frigörs på recept.

Villkor för lagring

Läkemedlet ska förvaras utom räckhåll för barn vid en temperatur av högst 25 ° C. Hållbarhetstid - 5 år.

5 nok analog av ryska

* Det högsta tillåtna försäljningsvärdet för läkemedel beräknat i enlighet med Ryska federationens förordning nr 865 av den 29 oktober 2010 (För de läkemedel som anges)

5-NOC-analoger:

Instruktioner för användning

5-Nok tabletter tas oralt, under måltiden eller under de första 15-20 minuterna efter att ha ätit, med tillräcklig mängd vatten eller annan vätska, utan att tugga. Vuxna rekommenderas att ta 100-200 mg (2-4 tabletter) 4 gånger om dagen. Den maximala dagliga dosen är 800 mg (16 tabletter). Behandlingsförloppet tar från 1 vecka till 1 månad, beroende på symptomens svårighetsgrad. Om du behöver långvarig behandling av kroniska sjukdomar är ett annat behandlingsschema möjligt: ​​2 veckors behandling, följt av 2 veckors avbrott. Sådan behandling får förlängas upp till 3 månader.

För barn från 2 till 12 månader ordineras läkemedlet för 25 mg per kg babyvikt per dag, uppdelat i 4 uppdelade doser. Varaktigheten av behandlingen är 7-28 dagar, beroende på symtomens svårighetsgrad. I åldern 1 år till 14 år, ordineras 50-100 mg (1-2 tabletter) 4 gånger om dagen. I mer än 14 år administreras läkemedlet vid dosering av vuxna patienter. Behandlingsförloppet - upp till 1 månad med kontinuerlig antagning, eller upp till 2-3 månader med att ta drogen med två veckopauser. Barn upp till 3 år 5-Noc utses i extrema fall när andra läkemedel med antibakteriell verkan är mindre effektiva.

Vid beredning av patienten för diagnostiska förfaranden och efter deras beteende eller för att förhindra utvecklingen av infektioner efter operationen är läkemedlet ordinerat i en dos av 100 mg (2 tabletter) 4 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 14-21 dagar.

I närvaro av njursvikt reduceras dosen av läkemedlet med hälften.

Under graviditeten och samtidigt amma barnet, är behandling med detta läkemedel kontraindicerat eftersom det inte finns några tillförlitliga uppgifter om läkemedlets effekt på utvecklingen och tillväxten av barnet. Om du behöver ta 5-Nok under laktation, ska barnet överföras till den konstgjorda matningen under hela behandlingsperioden med ett antibiotikum.

Detta läkemedel rekommenderas inte för samtidig behandling med den antibiotiska oxyquinolinserien på grund av den ökade risken för biverkningar och ökad svårighetsgrad.

5 NOC - instruktioner för användning, analoger betyg frisättningsform (tabletter av 50 mg) läkemedel för behandling av cystit, pyelonefrit och andra urinvägsinfektioner hos vuxna, barn och i graviditet

I den här artikeln kan du läsa instruktionerna för att använda drogen 5 NOC. Presenterade är recensioner av besökare på webbplatsen - konsumenterna av denna medicinering samt yttranden från läkare specialister på användningen av 5 i sin praktik. En stor förfrågan är att aktivt lägga till sin återkoppling om drogen: medicinen hjälpte eller hjälpte inte till att bli av med sjukdomen, som observerades komplikationer och biverkningar, eventuellt inte deklarerade av tillverkaren i anteckningen. Analoger 5 i närvaro av existerande strukturella analoger. Används för behandling av cystit, pyelonefrit och andra infektioner i urinvägarna hos vuxna, barn, samt under graviditet och amning.

5 NOC - ett antimikrobiellt medel, ett 8-hydroxikinolinderivat.

Har ett brett utbud av åtgärder. Inhiberar selektivt syntesen av bakteriellt DNA, bildar komplex med metallinnehållande enzymer i den mikrobiella cellen.

Aktivt mot grampositiva och gramnegativa bakterier och andra mikroorganismer: Ureaplasma urealyticum, Mycoplasma hominis, Mycobacterium tuberculosis, Trichomonas vaginalis. Effektiv mot vissa arter av svampar (Candida, dermatofyter, mögelsvampar, vissa patogener av djupa mykoser).

farmakokinetik

Nitroxolin absorberas väl från matsmältningsorganet (90%). Metaboliserad i levern. Det utsöndras huvudsakligen av njurarna i oförändrad form och delvis med galla. Det finns en hög koncentration av konjugerat och okonjugerat läkemedel i urinen.

vittnesbörd

Behandling av akuta, kroniska och återkommande urinvägsinfektioner orsakade av mikroorganismer känsliga för nitroxolin:

 • pyelonefrit;
 • cystit;
 • uretrit;
 • epididymit;
 • infekterat adenom eller karcinom i prostata.

Förebyggande av infektiösa komplikationer i den postoperativa perioden efter kirurgiska ingrepp på njuren och det urogenitala området, samt diagnostiska och terapeutiska förfaranden (kateterisering, cystoskopi).

Förebyggande av återkommande urinvägsinfektioner.

Blanketter för frisläppande

Tabletterna täcks med ett skydd på 50 mg.

Instruktioner för användning och dosering

Standarddosen för vuxna och ungdomar är 400 mg per dag, uppdelad i 4 uppdelade doser (2 tabletter 4 gånger om dagen). Maximal dos är 800 mg per dag.

Den genomsnittliga dosen för barn äldre än 5 år är 200-400 mg per dag, uppdelad i 4 doser; för barn 3-5 år - 200 mg per dag, uppdelad i 4 doser.

Behandlingsförloppet är 2-4 veckor. Vid behov fortsätter behandlingen med intermittenta kurser (2 veckor i en månad).

Patienter med måttligt nedsatt njurfunktion (kreatininclearance av mer än 20 ml / min) eller leverinsufficiens rekommenderad standard halv den dagliga dosen - 200 mg per dag (1 tablett 4 gånger per dag).

Tabletter ska tas före måltid.

Bieffekt

 • illamående, kräkningar (kan förebyggas genom att ta drogen samtidigt som de äter);
 • ataxi;
 • huvudvärk;
 • parestesi, polyneuropati;
 • takykardi;
 • hudutslag;
 • trombocytopeni.

Kontra

 • katarakter;
 • Njurfel i svår grad (CC mindre än 20 ml / min);
 • svårt nedsatt leverfunktion
 • barn under 3 år
 • graviditet;
 • amningstiden (amning);
 • överkänslighet mot nitroxolin eller andra komponenter i läkemedlet;
 • överkänslighet mot kinoliner.

Applicering under graviditet och amning

Läkemedlet är kontraindicerat för användning under graviditet och amning (amning).

Användning hos barn

5 NOC är kontraindicerat hos barn under 3 år.

Särskilda instruktioner

Nitroxolin ska inte administreras samtidigt med läkemedel som innehåller hydroxikinoliner eller deras derivat.

Förskriva inte behandlingskurser i mer än 4 veckor utan ytterligare undersökning av lever- och njurefunktionen.

Mot bakgrund av behandling med nitroxolin är urinen färgad i en intensiv gulröd färg.

Påverkan på förmågan att köra fordon och hantera mekanismer

Det finns inga data om effekten på förmågan att köra bil eller använda maskiner.

Droganaloger 5 NOC

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • 5-Nitrox
 • nitroksolin
 • Nitroksolin-Akos
 • Nitroksolin-UBF

Vad kan ersätta 5-NOC?

Inflammatoriska processer som uretrit, cystit, pyelonefrit är resultatet av exponering för svamp eller bakteriell mikroflora. Detta är ett ganska smärtsamt tillstånd. Det mest effektiva läkemedlet, som kan lokalisera infektionen på kort tid, är ett läkemedel 5-NOC.

Instruktioner för användning

5-NOC är ett antibiotikum. Uroantiseptiska neutraliserar många skadliga mikrober. Det centrala syftet med läkemedlet - undertryckande av aktiviteten hos gram-positiva och gramnegativa bakterier och mikroorganismer.

Den huvudsakliga aktiva substansen är nitroxolin, ett derivat av 8-hydroxikinolinföreningen.

Nitroxolin har fungicida och antibakteriella egenskaper som kan bilda nukleära föreningar. En sådan process syftar till att förstöra de oxidativa processerna hos mikrober, vilket leder till deras förstörelse.

Läkemedlet sänker kombinationen av respiratoriska biokatalysatorer och diffusa proteiner. Den baktericidala och bakteriostatiska verkan av nitroxolin sträcker sig till ett brett spektrum av patogener, och även på stammar som motstår effekterna av droger från andra grupper.

Nitroxolin, som fungicid, förstör de flesta svampar, inklusive dermatofyter, mögel och Candida.

Indikationer för användning

Sjukdomar för vilka 5-NOC anges:

 • inflammation i urinvägarna och könsorganen;
 • prostatakörtelproblem
 • godartad tumör av glandular epitel;
 • malign tumör i epitelvävnad;
 • uretrit;
 • inflammation i blåsan;
 • infektion av epididymis epididymis;
 • bakteriell inflammation i njurarna (pyelonefrit)

Tabletter 5-NOC utnämna i postoperativ period för att förhindra förekomst av infektion. Utför även bra hjälpfunktioner för diagnos - cystoskopi och matning.

Läkemedlet utnyttjas bäst genom att dela dagpenningen i fyra portioner, med måltider.

Sammansättning och kostnaden för beredningen

5-NOC-belagda tabletter. Massfraktion av nitroxolin i ett piller är 50 mg. De är förpackade i flaskor på 50 stycken och förpackade i kartonger.

Pris för en flaska i ryska apotek, genomsnittlig - 213 rubel.

Billiga analoger av 5-NOC tabletter

Substitut av 5-NOC är uppdelade i två grupper:

 1. Strukturellt, det vill säga den huvudsakliga aktiva substansen.
 2. Analoger som ingår i en enda farmakologisk grupp som har en liknande verkningsmekanism och behandling.

Den första gruppen omfattar:

Den andra gruppen omfattar:

nitroksolin

Den ryska motsvarigheten till 5-NOC har en budgetkostnad på 65 rubel. Det skiljer sig endast från kompositionen av ytterligare ingredienser.

5-Nitrox

Läkemedlet importeras, tillverkas av Balkanpharma. Dess stora fördel är ett lågt pris - 58 rubel.

Nackdelarna innefattar svag biotillgänglighet och långsam uppnåelse av det terapeutiska resultatet. Men denna brist kan ge en positiv effekt - användning vid behandling av barn från två månader till ett år.

I detta fall beräknas dosen vid 25 mg per kilogram av barnets vikt per dag.

Nibiol

Detta läkemedel produceras i Frankrike i form av en pellet på 100 milligram.

Uroksolin

Läkemedlet produceras på Ukrainas territorium. Huvudämnet är nitroxolin, de ytterligare ingredienserna, med några få undantag, är identiska med nitroxolins hjälpämnen. Uroxolinum får ges till barn från tre års ålder.

Zyvox

Zivox - modernt antibiotikum av syntetisk antropogenes. Dess antibakteriella verkan syftar till att undertrycka syntesen av proteiner.

Det finns i tre former: tabletter, infusionsvätska, granulat för beredning av oral lösning.

Kostnaden för antibiotika är ganska hög. Priset på 10 tabletter i kemistens nätverk i Moskva är 10.800 rubel, suspensionen för intravenös administrering kostar 9861 rubel för 10 paket.

monural

Preparatet är bakteriedödande. Den aktiva substansen är fosfomycin. Det aktiva ämnet förstör och förhindrar vidare multiplikation av bakterier.

monural separat tillgänglig för barn i form av granuler. Den är indicerad för användning av barn över fem år.

Priset på ett läkemedel beror på läkemedlets form och massa. Pulver som väger 2 g kostar 357 rubel och granulat för beredning av en lösning - ett paket som väger 3 g kostar 479 rubel.

Kubitsin

Det är ett antibiotikum för systemisk administrering. Den aktiva substansen är daptomycin. Läkemedlet visar aktivitet för undertryckande av Gram-positiva bakterier.

Kostnaden för denna produkt: flaskor med 350 ml - 4700 rubel stycke; på 500 ml - 5900 rubel för en enhet.

Uritrol

Uritrol är en biologiskt aktiv tillsats. Den består av olika naturliga ingredienser. Läkemedlet syftar till att förbättra funktionerna i urinvägarna. Det har en mild diuretisk effekt.

Producerad i form av tabletter. Kostnaden för packning för kursen är 4990 rubel.

recensioner

Violet

"Jag lider ofta av cystit - sjukdomen har gått i kronisk form. Min läkare ordinerade ständigt en 5-NOC. Men förra gången, när sjukdomen upprepades, var han inte i apoteket. Apotekaren föreslog en analog - nitroxolin.

Jag använde detta läkemedel för första gången och jag vill säga några ord. Relief kom på femte dagen, det vill säga två dagar senare än 5-NOC. Inträdesförloppet var tre veckor. Och i allmänhet var behandlingen framgångsrik, och i flera år påminner inte cystit om sig själv. "

Olga

Jag arbetar under svåra förhållanden där luftens temperatur när som helst inte stiger över åtta grader. Därför har jag kronisk blåsan. Vad försökte inte. Längt fick vänta på lättnad. En vän rådde i stället för 5-NOC billig analog nitroxolin.

Jag omedelbart Jag gillade hans låga pris. Jag köpte ett paket - 50 tabletter och tog 2 stycken tre gånger om dagen med mat. Hon drack i 5 dagar, men lättnad kom omedelbart den första dagen. "

5-Nok analoger

Billiga 5-Nok analoger

Vid beräkning av kostnaden billiga analoger 5-Nok minimipriset togs i beaktande, vilket återfinns i de prisblad som tillhandahålls av apotek

Populära motsvarigheter 5-Nok

den lista över analoga läkemedel baseras på statistiken över de mest efterfrågade medicinerna

Alla analoger av 5-Nok

Analoger i sammansättning och indikationer för användning

Ovanstående lista över läkemedel analoger, i vilka Suppleanter 5-Nok, är lämpligast, eftersom de har samma sammansättning av aktiva substanser och sammanfaller enligt indikationen på ansökan

Analoger av beredningen 5 NOC: egenskaper och priser

Läkemedlet 5 NOC är välkänt för urologer, det används ofta vid behandling av inflammatoriska och smittsamma sjukdomar i urinvägarna.

Läkemedlet klassificeras som ett antibiotikum med ett brett spektrum av åtgärder.

Av en eller annan anledning är det ofta en fråga om att ersätta detta läkemedel.

Substitut kan också användas vid behandling av cystit, pyelonefrit, uretrit och andra sjukdomar.

Du kan bara byta läkemedel efter att ha råd med en läkare.

Allmän information

Läkemedlet är tillgängligt i tablettform, är avsedd för intag.

Läkemedlet har följande effekt på människokroppen:

 • blockerar tillväxten och multiplikationen av bakterier;
 • leder till att den inflammatoriska processen arresteras
 • slutar infektionens utveckling.

Nitroxolin är den viktigaste aktiva komponenten i detta läkemedel, detta ämne har egenskapen att ackumulera i njurarna, som har en bakteriedödande effekt.

Läkemedlet tolereras väl av patienter, förskrivs ofta. Men det har sina egna särdrag, under långvarig terapi fläckar den urin i röd-orange färg.

Eftersom 5 NOC är ett antibiotikum, rekommenderas det att avtalas med läkaren. Terapi bör kontrolleras av en läkare.

Den kraftfulla bakteriedödande effekten av läkemedlet gör det möjligt att förskriva både inom behandling av komplicerade infektioner och i form av profylakser som utförs för att undvika följderna av kirurgisk behandling.

Den genomsnittliga behandlingen är 14 dagar, den kan förlängas till 21 dagar, i vissa fall krävs långvarig behandling. Den optimala dosen på 100 mg, läkemedlet rekommenderas att dricka 3-4 gånger om dagen, pressas tillräckligt med vätska.

Indikationer och kontraindikationer

Tabletterna kan ordineras i närvaro av sjukdomar i njurarna eller urinvägsinfektion eller inflammatorisk natur hos förekomsten. Huvudindikationerna är:

 • blåsor eller inflammation i blåsans väggar;
 • pyelonefrit - en inflammatorisk process som påverkade njuren själv;
 • pielit - infektionsinflammatoriska processer i njurens kapsel
 • uretrit - nederlag av patogena mikroorganismer i urinröret;
 • epididymit - en inflammatorisk process som påverkade spermatkabeln.

Om 5 NOC används i en lägre dos, är dess användning profylaktisk, vilket innebär att tabletterna kan skrivas efter:

 • utföra kirurgiska operationer på njurarna eller urinledaren;
 • avlägsnande av en kateter från urinblåsan eller urinröret.

Nitroxolin är effektiv mot ett stort antal patogener, därför hjälper förebyggande administrering att minska återhämtningsperioden, samt undvika komplikationer.

De viktigaste kontraindikationerna för användningen av läkemedlet:

 • överkänslighet eller individuell intolerans mot komponenterna i medlet;
 • kroniskt eller akut njursvikt med minskad fördelning av urin;
 • leverinsufficiens (svår leversjukdom, brist på funktionsförmåga);
 • äldre ålder (relativ kontraindikation, beroende på patientens tillstånd);
 • graviditet och amning i kvinnor
 • Barnets ålder av patienten.

I närvaro av njursvikt, både akut och kronisk form, är det värt att inte använda medicinen, men endast om personen har en fördröjning i urinen, bryts organens filtreringskapacitet.

Liknande medel

Det finns ett antal droger som har en liknande effekt som 5 NOC. Den viktigaste analogen är Nitroxoline, som också är tillgänglig i tabletter.

Tabletns aktiva substans är densamma, de har identiska egenskaper och klassificering. Kostnaden för nitrooxolin är 90 rubel.

Inhemska ersättare

Förutom Nitroxolin finns ett antal droger som har en liknande effekt. De kallas analoger, på grund av liknande verkningsmekanism på kroppen. Listan över sådana droger kan innehålla följande verktyg:

 1. 5-Nitrox - läkemedlet utmatas i form av tabletter, som används vid behandling av inflammatoriska och infektionssjukdomar mochevydyaschey systemet (cystit, pyelonefrit, uretrit, etc...). Den huvudsakliga aktiva substansen i läkemedlet är nitroxolin. Kostnaden för pengarna är 85 rubel.
 2. Nitroxolin-ACOS-belagda tabletter, avsedda för behandling av njursjukdomar, urinblåsor och urinrör. Har en kraftfull antimikrobiell effekt, appliceras av kurser. Avser gruppen oxikinoliner. Kostnaden för 30 rubel.
 3. Nitroxolin-UBF är ett tabletterat antibiotikum med ett brett spektrum av åtgärder, den har antimikrobiell aktivitet. Det används vid behandling av sjukdomar i urinvägarna: pyelonefrit, cystit, uretrit. Priset är från 70 till 120 rubel.

Utländska synonymer

Det finns ett antal läkemedel, vars tillverkare anses vara utländska företag. Listan över sådana läkemedel kan inkludera: Nitroxolin i tablettformen för produktion i Tyskland.

Det finns inga andra utländska analoger för beredning av 5 NOC.

Recensioner och granskning från läkare

Läkarens uppfattning om läkemedlet 5 av NOC och dess analoger, det finns olika. De noterar läkemedlets höga effektivitet och deras goda tolerans av patienter.

I praktiken gäller läkemedlet 5-Nitrox, men i utländsk urologi ingår den endast i kombinationsbehandling. Jag tilldelade den till kvinnor och män med olika urologiska och nefrologiska sjukdomar. Men precis som Nitroxoline.

Nedoshkulo K. T. Urologist.

Det är ingen mening att förskriva nitroxolin i kombination med andra antibiotika. Av denna anledning används den som huvudagent vid behandling av blåsning och pyelonefrit. Men antibiotika är mycket giftiga, därför är det bara värt att använda om det finns indikationer.

Komissarov VB Urologist.

Yttrande från patienter

Personer som använde analogerna av läkemedlet 5NOK på rekommendationerna noterar deras bra resultat och snabb återhämtning under kursterapin.

Jag tog Nitroxoline med pyelonefrit, hjälpte mig snabbt. Men sjukdomen var i eftergift, antibiotika rekommenderades av en läkare, men vid behandlingstidpunkten fanns det problem, det var en smärre smärta i lederna, de började "crunch".

Olga Lazoreva.

Nitroxolin-ACOS tog i 14 dagar för att behandla cystit. Blåsans inflammation uppstod efter att katetern sattes in och avlägsnades. Jag var tvungen att dricka en kurs av antibiotika, genomgått behandling normalt, men när jag tog medicinen var jag lite sjuk med illamående.

Valeria Sitnikova.

Efter avlägsnande av prostata adenom togs Nitroxolin-UBF så att det inte fanns någon infektion. En behandling är normal. Efter operationen var hälsotillståndet so-so, antibiotika påverkade honom, men inte till det bättre. Men återhämtade sig snabbt och det fanns inga andra problem.

Maxim Surkov.

Antibiotiska 5 NOC har inte många analoger. Dessa läkemedel innehåller en liknande aktiv substans nitroxolin. Dess användning låter dig bli av med urologiska sjukdomar, som vanliga: cystit och pyelonefrit.

Så sällan uppstått: pyelit, uretrit, etc. Men antibiotikabehandling måste ha "grunden" och vara under överinseende av en läkare.

Funktioner av användningen av 5 NOC i prostatit

5 Nok - ett antibakteriellt läkemedel som används allmänt vid behandling av infektiösa och inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna och njurarna. Läkemedlets effektivitet beror direkt på att alla villkor för utnämningen till en viss patient följs.

Sammansättning och verkningsmekanism

5 Nok finns i tabletter, läkemedlets huvudsakliga aktiva substans är nitroxolin. Producerad i Slovenien. Efter att ha gått in i kroppen, binder den till den metallhaltiga enzymen i den patogena cellen, vilket leder till blockeringen av dess metabolism. Som ett resultat dödas mikrober.

Maximal koncentration av nitroxolin uppnås två timmar efter oral administrering av den första dosen. 5 Nok verkar mot gram-negativa och gram-positiva bakterier, mykoplasma, trichomonader, ureoplasmer, vissa svamp-dermatofyter, candida, moldiga mikroorganismer.

Indikationer för recept

Tabletter 5 Noc ordineras för behandling:

 • cystit;
 • Akut och kronisk pyelonefrit;
 • uretrit;
 • Epididymit (inflammation av epididymis);
 • Infektiösa patologier av prostata;
 • Smittsamma lesioner som utvecklas i maligna sjukdomar i prostata.

5 Nok används också som ett läkemedel för förebyggande av infektion efter diagnostiska förfaranden och operationer på organen i genitourinary systemet.

Funktioner för användning 5 Noc med prostatit

5 Nock-patienter med prostatit utsedda ofta. Läkemedlet används både för akut behandling och för att eliminera den kroniska formen av prostatakörteln. Oral administrering av läkemedlet leder till snabb absorption, det mesta av det aktiva ämnet tränger in i prostata vävnaden. Behandling med nitroxolin av prostatit reducerar snabbt smärtsamma och obekväma känslor, förstör den patogena mikrofloran. Effekten av 5 Noc med prostatit kommer att vara högst om följande villkor för förskrivning av läkemedlet observeras:

 • 5 Nok fungerar endast på vissa mikroorganismer. Därför är användningen av läkemedlet berättigat endast för bakteriell och mykoplasma prostatit.
 • Vid behandling av den kroniska formen av sjukdomen behövs flera kurser av antibakteriell terapi. Efter tre veckors behandling tar 5 Noks en månads paus och läkemedlet upprepas. Beslutet att avskaffa antibakteriell behandling görs på grundval av test.
 • Du kan inte kombinera mottagningen av 5 Nok med droger med liknande aktiv ingrediens. Detta kommer att leda till överbelastning av levern och kan orsaka ett antal komplikationer.

Läkemedel för behandling av prostatit väljs av urologen. Oftast används ett integrerat tillvägagångssätt - terapi med droger från flera farmakologiska grupper.

Kontra

Bruksanvisning 5 Nok måste grundligt studeras. Det är nödvändigt att fastställa om det finns kontraindikationer för att ta medicin. Från användningen måste överges om patienten identifieras:

 • Anuri och oliguri;
 • katarakter;
 • Allvarlig njurskada
 • Överkänslighet mot mest nitroxolin eller till hjälpämnen av läkemedel.

5 Nock används ofta i pediatrisk träning, men det är endast förskrivet till barn äldre än 3 år. Det är förbjudet att behandla detta antibakteriella medel under graviditeten.

Alkoholhaltiga drycker påverkas inte av effekten av 5 Nok. Men alkohol under behandling är förbjuden. Detta beror på det faktum att alkohol kan öka toxiciteten hos den aktiva ingrediensen och sannolikheten för allergiska reaktioner. Mottagning av alkoholhaltiga drycker och försvårar infektionssjukdomar som fördröjer återhämtningen. Efter behandling rekommenderas 5 alkoholhaltiga drycker inte tidigare än tre dagar efter avslutad kurs.

Biverkningar

Biverkningar 5 Knock:

 • Disorders hos matsmältningsorganen, uttryckt som illamående, dyspepsi, kräkningar;
 • takykardi;
 • Allergiska reaktioner - utslag på kroppen, klåda, urtikaria;
 • Smärta i huvudet, yrsel, ojämnhet i gången.

Admission 5 Nok kan ändra urinfärgen till en rik gul färg, som anses vara en normal reaktion och ingen behandling krävs. Om alla listade biverkningar uttalas, fattas beslut om att ersätta terapin.

Doseringsregimen

Dosering 5 Nock väljs utifrån patientens ålder och patologins egenskaper. Standarddosering:

 • Vuxna patienter för behandling av infektionssjukdomar i urinvägarna måste ta 100-200 mg mediciner fyra gånger om dagen. Den maximala dagliga dosen får inte överstiga 800 mg. Den genomsnittliga varaktigheten av behandlingen är 3-4 veckor. Ett annat system används också - 5 Nok dricka i två veckor, då gör de ett intervall lika länge och läkemedlet är berusat igen i 14 dagar.
 • Barn äldre än 3 år och upp till 5 år väljs utifrån kroppsvikt - 25 mg nitroxolin för varje kg vikt. Den mottagna mängden av läkemedlet är uppdelad i 4 receptioner. Varaktigheten av behandlingstiden för småbarn är en och en halv till tre veckor. Enligt indikationerna kan läkaren förlänga behandlingen upp till en månad.
 • För patienter mellan 5 och 12 år är en enstaka dos av 5 Nok 50-100 mg, tabletterna är berusade fyra gånger om dagen.

Substitution 5 Nok Furaginom, Furadonin, Kanefronom

Varje behandling kommer att bli effektivare om läkaren väljer det. I en patient föreskriver urologer 5 Nok, en annan Furadonin, Furagin och andra medel. Naturligtvis uppstår en naturlig fråga - vilket är det bästa sättet att dricka och vilka produkter som kommer att ha en positiv effekt tidigare.

För att svara på denna fråga är det nödvändigt att känna verkningsmekanismen för varje antibakteriell medicin och spektrumet av dess effekt på den patogena mikrofloran.

kanefron

Kanefron är en naturlig uroseptisk. Läkemedlet består av växtdelar. Vid behandling av akuta infektiösa skador i genitourinärsystemet är Kanefron ineffektivt utan användning av antibakteriella läkemedel. Därför är detta läkemedel förskrivet i kombination med antimikrobiella komponenter, inklusive de med 5 Nok.

Kanefron ökar den antibakteriella effekten av nitroxolin, minskar inflammation, slappnar av släta muskler, vilket positivt påverkar urinfunktionen.

Fördelarna med Kanefron inkluderar:

 • Säkerhetsanvändning;
 • Möjligheten att behandla barn under ett år (för drogen i droppar);
 • Förstärkning av den antimikrobiella effekten av syntetiska uroseptika;
 • Positiv effekt på alla organ i urinvägarna.

5 Noc och Kanefron är komplementära läkemedel. Nitroxolin kan vara effektivt utan användning av naturligt uroseptiskt medel, men Kanefron kommer inte att ha den önskade effekten vid eliminering av akut cystit, pyelonefrit och andra inflammatoriska infektionssjukdomar utan antimikrobiella medel.

furadonin

Furadonin avser nitrofuraner. Producerad i tabletter. Vid muntlig mottagning bromsar utvecklingen av bakterier och stör deras reproduktion. Den mest effektiva är furadonin vid behandling av akut cystit, pyelit, pyelonefrit, uretrit. Vid en prostatit används den sällan, eftersom den aktiva substansen i ett läkemedel ackumuleras endast i en obetydlig mängd i tyger av prostata. Om Furadonin är förskrivet till patienter med prostatit, används i regel andra antibakteriella medel. 5 Nok kan också användas som läkemedel för monoterapi.

Men furadonin har sina fördelar i jämförelse med nitroxolin, det är:

 • Möjligheten att ordinera för infektionsinflammatoriska sjukdomar i genitourinary sfären för barn över en månad gammal.
 • Kort kurs. Akut läckande infektioner av Furadonin behandlas i 5-7 dagar.

Furadonin kan ordineras till patienter med grå starr, 5 Noc med katarakt är kontraindicerat. Utse inte Furadonin:

 • Med cirros och hepatit;
 • Patienter med hjärt- och njurinsufficiens
 • Med ökad känslighet för läkemedlets komponenter.

Beslutet om utnämning av Furadonin fattas efter undersökningen.

furagin

Furagin samt Furadonin avser nitrofuraner. Furadonin är en importanalog av den ryska furaginen. Den terapeutiska effekten av droger är densamma. Furagin, till skillnad från furadonin, kan användas som ett yttre medel. Specialtorkar med preparat med antiseptiska, hemostatiska, antiinflammatoriska egenskaper produceras. De används för sår, brännskador, för behandling av trofasår.

I jämförelse med 5 Nok Furagin har mindre effektivitet vid behandling av akuta infektiösa processer. Effektiviteten av läkemedlet ökar när den administreras i kombination med andra antibakteriella medel. Inträdeslängd är 7-10 dagar.

Till barn Furagin kan utses från en veckas liv. Kontraindikerat läkemedel i nederlaget i perifera nerver, med njursvikt, medfödd insufficiens hos ett antal enzymer. Vid lång mottagning är det nödvändigt att dricka samtidigt vitaminer från grupp B - deras användning minskar negativt inflytande av Furagin på nervsystemet.

Kostnad och analoger 5 Nok

Priset på läkemedlet 5 Nok är 180-230 rubel per förpackning med 50 tabletter. För att slutföra analoger är läkemedel enligt aktiv substans:

 • nitroksolin;
 • Nitroksolin-UBF;
 • 5-Nitrox;
 • Nitroksolin-ICCO.

Ryska analoger 5 Nok - preparat med varumärket Nitroxolin, de är billigare - packar i 50 tabletter - 70-100 rubel. I frånvaro eller intolerans av fullständiga analoger, föreskrivs andra antibakteriella medel för behandling av urologiska infektioner - McMiore, Nitrofurantoin, Uroflux.

5-NOC - anvisningar för användning, komposition, indikationer, analoger och recensioner

5-NOC är ett läkemedel från gruppen av oxikinoliner, som har antibakteriell, antiprotozoal och antifungal aktivitet. Den huvudsakliga aktiva substansen är nitroxolin - en syntetisk förening, 8-hydroxikinolinderivatet.

Sammansättning och form av frisättning

Läkemedlet är utfärdat i form av bikonvexa tabletter av orangefärgad rundform i en flaska 50 stycken.

struktur: 1 tablett innehåller 50 mg nitroxolin.

Ytterligare ämnen: laktosmonohydrat, kalciumvätefosfat, majsstärkelse, kolloidal kiseldioxid, talk, povidon K25, magnesiumstearat, krospovidon.

Shell sammansättning, täcker tabletten: povidon K25, akacagummi, sackaros, natriumcarmellos, talk, kolloidal kiseldioxid, majsstärkelse, titandioxid, kalciumkarbonat, gul färgämne.

Farmakologisk aktivitet

BAA inhiberar selektivt syntesen av DNA i cellerna av mikroorganismer, vilket är ett hinder för deras normala reproduktion. Den aktiva basiska komponenten, nitroxolin, hjälper till att bilda komplexa föreningar i kroppen med nukleinsyror och med dessa enzymer av cellemembran av mikroorganismer som innehåller metaller; minskar syntesen av enzymer och proteinmembran, stör oxidations- och reduktionsprocesser i bakterieceller. Nitroxolin i 5-NOC fungerar som ett bakteriedödande och bakteriostatiskt medel för ett stort antal mikroorganismer, inklusive stammar som är resistenta mot effekterna av antimikrobiella läkemedel från andra grupper.

5-NOC visade utmärkta resultat när de togs och effektiva vid kontroll av de angivna stammarna av mikroorganismer:

 • Gram-positiva aeroba och anaeroba mikroorganismer: Streptococcus spp., Staphylococcus spp., Corynebacterium spp., Bacillus subtilis.
 • Gram-negativa aeroba och anaeroba mikroorganismer: Proteus spp., Salmonella spp., Shigella spp., Neisseria gonorrhoeae, Escherichia coli, Enterobacter spp., Haemophilus influenzae, Klebsiella spp.

Att komma in i kroppen absorberas läkemedlet snabbt i mag-tarmkanalen, dess biotillgänglighet är 90%. Högkoncentrationer i blodplasma 2 timmar efter att ha tagit 5-NOC inuti. Nivån av kommunikation med proteiner är minimal. Den högsta koncentrationen av aktiv substans observeras i urinen. Det utsöndras av njurarna. Liksom i oförändrad form och i form av metaboliter. En liten mängd läkemedel utsöndras med gall, elimineringsperioden är inte mer än 2 timmar.

Indikationer för användning av 5-NOC

Antibakteriell medicinering används vid behandling av olika typer av akuta och kroniska infektioner i det urogenitala systemet som orsakas av mikroorganismer som är känsliga för läkemedlets effekter på dem. Bland dem är följande vittnesmål:

 • inflammatoriska processer i urinblåsan och urinvägarna;
 • pyelonefrit;
 • prostatit;
 • epididymit;
 • infektion i prostatakörteln, inklusive adenom och karcinom.

5-NOC används för att behandla och förebygga njure- och urinvägssjukdomar efter operation och med diagnostiska och terapeutiska manipuleringar. Bland dem: operativa ingrepp på njurarna, urinblåsan och urinvägarna, cystoskopi, kateterisering.

Kontra

 • Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.
 • Grå starr.
 • Graviditet och amning.
 • Läkemedlet är kontraindicerat för användning av patienter med allvarliga nedsatt njurar och lever.

Hur lång tid tar jag 5-NOC

Tabletter tar en kurs om 15 till 30 dagar, om det är nödvändigt kan du ta p-piller i 15 dagar varje månad, men det beror på sjukdomen och utnämningen ska göras av läkaren, som följer patienten och kontrollerar testen.

5-NOC under graviditeten

Läkemedlet är strängt förbjudet för gravida kvinnor och ammande kvinnor.

Läkemedlet är tillåtet för barn i åldern 3 år. Barn från 1 månad och upp till 3 år föreskrivs bakterieämnet endast i mycket extrema fall och med stor försiktighet.

Biverkningar

Under behandlingen upplever vissa patienter ofta biverkningar:

 • Mag och tarmar: anorexi, kräkningar, illamående, nedsatt leverfunktion.
 • Hjärta: takykardi.
 • Nervsystemet: huvudvärk, yrsel, störningar i samordning av rörelser, polyneuropati, parestesi.
 • Allergier: klåda och hudutslag på huden.

Under mottagningen av tabletter är urinen färgad i en rik gul färg, koncentrationen av urinsyra i blodet ökar betydligt. Alla biverkningar går omedelbart, det är bara att sluta ta drogen.

Instruktioner för användning

Dosering och administrering

Tabletter tas innan man äter mat

vuxna: Den vanliga dosen är 400 mg per dag, 2 tabletter 3-4 gånger om dagen. Den dagliga dosen av 5-NOC kan fördubblas, men i mycket sällsynta fall. Denna dos är också användbar vid behandling av blåsan.

Barn från 5 år: en dos av 200 till 400 mg per dag dividerat med 4 doser.

Barn från 3 till 5 år: 200 mg per dag, uppdelad i 4 doser.

Användning av 5-NOC vid njure- och leversjukdomar

Patienter med måttlig njursvikt (KC mer än 20 ml / min) rekommenderas att ta halva dagdosen av läkemedlet - 200 mg per dag (1 tablett 4 gånger).

Det är förbjudet att ta läkemedlet med njurinsufficiens i svår grad (CC mindre än 20 ml / min). Patienter med nedsatt leverfunktion rekommenderas en 2 gånger reducerad daglig dos. Läkemedlet är fullständigt kontraindicerat i svåra former av leversvikt.

Mottagning av 5-NOC i blåsan

Med cystit är det viktigaste att starta behandlingen i tid. Men det här räcker inte, så vi måste göra allt för att förhindra en eventuell komplikation. Efter den färdiga kursen är det mycket användbart att dricka användbara bakterier som normaliserar tarmens arbete. När inflammation i blåsan är mycket användbar för att dricka maximal vätska för att hjälpa kroppen att avlägsna patogener. Det rekommenderas att inte tillåta oregelbunden utseende av avföringen, medan behandlingen bör hålla sig till kosten bör kosten finnas närvarande vätskeformiga rätter och spannmål.

Blåsan ska tömmas före, utan att vänta på uppmaningen. Kvinnor som lider av hyppiga återkommande cystitis, är det viktigt att helt överge användningen av tamponger under menstruationen och byta till packningar. Uteslut klara kläder och linne. Det är nödvändigt att stärka din immunitet: gå oftare utomhus, få tillräckligt med sömn, undvik stress och äta mer frukt och grönsaker.

Försiktighet måste vidtas hos patienter med nedsatt njurfunktion på grund av eventuell kumulation av nitroxolin. Instruktioner för användning BUD varnar för biverkningar med långvarig eller upprepad får höga doser av halogenerad hydroxikinolin: dokumenterade fall av perifer neurit och optisk nervskada.

Det är förbjudet att ta medicinen själv utan att ha råd med en läkare, eftersom konsekvenserna av självmedicinering kan leda till irreparabla fel. Förskriv inte behandlingskurser som stannar mer än en månad utan ytterligare undersökning av lever- och njurefunktionen.

Enligt anvisningarna bör läkemedlet förvaras bort från barn och solljus vid en temperatur som inte överstiger 25 grader, under en period som inte överstiger 60 månader.

Interaktion med andra droger

Med gemensam användning av 5-NOK med tetracykliner uppvisas summan av deras effekt och med Levorin och Nystatin, förstärkning av effekten. När det kombineras med antacida som innehåller magnesium, sänks absorptionen av den aktiva substansen - nitroxolin.

Instruktioner för användning varnar för att virkningen av nitroxolin svagas i kombination med nalidixinsyra. För att inte leda till en neurotoxisk effekt, bör du inte ta nitroxolin med nitrofuraner. Det ska inte användas tillsammans med droger innehållande hydroxikinoliner.

Inhemska och utländska analoger

Denna analog av 5-NOC används vid behandling av infektionssjukdomar. Det är mycket effektivt för infektioner i de övre luftvägarna, urinvägsinfektioner, gonorré, infektioner i övre luftvägarna, gynekologiska infektioner, infektioner i leder och ben, och många andra sjukdomar orsakade av infektioner.

Detta läkemedel kommer perfekt ersätta kosttillskott i fall där det inte kan tas. Det används vid behandling av infektioner och inflammatoriska processer av akuta och kroniska former av urinvägarna och prostata. Analog mycket effektiva i recidiverande sjukdom som en förebyggande åtgärd, är ett sådant exempel den kontinuerliga blåsan kateterisering, och i pediatrik i medfödda missbildningar i urinsystemet.

Oftast ordineras denna analog i systemisk mykos: Hudsvampsjukdomar, med svampsvampar, orsakade av svampparasiter som tillhör klassen ofullkomliga svampar. Med användning av analoga hjälp med vaginal mykos och hårbotten, blastomitsetoze orsakas av parasitiska svampar munhålan och mag-tarmkanalen, urogenitala systemet, och andra typer av svampinfektioner i inre organ.

Som en förebyggande åtgärd används detta läkemedel för att förhindra infektioner orsakade av svamp.

Denna analog är 5-ukrainska NOC används för behandling av akuta och kroniska infektioner i njurarna och det urogenitala området som orsakas av mikroorganismer som är känsliga därtill (cystit, pyelonefrit, uretrit, epididymit, prostatit). Nitroxolin används för att förhindra infektioner efter operation i njure och urinvägar för att förhindra komplikationer vid diagnostisk och terapeutisk manipulation (kateterisering, cystoskopi).

Pris på apotek

Se priset för en 5-NOC år 2018 och billiga analoger >>> Kostnaden för en 5-NOC-produkt i olika apotek kan variera betydligt. Detta beror på användningen av billigare komponenter i läkemedlet och prispolitiken för apoteksnätet. Men det som är viktigt är att skillnaden i pris mellan utländska och ryska motsvarigheter förblir nästan oförändrad.

Antibiotikum "5-NOC": recensioner av läkare, patienter, bruksanvisningar och sammansättning

Läkemedelsindustrin utvecklas i språng, och frågan om att hitta effektiva läkemedel för behandling av inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna är öppen. Specialister inom urologi ser problemet i patogena mikroorganismers snabba anpassningsförmåga till antimikrobiella medel och antibiotika.

En av de läkemedel som garanterar ett snabbt och hållbart resultat är "5-NOC". Han har ordinerats vid behandling av blåsor i mer än 40 år och sällan misslyckas patienter.

Allmän information

Enligt instruktionerna om tillämpningen av "5-NOC" och experternas granskning baseras sin verksamhet på antibiotikumet nitroxolin, känt för dess kraftfulla antibakteriella egenskaper.

Utseende är standard för droger i denna grupp - bikonvex tablett innehåller 50 mg aktiv substans. Apoteket erbjuder 10 tabletter i en blisterförpackning och 50 i en plastflaska.

Verkningsmekanism

Läkare-urologer ger blandade recensioner om "5-NOC". Det enda de är i solidaritet är att den terapeutiska effekten av dess användning är baserad på antimikrobiell verkan på protozoerna, vilka provocatorer av inflammatoriska processer i urinblåsan.

Läkemedlets baktericida och bakteriostatiska verkan utförs av:

 • inhibering av respiratoriska funktionen hos patogener på grund av bindning i cellmembranen hos proteiner;
 • brott mot genereringen av DNA från mikrobiella celler;
 • undertryckande av oxidations- och reduktionsreaktioner på cellulär nivå.

Däckområde

När överkomligt pris, användare "NOC-5" har en komplex åtgärd kan undertrycka aktiviteten hos ett brett spektrum av gramnegativa och grampositiva bakterier, provocera cystit och andra typer av inflammation. I synnerhet

 1. Tarmstången.
 2. Infektioner av streptokockgrupp.
 3. Höna pinnar.
 4. Ureaplasma.
 5. Klebsiella arter av enterobakterier.
 6. Patogener av gonoré, salmonella, tuberkulos, trichomoniasis.

Läkemedlet är aktivt mot ett antal svampar och formar, nämligen dermatofyter, formar och Candida-svampar.

I yttrandet från "5-NOC" läkare, till skillnad från de flesta unikt, inte läkemedlet inte orsaka utveckling av svampinfektioner på grund av förmågan att undertrycka svampar av släktet Candida.

Drogen absorberas snabbt från matsmältningssystemet. Maximal koncentration i vätskor och kroppsvävnader registrerades 1-2 timmar efter oral administrering. Mer än 90% av ämnena utsöndras av njurarna, resten - med galla.

Rekommendationer för användning

Enligt de medicinska rapporterna och instruktionerna till "5-NOC" är dess användning indikerad för akuta och kroniska former av inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna av infektiös natur. Till exempel med pyelonefrit, uretrit, cystit, infektioner i prostatakörteln.

Särskilda instruktioner

I de flesta fall är orsaker till blåsan känsliga för "5-NOK" patogener. Med tanke på att läkemedlet huvudsakligen är koncentrerat i njurar och urin är det möjligt att neutralisera aktiviteten hos skadliga mikroorganismer under rekordtid.

Med förebyggande syfte, för att undvika infektion i urinvägarna och njurarna, är det visat att de dricker drogen efter:

 • cystoskopi och ett antal liknande diagnostiska förfaranden;
 • stenirovaniya ureter;
 • kirurgiska ingrepp;
 • kateterisering av blåsan.

I yttrandet från "5-NOC" läkare, är det möjligt att minska möjligheten för patogener att tränga in i epitel lager av urinröret och förhindrar deras sedimentation på väggarna i stentar och katetrar i insatser som syftar till att återställa flödet av urin funktioner.

Inträdesregler

När en patient frågar läkaren om läkemedlet '5-NOC", bruksanvisning, pris, granska, andra patienter, det första som berättar en kvalificerad person, det vill säga beroende på ålder och typ av nuvarande doseringen av läkemedlet av sjukdomen kan variera kraftigt.

Bonde snabbt och effektivt bli av med sjukdomen pesters - konstant underhåll av den nödvändiga koncentrationen av den aktiva substansen i kroppsvätskorna. Därför bör användningen av "5-NOC" vara minst 4 gånger om dagen. Patienter noterar att för att uppnå ett hållbart resultat och undvika återkommande sjukdom bör den tas 2 till 4 veckor.

dos

Med tanke på den minsta bördan på levern och andra organ får läkemedlet ta från tre månaders ålder. För spädbarn från 3 månader till 1 år ska den maximala engångsdosen vara 6,25-10 mg. Den dagliga dosen ligger i nivå med 25 mg per kilo av barnets vikt. Multiplikation av administrering per dag - 4 gånger. Minsta varaktighet för ansökan är 10 dagar, maximalt 20 dagar.

Ålder från 1 till 3 år ger en standarddos med en enda antagning på 50 mg. Med tanke på användning i fyra timmar med jämna mellanrum är dagsdosen 200 mg. Kursens optimala längd är 15 dagar.

Under perioden från 4 år till 14 måste 50-100 mg av läkemedlet tas för att effektivt bli av med sjukdomen. Det är viktigt att kontrollera att den dagliga dosen av sitt intag inte överstiger 200-400 mg. Varaktigheten av behandlingen är två till tre veckor.

För vuxna är dosen för en dos 100-200 mg. Villkoret för periodisk användning är bevarat - 4 gånger om dagen. För en dag varierar den totala aktiva substansmängden från 400-800 mg. Den maximala tillåtna perioden av narkotikamissbruk är 30 dagar.

Om cystit är karakteriserad av en kronisk form av läckage, rekommenderar experter att det administreras av kursen. Den optimala kursperioden är 30-31 dagar. Läkemedelskonsumtion är enligt följande: 2 veckor "5-NOC" tas enligt receptet, 2 veckor - en paus. Upprepa cykeln är nödvändig för 4-5 månader.

Patienterna bör veta att på grund av risken för biverkningar bör varaktigheten av kontinuerlig administrering av läkemedlet inte överstiga 30 dagar.

Oberoende av den teknik för mottagning - kontinuerligt eller cykliskt, för att förbättra den antibakteriella effekten är det nödvändigt att öka mängden av vätska som förbrukas till 1,8-2,0 liter per dag.

Biverkningar

Enligt recensioner från "5-NOC" -specialisterna kan användningen av läkemedlet åtföljas av ett antal biverkningar, bland vilka:

 1. Manifestationer av dyspepsi (kräkningar, illamående, aversion mot mat).
 2. Obehag i den epigastriska regionen.
 3. Allergisk dermatit, rodnad.
 4. Dysfunktion i levern.
 5. Ökad blodkoagulering.
 6. Huvudvärk, migrän, tillfällig försämring av syn.
 7. Ödem i nässlemhinnan.
 8. Neurologiska störningar (ataxi, pares av lemmar).
 9. Brott mot kardiovaskulärsystemets funktion (arytmi, takykardi etc.).

En grupp patienter med bekräftad renal dysfunktion bör ta "5-NOC" med försiktighet eller under överinseende av behandlande läkare. Det finns ofta fall av fördröjning i tidig återkallelse av läkemedlet från kroppen, vilket leder till dess överdrivna ackumulering.

Metabolism av nitroxolin bidrar till att färga urinen i en gul-orange färg. Det här tillståndet går inte utöver normen och borde inte orsaka oro.

Kontra

Med alla fördelar har läkemedlet ett antal kontraindikationer, som är mycket avskräckta.

Så att acceptera "5-NOC" är förbjudet för personer med individuell intolerans mot nitroxolin.

Drickande under graviditet och amning har inte studerats i detalj är därför inte tillgängliga data om effekterna av de aktiva läkemedlen ingrediens på fostret och omfattningen av dess inträngning i bröstmjölk. För att undvika ett dysfunktionellt resultat rekommenderas det att välja ett annat läkemedel som är säkert för moder och barn.

Bland viktiga kontraindikationer för användning är njur- och leverinsufficiens och katarakt.

Är det möjligt att ersätta "5-NOC" med något?

Har läkemedlet "5-NOC" -analoger för priset (recensioner av patienter säger att det inte är svårt att hämta dem). En av de vanligaste är Nitroxolin. Innehåller en liknande aktiv substans, är effektiv vid bekämpning av gram-positiva, gramnegativa bakterier och några andra mikroorganismer. Effektiv mot svampar (candida, dermatofyter, mögel, patogener med djupa mykoser).

Metod, upptagningsfrekvens, samt en grupp patienter som får använda läkemedlet, är likartade.

"5-Nitrox" är ett antimikrobiellt medel härlett från 8-hydroxikinolin. Det är indicerat för användning vid diagnostiserade infektioner i genitourinärsystemet i akuta, kroniska eller återkommande former. Effektiv som ett förebyggande verktyg mot infektiösa komplikationer efter operation. Enligt recensioner rekommenderas inte den analoga "5-NOC" för användning av barn under 3 år.